Posztot nem, azonban pár bekezdésben magyarázkodást mindenképp kaptok

Bocsi, hogy létezem. Mármint ilyen formában. A vonatkozó R-GO dal a poszt végén meghallgatható.

Mérsékelten tartom helyénvalónak, pláne szokásosnak, mégis azzal kell (illik) most nyitnom egy posztot, hogy elnézést kérjek az elmúlt két hétben tapasztalt teljesítményem miatt. Jogos, valóban nem voltak posztok, pedig, és ez most némi szpojler az amúgy számotokra érdektelen betűhalomban, vittem magammal tabletet, hogy ha úgy adódik, legalább egy napikispestet összehozzak valahogy. Aztán nem úgy alakult.

Elmondom miért. (Aki focis posztot vár, az itt engedje el a kontentet, és megspórol pár percet az életéből valami sokkal fontosabbra.)

Néhány évvel ezelőtt egy arc, akit az internetről, az internet focis bugyraiból ismertem, elhívott egy beszélgetésre a Kolozsvári Magyar Napokra. A téma a magyarországi és a romániai futballfinanszírozás különbségei, vagy valami hasonló volt, és a beszélgetőtárs egy szociológus, ami adekvát, mert szegről végről én is annak tartom magam, bár a szóhasználat szerint inkább úgy mondom: szocilógiára jártam.

Aztán, ahogy az a Tanúból oly legendás felcsapás:

akkor még nem tudhattam, hogy (…)

– ha nem is gyökeresen, de akkor és ott eléggé megváltozott az szabadidőm hasznos eltöltésének – mondjuk így – prefenciája. Ha csak tehetem, az elmúlt években a lehető legtöbbször látogattam el a városba, és egyre több ismerőssel gazdagodtam, akik miatt még szívesebben jár ki az ember.

Nos, az elmúlt napokban is inkább azt választottam – eléggé el nem ítélhető módon – a blogolás helyett, hogy Kolozsvárott és egy szomszédos faluban üssem el az időm – felettébb hasznosan. Néhány nap alatt sikerült annyira feltöltődni, annyi jót beszélgetni, hogy állíthatom, rég éreztem ilyen frissnek magamat, ha nem is testileg (azért arról tett a fejfájás-csillapítónak becézett szilvapálinka), de szellemileg mindenképp.

És ugye, ennyire faramuci a helyzet, ebből nem lesz most poszt. Mármint az állított szellemi frissességből.

Ennek mondjuk egészen más oka van. Péntek este belefért volna, azonban Pesten is van törzshelyem, ahová heti egyszer mindenképp szeretek ellátogatni, és mivel a csütörtök elpattant a Futball Házban, egyetlen lehetőség maradt, amit természetesen a posztírás rovására vállaltam be. Illetve lenne még a szombat délelőtt, de az is bukó, mert vonatos túrát szerveztünk Diósgyőrbe, szállást foglaltunk, hogy az amúgy pesti, de Diósgyőr-szurkoló barátunkkal tölthessünk egy kellemes estét Miskolcon.

Talán az intenzív hét miatt is van az, hogy egyáltalán nem érdekel, játszik-e vagy sem az új szerzeményünk. Illetve érdekelni érdekel, de megírni nem fogom, mert úgy alakult, hogy lettek fontosabb dolgok a héten. És egyébként is, valahogy rossz érzésem van. Egyszerűen nehéz elhinni, hogy egy minőségi játékos annyira leépítse magát, hogy a végén elfogadja a Honvéd ajánlatát. Lanzafame volt annyira érett, hogy újra felépítse magát, mégis inkább az ellenpéldákat látom. Pölöskei ugyanúgy állandóan sérült maradt, N’Gog máig nem hozta be (!?!??!) a fizikai lemaradását, Danilo kettő sem Danilo egy, Keita kétszer pár percet játszott, Lupoli a pár meccsén is gyenge volt, Bonazzoli és Testardi csak rossz emlék, szóval necces, nagyon necces. Tényleg nagyon kell akarnia valakinek ahhoz emberileg, hogy hasznunkra, és a saját hasznára legyen. Mondom, Lanzafame szinte az egyetlen pozitív példa, és így talán jogos, hogy – némi interpolálás után – most sem vagyok bizakodó.

Cserébe egészen biztos, hogy jó hétvégém lesz, mert eleve jókedvűen vágok bele, másrészt kellemes társaság vár, hogy vasárnap vagy legyen poszt, vagy nem. Annyi biztos, hogy én nem ígérek semmit, legfeljebb a jövő hétre, amikor végre sanszosan visszatérhet minden a régi kerékvágásba.

Ha végre ennek a nyamvadt WordPressnek az új szerkesztőfelületét sikerülne megszokni, azt el tudnám fogadni eredménynek.

“Posztot nem, azonban pár bekezdésben magyarázkodást mindenképp kaptok” bejegyzéshez 412 hozzászólás

 1. Egy dolgot azért nagyon nem értek! Supka szerint Kukoc jobb mint Uzoma? Ha ez így van, akkor Supka egy kókler…

 2. Elég legyen már ebből Supka Úr !
  Megint ráfogta az egészet a játékosokra, nem vállava a felelősséget!
  Ráfogta az egyéni hibákra, hogy Gróf Dávid rossz helyre rúgta ki a labdát !
  tudja Supka úr mivel az ellenfél tudott VÁLTANI taktikát, mi meg nem, ők presszingeltek, a kapunk elé szorítottak és agresszív emberfogással,megelőző szerelésekkel BLOKKOLTAK mindenkit a kapu körül. Dávid nem tudta rúgni se jobbra, se balra.
  “A játékosoknak bekiabáltunk hogy menjenek feljebb”… Supka úr ! Önnek nem bekiabálni kellett volna hogy menjenek feljebb hanem kiszúrni hogy az ellenfél TAKTIKÁT VÁLTOTT és szorít be agresszívan a kapu elé.Önnek szintén váltania kellett volna egy olyan taktikára amit valószinű be sem gyakoroltunk se hétközben, se a török edzőtáborban !
  “A játékosok nem azt csinálták amit kértünk”… A játékos olyan mint egy zenész.Pont annyit és pont úgy játszik ahogy a karmester (edző) hétközben betanította a művet és hétvégén levezényli.
  Egy hete itt egy sztár akit még nem látott játszani az NB1. Miért nem tudtuk MEGLEPNI vele a diósgyőrt mondjuk 3 darab begyakorolt akcióval ami Ben Hatirára van kihegyezve ?
  Tudja Ön előtt egy bizonyos Rossi nevű nem bekiabálgatott, meg a sajtótájékoztatón a játékosokra kente a feleősséget. Hanem bátran belenyúlt a meccsbe, 12 percenként változtatta azokat a taktikai elemeket amiket hétről hétre mértani pontossággal begyakoroltatott a játékosokkal.Ha kellett 8 percenként cserélt helyet a két szélső.Ha kellett behozta a padról a meglepetésembert akinek megkomponált speciális szerepe volt az adott meccsre. (Zsótér szlalomjai, egyéni akciói, góljai).
  Ha vesztésre álltunk akkor a 80. percben biccentett egyet akopasz fejével ( bekiabálás helyett) és a játékosok egyszerűen bedarálták, megölték az ellenfelet.
  A sajtótájékoztatón pedig ha nyertünk a játékosokat méltatta, ha kikaptunk akkor teljesen magára vállalta a felelősséget, mondván hogy ő rakta össze a csapatot és a játékot.
  Tudja Supka Úr mi ehhez vagyunk hozzászokva !
  Ilyen játékosokkal és jó taktikával az első helyért kéne harcban lennünk !
  Kit hozzon még ide az Öreg ? Messit ? Ronaldót ?
  Helyette inkább szerelmes Hefflerbe ? Ha egy fizikailag erős , harcos ütközős ellenféllel játszom akkor berakom Bambát középre törni-zúzni…
  2 darab értékelhető szépen megkomponált akciót nem láttam még ebben a szezonban júliustól ! Ilyen esetleges lehetőségecskékből kénytelenek a csatárok betalálni.
  Nézhetetlen szar !
  A játékosokkal meg vagyok elégedve !
  A tavaszi szezonban eddig két vereség és egy mázlis győzelem ahol simán kikaphattunk volna…
  Nem érdekelnek a további remek magyarázkodások !!

   1. Én meg egyáltalán nem értek vele egyet és jó nagy butaságokat ír…

    A nyilatkozataiba bele lehet kötni Supkának, de José Mourinhoéba a legnagyobb sikerei idején is nem lehetett?

    Az meg egyenesen egy hatalmas butaság, hogy ezzel a kerettel a Fradival és Vidivel kellene az 1. helyért harcolnunk – a velünk kb. hasonló erősségű játékoskerettel rendelkező MTK egy félidő alatt kapott 3-at a Viditől most…

    Az is vicces, hogy Fernandot jobb edzőnek írja le, miközben a Diósgyőrnek egy darab kidolgozott helyzete nem volt a vezető gólunk után, úgy nyerte meg a meccset..

    1. Te írod a hülyeségeket. Fernando nem a kidolgozott helyzetekért ajobb edző, hanem hogy az alap 4-5 taktikai elemet be tudta azzal a gyenge képességű csapattal tanítani. ( pl vezetés megtartása, vagy az eredmény megfordítása).
     Nem butaság hogy ezzel a kerettel az első helyért kéne menni, ugyanis Rossinak ennél sokkal gyérebb kerete volt , Villám Balázsokkal, kiégett Balázs Zsoltotkkal stb.Egy jó taktikával, váratlan húzásokkal megverte az egész NB1-et.
     Én alátámasztom szakmailag. Te csak annyit írtál hogy hülyeség. Kérlek győzz meg ! Hallgatom sok szeretettel a szakmai eszmefuttatásod !

     1. Szerinted a “vezetés megtartása”, vagy az “eredmény megfordítása” TAKTIKAI elem????

      Nincs több kérdésem…

      1. igen.A vezetés megtartására használt taktika neve : Possesion. Nézz utána.Kint nyugaton alaptétel. Lapos passzokkal, közel helyezkedve egymáshoz, labdát kérve, gurigázva ölni az időt.
       Az eredmény megfordítására a HARD PRESSING ( gyilkos letámadás, rengeteg futással, már az ellenfél 16osánál. FAST BUILD UP támadásépítéssel.
       Ne is legyen több kérdésed…

       1. ez egyre rosszabb… a possesion, vagyis labdabirtoklás, labdatartás legfeljebb eszköze az eredmény megtartásának.. ha szerinted a “vezetés megtartása” taktikai (!!!) elem, akkor tényleg kár bármiről is beszélni ;) a vezetés megtartása az nem taktikai elem, hanem cél, minden csapat célja, ahogy hátrányban minden csapat célja meg az “eredmény megfordítása”.

        én ettől a spanyoltól még semmit nem láttam, a Bódog-féle Diósgyőr sokkal nagyobb benyomást tett rám, ma mázlival nyertek, ennyi. Semmi possesion nem volt :)

         1. azért az se reális, hogy az összes magyar edző fos legyen.. és mindig az a jó, aki éppen nem nálunk van :) inkább jó magyarosan kinyírjuk a saját edzőinket, hogy aztán siránkozzunk évekig a folyamatos edzőváltások miatt (lásd: többi csapat)

         2. Figy..Azért kommentelnek az emberek, mert van véleményük és ez egy fórum, és véleménye mindenkinek lehet, nem kell felháborodni, ha valaki mást gondol mint esetleg Te…
          Hogyan kellene bizonyítaniuk az “okosaknak”?
          Ezt lécci írd már le mert nagyon érdekel.

          1. Szerinted miért kaptunk ki ma? Tényleg érdekelne a te véleményed is? Szerinted minden rendben van, ez egy vállalható, elfogadható vereség volt? Jó úton járunk?

          2. Kisvárda elleni meccs óta, egy árva győzelmem, es igen akkor is borzasztó, ahogy “nem” játszott a csapat a felcsut ellen.Ez nem magyar mentalitas, hanem tény.Bár Te ebben is szeretsz mást látni….

          3. Arra is gondolhatsz,h győzelem esetén mindenki nyugodt higgadt,sörözik,csajozik stb. Vereség esetén feszkós a nép,sok az agresszív szóváltás egymással,ami további hsz-eket von maga után és emiatt van az említett 400 is a 60 helyett,mert ilyenkor beleállunk egymásba,nem pedig ráhagyjuk a másinkra a gondolatát,még ha nem is értünk vele egyet. Én nem úgy fogalmaznék,h negatívak vagyunk,hanem könnyen dühbe jövünk.

          4. Sokan mosolyognak, akkor amikor folyton a Danilot szidod, es osztod az észt.És folyton okoskodsz, hogy milyen jók is a kispesti fiatalok, akik be vannak oltva gól lővés ellen.

          5. Nem igazán érdekel, hogy kinek a véleménye számít neked De a sok, hogy mindig az ügyeletes megmondó ember szerepében tetszelegsz és ha jól emlékszem, már megfogadtad hogy nem írod teli a fórumot ..

     2. Supka egy szar edző csak volt egy darabig mákja elején, ha az nem lett volna most szimplán kiesés ellen mennénk…

     3. Már megint mi a baj Danilóval? Mikor lejött a pályáról akkor lettünk csak igazán sz.rok!

      1. Amúgy nem igyekezett Gazdihoz szaladni, hogy megköszönje a gólpaszt.

     4. Igazad van sok mindenben ,de abban azért ne túlozzunk,hogy Rossinak gyengébb kerete volt egy Eppellel,Lanzafaméval a soraiban,akik elég volt ha húztak egy-egy váratlant ,majd meccseket nyertünk (és akkor a többiekről nem is beszélek),még ha kifogtunk vmi gyengébb napot is. Nem a padozó Villám és Balázs volt ott a kulcs.
      Nem gáz a Supka annyira,viszont neki nincs Lanza,nincs Marci sem,ez elég nagy gond.

      1. Azért sem Lanza, sem Eppel nem úgy jött, ahogy távozott! Nem kis része volt Rossinak benne, hogy onnan ide jutottak! De pl. N’Gog- pl mit hozott ki SA?!

       1. Lanza az első pillanattól kezdve kurvajó volt és Eppelről ugyanez mondjató el.Ők saját maguk is tettek nagyon sokat azért,hogy gólkirályok legyenek.
        A vérszegény N’Gog-ban semmi sem látható,mint ahogy az új Bundesliga sztárunkban sem egyelőre.
        Vagy mondok mást.A máshol jól produkáló Balázs Zsolt miért nem tudott lófingnyit sem hozzátenni a bajnoki címhez? Őt miért nem formázta meg Rossi?
        Vagy a saját szerzemény Villámot?
        Nekem Rossi a kedvenc edzőm,de igazságtalanság lenne ezt csak Supkára kihegyezni,én csak erről beszéltem,hogy egy Lanzával,Eppellel ezt a diót egy négyessel kussoltattuk volna be.Supkával a kispadon.
        Amelyik játékosban van még spiritusz,abból kijön/kijöhet,akiben nincs,abból nem.

    2. Muhaha!
     Mourinho mindenre fogta a vereséget, még a lenyugvó nap erejére is, de a játékosaira…, na ahhoz már tényleg gyenge teljesítmény kellett…
     Supka kb. azt mantrázza, hogy nem volt szerencsénk, megvoltak a helyzeteink (mert ugye, ha az ellenfélnek 3x annyi van, de nem ment be.. az. nem számít), küldtük őket előre… + a játékosok, egyéni hibák…, de hogy vállalom, na azt ne várd tőle!

  1. Ez a lényeg. Elmentünk edzötáborba, volt felkészülés, de semmit sem fejlödtünk.

  2. Nagyon sok mindenben egyetértek. Valójában majdnem mindenben. Én személy szerint taktikát váltottam a meccs után és Amon Amarth-ra ill. Kalmah-ra álltam át a feszkó levezetése végett. A viccet félretéve, talán egy kis vérfrissítés nem lenne haszontalan…
   Aztán, amennyiben a következő 2 “hazai” meccsen behúzzuk a 6 pontot, mindenki lenyugszik egy kicsit.

   1. Hát a Kalmah-tól a They will return album most le tudna higgasztani…De inkább bedugom az erősítőt és lejátszom a Sepulturától az egész Arise albumot…Hadd tudja meg a szomszéd és a helyi rendőrörs ( akiket ki fognak hívni rám) hogy bánatom van ! :)

    1. Na mindjárt kiderül, hogy én már délelőtt a vereség miatt hallgattattam meg a szomszédokkal Bruce Dickinson Scream for me Brazil című koncertalbumát… :D

    2. A Sepultura is ott volt rendesen ! De ha már a regieket hozzuk fel, nekem a Nuclear Assault Brain Death nótája visz a totál pihire :D

  3. Ja a beálló Prosser vitte a cetlit Vernes-nek, hogy mit kell játszaniuk…..

  4. Csak a szokásos beszari taktika…Utána meg szokás szerint ráveri játékosokra. Tipikus szar edző nem vezér hanem egy fos, majd megbukik úgyis lassan.

  5. Én spec eleinte azért rüheltem Rossit mert mert mindig a gyenge játékos állományra fogta a zakót. Utolsó szerepvállalásakor már inkább magára….. Szerietem szólt neki valaki hogy gáz a játékosokat okolni

   1. Igen én is hallottam, h finoman szólva is jó pár játékos nem kedvelte Rossi stílusát.

   2. Házon belül mit is kellene tennie, ha olyan dolgokat lát amiket korábbi élete során U16 alatt látott???
    Az a normális, ha kifelé vállalja, házon belül meg felhívja a figyelmet az egyéni hibákra! és csesztet…

  6. mi az, hogy Supka úr? minek kell urazni? ha valakit urazunk, az nem pejorativ. Supka ma nem érdemli meg az urazást.

  7. Egyébként Prosser a héten írt alá, ahhoz képest a gólja olyan ütempassz eredménye, amely nem a véletlen műve. E szerint nem töltötték tétlenül a hetet.

  8. Ez azért egy kicsit kiszínezése, megszépítése a Maestro munkásságának, de van benne valami és nagyon jól hangzik! :)

   1. Nem kiszínezés! Ezeket a játékosok mondták, hogy sokkal több taktikai oktatást tartott Rossi, mint más edzők. Nagy hangsúlyt fektet a taktikára… ez mi ha nem a, b, c, de még d forgatókönyv is!
    És igen, volt egy Zsótér Doni, aki tényleg csereként szétfutotta az ellenfelet! Mi ez, ha nem taktikai elem.

    1. Főleg arra a részre írtam, hogy “Ha vesztésre álltunk akkor a 80. percben biccentett egyet a kopasz fejével”. Ez már-már olyan rejtői volt. :))
     De hogy mindig magára vállalta a rossz szereplést és a játékosoknak tulajdonította a sikert, az 100%!

 3. Nincsenek játszó játékosaink, így nincs “játékunk” sem, – sikeres passzok nélkül a jó játék nem alakulhat ki. Gazdag egyedül kevés erre. Mindenki csak “szabadul” a labdától, a saját térfélen történő hátra passzaink pedig egyszerűen életveszélyesek ránk nézve.
  A sikeres cselek hiányoznak, így aztán nem rúgnak fel senkit. Emlékszik valaki, hogy melyik meccsen rúgtunk utoljára szabadot, úgy legalább 25 méterre az ellenfél kapujától? Lanzáék idejében ez nagyon működött.
  A fradi meccsen még elfogadható volt a játékunk, a felcsút ellen mázlink volt. A mai játék pedig egyáltalán nem biztató a jövőre nézve. Az ellenfél lelkesebb is volt.
  Lassan a helyünkre kerülünk a tabellán. Sajnos ez a realitás.
  (A legközelebbi ellenfelünket pedig nagyon bosszantják MTK-Vidi 1:3, eddig.)

     1. Kingnek valami baja van….. Két hete feküdtem be a gerinc klinikára és előttem állt a sorban a betegfelvételen…

    1. Ez egy ilyen nap volt, Sanyi is betalált a vidinek, Tőzsér a fagyinak, az alcsútdoboziakat meg jelenlegi játékosuk verte.

    2. Hát, k. nagy jóstehetségnek kell lenni ehhez, az, hogy a volt játékosaink vernek meg minket, rohadt nagy hagyomány Kispesten. :)

 4. Talán mégis csak érdemes kipróbálni a fiatalokat tétmeccseken… Különben sosem tudjuk meg, hogy ki képes ilyen gólokat lőni, mint a lokis gyerek

  1. Cipfnek is picin múlott, h pár perccel becserélése után élete első nb1-es meccsén gólt ollózzon.

   1. Közben eltelt fél év, aztán lassan el is felejtem, hogy néz ki (ha csak az első csapat meccseit kísérem figyelemmel).

    1. Igen és ez szomorú. Abban a mozdulatban benne volt vagányság, technika és önbizalom, ami egy 17 évesnél ritkán van meg együtt. Utána volt asszem valami kavarás a srác szerződésével, ha jól rémlik, Latabár azt írta, h Cipf apja és Hemi nem tudtak megegyezni vagy mi.

     1. Közben szerződést hosszabbított, de továbbra sincs a keretben. Plusz Májert, Banó-Szabót sem nagyon erőltetik.

 5. Kezdő: Gróf – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Mezghrani, Szendrei, Heffler, Gazdag, Kukoc – Danilo, Holender.
  Cserék: Horváth A., Májer, Bamba, Ben-Hatira, Lovric, Tischler, N’Gog.

  1. Ha végre kukac és heffler nélkül kezdünk, akkor kisebb ünnepség lesz nálunk

    1. Gondolom csak jobb mint Heffler? Én NGOOG is többet játszatnàm.

   1. Annyira kiszámítható, unalmas figura ez a supka hogy képtelen bármi váratlant lépni.

    1. Ha leigazolunk egy nagyon jó játékost, nem az a váratlan, hogy nem játszik?

     1. Zseniális húzás! :)
      Amúgy bízzunk Supiban, ő tudja, talán igaza van, h nem egyből kezdeti. Különben is, Hatira ide, vagy oda, nélküle is jónak kell lenni, azt kész! Hajrá Kispest!!

   2. Szerintem jönni fog az utolsó fél órára. Remélem jön Ngog is, várom hogy mit alkotnak együtt.

 6. https://youtu.be/ZLT6XUMF15Q
  Sajnos ma cimborámnak más dolga volt, így nem jutottunk le. Csak annyit tudtam tenni, hogy ma az idegenbeli festésünkkel népszerűsítettem Csapatunkat a világhálón. :) CSAK, jó szurkolást a lejutottaknak!

  1. Soha nem értettem, hogy egy felnőtt férfi hogyan tud számítógépes játékokkal játszani, de azért jó szórakozást ;)

   1. Pont úgy ahogy bármilyen más játékkal -pl. sakk vagy kártya. :)

    1. azért az más, ott van egy szociális élő kapcsolat az ellenfelekkel, egy valós társasági esemény, nem egy irreális világ

     1. Bizonyos értelemben ez is így működik, például nemrég csatlakoztam egy hazai versenysorozathoz, ahol félévente díjátadó “gála” van, ahol megismerkedhetsz/összebarátkozhatsz azokkal, akiket előtte fél évig minden futam után elküldtél a sunyiba fórumon. :D Ezen az sorozaton fedezte fel Wéber Gabi Michelisz Norbit, akiből aztán egész jó kis pilóta lett “élőben” is. :) Nálam persze ez a veszély nem fenyeget, de nem is zavar, én erősen játékfüggő vagyok, és még mindig értelmesebbnek tartom ilyenbe ölni a pénzem, mint szerencsejátékokba, mert én például azt nem értettem soha, mi vesz rá valakit, hogy lottószelvényt vegyen… :)

   2. Szimulátorokkal általában főleg felnőtt férfiak játszanak, már csak azért is, mert eszméletlen pénzeket kell beleölni egy versenyképes felszerelésbe. Már nekem is benne van hétszámjegyű pénzem, de a legprofibbak ennek többszörösét költik rá.

    1. Tudom, de én ezt soha nem értettem, nekem az egész művi. Megnyersz egy játékot, nagy feszkó árán, aztán felállsz egy székről a saját szobádban.. :) Olyan furi, művi világ, mint a mátrixban.

     1. Viszont élőben sajnos nehezen tud az emberfia százmilliós versenygépek volánja mögé ülni. :)

  2. Az a címer nekem már akkor is nagyon bejött, amikor itt megjelent először. Valahol el tudom érni a neten?

   1. Egy blogbejegyzésben szerepelt itt valamikor. Talán a céges gépemen megvan normális formátumban, ha hét közben emlékeztetsz rá, akkor megnézem. Vektorgrafikai formátumban biztosan megvan, Hantáékon keresztül küldött nekem olyat pár verzióban a készítő srác, mert a játékba csak olyat lehet feltölteni, jpg, png és hasonlók nem játszanak.

 7. Ha 30 labdát adnak hátra egy kapusnak, egyszer szar helyre fogja rúgni.
  Lehet számolgatni a lövéseket, helyzeteket, egyéni hibákat, de a foci nem csak ennyi! Ki nem állhatom, amikor egy ilyen meccs után az a mondás, hogy “jók voltunk, de sajnos egyéni hibák eldöntötték a meccset”. Meg nem volt szerencsénk. Ja. Amikor nemhogy helyzetbe alig tudunk kerülni, de a tanácstalanság lerí a csapatról, amikor labdát szerzünk, hogy mi a faszt kezdjünk vele. Na mit, hátul passzolgatunk, amíg valaki nem hibázik. Borzasztó. Nem a hibákra kell fogni, mert azok már valaminek a következményei.
  Én aláírom, hogy szegényház, meg minden, mert igaz. De azért az ma is megmutatkozott, hogy mostanában egy gyengébb, vagy legalábbis semmivel sem jobb csapattal szemben sincs sok keresnivalónk. És ez nem azért van, mert annyira szar lenne a játékosállomány (ok, nem barca, de a többiek sem), hanem mert fos, beszari a taktika, a kezdőben hétről hétre megtalálható 1-2 tök érthetetlen játékos, a csapatban nincs tűz.
  Persze lehet mondani, hogy mi a f.szt húzzuk fel magunkat, mert ezen végül is csak az múlik, hogy végül 4., vagy 8. leszünk. Csak akkor is szar ezt látni. A szegényház is elég önmagában, miért tetézzük?

  1. na még utóljára: lehet, hogy véletlenül én kapcsoltam akkor az eurosportra, de ahogy lentebb írtam, én jobbnak láttam ma a csapatot, biztosan vezettünk a gólunkig.
   holender és gazdag csomószor voltak olyan helyzetben, ha pontosabban passzolnak, befejezik a támadást, mint pl. második félidő elején gazdag, eldőlt volna a meccs, a diósgyőr semmit nem csinált, batikék játéka kifejezetten tetszett.
   én tényleg nem érzem az eddigi három meccs alapján azt az egetverő problémát, mégha nem is jó kikapni, de hát a 12 csapatos nb1ről mindenki tudta, hogy lesznek körbeverése, ma a fradi is kikapott.
   én megvárnám még a második körből a hátralevő meccseket a letargiával.

   1. Nem mondom én, hogy olyan szarok vagyunk, komolyan, egyáltalán. De tényleg! Csak mindig egy picivel rosszabbak, mint az ellenfél. :(

    1. csak azt ne írja le valaki a végén, hogy ez a mai briósgyőr jobb volt ma, mint a mi Kispestünk, mert lemegyek hídba és a végén hídba fogok aludni :) elmúlt két évbe ilyen gyenge briósgyőr nem fogadott minket miskolcon/kövestem szvsz
     na, gyorsan elbúcsúzom, mielőtt valaki beírja, aztán tényleg jó éjt:)

    2. Így van,pont egy picit.
     Ma is ez a két védelmi hiba és ki is kapunk a meg szarabb diósgyőrtől.
     Kálnoki-Kis is jó volt egész meccsen,de a 2.gól pl az ő durva hibája volt.

 8. Most nem tudok higgadtan elemezni, holnap írok részletesen. Röviden: Szégyellje magát az egész csapat! Mit akarunk, ha ilyen szerény képességű ellenfelet nem tudunk megverni.

 9. Hefler minek a csapatban,légüres térben mozog,semmit nem csinál !Kukoc sem kell,védő munkája semmi.Gróf két hiba két gól.az elsőnél ellenfélhez rugta a labdát a középpályánk közepére,a másodiknál mire várt,ki kellett volna lépnie a kapuja elé ívelt labdára.A védőink miért nem fognak embert ??

 10. Az év “köz” röhelye…
  Vernes Krisztián … Vernes Krisztián … Vernes Richárd! Elnézést Krisztián! MUHAHA

  1. A barom állat média munkásnak kB egy hete volt, hogy felkészüljön a közvetítésre.

 11. Remek a csapat ahhoz képest hogy kuki és heffler is gyakorlatilag csak vannak a pályán bár kuki nem sokáig lesz ha le nem kapja supka. Batik kezd nagyon jó lenni hála a jó istenek és Gazdag is nagyot fut de kell a második de lehet még a harmadik is.

  1. Kukoc támadásban most kifejezetten jó volt (magához képest). Volt egy hatalmas labdája Mohának.

  2. Kukit szerintem lekapja, pirosodásra hajlamos, a szokásos narancssárga megmozdulása pedig már megvolt.

 12. Még jöhetne pár perc múlva Kukoc helyett Májer Ngog mellé. Filip visza a szélre.

 13. Ilyen gyenge csapattól, így kikapni.. Tudomány kell hozzá… És persze csatárokat nevelni az ellenfeleknek

   1. Szerintem is, több nagy helyzetünk volt a második félidőben, a második félidő elején Gazdag lezárhatta volna a meccset….

    1. Igazából Supinál lehetne sokkal szarabb edzőnk is (pl. pinyő 😀), de a felépített támadójátékot szerintem mindenki hiányolja a szezonban.

      1. Szerintem ennek a mai meccsnek semmi köze Supkához, jól volt felépítve a védelem és látható volt, hogy támadásban mit akartunk játszani, a pontatlanság már készség kérdése.

       A védők közül Batik, Kamber, Kálnoki kimondottan sokat fejlődtek Supka alatt és a bemutatkozásához képest még Kukoc is.

 14. Bravúr volt ezt a rém gyenge Dvtk-t alulmúlni, de sikerült. :D Többen aktívan közreműködtek ebben. Ettől függetlenül Gazdag Dani fellökését a végén be kellett volna fújnia a sporinak.

  1. Így nem érdemes a dobogóról álmodni, sőt hátrafele kell nézegetni.

  2. És mit szólsz akkor Holcsika esetéhez? Beindul, beáll elé a védő és megáll… erre sárga, Holcsikának… no comment.

 15. Most a diósgyőr ellen tudatosan álltunk be védekezni, vagy ennyire nem tudunk mit kezdeni a labdával? Mert ha ennyire nem tudunk akkor nagy a baj….Már a felcsút ellen is ezt műveltük csak akkor nem hibáztunk bele.

   1. Most nyilatkozta, hogy kérte a játékosokat, hogy ne védekezzenek ilyen hátul, de nem azt teszik amit kér tőlűk…..Én nem értem az egészet, de egy biztos kikaptunk egy tőlünk gyengébb csapattól és nem azért mert nem volt szerencsénk.

    1. Ez a tőlünk gyengébb – kiesés elől menekülő – csapat nyolc meccse veretlen, míg mi – akik a dobogóért megyünk – ugyanennyi meccs alatt hat pontot szereztünk a huszonnégyből.

     1. Én azt láttam, hogy nálunk van a labda és nem tudunk vele mit kezdeni, az ellenfél meg hazai pályán kontrázik… de azt legalább jól csinálja.

  1. Sajnos alighanem az utóbbi,komoly erőnléti gondokból eredően.

    1. Azok.Összevissza rúgdosunk mindenkit,mert pl nem érünk oda.3 meccs kb 70 szabàlytalansàg,13 sárga meg 1 piros,valamint mi magunk(bonusba)nyilatkozzuk,hogy a több mint 300 napja nem jàtszó Hatira e legbikàbb!

     1. Ez érdekes, ahogy bekaptuk a 2. gólt, a Diósgyőr szinte a saját térfeléről sem jött ki – ez nem azt mutatja, hogy erőnléti problémák lennének, sőt…

      Kicsit túl vannak dimenzionálva a problémák most, a Diósgyőr semmivel nem volt jobb, kézben tartottuk a meccset, de bekaptunk egy gólt és rágörcsöltünk.

 16. Ha nem lett volna tegnap Király Gabi és Holdkomp paródiája akkor ebben a kategóriában a mi első kapott golunk lett volna. No1.

  (A felcsúti kisgyerek se semmi volt, de az echte öngól kategória.)

  1. Nem tudom kiért kellett megbontani, a két meccsen át stabil védelmet…

   1. aha… szóval a nem stabil védelmen múlik, hogy egy értelmes támadásunk nincs… meccsek óta… értem.

     1. értem, szóval ha Lovresz játszik, akkor Dávidunk nem rúgja seggbe a labdát az első Diónak… értem.

      1. Én mondjuk nem vagyok foci szakértő, meg akadémiás rokon, meg egyáltalán semmilyen bentfentes, ráadasul pro szarom sincs, de nálam Lovresz játszana, és Batikot előrébb tolnám.

    1. Sok vita ment itt, hogy ki ért a focihoz, meg ki nem. Én bevallom, nem értek hozzá. Azt viszont látom, érzem, tapasztalom, hogy amikor egy csapat hosszú ideig vezet egy árva góllal idegenben, elég nagy nyomás alatt, azt általában úgy tudja elbaszni, hogy ráül az eredményre, hátul passzolgat és bízik abban, hogy majd senki nem hibázik. Egyszerűen statisztikailag ez tök ritkán működik. Nem véletlen, hogy ilyenkor szoktuk úgy érezni, kell még egy gól, különben baj lesz.
     Tehát szerintem is inkább az döntött tegnap, hogy nem sikerült összehozni a 2.-at.
     Engem a Fardi elleni vereség egyáltalán nem bosszantott ennyire, de a tegnapi igen, mert az nyerhető lett volna, ez a különbség.

     U.i.: Lehet, hogy csak annyit kéne kommentelni, hogy “de kár”, meg “nem baj, majd legközelebb, hajrá”, vagy egyszerűen semmit, csak győztes meccs után kéne ide írni, csak akkor nem szurkolók lennénk, hanem droidok. ;)

     1. ” Csatlakozom ” klasszikus. Még annyit tennék hozzá , mikor Toplitz beírja az általa “tippelt ” összeállítást, amivel eddig nem nagyon tévedett, úgy általában hidegrázást kapok. N’Gog amióta itt van padozik, Ben-Hatira padozik, majd megváltóként kap pár percet. Hangsúlyozom nem értek hozzá, de mindig azért szurkolok, hogy legyen egy jó hétvégém , nyerjen a csapatom !

     2. Persze, van bőven igazságod, én elismerem! Csak ilyen a szurkolói lélektan. Amikor az ember dühös/csalódott, akkor azt le akarja vezetni valahogy. Nem is kell 100%-ig komolyan venni, amit összeírkálunk egy vesztes meccs után, remélem senki nem is teszi!
      Amúgy nekem nyugodtan, bármikor írhatsz, akár kritikai jelleggel, tőled megtiszteltetésnek veszem. (Komolyan!) :)

     3. Ez nem jellemvonás kérdése. Nemzetközi kutatások igazolják, hogy a jó dolgokat átlag 9 emberrel osztjuk meg, a rosszakat ellenben 27-el!..

  2. A Kálnokit sokan dicsérték -joggal-, viszont mindkét gól előtt a kapunk felé mozgott. A többi védő jóval előrébb volt, ha csak megáll már simán les.

  3. Ha ezen múlna a siker, akkor elég könnyű helyzetben lennénk.
   De nem ennyin múlott, hogy ilyen hibákat vétett a csapat

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.