Hét év alatt LEGALÁBB hét csapatra való játékost igazoltunk

Sok.

BDougherty / Pixabay

Ha jól számoltam, akkor 2011/12 nyara óta 80 játékost igazoltunk, illetve legalább ennyit, mert ennyi biztosan szerepel a táblázatomban, és ennyit tudtam kihámozni a korábbi játékoskeringős posztjaink erősen kusza összesítéseiből.

A 80 név a mostanival együtt 14 átigazolási szezont ível át, ami azt jelenti, hogy átlagosan öt és fél játékost szoktunk igazolni. A rekord pont a legelső vizsgált időpont, 2011/12 nyara és ősze volt 12 játékossal (Bjelkanovic, Délczeg, Diaby, Ikende, Ivancsics, Kostolani, Marshal, Németh Norbi, Sánta, Sekulic, Tchami, Torghelle), de nem panaszkodhat 2014/15 tele sem a maga 9 nevével (Elez, Izazola, Koné, Meza, Morgan, Palacios, Projic, Punosevac, Ontivero). A másik véglet 2016/17 tele Laczkóval és Villámmal, illetve 2015/16 tele Eppellel, Kabanguval és Nagy Sándorral.

Adja magát, ha már ennyi név megjelent Kispesten, hogy megnézzük, vajon ki, mennyi ideig húzta? Sajátos abszurditás a nullás érték, amit a 2012/13 őszi szezonban kétszer is megcsinált a menedzsment. Nyáron leigazoltuk a brazil Belottit, akitől gondosan még a rajt előtt megváltunk, majd novemberben feltűnt a semmiből Donato Bottone, és teljes 20 napig(!!!) maradt a játékosunk, igaz, ennyi idő alatt minden sorozatban jutott neki némi szerep: pad és becserélés a kupában, kezdő az NB II-ben és a Ligakupában, valamint pad az NB I-ben.

 • 0,5 év // 36 játékos (Heffler, Kosút és Kukoc)
 • 1 év // 12 játékos (Danilo, Deák és Pölöskei)
 • 1,5 év // 4 játékos, de micsoda nevek: Bjelkanovic, Mancini, Mensah és Job
 • 2 év // 14 játékos (Gróf)
 • 2,5 év // 1 játékos: Souleymane Diaby (Eppel, Kabangu, Lanzafame)
 • 3 év // (Kamber, Lovric)
 • 4 év // 1 játékos: Ignjatovic (Horváth András)
 • 6 év // (Ikenne-King)

Ha a jelenleg is a kerethez tartozó 15 játékost nem számoljuk (dőlt betűvel a felsorolásban), akkor a maradék 65 név több, mint fele egy fél évet húzott csak ki nálunk, sőt, a többségének a tíz bajnoki szereplés is elérhetetlen távolságban volt.

A teljes lista Excel-formátumban letölthető innen. (Megjegyzés: Canzian, Del Papa meg ilyesmik nem szerepelnek a listában. Törekedtem arra, hogy azokat válogassam ki, akik a nagycsapathoz lettek bejelentve. Ha valakit kihagytam, nem lesz a legkényelmesebb javítani, de mit csináljak, ilyen ez a technológia.)

“Hét év alatt LEGALÁBB hét csapatra való játékost igazoltunk” bejegyzéshez 69 hozzászólás

 1. Látom nem csak a marketing részleg végez profi klubhoz méltó munkát…
  80 játékos?? !!

   1. :D

    Lehet egy határvédő kerítést kellene húzni a stadion köré!
    Csak nehogy a Soros azt is le akarja bontani :D :D

 2. azért a Cordella időszakot és az utána lévőt szét lehetett volna választani, valószínűleg a kép is árnyaltabb lenne

 3. Lovric nem jó helyen van a listán, ő már 2011-ben is itt volt. 2012 nyarán pedig 11-est védett a Videoton ellen. 2014/15-ben volt (újra) Kecskeméten.

  1. Pont ezért van jó helyen. 2011 nyarán már a játékosunk volt. A tablaban csak az azt követő időszak igazolási vannak. (mindig meg kell húzni valahol egy módszertani határt)

 4. Úgy kerek a történet, ha egy piros pontot ezúttal jóváírunk a marketing számlájára! :)

 5. Megvan a mai csapat: Gróf – King, Lovric, Bobál, Holender – Pölöskei, Nagy Geri – Lukács, Májer, Tömösvári – Kabangu

  Nyilván lesznek cserék is, de ezt tették csak ki, vagy ha nem lesznek cserék akkor gondolom arra kíváncsi Supka, hogy ki mennyire bírja a terhelést.

  1. nem hiszem, hogy Supkában tutira összeállt a kezdő.
   persze nagy kérdés, hogy mit akarnak Bobállal, mennyire dől el az Ö sorsa… :/
   A Gróf, Lovrics, Bobál, Nagy Geri négyes simán kezdő lehet(ne).
   úgy tűnik SA a 2 szűrőt preferálja ill a 4-2-3-1 et. (ez amiatt érdekes még, hogy az akadémiások szinte a kezdetektől ebben tolják)
   ami a 2 szűrőt illeti, annyiban jó, hogy legalább Nagygeri vagy Gazdi közül az egyik tutira játszani fog Kamber mellett. az ék mögötti pozíciókra is nagy a felhozatal, nem panaszkodhat Attila…
   nálam kb. ez lenne a kezdő :
   Gróf- Heffler(King), Kamber, Bobál Kukoc (Baráth)- Nagy Geri, Gazdag-
   Lukács, Danilo, Lanza – Eppel

   1. Ezt a csapatot bajnokin sose fogod latni,mert nincs benne kvotafiatal,max Magyar Kupaban allunk igy fel.

  2. Azt hiszem már megy a meccs,gondoltam szöveges közvetítés lesz.Azt hiszem tavaly volt szöveges közvetítés,vagy csak utána ?Hát ez így nagyjából a tartalékok,kár lenne,Bobál,Nagy Geri,Lukács,Holenderért hogy csak ide férnek be.Sajnálom,de Holender NEM balhátvéd !!!!!
   A felkészülési mérkőzéseken a fiatalokat kellene a nagyok,stabil csapat környezetébe próbálni,szoktatni,Lukácsot,Májert,Tömösvárit.

   1. Didier Drogba BL döntőn játszott balhátvédet… nincs ilyen hogy nem balbekk, csak jó focista van, meg rossz focista…

 6. Már a 80 is sok, de az igazán gázos mutató, ami kis van emelve, ez:
  “65 név több, mint fele egy fél évet húzott csak ki nálunk”

    1. Érdekességkepp,a Hódmezővásárhely -Méhkerék is szerepel,ha jól megnézed.Mi mikor kezdünk pontosan?Van még pár fogadási oldal ahol raneznek.

       1. Nálam eddig semmi.az oddsportal.com,nézd meg,lsz,mert vezetek már.Amennyiben ott sincs,kifogytam az otletekbol.

 7. Szokás szerint részletes és nagy pontosságú lista, csak annyit kekeczkednék, hogy Puhos Gege már 2011 telén, Supka visszajövetelekor visszacsorgott, nem az azt követő nyáron a Kosztolányi-Szekulics-Délczeg vonallal és az első Cordella schokoladen-szállítmánnyal

 8. Ez szerintem nem minden esetben egy probléma tünete, lehet simán csak játékospolitika kérdése. Például a Chelsea-nél a világ legjobb játékosai játszanak, tele vannak pénzzel, és mégis odavisznek egy rakat játékost minden szezonban, aki aztán soha nem lép pályára az A csapatban. Nekem, mint szurkolónak az A csapat és cseréi az érdekesek, nem izgat, ha mellette 1000 játékost kipróbálnak, leszerződtetnek, aztán elküldenek.

  1. a lényeg, hogy motiváltak… :)
   a céges’ oldalon már időben kitették : 2018-02-07 11:48:36

   1. igen, tehát semmi sem indokolja a csúszást, ha csak az nem, hogy a honlaphoz hozzáférő emberek közül nem mindegyik fér hozzá a céges facebookhoz.

   1. Ha egy szép napon Hegyi Iván lesz a sajtófőnökünk, jöhetne is címnek: Otto volt az ellenfél motorja

  1. soha nem lesz kezdő csatár , csak 10- 20 perc csereként, de ennyit még bobál geri is csinál

   1. bobál geri 17-éves kora óta lejtmenetbe van .én még nem láttam még elfogadhatóan játszani

  2. Ha eléri a 88 mérföldes sebességet,csodát fogsz látni fiú…

    1. mtk elleni golja nem volt fineszes???holander már rég teher a csapat számára

 9. még mindig nem értem, hogy miért nem az alap csapat játszik és csak pár posztot próbálgatna SA.
  szerintem ez így továbbra sem ad tiszta képet.

   1. persze lehet, hogy csak azt nem értem, hogy miért nincs az alapcsapatban 3-4 ember a mai kezdőből… :/

 10. Ezen nekibuzdulva megkerestem a régi jegyzeteimet, és örömmel jelentem: javulunk (nyilván az egyre több akadémista miatt, bár valamilyen szinten az éppen aktuális edzőtől is függ).
  Én a Hemingway-éra első 12 átigazolási időszakát írtam össze jó pár éve, annak a lényege: 98 igazolás (58 külföldi, 40 magyar – de ebből az első, 2006 nyarán sebtében összetrombitált “erősítés” 0/8 volt), vagyis évente egy 25 fős keret majdnem kétharmada cserélődött. Két évig vagy tovább 16-an bírták (ez lehet kevéssel több, most nem néznék utána, hogy a vonalam meghúzása után ki, meddig maradt, ha a duplája, akkor is röhej. Az újak több mint 60 százaléka max. egy évig, de annak a kb. kétharmados többsége csak fél évig maradt, aztán húzott is tovább.

 11. A Real Madrid U19 es gárdája csak büntetőkkel tudta felülmúlni a minket kiejtő Krasznodariakat.

  1. Biztos több kétes esete is volt. De egyébként van neki a youtubeon egy hosszabb videója a góljairól….döbbenetes szép találatai voltak. Kár érte hogy nem nyomta meg jobban a karrierjét sokkal több volt a srácban.

  2. Miközben természetesen vannak bunda meccsek, sztem marha nehéz megállapítani hogy egy elrontott helyzet az volt-e vagy sem.

   A labda kerek: lehet alárugni, mellérugni, földbe rúgni, stb.
   A Top ligákban is láttunk már hasonlókat, illetve öngólokat.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.