Mastodon

Hét év alatt LEGALÁBB hét csapatra való játékost igazoltunk

Sok.

BDougherty / Pixabay

Ha jól számoltam, akkor 2011/12 nyara óta 80 játékost igazoltunk, illetve legalább ennyit, mert ennyi biztosan szerepel a táblázatomban, és ennyit tudtam kihámozni a korábbi játékoskeringős posztjaink erősen kusza összesítéseiből.

A 80 név a mostanival együtt 14 átigazolási szezont ível át, ami azt jelenti, hogy átlagosan öt és fél játékost szoktunk igazolni. A rekord pont a legelső vizsgált időpont, 2011/12 nyara és ősze volt 12 játékossal (Bjelkanovic, Délczeg, Diaby, Ikende, Ivancsics, Kostolani, Marshal, Németh Norbi, Sánta, Sekulic, Tchami, Torghelle), de nem panaszkodhat 2014/15 tele sem a maga 9 nevével (Elez, Izazola, Koné, Meza, Morgan, Palacios, Projic, Punosevac, Ontivero). A másik véglet 2016/17 tele Laczkóval és Villámmal, illetve 2015/16 tele Eppellel, Kabanguval és Nagy Sándorral.

Adja magát, ha már ennyi név megjelent Kispesten, hogy megnézzük, vajon ki, mennyi ideig húzta? Sajátos abszurditás a nullás érték, amit a 2012/13 őszi szezonban kétszer is megcsinált a menedzsment. Nyáron leigazoltuk a brazil Belottit, akitől gondosan még a rajt előtt megváltunk, majd novemberben feltűnt a semmiből Donato Bottone, és teljes 20 napig(!!!) maradt a játékosunk, igaz, ennyi idő alatt minden sorozatban jutott neki némi szerep: pad és becserélés a kupában, kezdő az NB II-ben és a Ligakupában, valamint pad az NB I-ben.

  • 0,5 év // 36 játékos (Heffler, Kosút és Kukoc)
  • 1 év // 12 játékos (Danilo, Deák és Pölöskei)
  • 1,5 év // 4 játékos, de micsoda nevek: Bjelkanovic, Mancini, Mensah és Job
  • 2 év // 14 játékos (Gróf)
  • 2,5 év // 1 játékos: Souleymane Diaby (Eppel, Kabangu, Lanzafame)
  • 3 év // (Kamber, Lovric)
  • 4 év // 1 játékos: Ignjatovic (Horváth András)
  • 6 év // (Ikenne-King)

Ha a jelenleg is a kerethez tartozó 15 játékost nem számoljuk (dőlt betűvel a felsorolásban), akkor a maradék 65 név több, mint fele egy fél évet húzott csak ki nálunk, sőt, a többségének a tíz bajnoki szereplés is elérhetetlen távolságban volt.

A teljes lista Excel-formátumban letölthető innen. (Megjegyzés: Canzian, Del Papa meg ilyesmik nem szerepelnek a listában. Törekedtem arra, hogy azokat válogassam ki, akik a nagycsapathoz lettek bejelentve. Ha valakit kihagytam, nem lesz a legkényelmesebb javítani, de mit csináljak, ilyen ez a technológia.)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||