Maradjunk annyiban, hogy hoztunk egy pontot a Fradin

Paks – Bp. Honvéd 0-0

Nehéz szavakba önteni a tegnap történteket, illetve nem történteket. A Paks-Honvédot ugyanúgy hivatalosan bajnoki labdarúgó mérkőzésnek csúfolják, ahogy bármi mást, amit az NB I. keretében rendeznek, azonban ezek többségét a gondos futballvezetésnek hála nem láthatjuk, hiszen mi magunk is mérkőzésen vagyunk, a többi pedig velünk azonos időben.

Szóval. Mi csak a saját meccseinket látjuk, amik ugyanúgy bajnoki labdarúgó mérkőzések, mint a többiek, ugyanúgy pontot ér az azokon mutatott teljesítmény, ugyanúgy belépőjegyet szednek rá, a liga neve is ugyanaz, tényleg minden.

Ezek a meccsek aztán vagy nézhetőek, vagy nem, de többnyire inkább nem. Azonban Pakson kiderült, hogy a nézhetőségnek, illetve a nem nézhetőségnek is vannak fokozatai, és ez a meccs egy időre beállította a tengely egyik végét.

Konkrétan nézhetetlen volt, élvezhetetlen, mindentelen, ami ahhoz szükséges, hogy egy meccsről érdemben beszélni lehessen.

Ezért én sem fogok.

Mert miről is lehetne? Hogy Gróf védett kettőt, és ezzel tartjuk a nulla kapott gól hetek óta? Hogy pontot hoztunk el a paksi katlanból? Ahonnan nem nagyon szoktak a vendégek pontot rabolni? Hogy egy építési terület kellős közepén, egy kapu mögött éppencsak átadott, de a puszta lelátón kívül minden kényelmet és funkciót nélkülöző felépítményen ácsorogtunk másfél órát – és kellemesen elbeszélgettünk?

Az M4 Sport összefoglalója elérhető itt, és tapsoljuk meg a tévés kollégákat, mert nem lehetett kis munka ebből a meccsből egy négyperces valamit legyártani.

Hazafelé, ahogy  beértünk Pestre, hívtam Sámánt, mégis merre? A kérdés nyilvánvalóan a szülinapi koccintás helyszínére vonatkozott, azonban legalább annyira érdekelt a nagy kérdés, amin addig ha nem is túlzottan, de azért egy kicsit járt az agyam, hogy egyáltalán lőttünk mi kapura? A mester képernyőn követte az eseményeket, és szerinte háromszor is. Ebben egyeztünk meg.

Aztán Szőts Gergely lefújta egy támadás közepén, a hosszabbítás utolsó másodperceiben, többek állítása szerint még pont belül. Tischler berúgta, a gól érvénytelen, és ennyi. Vége, lehet hazamenni.

Tegyünk egy pipát a Honvéd bárki ellen legalább jó a 0-0-ra, vagyis a döntetlenre, történjék szinte bármi. – mondat mellé, és emlékezzünk meg a kieső Nagy Geriről, Batikról és Danilóról. Tizennégy meccsből kilencen gólt sem kaptunk.

(Amúgy Paks legérdekesebb része talán az volt, hogy megint terjedni kezdett a pletyka, miszerint Hemibá eladta a klubot, és hamarosan jön a Duna Aszfalt éléről Szíjj László nagyon belső körös oligarcha. Ha tényleg így történne, akkor a Felcsút, a Fradi és a Videoton mellett gyakorlatilag a NER negyedik klubja lehetnénk a kapcsolati háló szorosságát vizsgálva, és egy újabb remek alkalom lenne, amikor az ember elgondolkodik, akarja ezt az egészet egyáltalán? Tudunk jó képet vágni a kvázi ötvenes évekhez, pusztán azért, mert ott van az eredményesség és a pénz ígérete?)


Osztályozókönyv //

címlapkép: 1909foto

“Maradjunk annyiban, hogy hoztunk egy pontot a Fradin” bejegyzéshez 60 hozzászólás

 1. Most lesz egy válogatott szünet, amikor kérdés , hogy mennyire tudják összedrótozni a fél csapatot. Ráadásul , ha minden igaz akkor Boti nem is játszhat a kövesd ellen 5 sárga miatt. Ezzel egy időben Bobál “többetakarokkeresni” Dávid még mindig 0 játékpercnél tart a tökutolsó Duklában.. Ki a kicsit nem becsüli…

  1. Az lehet, hogy nem fair módon bánt vele, de azért a “Dukla jobb, mint a Kispest” nyilazkozatára ennek ellenére nincs magyarázat. És nem azért, mert nem jobb…

 2. “Tudunk jó képet vágni a kvázi ötvenes évekhez, pusztán azért, mert ott van az eredményesség és a pénz ígérete?”

  Hmm… hol is?

 3. A 6. leggazdagabb? Hosszútávon kb. erre a helyezésre lövöm be vele a Kispestet.

 4. Szurkolóként skálázunk a hangulatban, másként érezve ugyanazt, ha győz, másként érezve. ha veszít, ha jól, vagy rosszul játszik játszik a csapat. Néha előfordul, hogy a rossz játék eredményt hoz, néha meg a jó sem. most egy kicsit úgy köztesen vagyunk.
  Akarat volt, játék nem, egy pont lett a vége. Nagyon nem érezték a játékosok egymást,nem volt stílusa, egysége a játéknak, mindenki csinált valamit, néha jól, de leginkább rosszul.
  Hantára, Hemire reagálva: ha eredményes csapatot akarunk, amely magasabb szinten is eredményt akar, és tud elérni, ahhoz a mai labdarúgásban tőke kell. Ha Hemi papa ennyit tudott, vagy tud beletenni azt véleményem szerint vegyük természetesnek és köszönjük meg neki, mert idáig is életben tartotta, és bajnokot is csinált a csapatból.( Itt érzem a szinonimát Lanzafáme tekintetében)
  Miért kellene haragudni rá, és miért kellene egy jövőbeli nagyobb tőkéjű befektetőre már eleve rosszallóan tekinteni.
  Vagy pénz nélkül, pusztán játékszeretetből, klubhűségből maradhatnánk egy alsóbb osztályban örökös bajnokok.

  1. Nem mindegy, hogy valaki miből szerezte a pénzét..
   .. ha valaki egy átlagpolgár családból lett sikeres ügyvéd, majd tehetős vállalkozó, arról lehet feltételezni valami kis észt, vagy legalábbis reális világlátást, kitartást, valamit..
   .. ha valaki viszont abból tett szert hatalmas vagyonra, hogy kiszippantották az államkasszát, ott valószínűleg a szakmai építkezéshez való türelem, a pénz, mások pénzének a jó értelemben vett tisztelete, a mismásolásoktól és játékosmutyiktól való legalább átlagos szintű ódzkodás és egyáltalán a tehetség és kitartás alapszintű megléte is erősen kérdőjeles..

   Mindenki a Honvéd javát akarja.
   Ha jön ide egy arc, aki nemcsak eredményeket ér el pár idényben, hanem szakmailag továbbépíti a klubot, azt mindenki üdvözölni fogja.
   Viszont arra nincs semmi szükség, hogy valaki még azt is szétverje, amit Hemingway azért kétségtelenül felépített. (Stabilitás, magyar szinten egyik legjobb akadémia.) Aztán ha már nem érdekli az egész, nem bírja a közeget (lásd: Diósgyőr), vagy a Fidesz vereséget szenved a következő, vagy utána következő választásokon, akkor csődbe viszi, vagy valahogy ramaty állapotban ügyeskedőnek továbbpasszolja..
   Na, erre semmi szükség sincsen

   Azt se felejtsük el, hogy az építőipar nem éppen egy stabil világ, ma fut. Két év múlva ki tudja.. Ha bedőlnek a vállakozásai, nem jönnek már eus támogatások, utána hogy fog hozzáállni?

   1. Nagyon korrekt komment, mutat egy kevesektől megszokott tájékozottságot és gondolkodást.
    Tegye mindenki össze a kezét annak ami van, becsüljétek meg a jelenlegi helyzettet, mert utólag siránkozni felesleges lesz.

   2. Korrekt, bár Hemi hátteréről is hallani ezt-azt, ami nem passzol az őt illető leírásodra :) persze talán rosszindulatú mese az egész, fogalmam sincs. Tényleg jobb hinni a fentiekben, én is próbálok.

   3. Továbbgondolod, mint Nyuszika, hogy mit várhat Mackótól…. :)

    Miközben csak pletykákról tudunk, arról, hogy kell-e egyáltalán a Hemingway utáni, szerintem egyáltalán be nem látható, távoli jövőről gondolkodni, semmit. Az egyetlen életszerű jövőkép – Hemingway szerepléseinek ismeretében -, hogy szeretett klubom nem adásvétel, hanem öröklés tárgya lesz. Remélhetőleg sok-sok év múlva,
    mert Hemingway úrnak is hosszú életet kívánok, másrészt az örökösöktől (általában) semmi jót nem kell várni.

    Egyébként meg ha mégis igaz lenne, engem egyvalami érdekel (leszarom ugyanis a politikai megközelítéseket, mert ha nem tudunk változtatni a körülményeken, alkalmazkodni kell hozzájuk), hogy legyen gazdag a klub és minél eredményesebb. Ha ezt biztosítja a tulaj, éljen, ha nem, akkor takarodjon.

    1. ” ha nem, akkor takarodjon”

     Egy (most) belső körös oligarcha? Aha, mert az csak úgy megy kicsiny hazánkban, igaz?
     Maradnék (én is) inkább hosszú távon Hamingway-nél, és egy másodpercre sem zavar, ha “csak” 5.-6.-ok vagyunk, és boldog vagyok, ha kicsúszik egy-egy dobogós hely.
     Hamingway-nek sokat köszönhet ez a szurkolótábor és persze a csapat játékosai is. Stabil gazdasági háttér, konzekvens gazdálkodás, (sokaknak nem tetsző) lassú, de folyamatos fejlődés (erre az elmúlt 2-3 év és a jelenlegi pozíció a bizonyíték).

   4. Jogosak a fejtegetések, ám:
    ezek után tulajdonképp feltehető a kérdés: kinek a tulajdona lehet, legyen ideálisan, jelzők nélkül egy fociklub. Ne felejtsük el, ezen a szinten már súlyos milliárdokról van szó!

    Ha az államé, akkor “NER” csapat, amely ideológiával összekapcsolható, és innentől már csak negatív jelzőket érdemel?
    Vagy hazai magánszemélyé, (személyeké) aki bármely tisztes foglalkozás végzése folyamán akkora jövedelemre tesz szert, amely mellett megengedhet magának egy ilyen nagyságrendű pénzügyi “kiruccanást”, amitől Ő aztán is negatív jelzőt érdemel?
    Milyen korrekt, hosszútávú, megvalósítható más lehetőségek vannak még kis hazánkban, például a Kispestre vonatkozóan?.

    1. “Ha az államé, akkor “NER” csapat, amely ideológiával összekapcsolható, és innentől már csak negatív jelzőket érdemel?”

     Ez leginkább attól függ, hogy ilyen csapatnak szurkolsz-e. Mert pl. a Fradi-drukkereket egyáltalán nem érdekli ez a vonatkozás, hanem örülnek, hogy dől a pénz, jó csapatuk van, magyar szinten kiemelkedő játékosokat tudnak megvenni,

     Ezzel szemben mi, akik pofára esünk, azt mondjuk, hogy a kurva anyjukat … :)
     Ja, és még olyan baromságok is elhangzanak köreinkből, hogy ilyen pénz nem is kellene.

 5. reméljük, nem ilyenek jönnek majd Hemingway távozásával:

  1. Most akartam írni. Viszont Molnár Gábort meg kéne szereznünk szerintem.

    1. Ez igaz, de ha nyerni akar valamit akkor jöjjön hozzánk. 😁🎖️🏆

    2. _Januárban már lehet itt fog kétszer annyit..:)
     Ez a Pillár, Cseri, Molnár, Koszta négyes nagyon jó Kövesden..

   1. +1
    Szerintem is meg kellene szerezni. Nem fosik, meg meri csinálni a cseleket 1-1-ben, jól lő, lát a pályán és tud ilyen pontos indításokad adni.
    A mi középpályánkon sokat érne a srác!!

    1. az a gáz, hogy ilyen kulcspasszokra Gazdi meg Hidi is képes, csak épp 1 ideje besült ez a dolog náluk…

   2. Akkor kellett volna lecsapni rá, amikor szabadlistára tették felcsúton, most már felejtős, Hemi nem fizet játékosért (hacsak nem lesz új tulajdonos :-) ).

  2. Fel kell kötni a gatyát, mert az M.kövesd sokkal jobban focizik, mint a Paks.

   1. nekünk lehet h jobban fekszik, ha játszik az ellenfél, mint ha a paksi passzívot tolja…
    persze ne játsszon túl jól! :D

  3. Hát, kérem, ez azért nem Koszta gólja volt, hanem Molnáré, óriási labdát adott..

   Igen, az nagy fegyvertény lenne, ha legyőznénk a Mezőkövesdet. Minden játékosra szükségünk lenne ehhez.
   Főleg Danilora, aki 3 hetet fog sajnos kihagyni a meccs előtt.
   Jó lenne tudni N’Gog hogy létéről is valamit.
   Baráth tényleg el lesz tiltva??

  1. A válogatott büszkesége, egy tahó bunkó volt mindig is és még ő volt felhaborodva!

 6. A lehetőségekhez képest jól jöttünk ki a fordulóból. A Videoton továbbra is mögöttünk.

  1. akkor ér valamit ez az 1 pont, ha sikerülne legyőzni a Mezőkövesdet, de ez most kutya nehéz lesz.
   Nem is a Mkövesd játéka ijeszt meg, hanem a hiányzóink népes tábora. Baráth 5. sárga, Nagy Geri, Danilo, NGog?, Batik..
   Most tényleg a Mezőkövesd elleni meccs lesz a szezon legmeghatározóbb mérkőzése.
   Ha őket elkalapálnánk, mehetnénk a dobogóért.. Ha kikapunk, tavasszal sárcsata lesz az egymás mellé beragadt csapatok között.

    1. Igazad van, elnéztem tegnap, Kamber helyett láttam egy Boti sárgát. Mea culpa.

     Viszont azt várom, hogy a Kövesd ellen Kukoc kapjon sárgát, mert az tényleg már az 5. lenne neki, és akkor a vidi ellen nem játszhatna szerencsére :D

     1. Kamber se kapott sárgát..:)
      Bamba és Holender kapott.

      Az első meccs lesz, amikor komoly nyomás lesz a védelmen, hogy most tényleg hozzák le nullára a meccset.

      Védelem vállalható lesz, csak – remélhetőleg – Batik fog hiányozni. Középpályán azonban Nagy Geri még mindig nem lesz, Uzoma viszont elvileg már visszatérhet.
      Danilo formája lesz a kérdés.

      1. Amúgy lehet, hogy ebben pesszimista vagyok, de elég rövid még így is a csatársorunk. Láttuk, hogy ha nem volt Danilo, illetve megsérült N’Gog kettő helyett csak Tishler volt oszt csókolom :/ Supka már nem tudott kit behozni csatárnak a végén.

      2. Az a baj, hogy nem elég, hgoy a kezdőben legyenek, formában is kell lenniük… Fizikálisan és mentálisan is.
       Ha felépülnek jövő hétre, akkor is két hét lemaradással kell számolnunk.
       Uzoma nem játszott nb1-es meccset két hónapja…
       Danilo és Batik 3 hét kihagyás után lesz még akkor is, ha addigra felépülnek.

       1. Így van, a többiek meg 2 hét kihagyásra… ;D
        Ekkora marhaságot írni!

        1. Szerinted mindegy az egy játékos formája szemszögéből, hogy 2 v 3 hetet, vagyis 1 v 2 meccset hagyott ki??
         Ne viccelj..

    2. inkább kapott volna sárgát. utána a Vidi ellen jobban fog hiányozni.

   1. Simán győzünk, de óvatosságból Kosztát az elején rúgjuk hátba.

 7. Hegedűs Márk betalált a Dorogban, de a mérlege nem túl fényes, eddig 3 gólig jutott. Nagyot kell javulnia tavaszra gólmutatóban, ha jövőre nb1-es játékos akar lenni.
  Tömösvárit lecserélték a szünetben, ha jól látom, még nincs gólja idén.. Nála is erősen rezeg a léc már, hogy lesz-e még stabil nb1-es játékos.

  1. Ja és amióta Bobál Geri adta azt a Hemi-fikázó interjút, azóta egyre sz.rabbul megy neki.. Most már le is cserélik rendesen, lehet Hemi megátkozta a két Bobált egy vasorrú banyával. :)

  2. nem is játszik túl sokat. legalább Erdélyi Botond fix kezdő általában, védőnk lesz majd.

   1. Ki lesz védőnk? A nagycsapatnak?
    Én is úgy látom, hogy 3 gól azért kevés, Hegedűs már 20 éves. Koszta 19 évesen rúgott 9 gólt az nb2ben egy szezon alatt.

     1. Ha jól tudom, 170 cm a srác.. Belső védőt akar játszani ezzel a magassággal? Láttad már játszani?

      1. Azt, hogy belső védő, csak Te írtad!:) És én láttam már!:)

       1. Mi a véleményed róla?
        Én őszintén szólva csak most néztem meg róla ezt, eddig nem figyeltem rá:
        (Ezen azért bőven hagy kívánnivalót maga után a játéka, ráadásul szélső középpályást játszik. Nagyon gyors, olyan Uzoma-mozgása van, de hiányzik az erőszakosság a játékából. Nekem Kovács Nikolasz mozgása stabilabbnak tűnik a jobb hátvéd poszton. (Őt láttam már többször is.))

          1. Minimum ugyanolyannak. Kovács Niko előnye, hogy csatárként kezdte, de Erdélyi Boti gyorsabb, erőszakosabb szerintem.

 8. Olyat lehet kérni a stábtól, hogy intézzenek egy jó kis combhaljítóizom húzódást Kukkernél? Ha a többieknél már ilyen jól megy…

 9. “Tudunk jó képet vágni a kvázi ötvenes évekhez?” – ezt a párhuzamot tényleg komolyan gondolja a szerző???

  1. duplán fals a dolog, mert szerencsére olyan távol vagyunk attól a diktatúrától, mint az akkori foci a mostanitól… :/
   persze értem a “politikai párhuzamot”, de épp annyira fals megközelítés az 50es éveket emlegetni, mint amikor gyökér fradisták azzal “védik” a mostani helyzetüket, hogy bezzeg a Honvéd annno bárkit elvihetett, ők meg el voltak nyomva.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.