Mastodon

Ha egy kicsit nem figyelünk oda, máris akkorát menetelünk Európában, hogy véletlen átlépünk a Bozsik búcsúmeccsén

A versenykiírás szerint az OTP Bank Liga harmadik fordulójában augusztus 5-én a Paksot fogadja a Honvéd, erre a mérkőzésre azonban egyelőre nem árusít jegyeket a klub, mivel az Európa-liga-mérkőzések miatt bizonytalanná vált a meccs időpontja. Az UEFA tájékoztatása szerint amennyiben a Budapest Honvéd továbbjut, illetve az orosz Ufa és a szlovén Domzale párharcából az utóbbi gárda kerül ki győztesen, továbbá a szintén szlovén Olimpija Ljubljana is bejut a harmadik selejtezőkörbe, akkor a Domzale–Honvéd mérkőzésre augusztus 9. csütörtök helyett augusztus 7-én kedden kerül sor. Ebben az esetben elmarad a Paks elleni bajnoki, mivel az augusztus 2-án és 7-én esedékes Európa-liga-találkozók közé nem fér be egy harmadik mérkőzés, hiszen az egyes meccsek között 72 órának kell eltelnie. (via honvedfc.hu)

Szeretem az UEFÁ-t.

Ha továbbjutunk, akkor a következő esetek lehetségesek:

  • ha a Domzale és az Olimpija is továbbjut, akkor augusztus 7-én, kedden utaznánk Szlovéniába; (hazaérsz pénteken Luxemburgból, hétfőn is csak azért mész be dolgozni, hogy másnapra szabit vehessél ki. Ha mázlink van, kései meccs, és akkor elég csak egy fél napot.)
  • ha a Domzale továbbjut, de az Olimpija nem, akkor augusztus 9-én, csütörtökön utaznánk Szlovéniába;
  • ha az Ufa jut tovább, akkor augusztus 9-én, csütörtökön utaznánk Oroszországba (hétfőn lehet menni vízumért, szállást és fuvart intézni);

Teljesen logikus, nem?

Az Olimpija egyébként a mostani kör odavágóján 5-1-re verte az északír Crusaderst, szóval a szlovéniai csütörtökről (remek cím lenne egy kémfilmnek) nagyon valószínű, hogy lemondhatunk.

Ha a Domzale és mi is továbbmegyünk (mindez augusztus 2-án, a luxemburgi visszavágónkon derül ki), akkor az a furcsa helyzet állhat elő, hogy a Bozsik augusztus 4-re vagy 5-re tervezett utolsó meccse (egy bajnoki a Paks ellen) egyszerűen elmarad. Lenyomjuk holnap a Kisvárdát, majd a jöhet a Domzale augusztus tizenvalahányadikán, és ott lesz a pá-pá.

Egy nyolcvan éves, történelmi stadion talán nem ilyen végnapokat érdemelne. Értem én, hogy októberig még simán állni fog, és igazán azon se lepődnék meg, ha jövő tavasszal kezdenék csak bontani, szóval bőven lenne idő elbúcsúzni tőle, akár egy meccsel (természetesen leszervezett ellenfél ellen!), akár valami más módon, hiszen mégis ez volt az otthonunk a klubtörténet csaknem négyötödében – pár falban egyenesen tégláról-téglára.

Jelen helyzetben elmondom mennyi információnk van: valamikor augusztus elején játsszuk az utolsó bajnokit, az Európa-ligát addig, amíg érdekeltek vagyunk (a következő kört még biztosan), majd költözés a Hungáriára, és ennyi. A stadion statikai szerkezetét a költözésünk különösebben nem érinti, ő mindeközben, illetve még egy jó ideig állni fog, csak épp nem ott per benne játszunk.

Már maga ez a búcsúmeccs/búcsúprogram-nélküliség is méltatlan valahol, szóval, ha továbbmegy a Domzale és mi is, akkor jöhet a Tipikus Kispest, és egy világszabadalom, az elmaradt búcsúmeccs. Sebaj, majd antedatáljuk a Kisvárdára, mint Hegedűs a szovjet csapatok behívását kérő levelet huszonnegyedikére.

címlapkép: webandi / Pixabay

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||