Nem szoktuk ilyen későn bedobni a valahogy “mentsük meg az idényünket” című fejezetet

Debrecen – Honvéd @ 17:30, tv: M4 Sport

Ha a vesztett pontokat nézzük, és az idény közben szokásos tabellaszerkesztési elveket, akkor  gólkülönbséggel szorulunk csak le a dobogóról (pedig az egymás elleni eredményünk jobb a Paksánál), mégis valamiért a kupát neveztük meg, mint fő célt. Mondjuk nem baj, mert az emberek szeretnek címeket nyerni, én is ember vagyok, vagyis a logika azt diktálja, hogy én is szeretek címeket nyerni, ami természetesen igaz, szóval jó lenne a kupa, tényleg.

Zárójelbe azért hozzáteszem, hogy én a bajnokságot sem engedtem el, mert ahogy tanult kollégáimmal átbeszéltük, az ilyen években a bronz az új arany, mert a Fradi és a Vidi más ligában játszik. Nagyon más ligában.

Ma azonban kupa, és a kiutat keresgélő csapatunk egy rettenetes formában lévő Debrecennel találkozik, ami nem tipikusan a mindent legyőző erő és a minden erőhatásnak ellenálló fal esete, hanem jóval inkább a két részég orosz próbál meg egyszerre bemenni a forgóajtón című vicces videóé (videójé), és utóbbit simán el tudom képzelni, hogy valóban létezik egy távoli videómegosztón. (l. végtelenmajom-tétel)

Tessék csak megnézni a Debrecen idei meccseit:

 • 02.20. Debrecen – Dorog 1-2 (MK)
 • 02.24. Debrecen – Balmazújváros 0-2
 • 02.28. Dorog – Debrecen 2-3 (MK)
 • 03.03. Felcsút – Debrecen 0-0
 • 03.10. Debrecen – Újpest 1-2
 • 03.17. Debrecen – Mezőkövesd 2-3
 • 03.31. Haladás – Debrecen 1-1

Utoljára bajnokit például december másodikán, pont ellenünk nyertek, azóta mindössze egyetlen kupasiker, az NB II-es Dorog ellen, amikor már nagyon rezgett a léc.

Tavaly, augusztus végén nagyon hasonló volt a helyzet. A Loki botrányosan rajtolt: vereség otthon a Kövesdtől, Sopronban a Halitól, iksz Pakson és otthon a Fradi ellen, vereség Felcsúton a Viditől, egy győzelem otthon a harmatgyenge Vasas ellen, majd jöttek a Bozsikba, és ott egyszerre szakították meg a hosszú általános, valamint a hazai veretlenségi sorozatunkat is, hogy utána felálljanak a padlóról, és télen már a harmadik helyen forduljanak. Fél évvel azt követően, hogy a bajnokság utolsó meccsén maradtak csak bent.

Mert mi ilyen tipikus felhozó csapat vagyunk. Szívesen, Vasas, szívesen, Kövesd, szívesen, Debrecen, szívesen, mindenki.

Szóval van egy harmatos Debrecen, egy kiutat kereső Kispest (azért szombaton szép volt a Kukoc -> Holender, az InStatnál Filip végül az egyik leghasznosabb játékosunknak jött ki, és mi is kellemeset csalódtunk Attilában, hogy ilyen szinten képes belenyúlni egy meccsbe*), mindkettő megmentené az idényét, a lőtt gól – ha nem kapunk ki – nekünk kedvez, vagyis bármi lehet, tipikus kupameccs. Már csak azért is, mert ma kedd van, hétköznap, a meccs kezdése 17:30, vagyis alig valamivel a nemzetgazdaságban viszonylag általános munkaidő vége után, tehát szurkolóbarát időpontban.

*_ Fontosnak tartom kicsit hosszabban kielemezni a csere mozzanatát. Egyrészt ugye Supi (és Mark?) remekül nyúlt bele már az első félidőben a meccsbe, Filippel megoldódott a balszél, szegény Kukoc csak kóválygott előtte; másrészt vegyük észre, hogy két, egymástól nagyon eltérő karakterű játékosról beszélünk, miközben nagyjából ugyanazt a feladatot kellett megoldaniuk, tehát jellegében is változott a játékunk. A mindössze kétszer, igaz mindkétszer tizit érően faultoló Lovric, a nagyot hajtó Baráth, és a tél messze legjobb igazolása Heffler alakuló védőhármasnak nevezhető, akik már most elbírják egy Diósgyőr ellen, hogy a szélekre két, támadóbb felfogású játékost teszünk be. És akkor ott van még Kukoc, akit egyelőre ne engedjünk el teljesen, hátha.

De vissza a kupameccsre, mert már fél kilenc, címe sincs még a posztnak, kép sincs benne, tartalom se sok, és még be kéne vásárolnom, a bérletem (BKK) is lejárt, plusz ma nyit az Operában is a bérletvásárlás, intézni kell a családnak, bla, bla, bla, milliónyi dolgom, egykor lő ki a kocsi Debrecenbe, vagyis sietni kéne.

Például bemondani, hogy bár tudjuk, a kupa Horváthé, de ha Gróf egy év alatt három tizenegyest véd Debrecenben, akkor egy 0-0-nál lehet, ma őt szeretném a pályán látni inkább: 05.20. Debrecen 5-2 Tőzsért, 10.21. Diósgyőr 1-2 Ugrait és 03.31. újra Diósgyőr 1-1 és újra Ugrait. Ugyanennyire fontos, hogy lehetőleg a vendég felőli kapuba rúgják a tiziket, ha úgy adódik, mert a háromból kettőt ott fogott meg. (Igen, tudom, a Budaörs ellen Horváth is védett tizit, ráadásul pont kupameccsen. És igen, azt is tudom, hogy mostanában mi sem rúgjuk jól a büntetőket, például ugye Eppel vs. Debrecen az odavágón.)

Ez milyen statisztika már? Azt látom, hogy a Csakfoci is kibökte, hogy a Diósgyőr három meccsen összesen öt tizit kapott ellenünk, ebből hármat belőttek, ami az összes, tehát öt lőtt góljuknak a háromötöde, hovatovább: a többsége. Miközben egyébként az elkövetett faultok száma így alakult: 21, 27, 22 a diósgyőri oldalon, és 17, 21, 9 nálunk, ami összetettben 70-47, tehát erős fölény a túloldalon.

Na, de még mindig nem beszéltem a kupameccsről. (Közben el kellett hárítani valami netproblémát, mert hiába láttam a routert, hiába kapott ip-t a szolgáltatótól, egy szobával arrébb alig van jel, most is kérdőjeles a wifi, csordogál csak, de ugyanitt, az asztalon heverő mobilon semmi gond, szóval lehet, mégis a géppel/rendszerrel van valami baj. Mindegy, átváltottam mobilnetre.)

A Debrecent tavaly igazából kétszer is lefociztuk – a számok alapján, mégis kétszer kaptunk ki tőlük. Mutatom az összesített (bajnoki) statisztikákat:

Honvéd mutató Debrecen
1 gól 4
1:03:23 labdabirtoklás, idő 0:45:11
58% labdabirtoklás, % 42%
38 lövés 19
16 lövés kapura 8
10 szöglet 11
26 szabálytalanság 30
10 les 5
4 sárga 4
0 piros 0
416 pontos passz, db 218
83% pontos passz, % 73
66 nyert párharc, db 59
53 nyert párharc, % 47

Konkrétan szinte mindenben jobbak voltunk, kivéve a lényeget tekintve, vagyis hárommal rúgtunk kevesebb gólt, és ez pont elég volt a nulla ponthoz.

Hazai pályán hoztuk vissza az ötvédős rendszert a félig-meddig tarcsinak tűnő Debrecen elleni odavágón, azóta ragaszkodunk hozzá, menni is egyre jobban megy, jönnek vissza a régi reflexek, vagyis jó lenne, ha egyszer végre nem csak lefociznánk a Debrecent, mert azt rutinból toljuk idén, hanem nyernénk is. Bár ma jó egy gólos döntetlen is, és akkor a győzelmet áttehetjük a bajnokságra, ott mégiscsak három pontot ér. A lényeg, hogy jussunk tovább.

Bakker, most nézem, hogy a gólos döntetlen sem lesz egyszerű. A 2017/18-as idényben eddig játszottunk 23 bajnokit, 6 kupa és 2 BL-meccset, ami összesen 31, és ebből mindössze kétszer nem rúgtunk gólt, mégpedig mindkétszer a Debrecen ellen. Tavaly decemberben az idegenbenli bajnokinkon, valamint két hete, otthon, a kupában.

Már nem is tudom hol tartok. Előjelek nincsenek, mindkét csapat keresi a saját hangját, a statisztikák fogalmam sincs ki mellett szólnak, az időjárás legalább szép, a távolság viszont nagy, nem szeretek Debrecenbe járni, sok volt idén belőle, pláne Balmazzal együtt, ami egyszeri alkalomra persze vicces, de rendszert azért nem csinálnék belőle.

Mindegy, valami majd lesz, csak jussunk tovább. Kivételesen kezdőt sem merek tippelni, nagyon közel van a szombat, ki tudja mennyit vett ki utazással együtt. Plusz a sonkazabálás, Marci füle, Kukoc vs. Holender, Kamberral mi van? Fiatalt sem kell játszatni. Horváth vagy Gróf? Vajon kitalálunk valami meglepetést, vagy megy a gyömöszölés középen, hiszen a Loki egy jó ideje átállt a 4-5-1-re, ami azt jelenti, hogy egy adott területen nagyon sűrűn leszünk, cserébe Varga Kevin és King, a másik oldalon pedig Holender/Kukoc és Bódi/Sós. Sok múlhat a széleken, ha ott párharcot tudunk nyerni, akkor elől Eppel és Lanza megoldja valahogy.

Bizakodó vagyok.

A lokiblog beharangozóját a lokiblogon találjátok. A meccset Vad II. vezeti majd.

címlapkép: szombaton lőttem az Aranybikáról, amiről nem is tudtam, hogy Hajós (Guttmann) Alfréd (Arnold) tervezte. az apropója meg csak annyi, hogy kicsit olyan, mint a magyar futball: van egy hagyományos és egy ráépített rész, természetesen sosem lett kész, a régire mondjuk, hogy szebb, mert régen minden jobb volt, próbáljuk egységként kezelni, de nem megy. gondolom értitek. annyira allegórikus vagyok ma, hogy megveregetem a vállam.

“Nem szoktuk ilyen későn bedobni a valahogy “mentsük meg az idényünket” című fejezetet” bejegyzéshez 263 hozzászólás

 1. 5 perc alatt elintézték (vagyis magunkat), aztán bohócot csináltak belőlünk, ami főleg kínos, hogy az a Debrecen akit mindenki ver az NBI-ben. A védelmünk és a középpályánk nem első osztály szintű, Lanzának sincs már sok kedve játszani ilyen csapatban, ami nem szép, de érthető.

  1. Van egy olyan érzésem,hogy jelenleg van egy Eppel -Lanza csatársorunk,egy év múlva pedig már egyikük se lesz itt a klubnál.Na az ő pótlásukra leszek majd nagyon kíváncsi!

   1. Eppel sem egy nagy játékos, de befejezőnek esetleg elmenne, ha lenne mit befejezni.

     1. Érdekes lesz majd Lanza-Eppel hiányában,hogy kik fogják rúgni a gólokat.

   2. Olyanokkal pótolja majd az öreg, akiknek a videója már fenn van a neten, amin jól látható eddigi pályafutásuk mind a 3, kapu felé tartó lövése, és érthetetlen módon 2 éve nincs csapatuk

    1. Vagy jön a másik út,ami az olcsóbb és szerethetőbb,hogy saját nevelésűek pótolnák,de ők meg rutintalanok és ki tudja,hogy viselnék el azt a terhet,hogy nekik kell igazából Nb1-ben tartani a csapatot (tudom,ez durván hangzik,de ha kivesszük Eppelt és Lanzát,akkor láthatjuk,hogy nem a dobogó a cél,hanem inkább a középmezőny és a bentmaradás elérése),viszont 1 szezon után remélhetőleg felvennék ők is a ritmust és húzóemberekké válhatnak.Kérdés,hogya következő szezont melyik osztályban kezdenénk.Az MTK fiataljainak biztos jót tesz az idei NB2,hogy rutint szerezzenek a felnőtt fociban,de szerintem NB1-ben ők sem fognak sok sót megenni és ugyanúgy a kiesés ellen fognak küzdeni,mint 2 éve.

 2. Mikor megláttam, hogy Pölöskei és Kamber a kezdőben lesz, már tudtam, hogy lemondtunk a kupáról és a bajnokságra koncentrálunk.

  1. Pont ugyanezt gondoltam én is. Ennyire belassított kp-jával nem is lehetett esély.

 3. Egyáltalán nem voltunk jobbak egy percig sem, amikor már 3-0 volt akkor a Debrecen átengedte a területet és így volt pár beadásunk, de 3-0-nál egy megye I-es csapatnak is lett volna.

  1. Aztán meg Herczeg a 88. percben 3-1nél csatárt cserélt csatárra! :-) Mi 3-1nél két védőt hoztunk volna be…

 4. Lassie szurkolótárs már leírt előttem mindent. Ettől a debrecentől kikapni,katasztrófa. Nevesincs játékosok többségében. Mi van velünk????? A Balmaz Kamilla elllen legalább ilyen nehéz dolgunk lesz, azok tudtak nyerni Debrecenbe. Supka ez nagyon gyenge, erre bárki képes…….Itt valami nagyon elvan b.szva…..

  1. Mármint a Lokira érted, hogy nevesincs játékossi vannak? :))) Akkor a mieinket hová teszed az egy szem Lanzát kivéve?

   1. Barna, Bényei, Kilnyik, Varga K.???? Ezek ellen játszottunk. Ezekhez képest egy Kamber , Lovrics, világsztár vagy kéne, hogy legyen.

     1. Azóta volt 2 alapozás.Nem tudom,mennyire tett jót nekik a két hosszabb ideig tartó nagyobb fizikai megterhelés?.

    1. Kéne hogy…. de átkozottul középszerűek. Akárcsak a derék bloggerünk által “legendává” emelt tucatjátékos Baráth… Nem érdekes, hogy Lanzán kívül senkit nem akarnak tőlünk elvinni?

   2. abban igaza van, hogy 1 éve kb 5 játékost ismertünk a mostani kezdőből…

 5. van 1 betegesen egoista, sóher tulajunk, aki eltakarította az egyetlen edzőt, aki valami eredetit csinált ebben f.s bajnokságban… és pl. a tavalyi keretből mindenkiből kihozta a 90-100%-ot !!
  Attila ahhoz is beszari, hogy szembe menjen vele és folyamatosan játszassa Kinget+Bobált (akik helóták lettek, mivel nem hódolnak be a nagyúrnak)
  persze úgy tűnik, hogy Ati ahhoz is hülye, hogy lássa, ha lehozza Kinget, nem lesz akinek a beadásaira érkezne a 2-3 csatár, majd mégiscsak behozza Lukácsot és jééé… mukodik…gól.
  most komolyan…Horváth, Kukoc, Pölö, Kamber és sajnos ide kell vegyük Lovricot is…ezekkel az emberekkel nem “nemzetközi kupaszereplése” kell készülni, hanem infarktus mentes bajnokságra.
  tényleg azt hitte bárki, hogy van olyan erős padunk, hogy 3-4 helyen borítva a legjobb kezdőt, még esélyünk lehet a kupában??
  Gróf- Heffler, Bobál, Baráth- King (Lukács), Geri, Gazdi, Banó, Filip- Marci, Lanza
  velük talán még a dobogó is meglehet

  1. Ha hétvégén igy kezdünk és kikapunk, akkor őket szidjuk. Ugy amblok nincs az egész rendjén, és lelkesedés nélkül nem is lesz.

   1. persze általános amortizáció van és önbizalom nélkül nehéz játszani, lelkesedni…:/
    tegnap nagyon gáz volt a védelem és a középpálya is. (+ Horváth sem volt rendben)
    amit én “raktam össze” azt sokkal stabilabbnak érzem ezeken a posztokon.
    Ők sincsenek tavalyi formában, de komolyan gondolom, hogy nekik lenne esélyük a dobogóra.

 6. Szidják Lovricsot,hibázott igaz,de nem vele van a legnagyobb gond,szidják Kambert ő sem a bajok okozója.NINCS balhátvéd,Kukocs darabos,védekezésben nem jó,és próbál többet támadni de abban sem jó,mögötte meg ott az űr.
  Bobál mikor sérült meg vagy írjam így “mikor sérült meg” állandóan azt mondják sérült,alig játszott eddig.Baráth,Bobál lenne a két középső védő King,Hefler lehetne a j.hátv.,BAL HÁTVÉD KELL!

  Pölöskeivel kár próbálkozni nem old meg semmit.Szerintem a háromból Horváth legalább kettőben benne

  volt.Lanzának nem megy úgy mint tavaly,hátravontabban játszik,ő inkább csatárként játszott jobban tavaly.

  1. Talán következő szezontól Gergényi lehet megoldás,remélhetőleg Szegeden szerez elég rutint NB2-ben.Korábban nekem egyáltalán nem volt meggyőző,de fél év NB2 talán jót tesz neki.Aztán még középhátvédnek ott lehet Bora vagy Palmes.Mindkettő rendszeresen játszik.Bár tudjuk,hogy az NB2 meg az NB1 között van különbség,de ha nézzük Lovrics,Kamber idei játékát vagy a télen igazolt Kosútot,Kukocsot,azt a szintet szerintem ők is tudnák hozni.

  2. Azt a gyáva játékot amit Holender játszik,azt nem lehet elfogadni.Nem mer elhúzni a vonal mellett,vagy betörni középfelé,inkább 5-6 méterre hátraadja a labdát.

 7. Semelyik bíró nem fogja befújni. Nekünk nem. Nincs reszpektünk.

  1. Sajnos, ha ez nem gól, akkor 5 perc múlva rúgtak volna, manapság döntetlen állásnál 10 perc alatt bármelyik NBI-es csapat rúg nekünk gólt.

  1. borítékolható volt hogy a gigerli kóklerrel ez lesz a vége.. hétvégén megint félre fogjuk nyelni a kamillateát

    1. Sajnálom ez a véleményem edzőnkről, de mondok Neked példát, biztos a Dortmund drukkerek is ártani akarnak klubjuknak amikor Stöger takarodj at kiabálnak kb 30 ezren, szerintem meg pont hogy segíteni akarnak…

     1. figyelj már..fülbevaló 10 éve nem fejlődött taktikailag semmit, pedig az ő szintjéről már csak felfelé lehet…ugyanaz a nézhetetlen “taktika”, ugyanazok a hibás összeállítások, agyatlan cserék,ugyanúgy az orránál fogva vezeti Hemit és ugyanúgy az arra kapható játékosokat is…
      ennek nem fogok tapsolni, igaza van Zolee-nak

      1. Melyik, vagy milyen taktikárol csacsogsz? Szerinted van taktikánk? Felkészülünk az ellenfélből? Látsz valami hasonlót?

     2. Üljön le kispadra Duró Józsi legalább neki lenne tűz a szemében…Na jó ez csak vicc.
      Ide olyan edző kell aki nem ilyen tejbetök…Mondhatnám hogy Marco Rossi féle.

      1. Rossinak is csak menet közben egyenesedett ki a gerince, miután a visszatérésekor bevállalta a Cordella-féle 8-9 fős légiós szeméthegyet. Aztán amint bekeményített, jött az eredmény – és párhuzsmosan az összebslhézás is GFH-val

    2. Nem a Clubnak szurkolunk,hanem a jàtèkosoknak.Alant megmagyaràztàk.Ne vedd fel a kesztyüt.

   1. most nincs sándortomi, vagy lőrincemil aki segítsen neki…ő ennyire képes..semmire

 8. Kiestünk,ennyi.Realisan ennyi volt ebben a szezonban.Jöhetnek az öreg imàdok kommentjei nyugodtan.

 9. Sajnos az is tisztán látható, hogy azt megelőzően Heffler kezére pattan, kb ugyanolyan körülmények között. Kár a bíróra fogni…

  1. Ez hülyeség. Nincs olyan a szabálykönyvben, hogy akkor kéz, ha jó irányba pattanik a labda. Ne viccelj már. Heffler kezére pattant egyértelmüen. Egyiket sem kellet lefújni, vétlen volt mindkettö. Ne birózzunk már minden meccs után, röhejes. Pinyös.

 10. Én amúgy nem tudok általánosságban Hemire haragudni. Nagyrészt a saját lóvéját teszi bele a Kispestbe, mi nem kapunk TAO-milliárdokat, nem épül új stadionunk, nem irányítanak ide állami szponzorokat, vagy nem kapunk csak jogszabályi kijelöléssel pénzt, mint az állami kiskedvencek. Hemi nagyjából piaci alapon próbálja működtetni a csapatot, ami sajnos olyan fizetési sapkával jár, ami az NB1 szintjén sem versenyképes. Sajnos a piaci realitás azt mutatja, hogy ha van egy Kosztánk, akkor eladjuk a Kövesdnek, Prossert a Torznak, akik meg megtehetik, hogy megveszi, max ha nem jó, nem játszatják, vesznek újat. Nálunk nincsenek meg ezek a lehetőségek, és megértem, hogy nem tudunk versenyre kelni a rendszer kegyeltjeivel.

  Meg lehet nézni mi kiket igazoltunk, de jóformán csak NB2-ből vagy NB1-es csapatok tarcsijaiból tudtunk játékost elhozni (Gróf, Horváth A., Eppel, Balázs Zsolt, Deák, Hajdú Á., Villám, Heffler, Pölő, Vasziljevics, Laczkó).

  Amit nem fogok megérteni, hogy miért nem lehet ésszerű kivételeket engedni? Néha valami megmoccan az öregben, Lanzánál kinyitotta a pénztárcát, EvdM alatt eltekintett a fiatalszabály teljes betartásától. De Rossi mestert, aki pontosan megtalálta az egyensúlyt a sok saját nevelésű fiatal, pár kiemelkedő kulcsember és és a maradékból kimazsolázgatott középszer között és eredményt ért el. Az ugyanolyan szűkös források dacára tudott eredményes, tudatos és szerethető focit építeni. Az egyes játékosokat (Lanza és talán Eppel kivételével) lehet pótolni, de Rossi helyett nem lehetett állandóan zsákbamacskákat vagy totál középszert hozni!

  Rossival se mennénk a bajnoki címért idén, de vele lenne játékunk, ideológiánk, a saját nevelésű fiatalok helyét nem vinnék el Kosútok, Kukocok stb… És igen azzal is egyetértek, hogy ne menjünk bele a fizetési versenybe, ami a légiósszabálynak köszönhetően az egekig szökött, de azokat a játékosokat, akik évek óta becsülettel szolgálják a csapatot és a teljesítményükkel is rászolgáltak, azoknak adjunk versenyképes fizut, mert ha valaki, akkor Bobál, Nagy Geri, Boti vagy épp Gazdag megérdemelné. Ha van egy évek óta nyilvánvaló hiányposzt (khv, balhátvéd), akkor hiába veszek oda 3 játékost olcsón, mennyiséggel nem lehet a minőséget pótolni.

  Ez a fajta rugalmatlanság és fafejűség viszont ezt eredményezi, hogy egy egyébként jó szabályhoz való ragaszkodás átcsap teljes kontraproduktivitásba. El kellene gondolkozni, hogy ez a ragaszkodás többet hoz-e, mint amit elvesz. Sajnos amíg Hemi így gondolkodik, addig minden szerencsésnek kimazsolázott Marco Rossira jut 3-4 EvdM, Vierchowod, Supka Attila vagy NagyPölő, addig fél évente váltogathatjuk balhátvédben (szélső hátvédben) a Kukocokat (Szilágyi Lórántokat, Laczkókat, Villámokat, Latifukat, Hefflereket, stb…) avagy évekig nézhetjük a kényszermegoldásokat khv-ban, miközben a szívünkhöz növő játékosok szépen mennek majd aprópénzért vagy a szerződésük lejártával ingyen valamelyik NB1-es riválishoz.

  1. Sok mindenben egyetértek veled, de hadd írjam le azt a keveset, amit máshogy látok. Szerintem hiba mindent elhinni erről az “állami kiskedvencek” vs. Honvéd történetről. Eleinte tényleg tett bele saját lóvét, de vissza is kapta a stadionért kapott pénzzel vagy akár más üzleti tevékenységein keresztül kapott százmilliókkal (pl. Zsujta). Az utóbbi évek meg taónak, akadémia-támogatásoknak, messze túlárazott tévépénzeknek meg egyebeknek álcázott állami támogatásokkal – ezen a langyi posványszinten tartva – simán nyereségesek. Szóval eléggé örülnék, ha a számlámon lenne az az összeg, amennyivel 2006 óta Honvéd-ügyben pluszban van.
   A másik, amit nem tudok elfogadni, hogy 12 év alatt képtelen szerezni egy rohadt komolyabb szponzort. Itt valami sántít, ennek nem az az oka, amivel sokan elintézik. Lehet dumálni felsőbb utasításokról, meg ide-oda irányított cégekről (nem vitatom, mindez megvan), de hogy egy Honvéd senkit se vonz? Nem csak a mostani rendszerben, de jóval a kialakulása előtt, más kormány idején sem? Ugyan már, ilyen egyszerűen nincs! Ha a Vona Gyurcsánnyal és Sorossal együtt megvenné a Vecsést, oda is találnának pár szponzort.

 11. Ehhez a magam rèszèrol azt szòlnàm,hogy a Honvèd tette “valakivè”,ès a soha viszont nem làtàsra!

 12. Szarok voltunk pont
  Supka remelem tudja merre van az ajto pont
  Viszont ma meccsen egy 11 es elozo meccsen egy szabalyos gol
  Magyar jatekvezetes ismet a toppom
  Habar vad kocsog 2 tol nem lehetett mast varni
  1 golra egy masik kamerabol kivancsi lettek volna Horvath keze mennyire volt a labdan

   1. Vegulis csak fogalmatlan volt mint mindig Barath se veletlen mondta neki a vegen

    1. Nem a játékvezetön múlt. Simán lehetett volna 7-2 is. Szarok voltunk. Ennyi.

     1. Nyilvánvaló több játékosunk és Supka (áttételesen meg főleg Hemingway felelőssége, kezdve tavaly május 27-ével). De azért a mai első gól megadásával, meg még egy-két gyors ítéletével Vakkettő vastagon meghatározta az egész meccs menetét. Az is igaz, hogy utána balszerencse, szerencsétlenkedés stb. is bejátszott. Tavaly elbírta a csapat az ilyen aljas bírói bandákat (ideértve a segítőket is), sőt még motivációt is adott a “mindenkiellen”, a “csakazértis”, a mostani meg összeroppant.

      1. Nagyon részrehajló vagy. Miért ne adta volna meg? Miért a biró büne ez? Lovrics a fas.omat csinált ott? 4védönk volt ott+a kapus egy szem könyvesre. Ne viccelj. Ha szerinted ez a meccs ezen ment el, akkor már bocsáss meg, de nagyon nem értesz a focihoz. De nekem mindegy, okold a játékvezetést. Én örülnék, ha ez lenne a legnagyobb bajunk.

       1. Olvasd el még egyszer, amit írtam, aláírom, én biztos nem értek a focihoz, de ezek szerint te meg nem tudod értelmezni a leírt szöveget. Az első Könyves-gól szabálytalan volt, a kapusról az oldalra tartott, kalimpáló kezére pattant a labda. Ez nem vétlen mozdulat, le kellett volna fújni.

        1. Igen, és elötte Heffler is kézzel ért bele. Akkor az 11es+piros akár. Nem tudom, ki vagy, nem mondom azt sem,hogy nem értesz a focihoz, azt mondom,ne a játékvezetést hibáztassuk ezért a burleszkért. Ennyi belefér a fociba. De nevetséges és szánalmas az, amit a védelmünk müvel hétröl hétre. És ez supka hibája is.

    2. Barath jobban tenné ha inkább a társakat hajtaná és nem a bíróval foglalkozna.

  1. Szerintem csak 22. A bajnoki címünk után 23 évvel kezdődött a bajnokság, amit ismét megnyertünk. :)

 13. Supka mester, lassan összerakja csapatot…Az NB2-re…
  Loki hülyét csinált belőle, mondom ezt a két meccs alapján.Szomorú, de ez van…
  Játékosok se hisznek benne, Lanza tuti issza a szavait, mivel nagy mágus, mint ahogy többiek is.
  Lassan nevetség tárgyává válunk mindenki sírva röhög tulajunk döntésein, meg a mester “építkezésén”

 14. Nyilvánvaló, hogy a nyáron nagy változások várhatóak! Kamber, Lovric, Danilo kiöregedett, érdemeik elismerése mellett el kell köszönni tőlük. Kukoc, Kosút,Kabangu, Pölöskei (tőle nagyon sokat vártam) nem NB1-es szintű játékosok. King, Bobál elmennek (ha Bobál tényleg parancsszóra nem játszhat, a szintén nem hosszabbító King miért játszik), Lanza, Eppel sanszos, hogy elmennek. Marad Gróf, Heffler, Baráth, Holender, Gazdag, Nagy Geri, Banó, be kell építeni Lukácsot és Májert. Muszáj lesz erősíteni, mert kiesünk! De ki fog gólt lőni? Érdekes, hogy az akadémia nem tudott tíz év alatt kitermelni egy góllövőt (Koszta, de őt Hemi elpattintotta és nem nálunk termeli a gólokat.)! Bajok lesznek, kedves – Magyarország egyetlen új stadionnal nem rendelkező – tulajdonos Úr!

  1. Jàtékosok jönnek,mennek.Mi maradunk.Semmi jelentosége az ügy szempontjàbòl.Ès ez vonatkozik az öregre is.

   1. Ez így igaz! Aki egyszer Kispest szurkoló lett, az marad egész életére Kispest szurkoló! De azért jobban szeretek egy jó focit játszó, dobogóért küzdő Kispestnek szurkolni, mint egy kiesés elől menekülő csapatért izgulni hétről-hétre!

    1. A nagy jàtèkosok mindig is a Honvèdbòl kerültek ki.Valahol màr rùgja a lasztit az ùj Öcsi.Ezèrt is kell vègre elköszönni az öregtől,mielőtt elkotyavegyèli valakinek 50 000 €-èrt!

  2. De tudott, de egyiket sem mi használjuk!
   Daru, Jelena, Vida, Koszta, Prossert…, hogy csak a legismertebbeket soroljam!

   1. ugyan, hagyjuk már őket.
    Daru nem fért be más nb1-es csapatba sem
    Jelena meg a többiek menni akartak.

    Kosztát nagyon csípem, megvan benne a kellő csibészség is a focihoz.
    De ha menni akart, ahelyett h küzdött volna a helyéért, akkor mit tegyen szerinted a tulaj?
    Nem lehet ide láncolni senkit.

    Lanza is menni fog, ha menni akar. Függetlenül attól, hogy van-e érvényes szerződése.

    1. Nem minden fekete és fehér, úgy is el lehet érni, hogy valaki menni akarjon, ha éreztetik vele. Aztán a szurkolók klubszeretére építve könnyű úgy beállítani, hogy nem akart küzdeni, menni akart, a több pénzt választotta stb. Elég sok példa volt erre az utóbbi években :(

    2. Már bocs, de az állítás az volt, hogy képtelen volt kitermelni egyet is… nem arról, hogy menni akart vagy nem!
     Maradjunk annyiban, ha csak Daru és Jelena marad, ma nem Eppel a gólkirály! legalábbis nem Kispesten. és szvsz Jelena se kicsi tehetség, az más kérdés, hogy lusta kivárni a sorát és a könnyebb megoldást választotta, nem véletlen, hogy nemlesz belőle így semmi!

  3. Danilo??? Inkább egy saját nevelést favorizálnának! Vagy visszahoznának!

 15. azert megjegyeznem, hogy az NB1.hu föszerkeztöje, nemregiben meg a honved honlapjaert es felelt. miutan ki lett rugva, azota ilyen hirekkel kelti hangulatot.

 16. Ha rám gondolsz, nem terjeszten, de ezek a gólok kabaréban is megállnák a helyüket. Nem első osztály.

 17. már elkezdtem írni… nagyon gáz a csávó!
  szólhatna neki vki, hogy túltolta a hülyegyerek… ez’ Honvéd szurkoló ??

  1. Sosem volt Honvéd-szurkoló, más pesti csapatért rajong. Meg, amíg itt dolgozott, Hemy úrért, tegyük hozzá. Emlékszem, mikor jó régen még engem és Hantát oltott szét, hogy előbb tegyünk le 2 Ft-ot Kispesten az asztalra, mielőtt “Hemy bá”-zzuk a posztokban az öreget :)

   1. adjak egy kettest? :) van regi, uj, amilyet szeretnetek….gondolom az asztalt Ö adja :)

 18. Holendert szeretjük,de nekem ő a legnagyobb talány ebből a 7 játékosból.1-2 nagyon jó teljesítményt követ 4-5 iszonyat alibi meccs.Aztán megint 1-2 nagyon jó meccs,aztán megint jön az alibi és így tovább.

 19. Jogos, bár szerintem az utóbbi 12 évben már sokan megtanulták különválasztani Himihumi ökörségeit a Honvédtól. Vagy legalábbis remélem, máskülönben még nagyobb kakiban vagyunk, mint gondoltam :/

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.