Hemingway egy figurás nyakkendőben jelentette be, hogy Supka harmadszor

Nem vártunk hétfőig. Vasárnap délutánra kiderült, hogy Supka lemondott Szegeden, este pedig Hemingway kimondta a nevét az M4 Sport Góóól! 2 című műsorában, és ami a legmenőbb, hogy

Mark de Vries marad!

Supka 2019. június 30-ig írt alá. A felkészülést január 9-én kezdjük, kíváncsian várjuk.

Miközben a műsorban elhangzott EvdM-mel kapcsolatban, hogy gyengeelméjű, addig kirakom ide Gyuri képernyőképét is, mert ezt a nyakkendőt tényleg érdemes elmenteni az utókornak:

Supka Kispesten //

 • a 2006/07-es szezon közepén érkezik Dolcetti helyére, vagyis ő az első Hemingway által igazolt edző;
 • év végén kupát nyerünk;
 • a 2007-es naptári évben a Honvéd a második legtöbb pontot szerző csapat az NB I-ben;
 • Supka 2008-ban mond le, miután tarthatatlanná vált a bajnoki címre esélyes csapatának vergődése;
 • 2008-ban már nem Supkával játszunk a kupadöntőben;
 • 2010/11 telén, az ideiglenes megoldás Szalait váltva érkezik a lemondó Morales helyére;
 • 2011/12-ben csaknem húsz év után végez újra negyedik helyen a Honvéd;
 • akkor így búcsúztam tőle, és a poszt végén ott van: visszavárunk (visszavárlak);
 • a 2011/12-es idénynél (51,2%) a Hemingway-érában mindössze két bajnokságban magasabb a megszerzett pontok aránya: 2012/13 57,8% és bronz, valamint 2016/17 65,7% és arany a vége;
 • Supka két szakaszban összesen 92 bajnokin ült a padon, ezeken 36 győzelmet szereztünk, 23 volt a döntetlenek és 33 a vereségek száma; (plusz a soproni elmaradt meccs három pontja)
 • pontszámokra vetítve 48,03% az összteljesítménye.

“Hemingway egy figurás nyakkendőben jelentette be, hogy Supka harmadszor” bejegyzéshez 175 hozzászólás

 1. Aludtam egyet a tegnapi bejelentésre. :)
  Még mindig kavarognak bennem a kérdőjelek, de alapjába véve a következő a véleményem:
  1. Ugyan én is egy “komolyabb” edzőt képzeltem el, de ha magyar edző mellett döntünk, akkor be kell látni, hogy Supka mellett nem sok egyéb alternatíva van. Esetleg Csertői, de szerintem Ő egy hét alatt összerúgná a port az öreggel és élő szerződése van.

  2. Látni kell, hogy kik távoznak, kik érkeznek, illetve az első edzőmérkőzéseket, és abból már lehet konzekvenciákat levonni. Addig minden Supka ellen irányuló komment szimpla gyűlőletkeltés.

  3. A Csapat 3 pontra van reális célkitűzésnek számító harmadik helytől és kedvező a sorsolás az MK-ba, tehát idén sem kell, hogy nemzetközi indulást érő helyről, illetve éremről, kupáról lemaradjunk.

  4. Ami Supka személyét illeti, ő neki volt anno egy 7 mérkőzéses vereségszériája (talán a bundázók miatt), de ezt leszámítva a Csapat teljesítménye stabil volt és az akkor éppen az első végzőseit kiadó MFA-ból is tudott játékosokat beépíteni. Bár kétségtelen, hogy a szurkolók szimpátiáját a stílusával nem igazán tudta elnyerni.

  1. Hát, nehéz egyértelműen Supkára kenni azt a tavaszt:
   – az első 18 fordulóban: 11 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség
   – (sopron elmarad)
   – Supka maradék 9 meccsén: 3 döntetlen, 7 vereség
   sorrendben:
   Újpest 0-1
   Diósgyőr 0-1
   Debrecen 0-1
   Siófok 1-1
   ZTE 1-2
   MTK 0-2
   Kaposvár 0-1
   Győr 2-2
   Vasas 0-1
   A játékoskeret annyit változott tavaszra, hogy jött Takács Ákos és Adewunmi, Boral többet védett, Dobos visszakerült, Magasföldi, Schindler, Palásthy pedig ki.
   Lassan időszerű lenne elszámolni a történtekkel, mert ilyen csak úgy nincs.

   1. Már nem emlékszem a pontos eredeményekre, de elnézve a számokat messze nem az a megalázó 3-4 bekapott gólok, ami az őszünket jellemezte. Bár az MK döntőben Dzsudzsák vezényletével egy 7-s kapni elég megalázó volt. Igaz ott már azt hiszem nem Supka volt az edző.
    Na mindegy. Supka az egyik legmegosztóbb Kispesti edző. Őt szakmailag el lehet ismerni, mert tett le eredményeket az asztalra, emberileg hagy kivánnivalót, és ez a kettő hatalmas vitákat tudott gerjeszteni itt is, és még anno a 1909.hu-n is :)

    1. Ott már Burgonya ült a padon, akinél azért nehéz lenne kevésbé hozzáértő “szakembert” odaültetni.

   2. Nem csináltok egy szavazast a Supkarol,hogy egy kicsit megszondazzuk magunkat?

 2. Itt mindenki úgy csinál,mintha minden edző idevágyna,ahol se pénz,se stadion,se néző,se hosszútávú nyugodt munka.Kire szamitottatok,fiúk?!A helyzetből ami ki lett hozva,az még a maximumon is túl van!Jó lesz a Supi,fülbevalóval vagy anélkül.

 3. Van e fulbevaloja,káromkodos e,beszél e angolul?Ezek a nagyon fontos kérdések.Az hogy kupát meg bajnoksagokat nyert,valamint a mi fiunk,az teljesen lényegtelen mellék szál.

  1. Kurvára nem a mi fiúnk…..ráadásul a kiesésünk évében békéscsabai edzőként ö nyomta fel az mlsznél Hamart ami miatt eltiltották és többek közt ezért estünk ki.
   Szerintem egy középszerű megélhetési edző.

   1. Érdekes egy figura az biztos.Sopronba érdekes körülmények között került.Kineveztek egy elismert helyi edzőt ,de hatalmi szóval egy héttel a rajt előtt egy bizonyos külügyminiszter nyomására fölé tették szakmai igazgatónak Supkát.Kezdetben még láttam benne spirituszt és a második évében tavasszal nagyon jó tavaszt produkáltunk.Szinte mindenkit legyőztünk itthon.A bajnok Vasas is csak az utolsó percben tudott egyenlíteni.De utána tény , hogy kivették alóla a csapatot és Supka is langyossá vált.Kérdés, hogy fel tud-e még pörögni ,mert a végén már semmi tűz nem volt benne.Emberileg elég nagy tapló azt mondják.Az öltözőben is.Amikor szóba került az edzőváltás azt mondtam bárki csak Supka ne.De biztos voltam már benne szombaton is, hogy ő lesz.Sok reményt én nem fűzök hozzá,de örülnék neki ha nem lenne igazam.

   2. Teljesen mindegy. Hemingway neki szavazott bizalmat, én úgy gondolom, hogy kutya kötelességünk segíteni őt, amíg nem derül ki, hogy ténylegesen mire is képes.
    Supka kétszer szállt már be, szerintem mindkétszer korrekt eredményt ért el. Reménykedjünk, hogy most is jól fognak alakulni a dolgok.

   3. Nem a mi fiúnk? Végigjárta az utánpótlásszamárlétrát. Détárival, Grósszal játszott a serdülőben, ifiben. 81 tavaszán Győrben bemutatkozott az első csapatban Gujdárékkal, Varga Kacsával stb. játszott együtt. Horváth Ferivel, Dragónerrel ellentétben soha nem tagadta meg Honvédos-múltját. De nyilvánvalóan sokkal fontosabb fikázni egyeseknek a játékosokat, edzőket, mint biztatni őket. Már az első percben ha valaki hibázik, azonnal “takarodj le!, cseréld le!”. Még valaki egyszer Nagy Gerit is visszabeszélésre késztette. Az ilyentől nyilvánvalóan megjön a játékosok, edzők önbizalma. Még egy ilyen hülye közönség nincs az országban, mint a korzón egyesek.

    1. Igen kb én is ezt fogalmaztam meg korábban lejjebb kicsit más szavakkal.

    2. Megoldás: Gyertek a Kanyarba, hely van bőven…Sajnos! 😉 De Sebaj, majd tavasszal jön a hadjáratunk! Kupát!!! Mindenáron!!! 😜

     1. Már régóta fontolgatom, gyerekkoromban úgyis mindig az állóhelyi részről néztem a meccseket, onnan sokkal jobb volt. Ezt a korzót azóta sem tudom megszokni ezzel a sok nagyokossal. Persze azért vannak itt is normális szurkolók, csak valahogy nem az ő hangjuk hallatszik. Mondjuk, hogy mi lesz az új stadionban, ki hol ül majd, nem tudom. De bárcsak már ott tartanánk. Tegnap Hemi a Gólban megint beismerte, hogy szándékosan késlelteti az új stadiont az u.p . központ miatt. Egyszer Szombathynak a Digisportban nyilatkozva már beismerte, Szombathy nagyot is nézett, még egyszer rákérdezett. Gondolta, még egy ilyen hülye nincs az országban.

      1. Az elmúlt egy évben már hány olyan Hemingway nyilatkozat volt,amiben tagadott valamit vagy épp állított valamit (Rossival,Botkával,EvdM-mel meg ki tudja még kivel-mivel kapcsolatban),hogy most is ki tudja,mi folyik a háttérbe a stadionnal meg az utánpótlás központtal kapcsolatban?Lehet,hogy itt is teljesen az ellenkezője zajlik,mint amit lekommunikál már hónapok óta. a nyilvánosságnak.

      2. Mármint szólt Hemi, hogy a cégek ne adjanak érvényes ajánlatot a tenderre? :-)

       1. Nem, szerintem érvényes közbeszerzést akart, de ki akarta kötni – mint ez már sokszor elmondta -, hogy a stadiont csak az u. p. központ átadása után állhatnak neki bontani. Azt hiszem a tender is úgy volt kiírva, hogy a bontás kezdete valószínűleg 2017. december. Nos, ez is csúszik.

    3. Egyetértek maximálisan. Én azokat, akik a saját csapattal szemben átlépnek egy határt, még ki is tiltanám egy (hosszabb) időre, nem mintha ez könnyen kivitelezhető lenne, és nem mintha olyan sokan lennénk, hogy ebből még el kellene venni, de pl annyival biztosan többen lennénk, hogy kivinném a kisfiaimat, akiket a stadion közelébe nem engedek az ilyen alakok miatt még pár évig.

     1. Nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad, hasonlóan gondolom abszolút.
      Pár éve az egyik nevelt lányomat, aki akkor 12 éves volt, kivittem a korzóra egy Honvéd-Pápa meccsre asszem. Megrökönyödve ült mellettem az első félidőben, a szünetben annyit mondott nekem, h nem érti ezeket az embereket, akik durván káromkodva szidják a saját csapatukat/edzőjüket, hogyhogy nem értik, attól nem lesz jobb valaki, ha egyfolytában szidják, pont ellenkezőleg, még a maradék önbizalma is elveszik az adott embernek. Nagyon büszke voltam rá, a gondolataira, és mélységesen szomorú a korzón lévő hangadók értelmi színvonala miatt.

   4. Szerintem meg azért tiltották el, mert bundázott.
    Ha felnyomták bosszúból, az se szép, már ha egyáltalán felnyomták, és nem csak városi legenda… De ez valahol lényegtelen, mert nem azért tiltották el, mert beköpték, hanem mert bundázott.
    Vagy ha nem köpték volna be, akkor semmi gond? Nyugodtan bundázzon bárki (ami tök triviális a magyar fociban), ha nem bukik le?

 4. Majd meglátjuk. Azért megjegyzem a zete-gyirmót meccsen több szép egyéni megmozdulást, és csapatjátékot láttam (nem önzést) mint a mi meccsünkön.

 5. Még be se kukkantott Kispestre de már a többség megbuktatta. Én biztos ilyen szurkolótáborral nem vállalnám.
  Mondjon már valaki egy olyan nevet amellyel elégedett lenne.

  1. Mondok: Simon Miklós, saját berkeken belülről. Nálam Supka a bárki csak ő ne kategória.

   1. Ha azt gondolod,hogy egy ifi edzonek,akinek semmilyen “felnőtt”eredménye ill.tapasztalata nincs pont a Bp.Honvéd bajnokokcsapatanal kell elkezdenie a szamárlétra megmászását,nagyon súlyos tévedésben vagy.

    1. Te meg abban vagy tévedésben, hogy csak Supka és senki más! Vannak itt páran, akik örök szerelmet esküdtek neki…
     Supka nem fog itt csapatot építgetni, neki kész emberek kellettek. Majd jön pár Laczkó Buksi féle tekergő akit az ő kérésére fogunk igazolni a téli szünetben oszt tapsolhattok!

     1. Nem senki más.
      Mondj egy olyat akit szeretnél, és alkalmas is.

      1. Magyarok (ismertek) közül én nem hoztam volna senkit, ha már nem házon belülről oldottuk meg.

       1. Vitelki? egész jól szerepel vele a Kazincbarcika friss feljutottként,

     2. Félre érted.Mint ahogy az a tény sem zavar,hogy a házon belül valójában az:hogy a Supka már a Simon Miki születése előtt hatévvel a Honvédban játszott.Azonkívül engem valóban nem zavar hogy őlett a szűkös kinalatbol.

      1. 84 óta járok Honvéd meccsre, így nem láthattam játszani a grandiózus Supkát, de szerintem nem hagyott senkiben rajtad kívül életre szóló emléket a játéka…
       De legyen igazad: Vele lássak megint élvezhető szélsőjátékot, stabil védelmet, dobogóért eséllyel harcoló csapatot! Mást nem kérek…

       1. Volt már edző valódi nagy tétre menő meccseken.Lehet szeretni /nem szeretni,de hidd el,hogy vele jelentősen megnövekedett az esély a kupagyozelemre.

        1. Így legyen! Majd szezon végén mérlegre kerül, ha addig itt lesz.

       2. Akik látták játszani, azt mondják, mondták, hogy nem volt kevésbé tehetséges mint Döme…

     1. Dárdai Berlinben egy klublegenda. Más nem biztos hogy megúszta volna az első tavaszát, vagy az idei őszt

 6. Akkor mostantól megint pontért,pontokért megyünk majd idegenbe.

  1. Ha arra célzol, hogy nagy közhelyeket csattogtat, abban azért van néhány nagy vetélytársa az nb1-ben :-)))

   1. Ezt a pontért,pontokért jöttünk-mentünköt minden idegenbeli meccs előtt elmondta.

 7. Neki egyszerre volt Abraham Benjamin és Diego. Persze nem ő választotta őket, ellentétben Misek Lunguval.

 8. Molnár Gábor átadólistán a fujcsutnál…
  Őt szivesen látnám…

  1. a kommentedben említett 3 bajnok miért megy?
   a pénz miatt?
   vagy talán Rossi viszi őket?
   King megtartására miért nincs esély?

  2. King is???
   Bobál fagyi?
   és Nagy Geri? az ő esetét nem értem! Heminek miért áll érdekében ezt a csupaszív srácot elpasszolni?

  3. Ha Pintér átadólistára tette Molnárt, akkor annál a gyereknél fejben nem lehet valami rendben. Mert különben egy őstehetség. Balhés hülyegyerek meg nem kell ide.

   1. Ellenünk írta ki magát a csapatból egy félidő alatt…

 9. Ha King is távozik akkor j.hátvéd is kell ! J.hátvéd , B hátvéd , Közép hátvéd,középpályás és szélső is kell,aki elmegy a szélen az alapvonalig és onnét ad be !!!!

  1. Szélsőnek ott van Lukács,remélhetőleg ezt Supka is észreveszi.Mark mondjuk ismerhetné már,de kérdés,hogy az ő szava-véleménye mennyit számított EvdM-nél.

   1. Lukács talán a j.oldalra jó lesz,de a b.oldalra ki ? valamikor Holender nagyon jól indult a b.oldalon,jól elfutott,beadott,betört gólt lőtt stb.Az utóbbi időben azonban csak a térfél közepéig megy el a szélen ott leáll és visszaadja a labdát.

 10. Elég rendesen vannak most átadólistán minőségibb játékosok NB1-ben: Kiskokó,Molnár,Nono,(Bognár).Kérdés,hogy ezek közül ki megfizethető a kispesti pénztárcából…

  1. Ezek közül egy sem ingyen vihető, úgyhogy semmi remény bármelyikre.

 11. Facebookos komment alapján a következő játékosoknak jár le a szerződése a szezonban(2018.június 30-án):Bobál Dávid,Csábi Misu,King,Laczkó Zsolt (2018.január 31-ig van kölcsön a Pakstól),Nagy Geri,Villám és vélhetően Bobál Geri és Kabangu.
  Ez mennyire reális?

   1. A lényeg hogy Lanza meg Gróf maradjon. Az első a foci miatt nélkülönözhetetlen, a második meg szükséges a nemesi ranghoz.

 12. Supka – első reakcióm a csalódás volt, de adjuk meg neki az esélyt. A régi sérelmeket hordozóktól azt kérném, hogy ők is tegyenek így! Ha azt mondjátok, hogy anyázott a szurkolók felé, akkor az biztosan így volt és erre valóban nincs magyarázat, de ha nehéz is, lépjetek ezen túl!
  King-Bobál-NagyGeri – nagyon sajnálnám, ha Latabárnak igaza lenne..
  Eppelt egy ilyen ősz után max Rossi viszi el, de ha januárra úgy alakulna, hogy négyük nélkül indulnánk el, akkor az jelentős gyengülést jelentene! Lanza elmenetele lenne már csak a hab a tortán..

  EvdM nyilatkozataiból azért tegyünk el néhány dolgot:
  – Valóban van egy spur tulajdonosunk, aki többet is beletehetne (sztem egyébként nyáron a maga szintjén bele is tett, hiszen a keretből kikerülő Hidi – Zsótér páros pótlására + King sérülése után is történtek lépések a keret szinten tartása érdekében – hazai szinten – normálisnak tekinthető igazolásokkal: Danilo, Latifu, Pölöskei)
  – A létesítményhelyzet siralmas – kell az új stadion, örömteli, hogy most már talán tényleg átadásra kerül az utánpótlásközpont és én még mindig hiszek abban, hogy nálunk is lesz új stadion
  – példátlan sérüléshullám tette nehézzé az őszt
  – fiatalszabály – ezt nem szabadott sohasem említenie, erre a modellre ültünk rá és ez számára is ismert volt
  Kiváncsi vagyok, hogy ha kisebb lett volna a sérüléshullám, akkor hány ponttal lenne többünk. Azt viszont EvdM-nek is el kell ismernie, hogy az igért szórakoztató, könnyed futball nem igazán jött és a gödörből sem sikerült kihúznia a társaságot + kérdés, hogy az öltözői feszültségeket mennyire kellett volna neki kezelnie..

  Supka kapcsán kiváncsi leszek a taktikára, lesz-e több felállásunk, amit akár meccs közben is tudunk váltogatni. Mennyire fogja a fiatalok építését segíteni vagy rámegy az eredménykényszerre. Milyen játékosanyag lesz itt januárban.
  Többetek részéről felmerült Carillo, Egervári személye – sztem ők a Honvéd jelenlegi “racionális” anyagi környezete mellett nem vállalták volna, vagy hamar elhangzott volna, hogy ennyi pénzből ezt lehet kihozni.

 13. Mindenesetre ez a nyakkendő vastagon aláhúzza, amit a holland mondott a tulajdonos öltözködéséről…
  Szerintem ráadásul amolyan előregyártott nyakravaló, nem kell megkötni, hanem egy gumi fogja a nyakhoz, amit régebben olyanok kedvéért gyártottak, akiknek kimaradt az életükből, hogy az apjuktól megtanulják a nyakkendőkötést.. :)))

 14. ha valaki tudja, hol lehet ilyen nyakkendőt venni, linkelje be, plíííz!!! (farsangkor Hemi bának akarok öltözni!)

  1. Szerintem ilyet már nem kapsz, csináltatni kell… A brahi kedvéért megéri.:)

  2. OK. Talán tudok segíteni, de meg kell ígérned, a szürke zoknit is felveszed… kailong from PRC. Nekem is van pár darab. :D

  3. Nagyon figyelj, hogy csak az ősz hajszálaidat fesd be, a még sötétek kimaradhatnak. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.