Egy dunaszerdahelyi képviselő ajándékkönyvet küldött Hemingwaynek karácsonyra

Reméljük az Öreg tényleg csak elszólta magát nagy lendületében.

George F. Hemingway tegnap járt a Reggeli Startban, azóta a fél sportinternet a mondatain pörög. Egyrészt beszélt arról, hogy hogyan váltak el Rossival, amire Rossi több felületen is válaszolt, másrészt sikerült egy olyan szerencsétlen mondatot is kimondania, amely a mai magyar rögvalóságban sokaknál verte ki a biztosítékot:

Elment egy szlovák faluba edzőnek. A jó isten áldja meg, isten vele, csak a pénzért, semmi másért. Nem is Dunaszerdahelyen lakik, hanem Pozsonyban. Miért nem lakik Dunaszerdahelyen? Ha olyan izgalmas hely, akkor ott lakna.

Jajj.

Hemingway szavait többen is kritikával illették, a legfrappánsabbat azonban Karaffa Attila, Dunaszerdahely egyik önkormányzati képviselője húzta, aki egy könyvet és egy kísérőlevelet küldött válaszul:

Karaffa egyébként hosszabban is kifejti, hogy mit gondol a kérdéses mondatról, ha erre is kíváncsiak vagytok, akkor ide kell bökni.


update // közben a DAC is trollkodott egy nagyot:


Az egészben persze az a legfurább, hogy a DAC-cal rendszeresen játszunk edzőmeccseket az utóbbi években //

 • 2008.11.25. Honvéd – DAC 1-1
 • 2012.02.04. Honvéd – DAC 1-2
 • 2013.06.26. Honvéd – DAC 1-2
 • 2015.03.27. Honvéd – DAC 0-2

“Egy dunaszerdahelyi képviselő ajándékkönyvet küldött Hemingwaynek karácsonyra” bejegyzéshez 44 hozzászólás

 1. “George F. Hemingway szerint bár ……XY………… elviekben toleranciát hirdet, valójában egy rendkívül intoleráns ember, mert a saját világnézetét azokra is rá akarja kényszeríteni, akik vele nem értenek egyet. A törekvései ellen fellépőket, illetve az övétől eltérő véleményeket hangoztatókat pedig fasisztáknak és diktátoroknak bélyegzi.”

  1. Persze!Már megmondta:”felkészül Kolozsvár,Eszék,Újvidék”. :))

   1. Ezzel megintcsak azt árulta el magáról, hogy egy műveletlen gyökér, mert annyit sem tud, hogy Eszék több évszazada nem magyar város…

 2. Hát bizony illenék egy gyors és pontos kommüniké! Mert ez így dettó kínos, és alantas stílus, nem illik a klub hagyományaihoz, megéri-e ez az Öregnek, nem értem!!! Thinking and Doing Pls!!!

 3. Épeszű ember hagyja ilyenkor hamvábahalni a dolgokat.De az öreg?!Nem ám kiad egy kétsorost,á,ráblogol,b+!

 4. Karaffa Attila uriemberkent valaszolt, koszonjuk. Remelem a GH bocsanatot ker es lesz iden is edzomeccs a DAC-al.
  Megneznek egy jo kis Supka-Rossi derbit. :)

 5. Egyébként ki ez a de Vries hogy ennyire tényező nálad?1/2 éve azt sem tudtuk hogy a vilagon vanMilyen nagy sikereket aratott mint bolyatologato hogy ő a siker kulcsa egyik szereplője?!

 6. “Semmi tisztelet a jó edzők iránt.” vagy pont forditva, jo vagy (Mark) megtartunk.
  En sem tudom, hogy fognak egyutt dolgozni (vajon Supesz beszel angolul?) de szerintem Lanza jobban hallgat deVriesre mint Hiresre.

 7. Miért van az, hogy ilyen helyzetekben úgy érzem, hogy az én pofám ég Hemié helyett?

  1. Szekunder szégyenérzet. :) Ez most nálam is meg van…ugyan nehéz megmagyarázni ezt a szlovák falu dolgot, de elég elszomorító, hogy az Öreg meg sem próbálja. :(

    1. Igen, pont ezt akartam még írni. Ha a Hemingway Group képviseletében egy szakmai sajtótájékoztatón mond valami hasonlót, arra azt mondom, hogy ennek a cégnek milyen tapló tulajdonosa van. Ha Hemingway, mint magánember nyilvánul meg, mondjuk egy twitter vagy facebook oldalon, ott is hasonló véleményt formálok meg.
     De Hemingway a Budpaest Honvéd tulajdonosaként nyilatkozott egy olyat, amivel az egész Klubot lejáratta, és szurkolóit kellemetlen helyzetbe hozta.
     Lefordítva Hemingway nyelvére, vajon mi különbség van a Dunaszerdahelyet egy szlovák faluként aposztrofáló klubvezető, és egy Kispestet a viselkedésével (trágárkodás, vandálkodás) lejárató szurkoló között? Szerintem semmi.

 8. Kabangut a fél tüdejével nem lehet felturbózni szerintem. Akkor se, ha Shobert Norbi visszatérne.

  1. Gondolom a Pro licencet is a Korányiban szerezted ahol főorvos vagy.

  2. Szokásos Latabárkodás.Milyen sportorvos adna neki engedélyt?!Hogy kpzeli ezt egyaltalan?!Ilyen egetverő baromságokat összezagyválni…

   1. De igen,csak Kabangusra modositottam hogy ezzel fejezzem ki hogy maradnia kell.Többször jeleztem egyébként meg a Nagy Latabar is szokott emlékeztetni,nehogy elfelejtsem ki vagyok,aztán véletlenül mást borotváljak meg a tükörben.

    1. Linkeljuk a társasházi alapító okiratot vagy bemész érte a Földhivatalba,mester detektív?

  3. Ezt a taktikai meglátásodat majd meséld már el a játékosoknak is!
   A testi épséged megóvása érdekében javaslom, hogy a prezentációd közben Lanzától állj a legmesszebb! De mégjobb, ha csukott ajtón keresztül kiabálod be nekik! :)

   Kabangu pályán eltöltött perceit megnézheted az mlsz adatbankban.

   Kívánom Neki, hogy legyen 100%-ig egészséges, és focizhasson még nagyon sokáig!

   1. Pont a pályán töltött percei és adott gólpasszok és lőtt gólok alapján nagyon jó mutatókkal rendelkezik…

  4. Nb3-as jatekosok meseltek, hogy a pulzusa sem epp normalis a polar ora a kispadon ulve olyan erteket jelez neki, amivel palyara sem lephetne.. nem ertem mit keres meg itt

   1. Semmit nem hagysz ki,mi?Ballagj el a Tescoba és vegyél magadnak stílust meg egyéniséget,Oki Doki.

 9. Nagyon kiváncsi vagyok hogy az öregben van-e annyi bátorság/emberség/korrektség hogy nyilvánosan beismerje hogy hibázott és elnézést kérjen.

  Ha nincs– akkor (ismét) kiállítja magáról a szegénységi bizonyítványt…

  1. Az hogy valaki valahol nem túl sokat játszott,az nálunk igazoláskor nem szokott kizáró ok lenni…Sőt!

   1. Valamiért csak kivitték anno a Fürthbe az akadémiánkról.Meg mondjuk valamiért csak hazajött onnan 19-20 évesen.Mindkettőnek lehetnek okai.

    1. Gondolom mindegyik a Mészáros,Brkovics kettőst preferálta.

  2. Szerintem is lehet benne fantázia, el tudom képzelni, hogy nálunk támad fel.

  3. Debreceni szurkolók idézetét másolom be róla.Ők napi szinten figyelték edzésen :
   Nem igazán tudtuk meg. 2-3 alkalommal láttam játszani, pl. az U-válogatottban, lassúnak, darabosnak tűnt, szvsz nem lehet jobb Szatmárinál. A szerepe zéró a csapatban, nem hiszem, hogy fikarcnyi esélye is lett volna bekerülni. Már korábban elküldtem volna.
   Aztán lehet, hogy kiforrja magát valahol, de neki is jobb, ha nem ücsörög a Nagyerdei lelátóján.

 10. Hmmm, CS.A.K. megtaláltam, nah, hát tessék: Volt egyszer egy KISPEST-DAC…Hemi “akkori” nyakkendője nagyon stíl, de tényleg!!! ;) XD

  Egyébként szerény véleményem szerint ez egy nagyon “alantas” // “nívó alatti” műsor volt, sosem szerettem! :( Érdemes rászánni az a fertályórát. Aki kérdez: Mr. Gyárfás, természetesen!!!
  Szerencsére mára ebben a konstellációban megszűnt ez a média-orgia, de azért az emnégy “megörökölte” a szellemi hátteret, és a KISPEST-elleni nyílt, vagy burkolt támadási kísérleteket!!!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.