Mastodon

Napikispest 2018.02.02.

  • Tonci Kukoc // hosszabb interjú készült vele az NSO-ra.
  • Eppel Marci // a csakfoci úgy tudja, hogy az olasz kettes ajánlata 300 ezer euróról (mintegy 93 millió forintról) szólt. A Honvéd állítólag elfogadta ezt az összeget, csak Marci nem tudott megegyezni velük.
  • Tomas Kosút // a mai instapillanata alapján tegnap este Pozsonyban volt, jelentsen ez bármit. Lehet, hogy elköszöntünk tőle, lehet, csak hazament összepakolni Törökországra.
    • update // természetesen másfél évre írt alá Kispestre! (via honvedfc.hu)
  • Lukács Dániel // 2021.06.30-ig hosszabbított. (via honvedfc.hu)

Apró kommentár Marcihoz //

Az elmúlt meccsek alapján azt lehetett érezni, hogy Supka dobja a tőle megszokott 4-4-2-t, és ha elérhetőek, akkor Danilót, Eppelt és Lanzát egyszerre szeretné játszatni, valamiféle 4-2-3-1 csúcsdíszeként, az egyik szélen Banó-Szabóval. Ha Marci még a télen távozna, és kicsit mintha erről szólt volna a Balmaz elleni felkészülési, akkor persze jön a 4-4-2, a Banóval és Holenderrel megtámogatott Danilo-Lanza sor.

A kezdő minősége adott, a kérdés a cserék: Banó kvótafiatal (a helyére Tömösvári, Krisu és Májer van a keret közelében), tehát ha le kell hozni, akkor Lukáccsal már nem fog kockáztatni Supka egy másik cserében. Csatárposzton talán még ennél is nagyobb a gond, mert ott kész játékosként a szerencsétlen Kabangu a következő a sorban, akiről aztán tényleg nem értjük, hogy mit keres még Kispesten. Ergo, ha Supka elől szeretne cserélni, akkor játékrendszert is kénytelen váltani, mert Eppel távozása esetén nem maradna elég embere a kétcsatáros játékhoz. Sőt, Marci az egyetlen a keretben, akit jelenleg klasszikus középcsatárként tudunk használni.

Érdekesség, hogy 2016. január 5-én még Dark és Eppel is mint lehetséges érkező szerepelt egy napikispestünkben. Azóta Marci 56 NB I-es meccsen 29 gólt lőtt, Dark mutatója 12/2; egyéb hazai tétmeccsen: Marci 4/1, Dark 4/2 a kupában, valamint Dark 12/6 az NB III-ban. Fontos megjegyezni, hogy Dark az első tíz kispesti hónapjában egyáltalán nem lépett pályára, és a debütálása óta 28 meccsen kapott szerepet, amiből összesen hat tartott 90 percig – természetesen mind a fakóban.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||