Drónfelvételek az épülő Bozsikról #2

Rohamtempóban zajlik az építkezés. Egyelőre ugyan nem nagyon hagytuk el fölfelé a talajszintet, de mintha már kezdene látszódni az új stadion nyomvonala, sőt, a klubház oldalán megjelentek az első vasszáálak, vagy mifenék. Úgyis jön valaki, és elmondja kommentben, hogy pontosan mit látunk, mint ahogy a fegyvermániás olvasók, akik a géppisztolyos képalákra azonnal beírják: nem géppisztoly, hanem gépkarabély! Ja, és cső-száj-fék!

A címlapkép hátterében balra a kertvárosi, jobbra a lakótelepi Kispest, a még hátterebben pedig előbb Budapest egyéb részei, majd a budai hegyek. Elég jó kép, na.

2019.04.14.
Az már ott beton és vas?
A piros daru, amit évtizedekig bámultunk a korzóról
Még mindig gyönyörű a hengermű két szerelőcsarnoka (a képen balra)

fotók: Barla, az építkezés korábbi képeit pedig itt találjátok.

“Drónfelvételek az épülő Bozsikról #2” bejegyzéshez 60 hozzászólás

 1. Ha jól látom a cölöpalapozás készül éppen. A kész cölöpfejek körül visszaszedték a földet, egy részülnél már visszavésték a betont, készül a szerelőbeton. Azon szerelik majd meg a cölöpfejeket összefogó gerendarács vasalatát. Aztán erre a gerendarácsra ül majd fel valószínűleg egy lemezalap. Arra meg az egész felépítmény.

  1. Wow, pont ezt akartam írni : )
   Köszi, végre valaki, aki ért az építkezéshez!

  2. Nem rossz, csak egy kis szakma.
   A cölöp vasalásnak a felépítménnyel együt kell dolgozni.

  3. Ha ilyen tempóban haladnak a munkával, mennyi idő kell, hogy “kinőjön a földből”? :)

   1. Gyanítom, hogy nyár előtt elindul a lelátók szerkezete az első szakaszon. Az már látványosabb lesz.

 2. Tudja valaki, Újpesten a beléptető rendszer elfogadja telefonról is a vonalkódot, vagy csak kinyomtatott jeggyel enged be?

 3. Azt hallottam, mint friss pletyka, hogy Hemingway megveheti a Zetét. Szóval van esély Kukac és Tisi távozására :))

  1. muhahha
   hemingway
   a repülőn amerika fele
   hangosan röhögött
   amikor tudatosult benne
   hogy megszabadult a
   magyar focitol

    1. Nem hiszem. A túl sok smiley, amivel Latyi kommunikált, nem Hemire vall. Inkább valamelyik játékoshoz köthető rokon, amire Hefflerné is utalt, vagy valamelyik idősebb klubalkalmazott.

     1. Hemivel együtt tünt el, és pont akkor jelentette be, hogy visszavonul, mert nyomoznak utánna, ami szerintem csak kamu volt.

      1. Arra a hsz-re írta,hogy nyomoznak utána,mikor épp azt ecseteltem vmelyik kollegával,hogy ki lehet ő.
       Én meg csak fogtam a fejem,mondom úristen az a tag,mekkora pancser… Méghogy nyomozni utána….
       Mindenesetre akkor írta,h lelép,hogy a “nyomozás” 😅 miatt nehogy másnak kellemetlensége legyen.
       Ez egy kamu szöveg volt részéről. Volt hogy visszatért Latabárként egy-két hsz erejéig,volt hogy más néven(te ismerted fel,ha jól emlékszek),de most úgy tűnik lepattant(sztem nem is olvassa a blogot).
       Fura,hogy nincs hozzászólni-valója a tulajváltáshoz sem.
       Egyébként tényleg Hemivel együtt tűnt el.

       1. A stílusa is tök Hemi volt, csak itt nem tudta a véleményét mindenkire ráerőltetni.

        1. Akkor skizofrén lehet Hemi, mert nála önimádóbb embert ritkán találni, Latabár néven író meg párszor elég súlyos kritikával illette Hemit…
         Egy szóval szerintem nem Hemi volt, aki ezen a néven írt.

         1. Szerintem sem Latabár, inkább a HoLa nicknév volt a tulaj. Ő szerette belenyomni a betonba a más véleményen lévőket, és “érdekes” módon amióta Hemi nincs, HoLa sincs. (A pár napja posztoló HoLasz más nick.)

          1. Ez amúgy ennyire kardinális kérdés?
           Én pl letojom, ki ír ide addig, amíg nem sérteget senkit és semmit, főleg a blog szerzőit, a klubot, és engem. 🙂

          2. Őt is sértegették rendesen, és azóta is vannak itt, akik másokat sértegetnek.
           Ezt amúgy nem is értem, mert elvileg ugyanannak a klubnak szurkolunk, plusz eleve egyre kevesebb embert érdekel a magyar foci, és azon a belül a klubunk, így nem egymást kellene marni néha nettó hülyeségekkel.

          3. Igazad van, de ha egy fociklúbban ritka mint a fehér holló a foci, akkor a drukker egymást szórakoztatják. És azért valjuk be mostanában ritka a jó meccs mifelénk.

          4. Nem kardinális kérdés, csak elindult (nem tőlem!) egy találgatás, aminek során én is elmondtam a véleményem. (No, csak mielőtt rajtam ragadna…)

  2. A NER lovag Végh Gábor nem adja el, mikor végre feljutottak. Ha elolvasod a tegnapi csakfocis interjút vele, akkor abból lejöhet, hogy hülyeség ez a teória.

   1. Lehet, hogy pont azért mert feljutottak. Mások az anyagi ódiumok.

    1. Nyeri a közbeszerzéseket, körön belül van, jut neki rá. Hemi még egyszer nem fog magyar klubot venni.

  3. Nem hiszem, az öreg gyerekei nem nagyon csápolnának a dologért..

  1. Hát, ha ez az oka (ami teljesen valószínűtlen), akkor csak pangjon. :)

  2. Nyilván, hogy pang. Nagypéntek van, minden be van zárva, a többség próbál valami csendes helyet keresni, ahol adnak valami normális ebédet (egy jó rántott hús, vagy csülkös pacal)!!!

  3. A Hemi drukkerek leléptek, és még bizonytalan kit kell, vagy lehet szecskázni.

   1. Dehogy bizonytalan: ott vannak az új tulajdonosok. És már meg is jelent egy “vájtfülű” vélemény, miszerint nem is ők szóltak a szurkolókhoz… :)

  4. Szerintem most -érthető módon- mindenki elégedett, mivel végre sikerült legyőzni a Soroksárt. Két korábbi kupacsatánk döntetlennel zárult, a hosszabítást nem beszámítva. Az elégedett szurkoló- mifelénk- ritkábban szól hozzá.

 4. tudja valaki, hogy mi lesz a régi MFA épület funkciója (nem lett lebontva)?

   1. Úgy emlékszem, az új stadion látványtervén is rajta van, szóval nem hinném hogy később lebontják.

 5. Kálnoki-Kiss nyilatkozik, jön korábbi csapata, az Újpest..
  Én nem értettem, Supka miért robbantotta szép a Batik-Lovric-Kálnoki hármast, nekem tetszettek így együtt.

 6. Távoli képen inkább katonai temetőre, mint futballpályára gondolnék.

 7. Tavaly tavaszi meccsünk az Újpest ellen, jó meccs volt.. Szerintem Danilonak nagyon nem jött be az, hogy állandóan cserélgették, jobb lett volna bizalmat szavazni neki az idényben, lévén nagyon bizalomjátékos. 2012ben is akkor indult be és ősszel is, amikor folyamatosan lehetőségeket kapott. .aztán jött Tischler és NGog és az állandó cserélgetés:

 8. szegény Hemingway, klubtulajdonosként is kitaláltak és terjesztettek róla mindenféle mocskot, de a java csak úgy látszik, most jött el, ahogy olvasható lentebb..:-)
  Hogy valaki tényleg azt gondolja, hogy Hemingway “álruhában” itt bújkált a kommentelők között, miközben legalább 3-4 komoly üzleti érdekeltsége volt még a klubon kívül is – ez tényleg már a beteges és szánalomra méltó kategória.
  Latabárnak és nekem sem volt semmilyen közöm Hemingwayhez, sem másnak.
  Azért védtük, amit minden józan ember látott: Egy eltűnőfélben lévő klubot húzott ki a kátyúból és – amint azt a most érkező tulajok megerősítették – már évek óta meg akart szabadulni a klubtól, 2017-ben már ő hozta fel a témát másoknak. (Szemben egy-két hazug ember állításaival, amely szerint Hemingway üldözte el a tulajdonosjelölteket.)

  Sok vitánk volt az ő személyét illetően, ideje lenne már lezárni ezt, hogy legalább e tekintetben nyugalom költözzön a Kispest-szurkolók közé.
  Aki tisztelte a munkáját, minden hibájával együtt is szeretettel fog visszagondolni rá. Aki nem, az meg ki érdekel?
  Zárjuk már le ezt..

  1. Zárjuk le, ez is egy vélemény, de azért nem lennék ebben annyira biztos.

  2. Az a baj, hogy sokaknak itt semmi nem volt jó, mindenben csak a hibát keresték! És persze észt osztani tudnak, hogy mit kellene/kellett volna másképp! Nekik ezt magyarázhatod évekig, akkor sem fogják elismerni Hemingway ” munkásságát”!

  3. “Latabárnak és nekem sem volt semmilyen közöm Hemingwayhez, sem másnak.”
   Akkor te is a házi benfentes lángész vagy, és mindenkit ismersz, Latabárt is. A “sem másnak” meg tök értelmetlen a mondat végén.

   1. Igazából nem is értem, mit akarsz mondani ezzel a kommenttel..
    Ha azt akarod mindenáron gondolni, hogy valami bennfentes vagyok, aki közel van a tűzhöz, stb., gondold nyugodtan.. Az embernek mindig jól jön, ha többet gondolnak róla, mint ami valójában, szóval nem bánom, tégy kedved szerint.

    1. Nem én, hanem te állítottad, hogy nincs közötök senkihez, ami azt jelenti, hogy Latabárt ismerned kell. Latabár meg ezek szerint az ecserin vette az infókat, bár ő többször hangsúlyozta, hogy benfentes, és azért nem árul el többet mert akkor kiderül a személye. Egyébbként tök mindegy, mert ennek úgyis vége. Egyébbként ezelőtt veled két szót se váltottam, és tőlem Hemi unokanővére is lehetsz.

 9. Sziasztok Kedves Mindenki!
  Nem szívesen rondítok bele az utóbbi hetekben itt folyó szurkertársaim által prezentált békés diskurzusba, de eme poszt egyik másik hozzászólása arra késztetett, hogy ismét ” tollat ragadjak ” egy rövid monológ erejéig.
  Miről is van szó?
  Nem tudom, sírjak e, vagy nevessek azon, hogy népszerűségem a mai napig töretlen? Az “elv-társaim ” ahogy illik, folytatják tovább a tőlük megszokott tárgyilagos, realista, Kispestet-elemző beszélgetésüket. Nem rugóznak azon – mint pl.érdekes módon azok, akikkel kevésbé értettem egyet -, hogy ki is lehettem én?! ” Hemingway, alkalmazott, rokon, játékos?! ” Gyerekek! Sanya! Tényleg ennyire nem mindegy ez nektek?!
  És akkor, hamár Sanya.
  Drága ” barátom “! Fura figura vagy! Elmondásod szerint nem jársz meccsre mert utálod ezt a focinak nem nevezhető valamit. Ennek ellenére természetesen minden mérkőzés után van egy-két velős megjegyzésed rá, amit alkalmanként bizonyos személyek akár sértésként is vehetnének, de igaz ami igaz, itt csak én sértegettem igen sok embert! Ugye, szentéletűm?! :) Ellenben, ha kontráznak rád a sértegetéssel, vagy bármivel kapcsolatosan is, te rögtön azzal teszed legitimmé a viselkedésed, hogy idézlek; Sz.r a focink! Hát! Ha valaki unintelligens, azért miért a foci a hunyó?! / persze, ezt most nem neked címeztem! Költői kérdés volt! ;) /
  Gyulám! Hozzád is egy gondolat kérdés formájában. :) Miért hiszi magáról az az ember azt, hogy reálisan látja a Honvéd helyzetét / míg szerinte mások rózsaszín ködbe burkolózva élik meg a klubbal kapcsolatos érzelmeiket /, aki az utóbbi évek minden egyes szezonjának elejét azzal töltötte itt, hogy Realistán felvázolta nekünk, hogyan fogunk kiesni a végén, majd tök véletlenül, józan és racionális látásmódjával szembe jön egy pl Bajnoki cím?! :)
  Hunor! Sztem ne mosdasd a szerecsent!
  Nem tudom, kinél mit jelent a nyomozás fogalma, és mikor érzi úgy, hogy az el is kezdődött!? Az viszont tény, hogy valamiért akkor és ott / akár megelőzés gyanánt, de / Hanta is úgy érezte, jeleznie kell, létezik a kézifék.. Erről ennyit. Továbbiakban nem kívánom ragozni ezt az ügyet!
  Hegylakó! Miben mesterkedsz? :) Mióta elment az Öreg, alig írsz itt! Kérdezném; hol van az a rengeteg ember, aki állításod szerint kizárólag Hemi miatt nem járt meccsre?! Alig látok új arcokat..:(
  Áfonya bácsi! Gyere vissza! Kell itt is az egészséges egyensúly vélemények tekintetében / is /!
  Üdv. Győztesek! :)))
  CSAK!

  1. Engem nagyon zavar az egymásnak beszologatás ha valaki véleményt formál.
   Itt mindenki 1 tőröl fakad nem lenne szabad durva személyeskedő vitába bonyolodni.

  2. Latyikám, szeretünk, itt mindenki szeret mindenkit, Húsvét van, a Megváltást és ezzel a megbocsátást ünnepeljük :)

  3. Örülök, hogy megvagy! :) De tékitízi, máshogy nem érdemes!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.