Mastodon

Na, jó, az MLSZ fegyelmi bizottságánál nem igazán létezhet nagyobb troll a magyar futball környékén

A FEB Marco Rossi vezetőedzőt (Budapest Honvéd), mert a FEB jogerős, a kispadtól és az öltözőtől való eltiltásra vonatkozó határozatát megszegte azzal, hogy a lelátóról játékosainak utasítást adott, 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. – via MLSZ fegyelmi bizottság

Eskü, majdnem összehugyoztam magam a röhögéstől. Marco fel mert ülni a paksi lelátóra, és onnan, figyelem, te is beszarsz: utasításokat adott a játékosainak!!! Úristen, egy edző kiabál a lelátóról, és azt a játékosok figyelembe veszik. Pakson.

Mennyien lehettek kint? Ötszázan, ha nagyot mondok. Ebből mondjuk hatvanan-százan a félelmetes méretű tribünön.

paks_tribun
fotó: magyarfutball.hu

Marco Papa H. mellett, a játékoskijárótól balra lévő székeken (szemből nézve) helyezkedett el*, vagy néha a játékoskijáró falának támaszkodva, ahogy maga Papa H. is megerősítette blogbejegyzésében. Körülöttük pedig a félelmetes paksi hangorkán, az atomváros fenegyerekei, a mindent elsöprő szurkolás. Zaj, zsivaj, kántálás, hanghurrikán, minden.

Hát kurvára nem.

Marco és Papa H. ott ült a síri csöndben, öt méterre a kispadtól, tizenöt méterre a pályától, és ahogy a tévében is láthattuk, teljes meccslázban égett. Néha ilyenkor kiabál az ember, mint néző (mivel formailag az volt, bár gondolom a klub vitte be ún. klubközi jeggyel, vagy valami egyéb kerete terhére), aztán a játékosok vagy meghallják, vagy nem.

Más is szokott kajabálni, azt nem biztos, hogy megfogadják. Marco hangját nyilván ismerték, gondolom ez lehetett a büntetés alapja. Mert itt nem történt más, mint az MLSZ kimondta: ha hangosan szurkolsz, akkor megbüntetlek százezerre! 

Egészen csodálatos.

Megvágtak egy klubot, mert egy szurkolója hangoskodott, és nem azt mondta, hogy “buzi, MLSZ”, vagy “Csak a Kispest!”, hanem mondjuk “dai, dai, dai” meg hasonlók, esetleg hátraküldte védekezni a csapatát. Amerikában, az amerikai futballban van, hogy ötvenezer ember emel fel egy D betűt és egy kerítésdarabot, jelezve csapatának, védekezni kéne. (angol szójáték: kerítés – fence /// D + kerítés -> defense – védekezés) Gondolom az MLSZ fegyelmi bizottsága hasonlót látva vadul dörzsölni kezdené a tenyerét, magát Dagobert bácsinak képzelve arról álmodozna, hogy úszik a befizetett büntetések forinttengerében. Kéjes vigyorral az arcán.

Vajon mi lehet ennek az abszurd mesének a csattanója, amit ma magyar futballnak hívunk?

* Rossit a Loki elleni meccs után meszelték el egy lelátós büntire, mert elhagyta a technikai zónát, és bement a pályára.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||