Napikispest 2019.04.05.

eladó, minibréking // az NSO úgy tudja, hogy a leendő vevők (metALCOM) ma az Akadémián tárgyalnak.

kupaelődöntő, időpontok // (via MLSZ)

 • 04.16 18:00 Videoton – Debrecen
 • 04.17. 18:00 Honvéd – Soroksár
 • 04.23. 20:00 Debrecen – Videoton
 • 04.24. 15:00 Soroksár – Honvéd

bomba a Bozsikban // hopp, a temető felőli edzőpálya alatt egy világháborús, 250 kilós angol bombát találtak. Akkor ennyit azokról a pletyikről, hogy a Bozsikot nem bombázták. (via honvedfc.hu)

Megjegyzem, Puskásék, valamint a telep más lakosai a bombázások egy részét a pálya mögött akkor még létező vágóhíd pincéjében vészelték át, alig kétszáz méterre attól a helytől, ahol a fel nem robbant bombát megtalálták.

osztályozókönyv // lemaradtak hét elején a Mezőkövesd elleni osztályzatok és rangsor: Mezghrani, Holender, Gróf, Kamber, Lovric. A teljes sorrend elérhető a szokott helyen, valamamint vegyük észre, hogy a télen igazolt Mezghrani, mint pontszámban, mind az említések számában feljött a teljes idényre vetített hatodik(!) helyre. Riszpekt a kissráctól.

“Napikispest 2019.04.05.” bejegyzéshez 75 hozzászólás

  1. Volt itt Toyota is nemrégiben… Nyugtával. Vagy nyugtatóval? 😉

 1. A csávó vízipóló csapata jelenleg a 10. helyen áll, azzal jövőre még bent lehet maradni a labdarúgó nb1-ben is.

   1. Mondjuk a nézőszám szempontjából jobb lenne egy pólós csapattal kiállni megfelelő szerelésben, a Havanna és környéke teljes női lakossága kijárna a meccsekre.

  1. nagyon brutál számok… :/
   kicsit morbid humorral, Kispestet azért bombázták az angolok, mert látták, hogy ott van már 1 ballábas “bombázó” a stadion mellett…
   és Öcsi bá’ visszavágott 53ban ! :)

   1. :) annyi pontosítás, hogy inkább az amerikaiak voltak a bombázók! A “felosztás” szerint nappal az amerikaik éjjel az angolok bombázták a tengelyhatalmakat és velük szövetséges országokat. Tudomásom szerint Magyarország esetében nem volt angol bombázás, csak amerikai, azt pedig az elfoglalt olaszországi repterekről induló gépek hajtották végre.

    1. A cikkben az szerepel, hogy angol a szerkezet, gondolom innen vette Pelso is. :) Bombázott minket mindenki, csak utólag már letagadják. :)

     1. “angolszász” bombázás volt a megfelelő teminustechnicus :)
      Nem védendő az angolokat, de szerintem ők nem jártak erre, amerikaiak és a szovjet elvtársak voltak a fő banditák! Velük szemben harcolt a maroknyi magyar Puma század!

      1. Nem túl biztató, hogy az általad megosztott oldal első képén épp Soroksárt bombázzák, lehet oda se kéne meccsre menni. :)

       1. A 90-es években is csak Eszékig jutottak a Lopakodók a Jugoszláv háborúban:)

       2. Off: Az Pesterzsébet, a Soroksári út és a Határ út találkozása egyértelműen kivehető

       1. Apám is pilóta volt, úgy hogy ismerek néhàny történetet. azért is utálok mindenkit aki nem magyar. Akkoriban ha arrafelé lelőttek, vagy szibéria, vagy irány visszafelé hazádat bombázni. Ha szerencséd volt lelőttek, és hazatértél, ha nem lehettél felszabadító.

      2. Volt olyan hogy a veszprémi reptéren eligazitás volt a maradék 10 db!!! Puma messerschmitt pilotának…… Uraim 1500 db bombázó közeledik nyugati irányból 400 db kisérő vadásszal…. Maguk azonnal felszállnak és védik a hazát!!!! Végeztem.

       1. Hát igen és ez a színtiszta valóság! utána meg jött a hotystafasiszta bérenc meg az AVH. Kemény idők voltak ezek.

        1. És az a szép hogyha jól emlékszem a cikkre akkor 3 visszajőtt rommá lőve

      3. A britek is bombázták Magyarországot. Ők is éjjel, mint a ruszkik. Ennek okát nem tudom, csak gondolom, lehet összefüggés azzal, hogy a magyar légvédelmi tüzérség ötezer méterig félelmetes találati pontossággal működött – nappal. Feltehetőleg az amikat ez kevésbé érintette, nyilván már akkor is fejlettebb harci eszközökkel rendelkeztek, mint a másik kettő.

       1. A jó öreg Bofors! Én britekről nem olvastam, de ez nem jelent semmit persze.

      4. Megnéztem közben: a brit légierő 205. bombázó csoportja bombázgatott éjszakánként, feladata Budspest és környékének megszórása és a Duna elaknásítása volt.

 2. Lehetne már valami szavazást arról is kitenni, hogy milyen korszak következik ránk az idejáró kommentelők szerint..
  Szerintem max pár év pozitívum után durva mélyrepülés..
  Hemingway szenvedélye volt az akadémia, fejlesztgette, szépítgette, ezek viszont annyira sötétek hozzá, hogy még ami elindult pozitívum, az is szerte fog hullani.
  Most van egy csomó tehetség, azok is jó eséllyel el fognak kallódni, tartok tőle.

  1. Rendkívül sok értelme lenne egy ilyen szavazásnak. Kb. mint hogy esni fog-e holnap vagy süt a nap. :)

   1. Azt még csak-csak megmondod,de itt évekről van szó.Meg kb tényleg annyi értelme van,mintha a dinokat kérdezték volna,amikor a meteor már belépett a légtérbe.

    1. :D Lehet, a dinók azt mondták volna először, hogy hú de jó kellemes meleg kezd lenni.. :
     Ha érted, mit akarok mondani ezzel…:)

     1. Kapizsgàlom.A melegbàrokban akkor ezért nincs légkondi?Oda a kellemes meleg.:-))

      1. Nem tudom, ezt kérdezd meg Szöllősi Gyuritól, ő járhat oda :)
       Na, mindegy, God save the Kispest!
       Őszintén remélem, tényleg, hogy igazad lesz és sokkal jobb lesz ezután,mint eddig..

       1. Bő egy évvel ezelőtt,jeleztük ,hogy eladó a business.Attól fogva ,gyakorlatilag napi szinten,gunyolodasok tàrgyàvà valtunk.A “kivéreztetés”megemlítésekor meg egyenesen céltàblàvà.Márpedig az történt lasd a bajnoki döntő kezdőjét edzőstől,meg ezt.Innentől ,szerintem,biztos hogy jobb lesz,de rosszabb semmiképpen sem.

        1. Ismétlem, legyen igazad! Én nem csinálok ebből presztízs-kérdést, nem egy fórumon akarok bizonyítani. A lényeg nekem-nekünk-mindenkinek a Kispest.

       2. Családos ember, annyit a védelmében a jegykönyv kedvéért. Láthattuk anno egy felcsút meccsen a Bozsikban, le-fel tologatta a babakocsit, de provokáció híján nem lett belőle cimlapsztory.

   2. Néhány helyen kisűt a nap, az ország egyes részein eső , zivatar várható…

  2. Vegyünk egy példát;Bobal,Boti,Filip,Gróf,Danilo.5 kulcsember.Egyiknek se tett hosszabbítási ajánlatot,mert az aláíráspénzt von maga után + fizetést..Azonnal.(Bár később visszajohet eladáskor ,de nem neki.)Ezáltal csökkenti tizmilliokkal az eladaskor(club)keletkező összeget,kovképp nincs kimaxolva a profit.Ezek is bizonyitjak,mennyire érdekelte őt már a csapat jelene/jóvője.Ezek amúgy neked nem szoktak megfordulni a fejedben?Minden kötözködés nélkül kérdeztem.

   1. Boti, Filip, Gróf, Danilo menni is akartak. Bobálra meg megsértődhetett a nyilatkozataik után.

   2. az a baj, hogy azt nem ő dönti el, hogy kire mikor és mekkora ajánlat érkezik. a fizetés meg ugye adott, mert a Honvédot nem fogja 100-200 millióval kisegíteni az önkormányzat/minisztérium/MVM. Fizetést megemeli, hogy aláírjanak még két évre, aztán jövőre se jön ajánlat, akkor miből fizeti ki a játékosokat?

  3. Akkor mondom. Pár éven belül létre jön a fúzió. Puskás Ferenc Fc névvel. Felcsút felköltözik ide, akadémia megy Fecsútra. Minden Honvédost kirúgnak. Ennyi. Ja, és ha utópiának tűnik, volt már egyszer két televízió csatorna, ami most egy.

 3. Fidesz megvesz. Haladás kiesik. Supka kirúg. Horváth Feri idejön? :( :( :(

  1. Teljesen reális forgatókönyv!
   Kérdés a büdzsé….. egy jól mutató névjegy kell Bozó úrnak és, hogy elmondhassa a klubban, hogy Ő bizony foci tulaj vagy van is mögötte tőke és invesztíció! Ez itt a kérdés, ha van, egy új stadionban, normális vezetési stílussal, igazolásokkal, szponzorokkal akár nyerő is lehet ez a történet, de erre garancia egyenlőre semmi.

  2. Horváth Ferivel fociztunk huszonX éve a Szigligeti – Klapka közötti dühöngőben… amikor ő az első csapat keretéhez tartozott már. Sajna Kispesten nem tartottak rá igényt. Akkor nem így beszélnétek róla…

  1. Sajnalom, rossz előérzetem van, félek nálunk is jön az uram-bátyám/haveri rendszer, mint az ország oly sok területén

    1. Hemi fukar volt, és meghatározott pénzkeretből dolgozott, fő bevétel forrása pedig a nemzetközi kupaindulás és a játékos eladás volt. ez sok mindenben kompromisszumot jelentett, de azt nem lehet vitatni, hogy az adott (talán túlzottan csekély, de fix) pénzügyi kereten belül az ezekben elért minél jobb potenciális teljesítmény számított a döntéseknél. Akadémiát alapított, és egyre jobb utánpótlás edzőket szerződtetett, mert ebből akarta fenntartani a csapatot. Aki a kapcsolatainak köszönheti, hogy pénzügyileg sikeres a vállalkozása, az nincs teljesítménykényszer alatt, elég megnézni, hogy milyen utánpótlás nevelés, és milyen szakmai koncepció (nem) “zajlik” azoknál a csapatoknál, ahol az állami pénzcsapból él a tulajdonos.

   1. Hemingwaynek volt esze.
    Ezek közül csak Orbánnak van. Ő viszont a Vidivel és a Felcsúttal foglalkozik.
    Átmeneti javulás jöhet, de hosszabb, 5-10 éves távlatban szinte nagyon valószínű a mély zuhanás és a dögunalom..
    Ez az én előzetes véleményem.
    A többit majd meglátjuk, amikor a pali majd mondja a mondókáját, mint a szentesi nyugdíjasoknak..

   2. Kb., mondjuk dupla annyi pénzből esetleg fele olyan hatékonyan fogunk működni. Mondjuk az már jó, mert talán rosszabb nem lesz.

  2. Hm, már az m4sport.hu-nak is saját információi, hírei vannak? Sokszínű itt a média!

 4. Sajnálom, hogy utolsó előtti mohikánként Hemi is beadta a derekát és átadta a csapat működtetését a NER-nek, így mi is beállunk a pénzmosodaként vagy kifizetőhelyként működő, feudális nagyurak házibajnokságába. Valahol jó volt kis ellenálló szigetként működni, bebizonyítani, hogy töredék költségvetésből is ki lehet hozni eredményt, ha van tulajdonosi szemlélet és szakma a vezetés mögött.

  Az új tulaj kapcsán kíváncsi vagyok, hogyan működtetik majd a klubot:
  – Lesz-e szakmai igazgató/menedzser
  – Milyen lesz a tulajdonosi kör viszonya a klub korábbi legendáival, szurkolókkal
  – Lesz a csapatnak tulajdonosa, aki az arcát adja, vagy lepattintja egy elnökségnek az irányítást
  – A két kiemelt csapat mellett csak egy fenntartáshoz szükséges köldökzsinórt kapunk vagy lehetnek célok?
  Utánpótlás beépítése szempontjából akár jó is lehet ez a lépés, hiszen talán jöhet 3-4 minőségi igazolás, akik mellett a fiatalokat folyamatosan be lehet építeni.
  Ma szinte minden NER csapatban vannak olyan igazolások, akik nekünk is erősítést jelentettek volna, gondoljunk csak nyári csatármizériára.

  Hosszú távon, NER utáni időszakra is gondolva viszont jó lenne, ha lenne tartalékban egy csoport akik képesek és hajlandóak lennének a csapat átvételére bármikor, ha majd a központi pénzcsap el lesz zárva..

  1. Azt tegyük hozzá, hogy Hemi is lelépett volna már évekkel ez előtt, ha nincs a kormány általános sport, főleg foci támogatása, Hemi is csak ezekkel tudta rentábilisan működtetni a klubot.

  2. Ez nem állja meg a helyét, amit írsz.
   Önmagában, mint valakinek a vállalkozása, valóban erős volt, de ahhoz, hogy egy futballcsapatot működtessen, szinte értékelhetetlen.
   2017-től erősödött meg annyira a bevételük, hogy egyáltalán szóba jöhessenek tulajdonosként.
   Egy focicsapatot olyan vállalkozás tud tulajdonosként – külön szponzor bevonása nélkül – működtetni, amelynek a nyeresége több milliárd.
   Ennek a cégne a kerítésépítéssel lett ilyen a büdzséje.

  3. A sikerességnek is vannak szintjei. A kerítés építés és az okos kerítés üzemeltetés önmagában magasabb összeg, mint a cég teljes 2016-os bevétele. 2017-re meg 2.5-szerezték a bevételüket (7 Mrd -> 18.6 Mrd). Ez még egy tech startuptól is hihetetlenül jó eredmény lenne, nemhogy egy 20 éve piacon lévő távközlési B2B vállalatnak. Kíváncsi vagyok amúgy, hogy 2010-ben mennyi lehetett az árbevételük. De mindenesetre azt kár tagadni, hogy Fidesz-közeli cég, szerintem ebbe az irányba nem érdemes elmenni, ha eddig bőszen nereztük a többi csapatot.

  4. azért fölösleges nerezni, mert látszik, hogy az egyenlőbbeknél is vannak egyenlőbbek. igaz, hogy kisegítették 100 millióval a balmazt, de hagyták kiesni. mindenki megkapta a stadionját: diósgyőr, haladás, debrecen, de szintén le vannak ejtve (emlékszünk még leisztinger kálváriájára?). ha a szűk kört nézzük, akkor három igazán neres csapat van ma Magyarországon: Fradi (Kubatov elég sokat segít más ügyekben OV-nek), Vidi (Garancsi több szinten is összefonódik OV-vel), felcsút (Lölőt talán nem kell bemutatni). mindenki más csak a futottak még kategória.

  1. Kicsit sok a 4Milliárd forint arra, hogy felcsutról 3 teherautóval felszállítsák a Puskas ereklyéket…
   De hát valamiből nekik is meg kell élni

  2. “Puskás Aréna” lesz a Stadion? Megint nevezhetik át a BKV megállót. :)

 5. Supka úgy látja, hogy a szezonbeli 3 meccsből egyszer illene legyőzni mai ellenfelünket. Szerintem ezt jól érzi, a felcsút nevet viszont még mindig nem sikerült elsajátítania. Forrás: honvedvc.hu

 6. Nem tudom volt-e már:

  bozo
  /ˈbəʊzəʊ/
  noun INFORMAL•NORTH AMERICAN
  noun: bozo; plural noun: bozos
  a stupid or insignificant man.
  “they’re really a bunch of bozos”
  Origin
  1920s: of unknown origin.

  Nomen est omen? Remélem nem.

  1. A lentebb belinkelt videó alapján azért legalább nem tűnik egy bunkónak. Aztán majd meglátjuk.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.