A sorok közé rejtve ismerte el a Honvéd, hogy megint csúszik a stadion

HUMBUG!

A hétre ígért tájékoztatást Hemibá arról, hogy mit sikerült leegyeztetni az új stadion ügyében, mert ugye egyelőre se kormányhatározat a pénzről, se közbeszerzés, se semmi, miközben állítólag a Hungária körutat már hetekkel ezelőtt lemondtuk.

Nos, ez a tájékoztató eddig elmaradt, ellenben kikerült egy anyag a honlapra a következő címmel: Ajándékozz bérletet karácsonyra! Ha megkattintod, akkor a tavaszi bérletárakról és a pénztárak nyitvatartásáról olvashatsz benne – a bérletek pedig, tádádádádám: a Bozsikba szólnak. Vagyis tavasszal még biztos otthon játszunk.

update // 21:35-kor kikerült a hír a költözés elhalasztásáról is, idézem:

Az eredeti tervek szerint február 22-én készült volna el a kispesti utánpótlás centrum, de a létesítmény előreláthatólag április végén kerül átadásra. A Honvéd vezetése ezért úgy határozott, hogy a 2017/2018-as bajnokság végéig csapatunk továbbra is a Bozsik Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. Remélhetőleg az új stadion építésének feltételei jövő nyárra biztosítva lesznek és az utánpótlás centrum birtokba vétele után megkezdődhet az új Bozsik Stadion bontása, majd építése. A 2018/2019-es bajnokságban csapatunk minden bizonnyal az Új Hidegkuti Stadionban játssza hazai meccseit.

Tehát az akadémia csúszik, addig nem költözünk (igaz, se pénz, se közbeszerzés nincs még rá, tehát nem is lenne értelme – vélhetően erre utal a homályos “építésének feltételei biztosítva lesznek” rész), majd csak jövő ősszel, amikor talán végre lebontják(!) az új Bozsik Stadiont.

Lassan elengedem, hogy én valaha összerántom egy posztba az eddigi dátumokat és ígéreteket, mert talán nincs olyan hónap, hogy ne hoznánk le valamit a témában. #hantaszomorú.jpg pedig próbálkoztam tisztességgel, ebben a posztban például a már fixre bejelentett 2018 elejének elmaradása van ledátumozva, de találtok benne egy linket, amiből kiderül, hogy hogyan lett az eredetileg tervezett 2015-ös(!!!) átadásból úgy néz ki 2020.

“A sorok közé rejtve ismerte el a Honvéd, hogy megint csúszik a stadion” bejegyzéshez 45 hozzászólás

 1. A lényeg, hogy az up-centrum meglegyen! Csak a Dél-Pest, csak az U16!

  1. az up központ mondjuk tényleg fontos, és ahogy az építkezést elnézem, elég impresszív létesítménynek ígérkezik.

   1. Örülök, ha tényleg fasza lesz, és mi használjuk majd! De rosszul vagyok attól, hogy a Honvéd beragadjon az up-nevelőklub státuszba. Nyilván mindenkinek az az álma, hogy a klubhoz kötődő, saját nevelésű játékosokra építve legyen bajnok a csapata, de annyira azért nem sikerül 3-4 év alatt mindenkibe belenevelni azt a kötődést, másrészt az eredményesség rovására megy (a bajnoki cím kivétel volt), a tendencia nem ez. Az akadémia nélkül is ki lehetne nevelni évente egy nagy tehetséget, az Mfa arra jó, hogy emellett olcsó átlagjátékosokra ne kelljen költeni, föl lehessen nyalni érte mindenféle közpènzt, és erősítsük a riválisainkat meg másod-harmadosztályú klubokat

 2. “A sorok közé rejtve”. Persze, az egyszeri Kispest-szurkoló nem érdemli meg, hogy megfelelően tájékoztassák. Csak vedd meg a jegyet, szurkolj, de ne pofázz bele semmibe, örülj, hogy egyáltalán kifut a csapatod. Egyszemélyi diktatúra, megfélemlített klubalkalmazottak.

  1. Nemcsak gyalázat, hanem képtelenség, hihetetlen és megdöbbentő. Ki ezért a felelős???!!! Ne legyünk már ennyire birkák! Magyarázatot!

   1. Lesz magyarázat,arra mérget vehetsz.Majd 5891,Horváth és Latabar urtol.hogy milyen hálásak lehetünk.😊

    1. Én valami jól megszokott összeesküvés elméletetet,na meg a nagy klasszikust:”évi százmilliokat tesz be”.

     1. Csak amelyik nem ide való!Fontolgatom(hogy ne kelljen nyomoznod),hogy ezentúl Kabangus néven publikálok.Holnap dobd meg a mixen,2,5 gólnál több és vendég.

      1. Mit nem értesz már megint?!A Kabangus név egy magányos farkas kiállása a maradása mellett.A Poloskei tipli az maradt.

       1. Egész pontosan 5891-el vagyunk ketten.A magányos farkas többes száma viszont hülyén hangzik.Te maradjal csak az 50kilos akademistaknal,mert a kilo/cm számít,nem az hogy jobbal ballal füllel 5000 dekazol.”évi szazmilliokat tesz be”

 3. Szerintem majd abból a pénzből épül meg az új stadion amit a holland újság fog nekünk fizetni kártérítésként a valótlan cikk miatt. :)

 4. Remélem emlékeztek rá hogy a Honvéd-Videoton döntő előtt, még azon röhögtünk, nehogy elverjük a Vidit, mert NO lesz stadion… . :(

    1. Nem a politikát kell szeretni,hanem a Honvédot.Gondolod a pirospoloskeknadragos parasztokat erdekli honnan jön a pénz?!

     1. Akkor jelen helyzetben szépen és büszkén fogunk eltűnni a sűlyesztőben! Holnap lesz az Állami gondozottak “nagy” rangadója. Persze, hogy nem érdekli Őket, hogy honnan jön a pénz! Majd érdekelni fogja Őket , ha nem fog jönni, mert semmi nem tart Örökké! Ellenben a Pisti és Gabi által kijárt stadiont már senki nem tudja elvenni tőlük!

 5. Montam már. Amig az Öreg a tulajdonos addig csak álmodik a nyomor.

 6. Az utánpótlás központ is minden idők leghosszabb beruházása lesz, ahogy hallani…
  Lassan tényleg mindenki rajtunk röhög majd!

 7. “Humbug!” Jó cím. :)

  Egyébként épp stadion ügyben nem tudom, mennyire lehet hibáztatni Hemingwayt. Hát ha egyszer a fiúk utálnak minket, mint a szart, mit lehet tenni? Ő benyal nekik, amennyire csak tud. Ok, kommunikáció. Mit mondjon, ő sem tud semmit. Az egyetlen, amit tehet, hogy hangoztatja, nincs semmi gond, a stadion természetesen, hamarosan megépül. Persze gáz, hogy ez már 5 éve megy. :)
  Vagy arra gondoltok, hogy nem kellett volna ragaszkodni annyira az up központ beelőzéséhez, mert így kicsúszunk az időből? Ettől azért nem félnék, mert 4 + év még tuti kinéz, vagyis ha végül nem is lesz stadion, nem az idő tényező miatt.

 8. Nem kéne ezt a stadion dolgot ennyire erőltetni… az összes megépített csodatákolmány műszakilag egy nagy rakás… fenttartani egy nagyobb hodályt, ami szarul lesz megépítve, mert nincs nomrális alapanyag, meg szakember, hosszú távon dettó szívás, kihasználtsága amúgy is a béka segge alatt lesz. Jó ez, a miénk, szerintem még szép is, inkább pályázni kéne, hogy leszigeteljék, abban is van pénz :-), vagy mosógépcserére abban is van :-) csak a szívás lesz vele, és legalább egy idényt idegenbe kéne szurkolnunk, nem kell ez az egész, legyen csak új csarnoka, vagy stadionja, valami alsókürüttyű faszomnak, és rokkanjanak bele ők a fenntartásába, a csapat kapott egy szép utánpótlás centrumot, jól van ez így

  1. És, ha a jövő szezon bajnoki kiírásában az lesz, hogy ahol futópalya van körben vagy a világitás fényerejének X-nek kell lenni, a játekoskijáró csak a felező vonalban lehet……vagy mit tudom én még mi és “sajnos ezért a Bozsik stadion nem lesz alkalmas nb1-es labdarúgó mérkőzések megrendezésére”

   A következő forgatókönyv ez lesz hidd el!
   Akkor mit csinálunk!
   Itt az egész most már egyértelmű, hogy az “új tulajdonos” birtokba helyezéséről szól. Ne feledje senki mit csinaltak pár éve az Egerrel, amikor felkerült az nb1-be.

   1. Ok, akkor nezzuk meg a tovabbi forgatakonyveket, van ugye a mezőkövesdi modell, miszerint a semmiből lesz egy valamid, amint kiszáll a potentát, vagy kicsinálják, akkor lesz egy szép akasztód, a másik meg, hogy megkapod az új stadiont – olyan amilyen, gány munka, de a fenntartásához egy valag pénzt kell előteremtened, pályafűtés, amit üzemeltetned kell, fedett lelátok, mik nem igazaán védnek, de karban kell tartani, jóval nagyobb nézőtér, amit szintén karban tartasz és még mittomén mi, amit egyedül a taos és a visszaosztott mlsz pénzekből tudsz megcsinálni – ami teljesen egyértelmű, hogy csak azért van mert van egy ember, akinek ez fontos, hogy legyen, az új stadion nyűgjét 30-40 éven át viseljük majd, hol lesznek a taos pénzek, meg ez az ember akkor már??? nincs szponzorunk, azt meg tudjuk a mostani tulaj mennyit képes bele tenni, kizárólag magánvélemény, hogy az öreg előretekintően jár el, hogy a leszakítható pénezkből az utánpótlást nyomatja, mert abból lehet pénz sok minden másra, a jelenlegi viszonok között az első csapat stadionja, úgy jó ahogy van, ha hozzávagnak egyet és megfelőleen ki tudja kalulálni kb 10 évre előre a fenntarthatóságot, ám legyen, és menjen az ő feltételei szerint, de csak azért, hogy a haver cég megint építhessen és visszaosszon mindenknek igenis nem kell a stadion, mert hosszú távon ez az érdekünk, nem az, hogy egy ízléstelen üres betonteknőben igyam a sört, és öt év múlva ellehetlenüljön a csapat

    1. Szerinted Tállai mögött nincs már meg most az a helyi üzleti kör, aki majd az általad vizionalt távoli jövöbeli helyzetben üzemeltetni fogja es tudja majd a kövesdi stadiont??
     :)
     Nekünk egyedül egy új stadion a jövőbeli megmaradás záloga!
     Kell és jó az utánpotlás, de ami abból bejön az apropénz és ne feledjük el, hogy egyenlőre még DPUNC az ami épül….

     1. Nekem ambivalens érzéseim vannak.
      Ha nyer a mostani banda tavasszal (ami kb 100 %), akkor valszeg előbb-utóbb megépül az új stadion, csak lehet az ár cserébe, h stabil nb2-es nb3-as utánpótlás neveldévé váljunk, ami az első regnálásuk idején (1998-2002) a terv volt, és utólag be is vallottak.
      Ha másik bagázs nyer a választásokon (amire szinte semmi esély), akkor elzáródik az összes pénzcsap a magyar fociba, nem lesz új stadionunk, ami 2-3 évig versenyhátrányt okoz, akár nb2-be is kieshetünk, ám pár év alatt az összes mesterségesen feltuningolt csapat csődbe jut, kb a Fradi marad egyedül, aki fent tudja majd tartani magát a most támogatott csapatok közül, azon kívül max az Újpest és szeretett Kispestünk nem fog fuldokolni adósságokban.
      Ez a második forgatókönyv elég valószínűtlen, mert szerintem a Fidesz sajnos simán behúzza tavasszal. Igaz versenyképességet tekintve kellene az új stadion, de nehogy az legyen az ára, amit írtam…

      1. A Fradi pont életképtelen lesz, mert bármennyi bevételt is produkálnak mindig lesz aki lenyúlja náluk.

       1. De nekik azért csak van társadalmi bázisuk, amivel fenntarthatják magukat, de pl egy Balmaz, Kövesd, felcsút, Várda, de még egy Vidi sem fogja tudni magát fenntartani, és lehetne sorolni még a példákat.

     2. vagyis mezőköves nb1 es vagy nb2 es lesz tiz even at…nem, nicsen az kb harom milliard forint, amit be kell tenni, amig van tao meg feturbozott kozvetitesi jogdijj, amit visszaosztanak addig igen, de nem, neki jo buli egy rakas beton, mege lmondhatja, hogy nahat matyofoldon is vot nb1 es csapat es a tobbit leszarja, az megvan, hogy boldog boldogtalan termafurdot nyitott videken az elmult husz evben, menj le nezd meg, ohgy neznek ki azok a csodas komplexumok, amiket tulettamogatas cimen felhuztak, rohadnak szet, es k ra nincs benne semmi, es az onkormanyzat nem tudja fenntartani, a helyi valakozo reteg sem, mert szar bele, tobbek kozott, mst eppen csarnokokat, meg stadionokat epitenek, mert abba an a penz

 9. Egyébként szerintem is pöpec a stadionunk. Azt, hogy legyen pályafűtés Heminek is kell tudni állnia. Ennyi a maximális kritérium. Nem szegény az öreg, nyúljon a zsebébe és hajrá. Ezt pergesse ki, ha meg nagyon komfortosítani szeretnének relatív apróból, mehet mobil tető a lelátók fölé.

  1. Szerinted ennek van realitása?
   Mondj egy klubot (Várszegi féle régi Hidegkúti stadionon kívül) ahol saját pénzből volt felújítás!
   Máshol zéró befektetesből a csapatok ölébe hullik egy ékszerdoboz, sok helyen a város az önkormányzat ott van tamogatóként a klub mellett, szponzor hegyek vannak. Hemingway egy fehér holló ebben a rendszerben és minden abba az iranyba mutat, hogy ez sokaig ne legyen igy.

   1. Kell legyen. Mert előbb vagy utóbb ez az államilag életben tartott rendszer bukni fog, és túlélni csak az fogja aki leginkább függetleníteni tudta magát a rendszertől. A halinál már most problémák vannak a magas költségek miatt. A jövő záloga az, hogy amennyire lehet piaci alapon működjön a történet, ne lépjen teljesen állami útra a dolog.

    1. Ez minimum még 1-2 ciklus…..addig nem fogja tudni Hemingway kihuzni ilyen ellenszelben. Termeszetesen igazad van! Valodi magán tulajdonos kellene minden csapathoz! Garancsiek, Meszárosék, Oroszék, Tállaiék már megtehetnék most hogy saját erejükből működtessék a klubjaikat és meg is fogják tenni ha a helyzet olyan lesz! De ez 4-8 év minimum. Addigra ott az uj stadion a feltőkésitett klub, a megfelelő anyagi háttér!

     És nálunk mi lesz addigra…..?

  2. Saját pénzböl más ingatlanát nem nagyon szokták újítgatni.
   Amúgy ha lenne egy új pöpec stadionunk, rettegne sok ellenfél, mert a Kanyar hagja jó akusztika mellett hatványozott hatást érne el.
   Egy dologban azért Hemi igazat mond, egyértelmüen mienk a legjobb szurkoló tàbor.
   Szóval a hangulatnak jót tenne az új stadion.
   Aki jön Debrecenbe alaposan öltözzön fel cudar idö van keleten!

 10. Nekem ez tetszik a legjobban: “az új Bozsik Stadion bontása, majd építése.” Ajaj, még fel sem épült és már bontják is :) Egyébként én már elengedtem. Nem kell stadion, csapat kell!

 11. Ez még mindig nem válasz: “Remélhetőleg az új stadion építésének feltételei jövő nyárra biztosítva lesznek és az utánpótlás centrum birtokba vétele után megkezdődhet az új Bozsik Stadion bontása, majd építése. “

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.