Napikispest 2018.06.14.

Uzoma és Holdampf indaház.

Nyilván. Mármint nyilván akkor jelentjük be Holdampfot és Uzomát, amikor leugrom kicsit hűsölni a Balatonra. Szó szerint hűsölni, ugyanis itt jelenleg hüsi van, talán még a celsius is 20 alatt marad.

A tervem az volt, hogy leérek, pár percre benyomok egy gépet, és kiteszem ezt:

A gépet természetesen nem, ellenben a cigányhifit bekapcsoltam, és elkezdtünk barkácsolni a konyhaablakra egy szúnyoghálót, miközben a világ legkisebb tévéjét és valami földi vevőantennát próbáltuk beállítani, hogy öttől az orosz-szaúdi meccset legalább láthassuk.

Erre a klub bejelenti Holdampfot és Uzomát. Egész héten gépközelen vagyok, szóval: nyilván.

A lényeg, hogy örülök, Uzoma remek megoldás lesz a balszélre, és ha marad az ötvédős rendszer, akkor az sem baj, hogy esetében nem egy klasszikus bekkről beszélhetünk.

Ami viszont érdekes, hogy a korábbiakkal ellentétben a szerződések hosszát nem hozta nyilvánosságra a klub. Feltételezem két-három év, ahogy szoktuk, de ugye a fene tudja.

címlapkép: Eke Uzoma, fotó: honvedfc.hu

“Napikispest 2018.06.14.” bejegyzéshez 109 hozzászólás

 1. Eke Uzoma majd felszántja a baloldalt! :-) Az esélyt megkapja tőlem, bár nem vagyok rajongója.

 2. Hokiban ez megszokott dolog, de nem olyan egyszerű a menete. 3 évig kellett hozzá nyalni a szlovákok seggét, keríteni még egy csapatot, hogy párban legyenek, meg évente 1 millió eurót kell kicsengetni a tót szövetség felé. Plusz tavaly a szlovák részről egy félig viccnek induló, majd a végén presztízs csatává váló közös kupában a jégen is bizonyítani kellett, hogy van ott mit keresni a magyar csapatoknak. Sokan eleve csak a pénz miatt bólintottak rá, hogy mehetünk. A szomszéd országokból vonzónak tűnik, hogy mennyi pénzt locsolunk a sportba, miközben ők gazdaságilag haldokolnak és még a Kisteleki-féle maffia MLSZ szintjén tartanak a szövetségeik.

 3. Azért ez szépségdíjas öngól volt. Remélem nem maradt több ilyen a lábában… :D

  1. ebben a pillanatban vszínű nem gondolta, hogy a következő hónapban EL meccsen fog játszani :)

 4. Pecs ota imadkoztam hogy Uzoma es King egyutt jatszanak nalunk. Pedig annak mar vagy 5 eve tuti van. De ha rosszul is emlekszem Uzoma az elso iranyitott igazolas par kivetel mellett 3-4 eve (Eppel, Lanza, aztan nem tudom talan Heffler)

   1. Ez igazából a csapattól is függ, hogy milyen eredményeket szállít a jövőben. Azért én örülök, hogy eljött, megszorongathattam a kezét és készülhetett pár kép. Na meg persze aláirathattam vele a bajnokcsapatos pólómat. ☺️

   2. nem igazán értem a kérdést…
    azt hiszem, h nincsenek sablonok, kinek hogy esik jól, kinek mit jelentett az a csapat + Rossi.
    korszakos emberekkel, eseményekkel előfordul az ilyen, hogy kialakul egy fajta erősebb kötődés.
    és Bélabához kapcsolódva, nagyon egyszerű a “megoldás” : jobbat vagy hasonlót kell alkotni és csökken a nosztalgia :)

     1. Simán eljönne :) máig nézi a meccseinket, és talán jön majd a novemberi magyar-finnre

     2. a heves finnt ismerve az mekkora buli lenne! :D
      bár Ő csak annyit mondana, hogy : “munka, munka” ! :)

  1. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága rendkívüli ülést tart az eseménnyel kapcsolatban.

 5. Milyen fura, tavaly azért drukkoltam, nehogy Rossi elvigye Lanzát a Dac-hoz, most meg azért, hogy inkább oda menjen :(
  Még vmi: a játékosaink feltűnően eltűntek az Instáról, megtilthatták nekik

  1. Lanza és Holender sokat fent van. Lanza nemrég tett fel képet, amin egy fiatal talán akadémistával az őt ábrázoló új Honvédos pólót mutatják közösen.

   1. Jaja, Holender meg Kabanguval. De úgy értem, 2-3 napja kezdték a munkát, és edzésről, öltözőből, egymásról semmi

 6. Uzoma jó lesz, nem is tudom mikor igazoltunk utoljára olyat, akit más csapatok is meg akartak szerezni. Uzoma baloldalt, Filip át jobbra és King pótlása megtörtént, sőt, talán még erősödtünk is. Egy belső védő kéne Bobál helyére és a további eladásokig megvagyunk. A kérdés csak kiket adunk el…

  1. Mert szerinted ha nem menne el senki, nem is kellene igazolni? Szerinted rendben volt a kispad?

 7. Uzomanak orulok,en mar korabban is tobbszor irtam,hogy orulnek,ha Kispestre jonne.Azt sajnalom,hogy egy evvel ezelott Tamas Krisztian a Gyirmotbol a Vidibe ment,ahol alig jatszott meg most Nemeth Mario is meghosszabbitotta a lejaro szerzodest a Halinal.Pedig oket is szivesen latnam/lattam volna Kispesten.

  1. Majdnem másfél év eltiltás.
   Amikor a zöldeknél lincselés volt a stadionban mennyi pályabezárást is kaptak az undorító mlsz bohócoktól?

   1. Kint voltam.
    Másfél évet gyilkosságèrt adnak kishazánkban.
    Az undorító köcsög bíró és a 18 éves partjelző semmilyen büntetésben nem részesül a nyilvánvaló csalás és játékvezetői impotenciájuk miatt?

    1. Én nem voltam kint, és elhiszem, hogy undorító volt amit műveltek, de van egy szint ami alá nem kéne süllyedni sztem. Küldjék el a k. annyába, és sétáljanak le a pályáról, de ez a köpködés nagyon prosztó, és nem sportemberhez méltó. Persze feszültség ez az amaz stb. de maradjunk már emberek.

     1. Persze ez igy van, maradjunk, de van azért az a helyzet amikor elszakad a cérna! Nem europer viselkedés ez igy természetesen, a bírónak mindig igaza van megha csal akkor is, legyen az akár egy öregfiúk bajnoki döntő! Ha meglökte volna Bárányos a bírót minimum 15 év közügyektől való eltiltás is járt volna mellèkbüntetésúl. Éljen mindenesetre a partatlan független biráskodás és fekete lászló “játekvezető”.

      1. Ahogy látjuk van, de az eltiltáson sem kell akkor meglepődni, mondjuk az eltiltás nagysága (időtartam) lehet hogy véleményes

  2. Nem volt tizi ez egyértelmű, de azért mert öregfiúk ne köpködjük már a bírót…

   1. Nem az eltiltás tényével van gondom, hanem a mértékével.

    Még egyszer: a FEB mennyi időre csukta be a zöldek stadionját a lincselés után? Ott csak a szerencsén múlt, hogy nem halt meg 1-2 ember…

 8. Tökéletesen igaza van. A tehetségeket nagy feladatok elé kell állítani. Állítom, ha Bobál Gergő – akiben tizenévesen ott volt az “isteni szikra” – a 2012-es Puskás-Szuzuki Kupa döntője után megkapja a lehetőségeket a felnőttcsapatban, ma már magyar gólkirály és válogatott lenne. De ez az idióta “nehogy összetörjön a nagy feladattól” hozzáállás miatt csak kéthavonta kapott tízperceket. Láttuk mi lett belőle…

  Ha a régi, iskolázatlan edzők is ilyen idióták lettek volna, mint a mai pro licences majmok, ma nem beszélnénk Puskásról, Tichyről, Albertről, Kocsis Lajosról, Kozma Misiről… Ezek mind stabil felnőttcsapat-tagok voltak 18 évesen. Viszont aki 22 évesen is még “fiatal tehetség”, azt el kell engedni.

  1. Nem igaz! Néha kapott tíz percet. Ha annakidején Kocsis Lajos is ilyen lehetőséget kapott volna, visszamegy a Móravárosi Kinizsibe. :)
   Mondjuk 15 meccs kezdőként az a lehetőség. Na ez az, amit a mai óvatoskodó seggfej edzők nem mernek bevállalni. Inkább jönnek a sükettel, hogy nem akarják, hogy a fiatalt kudarc érje.

   Mondjuk nem is akárkiket lehet így bedobni. Bobál ilyen lett volna, de már sosem lesz. A “kíméléssel” tették tönkre.

   1. Ő konkrétan, mérhetően lelassult. Felveti a vele foglalkozó edzők felelősségét is (meg persze a sajátját)

    1. Lehet igazad van, vagy akár is-is. Mondjuk az ilyesmit komoly szinten ma már előre tudni lehet(ne), és ennek megfelrlően speciálisa dolgozni a genetika ellen

     1. Igen, ők akceleráltak voltak, és van ennek az ellentéte is, a fizikailag az átlagnál lassabban fejlődő (retardált). Utóbbi is befuthat, de akár csak 20-22 évesen.
      Ha az ilyesmi egy szakembert is átver, mert nem tudja ezeket a fejlettségi dolgokat kiszűrni, akkor nagy a baj a klubnál. Ezektől független a tehetség, legfeljebb egy szurkolót vagy felületes szemlélőt vezetnek meg a fentiek. Mellesleg ma már vannak olyan tesztek, antropológiai vizsgálatok, amik segítenek. Ha pl. tudható volt, hogy Bobál 16-18 éves kora környékén robosztusabbá válik, bizonyos szinten lehet ellene tenni.

      1. A legthtsègesebbeket(Shön,Szerető)elgombozzuk,akik felkerülnek gyerekek egèszen gyenge fizikummal/izomzattal èkeznek a felnőttbe.Vòlent ,a kis szerb(?)v Bobàl szintű jàtèkosok meg besülnek.Itt valami òriàsi gond van az orvosi hàttèrrel.

       1. Hát ez az, aztán külföldön secperc alatt úgy pakolnak rájuk több kiló izmot, hogy ne menjen a gyorsaságuk rovására. Akik meg Bobálékhoz hasonlóan fizikailag erősebbek a kortársaiknál, azoknak fordítva, a mozgékonyságukra kell többet dolgozni, hogy a 15-16 éves kori előnyükből pár év múltán ne legyen hátrány

        1. Pontosan ìgy van.Olyan nem fordulhat elő,hogy egy ilyen őstehetsèg,mint a Bobàl, akkora segget növeszt,mint Kardashian.

   2. Szerintem ez nagyon erős túlzás. Tényleg volt sok-sok harmatfos légiós nálunk is meg máshol is (de nálunk aztán évekig fokozottan). De Lanza, Lazovics kiemelkedő extra játékosok. Ezzel most azt mondtad, hogy pl. Supka most jobb (vagy ugyanolyan) mfa-sok helyett játszatja Kukit, Kambit, Lovricot, Kinget, Danilót, vagy fogja Uzomát? Értem én, kéne a srácoknak a játéklehetőség, hogy fejlődhessenek. Azt is adom, hogy sok olyan nagy értékünk kallódott el, aki helyett főleg a Cordella-időkben bárki játszhatott, aki útlevéllel jött (mellesleg Rossinál is). De azért tényleg érdekelne, hogy edzőként kit tennél be mondjuk csak egy Kukoc helyett a kezdőbe az akadémisták közül, és hány ilyen cserét vállalnál be. Én legalábbis tuti kiesőnek saccolnék egy Lanza + csupa magyar kezdőt, benne 3-4 u20-assal.

    1. Oké, de másról beszélünk. Akik az akadémisták közül már alapemberré váltak, javarészt fokozatosan épültek be, egyesével. Legtöbbjüknek kellett több hónap vagy akár év, hogy a felnőttcsapatban is produkáljanak. Lehet, hogy egy-egy korosztályból nem csa 1-2, hanem akár 3-4-5-ből is lehetne valami (bár ebben nem vagyok biztos), ha számára ideális ütemben épülhetne be az nb1-be, de ezt hogy egyeztetné össze egy edző az eredményességgel? Ezt egy nb2-es nevelőklubocska talán megteheti, egy-egy jobb évben akár fel is jutna, máskor meg kiesne a 3-ba. De mi lenne a Honvéddal, ha most kezdőbe tenné Supka az amúgy tehetséges Májert, Stoiacovicit, Cipfet is Banó-Szabó mellé?

     1. Akkor tegyünk különbséget: a játékosok jövője kontra a klub mindenkori jelene.
      Lehet, hogy csak 3, de lehet hogy 30 meccs, míg Gengeliczki üzembiztosan hozza Lovric szintjét. De ha csak három, az tönkretesz egy teljes szezont, pláne ha még 2-3 poszton hasonlóan a jövőt tartjuk szem előtt. Vagy tetszik Májer játéka, de ha Danilo helyett mindig ő állt volna be csereként, közelebb lettünk volna a kiesőzónához. Szóval szerintem ez sokkal bonyolultabb, meg is éghetnek a tehetségek, ha nem egy jó csapatba kerülnek utolsó slkatrészként. Nagyon nehéz eltalálni ezt az egyensúlyt. Az lenne a klubnak és a gyerekrknrk is megfelelő megoldás, ha az arra érdemesek többsége nb2-ben kerülne a mély vízbe, lásd korábban Torghelle, vagy most anában Bobál Dávid, Koszta. Banóban is sok van, de neki kimaradt ez a lépcső, sokkal döcögősebb is az útja. Gazdinak meg évek alatt, fokozatosan sikerült beépülni, ezt nem lehet évente 1-2-nél több fiatallal összehozni. És szerintem ez nem edző-, hanem szurkolói szempont. Én legalábbis sikereket, győzelmeket akarok (igaz, akkor a legjobb, ha sok saját nevelésű fiatallal), de a jelenlegi Honvéd-modellnél több srácot beépítve mindig csak várhatnánk a szebb jövőt. Amint végre beérik valaki, már tenni is kéne a helyére a következő zöldfülűt

      1. Szerintem sem. A filozofálásban benne lennék, hát még a sörözésben :)

    2. Ki az az 5?Mert a 25 èves Gerit vagy a 26 èves Botit ne soruljuk màr a fiatal akadèmistàk közè.

   3. Alsó szint? Feljebb viszont nincs semmi, mert nincsenek olyan csapatok, amelyek meg tudnák fizetni a náluk magasabb szinten lévőket.
    Sajnos az az igazság, hogy az átlagfiatalnál az átlagfelnőtt értékesebb. Én az átlag feletti tehetségekért szólok. Bobál Geri pedig az volt 17 évesen. Mára egy átlagfelnőtt lett, mert két edző is volt olyan vak, hogy n látta meg, ami benne volt.

  1. Egy ilyen “látogatásnak” komoly költségei vannak, én sem értem…

    1. Nem lehet túl nagy választék már készülő csapatokból Európában. Aki meg már elkezdte, valszeg kevesen vállalják be pár nappal a kezdés után

    1. Vagy Lanzára kíváncsiak, de lehet Eppelre is. Kérdezni akartam Latabárt is nem Cordella szervezte a meccset?

    2. még 1 kérdésem lenne…
     azért választottad a Latabár nevet, mert neked is Kálmán a keresztneved ?
     ( ha nem, akkor hogy hívnak…? :D )

     1. Ne görcsölj Kálmán… :) Barátok közt vagy, csak beszélgetünk
      // Ha megtudnád ki vagyok, el kéne takarítsalak.. ;)

      1. közben kérték páran, hogy semmiképp se nyírjalak ki, mert megszűnne a híráradat, amivel ellátsz minket…. :D

       1. igazából úgy sem tudsz mit mondani, mert az öreg 100* elmondta : ha megfelelő ajánlat jön, bármit/bárkit elad… azt meg Te sem tudod előre, hogy milyen ajánlat esik be.
        de, ha már így meghagytuk az életed…:) ossz meg vmi átigazolási infót, amit eddig még nem mondtál!
        mármint hogy mi kit hozunk (vagy szeretnénk…), nem a távozókra gondoltam.

    1. Szamomra a hírből kiderült, hogy meg lettünk hívva… másképp szakmai (anyagi) okok miatt nem mentünk volna.

  1. Ahhoz, hogy leigazoljuk, az kéne, hogy se külföldről, se az NB1-ből ne érdeklődjön iránta senki, ami valljuk meg nem valószínű. Sajnos, ha már a Kisvárda vagy az MTK bejelentkezik, akkor többszörösét fogják fizetni neki, mint mi…

  2. Mondjuk rossz választás nem lenne, magyar fiatal és eddig csak erősebb bajnokságban tolta.

  1. Borzalom volt a DACban is es a dióknál is. Inkább hozzák vissza a Zsolnait. :-)

  1. Hogy jönne már vissza, kétszer annyit ér, mint amikor elment Kövesdre….

  2. Aligha egyéves szerződést kötött vele a Mezőkövesd.

   Tehát ha távozik, akkor az valószínűleg egy kivásárlásról fog szólni.

   1. Hiba volt, de tavaly mindenki Lanzát akarta megtartani…
    Illetőleg Van der Meer sem számolt vele.

    Mindegy, ez már a múlt.

    1. Erik amùgy ezt hol ès mikor mondta,hogy a kèpessègei alapjàn nem szàmol vele?Pont ő,aki ùgy dobott be 5 csatàrt,hogy csak ùgy recsegett?

    2. Kölcsön nem kellett senkinek valoszinuleg. Hemi olyan amilyen, de nem hülye.

     1. Tehàt ingyen kölcsönbe,( mondjuk elővàsàrlàsi joggal) nem kell senkinek,de pènzèrt meg kell?Ez hogy jött ki?

   2. Lanzát nem pótolja senki. Ő olyan nálunk mint Ronaldó a Portugáloknál. Nélküle átmegyünk zuhanóba. Az más kérdés, hogy más csapatnál más közegben ő sem bíztos, hogy ilyen kiemelkedő teljesítményre képes. Maradásra kell bírnunk. Meg kell teremteni a feltételeket, hogy akarjon velünk maradni. Nem lehet más opció.

     1. Szerintem is emelkedhet Lanzai magasságokba…..azt gondolom az akadémiánk történetének legjobb “terméke” eddig.
      Fiatal még és folyamatosan nemesedik…… Sos vissza!

      1. Szerintem közelebb van egy top bajnoksághoz, mint ahhoz, hogy Hemi visszavásárolja. :)

        1. Ezzel akartam érzékeltetni, hogy a visszavásárlás mennyire reménytelen.

      2. Mezőkövesdre sem kell.Hiába lett házi gólkirály,Kuttor nem volt megelégedve vele,ezért nem volt folyamatos a szerepeltetése sem.

       1. Vécsei és Gazdag egy iparos, Nagy Geri egy klasszik kullancs ……Koszta viszont egy ösztönös támadó. Gyors, technikás és benne van mindig a váratlan. Most lehet hogy a felsoroltak közül nem jobb mindegyiknél (szerintem igen) de benne van x faktor ami kijöhet simán…. Rajta múlik. Emlékszem amikor elöször láttam a nagycsapatban az első osztályban…. Olyan cseleket csinált hogy csak pislogtam. É s a gólokat is rugdossa….

        1. Sajat posztjukon mindannyian jobbak, mint Koszta. Mikor elment, Eppel, Lanza es Danilo siman elotte voltak. Ha marad nalunk, meccsenkent jatszik max 10 percet, rug 3 golt. Es ez a realitas. Ez az eve nem volt rossz, de 10 goltol az nb1ben meg nem klasszis. Meg magyar szinten sem. Elment, jot tett a karrierjenek. Szurkolok neki, örök kispesti, szívem csücske,de olyan messze van Lanzától, mint töle Messi. Hajrá Honvéd, hajrá Márk. Ne fagyi, mtk meg felcsút pls.

     2. És? Hol van ő technikai tudásban Lanzához képest? De nem is annyira erre gondoltam,hanem: a futtbalhoz való hozzáállásról,a mindenáron győzni akarásról,ami sugárzik Lanzáról a pályán és ez a mentalitás átragad a többi csapattársra is.Sosem fogja megközelíteni Lanzát,ne csapjuk már be magunkat.Mondom ezt úgy,hogy Kosztát jó játékosnak tartom.

    1. Koszta ügyes játékos, de még magyar szinten sem kiemelkedö. Öt Lanzához hasonlitani hülyeség, ne haragudj. Majd ha lesz 3-4 jó éve, és állandó kezdö lesz egy top bajnokságbeli csapatban, beszélhetsz iyesmiröl. Koszta 210 percente lö egy gólt a magyar nb1ben.az öregedö Danilo cserekent, 20 perceket játszva 160.Ne érts félre, Koszta szerintem is jó játékos, de szupertehetségtöl azért messze van.

     1. Imádom a Honvédot, de azért nálunk sem labdazsonglörök játszanak. Szerintem a kövesdböl 3-4 játékos beférne hozzánk.Irhatsz bármit, de Lanzához hasonlithato spiler nincs Magyarországon. Sem magyar, sem külföldi. Unalmas már ez a sok siras rivas Márkért. Nem volt rossz csere, de azért nehogy már ö legyen a megmentö.Danilo, ha annyit jatszana, mint ö, simán ver 15-20 golt. De ez csak az én véleményem, meggyözni nem akarlak semmiröl.

  3. Hemi nem “emberkereskedő”, illetve csak ha vételről van szó, akkor nem ..

 9. kicsit off téma, de egyszerűen nem értem, mit vár 1 ilyen magyar gyerek a videotontól, ahol sorozatban épülnek le válogatott szintű fiatalok ??
  “A csakfoci.hu információi szerint a Videoton a DVSC-ből erősíthet. A fehérváriak megszerezhetik a Loki 24 éves szélső középpályását, Sós Bencét.”

   1. az tiszta sor, de játszani nem fog… ott dekkol 24 évesen és leépül, mint az akasztói stadion :/

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.