“Most akkor azt mondta az Öreg, hogy eladta a klubot, vagy sem?” bejegyzéshez 69 hozzászólás

 1. Szerintem azt mondta, hogy nem adta el még, de folyamatban van. Tehát kvázi igen.

 2. Olyan gombot nem lehetne, hogy “talán”?

  Arra határozottan rá tudnék nyomni! :D

 3. hát persze hogy ellenzi. különben sose kaptatok volna 14(!!!!) tizenegyest két éve. amúgy eladja. jöttök a nerbe ti is.

  1. te nagyon kreatív, a VAR-al pont hogy több a tizenegyes, mint nélküle.

 4. Teljesen világos volt és egyértelmű volt az egész interjú, hogy eladta, illetőleg az eladás folyamatában van.. Nem is értem, kinek lehet ez kérdés…

  1. Nem tagadta tegnap a 24.hu nak a vevőjelölt sem, sőt annyit mondott, hogy várjuk meg a következő hetet…
  2. Nem tagadta ma Hemi sem, hogy kapcsolatban állnak, korábban a vevőjelölteket egy-egy mondattal tételesen tagadta (“nem állok tárgyalásban”, “nem is ismerem az urat”)
  3. Többször hangsúlyozta ma és arról beszélt, hogy mi lesz vele a Honvéd utáni időben, ez is egyértelmű volt
  4. Teljesen máshogy gesztikukált most, mint a korábbiakban és arról is beszélt, hogy ő már nem menne ki a következő tulajdonos ideje alatt Honvéd-meccsre

  Értsétek meg, vége a dalnak.

  1. Jókat írsz! Véleményem szerint akkor vége lett már, amikor megegyeztek az új akadémiáról és most pedig a stadionról! Én egy pillanatig sem gondoltam, hogy ezeket csak úgy kapja a klub és Hemingway. Amit legrosszabb forgatókönyvként gondolok, hogy nekünk most is csak a játékosnevelde pozíciót szánják. Viktor ezért építette az Akadémiát. Ki kell termelni a tehetségeket a Fradi/Vidi/Felcsút hármasnak, a maradék játszhat itt a középszerben…Majd mindenki átértékeli a Hemingway korszakot, aki csak a rosszat látta benne, ha ez lesz.

    1. senkit nem tudunk megtartani, max a nyugdíjasok + Nagygeri fog hosszabbítani.
     és többeknek ez nem tűnik fel!! :)

 5. Kérdés hol állnak a tárgyalások. Ezekben a körökben a felét megajánlják a vételárnak. És ki a tényleges vevő? Az aki tárgyal? Avagy valaki más a háttérben?

  1. 1000% ,hogy a tárgyalási szakasz már rég lezárult. Itt bizony már csak az aláírás hiányzik(vagy csak a hivatalos bejelentés). Kivéve persze,ha Hemi nem “áprilisegyezik” velünk.

 6. Felmerül kérdésként, hogy akik eddig a Facebookon ragadtak, és ott szidták orrba-szájba az Öreget, azok utána ki fognak járni meccsre, vagy találnak másik kifogást azonnal? (jajj, de szemét vagyok ezzel a kérdéssel)

  1. Tényleg szemét vagy, de jó értelemben! :D

   Szerintem a dolog ennél összetettebb, az emberek többsége nem a tulaj miatt járt/nem járt eddig sem. Ezer faktor van, ami alapján dönt az ember, nálam talán a 8.-10., hogy ki a tulaj.

  2. Szurkolók terén mennyiségi és minőségi javulást is várok, ennek első lépéseként átadom helyem a Hegylakó családnak!

   1. Hájlenderéknél akkora az öröm, hogy VIP bérletet vesznek és belépnek a fideszbe is…

    1. kíváncsi leszek a tömegekre akik a hír hallatán majd megindulnak a Honvéd jegypénztárai felé.

     1. + rájönnek a döntnökök a tömegek láttán, h mégis csak egy 15 ezres stadion kell nekünk, gyorsan módosítanak a terveken, és hozzácsapnak még 10 milliárdot a projektre 😁

  3. Mint a rakéta!4 éves koromtól jártam és a fidi meccs óta nem voltam.A dontőt megelőzően kezdett telni a pohár,miközben az előző meccseken a fiataltpénzt akarta erőltetni,a bajnokság rovására,aztán amikor “még tárgyalt”a Rossival,miközben pontosan tudtam ugyanúgy,mint a macskazabàló esetében,hogy már rég nincs itt egyik sem.Pedig elhiheted azt,hogy mennyire hiányzik.

  4. Nem a tulaj miatt nem megyek ki mostanában, hanem a nézhetetlen, idegesítő játék miatt. A játék szó ez esetben túlzás.

  5. Ha okosak lesznek és pénzt is tesznek bele,a fanyalgók is csöndben lesznek egy idő után. Én erre vártam rég,de kétségeim vannak,hogy mi lesz belőle.

 7. Az én véleményem : Szerintem már el van adva.
  Az eszmefuttatásom ( ami SCI-FI) : hónapok óta képben volt a dolog. Valószínű ezáért kapunk stadiont is , sőt azért ilyen lóhalálában volt a bontás is.
  Egybe vág még ezzel pár dolog. Az egyik a Toyota.Jöttek volna de mégsem. “A” változat : hiába sikerült végre jó szponzort találni, a klub táncolt vissza meg meglebegetette a NER a komoly pénzt vételre. Vagy “B” : Nem is volt itt a Toyota csak egy zseniális üzleti húzás a klub vételár felsrófolására, mondván nem lesz eladó a klub mert jön a tőkeerős szponzor. Ilyenkor a vevő még rátesz két zsák aranyat a vételi ajánlatára.
  Szintén az eladást erősíti a hosszabb index cikk, ami szinte a klubnak egy referencialevél az elmúlt 12 évről. Megemlítve hogy micsoda zseniális gyerekek vannak most U16 alatt, ami még sosem volt. ( A portéka felértékelése).
  Majd egy szép búcsú a Digi studiójában, ahol a igazi téma hogy mihez kezd miután eladta a klubot.
  Véleményem szerint minden ki van dolgozva. 2 db aláírás hiányzik már csak róla.
  Mi várható ezután :
  Ami nekünk jó : Jön egy szinte végtelen pénzeszsákkal rendelkező szponzor.Tehát meg tudjuk tartani a tehetségeket, sőt ide tudunk hozni magyar szinten jó játékosokat. Realitása lehet egy Zsótér vagy Koszta comeback-nek. A megduzzadt fizetés miatt nem nagyon akarnak majd elmenni játékosok. Lezsírozott bajnokság, kényelmes 3-4. hely garantálva,
  Ami nekünk nem jó : Az Öreg távozásával elmegy egy szemlélet is ami nekem nagyon tetszett az elmúlt 12 évben.Mnden precízen racionálisan pazarlásmentesen ki volt találva. Mindig felbukkant 1-1 sztár vagy jó név. Mindig fel lett futtatva 1-2 játékos mesterségesen. Klubarculat , állandó hírérték rólunk a médiában, közvetlen kapcsolattartás a szurkolókkal (digi videóblog, online chat) és még rengeteg korszakalkotó dolog.

  Azt vegyük tudomásul ha megtörténik az a dásvétel akkor egy kényelmes de roppant ízetlen semmi l esz a csapatból… Esetleges valamikori fidesz bukáskor pedig roló le…..

  1. Én annyival módosítanám, hogy szerintem lehet, Orbánék köre szólt a Toyotának, hogy stop van…

   Ha Hemi a Toyotával az eladás előtt le tudott volna szerződni, kb. sokkal jobb helyzetben lett volna, még akár egyedül is vihette volna tovább a klubot Ezt tudták Orbánék is, így jelezték a Toyotának, hogy most nem, esetleg majd később, amikor már mi vagyunk a nyeregben..
   Ezért is történhetett, hogy hirtelen állt el a Toyota, hosszabb egyeztetések után..

   1. A te verziód sokkal ésszerűbb,még annyit hozzátennék Lassiéhez,hogy korántsem biztos,hogy megnyílik a pénzcsap. Vagy kivéreztetnek,vagy….
    ….,kihasználják(ha okosak)a Budapest/Kispest Honvéd márkanevet és felfuttatják.

  2. Nagyjából egyetértek, annyival, hogy kormányváltással most is lehúzhatnánk a rolót, legalábbis a (többi csapathoz képest még mindig kicsi) habzsidőzsinek vége lenne (ezt kvázi Hemi is elmondta már). A bevételeink 90%-a állami vagy félállami dolog. Szándékosan felturbózott TV-s pénz, az MTVA nem piaci alapon fizet, szerencsejáték-pénz + TAO, nagyjából most is ebből a három dologból élünk.

  3. Racionális és pazarlás mentes inyen adni a Bobàlt,Botit,Filipet,Danilót,Grófot,Pölőt,Holdkompot,Deàkot,Piliket stb.Miről beszélsz te????

   1. mondjuk holdkompért, deákért, pilikért aki egy fillért is ad, az hülye :D

   2. egyikért se fizetett volna a kutya se, ha nem akarnak maradni, mit lehet csinálni?

    1. Te ezek szerint azt gondolod,hogy pl Grófért senki nem adna egy vasat sem?Vagy a Filipért?Szaki vagy,Miki.

     1. Szerintem túlértékeljük a játékosainkat. NB1-ből az utóbbi időben nem kerültek ki nemzetközileg meghatározó játékosok, nem éri meg a kockázatot. Lehet, hogy a transfermarkt szerint 450k eurot ér Filip, de amikor oda jutunk hogy egy csapatnak ezt ki kéne fizetnie, azért átgondolják, hogy miért is? Filip mivel tudott kiemelkedni a Honvédnál? Azzal, hogy olyan szinten be tud futni területekre, meg tudja játszani a labdát, ami nb1-es szinten átlag feletti, nemzetközi szinten a minimum kéne, hogy legyen. Ezért nem fog valaki kifizetni 100 millió forintokat. Magyar nb1-ből kiemelkedés semmire se garancia sajnos. Pár tízmillióért meg a klubnak nem éri meg lemondani róla. Grófot az nb2-ből kapartuk ki, az ukrajnából szalajtott Nagy Sándor, akit fél szezon után elzavartunk, az nb1 egyik legjobb kapusa lett Debrecenben. Elismerem Gróf érdemeit, de amikor valaki számottevő pénzt ad egy játékosért (többszáz ezer eurot, amiért a Honvédnak megéri átadni és lemondani a játékáról), figyelembe veszi, hogy mit tud hozzátenni a csapathoz, tud-e annyival többet hozzátenni, mint egy ingyen megszerezhető valaki. A magyar szinten jó (még azt se mondom hogy legjobb, ld. Dibusz, Kovácsik, Nagy) kapus nem számít ilyennek. Gróf bizonyos dolgokban sokkal jobb, mint Kemenes volt, de bizonyos dolgokban meg közel sem a legjobb még az nb1-ben sem. Hemingway pl. Lanzafame-n kívül senkiért nem fizetett pénzt, és mégis el tudott érni sikereket, akkor miről beszélünk.

      1. Pontosan!
       Eppelért is csak egy sülthülye kazah csapatot tudtunk lehúzni, ahol már valószínűleg szintén bánják, hogy pénzt fizettek érte..

  4. “Jön egy szinte végtelen pénzeszsákkal rendelkező szponzor.” ezt honnan tudod?
   Vannak olyan fidesz capatok ahol csak reménykedtek ebben – Balmaz, Hali, Kisvárda…

   1. Balmazban megszűnt a Fidesz uralom,az önkormányzat nem ad pénzt,Szombathelyen hatalmi harcok vannak,valószínűleg Illéséktől le akarják nyúlni a klubot,Kisvárdán meg kánaán van.

    1. Ja, a Hali is azután lett kapós miután elkészült a stadion, nálunk meg pont most épül.
     Kisvárdán is csak addig van kánaán amíg a fönök is úgy akarja, utána mennek a lecsóba.

 8. Ez a metalcom a NER világában egy nagyon apró pont…. Szerintem ők csak a fedősztori. És Lölö bácsi az igazi vevő. … Hiszen neki nincs itthon csapata
  Metalcom a templom egere…

    1. Viktor alapitotta de Meszaros az elnök, szóval hivatalosan ugyanannyira az övé is. de ezzel logikai zsakutcaba kerülünk, mert ami Meszarose az mind egyben Orbane, aki teljhatalommal dönthet a vagyon felett, hisz ő segitette hozzá.

      1. Céghasonlatnál maradva: nem az alapítót, hanem a jelenlegi tényleges tulajdonost vizsgálva?

   1. Hivatalosan papiron nincs klubja magyarországon csak a határon túli Eszék.

   1. Most kell egy olyan,mint anno,hogy 10% esély van rá hogy a macskazabàló marad,miközben már 20 meccset lejàtszott a fagyiban?:-)

 9. A riport alapján folyamatban vannak a tárgyalások, valószínűleg az átvilágítást tart, és ennek függvénye az eladási ár a szerződésben.

 10. Nagyon vegyes érzéseim vannak…

  Gyűlöltem az öreget, aztán imádtam őt, egyszer az NB1 és a magyar labdarúgás legracionálisabb sportvezetőjének tartottam, aztán meg fafejű baromnak, akit az égvilágon semmi nem térített el a saját hülyeségeitől, máskor sokat szórakoztam a direkt/indirekt szarkazmusain és ökörködésein, aztán elöntött a düh a cinikus demagógiától, amit kitolt magából. Időnként rohadtul bosszantott, hogy pont azért, mert mi működünk leginkább a piaci realitásoknak megfelelően, ezért versenyhátránya kerülünk már a Kövesddel vagy Várdával szemben is (a Fradi-Vidi-Csút hármasról már ne is beszéljünk), aztán meg elfog az érzés, hogy NER-bábú pláne nem szeretnék lenni, mert abban a körben úgyis épp aszerint küldözgetik felülről a szponzorokat és/vagy játékosokat, vagy alakítják ad absurdum magát a versenykiírást, hogy időről-időre azért minden elsővonalas kispajtásnak jusson valami díszes trófea. Ide betagozódni azt jelentené, hogy az összes MFA-s rajta lesz a NER virtuális húspiacán, aki megtetszik valami nagyobb halnak, attól vehetjük is a búcsút. Más szóval valahol büszkévé tett ez a fajta különutas politika, ha úgy tetszik rendszeridegenség és autonómia. Jó érzés volt nem a NER-kirakós egy darabkájának lenni, ez viszont azzal jár, hogy Baráthot, Holendert, Lanzát, Hidit, Bobált esélyünk nincs megtartani, jó eséllyel hozzájuk csatlakozik majd Gazdag és Gróf, de ide sorolhatnám korábbról Botkát, Prossert vagy Kosztát. Ambivalens ez kurvára.

  Sajnálom, mert ha picit tudott volna a Papa engedni a saját hülyeségeiből, és azokért, akik tényleg évek kemény munkájával és kiemelkedő teljesítményével rászolgáltak erre, azoknak a megtartásukért hozhatott volna komolyabb áldozatot, és felülemelkedhetett volna a fizetési sapkás dolgon… Ugyanígy ha a 6-7 tucatlégiós áráért hozott volna 2-3 minőségit, akkor az egy jó MFA-s magra építve már hosszú távon nagyon ígéretes lehetett volna. Ehelyett kaptuk arcba, ahogy totál szenvtelenül magyarázza, hogy a random Adewunmik és Konék majd mekkora meglepetéseket fognak okozni. Amikor ezekre gondolok mindig kedvem támadna jól megkongatni azt a fafejét.

  Most sem tudom mi vár ránk, valahol mélyen a remény azt mondatja velem, hogy bekerülünk egy biztos anyagi helyzetű tulajdonosi körbe, és nem kell azt nézni, hogy a versenyképtelenségünk miatt minden évben elmennek a legjobbjaink, mert a Paks jóval potensebb fizetést kínál, esetleg, ha légióst igazolunk, akkor sem az alsó polcról kellene szemezgetni, hátha kincset találunk a szabadügynökpiac szemetesládájában.

  Ezzel szemben a realitás azt mondatja velem, hogy egy közepesen értéktelen elem leszünk a NER sakktábláján, aki amikor épp új kedvencet talál a Fradi vagy a Vidi, akkor majd felcsipegeti a levetett Moutarikat, Hentyket, ha nagyon jól viselkedünk, akár egy Priskin is leeshet.

  Nem tudom mi lenne jó… Örülnék, ha az Öreget az ugyanő 2.0-ás változata váltaná, aki már levetkőzte a fent is leírt hülyeségeket. Ehelyett kapunk egy totál bizonytalan valamit, a szurkolói lelkem tele van reménnyel és csillogó jövőképpel, a Kispest-szurkoló énem a legrosszabbat sejti.

  Víg dáridó bennem a bosszúság.

  1. Írásodnak egy hibája van: Nem volt reális lehetőség a saját nevelésüek megtartására, ez nem Hemingway önfejűségén múlott. A külföldi fizetés és a Honvéd lehetőségei között túl nagy a szakadék, plusz a fiatal játékosok kifejezett vágya, hogy külföldre menjenek.
   Az elmúlt években abszolút Hemingway 2.0 irányította a klubot, 0 probléma volt az Öreggel.

  2. “Ambivalens ez kurvára.”
   röviden, tömören ennyi…én is így érzem.
   csak ne légy pesszimista!
   nincs legrosszabb verzió, a Honvédot nem lehet (végleg) eltörölni…

  3. “Ide betagozódni azt jelentené, hogy az összes MFA-s rajta lesz a NER virtuális húspiacán…”

   Most is rajta van. Más kérdés, hogy a gazdag klubok az akadémistáink helyett általában jobb képességű játékosokat igazolnak külföldről. Azért így is vettek egy-kettőt. Nem a NER-érdekkörbe tartozás viszi a tehetségeinket, ha viszi, hanem a jelenlegi szűkös anyagi lehetőségek, amelyek között nem lehet megtartani őket.

   Egyébként pedig nem biztos, hogy a jelenlegi állami futballmenedzsmenttel szembeni ellenszenv – amit én is érzek – önmagában vezet a bölcs előrelátáshoz. /Persze aki nem tudja magában legyűrni itt sem az ösztönös politikai elemzőt, annak ezt elnézzük. :)/ De azért várjunk még a pesszimista jövőképpel.

 11. Igazából van egy dolog, ami nem értek. Értem a többi csapatot, miért NER

  Fradi – kiemelt (“nemzet csapata”)
  Vidi – Kiemelt (Viktor kedvenc)
  Debrecen – Kósa
  Kövesd – Tállai
  MTK – Tomika
  Paks – erőmű
  Felcsút – Viktor falu
  Diósgyőr – bár nem fidesz, de az ő “ajánlásukkal”
  Kisvárda – Seszták
  Haladás – Switelsky (vagy hogy írják)
  Balmaz – Tiba
  stb

  Dió kivételével érezni a NER kötődést. Sok Viktor segge nyalása miatt lett NBI. Mert Viktor focibolond. Ezért nyalni kell, mert itt csak így lehet előre jutni.
  De mi szükség a Honvédra? Miért nincs soha napirenden az Újpest?

  Miért kell ennyire a Honvéd? Nincs NER a környéken, aki számít, tehát nyalás felfelé nem lehet indok. Elsorvasztás? Azt lehet adminisztratív módon is. Nem kell milliárdokat beleölni.
  Csak a Brand lehet szerintem, ami miatt ennyire kell. A brand nélkül a Puskás név hiába van a kezükbe, nem érnek vele semmit. De ha elsorvasztják a Honvédod, akkor megint ugyanott vannak. Tehát nem lehet cél a sorvasztás! A brand is akkor ér valamit, ha gondozzák.
  Jó lenne látni mire megy ki a játék. Mert önmagában annak sincs értelme, hogy kicsavarom a Honvédot Hemy kezéből. Hisz olcsóbban is vehetnek csapatot. Annak sincs, hogy elsorvasszák, mert ha ráteszik a kezüket, akkor annak csak úgy van értelme, ha a Honvéd-Puskás összetétel jól hangzó brand lesz. De az meg csak akkor lesz jó, ha a csapat is eredményeket mutat.

  Nem látom tisztán, hogy mi a konkrét cél? Mert cél nélkül nem szoktak csinálni semmit. Ha meg akarják szerezni a honvédot, akkor annak oka kell, hogy legyen! Akárhogy csűröm-csavarom, csak a brand jut az eszembe. Ha pedig ez az igazság, akkor nincs értelme középszerű semmit csinálni a csapatból.

  1. Szerintem a web-lapunkat akarják és csak így tudják megszerezni :)))

  2. A külügyminiszter Kispest-szurkoló. Ha én lennék a főnöke, én is igyekeznék a kedvében járni, mert lehet rá pakolni a melót.

  3. Mi ért kell nekik? Ne legyen másé. Nem elég indok ez? Más pénzéből, ahogy Kohn is megmondta.

 12. Inkább az a kérdés ki a tényleves vevő. Nem hiszem, hogy úgy ébrednek gázszerelő, lakatos, épitő cégek tulajdonosai, hogy milyen nap van ma drágám, kedd, na akkor veszek egy futbalklúbot.

 13. Érdekes az emberi természet…már a bizonytalanság említése is megszépíti akár xar jelent is,
  és egyből csúcsra jár a hemi fényező szakkör, minden csodálatos volt! :D
  Már felejtős a noname botlábúak tömege, akik évről évre megérkeznek a mai napig(Kukac és társai)
  az afrikai bálás kontingensek…stb
  Páran abban a téveszmében élnek, hogy aki kritizálni meri hemit az árt a Honvédnak és nem is szereti a csapatot.
  hát q.vára nem így van kedves elvtársak! :)
  Sforza sorait 90%ban becopyzhatnám, de 3 szóban : Ambivalens ez kurvára…
  Én is gyakran kritizálom hemit, de ennek kibaxottul semmi köze a HOnvéd-szerethez!
  Sőt ettől még a vén suttyót is kedvelem, látom a szeretre méltó oldalát, de látom az esendőségeit és durva hibáit is…
  áfonya írta, hogy szívesen vinné sörözn…hát én nem. :)
  (nem szeretem a sört)
  borozni vinném az öreget és őszintére itatnám, hogy lássam mi van az álarc mögött.
  Nagyon érdekes ember, hihetetlen mozgalmas élettel, rengeteg tapasztalással a pénz, jog, hatalom + a pénz, pénz…vonalról.
  Persze igazából film és foci témában érdekelne a véleménye és hogy mit gondol valójában a mai magyar helyzetről.
  mert az esetek nagy részében nem őszinte, egyrészt nem is lehet, másrész úgy érzem, neki ez adottsága is, amiatt lett sikeres az üzleti életben.
  A merkúr éve kezdődött márciusban, azt mondják erős változásokat hoz.
  Nem tudom a Honvédnál is lesz-e változás.
  Ami a jelent illeti, én már elengedtem ezt az évet…szerintem dobogó felejtős és sajnos a kupának sem látom esélyét, mert igazából nincs játékunk ebben az évben, csak megszokásból szajkózza mindenki a nemzetközikupaszereplést. :/
  De x. alkalommal kérdezem, h mi a faxnak a “nemzetközikupaszereplés” ??
  Mikor idén nincs “csapatunk” és még ez is fogyni fog…és fogalmunk sincs h kik jönnek,
  és akik jönnek, jellemzően akkor jönnek, amikor már kiestünk a “nemzetközikupaszereplés”-ből.
  Szóval nagyon esetleges és középszerű a mostani működés és a nagyon színes egyéniségű, humoros tulaj tutira nem áldoz erre többet.
  Mindezt úgy, hogy saját bevallása szerint sem kell beletennie évek óta.
  Nyáron távozik Gróf, Holender, marad 4-5 (2-3 alap) ember a bajnok csapatból…? :/
  A rosszabb verzió szerint -írják páran- majd a “nagyoknak nevelünk”.
  Jelzem ez már megvalósult x éve.
  Akkor miről beszélünk…
  Köszönet Heminek a bajnoki címért!
  De ami előtte és azóta megy, azt nehéz értelmezni (edzők, játékosok, tendenciák).
  ennyi.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.