Egyszerű történelmi tapasztalat, hogy hiába állatorvosi ló a mezőkövesdi, egy Kispest zsebre vágott kézzel, dalolászva, kényelmesen sétálva is állva hagyja

Mezőkövesd – Bp. Honvéd @ Mezőkövesd, 19:00 tv: m4sport.hu

Az megvolt, hogy a matyó, vagyis a piros, sárga, zöld, alapvetően a rózsák köré épülő hímzés csak alig kétszáz éve különült el az akkori Magyarországra jellemző egyéb hímezgetésektől? Mondjuk azt el kell ismerni, hogy a kellően harsány, a maga módján még iszonyatosan menő szín- és formavilágon hamar megakad az ember szeme.

Talán nem véletlen, hogy a dualizmus korában, amikor hirtelen igény támadt a modern magyar(ság fogalmának) kitalálására, akkor a sok apró és bonyolult, egymással kölcsönhatásban létező, egymásra reagáló helyi kultúrák szövetének egy leegyszerűsített, könnyen bemutatható, könnyen kommunikálható, kifelé mindenképp egyedinek tűnő formája adja magát alapnak. Például a matyó népviselet. Innen kicsit visszaveszünk, ezt a formát megtartjuk, áthelyezzük valami más ruhára és máris kész a modern magyar népviselet, ami kellően népi, kellően magyar, lehet vele parádézni az Operában, a casinókban, a mindenhol.

Sajnos a matyó hímzés, a matyó formavilág is megsínylette a tömegtermelés, a kommunizmus és a tömegkultúra együttes hatását, és mára gyakorlatilag visszahúzódott az iskolás csoportok által látogatott múzeumok világába. Élt és virágzott alig 100-150 évet, hogy manapság kulturális örökségnek hívjuk.

Elmondom, hogy miért kezdtünk egy kis történelmi ismeretterjesztéssel.

Az van, hogy most újra egy Modern Magyar fogalmának kitalálása zajlik, mert olyan már nincs, hogy Hagyományos Magyar, aki hóna alatt két törökkel leugrik a kisboltba, hanem nekünk mindig ki kell találni magunkat. Lehet az szovjet mintára, lehet pörköltszaft-tumkoló mintára, de valamire mindig szükség van. Ugye mi vagyunk a furfangosak, a nagytudásúak, mert jó az oktatásunk és a genetikánk, és mi találtuk fel a c-vitamint és a rubik-kockát, miközben épp vízilabdában nyertünk olimpiát. Van nekünk Talpra magyar!, meg gyorsított himnusz (amúgy akkor az Animára miért jött korábban a hőbörgés?), újra felfedeztük a kereszténységünket, csak éppen

mindez alapvetően senkit sem érdekel. A magyar ember ugyanúgy hajtja a pénzt, mint hajtotta Kádár idején, aztán ha megunja, kivándorol ugyanúgy. Minket mindig kitalálni akarnak, és senkit sem érdekel, hogy már megvagyunk.

Mondok egy jellemző példát. Ha a környező országokban jársz és bekapcsolod a rádiót, akkor ugyanaz a tüci-tüci-szerű valami szól belőle, de, és itt a de a lényeg, mert ott van a zenében a helyi jellegzetesség, valami leegyszerűsített formája a népzenének. Nézz körbe, és azt fogod látni, hogy a helyiek, akik hallgatják, megmozdul a lábuk, a fejük, a kezük, és ha nem is táncolnak, de bennük van a bugi.

Szóval van valami hagyomány, ami átöröklődik. Jó, egy románnak is ki kell találnia mi az a román, pláne a magyarhoz képest, vagy egy szlováknak, hogy mi az a szlovák, pláne, hogy nagyon sose volt, de ez nem baj, van úgy, hogy megkésve zajlanak le folyamatok a történelemben. A svédek is a harmincas években találták ki a modern svédet.

Az viszont nekem már kezd kicsit sok lenni, hogy magunkat tartjuk a kis káeurópai szemétdombon a legtökösebb kakasnak, miközben azt sem tudjuk mi magunk kik vagyunk.

A kis kitérő után vissza a matyó hímzésre és a matyó labdarúgásra.

A magyar futballt, ahogy minden mást, éppen újra kitalálják. Van már nekünk akadémiai hálózatunk, tao-finanszírozásunk, stadionjaink, műfüveseink, akaratunk, Kisvárdánk, Felcsútunk, Mezőkövesdünk, mindenünk. A futballt már nem kiöregedett játékosok csinálják, mint mondjuk Komora, vagy Szívós, hanem feltörekvő államtitkárok, és vagyonosodó NER-lovagok.

A Mezőkövesd ebben a formában az új matyó hímzés. Megjelenet a sok vidéki csapat sorában, egy volt közülük az NB III. magasságában, majd kiderült, hogy a városkának van egy híres szülötte, jöhetett tehát a habokból kiemelkedés, a sok vidéki középváros futballja között elsőnek lenni. A kövesdi modell (ezt a cikket mindenképp tessék elolvasni, mert pontosan leírja, hogy miért nincs szükség a Mezőkövesdekre) volt az egyik első az értelmetlenségek sorában, ahol pusztán azért volt futball, hogy legyen, hogy lehessen mit mutogatni a pártszékházban.

Szervilizmus deluxe svédasztallal és lapostévével (csendélet, Matyó múzeum, 2.000.000 euró, a nagyteremben kicsit balra)

A kövesdi futball a NER matyó hímzése. Ha kívülről megnézed az egészet, azt látod, hogy ugyanaz a pár ember ücsörög kicsi, de legalább új stadionok páholyaiban, kering egy folyamatosan gömbölyödő, általában szotyolázó orákulum körül, lesi minden szavát, és közbe a pályán Felcsút-Balmazújváros, vagy valami hasonló. Hogy is fest mostanában az NB I.?

 • Mezőkövesd, Kisvárda, Felcsút;
 • Fradi, Videoton;
 • egy legalább a jól kommunikáló dajcstomival önjárónak tűnő MTK;
 • egy becsicskított Diósgyőr;
 • egy beházasodott Haladás.

Van még kérdés, hogy miért a kövesdi futball a NER matyó hímzése? Görgerssünk vissza arra a képre, amelyiken Tállai András festményt ajándékoz Orbán Viktornak. Na, mi van a kép jobb oldalán? Igen, az Aranycsapat festett portréi. Érted, az már nem is kiakasztó, hogy egy sosem volt klub úgy őriz hagyományt, hogy az egy teljesen másik hagyomány, hanem arra is volt pénz, hogy ezt a hagyományt valamiből megfestessék, csicsásan bekeretezzék, mert egy fotó nem elég, ha már úgysem a saját hagyományunk.

Így megy ez a NER futballjában.

Mindenre van pénz, minden a miénk, mindent kisajátítunk, keresünk valami egyszerűen kommunikálható pillanatot, arra ráfeszülünk, nem engedjük, beállítjuk sajátnak, fürdünk a fényében, az sem baj, ha hatvan-hetven éve volt, mondjuk Rákosi alatt, pont leszarjuk, hogy koszosan adták át a zuhanyt, még papucsot se húzunk, remek lesz az úgy, ahogy volt, csodálatos minták, csak tovább kell vinni.

És közben így találjuk ki a legújabb Modern Magyart is. Hát, engedjétek meg, hogy háttal kezdjek egy mondatot, mert gondolom a Modern Magyar nem teszi, szóval, hát, hogy még egyszer, mert van az a pillanat, amikor szeretném jelezni, én inkább kimaradnák ebből a Modern Magyarból. Felőlem csinálja, akinek gyomra van hozzá, varrassa karjára a kövesdi címert, a kapura törő felcsúti Knezevicet, ordítsa bele hangosan az éjszakai körútba a kisvárdai indulót, dobálja magasban a 2Rule-címkés betyárkalapját, azonban

ez nekem kevés. Semmi választási lehetőség, minden mellett politikai alapon kell elköteleződni (formállogika: ha ellene minden támadás politikai, akkor a védelem se lehet más, és ugye kötelező tartozi valamelyik oldalra – ha nem velünk, akkor kötelezően ellenünk), és elfogadni mindent, de tényleg mindent, amire azt mondják, hogy mi (Mi). 

Bevallom, nekem nem megy, hogy egyik nap ez vagyok, másik nap az. Egyik nap még egyetértek valamivel, hogy másnap reflexből védenem kelljen az azzal legszögesebb ellentétben álló álláspontot. És mindezt hitből. Már bocsánat, de tényleg nem megy.

Valahol el lettem baszarintva azzal, hogy kispestinek születtem. Nekünk valóban léteznek hagyományaink, sőt, létezik az a késztetésünk, hogy kialakítsunk új hagyományokat is, amik egyértelműen következnek a korábbiakból, reagálnak a modern világunkra, és megőrzi az egész valódi lényegét, a kispestiséget. Nem eljátszunk valamit, amit elvárnak tőlünk, hanem magunk formáljuk a magunkat és egymást. Ezt nevezik élő hagyománynak amúgy, és ettől lesz mindig több egy Kispest a Mezőkövesdeknél.

(Nem, nem attól, hogy a Kövesd későn ébredt, hogy csak alig pár évtizede léteznek, hogy nincs Puskásuk, de még egy Olajkár se nagyon született a környéken, hanem az erőszakos hagyományteremtés miatt, hogy őket kitalálta valaki, és nem ők találták ki saját magukat, amit aztán ténylegesen meg lehetne élni.)

Nagyon elkanyarodott a poszt. Nem ez volt a terv, csak kijött belőlem, mint a másnapos hányás.


 • Gazdag sérült;
 • N’Gog játszhat, ha Supka játszatni szeretné;
 • vajon, ha N’Gog játszik, akkor Holender visszamegy Heffler helyére és mindkét oldalra jut támadó szélsőnk?
 • Baráth kezd? Kamber kezd? Batik kezd? Skvorc szerintem igen, tehát a háromból csak kettő fér be mellé. (Jézusom, azt írtam, hogy mellé!)
 • Vajon mi lehet Lovriccsal? Megtartottuk, mert féltünk az emberhiánytól? Még Supi hozta Kispestre, vajon mi a terve most vele?

Nagyjából ennyi, valamint egy olyan apróság, hogy oké, még csak négy forduló, de szinte bármit játszunk, maradunk a második helyen.

Ja, a tévé nem, csak az m4sport.hu adja a meccset héttől.

címlapkép: a tényleg menő matyó népviselet || fotó: hungarikum.hu

“Egyszerű történelmi tapasztalat, hogy hiába állatorvosi ló a mezőkövesdi, egy Kispest zsebre vágott kézzel, dalolászva, kényelmesen sétálva is állva hagyja” bejegyzéshez 215 hozzászólás

 1. Hát, ha Skvorc és Batik helyett is Baráth játszana, sokkal nyugodtabb lennék.

  1. Nekem tetszik Skvorc, egy-két hibája van, de megoldja eddig. Batik időnként látványos szereléseket csinál, de ezek a kis hibák, pl. amikor lyukat rúg…

  2. Meg lehet nyugodni, mert amióta Baráth játszik Kamber helyett, stabilizálódott a védelem. A másik kettő is teljesen rendben van.

   1. Végülis tényleg jó Batik, ha figyelembe vesszük hogy a félidő nagyobb részében fél lábbal játszott. A 20. percben akkora lyukat rúgott, hogy csak a félidőben találták meg a lábát a hátsó füvesen. :))

    1. Utána voszont leszerelte a csatárt. Aki soha életében nem futballozott, az biztos nem rúgott luftot…

     1. Mivel Supi bizalmát is élvezi, nem marad más hátra, mint reménykedem hogy belejön a játékba :)
      Egyébként luftot az rúg, aki ütemet téveszt. Véleményem szerint ez pedig erősen jellemző volt rá az eddigi meccseken (is).

 2. A luxi meccs àrnyékàban egyszerűen nem tudom hova tenni ezt.Nyerhető,de mit ér itt a 3 pont?!

     1. Amig egy Progres Niedercorn (!!!)elleni szopàs utàn úgy lépünk tovàbb mintha nem történt volna semmi,addig itt a foci halott.Hajtogathatjuk itt össze-vissza,hogy NER milliàrdok nélkül is annyi pont van mint a fagyinak,előzzük a fidit,Kisvàrda,Balmaz,Kövesd,csút mi a fasznak,amig ezen igy àtlendülünk(Luxembourg)nincs sport értéke szerintem .Egy ilyen unalmas vasàrnap délutànra ok,màsra nem nagyon.Valami ilyesmire gondoltam.

      1. “… Kicsit savanyú, Kicsit keserű… DE A MIÉNK…” Pelikán elvtárs örökbecsűje még mindig igaz, sőt: Aktuálisabb, mint valaha!

      2. Nézd… Azért visszatekintve… Óriási pechünk volt a Niedercorn ellen… Emlékezz vissza a góljukra..
       A második félidőben egyszer sem támadtak.. Szerintem az egy baromi peches meccs volt.
       A srácok is hibáztak, de pechesek is voltak. Nem

  1. Hogyhogy mit ér a 3 pont? Azt, hogy nem más szerzi, hanem mi. Meg azt, hogy esetleg nem kell később izgulni, van-e elég pontunk.

   1. Nemààà,Gyuszi!Megint ‘felmenekülünk”a nemzetközire,Te is tudod,vagy kibundàznak minket oda,mint az idén,bakker!:)

    1. És? Akkor mi van? Leszarom a nemzetközi kupát. Engem az érdekel, hogy itt, a magyar bajnokságban minél előbb végezzünk. Itt ez ad egy csapatnak presztizst, mert amúgy mindegyik magyar hamar kizúg…

 3. Hát, lehet, csak a pillanat élménye alapján: az idény legjobb csapatjátékával meglett a győzelem.

  1. Szerintem a tavalyi idényben is csak a Videoton elleni első idegenbeli második félideje és a Vasas elleni szezonzáró, meg az Újpesti elleni első félidő volt ehhez fogható.

   Nagyon jól játszottunk a vezető gólig, ami kicsit szerencsés volt, de nem érdemtelen.

 4. Egy percig se forgott veszélyben a győzelmünk. A meccs végére elfáradtunk. Az mondjuk talány, hogyan szereztünk több sárgát, mint ők, Danilot végig módszeresen rugdosták, volt hogy hátba rúgták, és elmaradt a sárga, a Tóth Bence nevű alibista meg végig pofázott a bíróknak, és semmi.
  Nagyon örülök a győzelemnek. Ami fáj, h szerintem Koszta ebben a Kövesdben teljesen le fog épülni, ha így megy tovább, ma is totál gyengén, és ami rosszabb, lélektelenül játszott. Nagyon sajnálnám. :(

  1. “Az mondjuk talány, hogyan szereztünk több sárgát, mint ők”
   Az egész Kukoc miatt van, aki tudta, hogy más emléket nem szerezhet ennyi idő alatt.

  2. Nem rossz ez a Kövesd, stabil középcsapat lesz, Koszta innen ki tud tűnni, csak nem a mai játékával…

   1. Nem csak ma játszott ilyen rosszul és lélektelenül. Koszta szerintem elkezdett visszafejlődni sajnos. Ne legyen igazam, de jobban járna, ha olyan csapatba menne, ahol építeni tudnak az erősségeire.

    1. Kicsit gyorsan ítélkezel…. Alig néhány hete még arról beszéltek, hogy Koszta a kövesdi teljesítménye alapján külföldre is mehet, mert van érte érdeklődő…

     Ma azért nem tudott játszani, mert nem hagytuk, nem volt területe

     1. Amit láttam tőle az idei bajnokikon az nagyon gyenge volt. Én nagyon szeretem a játékát, lehet, pont a meghiúsult külföldi szerződés törte meg kissé lelkileg, nem tudom. Remélem, összejön neki egy jó szerződés külföldön.

 5. A neheze ezután jön, de ügyesen kimaxoltuk az eddigi fordulókat, kellett is nagyon, szép volt, CSAK!

  1. Hazai mezben könnyű! ;) Pláne ilyen szurkolói támogatással.

   Most jön két újabb “hazai”, ha azokat is behúzzuk, lehet kezdeni reménykedni. (Videoton, Debrecen)

 6. Pont a legjobbkor jön a Videoton..
  Gratulálok a Supkának, elismerést érdemel, hogy felállította a fiúkat a luxemburgi kudarc után.

  Ma nagyon aprólékos és okos volt a taktika, döntő volt, hogy a játékosaink felálltak az ellenfél labda-kihozatalánál az ellenfél védőire.

  Ez egy Supka-győzelem volt.

  Meccs legjobbja: Vadócz
  Jók voltak még különösen: Pilik, Nagy, Baráth, Holender

 7. Pár szóban a mérkőzésről :
  Egy körömszakadtáig hajtó Kövesdet sikerült legyűrni. A kövesdiek legalább 3 meccsnyit futottak ma.Látható volt a taktikájuk hogy a nemzetközi kupában és bajnokságban a sorozatterheléstől megfáradt csapatot szét akarták futni.
  Nem szeretem Supinnyót de ma is el kell ismernem hogy a jó taktika hozta a 3 pontot.
  Bravó Attila !
  MEgint a végletekig meg volt szervezve a játék, aprólékosan, időközben váltásokkal. Persze voltak itt-ott egyéni hibák, de alapvetően be volt röffentve a motor.
  Zártuk a területeket, blokkoltuk a kövesdi barmok futóversenyeit , az ékpárjuk pedig képtelen volt tűz alá venni Gróf kapuját.
  A játékosokról :
  Gróf Dávid a szokásos magabiztossággal és koncentráltsággal tolta mint mindig. Volt egy kommunikációs hiba Botival de nem lett belőle gáz.
  Batik előrefelé továbbra is fos, de hátul remek dolgokat mutatott ma be.Sok jó szerelés, jó ütemek. Botinál szerintem érik a válogatott mez. Skvorc nem rossz de picit olyan gyámoltalan.MEgoldja a feladatát de lehetne sokkal agresszívabb.
  A szélen Heffler a szokásos szürkület de nem szidom mert nem ez az igazi posztja.
  Uzoma remek, minden meccsen megvan azaz 1 hiba és az az 1-2 szenzációs megelőző szerelés amiből megindul.
  Nagy Geri hatalmasat játszott ma ! Vadi adta a nyugalmat …és a zsugákat. A cseh srác egyelőre semmi.Reméljük kibontakozik. Azt nem értettem hogy szabadrúgásoknl miért nem adjuk oda neki a labdát. 25 méteren belül gyilkosat tud ágyúzni…de egyelőre mindent Heffler rúg.
  Danilo nagyot küzdött de látszott hogy nem ízlik neki hogy ennyire keményen fogják.
  Filipnek volt jópár megvillanása, akár szélről befelé akár centerben.A ziccernél mindkét kulcsmozdulatot fegyelmezetten koncentráltan megoldotta.az első a labdaátvétel volt amivel rögtön szöktette is magát.A másik kulcs hogy el merte húzni a kapus mellett. Ez a Dombó gyerek alacsony tehát oldalra sem nagyon tud megnyúlni.Okos döntés volt és gól.

  Összességében 12 ponttal a mi valagunkat nyalja a tabella.
  Remélem jövőhéten azt írhatom hogy : ” Múlthéten Holender, ma Gog ( magóg)”
  Kérdezném: a múlthéten rikoltozó pár emberke ma hogyhogy nem akarta hogy az Öreg eladja a klubot ?
  Imádnám ha a szezonban szépen sunyiban beeveznénk az első helyre amíg a Parmalat kinlódik európában, a zöldek meg az egójukkal meg a nagyépűségükkel lennének elfoglalva…

  1. El vagy tévedve…Honnan veszed, hogy aki más tulajdonost szeretne, az ma nem örülne, ha a jelenlegi eladná a klubot? Vagy nálad ez ilyen kérdés, hogy éppen győz-e a csapat vagy veszít?
   Egyébként meg mi a faszt provokálod azokat, akik nem úgy látják a klub helyzetét, mint te, hogy minden a legnagyobb rendben van?

   1. na… na…
    kicsit fogd már vissza magadat, na pont Lassie az, aki senkit nem provokál
    És ezt a stílust más csapatok fórumain, plíz

    1. Ha nem provokacio ,akkor mi?Máshogy fogalmazva;minek kellett az oda?Értelmes gyereknek tűnik,kovetkezésképp pontosan tudta hogy az.

   2. “Egyébként meg mi a faszt provokálod azokat, akik nem úgy látják a klub helyzetét, mint te”
    Lassie leírta a szokásos fordulóértékelőjét. Szerintem ezzel semmi gond. A fórumozás lényege, hogy mindenki elmondja a saját véleményét, amire kultúrált hangvételű reakciók érkeznek. Nos a Tiéd pont nem ilyen volt. :)

    “Vagy nálad ez ilyen kérdés, hogy éppen győz-e a csapat vagy veszít? ”
    Szerintem ez a Hemi ellenzőknél van…Luxemburg elleni kiesés követő fordulóba lelkes “Add el a Klubot”. Aztán a csapat győz, akkor csönd van, most a Csapat megint győzött, most érdekes módon nem volt “Add el a Klubot”-zás. Vagyis ha a Csapat kikap, akkor eladó a Klub, ha győz, akkor már nem eladó. :)

    Egyébként még mindig nem tudom, hogy a Hemi ellenzők kit szánnának, illetve kiben látnak reális utódot Hemingway esetleges távozása után.

  2. Sok dologban egyetértek, de nálam Pilik a meccs egyik legjobbja volt.
   Pilik lábáról folyt a labda egy-két hibától eltekintve, nagyon gyors háromszögeléseket csináltak Vadóczcal és Naggyal.
   Ahogy lejött Pilik, utána már nem tudtuk úgy megtartani a labdát.

   A mai játéka alapján nagyon komolyan erősödtünk a sráccal, ha megmarad a Vadócz-Gazdag-Nagy hármas augusztus 31 után is..

   1. Igen, Pilík ma jobban játszott, mint múlt héten, vele a pályán uraltuk a középpályát. Látszik, tud ő ennél többet is.

  3. Csak a végére.Azért ha valaki elgombozza az egész csatársort,majd hirtelen előkerülő lyukba teszi a pénzt,egy(1!!!)csatárral vág neki a nemzetközinek meg meg a bajnokságnak,az ne legyen már minta tulajdonos!Ha meg az,akkor hogy lehet az,hogy ezt a mintát a kutya sem követi az egész világon?!

   1. Hát azért ti sem vagytok éppen minta szurkolók..
    Te azt hazudoztad itt a fórumon, hogy tuti infód van arról, hogy a Hemi eladja a klubot.. Ez volt májusban és még azt is mondta, hogy egy hónapon belül, még fogadtál is vkivel.
    Mások meg azt kamuzták, hogy az Öreg csak azért adja el a csatárokat, mert lelép és még előtte le akarja nyúlni a pénzt..
    Meg hogy nem erősíti a csapatot..

    Szóval ajánlanám figyelmedbe:
    “Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, mielőtt a másikéban keresnéd a szálkát!”

    1. Mi abban az a hazudozás,hogy azt hallottam?Mindenkinek írtál?Nso,Nb1.hu,csakfoci,más szurkolók?!Azt hallottam,ez kijelentés és nem hazudozás,hülyegyerek!

     1. Nem emlékszem, hogy ilyen stílusban szólítottalak volna meg, mint ahogyan te is.. (“hülyegyerek”) Ez sem a te hitelességedet támasztja alá..

     2. De fejlődik, most például már egyáltalán nem tagadta, hogy Ő Fogado. :)

       1. Nem tartasz attól, hogy előbb-utóbb kitiltanak innen, miután saját szurkolótársaidról ilyeneket írsz? Különböző nickneveke alatt?

        1. Ha egy kicsit figyeltél volna,odairtuk,hogy összevontuk.A vezetékes Digi miatt a tàrsashàzban,bàr nem tartozik ràd.Amúgy te mit szólogatsz bele àllandóan,a két Muppet shows öreg meg az én vitàmba?!Főleg te,akiről üvölt a többnevűség?!Az ilyen latabàr félék miatt veszíti értelmét az egész,akik szétkötözködik-provokàljàk azt,ami itt a lényeg,a szabad vélemény,szólàsszabadàg és nêha bizony egy-két kàromkodàs is belefér.Egyébként ha akarod,kisétàlok és a munkàsokkal megszóratlak kommentekkel,haver,és màris kisebbsêgbe kerülsz,aztàn jöhetsz a hülyeségeiddel,hogy az mind egy ember,11 néven.

         1. Jön egy kis szabi,tied a pàlya meg a haverodé.Addig élvezd a villanyt amit beköttettem nàlatok,öreg komcsi.

       2. Persze hogy magányos vagyok, mert nekem sajnos nincs személyiségzavarom. :D

     3. Az engem nem különösebben hat meg, hogy sületlenségeket írsz, legfeljebb nem figyelek oda. De ahogy megszólítod a szurkolótársadat (“hülyegyerek”), az kifejezetten zavar!

      1. A” te azt hazudosztad” megszólítàsra,te milyen reakciot vàrtàl,baszd meg?!

    2. Itt te még az égvilágon semmihez nem szóltál hozzá,a tulajdonos kérdésem kívűl.Se taktikához,se igazoláshoz,se konkrét mérkőzéshez,se hadrendhez,se edzőhöz,se érkezőhöz,se távozóhoz,semmihez!Soha!Érdekes ez is.

     1. Engem minden érdekel a Kispestről, de különösen az érdekel, hogy azok a vezetőségi állapotok, amik 1994 és 2006 között voltak, soha ne térjenek vissza. És ezt eddig Hemingway biztosította nekünk összességében.
      Tudod, van egy másik mondás is:

      “Soha ne fizess rosszal a jóért.”

  4. Nyugodj meg,még mindig sok ember utálja a Gyuri bácsit,de a dózsát,fradit is utálja szinte mindenki,de mégis van meccs amikor külön nem foglalkoznak vele az emberek

 8. Gratulálok a fiúknak, egy újabb fontos győzelmen vagyunk túl.
  Kiváncsi leszek, hogy N’Gog milyen színt visz a Csapat játékába. Jó lenne ezt a veretlenségi sorozatot minél tovább tartani. :)

 9. Csak a 3 pont számít, Danilo pedig pont jókor kapott konkurenciát

 10. “Supka Attila (Bp. Honvéd): – A mérkőzés nagy
  részében a mi akaratunk érvényesült, meg tudtuk valósítani azokat a
  dolgokat, amelyeket előzetesen terveztünk. A találkozó elején volt egy
  kis problémánk a védekezéssel, nem helyezkedtünk elég közel az
  emberekhez, utána viszont masszívak voltunk, és a masszív védekezésből
  jól indultunk meg előre, több gólszerzési lehetőségünk is adódott. Ha
  figyelmesebbek vagyunk, a mérkőzés végén is betalálhattunk volna, de a
  legfontosabb, hogy a negyedik meccsünket is meg tudtuk nyerni. Nagyon jó
  közösség alakult ki az öltözőben, és a pályán is mindent megtesznek
  egymásért a játékosok. A szezon előtt sokat beszéltünk arról, hogy
  elment két csatárunk, de bizonyítottuk, hogy a középpályáról is képesek
  vagyunk gólt lőni, a támadóink is eredményesek, nyolcból hat mérkőzést
  megnyertünk eddig, ami erősíti a hitet és az önbizalmat.”

 11. Danilot kicsit mintha megzavarta volna Ngog érkezése és a 60 perctõl mintha a seggén vette volna a levegõt..
  Fontos gyõzelem volt, de még mindig nem ünnepelné túlsàgosan.. Vidi és Debrecen ellen a humgàriàn màr, aztàn Újpest idegenben, Ftc hungàriàn… 4 meccs, utàna làtjuk magunkat igazàn és hogy fekszik az MTK stadionja nekünk.
  Nagyon kívàncsi leszek a nézõszàmra, mert a Bozsik sokaknak kiesett eddig, de màsfelõl meg sok kispesti nem fog Hungàriàig beutazni..

  1. Tegyük hozzá, hogy derékon kapott, felváltva két bika védőt a Hudákot meg a Szalait, nem volt semmi… Ez a Hudák nem egy ügyetlen srác, ráadásul egy fejjel magasabb volt Danipacinál.

 12. Gratulálok a Csapatnak, meg kell tölteni a Hungáriát szombaton..megérdemli a csapat..

 13. nbIII-as csapat kikapott 1-0ra Májerrel, Kovács Nikolasszal, Banóval és Soltész Dominikkel a csapatban.

  Jövő héten Májert kipróbálnám már csereként, ezúttal nem (feltétlenül) Lukácsot beküldve.

  Kovács NIkolaszra is kíváncsi lennék Hefler helyén

 14. Köszönet a leutazóknak, Bulgáriából nézve is átjött a hangulat! Ahogy többen is írták ez igazi csapatmunka volt, szép győzelem! Filipnek külön gratula a higgadt megoldásához, idén nem az első 3 pontot érő gólja!
  N’gog – Danilo még mindig nem 90 perces, így nagyon örülök az érkezésének. Őt viszont fejben kell először felépíteni, remélem megtalálja az edzői stábbal a közös hangot. Ha itt sem tud maradandót alkotni, akkor ebben a pályafutásban ennyi volt. Türelmesnek kell vele lennünk, ha elkapja a fonalat, akkor nagy segítség lehet! (Csak azt sajnálom hogy nem egy hónappal ezelőtt csatlakozott a csapathoz..)
  Hungária krt. – Sokan aggódnak a hazai pálya elvesztésén, de sztem szurkolói támogatással ezt megoldjuk és jó hangulatú meccsek jönnek.

  Hanta, anno készült egy kutatás, megvan abból, hogy honnan járunk meccsre? Nekem pl. az MTK pálya közelebb lesz, mint a Bozsik, mi jött ki abból, hány százalék jár Kispestről?

  1. Nekem nagyon fog hiányozni, mert már rituálé számomra a vonat mentén kilépve 18 percet gyalogolni a Bozsikhoz – hogy közben még egy útisör is beleférjen – de természetesen a buzgalmas stadionba is megpróbálok minél többet menni, legfeljebb több sör fogy az úton :)

   1. En vagyok a masik oldal. Obudarol nekem 99 szazalekban auto, Hungariara ugyanilyen szazalekban tudok tomegkozlekedni. Nagyon remelem, hogy sokaknak nem lesz gond idegenbe eljonni egy hazaira. Csak azert valtottuk ki a klubkartyat, hogy egy-egy rangadora tuti beferjunk, szoval optimista vagyok. Ha a csapat is hozzateszi a magaet, szerintem lehet par telthazas meccsunk.

 15. Azt lehet tudni, hogy lesz-e lehetőségünk legalább egy edzésre az MTK-stadionban a hétvégi meccs előtt?

  Jó lenne, ha a játékosoknak nem lenne totál idegen a pálya, ha már hazai…

 16. Négy meccs, négy győzelem, ebből három kapott gól nélkül! Ki gondolta volna Eppel, ződ10-es, King, Bobál távozása után? Biztosan lesznek hullámvölgyeink, de így négy meccs után nagy piros pont Supka Attilának! Vadit mindenképpen meg kellene tartani!

 17. Ennél azért veretesebb videó-anyagot is összehozhattak volna, ha már ott voltak…

 18. NS élő szöveges kommentár: “Első ránézésre mintegy ezren látogattak ki az összecsapásra Mezőkövesdre, ebből nagyjából 300 fő a vendég Honvédnak szurkol.”

  Hivatalos nézőszám: 3200 néző

  No comment

  1. Es szemre kozel meg is volt a 3200. 2/3 haz egeszen biztosan volt. A 300 az no comment, csak parkolo auto volt kozel annyi a vendeg mogotti parkoloban es szamunkra lezart utcaban. Azt amugy jol lathattam, hogy Koszta a konnyeivel kuzdott es azert intett ki olyan furcsan a tabornak?

    1. Már rég nem az a Koszta, aki nálunk volt, vergődött, görcsös volt, nem tudom ellenünk mit akart mutatni, mert ez kevés volt. Nagyon kevés.

     1. Ismertük! Ennyi!
      Tegnapi produkciójából nem kell messzemenő következtetéseket levonni!

    2. 1996.09.26 -án született… 21 éves!
     Saját csapata öregbíti???

     1. Ráadásul már 10-esben játszik, nem a 19-esben. De amúgy minden stimmel :D

   1. 1500 néző. maximum.. nagyon foghíjasak voltak a sorok mindenhol…

    1. Most néztem meg az összefoglalót. Vendégből valóban tömöttebbnek tűntek a hazai sorok, mint szemből. Így már nekem is csak 1500-2000 közötti a nézőszám.

  2. Ezernél többnek tűnik. A stadion befogadóképessége elvileg 4183.

  3. A fagyisport Rólunk minden alkalommal – ha teheti – kicsinyítve tippel. A képeket látva simán voltunk úgy jó 600-an alsó hangon! 😎

  4. Nem gondolod, hogy leutaznak egy tudósításért ilyen messzire.

  1. Főleg, ha visszagondolunk miféle próbázókkal kísérleteztek a kezdeti előkészületi meccseken. Az első 4-et el is buktuk.

 19. Szép csendben:Baráth;Nagy Geri;Vadócz;Gazdag;Hollender válogatott forma.Simán beférnének.Rossin múlik…persze ha engedik.

  1. Hollender nagyon vékonyka ahhoz a szinthez! A Luxik a kinti meccsen is úgy nyomták el, ahogy akarták.

  2. Nagygeri és Gazdi nálam alap kerettag lenne. Gazdi a jövő játékosa, ha továbbra is így fejlődik. Nagygerinek pedig többet kellene vállalnia, megcsinálni a cselt (nem a robotra gondolok, az nagyon komoly amit letol…) mert képes rá. Boti véleményes, de az NB1 szintjén mindenképpen stabil. Holender még nem, Vadi pedig már nem válogatott szint nálam. Egyelőre. Nagyon kíváncsi vagyok Rossi első keretére.

  3. Gazdag oké, válogatott szint
   De a többit csak mi látjuk annak sztem.
   Vadócz: nagyon jó labdái vannak, meg olvassa a játékot, de már-már Galaschek Péteri kocogás van csak egész meccsen
   Holender: áá, nem.
   Baráth: jó kemény MB1-es védő, de ennyi.
   Nagygeri: a Pátkai sokkal jobb, ő előre is játszik

  4. Mondjuk az utóbbi 30 évben sokmindenki befért már a magyar válogatottba, de Rossi komolyabb szakember annál, hogy bárkit behívjon. Gazdag és Vadócz az előző kapitánynál is kerettag volt, ők valószínűleg Rossinál is azok lesznek. Én még Grófot tartom annak a szintnek, és be is hívnám, mert egész egyszerűen hülyeségnek tartom kapust külföldről hazahívni, amikor itthon is vannak azonos szintűek (Dibusz, Gróf, Nagy Gergely)..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.