“Napikispest 2018.05.02.” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. A tizenkétcsapatos bajnokságról szóló Hemi gondolatot még el is hinném, ha nem látnám a meccseket, ha nem tudnám, hogy még korábban elhullanak a magyar klubok a nemzetközi kupákban és ha nem tudnám, hogy egyetlen játékost sem tudunk valósan eladni magasabban jegyzett csapatokba. Ennyit ér ez az izgalmasság. Ahol a 40 éves idegbeteg szerb a döntő faktor, meg hogy az ő kedvéért edzőt hoztak, aki forintot sem ér.
  Tényleg a blog szerkesztői miként véleményezik, hogy hozzáértő klubvezetőből több van, mint jó focival foglalkozó újságíróból.

  1. Nem vetném össze a kettőt. Magyarországon jelenleg igazából nincs is sportújságírás, amit látunk, azok hírek, hírek, bulvár, mínuszos, néhány interjú és ennyi. Egyszerűen mert senki sem hajlandó kifizetni, hogy valaki utánamenjen egy témának, hogy képezze magát, hogy legyen valamiféle minőségibb, netán edukációs tartalom. A háború előtt (és persze nyilván később is) rendszeresek voltak a mélyebb írások a sportlapokban, amivel párhuzamosan az átlagember képzettségi szinte is magasabb volt. Egyszerű példa, hogy bár nagyjágyból egy évtizede a partjelző akkor húzza csak be a lest, amikor az szerinte megvalósul (tehát döntési helyzetbe került!) és nem amikor fennáll, ezt mégsem tudják sokan, és hőbörögnek azért, mert nem lenget a szerencsétlen.
   A másik, hogy a blog egy teljesen más, szabadabb, kötetlenebb formákkal operáló műfaj, ahol az el- és nem a lekötelezettség a jellemző. Ha mondjuk nem tetszik az Öregnek, na, bumm, nem neki írjuk, vagyis én tuti nem. Sőt, mivel igazából magamnak, így ezek a vélemények tényleg nettó hidegen hagynak.
   Ja, ha csak a számosságot nézzük, ha valaki mutat egy vállalható klubvezetőt, akkor valóban több van belőlük (belőle), mint valódi sportújságíróból (és akkor nem szűkítettem le a jók körére). :)

   1. Szerintem a jó blogger,az jó újságíró is egyben,mégha elkötelezettebb is mint egy normál újságíró. De szerintem az ns-nél Bácskai-nak van humorérzéke, Dlusztusnak jó cikkei vannak és még Pór is ír viszonylag normális cikkeket. Tehát 3 olyan ember van, aki nem csak véletlenül keveredett oda. Ti is egész jó cikkeket írtok. Vagyis vannak olyanok, akik alkalmasok a feladatukra. A klubvezetőknél, ha a tulajokat nézzük, akkor Jámbor, Duchetelet sem a fogalmatlan figura. Szerintem az egyik gond, hogy az igazán jó lehetőséggel rendelkező klubvezetők Garancsi és Kubatov teljesen alkalmatlanok a feladatukra. A másik és a fő gond, hogy nincs jól működő része a magyar focinak csak olyan emberei,akik egész jók, de nekünk problémamegoldó zsenikre lenne szükségünk. Olyan meg menekül a magyar foci közeléből.

    1. Garancsi es kubatov mitől alkalmatlan?Millios(€)jàtèkosok,kurva jò stadion,nagy fizetèsek,komoly ajàndèk bolt,minden èvben a bajnoksàgèrt mennek stb.stb.stb.Az öreg az alkalmas?!

     1. Gondolom, azért írta, mert azokból a lehetőségekből kb semmit nem hoznak ki. Egy-egy bajnoki cím, felváltva, de semmi építkezés a nemzetközi porondon. Első vagy max második körös kiesés, teljesen fogalmatlan játékkal. Nettó pénzmosás szaga van a két klub körüli dolgoknak.

      1. Lehet,de az,hogy tovabbjutnak e vagy sem a nemzetközi kupàkban,szerintem nem az emlìtett kèt gyökèr “sara”.Ezek minden lehetősèget megragadnak a sajàt klubjuknak,amit èn a Honvèdnèl nem èrzek.Ami az ő dolguk,azt elvègzik ès szerintem a szurkolòt meg nem èrdekli,honnan van a pènz.Bàr Fran baràtunk a belgàval(cìmer ide-oda)nem tèved.Vèlemènyem szerint klasszikus tulajdonosnak egyedül ő minösül.Vèlemènyem szerint ismètlem.

        1. Nem tudok erre vàlaszolni,se pro se kontra,az ő munkàssàgàt nem követem,mert a Vasassal semmi bajom.

        2. ??? Szerinted, neki semmi köze a politikához (a holdudvarra értem)? Látszólag nincs, de…

         1. Erről mesélj már nekem, mert erről nem hallottam még. Nekem csak az van meg, hogy miért adta el elsőre a Vasast.

          1. MSZP-s, LMP-s kapcsolati tőke???, ha csak a jelenlegi állapotokat vesszük figyelembe!

     2. “Garancsi es kubatov mitől alkalmatlan?”
      Nálunk is lehetne, mondjuk Szíjjártó Petya. Örülnél neki?

      “Millios(€)jàtèkosok,kurva jò stadion,nagy fizetèsek”
      Aha…és azt tudod milyen pénzből? Illetve kiknek a pénzéből? Kormányzati tartalékból, odairányított szponzorokból aztán nagyon nehéz gazdálkodni.

      “komoly ajàndèk bolt”
      Abból Kispesten sincs hiány…vagy ezt Babar sértegetésének szántad? :D

      “minden èvben a bajnoksàgèrt mennek”
      ….mi meg megnyerjük. :) Töredék pénzből…. :D

      “Az öreg az alkalmas?!”
      …10 év alatt a trágyából összehozott egy országos szinten kiemelkedő utánpótlás szekciót (MFA), összehozott egy teljesen esélytelen játékosállományból elöszőr egy bronzérmes, majd egy aranyérmes csapatot, mellékesen még két magyar kupát, és nemzetközi szinten is egyenletes teljesítményt értünk el (legalábbis nem járattuk le albán dobogósok elleni kieséssel az országot). Ezen kívül a klubtulajok között egyedülálló módon, jóval a stadion fejlesztések előtt felújította a Bozsik Stadiont, kitaposott egy UPC-t és az új Bozsik Stadion sem egy elveszett dolog. Mindezt anélkül, hogy bárkitől is megkapnánk, hogy narancsos csapat vagyunk…sőt…inkább tüske vagyunk a rendszer szemében, az eredményeink ellenére….Hozzáteszem a Klub és a szurkolók között Kispesten a legjobb a kapcsolat. Akkor dönts el kérlek, hogy alkalmas-e?

      1. Jók a válaszaid a butuska kijelentésekre, de egy dolgot figyelmen kívül hagytál a Boss -szal kapcsolatban! A bajnokcsapat adta óriási sanszot, hogy ott ragadjunk az élen, amelyre, ha csak a csapatot és Rossit megtartja, kb. 2, de lehet, hogy 3 bakjnoki címet is jelenthetett volna huzamosan! Ezeket a ziccereket, csak és kízárólag az önös hozzánemértése, konoksága miatt buktuk, BUKTA!!! Akkor kellett volna neki egy komolyabb összeget befektetni a jövőbe, és az már szponzort is hozhatott volna, akár még külföldről is!
       Véleményem, ha Rossi marad és előr még legalább egy bajnoki aranyat, akár Olasz befektetőről is beszélhettek volna… de ez már mind a csak eszmefuttatás!

       1. Tény, hogy Hemingway legjobb húzása Rossi (mindkétszeri) idehozatala, de egyben legnagyobb hibája is az volt, hogy Rossit nem tudta/nem akarta itt tartani. Mivel a tavalyi bajnoki címünk egyértelműen a játékosok emberfeletti teljesítményén és a szurkolókkal való szimbiózisából fakadt, ahogy Hemingwaynek is nekem is az a véleményem, hogy a tavaly tavaszi menetelést újra megismételni nem hiszem, hogy meg tudtuk volna. Ha Rossi marad, szerintem annyi változás lett volna, hogy nem kapunk meccsenként 3-4 gólokat, és összeszedettebben játszunk. De ez még nem garancia az újabb aranyra, bár kétségtelen, hogy stabilabb lenne most a pozicíónk.
        Egyébiránt kétségtelen, hogy történelmi lehetőség előtt álltunk (lehet Rossi taktikájával túljunk az izraelieken), de ismerve a hazai futball kézi vezérlését a 2-3 sorozatos bajnoki címét túlzónak találom….

        1. Nyilván a befektetésben az is benne van, hogy erősítettünk volna a megfelelő posztokon, plusz nem elhanyagolható pl. Banó szereplése is! Ő már csak önmagában +1 ember a sok ismeretlenes egyenletben!

        2. El kène dönnteni,hogy a Honvèdnek szurkolsz vagy a falu bolondja 4x címvèdőnek,Csabi.

         1. Nem pontosan értem, hogy mire akarsz kilyukadni…De igazad van. Nézzük végig a felhozatalt. Garancsi. Kurva jó vállalkozó, ügyesen menedzseli a klubot, de Kubatovval együtt csak addig lesznek tényezők, ameddig fel nem száll a narancsköd. És mivel mindkét klub hozzá van szoktatva a teljesítmény nélküli pénzcunamihoz, kurva nagy koppanás lesz, ha elzáródnak a pénzcsapok. Hozzáteszem az általad felsorolt drága igazolások, magas fizetés, szép stadion ellenére valahogy a szurkolótábor mégse nagyon akar fradi meccsre járni. Aztán nézd meg az újpestieket. Ott is hasonló a felállás, külfölldi érdekeltségű vállalkozó a tulaj. Címer változtatás, majd jővőre bajnokok leszünk hozzáállás, szurkolókkal való folyamatos harc. Aztán ott a Debrecen. Szima alatt ugyan több bajnokságot nyert a Loki, de valahogy mindig az a kritika éri őt, hogy a drágán eladott játékosok helyett sosem minőségi pótlások jönnek, valahogy ott sem érzem azt nagy szurkolók-klubvezetők közötti szimbiózist. Még említhetném a Diósgyőrt, akik frankó igazolások ellenére valahogy a végére mindig a kiesés ellen küzdenek. Ez valamilyen szinten igaz a Vasasra is, bár kétségtelen, hogy ők egész jól fel tudják magukat szívni. A Felcsútot most inkább hagyjuk, mert az tökéletesen beillik a Fradi-Vidi által leírt koncepcióhoz. És lényegében eljutottunk odáig, hogy felsoroltam a 12 csapatos bajnokság “krémjét” és valahogy nem látok olyan Klubot, ahol olyan vezetés lenne, akiket szívesen látnék Hemingway helyett. Igen. Vannak hibái Hemingwaynek. Vannak konok döntései, szeret szerepelni, belemegy felesleges vitákban, olyan dolgokban spórol, amitől egy szurkoló agyfaszt kap, de akármelyik oldalról nézem, végsősoron a Kispest nem egy aktuális hatalomtól elkötelezett Klub, vannak komoly eredményei (bronz, arany, MK, MFA), nincs szignifikáns széthúzás a szurkolók között….akkor?

          1. Rendben.Akkor màshogy fogalmazok.Amig itt van az öreg,èn ,a fiam,hàrom haverom,mi nem järunk meccsre.Addig marad a Pènzügyör,ha hazatèr a Budaörs vagy pld.a Dorog(az első kettő közel van,a Dorog meg jò buli).Nèha egy Drezda,Milan,Napoli vagy valamelyik nagy angol,amikor van pènz.A felsorolt belföldiekre szìvesen làtunk.

          2. Sajnálom…azt hittem a Kispestért jársz (jártál) meccsre, nem pedig az aktuális tulaj miatt…köszönöm a meghívást, nálam max. ESMTK a Kispesten kívül. :)

       2. A butuska kijelentèsekről csak annyit,hogy ha a vèn bolondot vègre lerùgja magàròl a Club,vagy menjetek vele,vagy maradjatok-tovàbbra is abban a hitben,hogy a vèn szèlhàmos egyenlő a Honvèddel,de ne minősítgessetek olyan szurkolókat,akik- ha 1000 èvig is èltek,akkor is több meccsen voltak mint ti.

    2. Az utolsó mondatod a lényeg! 110% ban így van!
     + aki meg visszajön, pl. Bódog, akkorát rugnak bele, hogy soha többet!

 2. Én valahogy mindig úgy érzem, hogy a győzelem / vereség általában csak rajtunk áll.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.