Balhés, Dárdai játékosa, és hasonló címszavakkal vezetik fel az új játékosunkat

Änis Ben-Hatira in da Kispest.

Mellékesen tunéziai és válogatott, valamint német, és ott is válogatott. Legutóbb Tunéziában játszott, ott, ahol Big Master Leekens volt az edző, de legalább nem egyszerre voltak jelen, így magyar kapcsolatnak maradt Dárdai és a Hertha, ahonnan egy verekedés miatt tették ki.

Amúgy 30 éves, támadó középpályás (olyan speciel nagyon kell), és elméletileg minőséginek mondható futballista.

Csak ugye a kisördög, mert például N’Gog is minőség, és képvisel, mégis feltettük magunknak a kérdést, hogy mi kell ahhoz, hogy egészen Kispestig küzdje fel magát?

Egy próbát megér.

Ja, a nevét meg majdnem lehagytam: Änis Ben-Hatira.

(A csakfoci szerint már le is igazoltuk.)

“Balhés, Dárdai játékosa, és hasonló címszavakkal vezetik fel az új játékosunkat” bejegyzéshez 393 hozzászólás

  1. Elég ostoba címet adtak az írásnak, ugyíanis semmi nem “derült ki”, csak valaki mondott egy véleményt, ami nemkevésbé ostoba, mint a cím. Az edzón ugyanis nagyyon sok műlik. És nem a manapság már szinte misztifikált “szakma” szerepe a döntő, hanem a pszichológiáé. Ha az edző tud hatni a játékosokra, oldani tudja a feszültséget, jó hangulatot tud teremteni az öltözőben, el tudja érni, hogy hisznek neki és mindent megtesznek, amit mond, akkor szerényebb képességű csapat is csodákra lehet képes. Rossin kívül nyugodtan meg lehet említeni Supkát is, aki nem először bizonyítja a képességeit. Ld. a Debrecent, amely az nb1 legjobb keretével, de az “agyonképzett”, mosolytalan Szentessel a padon képtelen volt bajnokságot nyerni, Supka odament és kétszeres bajnokot csinált belőlük. Ma meg látjuk milyen kerettel képes a mezőny elején tartani a csapatot.

   1. Hasonlóan jó példa Rossi. Olyan csapattal nyert bajnokságot (kifejezetten jó játékkal és teljesítménnyel) amelyikkel előtte meg utána is csak a döcögés ment más edzőkkel! A jó edző egy jó manipulátor! Ráérez, hogy mikor kit kell játszatni, mikor milyen taktikát kell játszani, és tudja motiválni külön-külön is a játékosokat és a pályára lépő csapatot is. Az más kérdés, hogy semmi sem tart örökké, és 3-5 év után (mint a szerelem) megszűnik a kohézió, tehát változtatni kell.

   2. vicces amit írsz!
    Szentessel is meg lett volna a két bajnoki cím! Sőt! Ő rakta le az alapjait, Supka meg learatta a babérokat… Legyen elég ennyi, arról a két bajnoki címről!

    1. Én azért nem venném el az edzőtől a dicsőséget!

     Kell, hogy motiváljon! Jó példa a Holland nálunk! Hiába veszel át egy stabil csapatot, ha azon csak rontani tudsz!

    2. azért valamiért Szentesnek anno évek óta egy elég jó kerettel sosem sikerült az áttörés Debrecenben – és később sem alkotott maradandót sehol. kellett oda Supka, utálhatják akármennyien – szerintem.

    3. “Szentessel is meglett volna…”

     Azért ezzel nem tudom felvenni a versenyt, már ami viccességet illeti…:)

     Oszt mér nem lett meg az bajnoki cím Szentesnek? Csak hiányzott ott valami, nem? És az se lehet véletlen, hogy azóta sem tudunk Szentes nagy sikereiről.

     Ha csak arról van szó, hogy Supka érdemeit vonnád kétségbe, ne erőlködj. :)

  2. “Kiderült, hogy nem is a fociedzőn múlik a siker”
   1 remek kivétel pl. a bajnokcsapatunk+ Rossi
   nem igazán tudnék olyan edzőt mondani, aki bajnokot csinált volna abból a keretből.
   megvolt a kémia…
   (pl. ez hiányzik pár éve Mourinho-nál,lehet h túl nagy lett az arca és a kémia már nem fér be az öltözőbe )

   1. Persze sok mindentől függ az eredmény. Itt hosszútávról írnak. Rövidtávon igenis van szerepe az edzőnek! Mennyire tud motiválni, fejben összerakni. Rossi ezt maximálisan megcsinálta. Hosszú távon viszont kérdés, hogy Ő is mennyire tudott volna eredményes lenni. Valszeg annyira, amennyire a játékosokat motiválni tudja. Kb ez különböztetheti meg a jó edzőt az átlagostól! Ki tudja-e hozni a játékosból azt, ami benne van, esetlég azon túl is egy kicsit és mennyi ideig tudja ezt megcsinálni!?

    1. persze, hosszabb távon már a csapat-tulaj koncepció határozza meg az edző lehetőségeit.
     nem véletlenül lépett le Rossi.

     1. Nekem ifi koromban volt a legjobb edzőm. Minden meccs előtt csak annyit mondott. Ti vagytok a legjobbak, játszátok azt amit tudtok. Egy szóval se többet. Veretlenek voltunk.

 1. Engem egy dolog aggaszt Ben – Hatirával kapcs., mivel muzulmán, gondolom, nem tudom, csak gondolom, akkor ramadán idején… üres gyomorral és víz nélkül játszani. hááát.

  1. Salah is megoldja valahogy, meg vannak még páran.
   lehet h van 1 ramadán light, focistáknak.

   1. pontosabban élsportolóknak :) egyéne válogatja, mennyire tartják be, de úgy tudom, szükség esetén elcsúsztathatják (nyilván nem a konzervatív felfogásúak – kérdés, már csak a vele kapcsolatos balhé miatt is, hogy Ben-Hatira hogyan áll ehhez)
    ui: egy 2017-es Welt-cikk alapján tartja magát hozzá
    egy másikban (Berliner Kurier) egy szintén érintett herthás csapattársa arról beszélt, hogy megpróbálta tartani a böjtöt, de képtelen volt, majdnem öntudatlanra éheztette magát, ezért felhagyott vele, de minden tisztelete azoké – például Ben-Hatiráé – akik bírják

   1. ja…natürlich…noch einmal Ben-Hatira, eine gute schuβ und schöne tor für Honvéd… :)

    1. Én olyan esetet láttam amikor 60 kg fiatal srácokat kiemel a tömegből és porig alázz meg kihívja öket hátra “lejátszani” …. Senkiházi bünöző.
     Kb 5 éve a kabrió corvettjével durván 50-60 km es sebességgel hajtott be a főbejáraton a Bozsikba úgy hogy özönlöttek az emberek befelé. Ugrált szétt mindenki amerre tudott. Ha nem rántom el a 11 éves unoka öccsémet akkor átmegy rajta vagy fel dönti….
     Senkiházi börtöntöltelék

     1. Hangulata nagyban függ az elfogyasztott kokain mennyiségétől, valamint az aktuális lelki állapotától (sikertelen üzlet). Véleményem szerint helyénvaló, hogy ilyen stabil, kiszámíthatató alakok vezetnek biztonsági szolgálatot.

      Mindenesetre az biztos, hogy tekintélye van neki.

      1. Mondjuk inkább agresszív megjelenése van….. Tekintélye nem volt előttem soha. Igazi bünöző alkat…. Pár éve még gondolkodtam szóvá teszem neki ezt az autós dolgot de axtán durván megromlott az egészségem igy pedig már a feleségemnek sem vagyok ellenfél… :(

  1. nem bírtam végigolvasni, teljesen hiteltelen a szememben ez az ember, nem is értem, hogy lehet neki megjelenési lehetőséget adni, és mindent kritika nélkül átvenni, amit elmond.

 2. Stadionrol valaki, valami infó? egyelőre nem nagyon halad… :)

  1. Gondolom lekötik a szolgáltatókat bontás előtt, azokat meg nem lehet sürgetni.

   1. Kivéve, ha a Fradi stadionrol volt szó. Ott utolsó meccs után 1 héttel már elkezdtek a bontást.

  2. Hát , ahhoz képest, hogy lassan két hónap megy el az évböl, nem sok jóra lehet számítani.

  3. Vajjon előfordul-e, hogy a teljes bajnokságot feleslegesen nyomtuk az MTK pályán? :)

   1. ez már akkor boritékolható volt, mikor már augusztusban kiköltöztünk, miközben mindenki tudta kb, csak a hemi nem, hogy 2019 tavasza előtt nem kezdődik itt semmilyen munka…

  1. Szerintem azért kapja, mert megígértették vele, hogy ott nem vicceskedik.
   Csak semmi stand up, hanem sit down és shut up. :)

  2. A zárt kapus Újpest-Diósgyőr meccs nézhetőségét nagy mértékben emelték az ő beszólásai. (zárt kapu ellenére valahogy beengedték)

 3. Sziasztok, tudja vki h Diósgyőrben van vendég parkoló? Vagy hová érdemes parkolni? CS.A.K.!!!

  1. Valahol azt olvastam, hogy van vendégparkoló a déli oldalon. Remélem, lesz rendőri felvezetés odáig.

 4. Csak egy tipp. Gròf-Mezi , Batik , Kamber, Kàlnoki, Kukoc – Gazdag , Szendrei, Heffler – Holender, Dani

   1. De jo lenne ha latnam mar. Lehet Kaposvarrol felmegyek. Kell tudni valamit? Helybe tudok jegyet venni mecs elott? Elore is koszi

    1. Szerintem tudsz helyben venni, de most már nem kell klubkártya a netes vásárláshoz sem. Utóbbi esetben neked kell nyomtatnod. Kaposvárról Miskolc szép távolság.

  1. Kukocnak nem örülök… Nagyon nem, ahogy középen Hefflernek sem és N’Gog is kaphatna már több lehetőséget.

  2. Csak egy jobb tipp :) Gròf-Mezi , Batik , Kamber, Kàlnoki, Holender – Gazdag , Szendrei (Bamba) , Ben-Hatira -Ngog , Dani

    1. Supkánál az új hús sosem kezd… Másrészt meg Toplitz sosem tippel, csak “néha talál”.

      1. Azzal nincs bajom, hogy Ben Hatira még nem kezdő, lehet, ha baj van, még jól is fog jönni, hogy friss erőként, új emberként állhat be meccs közben.
       Nekem Hefflerrel van bajom, mint középső középpályás és Kukoccsal, mint balszélső.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.