Napikispest 2018.02.06.

 • Banó-Szabó // még januárban csinált vele hosszabb interjút a Kecskemét LC oldala, csak akkor elfelejtettük kitenni. Vigyázat, erősen cukiságpozitív kontent!
 • játékoskeringő // Gergényi és Rózsahegyi fél évre a Szeged 2011 csapatához került kölcsönbe. (via honvedfc.hu)
 • MLSZ fegyelmi bizottság // rég hallottunk felőlük, mert olyan ügyesen sikerült elrejteni a szövetség megújult honlapján az elérésüket, hogy ezt a január 30-án keltezett hírt is csak ma bökte ki a csakfoci: “A FEB Supka Attila vezetőedzőt (Honvéd), mert a Szeged 2011 Kft. sportszervezettel megkötött határozott idejű munkaszerződésében vállalt kötelezettségének nem tett eleget, 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.” 
 • “nem is keresnek annyit” // szokatlan anyaggal jelentkezett az MLSZ honlapja, amelyből kiderül, hogy
  • stabilizálódott a klubok helyzete, ezért nem mennek csődbe év közben; #hurrá
  • a magyar futball több pénzért értékesít játékost, mint amennyiért vesz (pedig a legutóbbi idényben kilenc játékos igazolt 300 ezer eurónál is több pénzért Magyarországra!), valamint az egyéb bevételek növekedése is meghaladja a futballistabérek növekedését, vagyis a klubok többet költhetnek más célokra; #valóban?
  • a nézőszám stagnál, de legalább nem csökken*; #ezissiker
  • nem nettó 1,3 milliót, hanem nettó 1 millió alatt keresnek átlagban a futballisták; #fontospontosítani

*_ egészen érthetetlen számomra, hogy beszélhet stagnálásról az MLSZ, amikor egyértelmű növekedés figyelhető meg az elmúlt években:

adatok forrása: magyarfutball.hu (a 2017/18-as idénynél az őszi számok szerepelnek)

Vajon miért hallgatják el ezt a dinamikus növekedést? Tisztán látszik a grafikonon, hogy mekkora ugrást hozott a kártya bevezetése és kötelezővé tétele 2014 szeptemberében, majd az eltörlése a következő nyáron. Az is jól látható, hogy a tavalyi évben semmilyen ötlettel nem állt elő a szövetség, így a növekedés üteme is visszaesett némileg. (A helyes bázisú grafikon egyébként így néz ki.)

“Napikispest 2018.02.06.” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Találtam itt néhány érdekességet volt játékosainkkal kapcsolatban:
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-teli-atigazolasok-2018-2613673

  Eszerinte Vaszke ,aki valamikor az ősz folyamán érkezett,már távozott is Budafokról.Illetve a Kisvárdánál szerepel,hogy Soós Dávid kölcsönbe érkezett a Honvéd-MFA -tól.Erre nagyon kíváncsi lennék,hogy hogyan történhetett,mert Soós Dávid még a nyár folyamán távozott Kispestről közös megegyezéssel.Ránéztem a különböző honlapokra,az MLSZ adatbank szerint még mindig a Honvéd -MFA-hoz tartozik,a HLSZ honlapja csak annyit ír.hogy Kisvárda az aktuális csapat,meg hogy tavaly augusztusban játszott 7 percet a Honvéd MFA-ban.

  1. Soósról a Honvéd semmi információt sem közölt: http://csak.taccs.hu/tag/soos-david/
   Ahogy az MLSZ adatbázisa sem tud arról, hogy eligazolt volna Kispestről: http://adatbank.mlsz.hu/player/519112.html
   Tavaly egész sokszor játszott az NB III-as csapatban, idén – ahogy írod is – egyszer csereként, és egyszer leült a padra is, majd szeptember szeptember elsején jön a hír, hogy távozott. Erdőssel és Bíró Tamással említik együtt, ők mindketten végleg mentek, szóval feltételezhető, hogy Soós is. Ami inkább érdekes, hogy új klubja mégsem lett, és a Honvéd se jelentette le(?) az MLSZ felé, hogy távozott egy játékosa, hiszen az adatbankban még mindig nálunk aktív.

 2. Az MLSZnek van saját szankciós rendszere.

  Ez egy nagyon enyhe büntetés, eltiltást is kaphatott volna.

 3. Teljesen igazad van, de akkor mivel tömné a zsebét ez sz..rházi banda meccsek nélkül :D felháborító, gusztustalan, de “a magyar labdarúgás fejlődik”…

 4. a meccsvideót nézve, azért vannak biztató jelek:
  ahogy az 1. gólnál szinte mind3 csatárunk kiugrásra kész
  Banó szemfülessége
  Lukács megindulásai

  ha ilyen dinamikus fiatalok jönnek fel az öregek mellé, akkor ebből megint valami jó kell kisüljön…!!

  1. Ja, pl. hogy mehetnek a p.ba 20 ft-tal többér. :) Csak vicc vót.

 5. pazar az emtéká védelme, Banó legalább 5-öt fordult a 16-oson belül üresen az első gól előtt

   1. Pontosan Kosútot nem zavarta…mert ö volt a rés a pajzson. Szarul játszott a szlovák srác.

    1. Azért még ne temessük, tényleg többször hibázott, de ha játékba lendül, ezeket levetkőzheti

     1. Nem hibázott !! Szélső védőként lefutják a gyors szélsők de ő belső védő….ott pedig az első háromban van a bajnokságban. Az az edző amelyik nem játszatja belsőként az vak.
      Ami hibája volt ősszel azt a hollandnak köszönheti aki szélen játszatta.

    2. Milyen érdekes, hogy mára ilyen szinten lemondott mindenki Bobálról. Supka sem játszatja, vagy ha néha igen, akkor sem a helyén. Ez lehet nyomásgyakorlás rá, bár az azt jelentené, hogy a “klub” igenis beleszól az összeállításba. Vagy lehet simán felkészülés az elmenetelére, hogy már nem akarnak rá építeni. Esetleg a 3. opció, hogy gyengén teljesít.
     Akárhogy is van, lesújtó a történet, hiszen amit az előző szezonban produkált, ill. ha folytatná azt az ívet, az bőven válogatott szint lenne, sőt. Egy kincs volt a kezünkben, most meg úgy néz ki, egyszerűen volt, nincs. Borzasztó. És tök mindegy, hogy azért, mert Hemi nem adja meg a reálisat, vagy Bobál akar túl sokat, esetleg elzüllött kissé, stb., a lényeg, hogy k.ra idegesít ez a sztori, ha belegondolok.
     Most meg ott tartunk, hogy jó-e Kosút, vagy nem. Mellette meg Lovresz. Hát nem mindenkinek egy jó Bobál lenne az érdeke a védelem közepén? Neki is. Ha így lenne, tulajdonképpen mindegy lenne, mennyit keres, mert egy jó Bobált 1-2 éven belül komoly helyre vinnének el, az fix.

     1. 100%ban egyetértek és nagyon remélem hogy marad és a bajnoki formába kerül mielőbb!!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.