Napikispest 2018.02.02.

 • Tonci Kukoc // hosszabb interjú készült vele az NSO-ra.
 • Eppel Marci // a csakfoci úgy tudja, hogy az olasz kettes ajánlata 300 ezer euróról (mintegy 93 millió forintról) szólt. A Honvéd állítólag elfogadta ezt az összeget, csak Marci nem tudott megegyezni velük.
 • Tomas Kosút // a mai instapillanata alapján tegnap este Pozsonyban volt, jelentsen ez bármit. Lehet, hogy elköszöntünk tőle, lehet, csak hazament összepakolni Törökországra.
  • update // természetesen másfél évre írt alá Kispestre! (via honvedfc.hu)
 • Lukács Dániel // 2021.06.30-ig hosszabbított. (via honvedfc.hu)

Apró kommentár Marcihoz //

Az elmúlt meccsek alapján azt lehetett érezni, hogy Supka dobja a tőle megszokott 4-4-2-t, és ha elérhetőek, akkor Danilót, Eppelt és Lanzát egyszerre szeretné játszatni, valamiféle 4-2-3-1 csúcsdíszeként, az egyik szélen Banó-Szabóval. Ha Marci még a télen távozna, és kicsit mintha erről szólt volna a Balmaz elleni felkészülési, akkor persze jön a 4-4-2, a Banóval és Holenderrel megtámogatott Danilo-Lanza sor.

A kezdő minősége adott, a kérdés a cserék: Banó kvótafiatal (a helyére Tömösvári, Krisu és Májer van a keret közelében), tehát ha le kell hozni, akkor Lukáccsal már nem fog kockáztatni Supka egy másik cserében. Csatárposzton talán még ennél is nagyobb a gond, mert ott kész játékosként a szerencsétlen Kabangu a következő a sorban, akiről aztán tényleg nem értjük, hogy mit keres még Kispesten. Ergo, ha Supka elől szeretne cserélni, akkor játékrendszert is kénytelen váltani, mert Eppel távozása esetén nem maradna elég embere a kétcsatáros játékhoz. Sőt, Marci az egyetlen a keretben, akit jelenleg klasszikus középcsatárként tudunk használni.

Érdekesség, hogy 2016. január 5-én még Dark és Eppel is mint lehetséges érkező szerepelt egy napikispestünkben. Azóta Marci 56 NB I-es meccsen 29 gólt lőtt, Dark mutatója 12/2; egyéb hazai tétmeccsen: Marci 4/1, Dark 4/2 a kupában, valamint Dark 12/6 az NB III-ban. Fontos megjegyezni, hogy Dark az első tíz kispesti hónapjában egyáltalán nem lépett pályára, és a debütálása óta 28 meccsen kapott szerepet, amiből összesen hat tartott 90 percig – természetesen mind a fakóban.

“Napikispest 2018.02.02.” bejegyzéshez 50 hozzászólás

 1. “Egy futballista lehet ideges amiatt, hogy nem kapja meg a pénzét időben, csakhogy egy futballista soha nem takarózhat azzal, hogy rossz napja van. És tudja, miért nem? Azért mert például a hazámban, Horvátországban sokan havi háromszáz euróért dolgoznak, és gyakran fogalmuk sincs arról, hogyan húzzák ki a hónap végéig. Na, ezeknek az embereknek lehetnek rossz napjaik, nem a labdarúgóknak.”
  Tonci Kukoc
  korrekt a csávó! csak ne vigye el a lendület a pályán. :)
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/futballozni-ugy-erdemes-ha-az-ember-kepes-meghalni-a-palyan-2616603

 2. Honnan veszed, hogy Fedorchuk nem jön? Csak a szokásos optimizmusod mondatja Veled?:)

  1. 2x mutottek a szalagjait, 2 csapattol pont ezert kuldtek el mert 40%os jatekos igy mar csak 1 eve nincs csapata ilyen minek ide?

 3. Májer mennyire csatár? A kevés alapján amit eddig láttunk belőle, nekem úgy tűnik, hogy megvan benne az a fajta pimaszság, ami kellhet.

    1. Én kérek elnézést! :)
     Csak elég nehéz elképzelnem, hogy több száz, esetleg ezer km-ről is, ennyire patentul képben legyen valaki még az up. játékosok képességeivel is! Nem mondom hogy lehetetlen, de mindenképpen furcsa!
     Viszont, ha így van, kalaplengetés neked! ;)

 4. sok, magyar szinten kreativ, golerzekeny jatekos, kemeny vedelem, ha a kemia müködik az öltözöben is akkor valami egeszen jo is kisülhet….

 5. Nekem borzasztó szimpatikus volt Kukoc nyilatkozata. Valahogy ezt várnám minden forduló előtti interjúban a magyar játékosoktól is, hogy : ” ma kiharapom a füvet a helyéről…” ” Ma leszaggatom a mezt arról akit rám osztanak…” , ” ha kell ma a játékostársamat veszem a vállamra és azzal futok be a kapuba…”
  Lekem lejött hogy az Öreg merrefelé építkezik új csapat gyanánt. Minden sorba akar venni egy hard-mentality-t, akik belehajszolják a többieket a csatába. Elől ugye Lanza eddig is ilyen volt. A hátsó sort most majd úzi-hajtja Kukoc. (Ettől valószínű hogy Boti is fel fog keményedni mint a kuplung!) , középpályára pedig ezért kerülhetett szóba az ukrán gyerek mert azok is ilyen vehemenciával tolják.
  Én tavasszal és jövőre egy sokkal agresszívebb Kispestet vizionálok. Akik bátran odalépnek odaszúrnak ( a sportszerűség határán belül, de súrolva a korlátot) és a milliárdos csapatocskák sztárocskáit picit megregulázzák.
  Emellett hadd szivja az Akadémia Új Generáció ( 1998-) magába ezt a szellemiséget… Hátha többre viszi ezáltal mint pl Vernes “kinőttem-már-az-NB1et” Ricsi , vagy Jelena “zsarolok-mindekit-mert-fiatal-vagyok” Richárd , esetleg az európai teljesítmény nélküli többpénzt-akarók hada…

  1. Azért várjuk meg, hogy mit tud, nyilatkozni eddig igen, a többit majd meglátjuk.

  2. Nem hiszem, hogy véletlen a sok változtatás. Kényelmetlen lehetett bajnokként feszengve sorbaállni a mögöttünk végzett csapatok vezéreinek segge mögött.

 6. Akkor, a tegnapiak alapján – amit egyáltalán látni lehetett:

  + //

  Gróf jópár nagy Bravúrt dobott be, rajta is múlt, hogy nem kaptunk egyet vagy többet!!!
  Heffler CS.A.K. a szokásost hozta, mondjuk Tőle nem is várhattunk volna többet, de a kötelezőjét megcsinálta, stabil volt hátul, és ez az őszünk után inkább biztató!
  Kosut egész kemény volt, határozott, nem féltette magát! Nem egy Latifu, az biztos! ;) Szerintem kéne ő Mihozzánk!
  Kambi szokásosan jól tolta, látott a pályán, biztos volt és kemény, mint a “vídia”!
  Banó-Szabó nagyon élt a szélen, Lanzával remekül háromszögeztek, szóval alakul a “gépezet”!
  Lukács is jól mozgott, agilis volt, hajtott keményen, jó sprinteket nyomott le…
  Bobál a szünetben melegített, egész jó volt látni Őket, a kapunál “cicáztak” egyet, a hangulat alakul…
  Kukoc nagyon-nagy “durranás” lehet (Igor Bogdanovic-feelingem van Vele kapcsolatban)
  Herjeczki Krisu is ügyesen, agilisan szállt be a buliba!

  – //
  Lanza, King, Hollender, Gazdi “érthetően” nem akart sérülést, átlagos produktum! Ez van, mondtam már, hogy utálom és gyűlölöm a modernfocit!!! ;)
  Érthetően, vagy nem érthetően Eppel kihagyta, kellett volna Marci nagyon… :(
  Pölöskei van, de minek??? Brrrrr!!!! Bosszantó, a kisBognár simán kellett volna, szerintem!!!
  Danilo kihagyott egy tizit, szokásos “baromkodás”, megszoktuk! :(
  Kabangu – sajnos – csiszolatlan “gyémánt” marad, egy esetben felugrott fejelni, a mellette / őt fogó balmazos védő 30 centivel ugrott magasabbra, és lehetett vagy 170 cm +/- 5 magas, hááát…. :(

  Konklúzió, holnap sokkal okosabbak leszünk!!! Remélem. Aki teheti, jöjjön ki rá, ha már “meghívott” Minket rá az Öreg!!! ;) CS.A.K. Szép napot! Sziasztok!

    1. Mindenesetre a név jó belépő. Mennyivel hátrányosabb helyzetből indulna, ha Stúr-nak hívnák, pláne Ludovitnak… :)

   1. úgy nézem Villám helyére jött – mármint szakáll ügyileg

    1. ez Kossuthnál is megvolt… :) azt nem tudjuk milyen spíler lehetett (volna) Lajosunk..

 7. Ebben az Fc Slovackoban is ajánlott egy fél szezont legalább játszani ha valaki később itt akar kikötni…

  1. jaja… ugródeszka fc.
   vagy kb ugrova deszkova lehet autentikus tót nyelven :)

 8. Azért nekem az nagyon furcsa,hogy néhány hónappal ezelőtt még 1 millió euróról beszéltek Marcival kapcsolatban,mint kikiáltási árról,most meg állítólag egy 300 ezres ajánlat el lett fogadva Olaszból.Hááááát,én nem tudom.Az öreg nem hiszem,hogy a harmadáért elkótyavetyélné Marcit,annál már jobban ismerjük.

  1. “állítólag” és “úgy tudja” vagy “meg nem erősített hírek szerint”
   ez csak zuhanyhíradó

   1. És az ilyen kifejezéseket használják a különböző semmitmondó cikkekben,aminek következménye,hogy az olvasók/kommentelők egymást/a játékosokat kezdik anyázni.

    1. Eppel is mit kapott a sok agysebésztől !?!? Ilyenkor élik ki sokan a frusztráltságukat.

 9. Marketingünk :) …..ugye mint köztudomású a létező magyar klubok marketingjeinek legjobbika:)

  Másrészről:

  “Ami ingyen van”, annak az Öreg szerint nincs értéke!

  Ez is olyan alap filozófia tétel, amit leírt anno egy üres lapra évekkel ezelőtt, amikor megvette a klubot, hogy ezek mentén fogja majd működtetni.
  Gondolom jó pár alapelv azóta – kis hazánk speciális működési mechanizmusainak hatására – megdőlt, de sajnos, ahogy tapasztaljuk, még jó pár kőbevésett normatíva létezik a Hemingway-i 12+X parancsolatok sorában :(

  “Mondottá az Úr, ami alkalomadtán vala ingyen bejutással bír, ama Szent Bozsik területére, az biza elvetendő dolog, mert az emberek annak értékit nem becsülék”

  1. “mondá az Úr…” :) és full biblia hangulat…
   György cselekedetei, 12. fejezet : példázat az ingyen belépőről.

   1. Bízzunk benne, hogy a Vp-Siófok-Vp viszonylat azért költséghatékonyabb lehet! :)

    Az MLSZ mondjuk lobbyzhatna a MÁV-nál vagy a Volánbusznál, hogy aki bemutatja a meccsjegyét (mert ugye ingyen regisztrációs jegy az alap, hogy a mindenféle katasztrófavédelmi és népegészségügyi rendszabályoknak megfeleljünk) az 50% kedvezményben részesülhetne a viteldíj összegéből.

 10. Kapunk ingyenmeccset a Hidegkútiba, hogy szokjuk a helyet okay? :-)

 11. Tetoválas témában nekem ez a iegjobb story:)http://www.origo.hu/sport/futball/20101025-wayne-rooney-kepet-tetovaltatta-magara-egy-manchester-city-szurkolo.html

  1. Neki hogyhogy jó volt az a lové amit az Öreg kínált ?
   Nagyon örülök hogy hosszabbított, de most nem az a divat hogy nem írnak alá hosszabbítást sajátnevelésű játékosok ? :)

   1. tartok tőle, hogy csak amiatt írt alá, mert még nem játszott annyi nb1-es meccset és nem ismert olyan szinten, mint pl. Bobál Dávid.
    lesz 1 jó szezonja és Ő is menni fog, ha kap 1 jobb ajánlatot, eddig mind így voltak… :/
    legalábbis úgy emlékszem eddig csak Nagy Geri nyilatkozta azt, hogy Botka helyében nem ment volna a zöldekhez, meglátjuk.
    én bízom benne, hogy Ő maradni fog és talán Bobál is, még ha ez utóbbit nem is erősítik a csapat körüli mozgások.

    1. Pontosan. Egy évvel ezelőtt deklarálták: nevelő klub vagyunk (lettünk ?). 22 évesen még aláírhatnak, de 26 évesen már nagyon nem biztos.
     Én is azért még mindig bízok abban, hogy a Fiaink velünk maradnak. A remény hal meg utoljára.

 12. olvasva Tonci interjút ha a fele bejön akkor szerintem nem csalódunk

 13. Amikor ilyeneket igazolunk akkor szoktunk szarok lenni de mit ertek en hozza

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.