Baráth Boti: Sporting Kansas City

Az amerikai bajnokságban szereplő Kansas bejelentette, hogy Németh Kisjézus és Sallói Dániel mellé, 2+1 évre leigazolta Baráth Botondot.

Sok sikert, Boti, aztán lássunk a válogatottban!

Baráth pályafutásának részletes adatait itt találod.

“Baráth Boti: Sporting Kansas City” bejegyzéshez 87 hozzászólás

 1. gratul, ez egy jó igazolás, jó közeg.
  A baj csak az, hogy az akinek bejön az ottani élet, nem biztos, hogy visszajön…
  De ha vissza is jön, kissé már másik emberként.

  1. Jöjjön vissza ” kissé már más emberként “, aki valószínű még jobb lesz mint a mostani. Sok sikert, Erő a lábban , érzés a szívben !

   1. Ezt jelmondatot szívesen látnám az új stadionban… mondjuk a játékoskijáró fölött! Erő a lábban, érzés a szívben!

 2. Gratulálok Botinak! Ez egy bölcs döntés. Jó helyre igazolt, meg fogja ott állni a helyét.

 3. Sok sikert Baráthnak és remélem még látom honvéd mezben, ha Bobál jön vissza akkor nagyon kiváncsi leszek milyen formában van hogy viselte a rosszul sikerül cseh kaland. Kukoc tischler és hidi mehetne valahova ahol elviselik öket . Most olvastam hogy Gróf is amerikába mehet elég lehetne már a nagy érvágásokból ráadás Gazdag is távozni akar félö hogy ennyi stabil kezdö távozása már nagyon ütné a csapatott

  1. olvastam,hogy Bobál csehül érzi magát… :/
   :)) bocsi.
   Gazdag infót hol láttad?? nagyon nem kéne!

   1. Szabolcsi vagyok ès Ö is az sok a jó barát meg a családba is megy a tanakodás már tavaly is menni akart hívta a Vidi is nagy èrvágás lenne az biztos

    1. Fehérvár totál zsákutca lenne neki, de ez csak az én véleményem.

      1. Szerintem tudod, hogy értettem. Hangya-Berecz-Sós-stb…..
       Még a karrierje elején van, hogy kizárólag a pénzre gondoljon. Fejlődnie kell és sokat játszania, na ez a két dolog Szfehérváron nem lesz, csak a boríték hó elején.

      2. Nem. A Salzburgot leszàmítva több! A régióban , Salzburg, D.Zagreb, Steaua, D.Kijev,Sahtar veri a fidit.Szerb,szlovák,szlovén es a tobbi roman ,ukran mind
       alatta.UEFA kimutatás( 2016-17 adatok )és azóta táltosodtak meg bérezésileg Fehérváron.

     1. Hát igen a most is vettek fiatal tehetséges játékosokat és irány lett nekik a posvány kispad a szerb koloncoknak meg játszani kell annyit pénzt keresnek. Nem tudom hogy gondolkozik Gazdag de ha van esze inkább ö is külföldre megy .

  2. Igaz, bár Eppel-Lanza-King-Bobál távozása után ki gondolta vilna, hogy egész ősszel dobogón leszünk?

   1. igen igy igaz de azért folyamatosan veszteni el a legjobbjainkat nem tul jó dolog és ki tudja a mostani adag távozó után mi lesz.

 4. Csatlakoznék én is az előttem szólókhoz. Remek döntés!! Sok sikert Boti!!

 5. Szvsz. ott meg fogja állni a helyét, de rossz döntés…, hogyan fog így a válogatott rendelkezésére állni??? Az cirka 10-12 órás út.

  1. Németh Krisztián is megoldotta, amikor hívták, Barát is meg fogja, csak hívják. :)

 6. Breaking!
  Minden nap az UP mellett jövök el, és tegnap, végre felgyúltak a fények és edző fiatalokat is láttam…

  1. Én is minden nap ott jövök el! :)
   Úgy hallottam, hogy teljesen átköltöztek, és az edzések már ott vannak. Jó lenne látni egy-két képet a pályákról, edzésekről, beköltözésről. Persze, ha nagyon akarok, belátok a Temásvár utca felül a pályákra, de az mégsem az igazi. Biztos komoly előrelépés ez minden ottdolgozónak, tanulónak.
   Amit még hallotam, hogy december 20-tól a Bozsik építési területté lesz nyilvánítva, de csak januárban kezdik meg a bontást.

   1. vajon mekkora meló lenne 1 képes tudósítást feltenni a hivatalos oldalra az új akadémiás edzésekről?
    megkérdezni gyerekeket..stb.

    1. Ha beköltöztünk és elkészülT a hot-dog stand + minden wc-ben láttamoztam, hogy van papír lessz. Okéy?

 7. Durva, hogy az USA így betört a piacra, már Grófot is vihetik oda…
  Ahhoz képest, hogy korábban az Öregnek mi problémája volt a Kansasszel Hercegfalvi sérülése miatt.

  1. nem volt nehéz így, hogy már nálunk nem lesz szerződésem az öregnek nem kellett beleegyezni.

 8. Jó választás a Sporting Kansas City. A Major League csapataiban nagyon sok jó játékos megfordul, világsztárok ellen is van alkalma játszani annak, aki oda szerződik.
  Ráadásul Missouriban mégiscsak közelebb lesz Magyarországhoz, mint ha Kaliforniába szerződött volna. :)

 9. Feletelezem Vermes Péter döntését nagyban elősegitette Urbányi is, aki a klubnal dolgozik szintén. Jó kis magyar sziget alakult ott ki, habár Vermest most már semmi sem menti meg a szövetségi kapitányi posztról.
  Az utóbbi évek legnagyobb kispesti Ikonja jó helyre került!

 10. Remélem, megrendszabályozza majd Ibrát, ráfér, hogy egy védő végre az orrára koppintson

 11. Most, hogy jobban àtgondoltam,Mindenki így vagy úgy, de innen menekül.A csodacsatàrok, a csupaszív bekk, a nagytehetség, a sztár edző, a tizenegyesölő kapus stb.Akik jönnek szinte a buszmegállókból igazolhatók.Az egésznek olyan feelingje van, mintha ez itt vmi nyomorult kiscsapat lenne, amelyiknek új és még újabb ütőerét vàgjàk àt.

  1. most esett le ?
   Hemi ezt úgy fogalmazta meg anno talán Abbasnál, hogy “elengedtük pénzt keresni…”
   ui, azért lehet ezt ügyesen is csinálni, mint egy-két évben sikerült az öregnek, persze sok szerencse is kellett hozzá, meg jó edző…stb.

   1. Leesni már rég leesett, csak most ért le.Az az allàspont, hogy az öreg regnàlàsàig itt (akár egy köved, kisvàrda is vidàman kifoszt minket) nem lesz semmi csak stressz, na az mikor esik màr le néhányunknàl?!

    1. Emlékszem milyen stresszes volt megélni a bajnoki címet is, azóta sem bocsátom meg Hemibának…

     1. szerintem ő se magának, meg Rossinak.. inkább ezüstérmes lett volna, és akkor utána nem üt lanzafaményi lyukat a Vidi-tulaj cégétől (addig) kapott közel félmilliárdnyi taó-pénz kiesése a költségvetésen

     2. Viszont megnyugodhatsz, mert belátható időn belül nem kell újból átélned ilyen megrázkódtatást. “Hemibá” nem fog téged sokkolni..:)

      1. Megspórolhatnád magadnak a bosszankodást, ha nem olvasnád el, amiket írok. :)

        1. Vannak azért még rajtad meg rajtam kívül, akik nem felelnek meg az “elvárásoknak”, hogy ezzel a kifejezéssel is azt a kort idézzem, amelyben megmondták, mi lehet a véleményed, és kimondottan ezzel megbízott személyek csekkolták, ki tartja be a szabályokat, és ki a destruktív elem. :)

       1. OK, kis hangulatfelelős. Kinyomtam a nickedet, ugyanis engem – egyesekkel ellentétben – kurvára nem érdekelnek az öltözői híreid, hogy kénytelen legyek elviselni a leginkáb saját magad által mértékadónak gondolt süketeléseidet.

    2. Az öreg megtesz mindent, amit jelen körülmények között lehet. Inkább a körülményeket kellene normálissá visszaállítania a kedves szavazó polgártársainknak.

     1. jaja…nyilván a választók tehetnek arról is, hogy pl Rossi elment.
      ez jó duma mindenre.

      1. A mondandóm Highlanders kommentjére vonatkozott, amelynek a lényege ez volt: “akár egy köved, kisvàrda is vidàman kifoszt minket”.
       Ami Rossi távozását illeti, abban mindkét kőfejű sáros volt. Rossi is és Hemingway is.

       1. arra a részre ok, de az indító kommentjében több mindenről volt szó.

    3. Stressz? Nem tudom. Sokkal inkább az apátia “van benne” a mi kis valóságunkban. Már akkor persze, ha neked kevés a középszer, nemcsak azért jársz meccsere, mert jó buli drukkolni egy csapatnak és tökmindegy, milyen eredményeket ér el.

     1. Akkor apatia.A stresszt arra értettem, hogy ki megy még, mert az nem kérdés hogy mindenki akar, )hogy hol készülődik már az új Pölö, Pilik, Deàk vagy hasonlók.Europa egyetlen bajnokcsapata, amelynek tulajdonosa nem tesz be évek óta egy buznyàkot sem, de most már ingyen ajàndékozgatja a jàtékosokat is.

  2. Kiscsapat is lettünk már.
   Ne csak Magyarországba gondolkodj, az utóbbi 20 évben kitágult a világ.
   Ázsiában, Amerikában, sőt már egyes csapatoknál még Afrikában is több pénzt fizetnek a játékosoknak.
   Nem olyan régen Madridban játszották a Libertadores-kupa döntőjében, szó van arról, hogy európai csapatok majd Amerikában játszanak meccseket, akár bajnokikat is.
   Nyilván egy ilyen globális világban a mi kis futballunk, a magyar csapatok még kevésbé tudnak helytállni a versenyben, még jelentéktelenebbek.
   Az EU második legszegényebb országa vagyunk, ami az életszínvonalat jelenti.

   Ezek mellett most bevezette a végtelenül korrupt UEFA a harmadik számú európai kupasorozatot 2020-tól, ami még a mostanihoz képest is még inkább a lemaradásunkat eredményezi majd és szerintem még inkább hátérbe szorulhat a klub, mert Orbánék megpróbálják felzárkóztatni a Fradit és a Vidit az 1. és 2. számú kupasorozathokhoz.
   Na én ezért látom nagyon relatívan Orbán gonoszságait, mert nyugaton ugyanolyan korruptak a vezetők.
   Itt egy interjú erről:

   1. Errõl írtam pár hónapja itt és a facen is a Szuperliga kapcsán.

   2. Marpedig elsősorban”itthonban”gondolkodom. Lassan már a Putnok is többet fizet.Lehet hogy vasban meg bodzàban, de akkor is.

   3. mondjuk a magyar csapatokat nem nagyon kell sehonnan se kiszorítani, kiszorítják ők saját magukat. én nem érzem hogy sokkal rosszabb lesz 2-3 évente egy gyengébb sorozatba bekerülni pár csapatnak, mint 10 évente egy csapatnak egy erősebbe.

  3. hát ez a magyar foci, és a magyar focin belül az államilag nem kiemelt csapatok sorsa. ehhez már hozzá kellett szokni.

   1. Hát igen. Éppen ezért hagyni kell a Don Quijotet elmenni , tele erszénnyel új szélmalmokat kergetni és felszàllni a szekérre amíg lehet.

 12. Kicsit off de annyira rossz es egyben jo is latni hogy a barbadosi fiatal srac aki itt van mennyire buszke erre az egeszre instan barmilyen kispestes kep kikerul a csapat hivatalos instajara o kedveli ( talan meg a szurkolos instan is ( abban nem vagyok biztos) ez volt a jo resze de a masik fele ez a magyar ( mi ) gyerekeinknel miert nincs meg ? Nem hogy csak a fo oldal nem erdekli oket de sokukat meg a felnott jatekosai se akikre fel kellene nezniuk …

  1. Sokkal jobb lenne az arány, ha a saját utánpótlásból felkerülőket nyomnák, favorizálnák az akadémiára kerüléskor, pl. előny lenne, de ezt sajna nem teszik! Bár mondjuk Botka esetében…

  2. Nagyon szimpatikus srác és a spanja, a nigériai Gyerek is.
   De nálunk Banó és Májer is ilyen.
   Kíváncsi leszek Berlára is, milyen szemèlyiség, remélem, õ kapja meg a lehetõséget, mert Horváth hiába atletikus, jó felèpítèsū, a hibáin elmehet a tavaszunk.

 13. “miért nem nyilatkozhat Gróf Dávid ?”
  forrás: Fb (KISPEST-HONVÉD FUTBALL CLUB)
  …………………………………………………………………….
  A szurkolói szavazatok alapján Gróf Dávid lett a 2018-as naptári év
  legjobb játékosa.
  A Honvéd szurkolói között nagy népszerűségnek örvendő kapust azonban már
  rég nem hallhattuk nyilatkozni; most se fogjuk.
  A magyarázat egyszerű: Gróf Dávidot nem engedi a Honvéd a
  médiában szerepelni.

  Dávid felesége Klaudia szintén sportoló, kézilabdázik. Idegenben is
  sokszor kíséri a csapatot, innen jött az ötlet, ha már Dávid nem
  nyilatkozhat, beszéljen ő.

  Klaudia, miért nem nyilatkozhat Dávid nekünk?

  – Dávid szerződése nyáron lejár; jó pár hónapja fel lett neki ajánlva a
  hosszabbítás. Egyelőre nem írta alá a szerződést, Hemingway úr meg
  valamiért a fejébe vette, hogy aki nem ír alá, az nem nyilatkozhat.
  Pedig marketing szempontból jól járna vele a Honvéd, mert én tudom, hogy
  nem csak a Honvéd szurkolók körében népszerű, a klubon kívül is sokan
  szeretik.

  Akkor ezek szerint elhagyja a klubot télen?

  – Nem tudok róla, nagyon szeret itt lenni. Hemingway úr is szeretné,
  hogy maradjon, de még nem állapodtak meg.
  Persze, vannak érdeklődök és tény, most lehet őt pénzért eladni. Egy
  biztos, Magyarországon nem akar más klubban játszani, csak külföld jöhet
  számításba, egy nívósabb bajnokság.

  Mit szólt Dávid az év játékosa címhez?

  -Meglepődött, nem számított rá, azért mert sokan már hosszabb ideje a
  Honvédot erősítik, például Baráth, Holender, Nagy Geri, Gazdag. Nagyon
  sokat jelent neki ez az elismerés, mert ezt a díjat a szurkolóktól
  kapja, azoktól, akik mindenhova elkísérik a csapatot, bárhol is lépjen
  pályára.

  Milyennek láttad a csapatot és a csapat kapusát 2018-ban?

  – Sokkal rendezettebb a társaság Supka vezetésével! Második volt sokáig a
  csapat, igaz az elmúlt 5 meccs nem úgy sikerült, de ezen kívül jó volt
  ez az év és még bármi lehet jövőre! Szerintem ez volt a legjobb éve
  Dávidnak, sokat fejlődött, tizenegyeseket is fogott. Ő egyébként nagyon
  kritikus és maximalista magával szemben. Két és fél éve van itt, sok jó
  dolog érte, a szurkolók szeretete, válogatott kerettagság, év védése
  tavaly, év játékosa idén. Jövőre egy magyar kupa győzelem nagy szó
  lenne.

  Dávid különösen népszerű a kis gyerekek között, ez mivel magyarázható
  szerinted?

  -A kapus poszthoz kell egy egyéniség, szerintem neki megvan, sok időt
  fordít a gyerekekre. Mondta nekem korábban, hogy amikor kicsi volt, az
  apukája a Vasasban játszott és ő nagy örült, ha csak passzolgatott vele
  egy NB1-es játékos, ezt akarja visszaadni.

  1. Ez már igazi előrelépés. Korábban aki nem írt alá, nem is játszhatott

   1. azért a kényszer nem akkora előrelépés…:) Ő nem pótolható úgy, mint bármelyik mezőnyjátékos.
    én több szempontból becsülöm az öreget, de vannak iszonyat balfax dolgai…amivel ,szerintem, sokat árt a csapatnak.

  2. Ebből a nyilatkozatból nekem az jön le, hogy Dávid nem akar minden áron külföldre menni. Csak ha tényleg egy erős bajnokság jó csapatától kapna ajánlatot.Persze biztos úgy ül le tárgyalni az öreggel, hogy itt is jobb szerződést kapjon.Ami érthető. Meghatározó ember lett és a válogatottba is be fog mutatkozni hamarosan valószinűleg. Remélem megegyeznek minél hamarabb.

   1. a 2 gólkirály távozásával érzékelhető a különbség a támadójátékunkban és tartok tőle, hogy ha Boti után Dávid is lelép, akkor felejtős a dobogó.
    ha csak nem érkezik minőségi pótlás, mert a jelenlegi csere kapus helyzetet nem érzem Gróf szintűnek.

    1. 400 000€ a TM-nrl.Egyszerűen röhejes egy ilyen képességű kapusnàl,válogatott,legjobb korban.Hasonló tudásút biztosan nem szerzel ennyiért az egész világon.Szerződésből alig,tehát talán 50-60%_at fogjàk fizetni érte.Talán!A szokásos kotyavetye elé nézünk megint.Most ha valaki befektető,az mit akar itt venni?!Egy üres stadiont tele ifistàval,csak azért hogy pàran örüljenek a fiataloknak?!

     1. kiváncsi vk, ha megy, mennyiért sikerül eladni.
      de örülnék, ha maradna!

 14. miket talál az ember….
  a fájdalmas, hogy alig fél évtized múlva a klubtörténet legsúlyosabb vereségét szenvedtük el már egy másik portugál csapat ellen.. :-(

   1. “szerencsére” nem indul el a klubtörténet egyik legszebb nemzetközi győzelme?
    okos gyerek vagy te is

    1. bocsi, megint a kapkodás…valóban kimaradt 1 szó a gyors olvasásban és így már kissé más értelmet ad és nem a nagy vereségről szól a történet…:D
     DE nem tudom milyen győzelemről beszélsz, mivel NEM INDUL…így nekem a “miket talál az ember….” , ami nem indult el. :)
     másrészt, hogy mennyire vagyok okos és mennyire gyerek azt nem tudhatod.
     mindenesetre 1 ki szerénység sosem jön rosszul, “kolléga”.

     1. 1980. őszén a BEK 1. körében a Sporting Lisszabont kint 2-0-ra vertük. Erről szólna a videó, ha működne. Aztán a visszavágón itthon is vertük őket 1-0-ra. Utána a következő körben a Real ellen estünk ki. Akkoriban is volt egy egymeccses selejtező, abban 8-0-ra meg 3-0-ra vertük a máltai bajnokot (La Valetta)

      1. aha…az megvan… sőt, a padláson egyszer megtaláltam az eredeti népsport cikket. :)

     2. Ja bocsi, azért vágtam vissza, mert azt hittem, nem érdekel a klub legnagyobb győzelme. Ezt pedig egy szurkolói portálon joggal vitattam volna. Akkor elnézést :-)
      Ha rákattintasz a videóra kétszer, akkor kidobja youtube-on, ott már megy a videó!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.