Napikispest 2019.05.16.

visszatérítés az MTK-ra // aki elővételben megvette a jegyét a vasárnapi MTK-Honvédra, ha elküldi a jegyét, nevét és bankszámlaszámát az info@mtkbudapest.hu címre egy levél kíséretében, annak visszatérítik a különbséget – derült ki egy kedves szurkolótárs bejegyzéséből a Kispest-Honvéd csoportban. (Ha használsz Facebookot, és még nem lennél tagja a csoportnak, akkor nyugodtan jelentkezz, az fb/KispestHonved oldal ezt tekinti hivatalos csoportjának.)

hitelből vásárolt klub // már korábban is sejtettük, hogy az új tulajdonosok nem zsebből vásárolták meg a klubot. Az Mfor cikkéből az is kiderül, hogy mintegy kétmilliárd forint hitelt vettek fel rá a Takarékszövetkezeti Banktól. Nagy meglepetés nem ért minket, tudtuk, pár kattintás eljutni a metALCOMtól a Takarékszövetkezeti Bankhoz.

Rossi keretet hirdetett // Baráth, Eppel, Gróf, Gazdag, Holender, Vida, Zsótér akinek van kispesti kötődése. (via mlsz.hu)

Itt a teljes keret //

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Mol-Vidi FC)
Baráth Botond (Sporting Kansas KC)
Bese Barnabás (Le Havre)
Ferenczi János (DVSC)
Fiola Attila (Mol-Vidi FC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Korhut Mihály (Árisz Szaloniki)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Pávkovics Bence (DVSC)
Vinícius Paulo (Mo-Vidi FC)
Willi Orbán (RB Leipzig)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holman Dávid (Slovan Bratislava)
Kalmár Zsolt (DAC)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Kovács István (Mol-Vidi FC)
Nagy Ádám (FC Bologna)
Pátkai Máté (Mol-Vidi FC)
Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
Bódi Ádám (DVSC)
Dzsudzsák Balázs (ai-Ittihad)
Eppel Márton (Kajrat Almati)
Holender Filip (Budapest Honvéd)
Nagy Dominik (Legia Varsó)
Németh Krisztián (Sporting Kansas KC)
Szalai Ádám (TSG Hoffenheim)
Varga Roland (Ferencvárosi TC)
Vida Kristopher (DAC)
Zsótér Donát (Újpest FC)

“Napikispest 2019.05.16.” bejegyzéshez 182 hozzászólás

 1. A következő szezonban ződ testvércsapatunk két kapussal is képviseltetni fogja magát a nemzeti csapatban?

 2. A Bozsik stadionnál megjelent egy toronydaru!
  Kezdődik a látványosabb rész…

     1. Gondoltam,bolondozással,mókázással,marháskodással csökkentem a drámai feszültséget.😉

   1. Konkrétan azt, hogy elültették az égig érő paszulyt, és elkezdett nőni…

 3. Hitel 2 milliárd (ha igaz a hír), amit nyilván törleszteni is kell (esetleg majd leíratja Orbán ezt az összeget veszteségként a takarékos fiúkkal, ha már lenyúlták a bankot a takarékszövetkezeti tagságtól? Vagy esetleg a tagságon hajtják be, mint tagsági kötelezettséget?)!
  A költségvetés jelentősebb növelésére (vagyis játékosvásárlásra, érdemben magasabb bérezésre), mint ahogyan várható volt nem igazán lehet számítani!
  Ez bizonyos értelemben megnyugtató, mert így van lehetőség a fiatalok nagyobb számban történő beépítésére, ami persze megkérdőjelezi az eredményesebb, kiegyensúlyozottabb szereplést.
  Ja, és megnőtt a kockázata egy pénzügyi csődnek is, ami ugye visszasorolást is eredményezhet

   1. A csapatot (Kft) nem vihetik, mert nem az vett fel hitelt, hiszen az még Hemi tulajdonában volt. Az új tulajok cége vette fel a hitelt, és nem a csapat (Kft) nyereséges működéséből fogják visszafizetni, mert az nem nagyon várható. Hogy egy NER csapat tulajdonosa miből, hogyan fizeti a hitelt, azt ne kérdezd meg. Egy biztos, hogy így-úgy, de közpénzből.

    1. Én(H1) ritkán képviselem a saját,önálló véleményem,de most igen.Hònapokig hallgattuk a baromságaitokat-nagyondühös,redblsckt,cs.a.k. és a főpatkány latabár nevezetü 0-tól,hogy hozzunk 5 milliárdot,különben kuss.Én,haver,nem mondok neked ilyet,én azt mondom neked,hogy mi a faszért nem mész már innen a picsába nyavalyogni???És ha ez kitiltással jár,ám legyen.De valahol tényleg húzzuk már meg azt a kibaszott határt, hogy az ilyen kötözködő kis zsúrpubi pöcsök,akiknek az élete az, hogy a fszp latabár vezérletével arra áldozzák az idejüket,hogy a más véleményen lévőket(pl.D.S,K.Gy.)basztassák!Amennyiben képtelen vagy felfogni,hogy változnak az idők,akkor ne rekommenteld azokat,akik nem azonosulnak a kibaszott baromságaiddal!H1

     1. “az ilyen kötözködő kis zsúrpubi pöcsök…”

      Tudod mi a probléma?
      1. Nem kötelező elolvasni.
      2. Nem kötelező reagálni rá.

     2. Te apam sokkal nagyobb hisztiket vagtal le Hemi idejeben, most meg agresszivan ugrasz minden felvetesre.

     3. “Én(H1) ritkán képviselem a saját,önálló véleményem,de most igen.”
      Engem azert engem erdekelne, hogy kinek a velemenyet kepviseled ugy altalaban? 😀

      1. Ha yeshez nem kéne neked szótár,akkor tudnád,hogy a s a többes szám jele,okos gyerek.

   1. Hagyd… valahol el kell sütnie a NER- és közpénzügyi panelekből álló ismerteit.

    1. Mit gondoltál?!Hogy ez megy a végtelenségig,b+?!Mindenkit provokáltok,aztán meg “kuncogtok”magatokban,hogy most aztán húúú de jól megmondtuk a nekik?!Kurvára nem így van!H1

     1. Téged ennyire zavar, hogy létezik a tiedtől eltérő vélemény is?
      Hááááát, ez legyen a te problémád.

  1. Te nagyonokos, szerinted van olyan cég a világon, amely nem hitelből “építkezik”??? Nem véletlen vannak a BANKOK!
   Ez csupán alapszintű közgazdaságtan! A jelenbeni kiadásaidat fedezd olcsó, és egyenletes eloszlású, kiszámítható hitellel… Középiskola 1. osztályos közgazdaságtan.
   Felejtsd el a devizahitelezést, az csupán a lakosság eladósításáról szólt.

   1. “”építkezik”???

    Nos “építkezni” valóban szoktak (de egyáltalán nem kizárólagosan) hitelből. Feltéve, hogy a beruházás/befektetés várható hozama max. 8-10 év alatt fedezi a hitel valamennyi költségét (tőke, kamat, egyéb költségek), és azt követően is működtethető, hogy profitot is termeljen. Jelen esetben igencsak nehéz elképzelni, hogy átl. évente 3-400 millió kivehető profitot termeljen a csapat a tulajdonosok számára, még jó esetben rendszeres EL indulás (BL a nagyon csókosak korlátlan pénzügyi lehetőségei miatt lényegében esélytelen), fiatalok nevelése/kiárusítása, folyamatosan pozitív egyenlegű játékos vásárlás/értékesítés, és kiemelkedő gazdálkodás mellett sem.

    1. “Jelen esetben igencsak nehéz elképzelni, ”

     Hát akkor ne képzeld el, b.m. :)

    2. Megsúgom. A világon Németországon kívül nincs ilyen klub, amely folyamatosan profitot termel… és igen a legnépszerűbb klubok pedig úgy el vannak adósodva, hogy kb. az életben nem lehetne rentábilissá tenni, de mégis épül az új Santiago Bernabeu, az új Totthenam, az új Camp Nuo… sorolhatnám napestig.

   2. Ezt a 2 milliárdos hitelről szóló cikket sehol a világon nem lehetne eladni, mert mindenkinek az lenne a reakciója, hogy “So what?”
    De ne feledd, ez Magyarország.

    1. Mellékesen jegyezném meg;azt beszélik-rebesgetik,hogy az első nagyhal már bekapta a csalit és vidáman ùszkál a merítőháló irányába.:-))

      1. Ebben a formában is-is.Kicsit vonzóbbá lettünk,mint tavaly ilyenkor,azt azért Te is tudod/érzed.

       1. Ezt most nem értem. Valami nagy cég szponzorál bennünket, cserébe az igazgató sánta fia lesz a bal futó?😂

   3. A beruházásokat lehet fizetni hitelből.en itt nem látok beruházást.ez egy feneketlen kút.amig az állami pénzek csordogalnak elketyeg a közgazdaságtan és a magyar futball ég és Föld

  2. Mostantol a NER resze a csapat, itt nem ugy mukodnek a dolgok mint egy normalis gazdasagban.
   Minden rendben rendben lesz amig a megfelelo seggek ki lesznek nyalva. Ezert mondta a Bozo, hogy oriasi potencialt lat a szponzoracioban. Mindig lesz eleg penz – legalabbis annyi amennyi a kozpontilag elrendelt szerepunkhoz kell.

 4. Most akkor itt màr ez lesz? Kommenthàború? Mièrt. Cèlunk CSAK egy lehet. Eddig szívesen olvastam èletem csapatànak a blogjàt de ez elkeserít. Honvèdos a Honvèdosnak nem beszèlhet így. Ha nèzeteltèrès van azt meg lehet meg Kell beszèlni. Èrtelmes hangon. Ez a èn vagyok az erôsebb, nem, èn vagyok apukàm megveri a tiedet stílus nem idevaló. ÈrZôdik a bloggerek hangvètelèn is a feszkó. Mire jó ez? Kinek?

  1. Híghlánderz a helyi komment-terrorcsoport vezetője időnként aktivizálja magát, hirtelen előugrik a semmiből és elhelyez egy-két pusztító kommenttöltetet.

  2. BigLááájk!!! Nah, kedves Vezetőség! Ezt a hozzászólást emeljétek ki plííízzz… De komolyan! 😉

  3. A gondokat is meg kell beszélni.Nem? :)
   Engem,ha nem érdekel valami,arrébtekerem és kész.
   De.
   Annak én sem vagyok híve,ha túlzottan egymás torkának esünk. Jobban össze kellene tartanunk,úgyhogy van igazad.

 5. Szépen nő a napi jegyeladás, ma eddig több mint 300 jegy kelt el, így átléptük a 4000et! Ellen 2,5e. 😉 Semlegesbe az 1000 ből 307 ment el. A VIP tele ( vagy ki tudja)?

  1. C1 – C2 – C3 szektoraink még nagyon üresen hatnak.. :( pedig a kommentek alapján a legtöbb hardcore Kispest-szurkoló már megvette a jegyet…
   A klubnak van elvileg a facebook-on 40 ezer követője? Ebből – bízom benne – 10-20 ezer reális.
   Nekik ilyenkor nem tudnak írni egyénenként elküldve egy privát üzenetet, hogy “megtisztelné jelenlétével a kupamérkőzést”, stb. bla-bla?

    1. Ebből a kijelentésedből mennyi az opti-, és mennyi a realizmus? :)

     1. Az Opti nem egy balul sikerült bútorápoló-tisztítószer neve volt annó…???

     2. Az elmúlt 3 napban, naponta 20 % al nőt az eladott jegyek száma. 200, 240, 300, .. megnézzük holnap a 400 at.. utána tippem : 450, 500, 300, 350, 450, 550, 600, 500😎

  2. Most csekkoltam, majdnem 500 ment el ma. És végre a reggeli grafikonon már a két vonaldiagram metszeni fogja egymást. Már több jegy talált gazdára, mint amennyi még vásárolható. :)
   Holnap még lesz elővételi pénztár.
   Én is biztosra veszem, hogy fullon leszünk.

  3. Még a végén kénytelenek leszünk vidista szektorokba menni, mert máshol nem lesz hely. ;)

 6. Szóval az új tulajnak meg a megvételre se volt pénze. na akkor tényleg lesz itt habzsi-dozsi

  1. Azért nem az ExxonMobil vett meg minket… X milliárd forint kipengetése egy hosszútávú “befektetés” kapcsán komoly terhet jelent egy vállalkozás tőkeszerkezetére, meg úgy amúgy mindenre. Ezért érdemes erre a konkrét célra hitelt felvenni és mellette a normális kerékvágásban folytatni a szokásos tevékenységet.

   Ugye elvileg, ha hitelt veszel fel egy befektetésre, akkor arra számítasz, hogy annak a hozama magasabb lesz, mint a hitelkamat. Tehát, erre számítanak, ami valójában pozitívum.

   Másik oldalról, szerintem az sem véletlen, hogy a Takarékszövitől vették fel azt a hitelt. Újabb dolog, amivel mindenki jól járt.

   1. Most ez komoly? Ha bármi módon bukik ez a rezsim azonnal bezarodnak az állami pénzcsapok.akkor milyen bevételből lesz hozam? Csak az állam pontosabban Orbán miatt van pénz.hemy sem kölcsönből rakott pénzt a klubba az elején.

 7. lehet tippelni, h akkor a fehérvári ultrák az újabb névváltoztatás hírére kijönnek-e a meccsre v sem
  ráférne a kupadöntőre a jó hangulat… mert..
  ..én nem értek egyet a lentebbi optimista számokkal
  volt egy szavazás tegnap az új kispesti facebook – csoportban és ott az jött ki, hogy a csoport tagjainak 80%a már megvette a jegyét.. ebből arra következtetni, h egyáltalán nem biztos a jegyvásárlás exponenciális növekedése a jövő héten nálunk..
  6 ezer kispesti néző már elmegy, de a jó hangulathoz akkor kell majd 6 ezer fehérvári is

  1. Jó hangulat(om) akkor lesz, ha nyerünk! :) A többi nem számít.

   1. Na jó, minél többen ünneplünk, annál jobb a hangulat – és a leveszem a… is jobban szólna

  2. 1277-el kevesebb jegy van a mi oldalunkon, ha igaz, ennyivel több fogyott nálunk?

    1. :) 19-el csökkentették a hátrányt. Még nem jött a bummm

      1. Szerintem a velük szimpatizálók már régen megvették a jegyet. Maga az rbd optimistán számolva is 100-150 fő, nem több.

    2. :) 19-el csökkentették a hátrányt. Még nem jött a bummm

    3. Egyébként tényleg.
     Ha csak a mai napot nézzük, akkor 70db-al többet vettek, mint mi.
     Gondolom, hogy a délutáni elővételes lehetőségünkkor ledolgozzuk a pillanatnyi hátrányt. :)

   1. Örülök neki. Attól nem félek, hogy le leszünk szurkolva, de a hangulatnak jót fog tenni.

   2. Magyarul,nem jött össze a bojkott.
    Belebuktak és visszatérnek dicstelenül,mint a fradisták.

   3. Érdekes. Szóval az igaz, hogy nem lett visszavéve Videoton név, de legalább már “nyomokban (vidi) sem tartalmazza”…Ez a “pozitív jelzés”? Jó duma! :)

    Szóval akkor a kutasok a hernádié, és a deszkásokat veszi-viszi garancsi?

    1. Nem értem ezt a hisztit a Videoton név miatt..emlékeim szerint anno még Parmalat is volt a nevük. :)

    2. Mekkora süketelés, Te jó ég!! Gondolom beígértek nekik valamit..

  3. És mindenki hozott is már + 1 embert? És azért remélem nem annyian szeretik a Kispestet (akár csak Pesten) mint ahányan a face csoportban vannak..

 8. MOL Fehérvár Fc. lett a neve? Hogy szurkolnak? Hajrá fehérke, vagy hajrá fc, vagy hajrá mol?
  Nagy ötlet volt.

  1. “SZÉKESFEHÉR(MOL)VÁR – Tölténygyári Vasutas – Videoton – Waltham – Parmalat Fc. Név használatát ajánlom debilséknek!!!

 9. Úgy érzem, hogy itt egyesek nem tudják megemészteni, hogy Hemit eladta a klúbot. Hála istennek, hogy eladta. Ebben a rendszerben a kilátástalanságban dagonyáztunk volna vele továbbra is. Nem akarom bántani, de neki így ez sok volt.
  Nagyon jól járt ő az eladással. Mexikóban szürcsölgeti a koktélokat, és a fiatal nők huzogatják a seggéből a kaktusz tüskéket. Ami pedig most van vagy lesz, arról még nem sokat tudhatunk, felesleges támadni, meg lehurrogni.

  1. A jelenlegi vezetést ugyanúgy fogják kritizálni, mint a régit, ez a dolgok rendje, ennyi erővel Hemit is fölösleges volt támadni. Az új vezetés egyelőre semmit se mutatott (se negatívat, se pozitívat), arra se látom az óriási érveket, hogy miért kéne velük szemben elfogultnak lenni. Nem kéne szekértáborokba csoportosulni, a vitának helyet kell adni, ha abban valaki nem akar érvelni, csak a másikat szapulni, akkor ne szóljon hozzá.

   1. Miki, ezt a véleményt nem gondolhatod komolyan.. Ha igen, nagyon nem vagy tisztában a szurkolói viszonyokkal. Hemingwayt a kanyarhoz tartozók egy igen vaskos része konkrétan a származása miatt támadta. Ugyanúgy ahogy az MU-nál a Glazereket, a Fradinál Várszegit. Ne hunyd be a szemed

    1. Én a “vaskos”-t túlzásnak látom. Inkább “maroknyi”-t mondanék.

    2. Tisztelt HoLa, a Kanyar (1%) és annak tagjai, a Caporegimektől a legvérmesebb huligánokig igenis megadta a lehetőséget és időt az Öregnek az elejétől fogva… Aztán ominózus vincegabi balhé után kiborult a bili, utána pediglen a Kanyar lett a közellenség, meg a csürhe!!! Utána majd 3 Év után jött rá Hemi arra, hogy lehet csinálni nélkülünk is,… Valamilyen szinten, De az sz@rt se ér kB… Szóval elsőkézből kijelentem itt és most: rigmusok, bekiabálások eseti és egyedi jelleggel nyilván voltak, De az Öreg is tett érte bőven, spongyát rá!!! Ciao, nem vitázni akarok. CS. A. K. EGY KANYAROS VÉLEMÉNY, ahogyan én láttam annó!!!

   2. Figyelj! A többször visszavonult Latabárt is elviseljük. Hozzászólásaik 80%-ban mások lehurrogása. Pláne most, hogy nincs információ forrásuk.

    1. Minden masodik hozzaszolasodban latabarozol. Hegylako evekig mast se csinalt csak a Hemit szidta, most meg kispocsozik. Ha ti ketten visszafognatok magatokat maris sokkal kellemesebb hely lenne a forum nem? Hajra!

     1. Bocs, de tudom hogy magad vagy az elme, de enged meg nekem, hogy másokkal és velem minősíthetetlen stílusban megnyilvánuló embereket úgy kezeljem ahogy akarom. Először mert semmi közöd hozzá, másodszor pedig senkit sem sértegetek, a felmenőit meg pláne nem.

     2. Ja és még egyet. Ha rá kattintasz a nevekre, megjelenik az illető fiókja a hozzászólásaival. Nézd már meg ki nem vállalja vagy engedi meg, hogy hozzászólását más is lássa. Nem kel sokat gondolkodnod, meg fogod találni.

       1. Ok! Próbáld megnyitni Latabár vagy Bendegúzt. Azt másold ide be, ha tudod.😎

        1. Engem ne említsél már meg a ti vitáitokban, légyszi… Ti támadtok valakit, én védtem (a klub sajtósát, akit azóta már itt dicséret is illetett a klubhonlap felfejlesztése miatt, ami konkrétan az ő munkájának is köszönhető). Ez igen nagy különbség, ugye, @Kermon?

     3. Máskor meg épp más csinálta feszültséget, nem lenne korrekt 2 emberre terhelni… Nekem sem tetszik pár ember stílusa, átlépem.
      Ha már bunkó a stilus, letiltom.
      És nincs bonyodalom, meg több napos meddő vita…

      1. Jogos, csak azért emeltem ki őket, mert ma éppen ők ketten (hegylako lejjebb) panaszkodtak a fórumtársakra, ami azért vicces.

       1. Nézd, Hemit lehetett szidni, mert ismertük,bár azt se tettem . Olyanokat viszont akiket csak képen láttunk, és még semmit se csináltak az max. rosszindulat.

          1. Azt hogy kellene csinálni valamit de nem teszi.. ebbe belefér.
           “Értékelő vélemény, illetve ennek elmondása egy személy vagy alkotás rossz vagy jó tulajdonságairól személyes megítélés alapján; bírálat.”

        1. Én nem láttam, egyetlen hozzászólást se ami az új tulajokat kritizálná. Ha pedig a NER származásukat felemlegetjük, az nem kritika hanem tény.

    2. lehurrogás alatt gondolom azt érted, hogy kifejti az ellentétes véleményét. én szapulás alatt azt értem, amikor jelzőkkel illetjük egymást az eltérő vélemény miatt. én nem értem, miért ennyire fájdalmas, ha valaki nem ért egyet a másikkal, vagy van egy markáns véleménye.

  2. 1; Nem érzékelem a ” hurrogást ” az új tulaj felé! Azt a fajta gusztustalan, tapló módon történő megnyilvánulást pedig egyértelműen nem vélem felfedezni, amilyet hosszú hónapokon / talán már éveken / keresztül prezentált itt egy-két ember!
   Az Öreget nem Isteníjük, ellenben a munkáját elismerjük! A klub megmentését, a bajnoki aranyat, a bajnoki bronzot, az MK-t, a gyakorlatilag két évente nezetközi porondot, az akadémiát a stabilitást, a ” függetlenséget, azt, hogy az ország Kispesttől független futballtszerető könzönségének zöme a fenntebb felsoroltak miatr tisztelettel, és irigykedve tekintett ránk, KÖSZÖNJÜK Neki!!!
   Jól járt az eladással?! Bizonyára igen. Mint ahogy Gyanítom, az új tulajdonosi kör sem fog rosszúl kiszállni, ha arra kerül a sor, max másképpen lesz tálalva!
   Mégegyszer! Nem érzékelem az ellenük megynyilvánuló ” támadást, meg lehurrogást “!
   Ellenben, ne haragudj, de én / ha élek még akkor / kb. 12 év után szeretnék egyenleget vonni a két tulaj érdemei között! Mert ugye, benne van a pakliban bármi, az is, hogy 10 évig BL csoportkör, a 11-ben pedig mezőgazdasági gépek, szántás közben!
   Tehát, ha megengeditek, azt a fajta hurráoptimizmust miszerint, ” van mostmár pénz sz.rásig; végre hasít a vitorlás; a Honvéd megint a régi nagy lesz; stb, későbbre tartogatnám! És ez nem lehurrogás, nem is Hemi siratás, csupán sztem rövid idő telt még el bármilyen véleményhez megfogalmazásához is!
   2; Ami neked ” a mások lehurrogása “, az számomra spontán ellenvélemény, ami soha nem volt vulgáris, mocskolódó! Azt nem tagadom, hogy adott esetben nem kioktató. Nem vagyok tökéletes!
   Az információs forrás nem apadt ki, de páran úgy alakítottátok / köztük te is /, hogy másokra való tekintettel el kell zárni a csapot!
   3; A ” fiókkal ” kapcsolatban! Nemrég töröltem magam a Disqus-ról. Valamiért -bizonyára a magas számítástechnikai tudásom miatt-, újra regisztrálni nem tudok, ezért minden alalommal amikor kommentelni akarok, be kell, hogy jelentkezzek.. 😩😅
   Hát ennyi!
   CSAK!

   1. 2-3 ember kivetelevel (akik lathatjuk az utobbi napokban bele allnak mindenkibe ) szerintem a tobbsegnek hianyzik a jelenleted es info morzsak a blogrol ( vagy legalabb is reszemrol igen ) volt amiben nem ertettem egyet veled de hat akkor fogtam magam es tovabb gorgettem vagy kulturaltan hozza szoltam :)

    1. Bocs, de én már itt senkivel nem vitatkozom, ha nem vetted volna észre. Reagálok olyan hozzászólókra amik sértők. Egy Bendegúz nevű ismeretlenül letaplózott vagy valami hasonlót írt, annak ellenére, hogy két szót se váltottam vele eddig. Latabár régebben ugyan ezt tette.Biztos ezért is én vagyok a felelős.

     1. Pajti! Ha én ” taplóztalak “, akkor vaószínű, hogy te is hasonlóan cselekedtél velem v valakivel szemben korábban. Kérem itt bemásolva linkelni az akkori teljes!!!! szövegkörnyezetet / nem kizárólag csak az én kommentemet kiemelve! / bemásolni, és elnézést fogok kérni tőled, ha csak és kizárólag én voltam a ” hunyó “!

       1. Annyira nem vall rám / egyetlen egy ember van az életemben, akivel olyan dimenzióban van a kapcsolatunk, hogy egymás édesanyját ” emlegethetjük ” / az anyázás, hogy esküszöm neked, döbbenten olvasom amit írsz!
        Kérlek másold be ide / természetesen a teljes szövegkörnyezetével együtt, mert önmagában kiragadva nem fair! / azt a kommentemet, amiben így nyilvánultan meg!
        Ha ez nem egy viszont válasz volt / ami egyébként ebben az esetben sem lenne mentség /, megkövetlek!

      1. Én egy picit mást linkelek be, ha nem haragszol meg érte:
       Tisztelt Bloggerek, Tisztelt Fórumtársak!

       Sajnos, talán a megosztó személyiségem miatt, talán szimplán kíváncsiságból, vagy ki tudja milyen indíttatástól vezérelve, két / Kovacs Hunor és viktor csorna, valós-, vagy nick név alatt kommentelő / fórumtársunk úgy döntött, hogy itt a blogon alakít egy nyomozó irodát, és kiemelt projektként kezelve, ” kisakkozák “, kiderítik, ki is lehetek én valójában. Alapból sem olyan poénos az ötlet, de ismertek, ha kizárólag engem érintene a dolog, én állok elébe, bírom a szélmalom harcot. :)
       De sajnos ez ennél jóval több!
       Hanta felszólítása ellenére is dolgoztak a projekten, és Hunor, önmaga által valósnak vélt ismertetőjegyeket osztott meg burkoltan az olvasókkal.
       A baj csak az, hogy ezek a jegyek, távolról sem illenek rám! Ellenben passzolhatnak olyan valakire/ valakikre, aki vagy akik lehet azt sem tudja, tudják, eszik-e vagy isszák ezt a blogot!
       Tehát! Nem tudom mi a célja a nyomozásnak, de annak érdekében, hogy egyik ártatlan embertársam se kerülhessen kellemetlen helyzetbe az ilyen frusztrál önjelölt detektívek túlkapása miatt / mert ma még csak itt hirdeti az igét, de holnap már lehet a lelátón folytatja a munkát /, befejezem itt a diskurálást!
       Tényleg átléptünk egy határt! És ez nem jó!

       CSAK!!

       1. Ezt továbbra is tartom!, minden szava igaz, és rád nézve kínos!!

        Ha az utcsó előtti mondat miatt linkelted be, azt pedig részben sikeült betartani; már nem diskurálok a kllub háza tájáról!
        Akit érdekelt ez a fajta hírközlés itt korábban, az pl neked köszönheti hogy vége!

        1. Rám nézve aztán nem kinos. Kitalatad magadnak, hogy összeállnak emberek, kiderítsék, hogy ki a megmondó ember.
         Ki az a Grande Latyi????

   2. Ez Uram BIGLIKE!!! Tisztelettel és elismerésem max.!!! 😉

  3. “a kilátástalanságban dagonyáztunk” ???

   Ezt azért ugye nem mondtad komolyan? Bajnoki cím, kupagyőzelem, nemzetközi szereplések, no és ez a mostani remélhetően újabb kupagyőzelem, ami még az öreg javára írható, és persze voltak gyengébb évek, megkérdőjelezhető játékos igazolások, edzőválasztási mellényúlások is, …stb. Ha valami kilátástalanságban történő dagonyázás volt, akkor az a Hemi előtti 10 év! Az érdemeket (csapatnak, edző(k)nek, tulajdonosnak) el kell(ene) ismerni, a sikereknek örülni, a hibákról, lélektelen játékról meg nyilván lehet/kell beszélni.
   Az viszont elfogadhatatlan, hogy pusztán zsigeri indulatok (vagy ki tudja mi) miatt burkoltan vagy nyíltan pocskondiázzon itt bárki csapatot, konkrét játékost, edzőt, tulajdonost. Azt nem lehet és nem is szabad szó nélkül hagyni még akkor sem, ha abból “feszültség” támad a blogon.

   1. Nem a 10 évről beszéltem, hanem a végső időszakról. Esélyünk sem lett volna a következő 2-3 évben, egyes csapatok 5x költségvetésével szemben. Ha ezt nem látjátok be, akkor vakok vagytok.

    1. Az az ” 5× -ös költségvetés ” miatt van! Ha nem látjátok, hogy ez nem feltétlen Hemingway bűne, akkor vakok vagytok! Hogy gátja -e, az már más kérdés, akkor viszon nem ér b.zizni, pocskondiázni!!
     EZ EGY MAGÁNVÉLEMÉNY VOLT! Nem kellene támadásnak venni!!!!

     1. Én nem azt mondom, hogy az ő bűne, de jó tette, hogy eladta,mert nem tudott volna lépést tartani. Sőt Lanzafame nélkül ez a dicsőséges lista sem létezne.

      1. Ezt adom!
       Kiegészítésként hozzá fűzném, hogy Lanza is csak ” egy lett volna a sok közül “, ha az akkori volt akadémista srácok, meg Rossi, meg Nagy Laci, meg a csillagok, meg Hemi, meg stb nem állt volna egyben!
       Semmi sem kizárólag fekete v fehér! / Ezt tanultam a bloggerektől! 😁 /
       Hiba már ma köpködni Hemire! Mint ahogy hiba már ma agyon ajnározni az új tulajt!
       És ami még ennél is nagyobb hiba az az, amikor valaki mindezt személyes sértettségből teszi / jelen esetben, alias Hegylakó /!
       Őszinte leszek hozzád! Nem gondoltam volna, hogy azt a stílust fogod támogatni, amit ő képvisel!
       Mert, bár sokszor igen távoli egymástól a gondolatmenetünk, ennek ellenére, gondoltam, a taplóság, és a szándékos rosszindulat vezérelte fals tájékoztatás tőled is messze áll…

       1. Én csak a csapat pártján állok, és annak most volt ideje, hogy Heni lelépjen. Ha most megnézed a tabellát, lehet ebből akár 6. hely is, főleg Andószabóval. Andószabó az MTK-nak szinte minden meccset megnyer.

        1. Persze. Lehet 6. is, meg lehet 3. is.
         Andó és az Mtk a jelen pillanat, ami baromság zajlik itt közöttünk, az viszont nem újkeletű.
         Hemit én soha nem marasztaltam, mint ahogy a változást sem ellenzem Ha fenntartásaim és kétségeim vannak, azt a mai NER-világ generálja! Valahogy létbiztosabbnak éreztem hosszú távon egy fékezett habzású Hemi-tulajdonlás alatt a Honvéd jövőjét, mint a ” mostmár van pénz szarásig ” új világban. De, ez legyen az én bajom! Ellenben kétlem, hogy a ” Vén buzi ” jelző rendszeres puffogtatása stílusos, pártolandó, és helytálló lenne!
         Ez is egy MAGÁNVÉLEMÉNY, még akkor is, ha kioktató hatást kelt benned!

    2. Jó, de mi a garancia, hogy Fradi v. Vidi szintű költségvetésünk lesz? Szerintem semmi. A 2 miliárdos hitel is kicsit aggályos, annak fényében, hogy Hemingway hitel nélkül csinálta nyereségessé a Kispestet.

      1. nem szerez, hanem ide iranyitjak, ami vegul mind1 is a vegeredmenyt tekintve.

       1. Most tényleg, rengeteg amerikai cég van Magyarországon. Szerszám, és szerszámgép gyártók, melyek itt is árúsítanak. Számomra érthetetlen.

        1. 5ezer atlag nezovel, kerdeses tv megjelenessel nem gondolom, hogy vonzo a magyar foci barkinek is mint szponzor

     1. Ha nekem lenne 3Mrd-om megvenni a klubbot, én is felvennék 2Mrd hitelt a vételhez, főleg a feltételezett kondikkal.

      1. Nagyonduhs pontosan leírta.kar hogy nem érted.bocsde úgy látom hogy elragadja az erzelmeid

    3. Figyelj!

     Hemi már vagy három éve kínálgatta megvételre a csapatot (a miértekkel most ne foglalkozzunk). Semmi gond azzal, hogy eladta. Ő megkapta a pénzét amennyit min. akart, a vevő is boldog, hogy megvehette amit akart. Jelenleg (feltehetően) win-win a helyzet tulajdonosi fronton. Heminek vannak érdemei (nem kevés), azokat indokolatlan megkérdőjelezni. Az új tulajdonosék meg még teljes mértékben háttérben vannak, majd a szezon vége után várható bármilyen mértékű, irányú tevékenység tőlük.
     Ami a költségvetéseket illeti:
     Évek óta (hozzánk képest) 4-5-szörös költségvetéssel vettek részt a “kiemelt” csapatok a bajnokságban. A bajnoki címmegnyerésekor is így volt! Ami különbség a “világlátásunk” között, hogy érdemi változást nem várok az elkövetkező években, mert az nem érdemi, hogyha csak 3-szoros lesz a költségvetési előnyük. (Többre nem lehet számítani, ennek a miértjeivel se foglalkozzunk). Azzal a különbséggel meg ugyanúgy el tudják vinni a kiszemelt játékosokat, mintha 4-5-szörös lenne a költségvetésük. Ráadásul még megjelenik a NER kockázat is, aminek egyik fele, hogy “kieshetnek” a pixisből a tulajdonosok, illetőleg simán jöhetnek felülről “visszautasíthatatlan” kérések, javaslatok, ajánlatok.
     Magyarán kiszámíthatatlanabb, kockázatosabb lett a csapat helyzete. Számomra Hemi (valódi) tulajdonos mivolta egyfajta biztonságot jelentett, hiszen bizonyosan nem volt ellensége a saját érdekeinek (pénzének, egyéb függősége meg nem volt!) , és az nyilvánvalóan a számára legjobb ár/érték arányú teljesítmény elérését célozta, és a csapat által elért eredmények (a hullámvölgyekkel együtt) egyáltalán nem szégyellni valóak, nyilván anyagilag is hozták az elvártat, hiszen a csapat (kft) gazdálkodása rendszeresen nyereséges volt!

    4. Ok lehet, ugyanakkor még nem tudhatjuk azt sem, most milyen esélyeink lesznek.

   2. Ezt, mintha szóról szóra én írtam volna!
    Kalaplengetés Neked!
    Aztán, hogy melyik a ” jó út “, a mienk v az övék, azt ma még nehéz megjósolni!
    Fura, de a Honvéd jövője miatt nekik szurkolok! Azt kívánom, hogy 12 év múlva azt mondhassam Hegylakónak, hogy vazze, neked volt igazad, jó, hogy így történtek a dolgok ahogy…
    …gyere, igyunk egy sört…!

    1. Fúra a gondolkodásotok, ha megnyerjük a kupát, az tetrmészetesen a Gyuri bácsi érdeme!
     De, ha elmegy a Gróf, az már az új tulajsdonosok hibája.
     Kettős mérce, na az megy nektek, de nagyon!

     1. Látod! Cinikus vagy anélkül, hogy meg lettél volna szólítva!
      A lényegi része pedig igen, úgy igaz, ahogyy leírtad; A kupa még nagyrészt az Öreg nevéhez fűződik, míg Gróf távozása, mivel van itt aki szerint már ” van pénz sz.rásig “, ennek tudatában az új tulaj számlájára is írható sztem.

  4. Összefoglalnám az alábbi vitát.
   Csak arra voltam kíváncsi, hogyan viszonyul az a tábor, (aki éveken keresztül ugyan ezt csinálta velünk) amikor ugyan azt kapja Highlander kollégától, amit nekünk kellett elviselni. A kísérlet bevált, hozták a formájukat nem “csalódtam” bennük.

   1. Ok Sanya!
    Így jártunk! Vedd úgy, hogy a ” mi ” nevünkben / felhatalmazásuk nélkül / én kérek elnézést, a teljesen jogtalan elnyomás, és bántalmazás miatt! Csak hagyjuk már ezt a ” amit nekünk kellett elviselni ” önsajnálkozós dumát!

    Azt az állítólagos anyázós kommentemet viszont várom tőled / teljes szövegkörnyezettel! / ide, mert valóban kíváncsi vagyok rá!
    Köszi előre is

    1. Tudod ha nem törlöd a kommentjeidet, könnyen szembesülhetnél vele. Egyébként nem önsajnálat, hanem szembesítés.

 10. Az a durva, hogy itt a 99 százalék egy-két limonádé mellett, személyesen teljesen normálisan elvitatkozgatna (néha talán tesszük is, anélkül, hogy kötnénk az itteni nevekhez). Csak írásban ez máshogy működik, és ezt sokan nem veszik figyelembe.

  1. Persze, mert ugye írásban mincsenek meg azok a információk, amelyeket a testbeszéd, az élő beszédhez tartozó hangsúlyok, stb. hordoznak.

 11. Tulajértékelés kapcsán régóta bacca valami a csőrömet, ezért bevezetnék
  egy olyan tényezőt, amit nem nagyon vettünk eddig figyelembe. A
  környezetet.

  A többség elég szélsőségesen és szubjektívan áll egyik vagy
  másik oldalra, ennek megfelelően Hemiről vagy csak a jót, vagy csak a rosszat, a korábbiaktól meg fordítva emlegetik. Mintha lennének oldalak, pedig a
  Kispest/Honvéd oldalán vagyunk mind. Nyilván mindenki úgy hiszi, na ő
  aztán objektív, hát naná, hogy én is, szóval biztosan én sem voltam-vagyok-leszek
  az. De megpróbálom legalább azt is figyelembe venni, hogy ki, milyen körülmények között vezette a klubot így vagy úgy. Aztán lehet, hogy rosszul látom.

  Hemingwayjel kapcsolatban talán az egyik leggyakoribb eposzi jelző, hogy a Honvéd megmentője. Így is van, és örök hálám érte! Mint ahogy annak idején az volt a Koncz, Vida, Kiss hármas, aztán Pini is.

  Az első trió (mint valami fiúcsapat, az évek során egy-két kiszálló taggal, aztán Kocsissal kiegészülve, végül amíg Hemi ki nem golyózta, maradt a tulajdonos-hangosító-kitudjamégmilyen posztokon onemanshowzó Kiss, akit a jelek szerint a leginkább megcsapott a tribün mögött járó mozdony füstje), szóval Konczék lelkesek, jószándékúak, de gyakorlatlanok és naivak voltak. Sok jó dolgot csináltak, meg bele-bele is hibázgattak, aztán föladták egy olyan felülről jövő nyomás hatására, ami közel sem abban nyilvánult meg, mint mostanában. Akkoriban a harmadosztályba szántak minket, ott tettek keresztbe, ahol csak tudtak. MLSZ, Liga, adóhatóság, stadionkezelő, mindenki. Klubvonalon is, de nem csodálkoznék, ha más cégeik is kaptak volna az ellenszélből.

  Voltak kifejezetten jó igazolásaik, a csapatuknak is jó időszakaik, meg nagyon rossz húzásaik is (pl. Kovács Attila révén Torghelle kvázi elkergetésétől a keret kiesővé “erősítéséig”).
  Aztán Kissebbség mellett jött főtulajnak Pini. Akkor egy krományváltás után már nem az volt a gáz, hogy az aktuális hatalom direkt ki akarja csinálni a klubot, hanem az, hogy a kivéreztetett Kispest sehogy sem tudott erőre kapni egy olyan környezetben, amikor az egész sportot elsorvasztják. Nem beszélve pl. a Téglaégető utcai up-bázisunk einstandolásáról, ami mögött a pletykák szerint pont Fletó érdekeltsége állt.
  Szóval azért az általam is rühellt Pini sem a Szegedre/Kecskemétre/Nyíregyre/Dújvárosba költöztetéssel kezdett ám, hanem egy egész helyre kis csapat összerántásával, NB2-es diadalmenettel (szinte élvonalbeli mezőnyből egyből visszajutva, voltak, akiknek ez évekig nem sikerült, hehe), másodosztályúként kupadöntővel, aztán arányaiban Hemihez képest sokkal jobb légiós-igazolásokkal. Közben persze amilyen genyó volt, menet közben összeveszett edzőkkel és játékosokkal, szurkolókkal és focivezérekkel, tán még a reflektorállványokba is belekötött (nem beszélve a kopott Fiatjával a parkolóban lekoccolt autókról). “Kicsi spónzorok” akkor se jöttek, nemhogy nagyok, volt, hogy mi, szurkolók szedtük a szemetet a stadionban, hogy a másnap érkező MLSZ-küldöttség legalább az igyekezetet lássa, hátha akkor még egy évig nem zárják be a Bozsikot, csodák csodájára úgy is lett. Meg ott volt a tornyi tetűsége miatt ráháruló kb. 40 milliós tétel is. Akármilyen alja ember is volt az olasz (most került oda, ahová való: rács mögé), ő is sok időt/pénzt/energiát belefeccölt ám. Volt, hogy kocsiba vágta magát és elhajtott Borsodba, megnézni egy harmadosztályban játszó kiszemeltet. Nála még azon csodálkoztam, hogy csak akkor akarta leköltöztetni a klubot vidékre, amikor.

  Aztán Hemi. Óriási ígéretekkel jött, úgy is indult, aztán valami nagyon durván megtört. Talán a bundák, talán a szurkolókkal hamar megromlott kapcsolat, talán más is közrejátszott (esetleg már akkor észlelte, hogy nem jönnek a szponzorok), de a kezdeti jó igazolások/erős csapat/kupagyőzelem/őszi elsőség/stadionkipofozás/akadémiamegnyitás után pont akkor vett vissza, akkor kezdte Cordellával talicskáztatni a nemzetközi focimocsár legalját, és lőtte be a Honvédot a 4-10 közti nevelőegyesületnek, amikor amúgy meg jóra fordult a focink sora. A költségvetés javarésze ilyen-olyan csapokból, de mind az államkincstárból folydogál be, oké, irányított nagy szponzor valamiért nem volt. De rémálmaimban néha eszembe jut, ha Konczék vagy Piniék ilyen alapra építkezhettek volna, egyáltalán következett volna Hemi? Nem tudom. Mindenesetre jött, eleinte sokat költött (mondjuk a nagyját vissza is kapta, amikor visszavásárolták tőle a felújított Bozsikot), mellesleg Csányi-hitelből (ezt csak azoknak, akik most csodálkoznak, hogy az új tulajok is hitelből vásároltak), ezzel valószínűleg kockáztatott is, de végül ha a 12,5 évét nézzük, jól jöhetett ki az egészből. Egészségére, örülök neki, jól csinálta! De annak is örülök, hogy ment, mert a tényleg csodás 2017-es tavaszt inkább egy kiugró értéknek látom sok-sok szerencsés összetevővel (Lanza, Rossi, fiatalszabály, gazdagabbak töketlenkedése stb.), semmint valamiféle biztos fejlődés, tudatos munka gyümölcse.
  Most lehet jobb, lehet rosszabb (az eddigi középszerből adódóan), még nemigen láthatjuk. Csak arra akartam rámutatni, hogy eddig is mindig, mindenkinél volt jó is, rossz is. Akkor is így maradna, ha olajsejkek lennének az új tulajok, és a Toyota helyett a Lamborghini adna ezentúl szolgálati autókat. Bocs a hosszáért, egy ideje nem nagyon írtam, és nem is igen lesz rá időm.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.