Napikispest 2018.03.22.

 • mikroévforduló // ma van négy éve annak, hogy Hidi Patrik a századik NB I-es meccsét játszotta a Kispestben. Repül az idő.
 • Gazdag Dani // este 8-tól játszik az U21-es válogatott Ciprus ellen a Hungárián. Gazdi mellett a tavalyi bajnokcsapatból Koszta és Zsótér is ott van a keretben.
 • produktivitási tábla // nyártól megszűnik az U20-as játékos egyedi dotálása az NB I-ben, és helyébe egy ún. produktivitási mutató lép. Az egyelőre homályos, hogy milyen forráselosztással, de majd csak lesz valahogy. A 24.hu publikált egy listát, amint az elmúlt három hét produktivitása szerepel, és ott, bár nagyon leszakadva az első MTK-tól, a Honvéd a második, vagyis az akadémia valóban termel. (Amúgy a produktivitási számítás már évek óta létezik, az MLSz dokumentumtárában elérhető, igaz, eddig nem arra használták, hogy a klubok saját bevételeit ennek mentén osszák vissza. Ezért is furcsa, hogy a listában nem csak az NB I-es csapatok szerepelnek, tehát kapnak majd pénzt az NB I-es csapatok által megtermeltből a többi ligák is? Fura lenne.)
  • frissítés // közben a táblázat egyszerűen eltűnt a hivatkozott cikkből. Egyébként a pontszámunk (27952) nagyjából duplája volt a velünk egy időben indult felcsútinak (14165), és bőven elmaradt a jóval korábban startolt MTK-tól (43545).
 • előre megmondták // a Semleges Térfél rakta ki az MLSZ 2014-es utánpótlásnevelési koncepcióját, amin többek között Kovács Ferenc, Szalai Laci és Dárdai Pál is dolgozott, majd tűnt el nyomtalanul, miután kinevezték Bernd Storckot minden élére. A legdurvább részt ki is emelném belőle (SWOT-analízis, veszélyek rubrika):

– Túlzott fejlesztés – növekvő ellentábor (pl.: Miért a labdarúgást fejlesztjük még inkább?)
– A források bővülésével nem fenntartható fejlődés indul meg.
– A strukturális fejlődést nem követi a szakmai fejlődés.
– A fejlesztés nem hoz gyors eredményeket, vagy az eredmények nem állnak arányban a befektetett forrásokkal.

És írták mindezt 2014 májusában. Hoppáka. Amúgy érdemes belenézni az anyagba, mert egészen összeszedett, és egyes elemei azóta meg is valósultak, viszont pont a lényegi elemek nem.

“Napikispest 2018.03.22.” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Végre egy szobor formájú szobor! Örömteli hír a klubhonlapról http://honvedfc.hu/hirek/keszul-a-puskas-szobor/2018-03-22 Ha ezt a magyar nyelven brutálisan erőszakot elkövetett borzadályt, amit “Dél-pesti Utánpótlás-nevelési Centrum” névvel illetnek sikerülne átkeresztelni, akkor nagyon kerek lenne a történet. Unalomig ismételt javaslat: Tichy Lajosnál méltóbbat erre nem lehetne találni!

  1. Egyébként ki dönt/ött az UP centrum nevéről?A klubnak van/volt beleszólása ebbe?

   1. A Bp.Honvéd névnek mindenképp szerepelnie kéne benne.Különben semmi értelme.Az MFA is egy vicc,na,a DPUNC,hát arra meg én sem találom a szavakat.

    1. Én mindig hozzáolvasok egy i betűt a végéhez akarva-akaratlanul is.

      1. Lehetne mondjuk:)

       Nagykőrösi úti Sport és Ifjúság Nevelési Központ is!
       NSINK

       ….és akkor megszűnne ez a másokban megbotránkoztatást okozó elnevezés!

       MLSZ komform megoldás!

  2. Írtam már Heminek is az átnevezéssel kapcsolatban és a Kispesti Polgármesternek is ! Gajda azt válaszolta fel fogja vetni az illetékeseknek és a közgyűlésen.Természetesen Tichy Lajos névre.Én még az MFA-t is átnevezném Tichy Lajosra !

 2. Danika megint 1 jó kis meccset tolt a válogatottban! gratula neki!!
  Donát is hozzátett 1 Kispesten begyakorolt sistergőst!
  már csak Koszta hiányzott.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.