Eppel távozik, Lanzafame pedig akkor, ha megfelelő ajánlat érkezik rá, és nyugodtak lehetünk, fog érkezni

Nehéz eldönteni, hogy az Öreg most nekünk magyarázkodik, vagy jelzi az érdeklődőknek, hogy Lanza vihető, csak rá kéne még egy kicsit dobni az ajánlatra.

Összefoglalva //

 • Eppel Kazahsztánban van orvosi vizsgálaton, és már csak rajta múlik a szerződése, mert a két klub megegyezett egymással.
 • Lanzafaméra több komoly ajánlat is érkezett, és ha a klubhoz megfelelő ajánlat érkezik rá, akkor – kérésére – távozna, azonban egyelőre nem kaptunk még olyat, amelyik megfelelne nekünk, de nincsenek messze attól. Vagyis egyáltalán ne vegyük biztosra, hogy nálunk marad.

Egymondatos kommentárom // piros-fehér mezben, megemelt jegyárral, albérletben a Hungárián, miközben 30 gól és 20 gólpassz távozik, de a cél továbbra is Európa, valamint a közel teltház.

Erős leegyszerűsítés következik // mert nincs pénz rá(juk)!

A Honvéd FC Kft., valamint az MFA Kft. nyilvános adatai kigyűjtve megtekinthetők ebben a táblázatunkban.

Egy kis történelem //

“Eppel távozik, Lanzafame pedig akkor, ha megfelelő ajánlat érkezik rá, és nyugodtak lehetünk, fog érkezni” bejegyzéshez 149 hozzászólás

 1. Valahol igaza van az Öregnek.

  Ha valaki anyagi/szakmai okokból menni akar azt el kell engedni, akkoris, ha nagyon fog fájni, ha vidi/fradi mezben látjuk majd. Remélem azért erre nem kerül sor.

  1. Ezzel csak az a bajom, ha a Vidi vagy a Fradi azért lenne gazdagabb, mert eredményesebb, jobb futballt játszanak, és egy játékosnak előrelépés hogy a két csapat által nemzetközi porondra is berobbanhatnak (lásd. pl. Portugáliába, Spanyolországban, Hollandiában, Franciaországban, ahol van 2-3 élcsapat és mindenki oda akar kerülni), arra azt mondom, hogy Lanza kinőtte a Kispestet…de itt nem erről van szó. Itt szimplán arról van szó, hogy a Fradi és a Vidi jobban fekszik a hatalomnak, így korlátlanul öntik beléjük a lóvét, anélkül, hogy ez szakmailag indokolt lenne, vagy éppen az eredményeikkel ezt a kivételezést alátámasztanák..és ebben a kontextusban igenis nagyon tudna fájni, ha Magyarországon más csapatban játszana Lanzafame.

    1. Tegyél ellene. Nem engedheti meg magának Hemi (sem), hogy elvei legyenek.

   1. Egyetértek ezzel, a gond az, hogy Lanzafame és a többi játékos leszarja, hogy mitől ilyen tehetősek ezek a klubok és hogy erről mi mit gondolunk.

    Van 10-15 évük megkeresni a pénzüket, persze, hogy 31 évesen oda fog menni, ahol az 5szörösét kapja.

    (és zárójelben: nem mondom, hogy jó ez a folyamat, ami amúgy nem csak Magyarországon van, hanem kb mindenhol, de a helyzet az, hogy ez van. és erről nem az öreg tehet)

    1. Booccs de kb sehol. Tehát az hogy az állam boritja a lét.a fociba az gyakorlatilag csak nálunk ahogy az irányitott szponzor is. Vannak helyek ahol adókedvezményeket kapnak labdarugó klubbok (de nincs megkülönböztetés). De mondjuk olyan mint nálunk 2016 novemberében hogy a fradi a rossz szereplése miatt meg van támogatva 700 millióval !!??…… Amiböl megveszik Botkát…. Na ilyen sehol nincs.

     1. Most magáról arról a jelenségről beszélek, hogy a gazdag lerabolja a kis klubot.

      Németországban a Bayern évente elhoz 1-2 játékost a Dortmundtól…

      Más kérdés, hogy miért gazdagabb a fradi/vidi, mint mi, de ez meg megint az, hogy a játékost nem érdekli.

      1. Már három éve nem igazolt a Bayern a Dortmundtól. Nem tudom mit szívsz.

       1. A lényeget ragadtad ki a mondandómból, kedves kispesti szurkolótársam! ;)

   2. Egyetértek!
    És igenis legyen annyi egy játékosban, hogy ahol ennyi mindent kapott, mint itt Kispesten (szerintem nem sok játékost becsültünk meg -karoltunk fel – így, mint Őt!), tiszteletben tartja az elvárásainkat. Nem szeretnénk más magyar csapatban látni!

    1. De nem érdemtelenül becsültük meg, nagyon is megdolgozott érte. Vagy ha nem is tett extra erőfeszítéseket, de nem hagyta hogy a magyar futball mocsara elnyelje őt is. Szerintem kvittek vagyunk, senki nem tartozik senkinek. Adtunk a karrierjének egy utolsó lendületet, ő meg nekünk egy bajnoki címet meg egy bronzot. Most már had menjen pénzt keresni.
     Te se gondolkodnál sokat, ha valaki azt mondaná a 15ezres fizudra, hogy megemelem még 10-zel.

     1. Papa.Veled nagy baj van, iszol Te rendesen.Minden mondatodat a pénz ural!!!! Lazulj kicsit!!

      1. Hát öcsém, én lennék a legjobban meglepve ha ez a történet nem a pénzről szólna. De qrvára úgy néz ki eddig, hogy arról szól.

  2. Igaza van. Mindenki szidja, de ö legalább kiállt, és elmondta az ö nézőpontját. Lanza hol van? Nyaralgat, instázik és lapit.Miért nem tesz hüségesküt a klub és a szurkolok mellett? Miért nem mondja el, hogy ha ezt meg ezt az összeget megkapja, marad. Azért mert menni akar. Menjen. Köszönjük meg neki eddig tett a klubért és engedjük el jó pénzért. Sokkal tartozik a Honvédnak ö is. Nem csak mi neki.

   1. de ezt nem kellett volna elmondja, mert mindig ezt mondja.
    és ez még korrekt is lehetne , de mellette 0 szakmai koncepció.

    1. Te még mindig nem érted a magyar focit, ugye? Segitek: van itt három csapat, aki azt vesz meg akit csak akar itthonról. Annyit ajánl, amennyit csak akar. Esetleg meg besegit az állam egy kis zsarolással, mondjuk egy stadionnal. Ilyen egyszeru. A többi körülötte csak a szurkolók álma. Szakmai koncepciot pedig azért bizonyitanak a bajnoki cim, harmadik, negyedik hely, kupagyözelmek. Nem tökéletes Hemi, messze nem. De te gondolom tudsz jobbat.Igen?

     1. valóban nem értem…kérlek segíts…:D
      és komolyan gondolod, hogy van még ember, aki ezt nem látja amit írsz a pénzekkel kapcsolatban ?
      ….
      majdnem minden komolyabb eredmény mögött Rossi volt + véletlen.
      itt a szakma kb annyi, mint amit egérbá rajzolt anno győrben…
      képzeld, tudok jobbat… egy extrém felállás : szakmai igazgató/vezető a tulaj mellett. :)
      és valódi koncepció nem “NEMZETKÖZI KUPASZEREPLÉS”…

      1. Na megegyszer, utoljára. A mai világ a pénzröl és az üzletröl szól. Játékos, edzö idehozatala, megtartása.Ezért megy el Lanza és Marci. Te magad is megválaszoltad, nincs nagyon miert haragudnunk az öregre.

       Igen, Rossi és Supka is azért, aki most az edzönk. Szakmai koncepcionk: fiatalok kinevelése és beépitese a csapatba. Eladásokbol es Tao penzekbol a csapat fenntartasa. Máshol te milyen szakmai koncepciot latsz? Erdekelne. Csak, hogy tudod e, hogy mi az, Szuper lett volna megtartani botkat, Prosszert, Kosztat, Schönt, Bobált, Hidit és még másokat is. A kérdésem hozzád: Miböl? Ja, és jelzem, mind menni akart.

       1. qrvára nem 1ről beszélünk…
        A szakmai rész nem egyenlő emberek megtartásával.
        Nem attól nincs szakmai koncepció, mert elment Botka v. Proszi, de lehet, hogy amiatt is ment el, mert nincs/nem volt koncepció… Rossi mindenképp emiatt.
        nincs időm hosszasan kifejteni…majd talán meló után.
        egy tuti, szabó mást mond és mást csinál : “Ő nem szól ” bele a szakmába, csak meghatározza a keretet :)
        Ha lenne 1 szakmai vezető és koncepció, akkor talán ugyanazt a játékrendszert játszaná az egész akadémia, mint a nagy csapat…
        így talán könnyebb lenne posztra is kinevelni vkit és nem kéne ezt a sok hulladékot tesztelni ilyenkor…
        edzőváltásokat sem szenvedné meg annyira a csapat, mint most!!
        és pl amikor van 1 bajnok csapatunk 1 hatékony játékrenddel, idehoz hemi barátod 1 full más elképzelésekkel induló tehetségtelen edzőt ?
        ezeknek mi köze a szakmaisághoz és nagy pénzekhez?
        ja…hogy tulaj úr egy öntörvényű vki, aki nem hajlandó sem üzleti társat, sem futball szakmailag kompetensebb partnert maga mellé ?
        röviden ennyi a szakmaiság Kispesten a szabó érában.

        1. Jó, ezzel nem vitázok, ezzel nagyjábol egyetértünk. Bár nem hiszem, hogy tudod, hogy mit tanitanak az akademian. Rossi sem emiatt ment el, ez hülyeség. Ezt most bizonyitotta a DACnál. Ott van koncepcio, megis ott hagyta öket.Nem azt mondom, hogy minden tokeletes. Söt. Csak azt, hogy nem látom, hogy máshol sokkal jobban csinálnák.

         1. tudom h mit játszanak, mit tanítanak, ott voltam a közelükben pár évig.
          4-2-3-1 volt a rendszerük

  3. Örök vitatéma: valahol igaza van, valahol meg az ő felelőssége, hogy nálunk nincs olyan anyagi/szakmai perspektíva. Mindenki ossza be magának, mit gondol erről, kb. ezerszer leírtuk már az összes érvet/ellenérvet.

   1. Ugyan..
    Kb a fenekét is kinyalhatnà az összes szurkolóknk, hogy egy 1500 fõs hazai àtlagnézõjū klubot a magyar fociban , ràadàsul az orbàni focirendszerben, a nem éppen túlfejlesztett Kispesten fenntart.ràadàsul az egyetlen jàrható utat, az akadémiàsunk fejleszteni próbálja.
    Néhány szurkolòtàrs valami teljes homàlyban él.

    1. Mindezt merő altruizmusból, ugye…? Korántsem azért, mert megéri neki. :)

     Mindenesetre vannak, akik nyalják neki. Ahogy ő meg a miniszterelnöknek (egyébként mindhiába). Mert ebben az országban hatalmas az igény, hogy lehessen nyalni. Legalább a kezét a gazdinak (boss-nak)… párás szemmel. Úgy-e?

     1. Igen, helyezkedik ö is. Ki nem ebben az országban?Ha nem tenné, már ott lennék ahol az Eger pl. Vadkapitalizmus és klientizmus van mindenhol. Nem tudtad, Gyula? Jó reggelt. Melyik klubvezetö nem nyal a miniszterelnöknek, amugy? Szerinted? Te nem tennéd, gondolom. Ellenállnál. Leköpnéd a Viktort, ahányszor csak találkoznátok. Lerúgnád a korzorol. Mert te egy igazi Wilam Wallace vagy.

      1. Nocsak… Tegnap láttál egy filmet, és most felhasználod a frissen szerzett (de fel nem dolgozott) ismereteket? :D

       Egyébként te is az alkalmazottja vagy?

       1. Irhattam volna II. Rákóczi Ferencet is, de azt elég túlzónak éreztem volna az irányodba. Kosztát már feldolgoztad? Hozod a szokásos depressziv, ironizáló stilusodat, konkrétumok nélkül, Gyula.Ja, azt a filmet kb husz eve láttam elöször, örülök, hogy ismered.

        1. Hagyd már ezeket a történelmi személyiségeket… Inkább látatlanban elhiszem neked, hogy jártál még középiskolába is. :)

         1. Köszi gyula. Arany vagy. Cserében én is elhiszem neked, hogy az állandó sopánkodáson túl van azárt életed. :-) Kosztát viszi a Real?

       2. Nem Gyula, nem vagyok az alkalmazottja. Csak realista vagyok és nem depressziv álmodozó, mint te. :)

     2. Pont ez az. Hemingway üzletember, profitot remél. Lehet ezért bántani, de ha nem lenne, ide aligha jönne olyan rendszer-közeli tulajdonos, akivel tényleg esélyünk lehetne tartósan az élvonalban lenni. És igen, a mi költségvetésünk is jó részt állami pénzből áll, de nem feneketlen a zsák, mint mondjuk a ‘nagy’ Vidi-Fradi-Csút triónál.

      Komolyan azt várjátok, hogy a relatíve nyereségesen működő üzleti modelljét rúgja fel és kezdjen el olyan fizukat osztogatni, amivel már veszteséges lesz? Ha a Fradinak kell valaki, aki magyar szinten kiemelkedő, akkor az átigazolási díjra és a fizetésére is jön egy szponzor.

      Ez a mai magyar focivalóság, amivel a Papa még úgy is képtelen felvenni a versenyt, hogy közben az utolsó leheletéig próbálja tövig nyalni magát a rendszer funkcionáriusainál. Egy piaci alapokon működő rendszerben top-top csapat lennénk, akik kb a legkorrektebben vannak menedzselve, de a jelen körülmények között hátrakötözött kézzel küldenek ki minket gyorsúszásban versenyezni, az is csoda, hogy itt tartunk.

     3. mas f@szaval verni a csalant mindig könnyebb. Ö legalabb a sajat penzet fektette be, es megprobalja kihozni a maximumot az allami reszeböl (TAO-bol es tarsaibol). Csinalt egy bajnokcsapatot, volt egy bronzerme, nyert ket kupat, minden masodik evben nemzetközi kupa. Lehet felsorolni melyik kispesti klubvezetönek volt hasonlo eredmenye. az ötvenes evekene es a nyolcvanas eveken kivül amikor mindenki az allambacsi csecsen elt.
      E mellett a klubnak tenyleg jo akademiaja van.

      Gondolom nalunk is van korrupcio, nalunk es nyuljak a penzeket, de az eredmenyeket nezve sokkal kevesebbet, mint mas csapatoknal.

      Nyilvan megtehetne, hogy null szaldosra hozza ki, de abban benne van a kockazat, hogy elszamolja magat az ember es veszteseges bolt es emellett nincs vesztartalek sem amit palyaberlesre lehet majd forditani, ha tenyleg epitik azt a stadiont. En büszke vagyok arra, hogy klub önellato! arra sajnos nem, hogy ezt egy befektetö sem veszi eszre….

      1. Biztos volt már olyan, aki észrevette. De üzletet kötni csak azzal lehet, aki akarja. És nekem ne mondja senki, hogy egy nyomorult mezszponzor sem akadt volna eddig. Biztos lett volna, de nem láttuk, csak azt az ócska süketet hallottuk a tulajdonostól, hogy “az olcsó reklám méltatlan a Honvédhoz”. Hogy is van a magyar közmondás? Aki a kicsit nem becsüli…

       Ami a befektetőket illeti,arra már csak azért sincs esély, mert ha tulajdonostárs van, az nem átall belepofázni a tulajdona működtetésébe. Na, képzeld ezt el Hemingway-jel… :) Ő nem akar társat, és teljesen megválni sem akar a klubtól, annál jobb buli az. Már csak azért is, hogy kiélheti az exhibicionizmusát. Ki lenne kíváncsi a hülye blogjaira, ha nem lenne futballcsapata?

    2. pontosítsuk: az utolsó fillérig állami/központi pénzekből :) ha azt hiszitek, szegény elnyomott Hemi szélmalomharcot vív a gonosz rezsimmel, a ti dolgotok, nyilván könnyebb ebben a hitben élni, mint elgondolkozni, vagy utánanézni a részleteknek.
     de ezt a hiábavaló vitát tényleg annyiszor végigrágtuk már, inkább dolgozom helyette

    1. Fradi-Vidi-Felcsút…és még ki ajánlott vajon lóvét Lanzáért?

  1. Vidi lesz az, szerintem. Viktornak fontosabb a BL. És a Vidi az elsöszámu kedvenc. A fagyi Lanzával sem menne át a bibsiken.

  1. Bárhova megy,sehol nem lesz ilyen kiskirály,mint itt és sehol nem tehet meg annyit,mint itt.A szurkolók támogatását sem fogja érezni ennyire ez biztos.Ezek miatt játékban sem lesz ennyire top formában.

  1. Az lenne a kisebbik rossz kétségkívül. De a legjobb ha már menni is akar a külföld.

 2. Elbocsájtó szép üzenet….egy kis elszólással : “Szerette a Honvédot…” :)
  Ezzel a monológgal az Öreg levett legalább 2 cementeszsákot Davida hátáról hogy ne szidjuk meccseken amikor zöld-fehérben ( esetleg piros-kékben) kifut ellenünk a pályára.
  Nincs is ezzel semmi baj akkor ha érkezik legalább 2 hatlamas kaliber. Mondjuk egy Vadi középre aki mozgatja a csapatot (Sajnos Nagy Geri és Gazdga Dani képtelen erre ) és valami klasszis előre , tán olyan Bonazzoli szerű ( vagyis 33+os jó név aki itt még duthat 1-2 jó évet.
  És ne feledjük : pár év múlva minden csapat ebben a cipőben fog járni mint mi, hogy pénzt kell csináljunk az értékeinkből. Pár év múlva ( legkésőbb a 2020-as VB után) el lesz zárva a csap kormányrészről….

  1. 2020ban EB lesz… Viktor megalomán. Nem fogja elzárni. Nem vetted észre, hogy csak azért is dafke cselekszik? A mostani 2/3 meg meg is erősíti ebben. A 2016os EB-re kijutás pillanatában ez volt a FB posztja “Na ugye…”
   Stadion építések elfogynak, már kb. minden faluban van. A TAO meg bokor alatt megy. Évente 2 hétig lesz téma aztán ennyi.

  2. Nem volna ezzel semmi baj, ha külföldre megy mint Eppel teszi. Fasza érzés lesz amikor majd rugdossa nekünk a gólokat és még örülni is fog. A fradisták vagy a vidisek meg kacagnak rajtunk. Felemelő érzés lesz.

   1. Nem fogja rugdosni.
    Ha nem tudunk ellenszert a játéka ellen( ami szégyen lenne mert nálunk játszott) akkor tényleg a fene megette. Közel se lesz akkora ász, mint nálunk volt.

    1. Azt aláírom. Erre a teljesítményre nem lesz képes, legalábbis nagyon remélem.

     1. Dehogynem, jobb társak lesznek mellette. A vidiben meg a zöldeknél is 20 felett rugna, jobb lesz mint nálunk.

      1. Szerinted doll majd engedi szabadon játszani? Be kell neki is állni a sorba.

       1. Paintsil is szabadon játszott. Meccsenként fog annyi ziccerpasszt kapni, mint nálunk 5-6 meccs alatt, valszeg eredményesebb is lesz több lehetőségből.

   2. 33 éves… szerinted hány évig fogja még rúgdosni azokat a gólokat???
    A fagyika, meg a fidike meg fizzesse csak ki Hemit!
    Kispest volt, kispest lessz, míg a földön élet lesz, Davide volt, Davide lesz, csak más mezben…

  3. “…ne szidjuk meccseken amikor zöld-fehérben ( esetleg piros-kékben) kifut ellenünk a pályára.”

   Remélem, nem esetleg, hanem piros-kékben. Ha már elmegy…

 3. Azt hiszem, ezzel lezárhatjuk a találgatásokat. Eppel és Lanza mennek. Ez van, el kell fogadni,elöttük is volt,utánuk is lesz Honvéd. Pótolni kell öket..

 4. ez + mi az a szánalmas l.fax akart lenni ?????
  nem hiszem el ezt a faszit, hogy folyamatosan így lejáratja magát meg a klubot, hangosan reklámozva a csóróságunkat és ilyen átlátszó módon próbálja föltolni Lanza árát…

  1. Istenem. Szerinted mit kellett volna neki mondani? Olyan, amilyen, de ez egy teljesen korrekt nyilatkozat.

   1. Istenem…nem kell pofázni egyik héten nemzetközi kupaszereplésről, másikon meg szélnek ereszteni a legjobbakat…
    ennyi.
    vagy SA 2 hét alatt fog csinálni új csapatot ? :)

    1. Supka régen tudja, hogy mennek mindketten. Ne legyél már ennyire naiv. Ha hozza Ignjat, Arabulit, Vadóczot, meg is vagyunk. Nem ereszt szélnek senkit, menni akarnak és megveszik öket. Mit nem lehet ezen megérteni? A foci ma üzlet.

     1. van ahol szakma is…sőt, ezek még hatással is lehetnek egymásra… mármint pozitív hatással. mit nem lehet ezen megérteni? :)

      1. Hol szakma? Bundesligaban? ahol az legerösebb klub lerabolja az egész Bundesligát? Esetleg Sevilla, vagy az egesz spanyol bajnokság? ahonnan a Real és a Barca teszi ugyanezt? Vagy ott sincs szakma? Pedig azert a Dortmund vagy bármelyik spanyol német klub kb 100x annyi pénzböl gazdálkodik, mint a Honved. Modern foci, Pelso. Sajnos.Te nem érted mit jelent.

       1. húúúúú…b+. tényleg hülye vk hozzá. :)
        így kell ezt csinálni, mint szabóbá… : “NEMZETKÖZI KUPASZEREPLÉS” és eladó az egész világ :)

        ui. a “hol a szakma” ? kérdésedre csak egyet válaszolnék : Baráth Boti. :)
        szegény úgy fog nyugdíjba menni 10 év múlva, hogy minden évben “hoznak a helyére” 1-2 szuper megoldást (most épp kukac, eke, felkészül zsivány), majd évről évre kiderül, hogy basszus… a Boti jobb ezektől.
        tehát, amikor szakmáról beszélek, nem tenném magasra a lécet…

        1. Megint nem válaszoltál, csak mellébeszélsz. Csináld te, jobban, a mai magyar fociviszonyok között. Ott a lehetöség, szurkolótárs.:-) Ja, hogy te nem jutottál addig, mint ez az idióta Hemi… Érthetetlen:-)

         1. ui. a “hol a szakma” ? kérdésedre csak egyet válaszolnék : Baráth Boti. :)
          szegény úgy fog nyugdíjba menni 10 év múlva, hogy minden évben “hoznak a helyére” 1-2 szuper megoldást (most épp kukac, eke, felkészül zsivány), majd évről évre kiderül, hogy basszus… a Boti jobb ezektől.
          tehát, amikor szakmáról beszélek, nem tenném magasra a lécet…
          …..
          hemi nem idióta, csak 1 pénzember.. nem tudom melyik a jobb
          (de nagyon ritkán őszinte, ez tuti…)
          és sohasem szeretnék “addig” jutni mint Ő. :)

          1. aha, itt a gond. 5-3-2ot jatszunk, a sokak által istenitett Rossi találmánya. Ebben az a lényeg, hogy a szelso vedo, befutja a palya teljes hosszat, es megjatsza a csatarokat. Kulfoldon ilyen Alaba, Jordi Alba, Lahm volt meg ilyen. Ma mar minden csapatban talalsz hasonlot. Na, ezt nem tudja a Boti. Lassu hozza siman, ha felfut, nem er vissza. King megtanulta, Uzoma ezt jatszotta eddig is. Masik oldalon Holandert probalgatjak, jo meccsein neki is sikerul, de o nem stabil. Ezert kell mindig valaki Boti helyere. O az legjobb szelso vedo nalunk, csak statikus nagyon. 4-4-2ben szuper lenne a szelen. Na, szakmarol beszelve ezeket az alap dolgokat tudnod kellene. :-)

     2. hiába tudja rég, ha még egyik sincs itt…
      vagy fejben épít csapatot és ott játszanak ?

  2. Nem reklámozza, csak próbálja megmagyarázni, hogy miért kell elengednie Lanzát adott esetben sokkal gazdagabb/tehetősebb magyar kluboknak. Szerintem ez most sokkal korrektebb így, mintha lapítva kussolna.

   1. mindenki tudja, hogy fogtechnikus’ az öreg…és CSAK a PÉNZ érdekli a fociban is.
    közel sem annyira csóró, mint ahogy néha előadja magát….
    nemrég volt itt blogokban pár ilyen fizetési grafikon, ahol közel sem voltunk olyan rossz pozícióban, mint ahogy szabó’bá előadja.

    1. Szerinted Hemi vett ki egy fillért is a Honvédból? Mikor? Miből?

     1. :D
      szerinted szabó csinál bármit, amiből nem tud kivenni ??
      üzletember b+… nem karitatív szervezet

      1. Nem hiszem, hogy sokat tett be. Szerintem az államtól érkező bevételekkel (TAO, szerencsejáték-pénz) meg a szintén állami TV-díjakkal (mert ugye az MTVA többet fizet, mint amit a piacon ér ez a bajnokság) eltartja a klubot.

       Ha az 1300 fizető nézőből vagyonokat tud csinálni és kivenni belőle évente, akkor egy igazi pénzügyi géniusz.

    2. Nem csoro ez igaz.
     Viszont a klub onfentarto es ez becsulendo a mai magyar viszonyok kozepette.

    3. Igen, de nem mindegy, hogy a saját pénzéből kell még többet beletolnia, vagy irányított szponzorok hozzák a lóvét. Ha megadná azt, amit a Vidi adna, akkor a Vidi rá tudna dobni még egy lapáttal, ráadásul azzal, ha mi elvernénk Lanza fizetésére egy rakat pénzt, azzal a többi csapatrész versenyképessége sérülne, míg az államilag felpumpált torzszülötteknél semmi ilyen nincs, ugyanúgy hoznak még 3-5 külföldi válogatott kalibert.

     1. Ott a pont. Saját pénzböl versenyezni az állammal… Bár néhányan ezt várnák el töle.

      1. nem tudom kire célozgatsz, de én spec. nem azt várom tőle…
       csak annyit, hogy a koncepció nélküli emberkereskedelem helyett, látnánk valami szakmai elképzelést és a keret hozzáigazítását…. mert a “NEMZETKÖZI KUPASZEREPLÉS” + zsivanovics nincs szinkronban

       1. Nem célozgatok senkire. Vannak itt jópáran, akik azt vetik az öreg szemére, hogy nem licitálja túl a vidi, fagyi, felcsut harmast. Azért majd egyszer számold össze,hogy mennyi nemzetközi szereplésünk volt az öreg alatt, és mennyi mondjuk 1995töl az ö érkeztéig.

     2. én mindent megértek és a látszat ellenére még van is amit értékelek az öregben…
      de mi a lóf.xnak kell ilyen anyagi helyzetben a “NEMZETKÖZI KUPASZEREPLÉS”, ha csak a kiesőtől erősítünk meg ilyen homály brazilokkal, mint amit tegnap láttunk…?!
      most komolyan… elmegy 2 gólkirály+ év játékosa és majd jön zsivanovics+ akárkics ?? :)
      ne vicceljünk már… :/

      1. Mivel a Lanzáért és az Eppelért kapott pénz szerintem kb durván 1.5 millió euró lesz, így jó eséllyel komoly erősítéssel csak az eladásuk után számolhatunk.

      2. Tegnap màr leírtam… Két kör az Elben 500 ezer euró a klubnak… Respect for the Boss

       1. mit írtál le ? és milyen 2 kör Lanza nélkül ? :D
        max a magyar kupában…aztán respect

        1. Mert Lanzával biztos csoportkör, ugye? Nélküle meg akár szántsák fel a Bozsik helyét.

          1. Most kapunk érte sok pénzt, megtartani nem tudjuk, mert menni akar. Ezzel szemben van egy teljesen bizonytalan EL pénz, és egy elégedetlen játékos. Tehát?

    4. Most komolyan elhiszel bármit is az innen-onnan összekukázott grafikonoknak? A teljes igazságot a pénzügyi helyzetről csak Hemi és a könyvelő tudja. Azt hogy miből lesz jövőre a villanyszámla befizetve, még ők sem. Érthető hogy óvatos duhaj.
     Egyébként nem hiszem, hogy olyan nagyon sokat ki tudna venni ebből, ha egyáltalán. Szerintem már csak hobbiból csinálja, demencia ellen tökéletes, és most már talán élvezi is, hogy megmondóember lett belőle.

 5. Ugyan közgazdász végzettségem van, de nem vagyok nagy grafikon elemző. Ellenben a posztban lévő grafikonból elég egyértelműbe látszik, hogy ahogy nő a játékosoknak kifizetett bér (pl. Lanza, Eppel, Danilo miatt), úgy érdekes módon a bevételek is növekednek (nemzetközi szereplés, jegybevétel, stb.). Valamint az is látható, hogy ezáltal az adózott eredmény is szépen növöget. Ergo én azt látom, hogy érdemes egy-egy jó játékosért mélyebben a zsebbe nyúlni, mert hosszútávon megtérül. Remélem Hemingway közgazdász elemzői is ezt látják és a játékosigazolási időszak ezen konzekvencia mentén zajlik. :P

  1. Szuper. Segits neki. Mennyire mélyen nyúljon? És ha a vidi azt is megduplázza? Akkor még mélyebben?

  2. Tao és hasonlókat kihagytad. Egyàltslàn nem errõl van szó.

   1. TAO pénzttől nő az árbevétel, de a fizetés nem…..szeirntem van összefüggés abban, amit írtam.

    1. Lol, szerinted mitől nőttek ilyen eszeveszetten a fizuk a magyar fociban? Attól hogy belepumpáltak egy rahedli TAO pénzt, meg (nem is annyira) rejtett állami támogatást (lásd a ződek 700 misis karácsonyi ajándéka, amiből Botkát is vették).
     A nemzetközi szereplés bevételei meg a jegyértékesítés kvázi fagyipénz a költségvetésben, nem véletlen hogy Hemi annyira nem forszírozza a nemzetközi kupaszereplést.
     Szóval attól duplázódott meg a bevétel négy év alatt, hogy kaptunk mi is kb 100 milla taot/év, a fiatal játékos szabály miatt is befolytak tíz (száz?) milliók, plusz eladtunk tripla értéken pár játékost (Botka, Prosser, Koszta). Valamint lehet, hogy Hemi tőkét is emelt, csak nem verte nagydobra. Idén a költségvetés tovább fog nőni, Lanza meg Eppel eladása miatt. Jövőre meg gyönyörűen be fog zuhanni, mert már nem lesz jó pénzért értékesíthető érték a csapatban (hacsak valami csoda folytán nem kukázunk ki valami tehetséget). Mondjuk lehet, hogy ha lesz új stadion, akkor hozzánk is be fognak csatornázni valami jobban tejelő tao fejőstehenet, de ebben annyira nem bízok míg nincs valami jó káder a klub élén.
     Mondjuk, elég szomorú hogy közgazdász végzettséggel ezt nem látod át.

      1. Lehet naívan azt hiszi, hogy mi is annyi TAO-t markolunk mint a kádercsapatok… :)

       1. ezt rosszul tudod…már most örülnek neki, ha csak szóba kerül, mind2 oldal szeretné! :/
        de az tuti, hogy nem lesz még 1 ilyen helye, ahol köré épül a csapat és azt csinál “amit akar” és nem lesz belőle freskó alak, mint nálunk…

       2. Nem baj…én nem tudom elfogadni Hemingway okfejtését a klubhűség haláláról…ugyanis ott van pl. Dárdai. Kereshetett volna 2x-3x több pénzt Bayern játékosként? Igen. Ment több pénzért? Nem. És azóta klubikon, az első csapat edzője, és örökös szerződése van az ificsapat edzőjeként, mindig számíthat majd a Herthára.
        A klubhűség nálam ezt jelenti. Lehet kevesebbet keresek, de 20 év múlva is lesz hova mennem, ha a fociba akarok tevékenykedni. Lanzafame sem a Fradiba, sem a VIdiben nem lesz olyan meghatározó, mint itt. Mert mindkét helyen erős keret van, és nem megmentőként tekintenek rá, hanem riválisként. Arra pár évre kurva jó kereső játékos lesz, de igazi élményei csak a kispesti regnálásáról lesz…Nagyjából ennyi a véleményem. Úgy gondolom magyar szinten nem keres itt se rosszul, Ha neki fontosabb ne csak nem rosszul, hanem egyenesen jól keressen, akkor menjen, bár sajnálom, hogy ezzel egyúttal arról is lemond, hogy klubikon legyen.

         1. Tegyük azt is hozzá, hogy ez a pénz, amit “eddig nem tudott megkeresni”, csak tavaly annyi volt nagyjából, amit én az eddigi 20 munkaévem alatt megkerestem. De azért kívánok neki jó egészséget a jövőre nézve. :)

          1. ne arcoskodj áfonya…:) többet robotolsz Te akkora zséért… :D

          2. Figyi, ez relatív. Tfh hogy igaz hogy tavaly keresett 15ezret havonta, az 180ezer egy évben. Namost errefelé egy épkézláb ház, nem luxus, nem 8 szobás, nem kiemelt helyen levő, tök átlag tucatház 250ezertől felfelé van. Én 510 eurót fizetek egy Mazda 3 biztosítására évente, de sokan 1500-2000-et. Ha ő Olaszországban tervezi leélni az életét, akkor évi 180ezres bruttó fizukkal nem fogja bebiztosítani magát túl sokáig. Így is el kell mennie majd dolgozni, mert annyit már nem fog keresni, hogy abból élete végéig megéljen. Azért nem fog kenyeret kapni a boltban, mert ő klubikon, még Kispesten sem. Ez van.

          3. Nem biztos, hogy Olaszországban képzeli el a jővőjét. Másrészt hosszútávú szerződés már a pályafutásának a végét jelentené (akkor már 34-35 éves), és simán tudná a munkásságát folytatni edzőként. Vagyis azért annyira nem kell Őt sajnálni, mert simán megállná a helyét a magyar futballban az Ő mentalitásával és tudásával. Van hozzá szerintem intelligenciája, és karizmája. Nyilván a magasabb fizetés csábító, ezért megértem az esetleges távozását, de szurkolóként – a többi szurkolótárssal együtt – hagy tartsuk már meg a jogot arra, hogy egyáltalán nem örülök annak, hogy mondjuk a Fradiba vagy Vidibe megy. Egyébiránt Lanzafame Kispesten lett VALAKI, ha nincs a Kispest talán már valahol a SeriaB egyik kiscsapatának az áltagos játékosa…elég árulkodó statisztika róla, hogy a pályafutásának a kb. 10-12 évéből a Kispesten eltöltött 3 évébe rúgta a góljainak több mint 50-60%-t. Szóval nem csak a Kispest köszönhet neki sokat, hanem Ő is a Kispestnek….és ezt remélem sosem felejti el.

          4. Mondom, szerintem pont annyit kapott ő a Kispesttől, amennyit mi tőle. Senki nem tartozik senkinek semmivel.
           Hosszú távú szerződést nem hiszem, hogy kapna, még Hemitől sem.
           De hiába vagyunk rosszul a gondolattól hogy lehet hogy a ződekhez igazol, az egy nonszensz elvárás, hogy nemet mondjon a SOKKAL TÖBB fizura, még akkor is, ha esetleg Magyarországon tervezne letelepedni (amit őszintén szólva erősen kétlek).
           Az ő pályafutása sokkal többet ígért 10 éve, mint ami végülis lett belőle. Ez a mi szerencsénk. Ő meg nyilván szeretné még kimaxolni a lehetőségeit, mert már nincs sok belőle.
           Amúgy meg a klubhűség régen sem volt kifizetődő Magyarországon. Nézd meg a 60-as, 70-es évek “nagyjait”, a legtöbbjüket le se tojja a klubjuk, meg úgy általában senki.

         2. Figyi, ezen tök felesleges elmélkedni, mert nem vagyunk se olyan okosak, se olyan befolyásosak hogy ezen változtatni tudjunk. Fogadd el és alkalmazkodj.
          Ha neked kínálna valaki dupla fizut, Te sem sokat filóznál.

          1. Az biztos hogy nem filóznék!!! Hanem maradnék ahol szeretnek, és ikon vagyok!! Nem mindenkit a pénz ural …. ! Remélem

          2. Mert mi lesz ha neadjisten aláír a fradihoz? Kimész mezt égetni, csak mert összetört a pici szíved? De attól még, holnap be kell menni dolgozni, a csapatnak meg le kell játszania a Bivalybasznád elleni meccset.

        1. Klubhüseg tenyleg megszünt, mert nincsenek egyenlö feltetelek, kommunizmusban könnyebb volt rabolintani, mert hasonloan kerestek a sztarok, semmi ertelme nem volt klubot valtani, külföldre meg csak 30 felett mehettel engedellyel. Palyafutasod utan esetleg segitettek egy ettermet nyitni.

         Ma profizmus van, egyenlötlen feltetelek (egyik klub gazdagabb mint a masik) es nyitva van a külföldi aranykapu. Dardai ritka allatfjata, Ö tudta, hogy a Bayernbe ö keves, es legfeljebb egy vagy ket szezont töltene ott….

       3. Tipikusan az a játékos akit rühellsz, ha az ellenfélnél játszik, de imádod, ha a te csapatodban.

     1. “A nemzetközi szereplés bevételei meg a jegyértékesítés kvázi fagyipénz a költségvetésben, ”
      Félmiliárd forint amit a BL-nél kaptunk az fagyipénz?

      “Hemi annyira nem forszírozza a nemzetközi kupaszereplést”
      Miért, ne forszírozná? Idén is csak nekünk volt fontos az EL indulás, a többi ellenfelünkkel szemben.

      Hozzáteszem a bérek duplázódtak négy év alatt…és kb. négy éve nem jönnek a raklapos négerek, hanem inkább minőségibb játékosok. És érdekes pont 4 éve érjük el a jobb teljesítményt a bajnokságban. Ennek nincs köze a közgazdasági tudásomhoz…

      1. Az UEFÁ-tól BL-szereplésért elvileg kaptunk 380ezer eurót, plusz 260ezret azért mert bajnokok lettünk. Ez azért qrva messze van még a félmilliárd forinttól.
       De mond már el, hogy Lanzán és Kamberen kívül milyen minőségi játékos érkezett? Akiket Te annak gondolsz, azok középszar tucatemberek még magyar szinten is, de Rossi rendszerében jól működtek, és szerencsére Supka van annyira rugalmas, hogy a legtöbbjüknek megtalálja a helyét.

      2. kár, hogy ez a 4 éves tendencia most megtörni látszik… :/ ill. már a Kossuth-kukac vonal is ezt jelezte előre.
       ami pedig a jelent illeti, tartok tőle, hogy nem lesz alkalmam meginvitálni a Bozsikba, a 3. körre :/ de a remény hal meg utoljára…

       1. Én azért reménykedem a helyzet pozíítv alakulásában. :) Hogy Te is így tegyél, a sörödet én fizetem, ha összejön a 3. forduló. :D

 6. Ha Lanzát a fradinak vagy a vidinek adjuk, (a felcsútot le se merem írni) akkor onnantól már tényleg semmi értelme a Kispestnek szurkolni, ha jön egy új tehetség az Akadémiáról úgy is megy a fradiba, mi értelme van így az egésznek??? Lanzafameba is nagyot fogok csalódni ha másik magyar csapatba igazol…

  1. Hát nem érdemes felíratozott mezt vásárolni egy Honvéd szurkolónak.

  2. szurkolni nem lehet másnak!!
   max még kevesebben teszik ezt a stadionban…

  3. Nehéz ügy…

   A két gyerekem, egyenesen “szerelmes” Lanzába. Már tegnap is kérdezték, hogy miért nem játszik, mert ők képesek voltak végignézni a tegnapi sz*rt is! Én a földet néztem, és mondtam, hogy sérült. Tudjuk, hogy mi áll mögötte.

   És ezzel nincsenek egyedül. Nagyon sokan járnak ma Kispesten meccsre, Lanza miatt. Persze, lehet azt mondani, hogy 1500-2000 ember. Hol járnak többen, a fradin kívül? Oda akar tartozni?
   Ő itt egy ikon, példakép, és a jelenlegi Kispest megtestesítője, akit bárki az országban tisztel, és becsül, és tudja, hogy hol játszik. Nálunk nagy esélyt kapott. Ezt is mérlegelmie kellene! Persze, csak magamat nyudtatom ezzel.

   1. Gyerekek ugyanez…Hatalmas csalódás lenne egy fradiban látni(akkor már inkább fehérvár).Egyébként teljesen igazad van. Lanzának,ha van gerince a ződekhez nem megy.

  4. Gotze meg a Lewa elment a Bayernba. Onnantól nem érdemes a Dortmundnak szurkolni?

  5. Menni akar, menjen, akik maradnak haljanak meg egymásért , Kispestért, TÁBORÉRT, nincs potólhatatlan CSAK !!

 7. Viszont legalább Lippainál odaírta az nso, hogy Hajdúböszörmény, vagyis ő az megyei sztárjelölt, akit a neten is fel lehetett lelni. Nem mintha ilyen híreket olvasva nem lenne tök mindegy…

  1. Szerepel az ott már legalább egy hete, de nem hiszünk nekik. Lehet innen lopták az infót. :)

 8. Na megint kiderült, hogy a fórumózók közül bárki – magamat is ideértve – jobb klub tulaj lenne mint az öreg. :)

 9. A kis történelmi részhez azért hozzáfűzném, hogy 1956-ban nem eladta a gólkirályait, hanem ingyen távoztak a Klubtól, konkrétan olyan körülmények között, amivel morálisan hazavágták az egész Klubot. Most azért olyan pénzeket kap(hat)nak értük, amivel bőven tudnak olyan igazolásokat eszközölni, amivel nemhogy kiesni nem fognak, de akár újra dobogósok lehetnek. Arról nem beszélve, hogy Puskás-Czibor-Kocsis távozásával nyílt meg az út Tichy előtt, aki később meghatározó játékosa lett a Kispestnek. Szóval ez a történelmi párhuzam szerintem jelen esetben nem volt helytálló, független attól, hogy szurkolóként hasonló üresség tölt el engem is, mint anno Puskásék távozása után az akkori szurkolókat.

  1. Úgy van az OKOS ember nem szokta , a saját érdekeit néző meg igen, majd CSAK lesz másik………..ja nem, Lanza féle tutti, de nem érdekli :(

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.