Vesztes meccs utáni közhelyszótár, n+1. fejezet: “legalább a lelátói teljesítményre nem lehetett panasz”

Szombat este sajnos a pályán történtek nem nőttek fel a látón zajló szurkoláshoz – de van ilyen. Mint ahogy hiba is van sok, ezeket még van idő kijavítani, fontos tavaszi meccsek sora jön még, úgyhogy klasszikus korzós hőzöngés helyett próbálnánk higgadtan értékelni – meg örülni a teli vendégszektornak, mert annak legalább lehet.

Győztes meccs után a lehető legkirályabb dolgok egyike a posztírás, az ember ujja hasít a billentyűzeten, jönnek a jobbnál jobb hasonlatok és hangulatleíró elemek; vesztes találkozó után viszont… aj-jajj. Még a posztíráshoz a háttérzene kiválasztása is eltart 20 percig (most The Gathering – Nighttime Birds lett a befutó, mert Anneke az euroalterrock színtér Lanzafaméja), a címmel meg nyűglődök vagy fél órát, hogy ne valami kínosan hegyiivános vagy népsportos borzalom szülessen, aztán perszehogy az születik.

A tegnapelőtti beharang címének első állítása viszont nagyobb telitalálat lett, mint amiben bíztam. Tényleg kispesti futballünnep lett a szombat délután a zord idő ellenére, mikor kiértünk Faterral a Köki-re az óramű pontossággal érkező 148-assal (mondjuk nekem már csak lánykori nevén 48-as marad mindig is), már olyan tömeg volt, hogyha nem józanít ki a metsző hideg időjárás, akkor azt hiszem, hogy valami levantei metropoliszban járok, olyan kelet-mediterráneumi nyüzsgés fogadott a végállomás-komplexumban. A többiek már a SWAN előtt szűrnek, Hanta ismét díszvendégeket terelget maga előtt (honnan van neki mindig egy?), majd Rőzse tájékoztatása után (“mind a 8 busz egyszerre indul, negyedórás idősávon belül, készüljetek felszállni”) a blogfőszerk egyre felajzottabban tekintget körbe és percente jegyzi meg, hogy kéne útisör. Mi az esélyeket latolgatjuk. Van, aki optimista, én nem, valahogy nem érzem a siófoki meccskép alapján a tutit. “Lassan indul a busz, elképzelhető, hogy be kéne menni a kisboltba sörért.” (Hanta).  Ábel élvezkedve meséli délutáni kalandjait és majdnem elkésését a találkozóról, Gyuri úr pedig borongósan tekint a messzeségbe. “Kezdenek beállni a buszok, valakinek be kéne ugrani egy-két útisörért” (Hanta). A többiek Öcsém után érdeklődnek, szomorúan közlöm, hogy a házi blogdesignerünket földre vitte egy kései megfázás, és magába roskadva otthonról szurkol, amit Ábel egy halk ejj-ejjel nyugtáz – a csakblogos drapi otthonfelejtését már hangosabb ejj-ejjel. “Már minden busz itt áll, kéne hozni útisört. Ábel, bemész a kisboltba?” (Hanta).  A Babarok mikor futnak be? -kérdem, mire Hanta egy “Ábel, indulunk, hozz útisört“- válasszal zárja le a gyülekezést, azt hiszem, kissé monofókuszos lett a derék posztmester agya… de valamit nagyon tud, mert Ábelbébi úr szó nélkül bemegy a kisboltba és a legnemesebb untermanként hozza neki a söröket. Fanta óriási spíler, meg kell állapítsam ezredszer is.

Lehet szidni Kambit, sokan meg is tettétek, de a képen a labdáért küzdő 2 arc közül ő végigküzdötte a tavalyi csodaidényt, nem lépett le félidőben Orosz Pali ölében dorombolni – ezt se felejtsük el. (fotó: 1909 foto.hu)

A buszút frenetikus, mint mindig. Fölterelés után még 10 percet várakozunk a heringbuszban, elöl-hátul zsandárczukkok által összenyomva, majd elindulunk, Ábel MTK és Vasas-indulókat énekel artikulálatlanul, mögötte Gyuri csöndben könnyezik. Utána derék bölcsészünk olyan high-progresszív standupot nyom, amin már a mellettünk torzuló, sűrű testalkatú készenlétis sem bír röhögés nélkül túllépni, inkább elfordul. A helyzetet fokozza, hogy az Ecseri úti templomkanyarnál egy előttünk araszoló civil autó nem érti a helyzetet és nem engedi el a buszunkat a piros lámpánál szabályszerűen leállva, hiába dudál ezerrel nálunk a sofi bá; csak a messzeségben elporzó többi csuklóst látjuk. Közben zöld, de megindul a szembesáv is az Üllőin, a buszvezető gyakorló kamikazeként bepróbálja a balkanyart, én lélekben felkészülök a frontális ütközésre, de csak dudakoncert a vége, megúsztuk.

Jó órával kezdés előtt érkezünk megint a plázastadionba, ezt sosem értem, télen miért kell ezzel sz**atni a szurkolókat, hogy ott fagyjunk szét? Ismét csak az Északi Kinyír zenekar örökbecsűje jut eszembe, melynek címe egy “B” betű és egy gépfegyvermárka összevonásából, majd a Magyar  Labdarúgó Szövetség rövidítésének utánabiggyesztéséből áll. Gratulálok. Mindenesetre a következő háromnegyed-egy óra közelharccal megy el, az 1200 drukkerre ugyanis 2 büféslány jut, akiknek kínjukban már szekuk segítenek üdítőket önteni hátulról. A tolakodás rosszabb, mint a 2000 márciusi magyar-ausztrálon a beengedés a régi fratyistadionban, de aztán mindenki italhoz jut, és még forró tea is van, yeah.

Szóval 1200 drukker. Na itt a lényeg. Ennyien még sosem voltunk a Grupiban, ahogy kezdő sípszó előtt körbenézek már odafenn, kiráz a hideg, és nemcsak a menetrend szerint beérkező ótvarhóvihar miatt. Amikor bedörög az első CSAKAKISPEST kórus, az a debreceni 5:2-es túra emlékét idézi, az ember szíve büszkén dobban meg a kispesti mez / Puskás Army póló, illetve némelyek esetében az egy szál csöcs (!!!) alatt. Felejthetetlen percek!

Sajnos a debreceni meccs nem csak emiatt az érzésbeli emlékfeltörés miatt irányadó: ekkor még nem sejtjük, hogy végeredményben is, csak most nem nálunk figyel az 5, pontosabban nem a nevünk mellett, hanem a hálónkban.

A felirat sajnos nem nekünk szól (fotó: babar – 1909foto.hu).

Magáról a meccsről írni sincs kedvem, mert a jó részek kvázi véget is értek, ahogy Iványi a sípjába fújt (tényleg, nyertünk valaha már ezzel a sípmesterrel?!). Kvázit azért írok, mert talán 3 jelenet azért volt, amire szívesen emlékszem majd vissza: az első Lanza labdaszerzése és szólója, majd csoda ütempassza Eppelnek, Marci pedig a májusi debreceni formát hozva szépen beveri, 0:1, extázis. A második a szépítő gólunk, és az azt követő percek, amikor azt hittem, az utóbbi egy év már védjeggyé váló őrült önkívületi hajtása megint előjön a pályán. A harmadik Eppel nagy helyzete. Aztán – ennyi.

Akit még dicsérnék, az Banó Bence, aki bátran próbálkozott elöl, amíg fenn volt, Lovrics most meglepően biztos volt hátul, Gazdi több megmozdulása is tetszetős volt.

Negatívumból jóval több tűnik elő.

 • Egyszerűen NINCS VÉDELMÜNK. Ezzel valamit kezdeni kell. Supkával korábban ezzel a csapatrésszel sose volt nagy baj, tehát nem tudatlan a témában az edző, még inkább itt van a Rossi által épített, magyar viszonyok között B.A.T. védelem, akkor onnan hogy sikerül fél év alatt leamortizálódni erre a szintre? Láttuk, Supka is láthatta az EvdM féle nihilt, akkor onnan miért nem sikerül előrelépni? Persze túlsírni sem akarom (MOST MÉG) a helyzetet, látva a tegnapi meccsre érkezett kommenteket, már lassan supkatakarodj-nál tartunk, pedig még csak most kezdte nálunk a delikvens. Azért ennyire ne utálkozzunk szerintem zsigerből – viszont az tény, hogy ezzel a védekezéssel kezdeni kell valamit.
 • Ami engem nyugtalanít, az nem a tegnap vérhomály Kamber, vagy az amúgy szintén lassuló Lovrics. Most sokan szidják e két játékost, ősszel már majdnem posztot is írtam a sok fröcsögés ellen, miközben elfelejtjük, hogy a bajnokcsapat két alappilléréről beszélünk. Nem egy 5 évvel ezelőtti bajnokcsapat kegyelemből foglalkoztatott két figurájáról, hanem a tavalyi scudettós csapat két alapemberéről. Tavaly még KamberGyuri a hérosz, a védelemközepi szuperpéldakép, idén meg bundás, lassú sz*r? Lovrics 2 hónap alatt lett a megbízható öregből csiga? Ne már… Mindkettőnek mindig voltak tré meccsei, amit aztán követett valami hősiesebb is. Meg kell találni melléjük-mögéjük és 1-2 éven belül eléjük az utánpótlást, de ez a saját bajnokaink felé megnyilvánuló hörgés 1-1 szarabb meccs után leégeti a szemöldököm.
 • Ami elgondolkodtatóbb, az a Kossuthlali – Kukoc duó. 2-3 év átgondolt igazoláspolitikája után most kicsit úgy tűnik, megint elkezdtük a szekulics-kosztolányi-labudovics-pastva vonalat felmelegíteni? Ezt minek? Nem akarok persze önmeghazudtoló lenni, szakállvokál Kosút is megérdemel még pár meccset, de ez a középszerű cirkálás, amit Siófokon meg most tolt, a legrosszabb davormagoci /stojakovici-i hagyományokat idézte meg bennem. Kapd össze magad, szabadságharcos, mert ez kevés lesz. Kukoc meg a próbameccsein és a beköszönőnyilatkozatában zseniálprofi volt, Sión és tegnap viszont nem értettem, hogy Baráth miért kispados. Ez az arc egy pöppet lassú… Persze neki is jár a türelem, ahogy a turini remete névrokonának, de könyörgöm, ne megint az értelmetlen légiós-igazolások, és fél év múlva “további pályafutásához sok sikert kívánunk” sztorik jöjjenek elő újfent!
 • Dániel Lovat többen is megtalálták tegnap a lelátón és itt a kommentekben. Nem nagyon, esetében nincs szó gyalázkodásról, és itt én is azt mondom, jogosak az észrevételek. Papíron jó ötletnek tűnt nekem is a supkai Lanza-Dani-Marci egyszerre pályára küldős terv, de én ezt úgy képzeltem volna max el, hogy Marci és Dániel a két ék, mögöttük Lanza szervez – viszont Lanza nem szeret irányítót (vagyis náluk trequartistát)  játszani, nem véletlen ő a kispesti Del Piero: Alex is utálta, ha nem kötetlenebb ék, hanem Rava és Vialli mögött irányít (mondjuk nekem az volt a kedvenc Juvém). Nem véletlen hozták oda mögé előbb Zidane-t, majd a bebrber lelépése után a csodálatos Nedvedet ♥. Szóval ha Lanza ezt utálja, akkor meg megette a fene az egészet, EvdM-mel is összebalhézott ezen a hírek szerint. S azt mondom, ha Lanza fél-ékben a legjobb, akkor legyen ott. Viszont akkor Danipacinak marad a szél – s lám, ez történt. Viszont bízom benne, hogy Supi hamar leszűri, hogy ez nem műkszik jól, Danilo nála is akkor volt jó, mikor feltette ékbe a moralesi pályaszéli börtönből. Most is ezt kéne, legyen Eppel cseréje a brasilero, Marci most úgy látom, egész jó formában kezdte a tavaszt, Siófokon is tetszett, tegnap meg végképp.
 • Azt is értem, hogy hosszabb távra gondolkozva a jövőre tuti maradókat favorizáljuk. Tényleg megértem. De akármi is lesz a sorsa, Nagy Gergő kezdjen. Ha tényleg cél a nemzetközi kupaindulás, még egy jövőre a tendenciák szerint várhatóan nem az acélosodás irányába tartó kerettel, akkor is, könyörgöm, ki kell jutni hogy egyáltalán legyen nki kupa (persze minek, egy körért, kérdi az egyszeri kiábrándult arc, de én azt mondom, csodák mindig vannak, ha pedig egy kör akkor egy kör, utazni mindig jó). Amúgy erre Supka is rá fog jönni, nagy téteket mernék tenni arra, hogy Gergő visszaküzdi magát a kezdőbe rövidesen. Ha nem, akkor nincs igazság és józan ész.
 • És még egy utolsó megjegyzés: szerelmes vagyok Lanzába, de most hagynia kellett volna a tizit Eppelnek. Marci is tud hibázni, de most két góllal a lábában hátha bevitte volna a lökete Dibuszt is a kapuba… Persze utólag mindenki okos, én meg aztán főleg.

Magáról a meccsről ennyit tudnék összegereblyézni, erről a későfebruári szibériai szombatról inkább a lelátói és meccs előtti csoporthangulatra emlékszem majd szívesen vissza, illetve arra a hanta_ábel-duettben kifejlesztett #anapgondolata témára, hogy egy év alatt kb. 40 Celsius fokot jártunk be hőingásilag Kispest-szurkolóként a beer-shevai 36 fokos katlantól a -4 celsiusos Groupama plázáig. Sajnos egyelőre úgy néz ki, a csapatunk formája is szigorúan együtt mozog a hőmérő higany- (vagy amit ma higany helyett töltenek bele) szálával, de akármikor csüggednék, csak beteszem a tavaly május 27-i sírós videónkat Öccsel, Fantával, Totóval Ábellel és Gyurival a korzókorlátnál, és máris mosolygok. Tegyetek ti is így!

CSAK!

A meccs végén nem volt utálkozás a csapat felé, a játékosok pedig szomorúan köszönték meg a biztatást – szép pillanatok voltak. (fotó: 1909foto.hu)

“Vesztes meccs utáni közhelyszótár, n+1. fejezet: “legalább a lelátói teljesítményre nem lehetett panasz”” bejegyzéshez 52 hozzászólás

 1. Gondolom sose lesz így de azért remélem tegnap a tulaj úr látta a produkciót és ezek után a Nagy Bobál King hármas kap új és jobb szerződést mert szerintem meg érdemlik. És akkor lehet újra csak a focira figyelni koncentrálni Bobálnak,hátha vissza kapjuk a válogatott teljesítményt tőle . Végre King bejátszhatja a jobb oldalt és adogathat be értékelhető labdákat. És Nagy Geri meg játszhat Kamber posztján ő meg egy egy jó darabig pihenhetne a tegnapi vérlázító mutatványért . Ja és Baráth a bal hátvédben hozná amit Kukoc nyújtott. Mert támadásban meg vagyunk de a védekezés az katasztrófa. A tegnap este bebizonyította hogy Danilo védekezésben egy nagy nulla hatalmas hiba őt játszatni sajnos ezen a poszton. Banó meg nem érdemelte meg hogy lecseréljék mert lendületes volt és mert játszani néha.

 2. Örömmel látom, hogy javarészt egy penden húrolunk. Nagy Gerinek abszolút a csapatban a helye. Ha Hemi volnék meg akarnám tartani, a Világ végéig. Kambi meg legyen az ő aranytartalékja. Respect, és leborulás előtte, de a bajnok szezonunkban is meccsek mentek el a töketlenkedésein, és ez azóta csak fokozódik. A másik, akit sosem akarnék elengedni, az Bobál. Teljesen komoly, hogy a világ leghosszabb téli szünete sem volt elég, hogy egy válogatott szintű futballistát összekapjunk fejben, és elhelyezzük az őt megillető helyen a kezdőben? Ha így van, az nagy baj. Danilo ügyben 100% – ig egyetértünk. Mi van a kis Lukáccsal? Szívesen láttam volna Dániel helyén, az eddigi meccsein jó benyomást tett rám. Banó új kedvencem lesz, ha így folytatja. Tán egyedül vagyok vele, de kicsit Pisontot látom belé. Összességében akkora tragédiát nem láttam, mint sokan, de a védelmet muszáj összekapni. Vettünk 3 védőt a csapatrészt megerősítendő, de tegnap egyedül Lovricot nem éreztem pocséknak, ami azért nem túl jó előjel.

 3. Döbbenetes, hogy egy King, Baráth, Bobál nem fért be a kezdőbe!
  A pályán levő négyből toronymagasan valóban a sokak által leírt Lovric volt a legjobb hátul.
  Deák, Latifu, Laczkó után sikerült újabb fantasztikus játékosokat kikukázni a védelembe. Hihetetlen az igazolás politikánk!

  5 gól több mint szégyen! Nem is emlékszem mikor aláztak meg ennyivel utoljára a zöldek minket.
  Félek, hogy a Vidi-Vasas meccseket is null ponttal hozzuk le. Elnézve a tegnapi játékukat, kisebb fajta csoda kell, hogy pontot szerezzünk ellenük.
  Tegnap Báno-Szabó cseréje, Nagy Geri be nem cserélese, Danilo játékperc mennyisége több mint elgondolkodtató Supka ténykedéséről.
  Tudom, hogy felsegsèrtés, de Lanzát el kell felejteni 11-es ügyben golkirályság ide vagy oda. Marci és Danilo is sokkal biztosabb ítéletvégrehajtó.
  Kambert én biztos, hogy a védelem közepén játszatnám! Könyörgöm az 5 védős formáció visszahozásáért, legalább az ilyen meccseken, amikor is egy gyorsvonattal kell felvennie a versenyt a mi 424-es keretünknek!

  1. Nagyrészt egyetértek, de én Kambert pihentetném. Korábban is hibázgatott, de a tegnapi meccsen 3 gól az övé volt. Játszhatna Nagy G, aki mindig bizonyított hosszútávon, pedig Rossinál is az utolsó fordulókban lett kezdő. Danilo pedig az egyik felkészülési meccsen büntetőt rúgott, de kihagyta.

  2. “Csatárnak” és “számitott” (Danilo) pár évvel és pár kilóval korábban:( valóban az volt….

   Bánó megmeri csinálni a cselt, Tömösvári még sajnos nem és egy profi szélső védő ellen mit sem èr a gyorsasága:(
   Sajnos nekünk egy jó igazolás èvek óta utópia:(

   1. Én még a fiataloknak adok egy kis időt, hogy bizonyítsanak. Úgy láttam, Tömösvári gyönyörűen húzta meg a szélt, és adott szép passzt Eppelnek, aki kihagyta az ajtó-ablak helyzetet.
    Banó-Szabó technikásabb, megmeri csinálni a cselt ez igaz, viszont Tömösvári meg gyorsabb. Tehát vannak erényeik, és még fiatalok. Adni kell szerintem még időt nekik, h az erényeiket tovább fejlesszék, és jobban kiaknázzuk őket.

 4. A beharangos posznál már mindenki leírta a lényeget. Sajnos Kamber már olyan feltűnően gyengén játszott, hogy nehéz nem bundára gondolni. Remélem ez valóban csak egy gyengébben sikerült meccs volt és nem lesz tartós a formahanyatlás. Danilo is gyenge volt. Lassabb focit játszó csapat ellen működhet majd a tegnapi felállás, de a Vidi ellen változtatni kell!
  A Fradit meg kell dicsérni sajnos, a hibáinkat kihasználták, így megérdemelten nyertek!
  Ami nagyon nem tetszett, hogy a Kosut-Kukoc-Kamber hármas az esetleges hibák után a többiekre mutogattak, ami a csapatszellemnek sem tesz jót! Valóban, ha vkire hátulról támadnak, akkor figyelmeztetni kell + a középpályás labdavesztéseket a védelem szívja meg, de soha nem szerettem olyanokkal focizni, akik mindig a többieket hibáztatták. Van Supkának dolga rendesen..
  Lanza tegnap olyan gólpasszt adott (plusz előtte a futós labdatartás, hogy jöhessen érkező), amiért már önmagában érdemes volt kimenni, de utána sajnos végigalibizte a meccset, ami tőle teljesen szokatlan.
  Eppel, Banó-Szabó és Heffler nyújtott tegnap olyat amit elvárnék egy ilyen meccsen.

  1. Kukoc vállalható, Kamber is, Kosut vállalhatatlan. Eppel 2. gólja előtti megmozdulása volt egyedül értékelhető…
   Rossz helyezkedés, folyamatos másra mutogatás, labdaeladások. Ilyen egy légiós belsőbekk??? szvsz nem!!! nagyon nem!!!

  2. Kamber közel 100 meccset tolt le nálunk (nem tudom a pontos számot), de ennyire gyengén még nem láttam játszani. Ezért is írtam, hogy “Remélem ez valóban csak egy gyengébben sikerült meccs volt és nem lesz tartós a formahanyatlás.” Számomra teljesen érthetetlen a tegnapi teljesítménye.
   Annyiban igazad van, hogy ennyi jó teljesítményes meccs után egy gyengébb teljesítmény miatt bundázást emlegetni nem szép!

 5. Lehet, hülyeség, de egyben bízom: ahol a tulajok szeretik alakítani a keretet meg a kezdőcsapatot, ott a rutinos edzők eleinte hagyni szokták. Így tett anno Szuri bá is Pini idején, jött 4-5 mozambiki fenomenó, hát játszottak is a szezonnyitón. Kaptunk is velük egy nagy maflást, aztán volt rá ok, hogy szép lassan átalakítsa a csapatot. Nagyon remélem, hogy Supka is látja, mit kell tennie, csak ezt Heminek is adagolnia kell

 6. Pont most,amikor Baráth visszakerülhetne a védelembe,még a keretben sem lesz 5. sárgája miatt.Lanzán és Eppelen kívül kinek van még 4 sárgája?Nem lenne jó őket a Vasas meccsre elveszíteni.Bárki vezetett eddig a Vidi elleni meccseken,Lanza jópár sárgát összeszedett.Most nagyon nem hiányozna!

  1. Eppelt pótolnád Danilóval??? Több mint 25 éve járok ki, és Negrau után Sasu majd most Eppel… többet nem igazán tudok felsorolni ezen a szinten… talán még a jó öreg Faragó. Eppel 3 ból kettőt vert be tegnap, Danilo meg??? 0 megint!
   Eppel jelenleg pótolhatatlan, úgy mint Lanza is.

  2. Engem az is eléggé aggaszt,hogy sajnos elég sok az olyan játékosunk a lassúságukból,fegyelmezetlenségükből illetve durvaságukból adódóan,akinek a játékában benne vannak a kiállítások minden meccsen az ütemtelen szerelések miatt (Lovrics,Kamber,Kosút),illetve Baráth és Bobál is nagyon sokszor teljesen felesleges szituációban gyűjtögetik a sárgákat,ráadásul ezeket szinte mindig 16-os közeli helyeken követik el.Tegnap egy lefújt szabálytalanság után Kosút is jól sípcsonton rúgta talán Otigbát úgy,hogy egy sárgával már rendelkezett.Még szerencsére a bíró előbb sípolt.Az ilyen szituációkra nincsen semmi szükség.És mindig az reklamál a legjobban és az van legjobban felháborodva,hogy nem történt semmi ,aki a legludasabb

   1. Szerintem még oda se (bár lehet, hogy ezek nem is gyengébbek mint mi), a védelmünkben lassan nincs is NB1-es szintű játékos.

 7. Sokan vitatkoztok itt Kamberröl……Harminc évet futballoztam amatör szinten nagypályán és kb. 10 -et kispályán…mondjuk kis túlzással félprofiként. Amit tegnap csinált a pályán az védhetetlen. Kétszeres bajnokról beszélünk aki mentálisan talán a legerősebb az országban.
  Három orbitális hibája volt……lehet rosszul játszani….de igy nem.
  Nézzétek meg Leandro gólja elött mit müvelt….ilyen nincs…..ha mégis van akkor geci nagy a baj…

  1. Néztem a gólösszefoglalót…hát a 11-st Ő passzából hozta össze Eppel…de a két utolsó gól egyértelműen Kamber szerencsétlenkedéséből jött össze.. :(
   Nem tudom, hogy a Csapattal mi történt a kihagyott 11-s után, de gyanítom a csapatpszichológusnak lesz munkája…

   1. Szerintem az első gólnál is lemaradt Bödéröl de telefonon néztem ausztriában igy nem láttam jól….ha ö volt akkor 10 méterrel maradt le a “szélvész ” büzösröl…

   2. Ismerek több volt első osztályú játékost a 2000-es évek elejéről név nélkül….. nagyjából azt mondták hogy akkoriban minden fordulóban minimum 1 bunda meccs volt….viszont amiben egyetértettek hogy délszláv játékos nincs magyarországon “tiszta”…..és most sem. Lehet huhogni, meg lehülyézni engem……és lehet öket kedvelni is….nekem is van-volt délszláv kedvencem de ez az igazság.

    1. A magyarok is bundáznak annyit, nem kell ahhoz délszláv “import”. Ettől még bundáznak a délszlávok, ez tény.
     Nem hiszem, h Kambi bundázott szombaton. Lelassult ő már sajnos az nb1 szintjén is. Amúgy ezt már tavaly is írtam a bajnoki címünk szezonjában.
     Amikor nb2-ben voltunk (2003-2004), az egyik honi ismert labdarúgó edző személyesen mondta nekem, h az akkori nb1-ben a meccsek több, mint fele sáros volt, és nem a sok eső miatt.
     Szerintem ma már sokkal jobb az arány.

    2. És az kinek a felelőssége,hogy nem veszi figyelembe a pálya talaját ,felküld egy rakás nagydarab,lassú játékost ,akik futóbolondokkal állnak szemben a pályán,majd ezt a taktikát egész meccsen változtatás nélkül meghagyja?

     1. A meccset nem láttam,Lukács játékáról nem sok jót hallottam/olvastam arról a meccsről,de nem is Paintsil,Varga,Moutari,Gorriaran futóbolondok jöttek a középpályánkra,védelmünkre.Ez nem menti fel Lukácsot a játéka alól,mert nem alkotott maradandót, sőt.., de ne Lovrics,Kamber,Kosút gyorsaságú emberekkel akarjon egy edző ilyen gyorsaságú játékosokat megállítani,főleg ne egy csúszós pályán,mert annak ez lesz a vége.Nem mondom,hogy Holender,Lukács megváltották volna a világot a Fradi ellen,de nem is rohantak volna így le,mint amikből kaptuk a gólokat,meg a gólokat megelőző szabadrúgásokat.

      1. Én az első félidőt látva azon is csodálkoztam,hogy ezt a meccset kapott piros lap nélkül lehoztuk.4 sárgát így is összeszedtünk,amiből 3-at hátvédek kaptak.

     1. Max. egy nyugdíjas SZTK elmeorvos, heti 1 órában tart valami szeanszot….., habár
      ilyen féle úri huncuttságra még ebben a formában sem híszem, hogy költenénk.

      1. A”tulajdonos”egy dologra költsön.Egy csak oda repülőjegyre hazafelé.

     2. Mondanám, hogy ha taóból lehet fizetni, akkor talán. De a tao-pénzek se jöttek össze..

  2. Csúszot-mászott????? Tegnap kurvára nem…..a fradi (jól emlékszem) 4-ik gólja elött amikor az ő nagyjából félpályás labdavesztése után kontráznak le minket kocogott vissza felé sőt gyakorlatilag el sem akart indulni visszafelé…..hagyjuk már…..
   Nem csak az ő nyakába varrom a zakót mert 4-5 ember produkciója volt beleszámítva Supkát is, de Kambernél nagyon kilengett a mutató.

  3. Akkor ki kell rakni a csapatból, nem pedig amiatt rinyálni, hogy “ilyen hibákat nem szabad elkövetni”, aztán az újabb elhullajtott pontok után megint ezt a süketet nyomni….

 8. Kamber, Danilo, Gróf, Kosút, Kukoc, nálam mind gyengék voltak tegnap.
  De, Lovrics-tól sem voltam elájulva, amikor utolsó emberként hátul tologatta céltalanul a labdát, nem egyszer majdnem el is vették Tőle.

  Szerdára, és szombatra össze kell szedni magunkat! Két nagyon fontos meccs jön!
  Nagy Gerit a kezdőbe!

 9. “Supka Attila, Honvéd: – Nagyon nehéz
  bármit is mondani egy ilyen meccs után, mert nem azért jöttünk, amit
  kaptunk. Úgy érzem, biztatóan kezdtünk, meg tudtuk valósítani az elején
  azt, amit szerettünk volna, egy kontratámadás végén pedig gólt is
  lőttünk, ami az elsődleges célunk volt. Utána azonban olyan hibákat
  követtünk el, amilyeneket nem hogy ilyen szinten, de alacsonyabb
  osztályban sem szabad. Ha a tizenegyest berúgjuk, 3–3-nál teljesen más
  lett volna a játék képe, nem kellett volna ennyire kinyílnunk az
  egyenlítésért, ez végül megbosszulta magát” http://rangado.24.hu/tartalom/cikk/448610_nb_i_edzoi_nyilatkozatok_tavaszi_elso_fordulo_utan

 10. Supka Attila, Honvéd: – Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen meccs után, mert nem azért jöttünk, amit kaptunk. Úgy érzem, biztatóan kezdtünk, meg tudtuk valósítani az elején azt, amit szerettünk volna, egy kontratámadás végén pedig gólt is lőttünk, ami az elsődleges célunk volt. Utána azonban olyan hibákat követtünk el, amilyeneket nem hogy ilyen szinten, de alacsonyabb osztályban sem szabad. Ha a tizenegyest berúgjuk, 3–3-nál teljesen más lett volna a játék képe, nem kellett volna ennyire kinyílnunk az egyenlítésért, ez végül megbosszulta magát.

 11. “….klasszikus korzós hőzöngés”
  Mi van? Túl magasra sikerült a poszt színvonala, muszáj egy kicsit lefelé korrigálni? :)

 12. Most úgy öszintén…egy ilyen meccs után mit lehet nyilatkozni? A mérkőzés a 11-ig nagyjából annyira nyitott volt, mint a 4-3-s felcsúti mérkőzés, aztán jött két védőhiba és vége. Egyébiránt én nem varrnám a vereséget Kamber nyakában, mert Kukoc, Kósut (a gólpassza és egy két jó megmozdulása ellenére), Danilo kutyaütő stílusban játszott….arról nem beszélve, hogy ez a lassú, kizárólag a rutinra építő védelem ilyen Moutari, Paintsil, Varga sebességű játékosok ellen nem ér semmit….

 13. A feltevésem a következő: Supka nem hülyült meg. Be akarja osztani a srácok erejét. Májert azért betehette volna, amúgy.
  Szerintem a 100%-os, “végleges” keret a vidi ellen fogja tolni. Szerdán meg bedaráljuk a Siófuckot… Rúgunk nekik egy ötöst.

  1. Májerrel egyetértek.Nálam Lukács is simán pados lett volna.

  1. Csöppet sem részrehajló egy kiesőhelyen álló csapat részéről történő voks. Ha magyar edzőjük lenne,tuti ott is őrá szavaztak volna a kieső hely ellenére.
   18.42: Pum András Haladás

   Legjobb magyarországi sportvezető
   1. Tóth Miklós 2. Török Gábor, 3. Kovács Zoltán.

   Legjobb magyar utánpótlás játékos
   1. Kiss Tamás 2. Szoboszlai Dominik, 3. Varga Kevin

   Legjobb magyar kapus
   1. Király Gábor, 2. Gulácsi Péter, 3. Dibusz Dénes

   Legjobb NB I-ben játszó futballista
   1. Davide Lanzafame 2. Bosnjak Predrag 3. Varga Roland

   1. Viszont ez hatalmas.Ezen szét röhögtem magam:
    17.35: Hatos Szabolcs Népszava

    Legjobb magyar utánpótlás játékos
    1. Sallai Roland, 2. Szoboszlai Dominik, 3. A mindenkori akadémista, aki bekerül a Puskás Akadémia kezdőcsapatába

    1. Ő kicsoda,valaki Kispest szurkoló?Ha igen,Hemingway nem a szíve csücske.
     17.32: Fillipov Gergely Reggeli Start

     Legjobb magyarországi sportvezető
     1. Elbert Gábor 2. John Marshall 3. Haraszti Zsolt

     Legjobb magyar utánpótlás játékos
     1. Zsótér Donát 2. Sallói Dániel 3. Szoboszlai Dominik

     Legjobb magyar kapus
     1. Gróf Dávid 2. Dibusz Dénes 3. Király Gábor

     Legjobb NB I-ben játszó futballista
     1. Davide Lanzafame 2. Eppel Márton 3. Patrick Ikenne-King

     Aranylabda-díj
     1. Eppel Márton 2. Nikolics Nemanja 3. Gróf Dávid

 14. Ezt valaki magyarázza már el nekem,hogy hogyan lehetséges,hogy 3 évvel ezelőtt egy 18 éves sokszoros utánpótlás válogatott játékos( U16-U17-U18),aki ráadásul balhátvéd,illetve védekező középpályás,a 2014/15-ös idényben az U18-as korosztály év játékosa Kispesten, a Malagához megy 3 napos tesztelésre,aztán fél év múlva elkezdik Kispestről különböző NB2.es csapatokhoz kölcsönadni,félévente máshoz.A mostani téli szezonban meg elpasszoljuk végleg NB3-ba???És idehozunk helyette külföldről olyanokat,amilyen játékosokat lehetett látni a Siófok illetve a Fradi ellen.

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/honved-spanyol-elvonalbeli-klub-teszteli-a-tehetseget-2391077
  http://kozarmislenyfc.hu/varga-marko-kozarmisleny-egy-jo-csapat-es-jo-kozosseg-is-egyben.html

  1. hány ilyen volt basszus… felfoghatatlan, hogy 10 év alatt nem tudtunk 1 baloldali védőt kinevelni!!
   és jön helyettük a fura tekintetű szerb gyerek meg Kossuth Lali.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.