Túl sok minden nem történt

Kisvárda – Bp. Honvéd 1-1

Ha van meccs és túra, amire évek múlva is szívesen emlékszem majd, akkor arra jó példa a 2015 őszi békéscsabai leutazásunk Öcsémmel, Gyurival, kisBabarral, és Ábelbébi úrral. Remek hangulat, remek meccselőtti séta, remek városkép-részletek, remek meccs. (helyesen: nyári, illetve nagyon augusztus végi. tudom, mert egy esküvőn voltam meccs helyett, és az ilyet az ember megjegyzi. – szerk. vh)

Ha van meccs és túra, amiről körülbelül már egy hét múlva sem fogok tudni semmi érdemit felidézni, az pedig a tegnapi Várda tour.

A beharangozó pedig tanúságát adta, hogy elvárásaim nem voltak az egekben. Ehhez képest még az lett a legjobb pont, amitől a legjobban féltem: Hantáék zsírtól csullogónak képzelt ultra-magyarosch kifőzdéjében, várakozásaimmal szemben még enni is tudtam, és szarul sem lett a gyenge bélésem – ritka eset, királyság. Minden más viszont…

Az időjárás pesti kis tavasz-csodája egy szélviharos, barátságtalan tüskésséggé vált Várdán a kocsiból kiszállva; városnéző séta helyett így vacogva én is a kifőzdét választottam. A meccsen pedig lelátói hangulattolulások helyett egy adag új arc jelent meg a szektorban, akik végig úgy túltolták az ordenárémutatót, hogy amellett az egész Korzó csak ministrálhatna. A második félidőre át is menekültünk testületileg egy üresebb sarokba. Az egész heti monitor előtt ülést megkoronázta a 2*közel 3 órás autózás – estére úgy éreztem magam, mintha egy lennék a Romániából importált hajlott hátú kéregetőasszonyok közül a 2000-es évek eleji metróaluljáróinkban. És a legfontosabb, amiről a blog szól: csapatként továbbra is szomorúan, leszegett fejjel állunk a liga dagonyájában, és araszolgatnánk ugyan előre, de nincs igazi haladás.

Ha a pozitívum-morzsákra akarok koncentrálni, akkor Gróf most megint nagy bravúrokat hozott; Nagy Geri a Hali ellen ellőtte a kétidényenkénti egy borzasztó meccsét, és most megint kiemelkedően hasznosan robotolt a középpályán, Danilo gólja előtt egy olyan remek passzt is villantva, amilyeneket régóta szeretnénk belélátni. Gazdi is jóval összeszedettebb volt a szombathelyiek elleni borzalomhoz képest. Danilo pedig végre betalált – bár ezen túl sokkal több jót nehezen tudok róla összekaparni. Lovrics, akit tegnap brahiból bejósoltam a kezdőbe, ott is termett a valóságban is – és nem is hibázott, ennek szintén örülhettem.

Danilo gólörömén látszott, mekkora feszültségben kell dolgozniuk. Talán egy bajnokságról döntő gólt nem ünnepelt volna ennyire. (fotó: 1909foto)

Valahogy ennyi. Az egyéb, az elmúlt hetekben taglalt problématerületeken még nem jött el az előrelépés. N’Gog a végén beállva ismét súlytalan volt, szegény lassan az év csalódása lesz nálam. Hatira néha villantgat valamit abból, amiért 100+ Bundesmeccs van a háta mögött, néha pedig bántóan lassú, úgyhogy szegény Papa ezzel a „remek fizikai állapot” szöveggel megint tolt egy akkora lyukra futást, mint a szponzor hamari bejelentésével. Hát ez van, nem jöhet be minden mondás, és asszem itt most abba is hagyom a mondatot. Supka le is szedte Enisz barátunkat a második félidő közepén, és az a nagy helyzet, hogy rezignáltságomban nem is nagyon tudtam vitatkozni.

Sajnálom a csapatot, mert nem azt látom, amit néhány elkeseredett szurkertárs (jellemzően nem az olvasóink, ne legyen félreértés), hogy szarnak bele a dolgokba, vagy hogy nem hajtanak. Hajtanak ezek a srácok, hajtanak, csak valahogy úgy, mint a befásult aranyhörcsög a forgókerekében – futok, mert futnom kell, de hogy hova, arról lövésem sincs. Sajnálom Supkát (és veszem fel egyúttal a komment-álló mellényt, mert ezzel megint nem én leszek a hónap bloggere itt a CSAK közönsége körében), mert nekem sincs sok ötletem már, hogy mit lehet tenni. Variálgat a kezdővel a lehetőségeken belül, a pillanatnyi formákra láthatóan reagál, de nem jön ezekben a hetekben az áttörés. Én még ettől függetlenül erre az idényre simán hagynám, ott van ólábú szombathelyi kollegája, az se nyert már hónapok óta, aztán most zsinórban kétszer. Arra például már most mernék téteket tenni, hogy a Paksot verjük a jövő héten valahogy. Persze hogy mi lesz itt 2019/20-ban, abba még nem nagyon merek belegondolni.

Az idei szezonra viszont még igen, és a többséggel szemben még nem érzem azt, hogy minden veszve lenne. Ezzel a madámmal, ezekkel a lányokkal, igen. És igaz, hogy ebbéli optimizmus-szerűségem jórészt a Bohócliga bohócligaságából táplálkozik; és igaz, hogy nem a hosszútávú építkezés jelei erősítik a jelenleg épp valamelyest pozitívabb közelítésmódomat, de az idényt részemről csak április közepére engedem majd el végleg, addig még kíváncsian várom a következő négy hetet.

Kisvárdától viszont lélekben ezzel el is köszöntem, nothing personal, és remélem, jövőre már nem kell ide jönnöm vendégségbe. Az egész jelenség a FÖLÖSLEGESSÉG szótári definíciójaként lebegett a szemem előtt végig a 90 perc során, a 2500 székkel elszórtan telepakolt, kintről tyúkketrechálóval bevont stadionkarikatúra 800 hazai nézőjével, a pusztába kirakott létesítménnyel szembeni szürke rónával, rajta valami elcseszett hollywoodi western díszletvárossal [„Valami filmesek csinálták ezt ide” – összegzett nekünk egy szolgálatkész idős szeku], a meccs végére a stadion légterét is belepő, töményen sötétszürke füsttel a közeli tarlóégetésből, a gyros-tálamon a tzatziki helyett szétfolyó két kiló Univer majonézzel… Ez lett az NB1-ből mára a sok reform eredményeként, és még mi szidtuk 1995-ben a magyarfocit, hogy minden szar, meg Stadler utópiáját, hogy „nooooormális?”, erre most lett tíz Akasztó, csak a szegény umbuldás adócsaló pásztorczukk egyéni akciója helyett ez a hivatalos sportpolitika, ez már olyan szürreális, mint a lefele a Hanta playlistjéről letolt 100 Folk Celsius számoktól bepörgő Ábel onemanshowja a szünetben, mikor a Miki manó mesélj nekünk c. opuszt átköltötte pusztán szeretetből Hemi papóra, és vlogolj nekünk-re, én meg már nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek.

Néha egész gyereksereg táncolja körül!!!

Jövő héten Paks, „itthon”, közben MK, kíváncsian várom a következő heteket, hogy érdemes volt-e valóban e nagy nyugalmam, vagy a károgóbb kommentelőknek lesz-e igaza, és „totál omlás”. Mindkét álláspont mellett érvek sokasága áll, szóval, ha a játékunkban nem is, e téren mindenképp várnak még ránk izgalmak. Addig is viszont Hajrá, Kispest, hátha menthető még ez az idény. Ha máshogy nem, hát dacból. (Az utolsó mondatot valszeg Filip is kimondja, szóról szóra, a nyáron. Sajnos.)

címlapkép: 1909foto

“Túl sok minden nem történt” bejegyzéshez 30 hozzászólás

 1. Kösz RW, remek poszt, hasonlóan láttam a tv előtt is! (gondolom Hanta csak publikálta RW írását)

 2. Megint egy Nagy poszt, köszi nektek, èlmèny olvasni a tùrabeszámolókat.

  Sajnos – talán sokak meglepetèsère – nekem elfogyott a türelmem nèmikèpp, le is írtam szombaton, hogy mièrt.

  Summázva megint:
  Èn RWvel ellentètben pont azt nem látom, hogy a keret ki lenne használva ès minden meccsen ugyanazok az emberek jönnek.
  Kukoc, Heffler, Tischler.. Hàrom statikus játèkos.
  A csapat mobilitàsát jelenleg 3 játèkos adja: Gazdag, Holender, Mezghrani.
  Paks ellen ebbõl a legfontosabb, Gazdag kiesik.. Ott se lesz könnyebb..

  Attila a tavaly õszi utolsó kèt meccsen próbált vègre belenyùlni az álló fosba, Májer ès Banó beállítàsa lendületet, ùj színt is adott.
  Azóta èrthetetlenül megint nem játszatja õket, pedig a fiatalos hevület, egy alacsony sùlypontù, agilisabb srác pont tudna egy kis mozgèkonyságot adni a csapatnak, akàr a balszélen..
  (Ez a balszèlen csak ballábasok elv règóta nem èrvènyesül..)

  Kukoc szerintem nb2-nb3 szint.. Labdanèlküli mozgàs, technikai tudás, stb. teljesen elégtelen. Az õ játèkában az van, hogy nèha ha elè passzolják a labdàt, akkor pàrszor jól beadja, de ez nagyon kevès egy játèkostól nb1-es szinten..
  Ezt kizárt, h a Banó ne tudnà eljátszani mèg a baloldalon is..

  A màsik a Danilo – Ngog – Tischler csere.. Tavaly szeptemberben elõre leírtam, h ez a hàrom jàtèkos egymàst cserèlgetve teljesen felesleges lesz.. Màra Danilo is egy statikusabb centerrè öregedett, milyen jàtèkstílus-vàltozàst vàrok attòl, h behozok helyère egy màsik statikus centert? Ha ezt èn làttam elõre, az edzõ mièrt nem?
  Ha azóta folyamatosan látni, hogy ez az egymàs helyère cserèlgetès igazi változtatàst nem hoz, mièrt erōltetem fèl ève?
  Egyèrtelmūen adta magát:
  Kukoc helyett cserekènt Màjer be elõre Danilo mellè, balszélre vissza Holender – ezzel sokkal mozgèkonyabb lett volna a tàmadòjátèkunk a fàradó Kisvàrdàval szemben az utolsó 20 percre..
  (Attila arra hivatkozott, h a Vàrda magas játèkosokat hozott be ès ezèrt cserèlt magasakat õ is.. Hàt de kèrem.. Kukoc mikor vett rèszt valaha is a fejjátèkban, Tischler meg csatár, csak a pontrúgàsoknàl megy hátra segíteni..)

  Nem èrtem, Attila mire vár?
  Láthattuk ennek a csapatnak a hatàrait, ez egy stabil csapat, amely szerencsètõl függõen lehet 4.-5., vagy akàr 8.-9…

  De ez NEM dobogós szintū teljesítmèny..!

  Márpedig az edzõnek ilyen helyzetben kreatívan próbálkoznia kell, hozzá kell nyúlnia a kerethez.
  Nem igaz, hogy csereként egy 19 èves Màjer-Banó pàros nem rudnànak lendûletet adni!
  Volt õsszel a kèt utolsó meccs, ahol bizonyították, hogy tudnak segïteni!

  Akkor edzõkènt milyen erkölcsi alapon szkippelem õket a csapatból??
  Ez nem elfogadható szakmai-etikai szempontból!

  Közben Meg az van nyilatkozva a kameráknak, h a priblèma, h csapatot èpítünk.. Hàt ez èppen nem az.. Van egy kialakult mag, azokat erõltetem, de most màr világosnak kellene lennie, h ezzel a maggal elèrtem a hatàrokat, ezèrt vàltoztatnom , valamit ùjítanom kell.

  Nem vagyok elègedett ès tudjuk, h a Paks minõsègileg erõsített. Ott Gazdag ès Danilo nèlkül akàr bukhatjuk vègleg a 3. Helyet..

  1. A legtöbb edző gyáva sz*r. Félnek a fiatalokat játszatni. Ezerszer inkább beraknak egy öreget, mert az a biztos. Ja, biztos középsz*r. Pedig Banó tényleg tud színt vinni a játékba, inkább őt kellene becserélni ilyenkor, nem Kukocsot. A másik bűn, amit már akkor láttunk, amikor idehozták: Tischler (nem az ő bűne, hanem aki idehozta). Semmit nem tesz hozzá, és még a pár perces csere lehetőségét is elveszi a fiataloktól. Ilyenkor kellene valaki, akire hallgat az edző, és aki megmondja neki, hogy “Attila, neked valamiért szimpatikus ez a fiú, de valójában számunkra haszontalan, engedd el”. Kukocs, Tischler, talán Heffler is.

   Azt is el kellene már felejteni, hogy Kukocs tud beadni. Nem tud! Csak elég nagyot tud rúgni a labdába, hogy az eljusson az ötösig, de fogalma sincs, hogy kinek akarja rúgni, és úgyse oda megy. Ehhez képest eszembe jut Banó gólpassza Danilónak a felcsút ellen, vagy Herjeczkié Kabangunak a Kövesd ellen. Balról, emberhez (Banó egész biztosan oda akarta, talán Krisu is). És ha már a beadásoknál tartunk: nem akarom bántani Mezghranit, mert rengeteget melózik, és nem is ügyetlen, de tőle is sok használhatatlan beadás érkezik. Gyakorlás, gyakorlás! King is megmondta, pedig ő is így kezdte.
   De! Egy pontra van a harmadik hely. Masszív a csapat. Sokat játszunk majd “itthon”. Ha sikerül felpörögni, valami kicsi pluszt hozzátenni a meccseken, bármi lehet még.

   1. Gyakorlás, gyakorlás!
    és ez mindenkire vonatkozik, mert érkezni is tudni kell azokra a beadásokra

   2. tkp en sem ertettem a Hatira-Kukoc cseret….amikor ott ül a padon Bano.-Szabo…meltatlanul keveset jatszik mostanaban….

    1. Kukocnak jobban megy a kupában, arra kellett volna tartalékolni. Fájóan nagy üres terület maradt mögötte a bal oldalon, amikor beállt.
     Banó, amellett hogy 20 éves kora előtt már járókerettel közlekedik a pályán, valóban adhatja azt a pluszt, váratlant, ami az ilyen nehéz meccsek eldöntéséhez kell.

 3. Örülnék, ha Bódog menne az MTK-hoz..
  Szerintem maradt még lövés Supkában, de ha mégis bukna (ne bukjon!), Lucsánszky lenne az egyetlen Hemi-kompatibilis és jó edző, aki beleillene a koncepciónkba.
  Szóval nem lenne jó, ha Lucsánszkyt elhappolná az MTK.

  1. Aztán ki ez a Lucsánszky? Volt már valamilyen értékelhető eredménye valamelyik eddigi csapatánál? Vagy csak ezidő szerint éppen ő a “tehetséges, fiatal, magyar edző” ?

 4. Kisvárdán mikor beállt Kukoc,minden percben azt vártam hogy a játékvezető mikor szakítja félbe a játékot.Bejött volna
  a pályára Jáksó László/parókában,pezsgővel/és közölte volna,hogy már egy éve jól átverjük a Kispest szurkolókat.
  Komolyan mondom ez a játékos egy vicc.

  1. Ezek a vonalzóval belõtte egyenesvonalú mozgàsok… Egy az egyben Karim Rouani, csak a baloldalon.. Ès Rouani mert legalább fejelni…

 5. Hátralévő mérkőzéseinkre tippelek pontszámokat, év végén meg jön a verifikáció :)
  Paks (o) 1 pont
  Bár lesz két fontos hiányzónk, szerintem egy kínkeserves ikszre jók leszünk, Paks is jó formában van.
  Mezőkövesd (i) 0 pont
  Nem tudom hogy mit tud Tállai, de nagyon jó a keretük, szerintem ez vereség lesz.
  Videoton (o) 1 pont
  Itt szerintem egy pontra jók leszünk a vidi se jó annyira, meg a nagy számok törvénye alapján nem fogunk minden rangadót bukni.
  Debrecen (o) 3 pont
  Ezt győzelemre tippelem, sőt itt fontos nyerni, Loki idegenben nem túl jó.
  Újpest (i) 0 pont
  Ez sima bukó lesz sajnos, hacsaknem szerzünk 1 pontot mert a lilák sokat ikszelnek, de sajnos jobban össze vannak rakva.
  FTC (o) 0 pont
  Ezt nem is magyarázom, ha eddigre esetleg bajnok lesz fradi akkor lehet esélyünk pontra, pontokra.
  Felcsút (i) 3 pont
  Kötelességből tippelem ezt, mást itt nem lehet tippelni
  DVTK (o) 1 pont
  Kiesés ellen fognak menni, kemény meccs lesz, sajnos semmivel nem vagyunk náluk jobbak.
  MTK (i) 1 pont
  Tét nélküli békés döntetlen.

  Eszerint 10 pontot szereznénk, végén 6-8. hellyel, szerintem kicsit optimista, mondjuk ha Supkát leváltanák közben akkor kaphatna új impulzust csapat, ha nem váltják le akkor jövőre gáz lesz.

    1. Igen, ha nem javul a formánk, akkor a Paks meccs necces lesz és a Debrecen ellen max. döntetlen lesz, a Vidi meg viszi a 3 pontot..Tehát 5 ponttal kevesebb lehet, valójában 5 pontról beszélünk..
     Ha viszont javulna a formánk, akkor a Paks meglesz, a Dió és a Debrecen is itt hagyja a 3 pontot és a Felcsútot és az MTK-t is verjük, igy 12 pontunk lesz..plusz bejöhet még hozzá egy-egy döntetlen a Mezőkövesd és az Újpest ellen.. De ehhez komolyabb forma javulás kellene..

    2. Igen, ha nem javul a formánk, akkor a Paks meccs necces lesz és a Debrecen ellen max. döntetlen lesz, a Vidi meg viszi a 3 pontot..Tehát 5 ponttal kevesebb lehet, valójában 5 pontról beszélünk..
     Ha viszont javulna a formánk, akkor a Paks meglesz, a Dió és a Debrecen is itt hagyja a 3 pontot és a Felcsútot és az MTK-t is verjük, igy 12 pontunk lesz..plusz bejöhet még hozzá egy-egy döntetlen a Mezőkövesd és az Újpest ellen.. De ehhez komolyabb forma javulás kellene..

  1. keresem az ertelmet a hozzaszolasnak
   ha igazad lesz akkor neked jobb lesz, hogy te megmondtad?
   ha nem lesz igazad akkor majd sürün megköveted majd magad, bocsanatot kersz?

   ugyan! a következö fordulora koncentralj, mindig csak a következöre a többi totalisan ertelmetlen. egyebkent meg tedd meg tipmixen vagy ha van vpn-ed bet and win-en es akkor kockaztatsz is valamit…

   1. Elnézést kérek Tőled
    Bet and winen amúgy csak luzerek játszanak aki nem luzer rég lelimitálta :)

    1. remelem lesz ra okod ;) sosem fogadok semmire, csak ez jutott elsore eszembe :)

  2. No akkor itt a szamvetes ideje:
   Honved-Paks 3-0 (3pont) rossz tipp

   Kövesd-Honved 3-1 (0) helyes tipp
   Honved-MOL 0-1 (0) rossz tipp
   Honved -Devrecen 1-1 (1) rossz tipp
   Fujpest-Honved 0-0 (1) rossz tipp
   Honved-Fratyi 3-2 (3) rossz tipp

   Fujcsut-Honved 2-2 (1) rossz tipp
   Honved-Diosgyrör 4-4 (1) jo tipp
   MTK-Honved 1-4 (3) rossz tipp
   összesen 13 (majdnem igazad lett csak teljesen mashogy :))
   helyezes 4. ami sokkal jobb mint a 6-8
   nincs tanulsag, nem bantani akarlak csak kivancsi voltam a vegere tkp reszben jo tippek total mas kimenetellel ahogy szamoltal :) minden jo ha a vege jo!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.