Hemingway egy figurás nyakkendőben jelentette be, hogy Supka harmadszor

Nem vártunk hétfőig. Vasárnap délutánra kiderült, hogy Supka lemondott Szegeden, este pedig Hemingway kimondta a nevét az M4 Sport Góóól! 2 című műsorában, és ami a legmenőbb, hogy

Mark de Vries marad!

Supka 2019. június 30-ig írt alá. A felkészülést január 9-én kezdjük, kíváncsian várjuk.

Miközben a műsorban elhangzott EvdM-mel kapcsolatban, hogy gyengeelméjű, addig kirakom ide Gyuri képernyőképét is, mert ezt a nyakkendőt tényleg érdemes elmenteni az utókornak:

Supka Kispesten //

 • a 2006/07-es szezon közepén érkezik Dolcetti helyére, vagyis ő az első Hemingway által igazolt edző;
 • év végén kupát nyerünk;
 • a 2007-es naptári évben a Honvéd a második legtöbb pontot szerző csapat az NB I-ben;
 • Supka 2008-ban mond le, miután tarthatatlanná vált a bajnoki címre esélyes csapatának vergődése;
 • 2008-ban már nem Supkával játszunk a kupadöntőben;
 • 2010/11 telén, az ideiglenes megoldás Szalait váltva érkezik a lemondó Morales helyére;
 • 2011/12-ben csaknem húsz év után végez újra negyedik helyen a Honvéd;
 • akkor így búcsúztam tőle, és a poszt végén ott van: visszavárunk (visszavárlak);
 • a 2011/12-es idénynél (51,2%) a Hemingway-érában mindössze két bajnokságban magasabb a megszerzett pontok aránya: 2012/13 57,8% és bronz, valamint 2016/17 65,7% és arany a vége;
 • Supka két szakaszban összesen 92 bajnokin ült a padon, ezeken 36 győzelmet szereztünk, 23 volt a döntetlenek és 33 a vereségek száma; (plusz a soproni elmaradt meccs három pontja)
 • pontszámokra vetítve 48,03% az összteljesítménye.

“Hemingway egy figurás nyakkendőben jelentette be, hogy Supka harmadszor” bejegyzéshez 175 hozzászólás

 1. Én örülök Supkának, szerintem jó lesz! Az Öreg szívott valamit, szerinte jól játszottunk a holland alatt! Már megint balhátvédet akarunk igazolni. Hajdú, Laczkó, most mr. X. Minek? Boti tökéletes megoldás.

   1. Minek, ha van Boti? Egyértelmű, hogy Laczkó mehet vissza Paksra.

 2. Elsőre nem örülök, de a franc se tudja. Supkának volt jó időszaka is, de nem ez maradt meg.Az viszont még érdekesebb, hogy Marc marad. Kíváncsi leszek hogy tudnak együtt dolgozni, ill, hogy ki lesz a vezetőedző. :)

 3. Marcnak örülök…nagyon szimpatikus tag.
  Kérdés Lanza akar e maradni Supka alatt

 4. Hemi Blogja… Blogjai… szégyen bazd meg!
  Supkát meg utálom mint a szart!
  Supka mutogatok a közönségnek faszkalap! Van bőr a köcsög képén…
  Nem hiszem el!

  1. Ez nagy dilettantizmus volt…szerintem pár kivételtől eltekintve a szurkolóknak ellenszenves ez a tag. Nem egy karizmatikus, inkább nyálas modorú szerencsefia. Ettől nem lettünk sem boldogabbak, sem kisegítve…sz@r…most mondom.

 5. Ebben a helyzetben ez volt a legjobb megoldás. Rossi nem jöhetett, Supka elég eredményes volt itt, eddig. És Marc deVries is maradt. Bízzunk benne, és ne szidjuk előre primitív módon az új edzőt.

  1. Már volt 2 szer. Bőven elég volt. Ez olyan, mintha te 3-szor mennél vissza ugyanarra a munkahelyre. Blőd…

   1. Rossi is volt kétszer, mégis mindenki azt szeretné, hogy legyen harmadszor is 😜!

    1. Supkával ellentétben ő gentleman. A fülbevalós szakmailag a labdahordója lehetne. Ennyi a véleményem.

     1. Ok, de az első hozzászólásod a háromszori visszatérésről szólt. A hollandnál jobb lesz és Vernes se fog visszatérni 😁!

      1. Mert itt számomra érthetetlen módon sokan istent látnak Supkában! Egy átlag alatti fazon, aki ráadásul emberileg sem indokolható. Sablonokat puffugtat, többség utálja. Két vesztes meccs után ki lesz kezdve…

  2. 2szer odaszarsz a küszöbre és van pofád harmadszor is átlépni az ajtót…

    1. Egy értékelhető időszaka volt, amit a Bcsaba trénereként végzett!
     Debrecenben Szima magyar szinten DÚS GAZDAG csapatát vette át… nem sok köze volt a sikerhez!
     Ide Hemi hozta és kérésére igazolt nem egy embert… Azóta nem hoz senkit Hemi, hogy Zsolnaiért kifizetett nem keveset Supi mester ajánlására és láttuk mit csinált a szöszi…
     Benézte a Tatabány fekáját és idehozta Ndjodot, Kouemaha helyett… vicc a pali!

     1. Mondjuk lefitymálmi a két bajnoki címet nem érdemes. Megnézted volna, hogy mit kezd mondjuk EvdM azzal a Lokival? :-)

   1. A valaha volt egyik legrosszabb szériánkat produkálta és esze ágában nem volt felállni, vele csont nélkül kihullottunk volna, ha Hemi nem bassza ki…
    Folyamatosan kurvaanyázott a közönségnek a háta mögött, szar alak!
    A trénernek el kell tudnia fogadni a szurkolók véleményét! sokan megteszik, Gentleman módjára!
    A véleményemet tartom!

    1. Nem igaz, hogy kurvaanyázott? Mondom, hogy te nem jártál meccsre!
     Folyamatosan fordult hátra és ott folyt az ő szájából minden!
     Én oda járok 20 éve! Kurvaanyázott folyamatosan!

      1. Igen. A stílus maga az ember, szerintem sem kellene a kispadunkon ülnie.
       Azért nézzük meg a másik oldalt. A kispadok mögött nagyon sok mocskos szájú elmebeteg van, akik mindent és mindenkit teli torokból szidnak, anyáznak. Igaz, egy edzőnek ezt el kell viselnie, de szerintem egy idő után kevés ember viseli ezt el, és borul a bili. Megnézném, a sok kurvaanyázós elmeroggyant közül hányan viselnék el akár csak 5 percnél tovább is, ha az anyját szidnák. Azokról beszélek, akik közül van olyan, aki már akkor szidja a csapatot, amikor kivonulnak, még egy labdaérintés se volt, de már teli torokból szidja a saját csapatát!!! Akinek persze nem inge …

       Rossi is egyik meccs után közölte a korzó felé mutogatva a pálya széli interjúban, ha az a baj, h ő olasz, és nem tetszik embereknek, ahogy a csapat játszik, akkor azonnal feláll.

       Szerintem mivel a döntést meghozta Hemi, nem tehetünk mást, mint eltemetjük (legalábbis pár hónapra) minden régi sérelmet, és adunk 5-6 tétmeccset Supkának is.
       Amúgy meg Supka pontosan tudja, h ez az utolsó esélye a magyar fociban, vagyis ha bukik, akkor neki meszeltek végleg. Ez még jól is jöhet nekünk.

       Nem kedvelem Supkát, és nagyon nem örülök, h ő lett az edző, de én a csapatnak, a klubnak szurkolok, ha kimegyek egy meccsre, mindent elkövetek, h elejétől a végéig buzdítsam a srácokat.

    2. Boccs de kurvaa…zott……10 méterre ültem mögötte a korzón…..másnap még Hemynek is írtam levelet hogy miért nem bassza ki???

 6. Gyors véleményem : Nem örülök Supkának , szar szakembernek tartom.
  Amikor ittvolt akkor azzal fürödtünk be hogy minden helyzetet a gólvonalig próbáltunk játszani, átlövések nélkül.
  Supka taktikailag gyenge, a fene tudja hogyan tud majd szótérteni a fiatalokkal , és mennyire lesz tekintélye a nyálaskodó stilusával.
  A nyilatkozatait közhelyparádéit kivülről fújom : “Nem tudtuk elérni céljainkat , megyünk tovább…blabla”.
  Még a magyar futballtársadalom is beárazta őt az elmúlt években ugyanis sehol nem kapott elsőosztályú padot.A másodosztályban pedig évek alatt sem tudott robbantani egy nagyot egyszer sem.
  Egy fél évre jó lesz. Nyáron nézni kell valami komoly arcot a padra.
  Én speciel nem örülök neki.
  Aki vitába kiván szállni mert szereti Attillát az szakmailag érveljen, tételesen elemezve győzzön meg.

 7. Másodjára nyolcadik helyen vette át a csapatot Szalaitól (Moralestől) és lett vele végül tizedik. Szó sem volt ott kiesésről.

  1. Bakker, de régi a blog: http://csak.taccs.hu/2010/11/30/nyugi-van-es-ez-jo/
   Volt gond bőven, Németh Gabival állt a bál, a fizetésekkel is probléma volt, de nagyon nem emlékszem arra, hogy a kiesés akár csak gondolatként előjöjjön.

   RW például így foglalta össze az őszt: http://csak.taccs.hu/2010/12/22/oszi-summazat-a-fenyofa-ala/
   “Felemás őszünk volt, meglepetéssikerekkel, és meglepetés-megtorpanásokkal. A kupában még állunk, a bajnokságban középmezőny közepe a jelen helyzet de elérhető közelségben van a dobogó környéke éppúgy, mint a kiesőzóna, szóval tartsuk melegen a puskaport. Rabiátus csapatunk egy taktikai alapsémára kőkeményen rá lett állítva és hazai mércével jól is hoztuk a magyar catenacciót, ugyanakkor a játékrendszeri egyoldalúság fájdalmasan mutatkozott meg a biztosan behúzandó kategóriát jelentő hazai meccseken. Tavaszra Supka diszciplinaváltást ígér, ehhez viszont keretet is alakítani kell legalább minimálisan, mert a jelen anyag a moralesi megoldásra alkalmas, arra lett kiválogatva. “

   1. Jaja, a Hungárián debütál góllal (1-3), ahogy az akadémista Moga is, aki sajnos megsérül az első félidőben, és nem is játszik több meccset Kispesten.

   2. meg zsolnait húsz misiért.. azóta nem költ az öreg játékosra..

   3. Rouani, Adewounmi??? Te ManoMano ra nem emlékszel??? Ő volt a legrosszabb!
    Jézusom ManoMano futni nem tudott, volt vagy 120 kg…

   4. Ém továbbra is kitartok amellett, hogy Ghinda volt a leggyengébb játékosunk, sőt, talán az egész bolygón!

 8. Már látom az első téli igazolásunkat… Ivancsicska… supi nagy kedvence! :D vagy inkább :-(

 9. te rokona vagy nyakkendőnek hogy ennyire el vagy ájulva tőle?

  1. a lutri és supka számomra egyet jelent.
   sőt jobb szót találtam: kókler

 10. Nem is tudom… Kupagyőztesek lettünk vele..illetve szerintem soha nem volt a keze alatt ilyen jó csapat. Debrecennel is kétszeres bajnok ezt ne feledjük. Persze több mint 10 éve volt, de vannak még csodák. Mark maradt, Lanza télen szerintem még tuti marad. Ha a Kingecske is felépül és Marcit tudjuk pótolni valami lutri csatárral, akkor nem lesznek itt gondok. Kupában nagyon nincs kitől félnünk szerintem egy dobogó és egy kupagyőzelem simán benne van a pakliban.Amikor negyedikek lettünk sokáig az volt az elmúlt x év legjobb teljesítménye.

 11. Az legalább kiderült, h a Szurkoló néven írogató “bennfentes” tuti infoi szart sem érnek, mivel ma Gálhidi irányába terelte a gyanút…

  1. Bocsi elnézést is kérek érte!De most már biztos lehetsz benne hogy a játékosok sem tudták pedig az öreg szerint bejelentette a vacsorán ahol már Eric meg sem jelent. Gálhidi csütörtökön is ott volt a Bozsikba onnan következtettek!Mégegyszer bocs!

   1. Gálhidi évekig kijárt meccset nézni a Bozsikba, közben nem tárgyalt senkivel. Mondta is nekem egyszer, h azért kezdett ritkábban kijárni, azonnal spekulálni kezdtek az emberek, h mikor jön vissza, pedig csak szeret a Bozsikban lenni.

 12. Kivéncsi leszek, hogy fülbevaló milyen tanácsokat ad majd Lanzának… Muhaha

 13. Supka alatt volt a legkeményebb tippmix védőpárosunk és csatársorunk!
  Smilja, Botis, Hercegfalvi… komoly csapat volt és meccsek!
  Hemi nem tudom mit szedett be, hogy Supkát akasztotta le…

    1. Supka idejében meg a felesége/barátnője kommentelt állandóan többek szerint! :-)

   1. Nem bántásiból, de kívülről totál látszott mi folyik a pályán! Ha azt a főnökük nem látja, amit te mondassz… bocs!

    1. Jajj… Na… ki benne élt, mindent tudott!
     Kedvencem Dvéri Zsolt eltünése volt! Komoly bundazseni, akit aztán visszakényszerítettek a pályára, nagy haverja NB1 es edző volt… aki mellette játszott aztán a Kecsó edzője is volt, direkt nem írom le a nevét. No comment.
     Nem derült fény… a vakoknak max!

  1. Szerinted abban Supi nem volt benne???
   Ivancsics volt a kedvenc belső embere!
   Folyamatosan az Europarkban, meg az Intercontinentálban találkoztak a “haverokkal” Ivancsics Hercegfalvit nem egyszer láttam érdekes emberek társaságában ezeken a helyeken…

   1. ott ültek mindig a segafredoban a sparral szemben. smilja, ivancsics meg a fülbevaló

 14. Mondjuk a Szeged és a Sopron jelenlegi helyezése nem kerül nála a dicsőségfalra…

  1. ??? Gyulán nem lehet focizni? Ahol 100 néző van ott mit is számít?

   1. De jó példa… a hali mondjuk 3000es nézőszámát hagyta magamögött Sopronra, most meg teltház…
    Szegeden 150-200… Gyulán is voltak annyian… ott miért is kifogás trágya? direkt írtam, még mielőtt!
    nagyon jó a példád!!! :D muhaha

  2. Viszont visszahozhatja a Fazakast aSopronból, jó kis védő lett belőle..

 15. Próbálok egy olyan pillanatot felidézni, amikor az Öreg nyilatkozott egy fontos dologról valamit és az később úgy is lett… szólok ha megvan… 😉

 16. Azért nem semmi, h Erik nem kapott annyi savazást az utóbbi hetekben, mint Supka az utóbbi 2 órában, pedig a holland népszerűségi indexét nehéz alulmúlni most Kispesten…
  Ebből így lázadás lesz a Bozsikban a végén, ha az első két meccs mondjuk zakó, amire azért van esély (Fradi,Vidi).

  1. Ebben egyetértünk, de a probléma az, hogy ahhoz tekintély is kell az öltözőben, ahol jelenleg mint tudjuk Lanza az úr! nagyon helyesen!
   Mondjuk Supinál Bobál Dávid játszani fog. Kb ő az egyetlen akit játszatott Sopronban! Meg Kapacinát talán? de hát ő már a múlt.

    1. miért ne lehetne mind3 ?
     a hülye holland mindig csak akkor tolta ezt, amikor már gáz volt…

    2. Jöjjön vissza? Hova? Miért?
     Én ezt a hülyeséget nem értem, hogy Eppel jobb játékosként…
     Ki jött ide vissza Thorgellén kívül? SENKI!

     Kovács Kálmán már más korszak!

    3. Mondjuk szerintem ő is úgy jön majd vissza, mint Vadócz, vagy Döme…

    4. Nem gondolod komolyan, hogy ha egyszer elmegy, akkor valaha visszajön? Tele a padlás olyan játékosokkal, akik elmentek a Honvédtól és visszajöttek, igaz? Addig jó nekünk Eppel, amíg nálunk van. Ne drukkolj annak, hogy távozzon.

   1. egy jó Bobál nagyon kelle oda középre! ha Supka összerakja a védelmet, vagy amennyire lehet, azt amit Rossi összerakott, akkor nem bukhat bele.
    én nem tudom mennyi a valóság abból, amiket leírtatok a mixeléssel kapcsolatban, mármint, hogy neki mennyire lehetett tudomása erről… azért ezek inkább csak feltételezések.

    1. A mixelés az nem kérdés, az hogy neki ezt látnia kellett, azt gondolom az sem kérdés. Hogy ő mit tett, na az a feltételezés…

  2. szerintem nem lesz 2 zakó, mert már a csapatnak is tele volt tke a hollanddal, nekik nagyon kellett a változás és ki kell jöjjön végre az, hogy ez jobb csapat, mint ami az előző pár hónapban látszott.

 17. Mindent bele Attila! Én jót érzek, gyerekek! Ne fikázzátok ennyire! Ráadásul Vries itt maradt, ami megint csak jó érzéssel tölt el.

  Irány a dobogó és a kupa!

  1. Lovric kiégett, és szerintem lassacskán Kamber is a tapasztalt becserélhető kategória kell legyen, ha valóban akarunk valamit. Valóban kellenek a rutinos arcok, de a tanácsaikat inkább edzésen és a félidőben adják át. Nem rossz indulatból mondom ezt, de egy fiatalabb, gyorsabb, de kellően megbízható hátsó alakzatra van a legnagyobb szükség. Kamber helyett ott van Nagy Geri (sztem nem megy sehova) Bobál mellé meg én hoznék egy akadémistát még, megmondom őszintén.

   1. Ott van a Palmes gyerek kölcsönben Kazincbarcikán és jól nyomja, alapember lett..

   2. A Villám,Deák,Kamber,Lovrics,Laczkó védősor ultrabrutál.Ezekből max Kamber játszhatna egy normálisabb Kispestben,de ő sem túl sokáig már.Lovrics lassú,a többi meg szóra se érdemes.

 18. Megertem, hogy paran elegedetlenek, de azert kicsit tulzonak erzem a kritikakat.

  Az elerheto opciok kb ezek voltak:
  – Meszoly
  – Supka
  – kulfoldi ismeretlen arc
  – masik NB2-es edzo

  Ebbol a listabol a Meszoly lenyilatkozta nyaron, hogy utaljak Kispesten es akarmikor itt van mindig vallalhatatlan stilusban osztjak ki a szurkolok. Plusz, beegett a Haladasnal es egy jobb ujpesti idoszakon kivul semmilyen eredmenye nem volt.

  Akarmilyen kulfoldi arc idehozatala lutri. Nem ismerik a kozeget, nem tudjak, hogy mire vallalkoznak, nem beszelik a nyelvet, stb. A mai koltsegvetesunk annyira jo, hogy a harmad es negyedosztalybol probaljunk meg hozni egy edzot valamelyik nyugat-europai bajnoksagbol. Ez neha bejon (Rossi), neha nem (Erik, Morales, stb.).

  A legtobb NB2-es edzonek nincsen komoly NB1-es tapasztalata vagy ha igen, akkor az a tapasztalat altalaban nem volt tulzottan sikeres. Kispesti erzelmu edzobol szinten nincs tul sok. Tehat itt sem volt tul sok elerheto, jo opcio.

  Supka nalunk nevelkedett (itt jatszott 12 es 20 eves kora kozott), ezutan Bekescsaban, Debrecenben es nalunk is voltak igen jo idoszakai. Haromszoros magyar bajnok, szuperkupa gyoztes es kupagyoztes (velunk). Jatekoskent es edzokent is ismeri a kozeget es tudja, hogy mire vallalkozik, amikor alair Hemivel. En megertem, hogy a szemelye irrital par embert, de ettol fuggetlenul a kotodese, szakmai eloelete es eddigi eredmenyei alapjan nem rossz valasztas. Megerdemelne, hogy ahogy Eriknek is adtunk 3 honapot, ugy neki is adjunk annyit.

  1. Mourinho egy gennyláda, de nála ezen kívül más probléma nincs! Imádják a játékosai, felnéznek rá, mi kell még!
   Supka esetében???
   Meglátjuk!

 19. Öszintén szólva meglepett, hogy Supka lett az edző, mert külföldit vártam. De azt kell mondanom,hogy a pályaedző itt tartásával meg lesz a nemzetközi tapasztalat, Supka ismeri a magyar bajnokságot, és ne felejtsük el, Supkával anno kupát nyertünk. Ezek alapján nem veszett fejsze nyele szitúban vagyunk, ez még jól is elsülhet..

 20. szerintem is az a minimum, hogy Supka kapjon annyi esélyt,, mint a kókler holland!
  én annyira tehetségtelennek tartom ezt a sajtfejű hollandert, hogy nehéz lett volna rosszabbat hozni helyette!
  de gyerekek… ez a mai szabó szereplés megint milyen volt már ??
  és ezek a “riporterek” ??
  senkinek nem jutott eszébe megkérdezni, hogy a remek kommunikációs képességén túl , mégis milyen szakmai érvek miatt esett a választás ericára ?
  (engem az egyszeri maszop-os miniszterelnök keresésre emlékeztetett az egész folyamat, amikor boldog, boldogtalan jelölt volt)
  senki nem kérdezte meg, hogy vajon miért épp a holland edző piacon kellett kutakodni??
  senki nem kérdezte meg, hogy mi az a büdös retek tetszett neki az erica féle “játékstílus”ban, már ha volt ilyen ?
  senkit nem érdekelt, hogy mi a szitu Kabanguval? akinek már egyszer felmondtak… :)
  sajnos egyet kell értsek azokkal, akik szerint ez a manus legalább annyit árt a csapatnak, mint amennyit segített rajtunk.
  reménykedjünk, hogy lenyugszik a csapat.
  kár, hogy nem egérbá’ jött.. Ő legalább előbb/utóbb tutira lerajzolta volna, hogy “mennyit ér Kispesten a szakma”…

 21. Lehetett volna rosszabb is. Annak idején nem csíptem Supkát, de utólag azért lejön, hogy a mixesek meg a második időszakában Cordella is keményen ellene dolgozhattak. Emlékszem, amikor téli edzőmeccsek után nyilatkozott a próbajátékosokról (melyik kell, melyik fogalmatlan, melyik maradjon, melyik menjen), aztán pont az ellenkezője történt.
  Nem tudom, miért nem jöttek össze a dolgai azóta, rajta kívül álló okokból, vagy kiégett-e, de nagyon szurkolok neki. Nagy esélyt kap ezzel a kerettel, ha sikerül egy-két okos igazolás, és feljavul pár játékosunk formája, Supka is újra bizonyíthatja, hogy jó edző.

 22. Fasza választás. Mondjuk jobb mint a kisMészöly, meg kb nem is tudnék olyan magyar edzőt mondani, aki megfelelő lenne. Dárdai esetleg :D
  Meg az is igaz, hogy Hemi eddig majdnem minden külföldi edzővel összerúgta a port, és nem is hiányzik neki hogy valaki szembesítse a korlátaival vagy nekiálljon okoskodni.
  Úgy néz ki Supi lett Hemi Szuribája, akit bármikor lehet hívni ha gáz van. Csak nem mindig tudja megoldani.

    1. Nyilván.
     1., Az öreg nem hoz olyat, aki nem tud angolul, mert az lesz a közös nyelv. Nem is tudom, minek mondtad az olaszt, hiszen azt csak Lanza és Buksi beszéli, a másodedző nem, pedig vele csak kell kommunikálnia a vezetőedzőnek…
     2., Supka első érájában is voltak külföldiek, velük angolul beszélgetett, legalábbis rémlik, h valamelyikük (talán Abraham) mondta egy interjúban, h az edző jól beszél angolul

     1. Bmeg, ezt Hemi is tudja?! Nála ez sokat jelent, ehhez képest nem igazán akarja megtartani. Pedig még focizni is tud.

 23. Itt az Öreg interjúja a Góóól 2-ben. (26:33-tól)
  Imádtam a nyakkendőjét !
  Alig kapott normális kérdést.
  Supkát rühellem.Nem a kinézete vagy a stílusa miatt, hanem szakmailag nulla, az ellenfél által kiszámítható játéka miatt, nélkülözve mindenféle megleptésfaktort .
  https://www.m4sport.hu/video/2017/12/10/goool-2/

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.