Tudom, hogy Felcsút, de tegnap óta ezen jár az agyam

A Honvéd éves TAO-jából (218 millió) nem jönne ki másfél teakonyha Felcsúton. Szerintem írok a Teakonyha blognak, hogy ha kapna 155 milliót, akkor abból mit tudna kihozni (természetesen gépészettel!) egy 102 főt foglalkoztató és még legalább ennyi tanulót kiszolgáló akadémiának?

Vagy ez az egész már akkora szemérmetlenség, hogy nem is mismásolnak valami olyannal, mint például a térség szociális ellátásába is besegítő hatalmas menza/konyha, mert ugye arra nem jár TAO, csak a falakon belüli építkezésekre. Tehát marad a teakonyha, amit az MLSZ meg sem kérdőjelez, aláír, persze, kell, ki ne tudná, hogy kell, hiszen nélküle nem nőhet futballista a Váli-völgyi ugaron.

Ahogy a 147 millióba fájó beépített bútorok nélkül sem. Mondjuk én kisember vagyok, pitiáner gondolkodással, de ha csak egy misit számolok per szoba, akkor is 147 szobát lehet ennyiből bebútorozni, ami azért nem kevés, pláne, hogy nincsenek is ennyien az akadémián. És akkor még nem beszéltünk a nem beépített bútorokról.

Ja, és az egyéb jogcímen elszámolt 1,9 milliárd az úgy nagyjából micsoda? Nem igaz, hogy meg kellett húzni a nadrágszíjat a teakonyhánál, nem hiszem, hogy ne találtak volna ki erre maradék alig kétmilliárdocskára bármit, amit az MLSZ szorgosan aláír. Maradt az egyéb, és ahogy látjuk, már az sem ütközik akadályba, ha nem mondanak semmit, csak annyit, egyéb, vagyis kell, ez a pénz a miénk. Kuss van.

2016/17-ben egy ilyen országban lett bajnok a saját neveléseire bátran építő Bp. Honvéd. Szinte fillérekből.

“Tudom, hogy Felcsút, de tegnap óta ezen jár az agyam” bejegyzéshez 53 hozzászólás

   1. Akkor marad a másik megoldás. Agyonteázták magukat. Így már kezd érthető lenni a helyezésük a tabellán. Mert arra gondolni se merek hogy ellopták.

    1. Jesszusom! Miket mondasz? Ellopták? Ebben az országban, hogy mersz feltételezni ilyet? :) :) :)
     Majd jön Szabó Tibor narancsos barátunk, és közli, h az igaz, becsületes, tisztességes jelenleg regnáló hatalom nem vetemedne ilyen csúfságra, mint a közpénz lopása. :)
     Félreértés ne essék az előző kormányok is hasonlóan “tisztességesek” voltak az olvasatomban a gengszer khm akarom mondani a rendszerváltás óta, mint a mostaniak…

      1. Ok elfogadom, nyilván a te jogod, a te blodog, és gondolom az alábbi pontba ütközik.

       1. A harmadik féltől származó kommentkiszolgáló választásával a blog szerkesztői fenntartják maguknak a jogot arra, hogy mindazon hozzászólásokat (kommenteket), amelyet a blog olvasóira, alapelveire nézve sértőnek, nem kívánatosnak tartanak, úgy azokat minden értesítés nélkül teljesen, vagy részben töröljék. Ide tartoznak a rasszista hangvételű megnyilvánulások; a Bp. Honvédot, vagy egyéb futballcsapatokat, illetve szurkolóit, alkalmazottait, játékosait a közbeszédben elfogadhatatlan hangnemben szidalmazó megnyilvánulások; a blog szerkesztőit, olvasóit, vagy bármilyen beazonosítható személyt szidalmazó megnyilvánulások; a blog szerkesztői által a jóízlésbe ütköző, és az általános emberi normák megsértésébe tartozó megnyilvánulások; valamint a közlővel nem azonos félnek minősülő személy személyes adatait tartalmazó bejegyzések.

       Csak egy megjegyzésem van. Rengeteg ilyen tartalmú vagy ennél sokkal súlyosabb bejegyzést látok, gondolom, időhiány miatt nem tudjátok átnézni a kommenteket, de akkor valamiféle szűrőt alkalmazzatok, mert fura, h ez ki lett moderálva, miközben a debreceni vereségünk alkalmával valaki szó szerint kurvaanyázta Lanzafamét, és az pl napokig látható volt. Azért a játékosunk kurvaanyázása, és az én kommentemben egy kommentelőtársunk megnevezése között ég és föld a különbség.

       1. Igen, hiszen ez az egy pontunk van :D
        (Amúgy részletesen ez a rész: “a közlővel nem azonos félnek minősülő személy személyes adatait tartalmazó bejegyzések” – ha lehet mondani, ezt az összes többinél komolyabban veszem, ha belefutok.)

        A pechvogel pedig, hogy az 1.2 megvalósult: “A blog szerkesztői a kommentek tartalmáért nem, csak azok megjelenítéséért vállalnak felelősséget. A szerkesztők nem feltétlenül olvasnak el minden kommentet, de amint egy kifogásolható tartalomról tudomást szereznek, úgy záros határidőn belül kísérletet tesznek mind a törvényi elvárásoknak, mind a saját feltételrendszerüknek való megfelelésre, illetve e kettő közül arra, amelyik megkötése erősebbnek bizonyul.”

        Tényleg, már én kérek elnézést, mert valóban illenék jobban figyelnem, de ha egyszer nincs időm?

       2. Ezért is mondtam a szűrőt.

        Én az összes politikai oldalt elítélem valahol, nincs kedvencem, mégis van aki egyfolytában sértő megjegyzéseket tesz a liberálisokra, a baloldalra, azok nincsenek kimoderálva, ha meg másik oldalra, akkor egyből megy a moderálás?
        Ezért gondoltam egyfajta szűrőre, mert akkor legyen ez a megoldás, és minden ilyet töröljünk.

        Nekem sokkal jobban fáj egy olyan, amikor szó szerint valaki kurvaanyázza Lanzafamet a Loki elleni vereség után, és az nincs kimoderálva napokig.

        De most töröltem a hozzászólásokat, én vagyok az utolsó, aki politikai ellentéteket akar szítani egy már amúgy is politikai ellentétektől sújtott országban, futballszurkolói közösségben stb.

       3. Nem. Felőlem bárki úgy szidja a kormányt/ellenzéket, a magyar politikumot, ahogy akarja. Szíve joga, mindenkinek vannak elvei, erkölcsei, szurkolása, bármije, amihez ragaszkodik, és ezekből lehet vélemény, világlátás, szintén bármi, ami pedig ütközhet mások hasonló bármijével.
        Ez része a társadalmi játéknak, és – szerintem sajnos – integráns része a kortárs magyar futballnak.
        Ami viszont nem fér nekem bele, az a politikai/társadalmi nézet és egy beazonosítható ember összekötése, ugyanis ez egy komolyan védett személyes adat. Természetesen nem tartozik ebbe a körbe a direkt válasz, tehát ha én Narancsos Béla leírom, hogy “z0rbán megmenti épp a magyar futballt, és ezért ki kell állni mellette”, akkor arra @Narancsos Bélának lehet felőlem tolni, hogy z0rbán nem megmenti a futballt, hanem épp ellenkezőleg, parazitizmusra nevel, államosít, valamint strómanokon keresztül mindent ellop, ami nincs lebetonozva. Ez már valamiféle vita. De amíg Narancsos Béla az adott folyamban nem áll ki valamilyen érték mellett, addig Narancsos Bélával kapcsolatban nem fogadom el, hogy egy védett személyes adatával szólítassék meg.
        Bocsi, de én egy tőrölmetszett klasszikus libsi vagyok, és bár nem értek mindennel egyet, amit mondanak, de védeni fogom azt, hogy mondhassák, egészen addig, amíg egy általam szükségszerűen és elég tágan meghúzott határt át nem lép. (Lehet, a moderálási szabályzaton is finomítani kéne, mert tényleg, egy játékos kurvaanyázása se kéne, hogy menjen. Pláne, hogy a közösségnek kifejezetten nem tetszik a hangnem. Na, majd összedobunk közösen egy módosított szabályzatot, keresünk pluszmoderátorokat, és megoldódik minden.)
        Arról pedig egy másik kommentemben írtam ( http://csak.taccs.hu/2017/12/19/tudom-hogy-felcsut-de-tegnap-ota-ezen-jar-az-agyam/#comment-3669000243 ), hogy sajnálom, de nem tudok minden komment mellé posztos rendőrt állítani, így csak azokat moderálom, amiket épp észreveszek. (Nem sűrűn fordult elő ilyen, és mindig szabadkoznom kell utána.)

        1. Ezért is mondtam a szűrőt.
         Én az összes politikai oldalt elítélem valahol, nincs kedvencem, csak a szemellenzős dolgokat viselem nehezen. :)
         És jogosan moderáltad ki a kommentemet, te blogod, és ütközött a moderálási alapelvekkel.
         Töröltem is most a kommentjeimet a témában.

         Ezért gondoltam egyfajta szűrőre, mert akkor legyen ez a megoldás, és akkor nem lehet fent napokig olyan vélemény egy meccsünk után, h idézem “Lanza a kurva anyád”, ami nekem sokkal jobban fáj, és ugyanúgy ütközik a moderálási alapelvvel, mint ha valaki rám sütné, h melyik politikai oldalhoz tartozom.

         Van módod bármilyen szűrőt beépíteni? Ezt most technikai értelemben kérdeztem.

         1. A modern magyar internetes helyesírás mellett megnézem azt, aki össze tud rakni egy valóban működő szűrőt :)

          kurva ,aynád
          qrva anjad
          kurvanyád

          satöbbi, és ez még egy viszonylag egyszerű, és gyakran használt kifejezés. Egyébként a disqus támogatja a feketelistás szavakat, szóval lehetséges, de ahhoz egy valóban működő szótár kéne.

          // Amúgy kikérem magamnak, hogy szemellenzősséggel gyanúsítsanak :)

          1. Nem rád értettem a szemellenzőséget. Azokra, akik végletekig védenek pártokat, politikai eszméket stb.
           Én anno eléggé liberális irányból indultam ki, de mára ez egy így ilyen összetett világnézett lett bennem, amiben vannak dolgok, melyek tetszenek a jobb és a baloldalról, és vannak (ezek vannak többségben), amik nagyon nem tetszenek egyik oldalon sem, ezért is írtam, valahol az összeset elítélem, de azt sem szemellenzősen, ha egyáltalán érthető, mit akarok két programteszt futtatása között a melóban elmagyarázni. :)))

           Én szívesen segítek egy ilyen feketelistás szótár összeállításában, csak nem tudom, mikor lenne rá időm a négy gyerek és meló mellett, szóval tökéletesen megértem az időhiányodat, és ne úgy vedd, hogy bármiben kritizáltalak volna.

          2. Aki liberális ne nevezze magát liberálisnak. A mai liberalizmus, fiatalkori gyenge lefolyású, ami 30 év fölött elhatalmasodik és nem liberálisok részére elviselhetetlen lesz. Megjegyzem a liberális számára is mert hazugságok és folyamatos lázítások között éli az életét. Ezért sok közöttük a kábszeres, alkoholista és a homokos. Ezt ő nem érzékeli, mert teljesen el van ragadtatva önmagától. Jellemző, hogy ritka a kétkezi,és a műszaki végzettségű liberális, mert ott kevés a pofázás, valami produktumnak is lennie kell.

          3. szerinted a nemzeti szocialista milyen volt? szélső jobb? érdekes gyári munkás narkósról keveset hallok.

          4. Nem vitatkoznék csak megismétlem “Főleg ha azt veszem figyelembe, hogy valaki a leértékelése, lenézése, kilátástalansága miatt kényszerül az alkohol fogságába , vagy az aki unalmába a társaság kedvéért lesz narkós. Én a kettőt nem azonosítanám.”

          5. Ezt azért gondold át még egyszer. A kétkezi emberek között van a legtöbb alkoholista ezt sajnos családi tapasztalatból is mondom. Nem egyszer láttam régebben, ahogy a gyárból kijövő emberek egy része már piás volt, vagy a meló után tömegesen beültek piálni, nem ritkán a sárga földig itták le magukat. Ettől még nem ítélem el őket, a kétkezi munkásokat nagyon tisztelem, én is végeztem kétkezi melót, csak aztán úgy éreztem, az nem az én világom, tanultam, fejlesztettem magam. Az alkoholistákat sem ítélem el, mert akkor a saját családomban lévő embereket is elítélném. Sok dolog vezethet egy ilyen döntéshez.

           Különben sincs semmi összefüggés a politikai hovatartozás és a káros szenvedélyek, vagy a nemi irányultság között.

           Meg hát ki mit tekint pl drognak. Szerintem a legveszélyesebb a cigaretta, ami több tízezer honfitársunk haláláért felel évente. Az alkohol is kemény drog az én értelmezésemben, és az 1 millió alkoholista országában talán kijelenthetjük, hogy elég heterogén a politikai hovatartozása az alkoholistáknak, vagy szerinted több mint 1 millió liberális van, h lefedje az 1 millió alkoholistát? :)

           Nem is mondtam, h liberális vagyok, ha rám értetted.
           A klasszikus liberalizmus nem is az, amit annak tartanak az emberek. Van politikai, gazdasági és lelki liberalizmus. Melyikre utaltál amúgy? Mindegyikben vannak jó és rossz elemek szerintem. Mint ahogy jó és rossz elemek mindegyik eszmében, gondolatban vannak, kissé sajátos a mi országunk, mert valahogy rendszerint a rosszabb elemek kerülnek elő, ha akármelyik oldal hatalomra jut.

          6. Sajnos mivel politikai okokból semmilyen statisztikát nem lehet nyilvánosságra hozni csak azt ami a hatalom részére értékes, ezért nehéz lenne bizonyítani, de a létszámukhoz viszonyítva százalékban mérve, létezik. Főleg ha azt veszem figyelembe, hogy valaki a leértékelése, lenézése, kilátástalansága miatt kényszerül az alkohol fogságába , vagy az aki unalmába a társaság kedvéért lesz narkós. Én a kettőt nem azonosítanám.

          7. Más a valóság és más a propaganda. Aki hatalmon van azt mond amit akar.
           Csak, hogy megértsd.
           Jörg Hajder balesetet szenvedett egy olyan autóval mely gyártója is kikérte magának, de most nem ez a lényeg. A liberálisok a homokosok nagy barátai érdekvédői. Miért is ? Pontosan tudják, hogy a normális emberekben ellenérzést vált ki és ezt fel is használják, pusztán hergelésre és hangulatkeltésre. Elembe ha valakit a tömegek előtt le akarnak járatni ők rögtön megbélyegzik ezzel, ha igaz, ha nem. Így lett Jörg Haider is homokos. Ilyenkor érdekes nem védik a homokos érdekeit. Remélem most már érted. Sem eszme se érték se semmi csak a kártétel.

          8. Te aztán tudod mert liberális vagy, és azok mindent tudnak. (tönkretenni)

          9. “Aki liberális ne nevezze magát liberálisnak” Ez tetszik. :)
           En egyebkent muszaki ember vagyok es Te szerintem liberalisnak mondanal, nekem pedig eszembe se jutna annak (vagy masnak) hivni magam. Minden baj ott kezdodik amikor elkezdunk altalanositani. Egyes embercsoportok kipecezese valamilyen velt valos kozos tulajdonsag alapjan teljesen felesleges, olcso megoldas ami semmi jora nem vezet.

          10. Ha az vagy, mondj egy liberális értéket. (persze olyat ami mindenkire vonatkozik)

          11. Na de most mondtam, hogy szerintem nem vagyok az. :)
           De azért mondok egyet: törvény előtti egyenlőség.

          12. Gondolom viccnek szántad.
           Aki százmilliókat tüntet el 4 év házi őrizet majd, hirtelen baromira ártatlan lesz, és kap 40 millió kártérítést a te adódból.
           Aztán más fél perce se olvastam, egyik terünkön a karácsonyfát tele akasztgatták vörös csillagokkal.
           Gondolj bele a bizonyos keresztbe. Mi lenne itt szerinted.

          13. Ezt annyira nem ertem, hogy talan nem is nekem akartal valaszolni?
           Sebaj, itt mar erosen Karacsony van majd jovore folytatjuk valahol! :)
           Boldog Karacsonyt!

     1. Mondtam, hogy nem merek rá gondolni. Itt egyébként is nekik ezek a kis pénzek járnak.

 1. Megvan. Teaföldet vettek Indiában, tankhajóval, hogy zavartalan legyen az ellátás. Hogy erre miért nem gondoltam rögtön az elején.

  1. Henty képességű befejező csatár nem sok van az NB1-ben… kb. rajta kívül senki… ez persze az én véleményem.

   1. De gondolom valami gond csak volt/van vele az alapjan hogy 1. egyaltalan idejott es 2. azert meg nem szedte szet az NB1-et.

    1. Ikenne King nagy haverja,de gondolom mi nem tudunk annyit fizetni (se kivásárolni,se havi fizuban),hogy ide jöjjön.Pedig én őt elnézném Kispesten

  2. Ezt sose értettem, miért akkora probléma, ha a meccsen és az edzésen teljesít. Főleg hogy fiatalemberekről van szó, azért nekik is kell szórakozás.

   Romario: “ha bulizom, boldog vagyok, ha boldog vagyok, rúgom a gólokat, ha rúgom a gólokat, akkor nyerünk”

   Rengeteg világsztár végig bulizta az életét, volt hogy komplett csapatok buliztak egyfolytában. Az 1994-es foci vb-n negyedik helyezett legendás bolgár csapat (Sztoicskov, Lecskov, Ivanov és a többiek) tonna számra rendelte a piát, cigit, kurvákat a komplett torna ideje alatt, mégis történelmet írtak. Az idézett Romario ugyebár 1994 világbajnoka, és kora legnagyobb csatáregyénisége, végig bulizta az egész pályafutását.

   Nyilván Henty nem egy Romario vagy Sztoicskov, de a magyar futball történelmében is találunk olyan klasszisokat, sőt akár világklasszisokat, akik nem vetették meg a kurvázást, piálást, cigizést stb.
   Nem azt mondom, hogy egyetértek azzal, ha valaki ezt teszi, de szerintem a legfontosabb a futballtudás, és Henty a jelenlegi mezőnyben igenis kiemelkedik (Lanzával és a Lazovicsal karöltve), most néha egy-két buli kit érdekel.

   1. Mert ez a foci, már teljesen más, mint a régi, még nálunk is.. Ha sokat éjszakázol, az a fizikai állóképességedre rossz hatással van..

    1. Ez igaz, ám a legnagyobb világsztárok között is van olyan, aki rendszeresen bulizik a mai modern foci ellenére, lásd Neymar. Ezért mondom, továbbra is a futballtudás számít elsősorban.

     Tudom, a mai gladiátor jellegű fociban az erő, az állóképesség szinte minden, meg hogy 10-12 km-t fussanak egy meccsen, de pl Messinek van olyan meccse, hogy 5-6 km-t fut csak, ám mégis ő rá fogunk emlékezni 50 év múlva, már ha élünk még :), és nem a sok gladiátorra. A futballtudás az első, ám ha valaki néha kiengedi a gőzt, az még nem a világvége.

     Rengeteg fizikálisan nagyon jól felkészített, remek állóképességgel rendelkező szürke játékos van a mai fociban, csak éppen tőlük nem fogsz olyan dolgokat látni, amire csettintesz, nem fognak fineszes, trükkös, látványos dolgokat csinálni, amiért érdemes kimenni egy stadionba, vagy leülni egy tv elé legalábbis nekem.
     Bár az is igaz, kezdek ódivatú lenni ezen a téren … :)

 2. Egyébként nem a tartalom a lényeg. Teljesítették a törvényi előírást.

 3. Kedves Mindenki! Annyi blog van ahol mindenki kifejtheti,hogy milyen nézetei vannak, írjanak oda.Ezen az oldalon én a kedvenc csapatomról,Kispestről szeretnék olvasni,lényeges és lényegtelen információt minél többet .

  1. Ok ez ertheto, bar gondolom csak azert mondod ezt, mert narancsbol van szived :)

 4. ” MLSZ meg sem kérdőjelez, aláír, persze”
  Vajon ez nem hutlen kezeles? Van itt esetleg jogasz aki erre tudna valaszolni? :) Nyilvan nem tortenne semmi, csak kivancsi vagyok :)

 5. Teakonyha 155 millióból.
  Ezt könnyű levezetni. Ha bemész egy étterembe és veszel egy üveg (liter) pálinkát, akkor nem az egyébként bolti árát fogod fizetni, vagyis monduk 5.000 forintot, hanem az 5cl-s árát felszorova 20x-al. Vagyis ha 5 cl mondjuk 800 forint, akkor Te azért az üveg pálinkáért 800×20-t vagyis 16.000 forintot fogsz fizetni. :) Na most ezen síkon maradva, lehet hogy azt a teakonyhát (amit el nem tudom képzelni, hogy mekkora lehet) alkatrészenként vették meg. :) Így talán (bár még így se nagyon) kijöhet a végső ár.
  Mindenesetre úgy gondolom, hogyha ezt egy kicsit is komolyan veszi bárki is, akkor – közpénzről lévén szó – felelőtlen gazdálkodásért valakit azonnal seggbe kéne rúgni.
  Pont ezért írtam, hogy a TAO pénzt (valamilyen formában) teljesítményhez kéne kötni, mert különben ilyen – nyilvánvaló – elkótyavetyélés lesz belőle.

 6. Mivel TAO kozpenz ezert ez hutlen kezeles stb. Azonnal mind az allami szerveknel eljaro mind a felcsuti akademia elnoket stb buntetofeljelentest kell tenni. Ha mas nem teszi meg nekunk kell. De legjobb lenne egy DK-s vagy MSZP-s vagy Jobbikos politikusnak raugrania. Hihetetlen mi megy itt mi rablas

  1. Ha te nem teszel feljelentést más nem fog az tuti. Egymást csak cirkuszként jelentgetik fel és sose lesz belőle semmi.

 7. Nem lehet, hogy elírás, és valójában egy TAO-konyháról van szó? :) Ott főzik ki Vityáék, hogy lehetne még több pénzt a zsebükbe vándoroltatni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.