Napikispest 2018.09.26.

 • Baráth Boti // először feszegeti egy cikk nyilvánosan Boti december végén lejáró szerződését. Az NSO úgy tudja, hogy a klub és a játékos már többször is egyeztetett egymással, de megegyezés egyelőre nincs.
 • Hemingway a Reggeli Startban // még tegnapelőtti az anyag, azonba nem beszéltük át, hogy az Öreg bedobott egy 10 millió eurós árat, amit elfogadható ajánlatnak tartana a klubért. Tavasszal, amikor átfutottuk a klub mögötti cégek publikus adatait, akkor mi is nagyjából 3 milliárd forintra (tehát nagyjából 10 millió euróra) tippeltük egy normális piaci környezetben azt a pénzt, amennyit el lehet kérni egy olyan vállalkozásért, amelyik egy adott gazdálkodási szerkezett mellett nagyjából előre kiszámítható eredményt tud felmutatni évről évre.
  • Mindenképp jegyezzük meg, hogy Magyarországon, és különösen a magyar futballban momentán nem érvényesülnek a normál piaci környezet szabályai, tehát könnyedén előfordulhat olyan helyzet, hogy például a Honvéd nem fér hozzá valamilyen okból a korábban számára is nyitott támogatási és finanszírozási formákhoz, ezzel is hazavágva az eredményességét és az érte elkérhető összeget. Netán jön az ismert telefon: “Hallom, Hemingway úr, eledná a klubot …” – és itt elhangzik egy összeg, ami akár lehet egy forint, akár tízmilliárd, kérdés mekkora az akarat a Honvéd átvételére.

“Napikispest 2018.09.26.” bejegyzéshez 88 hozzászólás

 1. Boti hianyozna, igy csak remenykedni tudok, hogy megegyeznek. Masreszröl, ha lehetösege van külföldön kiprobalni magat, akkor probalja ki, harmadreszröl jo lenne, ha vegre egy szezont serülesmentesen lehozna, eddig ugy fest, hogy kb 5 meccsenkent szenved egy kisebb serülest, nem tudom, hogy egy erösebb bajnoksagban, nagyobb terheles eseten nem romlana ez az atlag…illetve van e olyan külföldi csapat aki ezt megengedheti maganak….szoval Boti esszel dönts, te tudod neked mi a legfontosabb, a jatekelehtöseg vagy a penz….

 2. “és itt elhangzik egy összeg, ami akár lehet egy forint, akár tízmilliárd, kérdés mekkora az akarat a Honvéd átvételére.” Szerintem semekkora. Csak a játékosokat vásárolják majd ki, így lenullázva a maradékot. Aztán 200 miláért el is megy az ingatlan. Botit nagyon, nagyon sajnálom.

 3. Boti sokat számít a csapategységben is, meg játékban is! Remélem egyezség születik! Kellesz itt Boti!

  1. Nyilván tisztában van vele, hogy minimum az itt keresett pénzének minimum a kétszeresét is simán megkeresheti más NB1 es csapatnál… Ennyi év után, ha Hemi nem látja a klublegenda lehetőségét, akkor nincs más mint neki kell lépnie…
   Kedvelem Botit!

   1. Kedvencem a mostani keretből! Még jobban fájna, mint Davide, mert Ő tényleg ragszkodik a Honvédhoz…

    1. Azért pl. arra kíváncsi lennék, hogy pl. a Bobálnál pl. mennyivel “ólcobb” a Batik/Skvorc/Batik+Skvorc duó?!
     És ennek analógiájára a Boti vs. pótlása?!

     1. Még mindig itt tartunk? Nem olcsóbb. De Dávid külföldre akart menni, szakmai szempontokból. Nem akart maradni. Mit nem lehet ezen felfogni? Hogy megérte e neki, elválik. Egyelöre 0 meccset játszott egy nálunk nem erösebb Duklában. Helyére odavittek egy 38 éves szlovákot. Tehát, nem bántva öt, valószínüleg többet látunk bele, mint ami.

 4. Baráth akar lelépni külföldre, vagy gyerekkori kedvenc csapatához, az Újpesthez valószínűleg. Ez állhat e mögött.

  A külföldet megértem, ha jól emlékszem, maga Rossi is nyilatkozta, hogy minden magyar játékos próbáljon kimenni külföldre és ott próbára tenni magát.
  26 éves, most tud lelépni ingyen, élete formájában van ebben a naptári évben, megértem, ha távozik külföldre.

  Az Újpest fájna azért, mégha oda is érkezne vissza…

  1. Oda se azért mennek…
   Balhé, divat, Neresek, raklap ingyenjegyes… soroljam még?

    1. Minden eladó!
     “Az egész világ egy hatalmas wc csésze…”

     Garancsnak már van klubja… Lölőnek még nincs idehaza! De attól mentsen az ég!

     Ok, de miért kérdezed? vagy költői?

     1. Így hallottam. Hátha vki más is tud vmit. Garancsi jön ide, helyére megy vki.

      1. hagyd mar ezeket a parasztvakito hülyesegeket, Fogado
       Semmi alapja ennek, Garancsi be van betonozva Fehervaron

       1. Véleményem szerint senki nincs bebetonozva sehová! Lásd Simicska!
        Ettől még osztom véleményed.

        1. Sem oda ahova ő szerette volna magát, sem oda (még?!), ahová más szeretné őt bebetonozni… :)

        1. Áprilisban írta vki uezt a hírt a ZTE-tulaj kapcsán, hogy átjön ide, helyére meg megy valaki. Az sem volt igaz, szerintem ez sem. Garancsi sok interjút adott a Videoton EL-menetelése kapcsán, ráadásul a MOL-lal nagyon jó üzleti kapcsolatot ápol, márpedig a MOL éppen most fűzte szorosabbra a szálakat a Vidivel..
         Aligha hinném, hogy miután 10 éve kihúzta a kátyúból a Vidit, pont most passzolná le, amikor átvennék az új stadiont, meg az EL-ből temérdek pénz folyik be.
         semmi sem lehetetlen, de kb. 0.0001% esélyt adnék erre.

         1. Azért nem mindegy hogy a vidinek vagy A világhírű HONVÉDnak vagy a tulajdonosa. …. Egyébként szerintem sem jön

          1. A “világhír”, az egykori nagyság, csak a mi büszkeségünket és a csapatunk iránti szeretetünket táplálja. Piaci értéke nincs Ha lenne, már rég megkapta volna Hemingway azt a bizonyos visszautasíthatatlan ajánlatot, amit azért emleget olyan magabiztosan, mert esze ágában sincs eladni a klubot, és tudja jól, hogy nem fog jönni az az ajánlat.

      2. Másod, vagy harmadkézből, netán a Borsban olvastad??? Ne röhögtess!
       Akkor szólj majd, ha a Csányi szájából hallod majd, hogy képzeld Gyurikám, holnap a Pityu kifizeti a 3 millió EUR-t… Okéy?!

       Na majd akkor!

  1. Csak egy kis gondolatolvasó. A nagy vezér apja a Honvéd (mint BHSE) nagy anyagi támogatója és szimpatizánsa. ;-)

  1. Muhaha!
   Rebrov feltölti majd a keretet éhes ukránokkal!
   Nem kell oda több Magyar!

  2. Boti már megmondta, hogy a ződekhez sose fog menni, Ő pedig nem az a típus, aki segget csinál a szájából.

  3. Örülök, hogy felhoztad a témát. Sokan azt mondták, hogy mi miért gondoltuk, hogy Lanzafame nem fog egyből “előrébb lépni”, mihelyt lehetősége van rá, hisz ő nem Kispest nevelés. Na ennek a témának a rövidre zárására találtam egy nagyon jó cikket Griezmann esetébe, aki az örök rivális Atléticó – Barcelona közötti dilemmájáról beszélt. Jól esett volna mindenkinek, ha mi is egy ilyesmi dillemázásról olvashattunk volna:

   https://index.hu/sport/futball/2018/09/26/nem_tudtam_aludni_amikor_a_barca_keresett/

   1. A posztjaimból talán átjön, hogy én magam a külföldi csapatok közül leginkább az Atletivel szimpatizálok, még 1995, a Molina – Geli, Solozabal, Toni – Roberto, Vizcaino, Santi, Caminero, Pantics – Kiko, Penev csapat óta, tehát nem a Simeone korszakban hungaromatracosodtam be. Tény, azóta viszont nemcsak mazochizmusból szorít az ember nekik. Griezmann nagyot fejlődött az érkezése óta, és az utóbbi 2-3 szezonban tényleg olyan ott, mint a zsoldi volt nekünk. A játékos, akinek ha jó napja van, vállán viszi a csapatot, de ha le tudják venni a pályáról, gond lehet (bár az őt ellensúlyozók közelebb vannak hozzá szintben, mint nálunk a keret az olaszhoz voltak). És tök jó olvasni ezeket. De azért tény: bármilyen szépen is néz ez ki leírva, elmondva, azért Grízes irdatlan dellákat kapott a maradásért, lehet, ha Hemy tárcája is ennyire tudott volna versenyezni az államkincstárral, akkor a zsoldi még ma is a Kanyar dalait énekli videóra, a freskója még intaktan állna a Corleonéban, ő maga pedig minden nyaralásán vésné a csakakispestet a homokba, mintha nem lenne holnap. A pénz sok mindent megold -sajnos, ennyit a romantikáról. Ha nem lennének az ázsiai befektetők az ATM mögött, nem lett volna sok álmatlan éjszaka Gríznek sem. És ma Barcelonában varázsol. Hát igen. Kissé vagyok ábrándulva ebből a modern foci dologból, már elég régóta, és mikor kezdtem volna megint hinni a mesékben, elég rendesen jött a józanítás idén nyáron :) Úgyhogy sajnálom a zsoldost, és örülök Griezmannak, de csak óvatosan. Boti azért remélem külföldre megy , bár ha végül Újpestre térne meg, sem tudnám egy rossz szóval se illetni. A romanitka korának meg még másfél évig megmarad Nagy Gergő.

    1. Pont ezt akartam válaszolni én is, hogy ott más a lóvé Grízes esetében… botorság is az összehasonlítgatás!

     1. Persze, lehet, hogy a lóvé sokkal több, de a fizetési arányok ott is hasonlók lehetnek…és innentől kezdve már simán vonható a párhuzam.

     1. mentségemre szóljon, ő egy évvel később jött, már a bajnokcsapatba, pont Penev helyére

      1. Nagyon jó csapat volt az, Ajax ellen tovàbb kellett volna jutniuk, jobbak voltak.. Ha ott tovàbbmennek, talàn a BL-serleg is meg lett volna.

       Lanzàhoz inkâbb Falcao tàvozàsàt hasonlítanàm. Èrtelmetlen butasàg volt, az Atletico azóta Se tudta pótolni, sem õ az Atleticot.

       Nem jó irànyba megy a foci màr jó ideje.

    2. Persze, értem amit mondasz, de arányaiban nyilván magasabb összeget ajánlott a Barca, mint az Atletico. Arról nem beszélve, hogy azért egy Barcelona, a mégiscsak egy Barcelona, bármennyire is köpnek rá egy csomóan. Ott játszani egy játékosnak komoly preztízs. És ennek szellemébe Griezmann dilemmázása számomra több, mint olcsó komédiázás.
     Én elég együttérző, empatikus embernek tartom magam, pont ezért nem vagyok Lanzával szemben gyűlölködő álláspontú, de attól független mégis fáj, hogy Lanza elvette tőlünk a várva várt futball-Messiás illúzióját és a “fejlődésére” hivatkozva egyből odafeküdt a Fradinak a pénz miatt.
     Baráth Boti esete érdekes. Ők Nagy Gerivel együtt egy roppant szimpatikus páros, ha valaki Ő aztán igazán megérdemelne egy zsíros külföldi szerződést. Bár vérezne a szívem, mert nem csak egy jó játékost, de egy csupa nagybetűs EMBER-t is veszítene a Csapat (és a Szurkolók).

   2. Sajnos nem ez a jellemző, én az angoloknál például az Arsenalnak drukkolok, ott is ha valakinek van egy jó szezonja, már viszi is a City vagy a Liverpool. Szinte már örülni kell annak, hogy az utóbbi két évben egyik játékosunknak sem volt még egy közepes szezonja sem. :)

 5. a kormány ma döntött az MTK-sportvárosról, kíváncsi vagyok, a Bozsikra szánt keret emelése is téma volt-e

  1. erdekes, hogy a Honved a legsikeresebb klub az olimpiai reszvetelt es helyezeseket
   tekintve, megis pont a Honved nem kap semmit sem..
   MTK, Fradi igen, egy rakas kezilabda, vizilabda csapat, de a Honved nem.. Sem foci, sem mas teren

   1. Ne keverd!
    Az MTK, Fagyi nincsen szétválasztva! Még mindíg egy klubot alkotnak!
    A mi klubunk, Kispest-Honvéd -dá alakulás során ’89 teljesen kivált a Honvéd családból! Köszönhetően a De Vries – Rácz Gábor pénzmosoda gmbh-nak…

    1. ettöl meg a teny teny marad.. a Honved nem kap ilyen szintü tamogatast, sem a többi klub, sem a focicsapat

  1. Azért nem volt a taggyűlés taggyűlés, mert nem küldték el – a kötelezendően elküldendő- jegyzőkönyvet.

  2. Szépemlékű gyermekkoromat idézi ez az egész, amikor a játszótéren a szabályokat azok a srácok alakították, akiknek nem csak a pofájuk volt a legnagyobb, de még a labdát (vagy biciklit) is ők birtokolták. Ilyenkor a józanész ki volt zárva, minden úgy volt jó, ahogy mondták.
   2010 előtt nagyon vártam, hogy az akkori simlis banda el legyen végre számoltatva. A mostaniaknál viszont már nincs mit elszámoltatni, hiszen amit csinálnak nyitott könyv. Nem tudom mikor, nem tudom, hogy milyen formában, nem tudom, hogy ki által, de itt még hatalmas bukásoknak, hatalmi harcoknak leszünk idővel szemtanúi….

 6. tudom, itt sokan megvetik a 444-et, de ez a cikk egy érdekes, elszomorító jelenségről ír az új stadionok fenntarthatósága kapcsán. https://444.hu/2018/09/26/elsore-felepult-egy-nyeresegesen-uzemeltetheto-mintastadion-aztan-az-osszes-tobbit-megis-megcsinaltak-penznyelonek
  Elgondolkodtam, hogy nálunk vajon mi lesz a helyzet, és arra jutottam, hogy sajnos a lokációból fakadóan valószínűleg nálunk is keményen veszteséges lesz a stadion.

  1. lokacio nem gond, olyan üzleteket kell odacsabitani, amit amugy is kocsival közelitenel meg, csak parkolo legyen eleg. hülyesegre egyebkent nemetorszagban is van pelda :) allemania aachen is felhuzta a stadionjat es most ötödosztalyban van, mert nem tudnak csapatot epiteni es stadion fentartani egyszerre. Termeszetesen csontvaz stadionrol beszelünk. Azert is röhelyes, mert ha összefogtak volna at aacheni CHIO (vilaghirü lovas verseny) szervezöivel (akik többször kezdemenyeztek ezt) es szponzoraival akkor most siman bundesligaba nyomnak…:) ehelyett kicsinyes modon megprobalatak kihagyni egy üzleti csoportot (lovas verseny szponzorait), hogy kevesebb fele kelljen osztani a remenybeli penzt. A stadion vegül ugy epitettek meg, hogy lovasversenyt meg veletlenül se lehessen szervezni benne (nyitva hagyni egy kiskaput mindig okos dolog). Aztan kesöbb a lovasversenyre is felhuztak egy komplexumot ami közvetlenül a stadion mellett van :) . A lovas sport szponzorai akik a csapatot is tamogattak mind kiszalltak a focibol. Egyebkent a Stadion az egyik bevasarlo negyed szelen van, szoval jo helyen. Egy szep es tanulsagos törtenet a farizeus nemetekröl :)

   1. szia, ezt alá tudom támasztani, voltam Aachen meccsen pár éve – a stadionjuk nem nagy szám mai szemmel, de a lovasközpont világszínvonalú.

  2. Azért jó látni, hogy legalább egy stadiont normálisan használnak az országban.

 7. Eddig valahogy meg nem adtam jelentoseget a bucsunak de a videot meglatva elotortek az erzelmek :((

  https://youtu.be/djuPkG7RU60

  21 ev alatt nem volt olyan ev , hogy nem talalkoztunk volna eleinte a palya szelen tamasztva csapat kabalakent , a kandelaber beton labanal a fuvon focizva szamtalanszor , aztan eljot az en idom , hogy a mostani mufu helyen levo salakon es a hatso fuves helyen levo foldesen elkezdjem rugni a bort kozel 10 evnyi merkozes es edzes. Sok ember stadion turan csodalja az oltozoket a kijarot a klubhazat( a regi bufet a billiardal ahol az ember a felnottbol ossze futhatott jatekosokkal Sasu es tarsai )ami szamomra mindennapos dolog volt a lepukkant eger jarta oltozoktol ( Hemy elott) a full extras beulos medencesig mind te voltal, palyarol labdaszedokent csodalva a kanyart kesobbiekben reszese lenni es szurkolni a csapatert felfedezva magadba azt a palya szeli kisgyereket aki csodalta a nagyokat ..Megszamlalhatatlan emlek kot hozzad ,…..

  VISZLAT BOZSIK STADION

  1. Hatalmas ez a videó,
   Hatalmas ez a BB feldolgozás,
   Hatalmas ez a Tábor, a legjobb szurkolok,
   Hatalmas,csodálatos játékosok,Emberek
   Hatalmas Klub!
   Valami véget ért….., de van ami soha el nem múlik!
   Csak a Kispest!

   1. Azért ebből a számból még mindig a Zorall verziója a legjobb. :)

    1. valld be őszintén, hogy azért a BB-s megjenés idején neked is bejött… lehet, hogy ott énekelted feketében az első sorban… :)

     1. Abból valahogy kimaradtam, addigra már rockzenét hallgattam. :) De a Dolly Roll-os, Szikora Robis korszakomat sose fogom letagadni. :D

      1. és ez sok mindenben magyarázatot ad a “fura” humorodra is… :D

       1. Na ezzel a jelzővel még sosem illették a humoromat. Talán a közgáz tanárnőnk mondott rá valami hasonlót, mikor közölte szüleimmel, hogy “Nézzék, imádom a fiúk fanyar humorát, de ettől még sajnos meg kell buktatnom év végén…” :D

     2. Nekem megvolt jópár BS :) nem tagadom. Az egyiken gipszelt kézzel, mondjuk a harmadik sorban, feketében….. Jó volt, szép volt!

  2. erre mondta azt valaki szombat este, hogy új stadionunk ugyan lesz, de otthonunk már nem
   sajna, iszonyat találó megfogalmazás

   1. Nyilván én is félek ettől, de azért nem jelenteném ki így. Rajtunk is múlik, otthonná kell tennünk (csapatnak, vezetőknek, szurkolóknak, sikereknek, emlékeknek)

   2. Ne jajongjon már itt ennyi ember!
    A mi otthonunk ott van, ahol jól érezzük magunkat, ahol otthon vagyunk!

    Majd az Arsenal szurkolók is fanyalognak, hogy jajj az az Emirates… jajj az a Hájböri…
    ne legyetek már ilyen nyámnyilák!
    CSAK

    1. https://www.mediaklikk.hu/video/goool2-19-resz-2/
     (37.14-től)
     ezért még nem kell minősítgetni senkit, mert másképp él meg dolgokat, mint ami neked megszokott.
     fura lenne, ha mindenki ugyanúgy érezne 1 adott helyzettel kapcsolatban, ami gyökeres változást hoz 1 csoport életében.
     évtizedes kötődések, emlékek után most itt van a bizonytalan jövő, jönhetnek néha “negatív” gondolatok is, amilyen viszonyok vannak az országban…
     nyilván mindenki bízik benne, hogy megépül a tuti új stadion, amiben hasonlóan sikeres lesz a HONVÉD, csak látnánk már a ténylegesen beinduló bontási/építési folyamatokat.
     de egyelőre áll a vidistadion befejezése és az akadémiánál is tökölnek, szóval minden csúszik.
     reméljük a legjobbakat…
     medvepuszihoz csatlakozva : építsék meg, a többi rajtunk múlik.

    2. ” Nekünk ott van az otthonunk, ahol gyermekként játszottunk…. ahol ébren is álmodtunk… ahol szó volt a szó ahol a rossz is túl jó…!”😂

   3. vajon hanyan fanyalogtak a sarkany utcai stadion utan….? probaljuk az ujat belakni! nekik is sikerült…

    1. Igazad van Semmit sem kell túltolni, a ragaszkodást, az érzelmeket sem. Meg fogjuk szeretni az újat is, mert az is a szeretett klubunké lesz. Remélem, megérem…

 8. Giuseppe Rossit egy évre eltilthatják doppingolás miatt…

  .. remélem, Hemi veszi máris a telefont, hogy jövőre itt kezdje újra :-)

 9. Azért milyen durva, hogy Hemingway 10 milló euróra taksálja a Klubot. Ez magyar szinten jelentősnek mondható 3 milliárd, de ha azt veszem, hogy a szomszédos országokban ennek többszöröséért adnak el játékosokat, elég elkeserítő az arány.

  1. azért rendesen bekérdezett a csaj a maga érdekes stílusában.

   “Maga smucig?” :-)

  2. majd szezon végén kiderül, h mennyire erős…
   azért a bajnok csapat védelme sokkal stabilabb volt.

   az Öreg Jim Morrisont rendelt, majd jött az öreg rasta… :D

   1. Helyes! Menjen ingyen, úgy stabil nemzetközi szereplés lesz!

    1. nyilván az sem a tuti verzió… de annak sem volt sok értelme, hogy “nemzetközi kupaszereplés”, aztán erősítünk a kiesés után.

     1. az viszont a legrosszabb verzió, ha a nemzetközi kupaszereplés gyanánt tartogatjuk a játékosokat, duzzasztjuk a kiadásokat, aztán az első, max. második ellenfél legázolja a csapatot (amire kb. 10 a 8-hoz az esély), a klub meg eladósodik..

     2. persze, hogy nem. A csapatépítés évekig tart. Közben jönnek-mennek játékosok. De van egy gerince a csapatnak. Ennek is köszönhetjük a bajnoki címet. Csak a gerincből sokan elmentek. Ami a nagyobb baj, hogy sokan ingyen. Ha már megy, legalább pénz jöjjön érte.

      De nem könnyű az egyensúlyt megtalálni, ha nem korlátlanok a lehetőségeid…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.