Egy jó Debrecen, egy jó Húsvét, egy jó nap? Sajnos nem ilyen egyszerű

Egy jó Nagyerdő. Legjobb. Remélem nem fürdünk be (DIRR).

Ha itthon játszanánk, már tölteném is be a sablon húsvéti RW-beharangot, amit kb. minden, de minden évben leírok, hogy ugye, HA Húsvét és HA itthon, akkor etc, etc.. Na most a keresztény ünnepkör jeles eleme pipálható, de hazai meccs az nem, és hát a körülmények, azok sem a tuti irányba mutatnak. Nem mintha az említett Húsvétoknak a tuti lett volna a lényege: mármint a győzelem persze tuti volt, de az esélyeink pont hogy nem, mégis mindig nyertünk, szóval ez alapján akár bizakodhatnék is most…mégsem teszem.

Ez persze jó jel: figyeljétek meg, ha én bizakodom és győzelmet várok, mindig bukunk, ha vereséget, akkor… akkor néha van meglepetés. (Hanta már szerintem sírva olvassa ezeket a sorokat, és teszi fel a kérdést, hogy “RW, b..zeg, te mikor vársz valaha is győzelmet?!“, de erre azt mondom, Fanta úr meg mindig csúsztat ezekben az ügyekben, amikor ezzel olt).

Szóval holnap Debrecen, a DVTK ellen. A Diók ellen amúgy nem is tudom, mikor nyertünk idegenben utoljára, illetve persze tudom, a tavalyi szezonunk elején, Eppel tizenegyeseivel meg Koszta szabadrúgásával, de a lényeg, amit érzékeltetni akartam: nem sokszor. És hiába nem otthon tolja most a Dió, már zakóztunk mi tőlük ‘kövesden és itt a Nagyerdeiben is, mondom, hogy nem könnyű ez a matek.

Hanta Supit trollkodó kommentárjában és valamelyik, elmúlt  hetekbeli statisztikájában viszont ott figyel némi reményre okot adó kis kapaszkodó: a már általam is valamikor pedzegetett lassú supkai beindulás toposza. Idén is megvoltak a jól ismert, megszokott idényközbeni Supka-padraérkezés áldozatbemutatásai, csúful elbukott Üllői úttal, és Vasas elleni önsorsrontással, hogy aztán a Hali ellen már összeizzadjuk a végén a sikert, majd jött a válogatott szünet, ami nekünk sosem, semmikor nem jó. Ugyanis, ha jó formában vagyunk, utána földbe állunk, ha rosszban. akkor azt folytatjuk, ha szar formából jönnénk ki, akkor visszaesünk, stb. Ebben is csak a Rossi-s csodatavasz volt a kivétel, amikor egy szünetelés után vertük itthon a Fradit, pedig én épp akkor engedtem el lélekben a dobogót is (hogy rohaggyak meg).

A Trencsén ellen a szünetbeli felkészülési találkozón Supka folytatta  a Rossi-s alap újrafeltalálását, amit melegen üdvözlök, reméljük ez megy tovább holnap is, mert lehet az a hivatalos sablonszöveg, hogy nem a 3 vagy 4 védő számít, hanem a fegyelem, a vak is látja, hogy az is számít, amit már 10000 kommentben és cikkben leírtatok-leírtunk, igen, számít az alapfelállás, amit a kopasz talján rommágyakoroltatott a kerettel.

Én épp most estem haza az űrcigányos új magyar filmről, és a Határ útról besétálva Wekerlére bizony idén másodszor éreztem magamon tavaszhangulatot. Első alkalommal Újpestre kiautózván esett meg mindez 3 hete, másodszor pedig most: látszik, az olyan régi vágású szurker számára, mint én, az évszak- és életérzés-érzékelés már elválaszthatatlan a magyarfocitól és annak időbeosztásától, eseményeitől. Most is ez van: ennyi kellett, egy kis tavaszillat a végre nem fagyos,hanem csak szimplán hűvös estében, és máris valami köd ül rám, és meccset akarok, jó túrát, pl. holnap a kedvenc hazai helyszíneim egyikében, menni, nézni, majd hazajönni, még, akkor is, ha nem lesz szép a vége. Aztán persze lehet, hogy szép lesz. Meglátjuk.

Gróf – King/Heffler, Bobál, Lovrics, Kamber, Holender – Gazdi, Gergő, Foltocska Szabócska – Eppel, Lanza.

Kb. így kezdenék, ha Supi lennék. (Mindenki szerencséjére nem vagyok). Kossuth Lalit ne, könyörgök. Ha sárga lapost is betettem, én kérek elnézést. Majd Hanta kihúzza.

Szóval meglátjuk. Meglátjuk, azzal együtt, hogy az agyam az igazi fókuszt mégis keddre teszi, és két hét múlva szombatra, azaz előbb ismét Debrecenbe, csak most tényleg a stadionban székelő klub ellen, majd Felcsútra, ezek lesznek az igazi fontos meccsek, mondanám, hogy ezekért be is áldoznám lélekben a holnapot, de ez sem igaz egészen, mert ezt majd mondja nekem vissza valaki mikor holnap Bacsa beküzdi 1:1-nél a 88.- percben a győztes stukkolást, azt hiszem egy kicsit anyázni fogok.

Hát most valahogy ennyi.

A film amúgy elég gyenge volt.

Fotó: utazzitthon.hu.

“Egy jó Debrecen, egy jó Húsvét, egy jó nap? Sajnos nem ilyen egyszerű” bejegyzéshez 163 hozzászólás

 1. A félidőben : Kedves Erdős úr !! Legyen kedves a 2. félidőben még 2-3 ilyen kamu 11-est befújni hogy meglegyen a tippmix pénz te geci !!
  Kedves Attila ! Ennyi eszed nincs hogy ha az ellenfél agresszivan letámad akkor egész héten a gyors egyérintős játékot gyakoroltatom ? Hogy az ellenfél ne is tudjon kontaktba kerülni velünk….. Emiatt , és a bíró miatt van a sok sérülés (Eppel, Banó, King)

  1. A “gyors egyérintős” játékhoz minőségi játékosok kellenek. Nekünk meg csak egy van ilyen…

  2. Az első tizit nem láttam… a 2. ról csak annyit, ha ellenünk nem fújják, nagyon morcos lennék!

 2. 44. perc: a királyi tévé riportere rájön, milyen hadrendben játszunk. “Úgy tűnik, a Honvéd átállt 3-5-2-re” :D

 3. Gazdag szerintem fáradt, a régi Europarkban találkoztam Vele pár napja miután a válogatottból hazajött, gratuláltam Neki a teljesítményéhez az u21ben ekkor említette hogy fáradt de mindent megtesz hétvégén a győzelemért azér u21-ben 2 meccs utazás edzések, míg azért a legtöbbjük csak pihent valamit

 4. Nem tudom mi történt a szünetben, de ugyanaz megtörténhetett volna a meccs előtt is, feljavult a játékunk, nem egykapuzik az ellenfél.

  1. Mérges is vagyok,mert miért kell minden meccsen bealudni,addig várni,amíg az ellenfél vezetést nem szerez?Két hetük volt erre a meccsre felkészülni,ráadásul múlt pénteken a csapat nagy része pihent is.Ma is 35 percig alvás volt.

 5. Hát a pont, pontok-ból az egyesszámú alak jött be. Ellenben volt tizenegyes, tizenegyesek…:)))

 6. Szerintem a nyáron Kamber Gyurit és Lovreszt az érdemeik elismerése mellett “nyugdíjaznunk” kell.

 7. Nem ez nem rossz, sőt… Így legalább meg tudom dumálni Fatert, hogy menjünk fel meccsre. Egy haveromat meg mostanában fűzöm a Kispest fílingre. :D Rendes gyerek, de fogalma nincs a fociról, amúgy fejlődőképes.

 8. Azt mondja,hogy mindkét csapat felkészült a másikból,Ezt lehetett látni a mérkőzés elejétől.Hát kedves Attila,én a mi csapatunk első 35 percét látva nem tudom,hogy te mire készítetted fel a csapatot,mert úgy kóvályogtak Kukoccal meg Kinggel az élen,mint a holdkórosok,max a Diók készültek fel a mi játékunkból.A 35. perctől kezdve játszott úgy a csapat,ahogy az egy Kispesttől minimálisan elvárható lenne minden mérkőzésen.King játéka később hatalmasat javult,de még mindig messze van a tavalyi teljesítményétől.

  1. Nekem csak annyi a bajom,hogy ő nem tudom hol látta azt az első 35 percben ,hogy mi felkészültünk a Dió játékából,mert őszerinte ezt az elejétől lehetett látni.Közünk nem volt a meccshez Kukoc lecseréléséig.Csak az volt a kérdés,hogy mikor kapjuk az elsőt és ha Gróf nem véd ilyen szenzációsan,akkor mikor a következőt.Remélem,Kukoc helyett Holender kezd a Debrecen ellen.Vagy ha Bobál addig felépül,akkor mehet be Lovrics helyére ,Baráth meg ki a szélre Kukoc helyett,ha Holendert a padon hagyja.

   1. Néztem a Haladás-Debrecen meccset,a Hali nagyon megszórhatta voln a Lokit,nagyon beszorították őket,főleg a 2. félidőben,viszont az meg hatalmas tanulság nekünk,hogy nem szabad a Debrecent hagyni,hogy lekontrázzanak minket,mert lehet,hogy a Hali végigtámadta a 2. félidőt,de az utolsó 10 percben a Loki 2-szer is eljutott a kapujukig és nem sokon múlott,hogy abból a 2 támadásból megnyerjék a meccset,pedig bekkeltek végig.Egyébként azt Supkában értékelem,hogy meg merte azt lépni,hogy már az első félidőben bele mert nyúlni a meccsbe és nem várt a szünetig.

   2. Kukoc idén lesz 28 éves,a játékosok nagy része ebben az időszakban szokott élete legjobb formában lenni,mert ilyenkorra érnek be a legjobban.Korábban voltak jó megmozdulásai,ma teljesen vakon volt és azért ennek már voltak korábbi meccseken is jelei.Én ezek után szkeptikus vagyok vele szemben.

    1. Ma nem ült a padon,mert nem volt keretben.Múlt héten a felkészülési meccsen adott egy gólpasszt,amiért szépen megharcolt.Én kedvelem a játékát,sokat is vártam/várok tőle,szoktam is vele néha beszélgetni fb-n,jól esik neki minden biztató meg érdeklődő szó ,Azt mondta korábban nekem,hogy ő szeretne a csapaton segíteni,azért edz keményen,hogy játéklehetőséget kapjon.És bízik benne,hogy lehetőséget kap majd.Azt már én teszem hozzá,hogy igazából ez az edző döntése,akin az látszik,hogy nem igazán bízik a fiatalokban,inkább az idősebb játékosokat preferálja.Ez már a téli igazolásokkor is látszott,mert a legfiatalabb érkező 27 éves volt.A kezdpcsapat átlagéletkora is elég magas,ami most Kamber padra ültetésével némileg csökkent.A fiatalok közül szinte csak Banót játszatja,aki egyértelműen jobb,mint Herjeczki vagy Tömösvári.de most már Májer is eléjük került a rangsorban.Kockáztatni nem mer,fiatalt csak fiatalra cserél.a csereként bejövő is max 15-20 percet kap.Stoiaciovicit úgy néz ki elfelejtette vagy idén még nem tartja érettnek az első osztályra.Gazdag van még,aki 21 körül van,a többiek akik játszanak már mind 23-24 a saját nevelések közül,az már nem az igazán fiatal kategória.A saját nevelések helyett meg csodálhatjuk a hozott légiósokat,akik semmivel sem hoznak különbebb teljesítményt,mint a mi kölkeink,plusz itt van még Pölöskei (sok vizet nem zavar,ő is csak a helyet foglalja a kispadon,már amikor odakerül,nem lennék meglepődve ha nyáron ,de legkésőbb télen tőle is megválnánk)akkor meg már inkább a saját neveléseket nézném.Pár héttel ezelőtt az egyik kolléga itt szóvá tette,hogy miért mindig Lukáccsal jövök,meg hogy esetleg a rokonom-e,azért van benne a hozzászólásaimban.Nem rokonom,de én elfogult vagyok vele szemben,annyi esélyt ő is kaphatna a szélen,mint pl Danilo,akinek az a poszt egyáltalán nem fekszik,Supka mégis ott erőlteti.Lukács gyorsaságát viszont lehetne kamatoztatni,főleg a kontráknál.Viszont direkt nem említettem meg a nevét az elmúlt hetekben,mert nehogy a szememre hányják,hogy miért hozom őt mindig szóba.Ha valakit 5 percre beraknak játszani,mégis mit vár el tőle az edző?Az már csak időhúzásra jó,másra nem.Ha nem játszik vagy csak perceket,hogy fog rutint szerezni?Azt hittem,hogy ez a tavaszi szezon elhozza neki az áttörést,de arra úgy látszik ,nyárig még várni kell.

   3. Lovric és Kukoc játéka első félidőben minősíthetetlen volt, mint két amatőr…
    Lehet félidőben DVTK vezetés kellett????

 9. Egyik fociörült barátom tegnap beszélt egy volt évfolyamtársával aki mlsz funkciónárius ….és azt mondta úgy nézz ki lezárult a stadion rekonstrukció….az ute és a Honvéd vélhetően rábaszott.
  Továbbá felmerült már az is a döntéshozóknál hogy a Bozsik helyére is up központót épitenek a Honvéd pedig az új Puskásban játssza a hazai meccseit……
  Remélem nem igaz

  1. No, tegye föl a kezét, akit ez a tények ismeretében meglepne.

   1. Nem ott dőlnek el de tuti van információjuk, szóval nem lenne meglepő a történet.
    Én mindig azt gondoltam hogy majd felhúzzák stadiont de már nem vagyok biztos benne, ez sajnos jövőnket is befolyásolja, és tulaj is bőven benne lesz sosem értettem miért ragaszkodott up központhoz én stadionnal kezdtem volna mert az a jövő záloga…

    1. Sztm. a stadion politikai döntés, az mlsz nincs képben.
     Április 8- ig nem fog erröl senki beszélni, mert népszerütlen téma.
     Az biztos, hogy ápr.8 után sok minden meg fog változni, ha bukik a rendszer bukjuk a stadiont is.

     1. Ápr 8. után…
      Április 8. előtt már volt 3 egész ciklusuk, ha stadiont akartak volna nekünk építeni. 2-ben gyakorlatilag korlátlan hatalommal. Nem értem, hogy mitől lenne stadionépítés pont a 4. cilkusban.
      Ne legyen igazam, de én nem látom a szándékot.

      1. Azért van egy technikai, pénzügyi, területi korlátja, sorrendje kivitelezési realitása az építkezéseknek. Budapest helyileg ebben speciális az tény, mindegyik pesti csapat a maga befolyásas embere okán is előttünk van/volt a sorban. Másrészről ha elkészül az összes budapesti beruhazás felszabadul egy óriási epitőipari kapacitás és azért valljuk be nem egy rossz üzlet a stadion építés….

       1. Kifogást és magyarázatot mindig, mindenre lehet találni, ha az ember valamiben nagyon hinni akar. :)

        A tény az, hogy volt rá 12 évük és nem csinálták. Mindenki azzal magyarázza, amivel akarja. Én azzal, hogy nincs valós szándék.

        1. Szerintem ez nem hit, hanem racionalitas kérdése. A 12 év inkább legyen nyolc ha objektivek vagyunk. Egy év múlva okosabbak leszünk hogy neked vagy nekem lesz igazam:)

         1. Objektív vagyok, 12 évük volt.
          Ha megbízok egy mestert, hogy csinálja meg a tetőt és az első három megbeszélt alkalomra nem jön, csak hiteget, akkor keresek egy másik szakit. Nálam ez a racionalitás. Sőt, igazából már harmadik esélye sincs…

          1. Objektiv leszek Én is és végignézek a jelenleg rendelkezésre álló “szakik” során :) és eszembe jut jó sok Mekk Elek :)

          2. Nekem nem,mert eleve nem számolok velük. Sőt azokkal sem, akik mivel nem adnak számlát, nem lehet számonkérni rajtuk semmit.

     2. Amelyik stadionra volt politikai akarat, ott volt is beruházás. Lássuk be Kispestre nem akarnak se stadiont se csapatot

     3. Akkor majd ott jön be Hemingway felelőssége, mert könnyen lehet hogy hiába a bajnoki cím, részben miatta is megyünk a levesbe…
      De biztos hogy MLSZ politikailag független? Csányi a tulaj aki elég sűrűn néz meccset Viktorral…Hát nem tudom

    2. Az biztos hogy a sorrend nagy taktikai hiba volt. Persze kérdés mennyire volt kész tények elé állítva az Öreg?

  2. Ha igaz, tényleg rábasztunk, 70 ezres stadionban NB1-es meccs? Kicsit szürreális lenne. Akkor már inkább játszunk az MTK pályán…Persze ingyen, bérleti díj nélkül.
   Bozsik úgyse fog megfelelni licensznek sajnos…Mekkora igazságtalanság ez…
   Ebből is látszik, hogy milyen igazságos ez a mostani rendszer és hogy mennyi birka él itt.

   1. Nem az lenne a legnagyobb baj, hogy kongó stadionban játszanánk. Meddig lenne életképes egy műklubb, akinek nincs otthona?

  3. Ugyan mär.Rèmeket lätsz.Nem kell stadion,up centrum kell!Hät”megmondtaazöregnemolvastad”?!Remèlem mär nem kell sokat aludni,hogy itt is järjon,mint az nb1.hun!

   1. Kapunk majd valamikor egy kis ékszerdobozt,na nem ám olyat mint a Dió,inkább mint a Paksé most.Groupama meg Allianz aréna helyett majd Estadio KÖBE lesz.Maximum.

  4. Azért a fújpestet stadion ügyben (is) óriási túlzás egy lapon emlegetni velünk. Az elsők közt kaptak új stadiont, amit azóta már fel is újítottak. Persze nem egy Gruppen, vagy Nagyerdő, de nem is 1930-as évek szint. Az Újpestnek 2000 körül olyan módon volt egy milliárd körüli költségvetése, mint ahogy ma a Vidinek van 5 (lásd. pl. “nemállami” MOL).
   Mostanában persze nem a kegyeltek közé tartoznak, de én aztán nem féltem őket, elég csak a gyerekkora óta Újpest szurkoló futballszerető miniszterelnökünkre gondolni.

   1. Való igaz ök már kaptak….de sokkal jobb helyzetben nincsenek mert a 60 éves beton teknő már nem birja sokáig…..rohad szét az egész

    1. Annyival jobb a helyzetük,hogy ott valodi tulajdonos van,nem egy összevissza zagyvalo bohoc.

  5. Remélem, április 1.
   Ha nem, akkor asszem megint aktivizálhatjuk magunkat pár partizánakcióra, mint a Pini-Koncz-féle időkben. Nem hiszem, hogy a döntéshozók bevállalnak egy csörtét egy ilyen szervezett, találékony csoporttal, mint a Kispest-szurkolók :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.