Ha egy kicsit nem figyelünk oda, máris akkorát menetelünk Európában, hogy véletlen átlépünk a Bozsik búcsúmeccsén

A versenykiírás szerint az OTP Bank Liga harmadik fordulójában augusztus 5-én a Paksot fogadja a Honvéd, erre a mérkőzésre azonban egyelőre nem árusít jegyeket a klub, mivel az Európa-liga-mérkőzések miatt bizonytalanná vált a meccs időpontja. Az UEFA tájékoztatása szerint amennyiben a Budapest Honvéd továbbjut, illetve az orosz Ufa és a szlovén Domzale párharcából az utóbbi gárda kerül ki győztesen, továbbá a szintén szlovén Olimpija Ljubljana is bejut a harmadik selejtezőkörbe, akkor a Domzale–Honvéd mérkőzésre augusztus 9. csütörtök helyett augusztus 7-én kedden kerül sor. Ebben az esetben elmarad a Paks elleni bajnoki, mivel az augusztus 2-án és 7-én esedékes Európa-liga-találkozók közé nem fér be egy harmadik mérkőzés, hiszen az egyes meccsek között 72 órának kell eltelnie. (via honvedfc.hu)

Szeretem az UEFÁ-t.

Ha továbbjutunk, akkor a következő esetek lehetségesek:

  • ha a Domzale és az Olimpija is továbbjut, akkor augusztus 7-én, kedden utaznánk Szlovéniába; (hazaérsz pénteken Luxemburgból, hétfőn is csak azért mész be dolgozni, hogy másnapra szabit vehessél ki. Ha mázlink van, kései meccs, és akkor elég csak egy fél napot.)
  • ha a Domzale továbbjut, de az Olimpija nem, akkor augusztus 9-én, csütörtökön utaznánk Szlovéniába;
  • ha az Ufa jut tovább, akkor augusztus 9-én, csütörtökön utaznánk Oroszországba (hétfőn lehet menni vízumért, szállást és fuvart intézni);

Teljesen logikus, nem?

Az Olimpija egyébként a mostani kör odavágóján 5-1-re verte az északír Crusaderst, szóval a szlovéniai csütörtökről (remek cím lenne egy kémfilmnek) nagyon valószínű, hogy lemondhatunk.

Ha a Domzale és mi is továbbmegyünk (mindez augusztus 2-án, a luxemburgi visszavágónkon derül ki), akkor az a furcsa helyzet állhat elő, hogy a Bozsik augusztus 4-re vagy 5-re tervezett utolsó meccse (egy bajnoki a Paks ellen) egyszerűen elmarad. Lenyomjuk holnap a Kisvárdát, majd a jöhet a Domzale augusztus tizenvalahányadikán, és ott lesz a pá-pá.

Egy nyolcvan éves, történelmi stadion talán nem ilyen végnapokat érdemelne. Értem én, hogy októberig még simán állni fog, és igazán azon se lepődnék meg, ha jövő tavasszal kezdenék csak bontani, szóval bőven lenne idő elbúcsúzni tőle, akár egy meccsel (természetesen leszervezett ellenfél ellen!), akár valami más módon, hiszen mégis ez volt az otthonunk a klubtörténet csaknem négyötödében – pár falban egyenesen tégláról-téglára.

Jelen helyzetben elmondom mennyi információnk van: valamikor augusztus elején játsszuk az utolsó bajnokit, az Európa-ligát addig, amíg érdekeltek vagyunk (a következő kört még biztosan), majd költözés a Hungáriára, és ennyi. A stadion statikai szerkezetét a költözésünk különösebben nem érinti, ő mindeközben, illetve még egy jó ideig állni fog, csak épp nem ott per benne játszunk.

Már maga ez a búcsúmeccs/búcsúprogram-nélküliség is méltatlan valahol, szóval, ha továbbmegy a Domzale és mi is, akkor jöhet a Tipikus Kispest, és egy világszabadalom, az elmaradt búcsúmeccs. Sebaj, majd antedatáljuk a Kisvárdára, mint Hegedűs a szovjet csapatok behívását kérő levelet huszonnegyedikére.

címlapkép: webandi / Pixabay

“Ha egy kicsit nem figyelünk oda, máris akkorát menetelünk Európában, hogy véletlen átlépünk a Bozsik búcsúmeccsén” bejegyzéshez 60 hozzászólás

  1. Neves ellenfelet szerintem teljes kèptelensègnek tűnik idehozni.Màr mennek a kupàk ès bajnoksàgok mindenhol akkor.Marad a Csalàdi Nap a centeren,màsra nem nagyon van esely.

  2. Hemingwayen kívül megerősítette valaki az új stadion épitését? Van kivitelező?
    Én azért nem kicsit vagyok szkeptikus ebben egyenlőre. …
    Egyébként bucsúmeccs ügyben érdekes lehet, hogy kivel játszottuk a stadionban az első hazai illetve nemzetközi mérkőzés? Esetleg -ha realis a csapatnév- az is opció lehetne!

    1. nem igazán rémlik, hogy egy stadion búcsúmeccse olyan bevett szokás lenne.. legalábbis én a Highbury, vagy a Vicente Calderon kapcsán sem emlékszem ilyenre

      ha lenne búcsúmeccs, Öregfiúknak kellene játszania, Garaba, Détári, Kovács Kálmán, Plókai, stb.

    2. Ezt én sem értem hogy miért ilyen biztos benne az öreg. Tudtommal még a közbeszerzés sincs kihirdetve…. Én is szkeptikus vagyok. Lehet ez Hemy féle nyomásgyakorlás az illetékességre….

      1. Hát, finoman szólva ez a fajta “nyomásgyakorlás” nagyon meddőnek bizonyult az elmúlt 5-6 évben… Szerintem fullon vakon vagyunk tartva, és a lefuribb az egészben, hogy vmi oknál fogva ez az Öregnek “hasznot” hoz, hiszen Neki sem lenne ellenkező esetben érdeke ez a fajta csiki-csukizás! De az idő majd minden kérdést letisztáz előbb, vagy utóbb. Remélem, Minnél előbb… 😉

  3. “az Európa-ligát addig, amíg érdekeltek vagyunk”

    Szerintem a csoportkörre nem alkalmas. ;)

    1. Szvsz a kispesti önkormányzat jóval “szerényebb” büdzsével bír, továbbá a relációkat tekintve az Egyesület és a Városvezetés között, nagyon nagy a nézőpontok közötti különbség, sajnos… Nem sok esélyt látok egy ilyen lehetőségre! 😒

  4. Nem igazán értem miért kell átdobálni a meccseket más napokra. Most akkor egy országon belül sem játszhatnak egy napon a csapatok vagy mi a …?

      1. Ja így már érthető. Köszönöm. Meg most ránéztem a térképre és láttam, hogy igencsak közel vannak egymáshoz.

  5. Sziasztok! Egy kis off!
    Gyanítom ez még nem a holnapi meccs kibeszélője, de úgy gondolom a mérkőzés előtt egy nappal talán nem késő elkezdeni a szervezkedést.
    Ugyanis pár héttel ezelőtt szóba hoztam a fórum talit, amit a javaslatom alapján valamelyik haza mérkőzés kezdete előtt kéne megejteni úgy kb. fél-órával. :)
    Szóval akit érdekel, az odajöhetne mondjuk negyed hat – fél hat között az Ajándékshop elé. Lehetne egy nyakba akasztott sál az ismertetője az egésznek, vagy hasonló. :)
    Vélemény?

    1. Balatonon vagyok holnap, na meg sálam sincs :) de legközelebb benne vagyok

  6. Az egyik turul veri a másikat a tv-ben :)
    2000 néző előtt Vernes Ricsi asszisztálásával.

    1. Érdekes, hogy a diósgyőriek turuljára rákerült ugyanúgy a sálas szurkoló.
      2000 néző ellenére jó a hangulat, pedig az ultrák sincsenek túl sokan.

        1. meg vmit csinal Vernes es

          jönnek majd a

          “mocskos Hemingway

          eladata Vernest is”
          “Vernesböl is csak tömte
          a zsebet az öreg”

          tipusu irasok :-)

    2. …az egyik turul, a másik meg pirul… 😉 3.14Rule!!! 😅

        1. Persze, hogy s*r az anyag, hiszen nem itt gyártják. Hamarosan le fogják cserél páncélingre. :) A névhez is jobban illene.

  7. Holnap (ha csak nem igazoltunk titokban csatárt ((ugye emlékszünk még Job-ra…) ha tré van, remélem Tonci megy előre :-D

    1. Az már évek óta megvan!
      80as években jártál te megyei bajnokikon??? 1000 néző! Simán.

          1. Én Hajdúságban voltam nemegyszer a 80as években!
            Olyan hangulatok voltak!

          2. Nagyobb megyei rangadókon szerintem vannak 1000 en.
            Tavaly voltam egy felsőpakony meccsen.. …. Ott csak kb 3-500 ember volt de príma hangulat volt. Turán i s voltam pár éve…. Ott sanszos hogy volt 1000 ember

    1. Vagy az elsőre. ;) Most kell gyűjtögetni a pontokat, hogy később legyen miből kicsit leadogatni. Ezt a várdai banderiális hordát ütni kell!

      1. Nem lesz azért egyszerű. Kérdés, hogy az alapcsapathoz közelivel állunk-e fel. A Videoton ellen lényegében emberhátrányban kaptak egy négyest.

        1. egyetértek.
          Egy-két légiósuk kimondottan jónak tűnik, pl a kapusuk.
          Nehéz meccs lehet és igenis nagyon fontos lenne a három pont, amíg a Bozsikban vagyunk!

        2. Supka helyében rotálnék, a visszavágó fontosabb lesz, oda kell a gálakezdő. Vadit szétverték a luxi kungfusok, Danilot is pihentetni kéne még. Banó-Szabó, Cipf, Tömösvári? mehetne is a kezdőbe.

      2. Ja, és úgy rémlik, hogy az EL-továbbjutás ~250ezer eurót ér. Azért pedig Hemi szerint is érdemes lehajolni. És nem is esélytelen.

  8. Ez a vidi FIKA!!! Óriási betűkkel. Egyszerűen nulla. Amit juhász tarkónbaszokmindenkit rolika és pátkai arcontalpalomapaksit máté művel a pályán, az felháborító, illetve a huszti nemapénzértjöttemhaza szabika a Kazincbarcikába sem férne be már. Okádék, ami a kormánycsapatoknál folyik. De az előrelépés megkérdőjelezhetetlen!! Ja nem…

  9. Dehat miert kell idegenbe mennunk ha meg el sem kezdik a bontast? Ezt csak en nem ertem?

    1. Épp azt néztem, tegnap mindenki ikszelt, ha ma a Fagyi-MTK is döntetlen lenne, az élre ugranánk. Ma már játszik Dani is, úgyhogy minden remény megvan rá.

  10. Csak én látom úgy, hogy a mennyei a szokásosnál is gyengébb?

    1. Gyengébbnek látom a Lokit, Pinyő nélkül a csútot, de még a Vidit is a tavalyinál. Ja, és magunkat is ideértve :-)

    2. Úgy tűnik. :) Viszont ez a sok iksz akkor lesz igazán jó eredmény, ha sikerülne lenyomnunk a Várdát. :)

  11. Ha a Mitrovics azért van képben, mert valaki megy a középpályról /eladja a Gerit vagy a Danit, Vadi úgy írt alá, hogy mehet amikor lesz jó ajánlata/, akkor jó lenne minél előbb leigazolni. Annál is inkább, mert a védelem nem megnyugtató továbbra sem, a támadó szekció meg nem elég acélos, főleg a Daniló nélkül. Sajnos – bár reményteljesek- a fiatalok, egyelőre folyamatos jó teljesítmény még nem várható tőlük. Estére kell a 3 pont!

  12. Tegnap két meccsbe is belenéztem a tévéből kifolyólag. Borzalmas nézőhiány van, pl..mint a Debrecenben, ahol az nso.hu által hazudott alig több mint 3000, Diósgyőrben több mint 4000 néző volt. Szerintem nem volt annyi. Az új Uefa licenszes stadikat ki fogja ennyi nézőtől bejött bevétel után üzemeltetni? Nálunk azt hiszem uefa 4. kb 8000 fős stadi lesz. Annyi csak a fagyi meccsen volt..

  13. – Úgy tudom, nem nagyon akart a Honvédhoz igazolni.

    – Amikor Vácon bekerültem az első csapatba, felkészülési meccseket játszottunk az úgynevezett NB-s kupán, amelyen NB I-es és NB II-es csapatok indultak. Egy csoportba kerültünk a Honvéddal és az Építőkkel, és éreztem, hogy a Honvéd ellen nagyon jól kell játszanom, mert kiváló kiugrási lehetőség. Tichy Lajosnak, a Honvéd edzőjének megtetszett a játékom, de telt-múlt az idő, nem történt semmi, és közben megegyeztem a Lokival. Valamit mégis megérezhettem, mert nem írtam alá a kész szerződést, mondtam a debrecenieknek, hogy várjunk kicsit. Egyszer csak bekopogott hozzám Komora Imre azzal, hogy a Honvéd le szeretne igazolni, és elmondta, mit tudnak adni és mik az elvárásaik. Kicsit nagyobb volt a mellényem, mint kellett volna, és azt válaszoltam, hogy várjunk.

    – Bejött a magabiztosság?

    – Nemigen, mert néhány nap múlva megérkezett a katonai behívóm, Komora pedig ismét felkeresett, s én csak mentem össze a székemben ülve az apósomék házában. Egyébként gyerekként Fradi-szurkoló voltam, semmiképpen sem akartam a Honvédhoz igazolni. Akkor már inkább az Újpesthez, mert távolságban a klub pályája volt hozzánk a legközelebb, és jól szerepelt a csapata is.

    forrás: nso.hu

    1. És ez most mit jelent? Azért, mert gyerekként Fardi-szurkoló volt és semmiképpen sem akart a Honvédhoz igazolni (inkább az Újpestbe, akkora Fardi szurkoló volt :)), később még benőhetett a feje lágya, és mint az összes többi mondatából kiderül, be is nőtt. :)

      1. Garabát is csak katonai behívóval,tudta a picipest magához láncolni. erről szól a történet.

        1. Aki értelmezni tud egy szöveget, annak világos, hogy erről szó nincs. Aki nem tud, annak nem. Az, hogy szőlősiék mit akarnak a szájába adni, más kérdés. Felesleges vitatkozni, ez ténykérdés, pont maga az interjú a bizonyíték.
          Ja, egy másik poszt alatt előjött ez a téma és egy értelmesebb Fardista, már ha ez nem túl paradox, simán el is ismerte, ennyi. Kár itt vergődnöd, hidd el.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.