Mastodon

Ez neked poszt? (a luxemburgi Haladás elé)

Bp. Honvéd – Progrés Niederkorn @ Bozsik, 19:00

Van az a pillanat, amikor az élet (Élet!) akkorát keresztez ki az utadra, mint a semmiből érkező Juhász Roli, és te csak fekszel repedt bordával a partvonal mellett, jobb dolgod híján orvosért kiabálsz. Valahogy így alakult most nálam is.

Elterveztem, hogy délelőtt nekifekszem, és akkor megnézzük mit is illik tudni a Progrésről, azon túl, hogy nem csak a luxemburgi Haladás, hanem a címerük alapján a luxemburgi Cigánd is egyben, meg esélylatolgatás, a Vidi ellenfeléhez, mármint a Dudelanzshoz képest mennyire erősek (három ponttal végeztek mögöttük, a második helyen), satöbbi, ami ilyenkor szokásos. Aztán nem úgy alakult.

Hanem úgy, hogy délelőtt dolgom lett, meg délután is, majd a meccsre kiérek, szóval poszt csak ennyi, valamint esetleg hozzáírok, ha bármi idő leesik menet közben.

Amit viszont fontos tudni //

  1. Danilo off, Supka majd kitalál valamit, legfeljebb nem volt szerencsénk.
  2. Ha meg igen, akkor zúgjon a lünk, lünk, lünk!!!
  3. Európa-liga meccs, és ilyen nem volt öt éve a Bozsikban, tehát jobb ha tudjátok, hogy nem lehet alkoholt kapni majd a stadionban! Kéretik előtte feltankolni annyira, hogy még beengedjenek!
  4. A jegyek szépen fogynak, nagyjából 2000 mehetett el a kábé 4000-es elméleti maximumból (most csak a székek játszanak), vagyis ha még nincs, akkor tessenek korábban kifáradni a stadionhoz, a pénztárak korán nyitnak, nem érdemes az utolsó percekre hagyni.
  5. Tudom, hétköznap, és pont most írtam arról, hogy jajj, jajj, nem lesz igazi poszt, mert nincs időm, tehát mitől lenne másnak jegyet venni? Sajnos ez van, így alakult, remélem még elég sok ilyen kellemes problémánk lesz, hogy nincs poszt, nincs jegy, de sietni kell, mert Európa-liga-meccset játszik a Honvédka.
  6. Danilo off. Basszus, így nehéz lesz.

Az “Ez neked poszt?” egy régi népsportos, vagyis az egykor volt NS-es sportbloggyűjtő oldal szerzői körében elterjedt szleng volt, aminek már az alapját se tudom, de simán el tudom hinni, hogy nagyjából egyszerre jelent meg kommentként egy sima, de kattintékony, ámbár egymondatos sunaposzt alatt, valamint egy százcsillióbillió karakteres mélyelemző irás után, ami a veszprémi kézilabda történetét dolgozta fel a várpalotai betonpályától a BEK-döntőig. A későbbiekben egyébként a minőségi kontentra ugyanúgy használtuk egymás közt, mint a bármire, szóval most a bármit jelenti.

(kb. 6 perc, 345 szó, vagyis 2316 karakter a zárójel előtti részig. szevasztok, jó éjt.)

címlapkép: úgy bevágtam egy stock fotót az elejére a pixabayről, hogy a szemem se rezzent. || fotó: Engin_Akyurt / Pixabay

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||