Senkit sem érhet valódi meglepetésként, hogy hétfő délelőtt van, és még semmit sem tudunk a szerdai felkészülési meccsünkről

Jiangsu Suning – Bp. Honvéd

Elméletileg szerdán barátságos meccset játszunk egy kínai csapattal Milánóban, azonban hétfő délelőttre ott tartunk, hogy konkrétan ezen az egy információn kívül semmi mást nem tudunk. Ja, de, az ellenfél nevét: Jiangsu Suning.

Már eleve azt nem értem, ha a Suning Firenze környékén edzőtáborozik – egy amúgy elég jó helyen -, akkor miért Milánóban lesz a meccs?

Az, hogy a Honvéd nem ad kapaszkodókat a felkészülés alatt, már megszoktuk, az esetek nagy részében az ellenfelek oldalait kell böngésznünk, azonban most így se lettünk sokkal okosabbak. A Suning honlapja például annyira nem erőlteti magát, hogy május 20. óta egyetlen anyag sem jelent meg rajta, és előtte is legfeljebb a meccsekről néhány szó (nevezzük így a kínai írásjeleket). Twitter, Facebook, Weibo (kínai Twitter), WeChat (kínai Telegram, WhatsApp, Viber kb.) nincs, egy Instagram-fiókot találtunk csak a keresőkben, azonban a frissítgetést ott sem erőltetik.

Az egyetlen, viszonylag naprakész valami egy szurkolói Twitter-fiók, azonban a Honvédról itt egy szó sincs, ellenben megtudtuk, hogy bár Firenze mellett laknak, az Internazionale létesítményeit használják a felkészülésük során:

Az Inter és a Suning között egyébként nem csak annyi az összefonódás, hogy az Inter (egyik) edzőközpontja egész véletlenül Suning néven fut, hanem az az  apróság is, hogy a Suning a maga 69%-os pakettjével az Inter legnagyobb tulajdonosa is egyben. Mellékesen a Suning – minden más tevékenysége mellett – egy hatalmas kínai kiskereskedelmi konglomerátum, ami döntően két magánember, valamint a nálunk is ismert Alibaba/Aliexpress tulajdonában van. Ha tippelnünk kéne, akkor a Honvéd is itt, a Milánó és Como között található központ egyik pályáján játszik majd a Jiangsu Suninggal:

Ennyit tudunk, amit viszont egyelőre nem, az majd idővel kiderül, és akkor frissítjük az anyagot. Olyan kérdéseink lennének, mint hogy:

 • a Honvéd mikor utazik és mennyi időt tölt kint? (mibe, hogy a kedd reggel  6:10-es WizzAirrel mennek ki, és csütörtökön a szintén reggelei, de már 8:10-essel jönnek vissza? bár, ha a kínaiak fizetnek mindent, még az is lehet, hogy nem.)
 • milyen kerettel utazunk? (Eppel még nyaral, Danilo már Pesten, stb.)
 • hol lesz a meccs?
 • mikor lesz a meccs?
 • egyáltalán mi ez az egész, hogy a felkészülés ötödik napján, amikor a játékosok hétvégére még simán leugranak strandolni a Balcsira, szóval miért játszunk ilyen korán meccset, ráadásul külföldön?

címlapkép: a Jiangsu Suning edzése


update [11:43] // a Honvéd a Facebook-oldalán megismétli azt, amit már múlt héten is elmondott, vagyis semmi újdonság:

“Senkit sem érhet valódi meglepetésként, hogy hétfő délelőtt van, és még semmit sem tudunk a szerdai felkészülési meccsünkről” bejegyzéshez 48 hozzászólás

 1. Kicsit hülyén van fogalmazva a közlemény, elsőre nekem is az jött le, hogy kedden lesz a meccs, de valójában kedden utazunk, hogy szerda este meccset játszhassunk. Szóval még egy nap türelmet én adok a klubkommunikációnak :D

  1. természetesen szerdán, én néztem el a napokat. épp javítom.

   (hahh, meg is van, hogy mit bénáztam: előbb létrehoztam a meccset 20-án 0:00-ra, mert nincs még hozzá pontos idő, és amikor mentettem, akkor azt simán átdobta valamiért a rendszer 19-re, és onnan már csak azt figyeltem. pancser, hanta)

 2. “annyira nem erőlteti magát, hogy május 20. óta egyetlen anyag sem jelent
  meg rajta, és előtte is legfeljebb a meccsekről néhány szó”

  Kompatibilisek vagyunk. ;)

  Ha megvesznek, könnyen összeilleszthető a két rendszer. Legfeljebb a továbbiakban nem ebay-en fogunk játékost beszerezni, hanem az aliexpressen. ;)

  1. Lehet hogy tőlünk vesznek át kommunikációs technikákat… Abban jobbak vagyunk :)

 3. Tud valaki valamit a stadion közbeszerzés eredményéről? Eredményes lett már végre 165ödik próbálkozásra?

  1. még csak 1-2 hete volt a bontás, eredménytájékoztató alsó hangon 3 hónappal később várható – kivéve, ha nem érkezett be egyáltalán ajánlat, de nem hinném, hogy ez lenne. Szóval még várni kell egy darabig.

   1. annyiban lehet reménykedni, hogy ha nem volt pályázó, akkor egy héten belül eddig rendre megjelent a hosszabbítás. múlt hétfőn volt a bontás, szóval nagyon úgy néz ki, pályázó legalább már van.

 4. “…a Suning bevallottan azért szerezte meg
  az Inter többségi tulajdonrészét, hogy öt éven belül vezető pozíciót
  szerezzen a sportpiacon. A felvásárolt európai klubok felvevői lehetnek
  kínai futballistáknak – ehhez persze a helyi, kínai bajnokságnak és képzésnek
  sokat kell erősödnie –, míg az elit csapatok óriási üzletnek
  bizonyulhatnak „hazai pályán”. A fiatal kínai játékosok – addig is, amíg
  országuk felzárkózik – európai akadémiákra kerülhetnek tapasztalatot
  szerezni…”

  http://global.espn.com/football/internazionale/story/2887090/inter-milan-announce-sale-of-club-to-chinese-firm-suning-holdings-group?src=com

   1. Nem tudom, hogy érint-e minket. Viszont van akadémiánk, ami még működik is. EL indulás, nem túl drága, nagy múltú klub… szóval semmi konkrét, csak egy gondolat indító…

    1. Ja.Azt gondoltam,hogy elkerülte vmi a figyelmem a kìnaikkal kapcsolatban.

    2. szerintem is van benne ráció.
     nem hiszem, hogy totál véletlen, hogy összeállt ez az edzőmeccs

     1. Kivásárolják Lanzát és örökbérletben, azért, hogy sok kínait együnk visszaadják nekünk kölcsönbe…
      Van benne ráció! ;D

      1. mondj jobbat, hadd fikázzam én is… :D
       amúgy mennyire életszerű most felkészülési meccset játszanunk ?

   2. Semennyiben. Nem vagyunk olyan szerencsések, hogy komoly célokkal befektetne valaki. Először és – sajnos – eddig utoljára a belga de Vries volt ilyen, aki aztán pár év múlva megunta, és kivonult. Az ő idejében volt utoljára az a helyzet, hogy a magyar futball krémje a Kispestben futballozott.

    1. Ő is csak azért, mert aprópénzért összevásárolta a csapatot. Aztán akit tudott el is adott. Mikor már nem volt kit eladni lelépett.

     1. Így volt!
      Sallói, Broki is csak azért írtak alá Kispestre, mert De Vries beígérte nekik a külföldi szerződést.
      De Vries egy szerencselovag volt, semmi több!

       1. mik voltak?
        Sajnos, nem a Kispestért jöttek, kizárólag a külföldi szerződés miatt!
        Ha jól tudom Márton Gabi is így jött!, bár nála egy besorozás is képben volt… ködös azaz időszak!

        egyszómint száz! Kovács Kálmán az ikon, nem Sallói és társai…

     2. Most viszont sokkal jobb.Manapsàg fifty-fifty,hàrmat lòvèèrt,Koszta,prosser,botka,hàrmat meg ingyen,Hidi,King,Bobàl,hogy egàl legyen ès 20èv mùlva legyen miről èrtekeznünk az oldalon.Nem vagyunk mi emberkereskedők,hàt “megmondtaazöreg”.

    2. Bajnoksàgot vele is nyertünk,meg pariban voltunk a MU-val is.Azèrt mi annak is örültünk.

     1. Azert a pari erös tulzas (lattam mindket meccset) idegenben, gyakorlatialg egyszer leptük at a terfelet, amikor Salloi belötte. A hazain sem ereztem, hogy pariban voltunk….söt…inkabb macska-eger parharc. persze az idö mindent megszepit es a 3-2 meg a 2-1 szorosnak tünik 25 ev tavlatabol :), de egy pillanatig nem volt eselyünk a tovabbjutasra.

      1. Az is igaz,meg az is hogx most meg kapnànk vagy tìzet-tìzenötöt.Amùgy èn is voltam,itt is ,ott is,de szèp is volt,istenem!

       1. Ja,az 50-es èvekbeli meg erősebb volt ,mint a Mezey fèle.Ilyen ez.

    3. Így van, pont ezt írtam én is tavaly. A ’91-es és a ’17-es bajnokcsapatok az igazi fociszerelmek nekem, a ’93-masnak is örvendeztem anno, de valahol mindig ott volt mögötte a zsoldos-utánérzés, kb belül irigyeltem a Fradit, hogy saját nevelésekkel, gyengébb kerettel is szezonról szezonra lever minket, ezt a szupercsapatunkat… Hát 2017 kamatosan visszaadta ezt! <3

    4. Nem igazán az a téma, hogy neked mi tetszik jobban, de mindegy, nem te lennél…..
     Amúgy én szívesen nézegettem azt a “krémet”, Halmait, Illést, Hamart, a saját nevelésű Orosz Ferit és Kovács Kálmánt, az igazi kispestivé lett Plókai Atit, a ma is kispesti Pisontot.
     Mi is ezekkel a baj? Hogy csak két bajnokságot nyertek? És hogy nem mázliból?

     1. Természetesen azt írsz, amit akarsz, csak én nem közvéleménykutatást indítottam, hanem arról írtam, hogy az első és eddig utolsó tulajdonos, aki jó futballistákat vásárolt, az de Vries volt.
      Tessék, tessék, szabad az ellenvélemény , ami annál értékesebb, minél kevesebb a köze van az állításhoz. Különösen érdekel, ki szereti jobban a tejfölös uborkasalátát a tejföl nélkülinél. :)

     2. Latabàrt ùgy kèpzelem el,hogy valami erdőben hosszù méla lesben ül,aztàn ha te vagy én kilèpünk a bokrok takaràsàbòl a mezőre,azonnal tűzel.

 5. Shkëndija (macedón), F91 Dudelange (luxemburgi), Olimpija Ljubljana (szlovén), Suduva (litván), Torpedo Kutaiszi (grúz)

  A vidi ezekből kaphat ellenfelet. Remélem ma már nekünk is szűkítik a lehetőségeket.

  1. Nekünk, ha jól tudom holnap reggel fog szűkülni a lehetséges ellenfelek köre, aztán később a nap folyamán kapjuk meg az első körös pajtásainkat. De lehet tévedek.

 6. A tata nem ér rá tájékoztatni, mert éppen fiatal nőket és koktélt szürcsölget. A foci neki csak a harmadik.

   1. najó vagyunk így többen is…! :) DE ha a miénk lenne a Honvéd, akkor kicsit borulna a sorrend…

  1. Tőlem azt szürcsölget amit akar, csak olyan csapatot hozzon össze itt Kispesten, amivel jővőre dobogósok leszünk. :D

  1. az előbb már látszott a háttérben! :)
   persze, ha a ratyiban játszott volna, akkor róla szólna a felvezetés…
   (ha említették volna, akkor bocs…elkerülte a figyelmemet)

 7. Most jelent meg a honlapon,hogy Híres G. lett a pályaedző. Miért nem egy régi Honvéd játékos ?????
  Napok óta nincs semmi a csapatról !!! Amikor az első hírt adták,hogy megkezdtük a felkészülést azt hittem legalább naponta egy-egy hírt adnak a felkészülésről.A válogatottban lévő játékosok is elkezdték már az edzést ??
  Az MFA-ból kiket néz meg Supka ??? A két ujonnan igazolt már itt van az edzéseken ?? Próbajátékosok ??

 8. Kiváncsi vagyok közlik-e a kiutazó keret névsorát és megadják-e majd az összeállítást a mérkőzés után.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.