Túlnyomóan felhős, borongós időben vezette: Karakó

Bp. Honvéd – Debrecen @ Hungária, 17h

Bazz, arra keltem, hogy kikapunk. Valószínűleg benne lehetett az álmomban, mert valami ahhoz hasonló nagyon érzésem van, mint amikor benne van valami az álmodban, és még az első kávé után is azon rugózol, miközben üveges tekintettel meredsz ki az ablakon, valóság volt, vagy tényleg csak álom?

Mondjuk az is igaz, azt a vereséget, ami akkor jön, amikor nagyon, de nagyon kéne a győzelem, talán azt a vereségtípust ismerjük a legjobban. Mint ha Mohács, Muhi és Irapuato egy háromszöget alkotna, aminek a közepén ott van a #tipikuskispest.

A néha nagyot győzés, azonban többnyire az elbukás, mint osztályrész tesz minket Igazi Kispestiekké.

Tehát ma, a logika és az álmom szerint vereségről indulunk, amitől bármi eltérő eredmény jó, mert az pontokban mérik. A döntetlen mondjuk nem annyira, mert az is rémlik az álmomból, hogy a Kövesd elveri a Fradit, és nagyon feljön ránk, raádásul a Debrecen is marad négy pontra, szóval nem jó, legyen inkább győzelem.

Az optimista becslések szerint, mi verjük mindkét közvetlen ellenfelünket, vagyis hozunk hat pontot az Újpesten (marad egy), és a Lokin (kettő fór), miközben az Újpest tuti nem nyer Videotonban, és a Loki otthon, a Haladás ellen. Jó, az utóbbi mondjuk necces, tehát lehet egy legrosszabb eset, amikor mi kétszer nyerünk, az Újpest kikap, a Loki nyer, a pontszámok pedig 46-46-45, velünk a végén, és van még hátra négy forduló. (Fradi, Felcsút, Diósgyőr, MTK)

Mindeközben Supit eltiltották, Híres ülhet majd a padra, tehát mindenképp nyerünk egy kis időt a második félidőben, mert nem Gabi fog kicammogni a cserékhez, komótosan, megkerülve a fél stadiont. Ment ez neki egy időben gyorsabban is, csak akkor még 90 fokkal el volt forgatva a pálya, kevesebbet kellett és futni. De ugye egy Európa-klasszistól ennyi elvárható. Pár hete volt 61, így repül az idő. Vajon Kékesi Rezsővel mi lehet?

Ha jól emlékszem, akkor legutóbb még Rossi volt eltiltva, egy paksi meccsen, és Tóth Iván ült a padra. Rossi meg mögé, a tribünre, és onnan ordibált, majd jól megbüntette az MLSZ, mert ilyet nem szabad. Mármint szurkolni. Arról ugye a szerencsétlen Mister nem tehetett, hogy Pakson ennyi a stadion, és ennyi a néző, ahol ha egy öblöset böfög, magától megindul haza a gulya a határból.

A paksi meccs egyébként 0-0 lett, és akkori keretből Gazdi, Holcsika, Horváth és Nagy Geri még mindig a keretünkben van, és azon se lepődnénk meg, ha hárman kezdenének is ma. A többiek, mint például Redcard Kristi, Kone10, Vidovic már csak egy rossz emlék, vagy pont nem, mint a korai Ignja, Godoy, vagy a formáját elkapó Gyula. Uhh, kemény elképzelni, hogy alig négy éve volt ez a meccs, egy olyan bajnokságban, ahol csak az utolsó fordulóban maradtunk bent matematikailag, az addigra már kizárt Pápa ellen, Szűcs Lajos utolsó meccsén, emberhátrányban játszva egy félidőt.

Kicsit elkanyarodtam Debrecentől.

Na, de szerintetek jobban fognak hajtani a srácok, mint szoktak, most, hogy új kilátások jelentek meg a klub környékén? Vagyis és megfordítva: azt lehet állítani, hogy az elmúlt hetekben ne hajtottak volna, csak letudni akarták a bajnokságot, és év végén menni isten hírével oda, ahol kicsit többet fizetnek? Vagy ne általánosítsunk?

Szerintem egyébként a hozzáállással és a hajtással a keret dandárjánál nem volt gond. Aki nem játszik, vagy kevesebbet, vagy úgy játszik, ahogy, azokról nyilván kiszaszeroljuk, nem csupán csapatban képtelen gondolkodni a jelenlegi mentális állapotában, de még azt sem fogja fel, ha kicsit összekapja magát, talán még egy jobban fizető karrier is kinézhet neki. Akinek egy kis esze volt, a Honvédot arra használta, hogy újra felépítse magát, szinte kockázat nélkül.

Vajon, ha úgy játszunk, mint a Paks, vagy a Videoton ellen, akkor milyen következtetést lehet levonni? Kellett az új impulzus, kezdett megfáradni a csapat. – jajj, hányszor hallottunk valami hasonló sületlenséget az elmúlt években. Elképzelem, ahogy szegény Nemere István, vagy mondjuk Jókai felkel reggel, mosdás, kávé, puszi az asszonynak, át a dolgozóba: Mi lesz ma? Megint egy könyv? B*sszameg. Mindig az a nyamvadt gépsor, ugye?

A hajtás és a hozzáállás remélem legfeljebb annyiban lehet kérdéses, hogy talál-e Supi a kezdőjébe tizenegy olyan embert, ahol ez az és valóban fenn is forog. (Fenn is állhatna, de azt a műfajt Albert óta nem igazán művelte eredményesen futballista, szóval inkább fenn is forogjon, az legalább mozgás.)

Nagyon szűk lett a keretünk a bajnokság végére. Volt pár mellényúlás (Skvorc, Pilík), volt akik elbuktak a versenyben (Bamba, Holdampf, Kálnoki, Tischler, Banó), és voltak távozóink (Vadócz, Hidi, Baráth), hogy a végére alig legyen kit felküldeni, és akit fel is teszel, az sincs formában hetek-hónapok óta (Gazdi és Nagy Geri nagyon fáj). Nem egyszerű a helyzet.

Mint amikor az utolsókat akarod kifacsarni egy sokéves és agyonhasznált mobiltelefonból. Ha beesik egy hívás, nem tudod felvenni, állandóan lefagy, a képernyője karcos-törött, az aksija is lemerül délutánra, de néha vannak jó pillanatai, a szókeresőt kétszer is kiraktad rajta a múlt héten. Eldobni még nem tudod, a hűségidőd tart, újratelepíted, mindent törölsz róla, és reménykedsz, hátha, de közben már rég számolod vissza a napokat.

Szerintem érthető voltam.

Keressük meg és adjuk ki magunkból az utolsó tartalékokat, aztán majd meglátjuk mi lesz nyártól.

(Ha bárki, ismétlem bárki úgy értelmezi az utolsó mondatomat, hogy a hátra lévő bajnokik és a bronz lehetősége, valamint a kupameccsek és a kupagyőzelem lehetősége mindegy, elengedhető, netán most másodlagos, annak újra csak azt tudnám üzenni: egy Kispestnél minden meccs pont ugyanannyira fontos, legfeljebb egyiket-másikat formailag nagyobb tétre játsszák.)


A szokásos fantáziafocis Edzők Ligája-kihívást ezúttal Sámán csinálta meg, és elérhető ezen a linken. Holcsikát csékába!


címlapkép: Bp. Honvéd – DMVSC, 1981.09.05., a másnapi Népsport

“Túlnyomóan felhős, borongós időben vezette: Karakó” bejegyzéshez 202 hozzászólás

 1. 2 ezer nézőt tudtunk összehozni.. Fuhh.. :( :( Leszünk ebben a szezonban legalább egy meccsen 3 ezren? (ja, igen, a kupadöntő.. )

  1. Egyelőre legyünk sokan szerdán… Kockacukor kötelező? 🤣

 2. Azért talán nem kellne ennyire magunkra húzni őket, mert megint megszívjuk a végén, és azt hisszük, mincs szerencsénk…

 3. Uccsó 20 percet láttam az első félidőből,de sztem nagyon jól nyomjuk. Jobbak vagyunk sokkal(ilyenkor szokott lenni,h az ellenfél meg rúg egy gólt-ami most is bejött).
  A másik: a szurkolás. Hiába van csak 1-2 ezer ember a meccseinken mostanában,a hangulat telt ház jellegűnek produkálja a meccset.
  Egyszerűen gyönyörű,komolyan mondom.
  Ha már a brandnél és a névnél tartottunk: amilyen fontos a Budapest Honvéd név,legalább olyan lényeges a szurkolótábor szerepe is nálunk. Nálam ez a kettő a legmeghatározóbb.

 4. miért nem szólt senki Karakónak, hogy mi is ner-esek lettünk, és nem kell ellenünk fújni?!

  1. hülye volt a bíró, de Nagy minek szabálytalankodik ilyen helyzetben??

 5. Ezt hogy lehet pihenten így passzolni…😫 Csattanó lett volna a javából.

 6. A szünetben előttünk ülő angol Southampton mintegy 15 szurkoló azt mondta, h borzasztó gyenge meccs, kb angol negyedosztály a színvonal, és nézték inkább streamen a csapatuk meccsét.
  Egy-egy megoldáson eléggé felnevettek.

  1. Nincs ebben semmi meglepő. Amikor ’85-ben a württembergi vendégeimet (Stuutgart-drukkereket) kivittem a bajnokcsapatunk augusztusi első bajnokijára (Fáy utca, Honvéd-ZTE 0-0), elég szkeptikusan fogadták lelkendező dumámat, hogy most a magyar bajnokot látják. Mosolyogtak, és amikor szóba került, hogy kb. mennyit keresnek márkában kifejezve a játékosaink, nem állták meg röhögés nélkül.
   Pedig abban a Honvédban a vb-re kijutó, hollandokat, németeket, brazilokat verő válogatott játékosai játszottak, akikkel a maiak nem állják az összevetést. :)

   1. A felcsút kirúgott edzője mondta, hogy a maiak többet keresnek mint a német másodosztályban, és meg se közelítik őket. Azt se értik mit szeretne tőlük.

  2. Csak az eszüket játszák! Legközelebbi southamptoni meccsnézésem alkalmával majd én is streamen fogok meccset nézni. 🙂

 7. Híres: „Megítélésem szerint nagyon sok olyan sárgát adott a játékvezető, amit nem kellett volna, hiszen nem volt durva mérkőzés. Mi hetet kaptunk, úgy gondolom, hogy ez vicces.”
  Valószínűleg Gabi bácsit is elvesztettük. Azt hiszem, Tóth Iván kezdheti gyakorolni a meccs közbeni kiabálást és az azt követő nyilatkozatadást.

  ui: Remélem Karakó idén már nem vezet NB1-es meccset. Szégyenteljes bírói teljesítmény volt.

 8. Somogyi egy beképzelt és öntelt senki, irtó nagy mellénnyel, ami szánalmasan lötyög rajta. A régebbi gólösszefoglalókban borzasztóan fárasztó és eröltetett volt, ahogy jópofizni próbált Simekkel és a Matyival. Tökéletesen jó helyen van most az NS-nél, a féreg “nagykövet” gyurkánál. Összenő, ami összeillik! :)

 9. Valahogy nem érzékeltem, hogy Hemingway távozásával megindultak volna az eddig miatta kint maradt tömegek…

  1. lehet hogy még mindig nem a vezetők miatt mennek ki a szurkolók…
   talán, majd ha egyszer újra játszik a csapat, az többeket vonz, mint h ki a tulaj. :)

   1. azért a múlt héten több fórumon elhangzott, hogy na most, hogy végre elment az Öreg, visszatér egy csomó arc aki miatta nem járt.
    Ez ugyanolyan, mint hogy jovőre majd Horváth Ferivel szárnyalni fogunk.

    1. Attól, hogy valami elhangzik, még “nem nyer értelmet”…:)
     Legalábbis én nem tudom értelmezni azt a mondatot foci dimenzióban, sem..
     1 előadásnál ki faxt érdekel, hogy ki a színházigazgató ?
     (CSAK az számít, hogy milyen a darab, milyen előadás! és ez az idén nem annyira nézhető…)
     Más kérdés, hogy 6-8 évvel ezelőtt az öreg izmozott néhány szurkolóval és akkoriban az generált némi kanyar távolmaradást…
     Ahhoz képest az utóbbi 4-5 év olyan kiegyezést hozott, h elöntötte a Bozsikot a béke.
     + a bajnoki cím…
     Tehát visszakanyarodva…nem értem, hogy aki tömegek – klubtulaj személyétől függő- távolmardásáról beszél, az hol élt az elmúlt pár évben.
     Puskás nyomán… “kis” foci: kevés néző;
     nagy foci : sok néző.
     ennyi.

    2. Óhhh, ez már akkor elhangzott, amikor körvonalazódott, hogy az Öregnek tipli van.
     Mondjuk valóban visszatért egy ” csomó ‘ arc max 20-30 fős létszámban, és jön is egyből zsigerből a ” szarromániázás “…

  2. Megindultak, de már olyan régen jártak meccsen, hogy nem találtak el a Hungáriára, vagy ösztönből a Bozsikba indultak.

  1. jó h sok edzőt látni a meccseinken, mert így sok az alternatíva és nagyobb részük amúgy is csak meccset néz :).
   alapvetően úgy is a keret fogja behatárolni a lehetőségeinket, pontosabban az, hogy azzal a kerettel mennyire fog működni a kémia az akkori edzővel… 1-1 edző önmagában nem garancia sem a jóra, sem a bukásra.

 10. Tulajdonképen tök felesleges ezt a költséges futbalt fentartani. Elég lenne csak a klubnév. Szombatonként a sarki krimóban, néhány sör melett, a sporik kitalálhatnák a végeredményeket.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.