Napikispest 2018.02.01.

Benne //

 • játékoskeringő // Eppel, King, Laczkó, Fedorchuk, Bobál Geri
 • próbajátékosok // Kosút, Mussa, Russel Diembou, etc
 • Villám Balázs // elköszönt a szurkolóktól

 • játékoskeringő //
  • Eppel // nem játszott a Balmazújváros ellen, de nem is igazolt az olasz kettőbe. A klub állítólag engedte volna, végül Marci mondott nemet. (via csakfoci)
  • King // akár már a télen távozhat, ha megfelelő ajánlat érkezik rá. (via NSO)
  • Laczkó // a Vasas úgy látszik rámegy a lepattanónkra: Csiki után Laczkót is bezsebelte.
  • Valeri Fedorchuk // a Csakfoci úgy tudja, hogy hazautazott egyeztetni a családjával, mert szerződést ajánlottunk neki.
  • Bobál Geri // hosszú idő után újra játszott, és a fakóban és gólokat is lőtt.

Új nevek tűntek fel mind Supkánál, mind a fakóban:

 • Tomas Kosút // 28 éves szlovák belsővédő. 2010 és 2017 között a cseh Slovacko csapatában játszott, majd a lábában mintegy 150 cseh bajnokival, miután az utolsó két idényében már csak epizódszerepeket kapott, a lengyel feljutóhoz, az Arka Gdyniához igazolt, ahol az ősszel egyáltalán nem lépett pályára. (transfermarkt, az pedig külön zseniális, hogy nincs szlovák nyelvű wikipedia oldala, pedig sokszoros U-válogatott)
 • Mussa Abdullah // Muszaként indult, aztán lett Mussa, és a harmadik meccsre már keresztnevet is tudunk róla, mást viszont semmit. “A találkozón több-kevesebb sikerrel próbajátékosok is lehetőséget kaptak (…)” – írja a honlapunk, mintegy letagadva, hogy már egy jó ideje itt vannak.
 • Russel Dieumbou // Russelként indult, majd lett Russel Djenboo, és most Russel Dieumbou. Az internet róla sem böfög fel semmiféle információt.
 • Dusan Lalatvic // Dusanként indult, pár napja tudjuk, hogy Lalatovic.
 • Csábi Misu // játszott a fakóban, tehát még nálunk van.
 • Gyöngyösi Krisztián // továbbra is próbajátékon a fakóban, ha még nem igazoltuk le.
 • Tomori Zoltán // kapus még mindig próbázik a fakóban, ezt valamiért kiemeli a honlapon a THSE-Szabadkikötő elleni 6-1 beszámolója.
 • Göblyös Dani // most már tuti, hogy nem Göbölyös, tehát visszatért a dorogi kölcsönből.
 • Sztojka Gusztáv // szintén játszott a fakóban, nem tudjuk kicsoda, de az tuti, hogy Magyarországon még nem futballozott.

Költői kérdés, hogy ha olyan büszkék vagyunk az akadémiánkra, akkor miért van a fakónál ennyi próbajátékos? Ráadásul külföldi. Idéznék Hemingway tegnapi blogposztjából:

Ugyanakkor klubunk nagy előnye, hogy fantasztikus akadémiánk ontja a jobbnál jobb fiatal játékosokat, akik előbb-utóbb beverekszik magukat a kezdő tizenegybe, vagy legalábbis a keretbe.

 • Villám Balázs elköszönt a szurkolóktól //

View this post on Instagram

🔴⚫️🥇🏆@szalabmalliv

A post shared by Ultras Kispest (@ultraskispest) on

“Napikispest 2018.02.01.” bejegyzéshez 30 hozzászólás

 1. Bobál Geri több gólt is lőtt,talán Supka a hónaalá veszi,segít neki,ad még egy lehetőséget neki !Ez lenne az igazi edzői,nevelői feladat,Supka,Pisont felhozza és ujra lehet nagy játékos.

  1. 22 (lassan 23) evesen nem kellene mar annyit ajnarozni, tudomasul kell venni, hogy eltekozolt tehetseg. nem erdemes foglalkozni vele….tele van ilyenekkel a padlas, megmerettetett es könnyünek talaltatott. kezeben volt a lehetöseg Wolfsburgban es nem elt vele. Eppelen is mindig mosolygok amikor külföldre vagyik….lett volna ilyen öntudatos amikor kint volt tinikent Hollandiaban. Az akademiak nem forditanak eleg energiat a pszcihologiai kivalasztasra es a fejlesztesre….neha többet szamit mint a veleszületett tehetseg…

   1. Szvsz. nem feltétlenül a pszichológia hiány a probléma oka…
    tiniként a többség, ha képes 1-2 évet kimagaslóan szerepelni, már azt gondolják magukról, hogy ők az új Messik, Ronaldok…
    Óriási önértékelési problémákat látok inkább, szülői, manageri fejtelebeszéléssel karöltve!

  2. Eppel is kapott egy második esélyt :) Meg sokan mások is.
   (Upsz, ezt Laszkának akartam)

 2. Ha Fedorchuk tényleg szerződést kapott próbajáték nélkül, akkor azzal kapcsoaltban két gondolatom van:
  – vagy egy hatalmas spílerről beszélünk, ahol nincs szükség próbázgatásra
  – vagy megint egy sérült játékost veszünk, és reménykedünk benne, hogy felépülés után hasznos csapattag lesz.

  1. Fedorchuk nyilván a kispesti fizetések többszörösét kereste Ukrajnában. Ha bevállalna minket a korábbi béréhez képest bagóért, akkor amögött nehéz mást látni, hogy a két fél ad egy esélyt a lábának, hátha bírja. Ha működik, Fedorchuk még játszhat jó pénzért jó helyen, és mi is jól jövünk ki belőle. (A kérdés, hogy ha vinné valaki, akkor kell-e érte fizetni a Honvédnak, vagy a számára szinte jelképes összegű fizetés elfogadásáért cserébe ez a passzus kimarad a szerződésből?)

   1. Van benne ráció…csak nehogy úgy járjunk vele, mint az elefántcsontparti korábbi válogatott csodacsatárral, aki talán 1 mérkőzést bírt a tropára ment térdével…

     1. Az tény. De egy masszív térdsérülés vagy térdproblémával egy huszonéves játékos játéka is meg van pecsételve.
      Mondjuk Kispesten nagyon működik a szarból (vagy legalábbis leírt játékosokból) várépítés (Eppel, Kabangu, stb.), szóval a remény hal meg utoljára. :) Mindenesetre egy rutinos játékos a középpályára jól jönne, pláne, hogy Nagy Geri sérült, Pölöskei sem váltotta be teljesen a felé támasztott reményeket.

      1. Ott van Gazdag, sokan annyira leirjatok itt, pedig amikor a holland padra rakta latvanyosan gyengebb volt a kp.. jatszott es lam a kp is feljavult na meg most mar golokat is lo

    1. talán ez lehet a biztosíték, hogy még1X nem csinál akkora amatőrséget az öreg :)
     nagy fogás lenne az ukrán, de egyből jön a kérdés, hogy ki marad ki … ?

  1. Lehet. Én sem voltam egészen pontos, mert három Sztojka *név* Gusztávot ismer az MLSZ adatbankja, és valóban az általad linkelt 17 éves játékos közülük a legidősebb, aki még aktív.
   (egy másik 17 éves: inaktív; 15 éves, aktív)

  2. Sztojka??? Ez a név Nálam, nem egy jó Omen… reménykedjünk, hogy Ő nem “olyan” Sztojka!!!

 3. Légiósok terén, hogy állunk? Mennyi lehet egyszerre a pályán 5?(Kamber, Lovric magyar) Kukoc, Lanza tuti kezdő, Danilo, vagy kezdő vagy első számú csatár csere. Akarunk még egy belső védőt és egy Kp-t. Plusz ha jól gondolom akkor King és Dark létszám feletti?

  1. Elvileg mi a pályán 5 légióst játszathatunk, és ha minden igaz 7 légiós lehet a keretben.

   1. nem vagyunk még hozzászokva ehhez :) de jó lenne több éven keresztül ebbe a kasztba tartozni..

    1. így van, de hogy mennyire nem ezen múlik, mutatja a múlt év Bajnoka :)

  1. Kíváncsi lettem volna a cikkre, de sajnos törölték mire megnyitottam. Esetleg olvasta valaki? Mi lehet az oka, hogy csak úgy törölnek egy cikket?

   1. A választ remek Kérdésedre megtalálod az alábbi “kötelező” olvasmányokban:

    * George Orwell – 1984,
    * Aldous Huxley – Szép új világ,
    * Ray Bradbury – Fahrenheit 451.

    Mindhárom erősen ajánlott a Témában, filmen nem ér, azok – sajnos – a kanyarban sincsenek az Írott szó erejéhez képest!!!

    Remélem segítettem… ;)

    1. Köszönöm. Mivel kérdésed megválaszolásának elengedhetetlen feltétele a fent nevezett irodalmi remekek elolvasása, ezétt a válaszom tekintetében szíves türelmedet kérem.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.