Hól a ,Kispest ? 6oödik helyre vagyunk C.S.A.K! jok ,enyi van a Csapatban!

Debrecen – Bp. Honvéd 2-0

Kellemetlen másfél óra volt. Állni fenn a karzaton, hogy úgy tűnjön az a százplusz emberke, mint akik vannak a hatalmas vendégszektorban, és nézni, ahogy másik pár százra bemondják a kétezret. Ennyien maradtak decemberre, akik még kíváncsiak, vagy kötelességüknek érzik a helyszínen megnézni, ahogy két csapat vergődik, és nyer az, amelyik szerencsésebb.

Ezt a Debrecent illett volna erőből is megverni. – ezzel a mondattal hagytuk ott a stadiont, és ezt a mondatot mantráztuk egészen Budapestig, míg a végén saját magunk is elhittük.

A Debrecen alapvetően nem futballozott. Hagyott minket támadni, majd labdaszerzés után középen próbált meg megindulni, futásra kényszerítve Hidit és Kambert. Gondolom kifigyelték, hogy amikor támadunk, mármint úgy támadunk, hogy felállunk egy védelem ellen, és elkezdünk támadásépítést mímelni az ellenfél térfelén, akkor azt egy viszonylag vastag sávban tesszük, a három védő és az átforgatásért felelős emberek között elég nagy a távolság, egy oda belőtt labdával akár meg is lehet indulni, a futóverseny úgysem az erősségünk.

Ilyesmi próbálkozásokból, ha feltételezzük, hogy valami hasonlót csinált tudatosan a Debrecen, szóval ilyenből volt pár az első félidőben, miközben mi addig jutottunk, mint szegény Börtönválogatott, amikor Paprikást Kertész Kamill, a börtönújság sportrovatának vezetője váltotta, és kidolgozott minden taktikát, de innen inkább Moldova György szavaival:

A sípszó után mindenki felnyitotta a magával hozott könyvet, és mivel a továbbjutás érdekében győznünk kellett, előrelapoztak „a támadó felállás kialakítása 27 Celsius-fok hőmérsékleten 10 méter erősségű északnyugati ellenszélben, hibrid fűvel bevetett pályán” című fejezethez, kirakták a különféle műszereket, és bemérték magukat.

A francia csapat annyira megdöbbent ezektől a titokzatos előkészületektől, hogy az edző minden játékosát hátrarendelte a védelemre. A támadásaink így tetszetősen gördültek, csak egy-egy hibásan legépelt szövegrész okozott zavart, a gépírónő korner helyett Kornélt, kicselezés helyett kibelezést írt.

A második félidő elején a jobbszárnyunk egy gyors támadást vezetett, Babrányi a kapust is kicselezte, egyedül állt a labdával a gólvonalon, kétségbeesetten lapozgatott előre-hátra a taktikai és stratégiai tervben, de nem talált semmiféle utasítást, amíg a befutó francia védők felszabadítottak előle. Kertész eltakarta az arcát.

– Az én hibám! Elfelejtettem beírni, hogy a futballt gólra játsszák!

Egyrészt valami ilyesmi hangulatom van hetek óta, és a Börtönválogatottban szinte bármire találni példabeszédet,

másrészt Supkának láthatóan van gondolata egy szintig, talán a támadások befejezése is menne lábból, mert begyakorolták a srácok, azonban van egy pillanat, amire nem vagyunk felkészülve, és ez az ún. váratlan, amikor valamiből valaminek kéne történnie, de úgy, hogy az okozat és az ok között nem előzmény-következmény viszony áll fenn.

A második félidőben, a felezővonal magasságában Kamber(!!!) csinált meg két cselt, rázott le egy debrecenit, és hoppá (voilá!) máris egy pillanatra emberelőnyös helyzetbe kerültünk a másik térfélen. Vélhetően először a meccsen. Később láttunk hasonlót N’Gogtól és egyszer talán Májertől és Gazdagtól is, ami valami olyasmit jelentene, hogy

a második félidőben talán jobbak voltunk, de igazából nem,

mindössze annyi történt, hogy a 0-1 után mintha mi nyugodtunk volna jobban meg (természetesen ez paradoxon!), és a srácok kicsit több kockázatot kezdek vállalni, ami hol bejött, hol nem. Helyzetekig továbbra sem jutottunk (l. Kertész Kamill), azonban a debreceni védelmet tetszőleges számban voltunk képesek megverni, hogy utána nyilvánvaló legyen,

valahol elfogy a tudomány (l. ismét Kertész Kamill), mert ahogy megvertük őket, az egyáltalán nem hasonlított az edzésen begyakorolt formulára, nem ott érkeztünk, nem úgy érkeztünk, kicsit mást kéne csinálni, fejben pedig nagyon, de nagyon nem voltunk jelen a mérkőzésben. Reflexből még mentek a cselek; a szemek sarkából látszott az oldalvonal, nem volt bonyolult követni (kivéve az első félidőben, amikor Banó előtt ott volt az egész Hortobágy, a legközelebbi ember egy osztrák vámos, mégis megállt, ahogy átlépi a felezőt, passz vissza/középre Hidinek/Gazdinak, majd iszkiri, néha volt belőle szép háromszög, amolyan foci, azonban érthetetlen, hogy miért nem indult meg elsőre, amikor lehetett volna hova, amikor nem volt ellenfél, akit le kell küzdeni?), szóval a rutin, ami álmunkból felkelve is rutin, az ment, és amikor valami kis ötlet, valami váratlan kellett volna, akkor lett végünk.

(az eredeti kép: Kimmel Photo)

Hihetetlen, mégis hetek óta megtörténik, hogy tíz kispesti játékosból nullának van pár jó pillanata per meccs, ami bőven, komolyan mondom, bőven elég lenne ahhoz, hogy bármelyik magyar élvonalbeli meccset eldöntse a javunkra. Ahogy az történt például az idény elején.

Valami mintha megfogná a srácokat, csak fogalmam sincs, hogy micsoda. Lehet jönni ilyenekkel, hogy szétesik a csapat a télen; hogy sokan eligazolnának; hogy úgyis új tulajdonos jön, nyilván vannak pletykák,  nyilván mindenkit foglalkoztat a jövője, nyilván ismerik a kispesti módit, azonban nekem, a szurkolónak hadd legyen mégis felfoghatatlan, hogy november eleje óta ez megy. Teljes kilátástalanság.

Nekem ne mondja senki, hogy Supka rosszabb edző lett az elmúlt hónapokban, mint volt előtte. Ha az is lett, egyik meccsről a másikra jönne ki az eredménye? Komolyan? Ez olyan, mint az idősödő nyugdíjas a Facebookon, aki már felejt, első körben az írásjeleket, aztán néhány betűt, majd úgy ír, mint Bagoly a Micimackóban? Holnap majd csodálkozva néz a kunkori valamire a billentyűzeten, vajon mi lehet: G. Igen, Supka is így lesz napról-napra rosszabb edző. Vicc.

Nekem azt se mondja senki, hogy nem egy, hanem az összes játékos lett sokkal rosszabb, mint volt pár hónapja. Talán a hideg viseli meg mindet? Vagy egyszerre felejtettek el futballozni? (Megint ez a felejtettek el. Vajon mit jelenthet fociközegben?)

Azt még hajlandó vagyok elfogadni, hogy pár év alatt kiismerték a játékunkat, és miközben a keret minőségileg is gyengült, ráadásul eredetileg se volt a bajnokság legerősebbje (mégis bajnokságot tudott nyerni), valamivel könnyebb alkalmazkodni hozzá, és kitalálni az ellenszerét. Nekünk ugye, és ezt tudtuk év elején is, nem fér bele egyetlen perc lazaság sem, ahogy bármilyen apró sérülésre, bármelyik játékos kiesésére képesek vagyunk szélsőséges módon, akár összeomlással is reagálni. Szűk a kispad, tudtuk.

Ezt a Debrecen akkor is illet volna erőből, ha hiányzott Boti, Kukoc, Danilo, Uzoma; ha kiismerték a taktikánkat, bár alkalmazkodni hozzá számukra is nehéz volt a sok sérült miatt; ha Supka elfelejt taktikát felvázolni; pusztán mert az erőnek velünk kell lennie, és igen, egy Hidi, egy Gazdag, egy Nagy Geri, egy N’Gog, egy Tischler, egy Holender, egy Kamber a maguk százplusz meccsével bőven magasabb szintet képviselnek, mint a debreceni megfelelőjük. Annyival tapasztaltabbak, hogy tartom, erőből is meg kellett volna oldani ezt a meccset egy olyan csapat ellen, amelyik jó esetben a nyolc emberrel bekkelve imádkozásra képes jelen formájában.

Kellemetlen volt, ne szépítsük. Nekem égett a pofám, hogy egy ilyen totális összeomláshoz kell asszisztálnom, akár nézőként (ún. támogatóként!), akár bármilyen formában. Nem a kispestiséget szégyellem, hanem ezt az egész folyamatot, amit

 • tulajdonos;
 • edző;
 • csapat;
 • edző és csapat;
 • egyes játékosok;
 • szurkolók az interneteken;
 • és ezek összes lehetséges kombója, variációja, permutációja

összehozott az elmúlt hónapokban. Nem hiszek abban, hogy egyetlen felelős létezne, ezt együtt sikerült végigcsinálni. (Jó, persze, van egy tulajdonos, nyilván mindenért ő a hibás, de most engedjük el a formai kereteket, a kötelező felelősségi szinteket, és fogadjuk el, hogy a rábízott céges vagyonnal – pl. játékerő –  gazdálkodók is lehetnek felelősek részkérdésekben.)

(Kimmel Photo)

Tegnap este óta keresem, hogy mi változott, mi a hatalmas különbség az idény eleje, és a mostani állapot között, és egyelőre odáig jutottam, hogy a

hangulat.

Mintha a hangulat tűnt volna el, mind a pályán, mind a nézőtéren, mind a mindennapokból. Valahogy egyre kevesebb lett a mosolygás, ami vitt minket előre.

Ennyire mediterrán ember lenne a kispesti? Amíg süt a nap, amíg pólóban és rövidnaciban lehet létezni, addig minden szép a világon, de amint elő kell kotorni a télikabátot, azonnal jön a hét szűk esztendőtől, sőt, egyenesen egy atomapokalipszistől való félelem? Nem hiszem.

Talán akkor a folyamatos sikertelenség okozza a törést, hogy megnő a nyomás, a nyomás pedig nyomást, a még több nyomás pedig még több hibát szül, vagyis még több sikertelenséget? Ezt sem hiszem, hiszen nálunk a relatív sikeresség az egyik pillanatról a másikra váltott egy relatív sikertelenségbe, majd vissza egy kis időre, tehát a nyomásnak ideje sem volt kialakulni. A dobogón állás pedig ne legyen már önmagában nyomás, mert egyrészt a többség számára ismert jelenség, másrészt akkor nem kell futballistának lenni, ha félünk az eredményességtől.

Tényleg nem értem, mi változtatta meg a hangulatot, de valaminek kellett történnie, mert nagyon nem azt kapjuk, amit korábban láttunk, és ami a korábban látottak alapján várható lenne.


Osztályozókönyv //

címlapkép: 1909foto

“Hól a ,Kispest ? 6oödik helyre vagyunk C.S.A.K! jok ,enyi van a Csapatban!” bejegyzéshez 59 hozzászólás

 1. Ugyan a távolság okán csak foteldrukkerként, de irodalmi magyar nyelven hasonló kritikákat fogalmazok meg a tulajdonossal, az edzővel és a játékosokkal szemben – így, ebben a sorrendben. Még ezekből a Tesco gazdaságos alapanyagokból is lehetne finomabbat főzni, mint ahogyan a poszt is utal erre. Minden csak kellő akarat és döntésképesség kérdése edzői szinten, aztán ha így sem megy, akkor tulajdonosin. Nem kéne hagyni romba dőlni azt, amit nagy nehezen felépítettünk! Ceterum censeo Felcsút esse delendam, továbbá Májert a kezdőbe!

 2. Köszi ezt a címet Hanta, nem hittem volna, hogy röhögni fogok, ha ma felnézek ide. :D

 3. A magyar bajnokság színvonaláról mindent elmond, úgy állunk pontelőnnyel a harmadik helyen, hogy az elmúlt tizenkét fordulóban egyszer (!) tudtunk egynél több gólt szerezni! (Ui.: Nekem egyáltalán nem hiányzott Kukoc 😁!)

 4. Danilo már vissza is repült Braziliába.. :(
  Rá nem számíthatunk a szezon utolsó, nagyon fontos meccsén.

 5. Azért ha a felelőséget feszegetjük, nem keverném közé a szurkolókat. Ellenben hetek óta nem értem az összeállítást. Gazdag kivételével 0 a középpályánk, igaz az ő se briliroz, de legalább akar. Hidi és Nagy mostanság, nem első osztályú formát mutat.
  NGOG mellőzése pláne érthetetlen. Teljes alázattal játszik nem önző, és ami a legfontosabb lát a pályán és gondolkodik. Játsza a focit. Igazi csapatjátékos, nem véletlen, hogy Gyuri bácsi a csapatból a legjobb barátja. Kamber az aki a sorozatos kudarcok ellenére többször landolt a forduló válogatotjában. És a “nagy neveknek nem megy” mekkora a kockázat a fiatalok beállításának? Bano Májer játéka mutatja, hogy gyakorlatilag nulla. Sőt!

  1. Gazdag is 0 hetek óta, 10 passzból 6 az ellenfélhez megy, és 5 labdavezetésből 3x beleviszi az előtte állóba.

   1. 0 de legalább akar, ő még két használható társal formába lendülhetne.

   2. És állandóan rohanni akar a labdával. Szerintem jót tenne a játékának, ha néha körülnéz, vagy gondolkodik, mégha kisebb sebességre is váltana.

 6. Érdekelne, az adott keretből ki milyen csapatot rakna össze . A mester a meccs előtt azt nyilatkozta , tudjuk a Debrecen gyenge pontjait , támadólag fogunk fellépni. Nálam
  – Gróf ,- Kamber , Batik , Skvorc , Bano-Szabó, Heffler , – Gazdag , Nagy , Holender , – Májer , N’Gog –

  lett volna a kezdő. Ez már talán támadó, Holenderrel a 2 csatár mögött ( 5,3,2 – 3,5,2 ) .

  1. Az én kezdőm így nézne ki.: Kamber – Kamber, Kamber, Kamber – Kamber, Kamber, Kamber, Kamber, Kamber – Kamber, Kamber :)

   1. Nem rossz, de a kapuba is betenni szerintem kicsit túlzás. Arra ott van Lovrics.

    1. Lovreszt nem teszem be a kapuba, sportszerűtlen lenne 0 kapott góllal lehozni a szezont.

 7. Nincs semmi magyarázat arra, amit az utolsó 5-6 meccsen produkáltunk.. Nincs támadójátékunk.. A posztban emlegetett Banó szitú egy az egyben lejátszódott a múltkori meccsen Hidivel.. A játékosaink nem indulnak el a szélen az üres területekre, csak akkor ha már megkapták a labdát, de így sosincs esélyünk egy jó támadásra.. Miközben a bajnoki évünkben így szereztünk egy csomó gólt, most meg teljesen halott pl. a kontra játékunk.. Állandóan középen passzolgatunk, amit szépen köszön az ellenfél, mert van ideje felállni védekezni..Ráadásul a gólok zömét a középpályán eladott labdákból kaptuk.. A csatárok nem kapnak egy normális labdát, a középpálya támadásban nulla.. Az egy szem csatárral az ívelgetős játék felejtős, mert nincs szélső játékunk. Óriási hibának tartom a Tischler-Lukács cserét..
  Kedvelem Supkát, de úgy gondolom, hogy edzőt kell váltani, mert csúnya dolgok lehetnek még ebből..

 8. néhány gondolat:
  Szerintem igenis jó lehet ez a keret a 3. helyre, néhány játékosnak azonban össze kell szednie magát.
  Nagy Geri szenzációs formája eltűnt, Hídi kifejezetten alulmúlja önmagát.
  Véghantához hasonlóan én is úgy látom, mintha mentálisan esett volna vissza a társaság. Nincs az a “harapás”, az a küzdelem, extra koncentráció, ami a 3. helyhez kell.
  Voltak a szakmai stábnak is kisebb hibái:
  Ilyen volt Vadócz elengedése, szerintem sokkal erőszakosabbnak kellett volna lenni Vadócz megtartásánál. A klub túl nagyvonalú volt.
  Tischler hozatala nagyon megzavarta elől Daniloékat. A támadóknak nyugalom, önbizalom kell, hiba volt őket cserélgetni. Amióta az első variálás megtörtént a Felcsút ellen, azóta nem találja magát Danilo és NGog, meg Májer beépítése is elmaradt.
  A másik hiba, hogy Kovács Nikolasz beépítése nem kezdődött el, neki már játszania kellene, de nem az nb2-ben. Jövőre 21 éves lesz már…
  Szintén nem értem, hogy a nem túl pengés és nem is túl jól passzoló, de nagyon erőszakos Bamba miért nem kapott lehetőséget az utóbbi meccseken Hídi helyén. Ez nem következetes, hiszen Supka azt nyilatkozta, hogy aki jól teljesít, az megkapja a lehetőséget. Nem akarom megbántani Hídi Patrikot, hiszen remek srác. De még Pilik is jobb teljesítményt nyújtott nála.
  A jelenlegi helyzet ellenére Supkát alkalmasnak tartom arra, hogy bevigye a társaságot a dobogóra, de csak akkor ha a hibáit be tudja látni és sikerül igazolni egy-egy játékost a hiányposztokra.
  Egy húzóember kéne még ebbe a csapatba.
  Tischler megtartása tavaszra hiba lenne, egyszerűen szó szerint “zavaró tényező”. Igenis, magyar szinten ő jó játékos, nagyon jó lett volna Tischler nekünk évekkel ezelőtt, talán a következő szezonban, de most ebben a helyzetben az ő eröltetése két fontos játékosnak, Májernek és NGognak a beépítését akadályozza, zavarja.

  Jövő héten nagyon fontos meccs az Újpest ellen. A srácoknak meg kell csinálniuk, valahogy meg kell szerezni a 3 pontot. Mentálisan óriási jelentősége lesz, hol és milyen eredménnyel zárjuk az õszi szezont.

 9. Törés már Luxemburgban megtörtént,ott a meccs után senkinek nem volt kedve mosolyogni,utána max. Fellángolás volt.1-2 meccstől eltekintve nézhetetlen játék,szerencse, ( Újpest,diosgyör, hali,Mezőkövesd 2x) a többi csapat töketlensége, aminek a 3.hely még köszönhető

  1. Pontosan! Nekem ott ment el a kedvem a szezontól kb.
   Eddig is tudtuk, hogy a magyarfoci nincs a toppon, de az hogy már luxi csapatokkal játszunk ki-ki meccset azért eléggé gyomron ütött. Onnantól kezdve ennek a langymeleg mb1-nek semmi értelme, főleg úgy, hogy a mezőny fele fideszes lufi, a másik meg fideszes pénzmosoda, áááá….

   1. És ha jól belegondolunk a Vidi is ki-ki meccset játszott a luxembourgi ellenfelével, és csak óriási mázlival ment tovább, tehát tényleg ott tartunk, h az élcsapataink a luxembourgi csapatokkal vívnak “rangadókat”.

 10. Kedves Attila!

  az utolsó meccsre kihagynám a formán kívüli spílereket (Gazdag, Nagy, Hidi, Tischler) meg azt is akinél lenne hajtósabb (Heffler)

  javaslatom:
  Gróf – Batik ,Kambi, Baráth – Kovács N, Banó-Szabó, Bamba, Holender, Kukoc – Ngog, Májer

  Filip játszon a 2 csatár mögött, talán ő tud vmi váratlant húzni.
  Májer+Ngog jónak tűnt együtt.
  Kukac kell, mert ő legalább tud beadni – védekezésben ott lesz mellette Boti.
  Kovács Nikolaszt be kell építeni.

  Csere: hát az már nincs. esetleg Dino jöhet be és Boti mehet fel Ngog mellé/helyére

  Nincs ebben nagy kockázat, mert legrosszabb esetben kikapunk.
  Na de ez a bérelt helyű emberekkel (Hidi, Nagy, Heffler, Gazdag) is megy… :(

  köszi,
  Z.

  1. A (már nem) bérelt helyűek a kispadra azért jók lennének.

  2. Én azért Uzomát beraknám Kukoc helyére,de a többi részemről is okés.

   1. Uzoma: jó kérdés… Számomra azért jelzésértékű, hogy Supka még Kukoc eltiltása alatt sem pakolta be a csapatba. ÉS sztem Supka jó edző.

    A másik:
    ugye, egyszerűen fogalmazva, 5-3-2-t játszunk, ami támadásban 3-5-2.
    A taktika univerzális szélsőhátvédet kíván, amit a championshipmanageren felnőve a “D/AM L” vagy “D/AM R” pozícióval tudnék jellemezni. Erre példa kb Cafu, Lahm, Solari játéka volt. Ők talán még most is beférnének ide (Cordella nincs már…?)
    A gond, hogy széles hazánkban nincs is ilyen uni játékos. Esetleg Nego a benzinkutas csapatból.
    Rossi kitalálta ide Kinget és Holendert. A kicsikirály már máshol sérült, Holendernek nem igazán feküdt ez a poszt, meg hát pazarlás lenne a legkreatívabb játékos balbekkbe tenni.

    Keretünkben:
    Uzoma: D L (príma kis védő, ha éppen nem sérült. Támadásban… hát kb mint Heffler)
    Kukoc: egy posztnélküli bohém alak, aki elég jó beadásokat küld be az oldalvonal mellől. Védekezésben meg tipik az az alak, aki jobb, ha inkább hátra sem jön.

    Szóval, ha Kukoc a “balbekk”, legalább várhatunk pár jó beadást.
    Ha vezetünk a 60. percben 2-0-ra, majd jöhet helyette egy védő. Akár Uzoma is.

 11. Megmondom én, mi a baj. Az elmúlt 2 év folyamán igazi nagy csapat lettünk, esélyesek, ezért mindenki beáll ellenünk védekezni. Viszont ezt nem tudjuk megfelelően kezelni. Még! ;)

  1. Nem mondom, hogy minden irónia nélkül írtam, de tényleg van benne igazság. Egyszerűen ebben is rutint kell szereznünk. Plusz remélem, sőt, hiszek benne, hogy jön valamennyi formajavulás, már az Újpest ellen!

   1. ha a szokásos körbeverős nb1es logikát nézem, akkor tényleg verjük az Utét :)
    a fő kérdés továbbra is az, hogy ki fog itt gólt lőni…?

  2. Másfél éve mindenki beáll ellenünk védekezni, csak az előző szezonban kicsit más minőség voltunk elöl… Marcinak és a másik srácnak nem kellettek kulcspasszok, nagyjából mindent megoldottak ketten, csereként meg villoghatott a fáradt védők ellen Danipaci. A mostani csatárainkat ki kell szolgálni, erre pedig jelenleg a középpályásaink közül senki sem képes. Télen mindenképp kell találnunk egy fazonszabászt, ha továbbra is a dobogó és a kupagyőzelem a cél.

  3. Lényegre törő meglátás .A fazonszabász hiteles kell legyen , mert ha csak kukázunk és a bajnok egóval bíró csapattársak nem egy csapatként működnek, megint nem nyerünk vele semmit.

   1. Ez a “kukázás” duma nagyon ciki. A költségvetés pedig bizony költségvetés!
    Vagy tegyél bele félévente néhány százmilliót, vagy vedd meg az egész klubot (eladó, csak ajánlatot kell tenni), de ha egyik sem megy akkor vagy vedd tudomásul a jelenlegi NER (finanszírozási) feltételeket vagy változtass azokon.
    Egyébként egy játékos produktuma nem attól függ, hogy “kukázták” vagy néhány millió EUR-ért vették (lásd. pl. Eppel, Lanza)

 12. Suppitónak üzenem a Derbyre: Grófot, NagyGerit, Gazdit mentálisan fel kell készíteni, tréningelni kell őket, nagyon fáradtak fejben, hosszú volt nékik az ősz! Kambit, Batikot, Botit a kezdőbe, de azonnal. Középen szűrőben a derék Fousseni Bambát és a BanóBenyót szintén kezdetném! Elől pedig egyértelműen N’Góóól-MájerMilu az elejétől, Mögöttük Filip rohamozna! Az én kezdőm: Gróf-Batik-Kambi-Botika-Filip-Nagy-Bamba-Gazdi-BanóBenyó-Milu-N’Góóól. Kispad: Andris, Uzsonna, Ivan, Patya, Pölő, Pillík, Kukac, Tischi, DaniPaci.
  A meccs első 15-20 percét meg kell hajtani, rájuk kell rontani, és be kell b@szni végre az a “Kispesti Gólt”, most nagyon nem mindegy, hogy fordulunk!!! Erő a lábban, érzés a szívben…😎🔴💪🙋⚽❤📣🎇😁

  1. a Pölő, Pillík, Kukac, Tischi 4es produkcióját jól mutatja, hogy közülük a gyakorlatilag futball-analfabéta Kukacnak voltak értékelhető percei a pályán, a többi mind KUKA!
   de, amit Kukac mutatott az sem Honvéd szint, több szempontból nem is nb1 :/
   a “Tischi” jelenség számomra felfoghatatlan… évek óta perem-ember, csak kallódik, de van 1 edző az nb1ben, aki bízik benne és kihúzza a xarból, majd ezt a teljesítményt tolja…hát min, szégyen!
   ui.
   és a hab a tortán…emiatt a semmirekellő tisi’ miatt odaadtuk Lukácsot a semmibe :/

 13. Ha van a klubnak játékosmegfigyelője, ajánlom figyelmébe az évek óta keresett balbekknek a Kaposvár ezen a poszton játszó emberét (Hadaró). Már ha egyáltalán képes a klub másodosztályból igazolni.

 14. “…. amikor Banó előtt ott volt az egész Hortobágy, a legközelebbi ember egy osztrák vámos, mégis megállt, ahogy átlépi a felezőt, passz vissza/középre Hidinek/…”

  Mondjuk, az a jelenet – tisztán emlékszem rá – bennem is “mély nyomot” hagyott. Vagy inkább azt mondom, hogy “megrendített”. Tényleg ettől a gyerektől várnánk megváltást a középpályán? Hiszen egy olyan labdával az ember megindul, aztán vagy jönnek a társak, vagy nem, vagy lesz valami az egészből vagy nem, de nem lehet nem megpróbálni. Már ha van a játékosban spiritusz, persze.

  Supka nagyon diplomatikusan szokott fogalmazni: “Az adott játékhelyzetekben rendre rossz döntéseket hozunk.” Hát igen, a jó játékos arról ismerszik, hogy általában az adott játékhelyzetnek megfelelő, jó döntést hoz…

  1. Banó hibázott 2-3 esetben, talán nem is kicsit…
   mégis 100X inkább tenném a csapatba, mint a botlábú Kukacot vagy az alibi Pilliket.
   és ha nem törik meg a srác lendülete itt a SA éra elején, tuti h előbbre tartana és nem lenne ennyi bizonytalanság benne.

   1. A leírt esetet én nem nevezem hibának. A jelenet valaminek a hiányáról szólt.

    1. Konkrétan azt jelenti, hogy a játékosoktól meg van követelve egy taktika, és nem térnek el ettől..

    2. Valaminek a hiányáról, valakinél. Szerintem a kockázatvállalás hiánya-a mesternél. Én nem feltételezem e játékosról, hogy kerüli a gólhelyzet kialakításának kockázatát, inkább azt,hogy betartja a taktikát. Ült a padon eleget ahhoz, hogy ne ellenkezzen!

     1. Márpedig egy konkrét helyzet kínálta lehetőséget nem szabad veszni hagyni egy általánosságban megfogalmazott intelem miatt. Ehhez persze kell némi vagányság (ami nélkül meg nem szabad ezt a sportágat választani).
      Egyébként meg a sikert nem szokták számon kérni. Sőt, aki sikeres, többet engedhet meg magának, mint aki belesimul a szürkébe.

      1. Ez igaz, de nem is akkor van a gond, ha sikerrel zárul az akció.

      2. Banót majd akkor kérd számon ezért, ha az összes többi, nála sokkkal rutinosabb csapattagnál is megtetted ezt, akik hajszálra ugyan ezt csinálják!

    3. Igen! A támogató légkör, a motiváló edző, az edzői bizalom és a támadó szellemű taktika teljes hiányáról szólt!!!

 15. Botihttp://m.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-izraelbe-hivjak-a-honved-valogatott-vedojet-sajtohir-2673579

 16. A fiataloknak lesz szerepük bőven…
  Télen Baráth távozni fog + NB3-ban Pisont Patriknak is télen lejár a szerződése

  Akikért pedig télen kaphatunk utoljára pénzt, mivel nyáron lejár a szerződésük:Gróf, Skvorc, Hidi, Bamba, Pölöskey, Holdampf, Pilik, Holender, Danilo, Tischler(kölcsön)
  Magyarul kb a fél csapatnak fél év múlva lejár a szerződése…

  1. a második bekezdésből max 4-et tartanék meg.
   sorrendben: Gróf, Holender, Skvorc, Bamba

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.