Mastodon

Legalább előnnyel megyünk Soroksárra

Bp. Honvéd – Soroksár 2-1 (Magyar kupa)

  • Nem játszottunk jól: ✅
  • Előnnyel megyünk a visszavágóra: ✅
  • Szokásos Horváth-bravúr: ✅
  • Szokásos bebalf*szkodott gól a kapunkba: ✅
  • Általános hőbörgés az eredmény és az elvárt veredmény között feszülő ellentmondás miatt: ✅
  • Nem tudunk mit kezdeni egy tíz emberrel védekező csapat ellen: ✅
  • Nyugalom, meglesz: ❌
  • Helyzetkihasználás legalább közepes: ❌

Valahogy így, pontokba szedve.


Ugye, az ilyen meccsekre mondják azt, hogy tipikus kupameccs? Van egy kiscsapat, van egy papíron azért jóval erősebb csapat, van egy odavágó, fel lehet szívni magunkat kiscsapatként, és nehéz hozni a bajnokin megszokott koncentrációt nagycsapatként.

A kupameccsekre valahogy mindig úgy tűnik, hogy kiegyenlítődnek az esélyek, pedig nem, a látszat ilyenkor csalóka. Azt ne nevezzük már kiegyenlítődött esélynek, hogy beállunk tíz emberrel a kapu elé rombolni, aztán hátha találunk valamit elől. Gondolom nem ez a Soroksár játéka a Gyirmót, a Mosonmagyaróvár, vagy mondjuk a Cegléd ellen az NB II-ben. A Sori tehát nem felspannolta magát, hanem valami mást játszott, valami olyat, amit Zéróspíl Gyuri szerint még tanítani sem kell, jön az magától – és milyen igaz, tényleg jött.

A baj inkább ott van, hogy elszoktunk az ilyen ellenfelektől, nem igazán tudunk mit kezdeni a helyzettel. Nyilván domináltunk, nyilván nekünk voltak helyzeteink, nyilván mentünk és toltuk, és nyilván összejött, mert annyival azért jobbak voltunk, ha sovány is az előny, de mindenképp előny.

Az elmúlt két bajnokságban már nem állnak be ellenünk tíz emberrel, nincs rutinunk az ilyen felfogás elleni játékban. És valljuk be, egy NB II-es közép-, vagy annál valamivel jobb csapat, tele levetett NB I-es játékosokkal simán tudja hozni a számunkra bár megugorható, de azért neccesen, szenvedve leküzdhető szintet. A megye egy, az NB III teljesen más, ott oké, illik lenyomni a torkukon erőből, hogy helló, a Honvédka itt ma továbbmegy, azonban az NB II már elég erős ahhoz, hogy ne legyen ennyire egyértelmű.

Részemről elégedett lennék az egygólos előnnyel, ha ne kaptunk volna, ha nem lenne idegenben lőtt gólja a Soroksárnak.

Mindegy.

Szerda délután visszavágó. Annyi biztos, hogy gólt kell lőnünk, mert 2-1-nél hülye lenne támadni Lipcsei, elég ha nem kap gólt, és véletlenül ismét bemákol egyet. Ha gólt lövünk, a Soroksárnak támadnia kell, és onnantól fenntarthatatlan lesz a totális védekezésre berendezkedés.

címlapkép: 1909foto

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||