Napikispest 2018.04.23.

Van itt minden // Vasas, Felcsút, Puskás, NB III, irodalom, Supka100

 • a Vasas elmúlt 17 meccsen (tavaly szeptember 30. óta) szerzett pontjai //
  • 3 – 0 – 0 – 1 – 0 – 1 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 3 – 1 – 1 – 0 – 0 – 1;
  • igen, két győzelem ellenünk: 6 pont, és a maradék 15 meccsen: 5 pont;
  • 18-36-os gólkülönbség, ebből ellenünk: 6-2;
  • az utolsó fordulóban, június 2-án otthon fogadjuk  a Vasast.
 • Puskás @ Felcsút //
  • a Kormány döntött, és 1,5 milliárd forintért Felcsúton épülhet meg a Puskás múzeum. (via napi.hu)
  • az indoklás szerint: “Puskás Ferenc az egyik olyan márkaelem, mely a Budapestre érkező külföldiek számára kiemelkedő vonzerőt jelenthet.” – ezért épül Budapesttől 45 kilométerre;
  • ennyire lehet hinni a korábbi ígéreteknek: „Afelől senkinek nincs kétsége, hogy az e tárgyakból összeállítható állandó kiállítás helye a Puskás-stadionban vagy egy méltó fővárosi futball-, netán sportmúzeumban lenne, egyelőre azonban sem ilyen múzeum nincs, sem a volt Népstadion állapota nem alkalmas a gyűjtemény legértékesebb darabjainak befogadására” – Szöllősi a FourFourTwo-nak – megjegyzem, éppen épül egy új Népstadion, és nem is olcsón.
  • így einstandolják szépen, csendben a magyar futball történelmét Felcsútra. Köszönjük meg szépen.
 • Iváncsa – Honvéd 2-2 @ NB III. // de nem is az eredmény, vagy az utolsó percekben lőtt két gólunk a lényeg, hanem ez:
  • olvassátok el mindenképp a klub szöveges közvetítését. Komolyan, az általános iskolai szintű, de annál jelentősen rosszabb helyesírású fogalmazvánnyal valószínűleg egy új műfajt teremtett a Honvéd, aminek egyelőre nincs külön neve, de ha így folytatják, kinéz belőle egy nagyszínpad az ünnepi könyvhéten. Csak néhány példa:
  • “20. perc: Herjeczki lőtt egy felperdülő labdát látványosan 18 méterről, de a játékszer a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret. A kapus nem tudta volna hárítani, mert állva nézte a szituációt.”
  • “23. perc: Hegedűs lőtt 22 méterről egy rafinált megpattanó szabadrúgást, de az iváncsai kapus lekövette az eseményeket és hárítani tudta csapatkapitányunk fineszes megoldását.”
  • és a kedvencem: “90. perc: Kialakítottunk sok helyzetet az utolsó percekben, de az állás már nem változott.” – mindezt úgy, hogy Lukács a 86., Hegedűs pedig a 88. percben lőtt gólt, és ezzel alakult ki a 2-2-es végeredmény.

 • Supka 100 //
  • szombaton századszor ült bajnoki mérkőzésen Supka a Kispest padján, és ezzel megerősítette második helyezését a Hemgingway-érában legtöbbet meccselő edzők listáján: beugrók nélkül Rossi 135, Morales 32, Sisa 26, EvdM 19, Pölöskei 16, Vérhód 10, Dolcetti 9, Csábi 5 a sorrend.
  • a klub örökranglistáján sem áll rosszul: idősebb Puskás, Tichy, Komora, Rossi és Kalmár Jenő után már a hatodik.
  • 2018. március 17-én, a Haladás ellen előzte meg a 94 meccses Preiner Kálmánt, így most már Supi a legtöbb meccses, de nem bajnok edzőnk. Preiner csak ezüstig és bronzig, valamint két kupadöntőig jutott, vagyis a semmit sem nyerő edzőink tartóssági listáját továbbra is vezeti.
  • Supkával átlagosan a fordulóvégi tabellákon a 6,22-ik helyet foglaltuk el, ami alig különbözik Rossi 6,19-es mutatójától.
  • A Hemingway-érában Supkával 11 fordulót követően álltunk az élen (11% az összes meccséből), a dobogón pedig összesen 22 fordulót (22%). Rossinál 13 (9,6%) és 29 (21,5%) a két érték. További dobogósok: Sisa 0, 1; Morales 0, 2; Vierchowod 0, 1; EvdM 3, 8.
m gy d v rg kg gk pt%
2006-08* 48 18 13 17 72 59 +13 47,6%
2011-12 44 18 10 16 65 61 +4 48,5%
2018- 8 2 3 3 10 14 -4 37,5%
összesen 100 39 26 36 147 134 +13 47,2%

*_ nem tartalmazza a Sopron ellen játék nélkül 3-0-ra nyert meccset.


Hmmm, vajon ha több hosszabb izé is van egy napra, akkor miért nem külön posztba kerülnek? Valamit ki kéne találni azokra az esetekre, amikor ennyire kinőjük egy-egy napikispest formátumát.

“Napikispest 2018.04.23.” bejegyzéshez 34 hozzászólás

 1. Nem tudom, volt-e már, de exünk, Diego nagyot ünnepelhetett a hétvégén :)

  1. “Fejlettebb kultúrájú” bajnokságokban természetesen védőkordonnal veszik körbe a játékteret, a futballszövetség irányelveinek megfelelően……
   :(

 2. NB3-as közvetítés legjobb darabja kimaradt a kiemelésből. 28 perc a játékvezető ivószünetetet tartott. Magyarul ez azt jelenti hogy a spori befutott a büfében és a kikért felesét felhajtotta, majd a meccs folytatódott. Végigfutva a közvetítést, az azt elkövető embernek a fejében vannak begyakorolt mondatok, amit el akar sütni, csak a foci ennél bonyolultabb és összetettebb sport, hogy 8 mondattal meg lehessen oldani egy közvetítést. Szegény néha érzi,hogy ez a mondat így rossz, de amikor belejavít csak rosszabb lesz. Magyar tanára pedig valahol felzokog a távolban.

   1. Erről félek hosszan tudnánk beszélgetni, de szerinte amagyar oktatás annyival áll előrébb a magyar focinál, hogyha kapsz egy jó tanárt, akkor megtanulhatsz rendesen írni, olvasni és szinte bármelyik tantárgyat, de ha balszerencséd van akkor elitgimiben is lehet alkalmatlan tanárod. A magyar fociban nincs olyan edző, akihez elvihetnéd a fiad és biztos lehetsz abban,hogy legalább az alapokra megtanítja.

     1. Bocs, nekem ez a vesszőparipám, hogy a magyar focinak valami értelmet adjak,mindig úgy nézem a magyar focit, mint egy oktatási projektet. Valamit meg kell tanítani, valamit meg kell tanulni. Ebben jár előrébb a magyar oktatási rendszer részfeladatokra még alkalmas. Míg a magyar foci nem. Illetve egyszerűen a magyar tanárnak van személyes felelőssége, akkor is ha az oktatási rendszer már nagyon régóta katasztrofális állapotban van.

  1. Nincs azzal a felessel semmi baj. A Veszprém bl meccsein a délszláv sporik, meccs után két-három sört mindig felhajtanak. Na persze a veszprémi csapat is SZOKOTT KAPNI EGY TÁLCÁNYIT :-).

 3. “32. perc: Balogh kapott a szélen egy gyors passzt, amelyet kisodródva lőtt keresztbe a kapunk és kapusunk előtt, 1 méterrel a jobb sarok mellett.”
  Minden fordulóban ad egy ilyen logikai feladványt, amit képtelen vagyok megfejteni… :(

 4. na jó, eddig azt hittem, hogy ez csak nekem szúrja a szemem. a hétvégi közvetítésben eddig jutottam: “A kerettel tartott NB I-es csapatunk három oszlopos tagja Kosút, Kabangu és Lukács is.” aham, tényleg oszlopos tagok.
  és utána már csak a gólokat néztem meg.

  Felcsút, Puskás múzeum: volt a CPg zenekarnak egy száma, az Erdős Péter. na, most azt dúdolom magamban, ajánlom nektek is. az Erdős Péter név helyett szabadon be lehet helyettesíteni más neveket.

  1. Hozzánk sem nagyon férne be most Prosser. Elöl ott van Eppel-Lanza-Danilo, kicsit hátrébb pedig Banó-Szabó lassan már nem csak a fiatalszabály miatt szorítaná ki. De amiatt szvsz mindenképp.
   Nemsokára talán az nb2-ben fog vitézkedni.

 5. le lehet menni az nb3 meccsre es tessek tudositani

  en annak is orulok van olyan lelkes szurkolo aki lemegy videkre is kozvetiteni

  de ha ti jobban csinalnatok tessék

  1. Már vártam az ilyen elmés megmondást. Nem azzal a – vélhetően – szurkolótárssal vagy éppen ráérő mfa-játékossal van baj, aki ezt műveli, hanem azzal, aki rábízza. Most meg lehet jönni a ner-es összeesküvéssel, a világ minden szponzorálni vágyó cégét Himihumi klubjától 11 éve elriasztó mindenkori kormányzat ádáz cselszövésével, akik miatt örüljünk, hogy még létezünk, és különben is, én meg majd akkor merjem kritizálni a Bosst, ha le tudok tenni az asztalára 5 milliárdot, de amíg nem, kussoljak. Sőt a balbekket is akkor szóljam le, ha én be tudok adni meccsenként legalább egyszer megjátszhatóan ;)

   1. “Sőt a balbekket is akkor szóljam le, ha én be tudok adni meccsenként legalább egyszer megjátszhatóan ;)”

    Azt hittem ide csak olyanok írhatnak akiknek ez megy. :)

   2. Nem mellesleg ne csodálkozzunk, ha a galaxis egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapata vagyunk egy ilyen színvonalú klubhonlappal. Ha egy befektetőjelölt beleolvas a cikkekbe, azt fogja hinni, hogy kandi kamerázzák, mert ilyen a valóságban nem létezhet.

  2. köszönöm, a tanácsot megfogadjuk, cserébe beszüntetjük a blogszolgáltatást, mert nem tudunk jobban klubot vezetni, futballozni, központi pénzt elosztani, időjárást befolyásolni, sőt, semmit sem tudunk jobban, egyszerűen mert nem azt csináljuk :(

   mi kérünk elnézést a minősíthetetlen klubkommunikáció miatt.

 6. Jól szétvágta a karrierjét, pont abban az életkorban nem tud fejlödni, amikor leginkább kellene neki a lehetöség…

 7. Mert hagyjuk! Ez ultra névrablás, ultra hamisítás, ultra visszaélés!!!

 8. Szia! Csak annyit tennék hozzá, hogy mivel egymás után 2x idegenben játszott a csapat, közben az U17 vagy az U16, vagy éppen mindkettő a Bozsikban játszott, ezért ezekről tudósítottam! A mostani Videoton elleni mérkőzés már fent van a honlapon!, Viszont az U17 nincs mert ők meg Fehérváron játszottak! Üdv. J.

 9. “Magyarországon vagy inkább külföldön képzeled el a jövődet?
  Szeretnék minél hamarabb bemutatkozni az NBI-ben a Honvédnál – vagy akár máshol. Ha megkeres egy jobb európai csapat, azt nem fogom visszautasítani.Itt természetesen mindenképpen európai élvonalban szereplő csapatra gondolok. Francia, angol, spanyol első osztály, vagy akár olasz, esetleg német. Egy ilyen ajánlatot nagyon szívesen elfogadnék, ha lesz rá lehetőségem.”

  Ebből a srácból is egy tipikusan olyan játékos lesz,aki az első adandó alkalommal lelép oda,ahol kicsivel is többet fognak ígérni.Bár ne legyen igazam!
  http://honvedfc.hu/hirek/horvath-milannal-kotottunk-profi-szerzodest/2018-04-23

  1. Ja,azon néztem egyet.Viszont a kép alapján meg nem mondtam volna,hogy 79 kilo,Max 65-70-nek néztem.

  2. Én nem hiszem,hogy bárkiért is kaptunk volna egy rakás pénzt,aki fiatalon elment tőlünk az akadémiáról (Talán Vécsei lehet kivétel ,de ő már bőven 22-23 körül volt,mikor vitte a Bologna).Schön Szabival sem robbantottunk bankot,pedig azért ő mégis csak az Ajaxba ment.Szerintem őt is bagóért vinnék külföldre,ha jönne ajánlat még 18-19 éves kora előtt,mert majd a szülők meg a menedzserek megbolondítják a gyerek fejét,hogy menjen ki,mert az milyen jó lesz neki (meg főleg nekik anyagilag).Hemingway pedig megmondta korábban,hogy aki menni akar,azt ő nem akarja erőszakkal itt tartóztatni.Szóval kizárt,hogy akármilyen tehetséges is lehet a gyerek,a klub abból anyagilag nagy hasznot érjen el,ha külföldre szerződne egyszer.

  3. Debreceni,Kocsis Ferike,Vólent,Bobál Geri 16 évesen mutatkoztak be az NB1-ben,nem tudom,hogy ők akkor milyen szerződéssel rendelkeztek,de Debreceniék még az akadémiai időszak előtt az ifiből kerültek fel a nagycsapathoz.

 10. Jól olvastam valahol az előzőekben, hogy Latabár már kirúgta a Hemit?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.