Mastodon

Tudom, hogy Felcsút, de tegnap óta ezen jár az agyam

A Honvéd éves TAO-jából (218 millió) nem jönne ki másfél teakonyha Felcsúton. Szerintem írok a Teakonyha blognak, hogy ha kapna 155 milliót, akkor abból mit tudna kihozni (természetesen gépészettel!) egy 102 főt foglalkoztató és még legalább ennyi tanulót kiszolgáló akadémiának?

Vagy ez az egész már akkora szemérmetlenség, hogy nem is mismásolnak valami olyannal, mint például a térség szociális ellátásába is besegítő hatalmas menza/konyha, mert ugye arra nem jár TAO, csak a falakon belüli építkezésekre. Tehát marad a teakonyha, amit az MLSZ meg sem kérdőjelez, aláír, persze, kell, ki ne tudná, hogy kell, hiszen nélküle nem nőhet futballista a Váli-völgyi ugaron.

Ahogy a 147 millióba fájó beépített bútorok nélkül sem. Mondjuk én kisember vagyok, pitiáner gondolkodással, de ha csak egy misit számolok per szoba, akkor is 147 szobát lehet ennyiből bebútorozni, ami azért nem kevés, pláne, hogy nincsenek is ennyien az akadémián. És akkor még nem beszéltünk a nem beépített bútorokról.

Ja, és az egyéb jogcímen elszámolt 1,9 milliárd az úgy nagyjából micsoda? Nem igaz, hogy meg kellett húzni a nadrágszíjat a teakonyhánál, nem hiszem, hogy ne találtak volna ki erre maradék alig kétmilliárdocskára bármit, amit az MLSZ szorgosan aláír. Maradt az egyéb, és ahogy látjuk, már az sem ütközik akadályba, ha nem mondanak semmit, csak annyit, egyéb, vagyis kell, ez a pénz a miénk. Kuss van.

2016/17-ben egy ilyen országban lett bajnok a saját neveléseire bátran építő Bp. Honvéd. Szinte fillérekből.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||