Egyelőre minden további hozzáadott érték nélkül durrantsuk be a hetet

vajon lesz nagyobb bejelentés a napokban? // Az új edző nyilván bemutatkozik, satöbbi, arra időzítenek valami szaftosabbat? Nyakunkon a 19-i sorsolás, a bajnokság ugyan csak augusztus elején rajtol, de addig van egy kis nemzetközi kötelezettség.

levelezés // a napokban (sőt, az elmúlt két hétben) elég sok levelet hagytam megválaszolatlanul, egyrészt azért, mert elbénáztam kicsit a mailboxhoz hozzáférésemet, és konkrétan nem kaptam értesítést róluk, másrészt elmentem kicsit lábat lóbálni, és ott az utolsó gondolatom lett volna, hogy bármit csináljak, ami nem láblógatás.

Hangya // semmi extra, az NSO szerint érkezhet – még a héten. Ennyit eddig is tudtunk.

“Egyelőre minden további hozzáadott érték nélkül durrantsuk be a hetet” bejegyzéshez 182 hozzászólás

  1. Rossz hír: a nagyon színesen és ügyesen játszó Molnár Rajmund megy a Benficához. :(
   Komoly érdeklődés van a többi fiatal iránt is.. :(

  2. Ez a kissrác minden meccsen akkorát küzdött !! Nagyon szimpatikus az alázata, a küzdőszellme. Nem utolsó sorban a társai is elismerik! A vezetőedző remélem figyeli majd a fiatalokat is, mert többet érnek, mint a kukázott nyuggerek!

 1. Nem biztos, Hangya-szerződésétől és attól is függ, hogy a Vidi akarja-e tovább fizetni a fizetését…

  1. Remélem hogy most már presztízs kérdést csinálnak belőle és megszerzik

   1. Azért rajta kívül egy tapasztalt középső védő nagyon kellene, mert az egyébként példás hozzáállású, de rendszeresen hibázó Kamber Gyurival nekifutni a szezonnak nem sok jót ígér.

    1. Persze… Még középpályára és előre is kell minőségi játékos.
     Kérdés a kapus poszt is

     1. Előre olyan nevek kerültek szóba, akiknek van nemzetközi rutinjuk, és jó lenne ha jönnének (a hisztérikus ellenvélemények ellenére)

     2. Egyetértek, és hozzá tenném, h nem csak minőségi, hanem jó lenne játékban lévő játekosokat is hozni.
      Örülök, h jön Moutari, de valamiért sokszor csak csereként kezdett Kövesden (sérülés? hozzáállás?). Örülök, ha jön Hangya, de neki óriási meccshiánya van, mert végig padozott a Vidiben.
      Ha csupa csere meg padozó játékost hozunk, az komoly feladat lesz a szakmai stábnak, akik holnap kezdenek ismerkedni eleve a meglévő kerettel.

      1. Szerintem Moutari rendben lesz, Hangyának biztos kemény lesz ez az alapozás, de az adottságai megvannak hogy akár válogatott szintre kerüljön újra.
       Remélem hogy megkapják a lehetőséget nálunk és élni is tudnak vele

       1. Legyen úgy, ahogy mondod. Én csak nem értem, egy Moutari képességű játékos, miért nem volt kezdő Kövesden.
        Hangya más sztori. A Vidi lett a második Fradi magyar játékostemető téren. Már akkor nem értettem, a Vasas fiataljai miért oda igazoltak. Ennyire csak a pénz a döntő? Nem gondolhatták komolyan, h ott stabil kezdők lesznek…

        1. Talán mert tudták Kövesden, hogy Moutari távozni fog nyáron…

    2. A “rendszeresen hibázó Kamber Gyuri” a 3. lett az nso éves rangsorában 27 osztályzott középhátvéd közül, szóval biztos lehetsz benne, hogy a többiek még rendszeresebben hibáznak.

     1. Nem sokat jelent az osztályzat. Ha egy védő felesleges szabálytslansággal “ajándékozza meg” az ellenfelet a kaputól húsz méterre, a szabadrúgásból meg gólt kap a csapata, de ez a védő egy szöglet után gólt fejel, 6-osnál rosszabb osztályzatot nem kap.

      1. Lehet, én mindenesetre úgy gondolom, hogy ha minden játékosunk csak annyit hibázott volna idén, mint Kamber, simán a dobogón végzünk, még az is lehet, hogy a vidi előtt.

 2. Most jártam az Aréna Plázában és minden fekete bőrübe aki kicsit is sportos bele latom az új igazolasunkat… Basszus úgy érzem valami eltört bennem. Túl nagy a csend….😄😄

   1. inkább mint a délszláv csürhe meg magyar hulladék játékosok

    1. Ezek is hulladékok, mert ha nem azok lennénék nem itt lennének.

  1. Nézz szét a Józsefvárosi Piacon, hátha látsz valami gyors, labdaügyes távol-keletit :-)

 3. Szerintem a most érkező szakmai stáb valósággal kánaánt fog kapni az eddigiekhez képest…

  Nem akarom Supkát fényezni, nem azért írom, de a rakoncátlan és hepciáskodó Cipfet azért betörte rendesen, az idény végére végre elkezdett küzdeni. Májer és Banó is újabb egy évet készültek a felnőtt csapattal, 20 évesek, ideális időpont, hogy kezdjenek játszani a felnőttben.
  Ott van a kimagasló tehetségnek tartott Thierry Gale, aki tavasszal már játszhat, mert betölti a 18. életévét és hároméves előszerződése van a klubbal.

  Cipf – Májer – Banó – Gale – 4 olyan minőségi fiatal a támadóalakulatban, akik még soha nem voltak egyszerre az elmúlt 20 évben.

  Baloldalunk volt a legnagyobb probléma (ahogy már ősz óta írtam), oda jön Hangya, aki nb1es szinten komoly erősítés – mégha nem is Nego-Stopira szintű a srác, akkor is. Hangya mellett Banó és Gergényi jók a baloldalra – Kukocot és Uzomát el kell engedni.

  Előre a gyorsaságunk Moutarival megmarad, mellette ott van egy N’Gog, aki – ellentétben a tavalyival – most már megfelelő fizikai állapotban várhatja az idényt, ahogy Hatira is.

  A védelemben azért Kálnoki – Batik – Lovric hármas még mindig jó lehet, Lovric baromi jól játszott, benne szerintem van még egy év.
  Kamber szerintem is kissé idősödik, helyette meg kell találni a megfelelő személyt a középső védő posztjára + Temesvárit beépíteni.

  Középső védő és kapusposzt – ezt a kettőt kellene minőségileg megoldani, lehetőleg Moutari és Hangya feletti színvonalú, tehát tényleg kiemelkedő játékosokkal.

  Nem megoldhatatlan feladat

  1. Az a baj, hogy az említett 4-ből: “Cipf – Májer – Banó – Gale” 3 – és sajnos ők a magyarok – nem ütik meg az NB1 szintjét. De még a másodosztályban a top csapatok kezdőibe is nehezen férnének be.

   1. Herjeczki soha nem volt még csak közelében sem Banónak, mégis a feljutásért küzdő Gyirmót stabil tagja volt 19 évesen….
    Cipf kiemelkedő tehetség, ezt mindenk tudja róla.

    1. Igen? Néztem a játékát Tiszakécskén, a kupameccsen, és nagyon jól titkolta ezt a tehetséget. Pedig bő fél órát kapott.
     De lehet, hogy csak a jövőbeni ellenfeleit akarja jól megtéveszteni, és egyszer csak nagyot robbant.

     1. Az MTK elleni viszont kb. 5 perc alatt adott egy gyönyörű gólpasszt és több jó megoldása volt a mezőnyben, mint Kukocnak az egész idényben.

      Ne egy rosszul sikerült meccs alapján ítéljük el szerintem, egy fiatalnak – ezt mindig elmondják a szakértők – a teljesítménye nagyon ingadozó, azt kell nézni, hogy mire képes, amit már Banó bizonyított.

   2. Holender az ő korukban hol állt? Pont akkor épült be a csapatba, amikor 20-21 éves lett. Cipf 18, Banó 19, Májer Milu 20. Mondj egy olyan csapatot itthon ahol a 20évesek viszik a csapatot!
    Amúgy Supka egy melléfogás volt, mondom még akkor is, ha kupadöntőig mentünk. Nem tudta kezelni, beépíteni a fiatalokat.

    1. Supka a tökéletes edző volt egy olyan klubnak, mint a Honvéd, tökéletesen kezelte a fiatalokat a kitűzött célokhoz, a klub érdekeihez képest, egyedül Májernek kellett volna több lehetőséget kapnia. De Májer beépítése is még pont időben van 20 évesen.

     Rossi csak a fiatalokkal olyannyira nem bírt, hogy vele 13. lettünk, majd a 8., az eredmények javulása akkor következett be, miután Eppel, Lanza és Zsótér érkezett.

     1. Te most viccelsz? Nem látom a szmájlikat… Rossi 2013-ban a dobogóig vitte a csapatot Baráth, Vernes, Vécsei, Nagy, Holender és még Bobál Geri is játszott. 2017-ben Gazdag, Koszta és Zsótér hármas játszott minden meccsen! Supkától kb 10 teljes mérkőzést kapott az u20 korosztály, miközben Tischler, Bamba, Pölöskei, Ben-Hatira és Kálnoki varázsoltak a pályán… Ebben te milyen tökéletességet látsz?

     2. Kicsit túltoltad ezt a Supka sztorit… sajnos semmi érdemit nem tett hozzá a fiatalok beépítéséhez. :/
      ill. a legnagyobb cselekedete ezen a téren az volt, “kölcsönadott” pár gyereket, akik legalább az nb2ben fejlődhettek, jobb esetben.
      Azt nem nevezném fiatalok beépítésének, hogy ad-hoc jelleggel töredékmeccseket kapott pár fiatal, aztán ahogy jöttek, el is tűntek… és azt sem értékelném szakmai munkának h kibaxta a Czipf gyereket a csapatból… :) // még ha adott eseteben egyet is lehet érteni vele
      A Banó-Kukac balfutó helyzet “kezelését ” sem tudom szakmailag hova tenni.
      Valami szisztematikus épitkezés kellene, mert ahogy nevesítettél pár srácot, anyag lett volna hozzá.

      1. Ez ferdítés, amiket írsz, ami viszont nem korrekt…

       Nemhogy nem Supka vágta ki Cipfet a csapatból, hanem ő hozta fel 17 évesen és tette be pl. még EL (!) – meccsen is. Ezt követően Cipf vitába keveredett a szerződéséről Hemingwayjel, utána pedig kb. félévig mentalitásbeli problémák voltak nála, amit azok pontosan tudnak, akik látták játszani az utánpótlásban.

       Supka hozta fel egyébként Májert is, aki a tavalyi szezonban 18 évesen kapott 8 meccset, Banó végig játszott, Supka kezdte beépíteni a 18 éves Szendreit, rögtön az első rangadón a Fradi ellen kezdő volt.

       Úgyhogy amit írsz, a tényeknek nem felel meg, az való igaz, hogy Supka szereti, ha valaki már fiatalon is valódi segítséget jelent és nem babusgatni kell.

       1. hát ebben qrvára nem értünk egyet, de van ilyen. :)
        az, hogy valakit felépítenek 1-2 év alatt az nem babusgatás, hanem szisztematikus edzői munka…

        most akkor ki tette ki Czipfet az első csapat keretéből ?
        csak h tudjam és ne ferdítsek legközelebb.

        1. Ez nem egyetértés és vélemény kérdése – hanem tényeké..

         Senki nem tette ki, Cipf mindvégig az első csapattal edzett, ahogy Májer, Banó, Temesvári, Berla, Soltész Dominik és még egy-két más játékos is – márpedig a fejlődésük szempontjából ez a legfontosabb.

         Tavaly még nagyon nem itt tartottunk, Cipfet, Temesvárit, Szendreit pl. még érdemben senki nem ismerte.

         1. a tény, hogy utána nem játszott, de lehet h nem értesz egyet ezzel sem.
          a fejlődést nem az edzés látogatás adja, hanem a játékpercek, az éles helyzetek…

          1. Szerintem az edzések sokkal fontosabbak, mert azok a hét 3-4-5 napján vannak, meccsekből meg csak 1 van, az is csak a szezon közben. Edzések közben a jobb felnőtt játékosok mutatnak olyanokat, amiket meccseken nem vállalnak be. Nyilván a tétmeccsek is fontosak, de a tempó, a fizikai párharcokhoz való hosszászokás, stb. szempontjából az edzések fontosabbak.
           Ezt több évtizedes futballmúlttal mondom, nem tudom, hogy te fociztál-e valaha igazoltan magasabb osztályban?

         2. Ezek közül egy sem fér be a Vasas,MTK,Győr és egyebek kezdőcsapatàba sem,ezek NB_2 csapatok a gyengék kedvéèrt.Nemhogy a Kispestbe!Komoly edzőnél itt Kamber ,Gazdag,Batik,Nagy,Lovric,Kalnoki ,Kukoc sem jàtszana ,nem még ők.

          1. A komoly edző talán ott kezdődik, hogy az általad szapult játékosokból is kihoz egy végig izgalmas kupadöntőt és egy 4. helyet úgy, hogy a végén pechhel maradunk le a bronzról..

           Szerintem nagyon alulértékeled a fiatalokat..

          2. 12 éves tornàszlànyok komolyabb izmokkal rendelkeznek mint Majer vagy Nagy .Kamber_Lovric: az öreg ùr nélkül màr rég nyugdíj.Kalnoki és Kukoc: hagyjuk.Gazdag: semmi gól semmi JÀTÉK.Batik: a vilagon sehol azzal a lábbal.Bano:ennyi volt.Többiek:százával a környező országokban.Ahogy a Hegyif@szok szokták itt mondani=egy ruppót sem érnek.És igazuk van sajnos!

          3. Nemzet/klub halál víziója?! Szántsuk fel és vessük be sóval az egész klubbot? Azért én ha nem is mindenkivel, de jár pár általad felsorolttal nem értek egyet ebben.

          4. Az összeset kellene, mert ennek semmi értelme. Közpénzen rugdossák itt a labdát, nemzetcsonkító szlávok, meg szurtospéterek.

        2. A Cipf story szerintem az volt, hogy a tuti emberek megtalálták a játékost, hogy ne hosszabítson szerződést, mert mehet külföldre. Hemi nem szerette az ilyet, így kirakták. Az üzletből nem lett semmi, így a srác sok-sok hónap után aláírt. Addigra viszont már az u19-ben jutott szóhoz, ahol szépen összeszedte újra magát.

    2. Gazdag 19 évesen rendszeres csere volt 12 mérkőzésen pályán volt több mint 1200 játszott perccel.
     Nagy Geri 19 évesen már 15 meccsen játszott ebből 5* végig a pályán.

     Tessék két példa.

     Amúgy szerintem nem az írta , hogy Ők vigyék a hátukon a csapatot, de legalább ha ott vannak mutassák meg.

     Az általad szidott Supka engedve a köznyomásnak és egyéb érdekeknek betette a Kécske ellen a kupában fiatalokat, majdnem kiesés lett a vége.

     Csak azért mert divatos azt hajtogatni , hogy fiatalok még nem biztos , hogy jó ha akkor is be akarjuk őket követelni , ha nem odavalóak még!

     Amúgy a fent említettek anno fiatal játékosok közül melyik edző karolta fel Nagy Gerit pl. ?

     1. Akkor azt mond meg, hogy Banó rendszeresen játszott 18 évesen. Minden MFA-s edző azt mondta, hogy komoly potenciál van benne! Mostanra több mint 40 nb1-es mérkőzése van. Attila erre megalázta, leépítette, pedig neki a “beépítette” lett volna a feladata. 1 azaz 1db fiatalt épített be a csapatba. Szendrei mellett viszont senkit nem. nem jutott 1000 perc a fiataloknak összesen! Vicc!
      Az meg egy gyenge duma, hogy a köznyomásnak engedett! Ezt legalább te elhiszed?

     2. “Gazdag 19 évesen rendszeres csere volt 12 mérkőzésen pályán volt több mint 1200 játszott perccel.” :)
      A hosszabítást és a szünetet is beleszámolod? :) :)

    3. A profi futballban egyvalami számít: az eredmény. A világon sehol nem díjazzák, melyik edző hány fiatalt épít be a csapatba.
     Supka pedig – aki szerinted melléfogás volt – egy 6-8. helyre pozicionálható kerettel 4. és kupadöntős csapatot hozott össze.
     Fiatalokkal teletűzdelt, de kieső csapatban egészséges lelkű szurkoló nem találhat örömet. (Hacsak nem az ellelábas csapat jár így.) :)

     1. Kukoc, Heffler, Tishler, Uzoma. Ha helyettük fiatal játszott volna az ELEJÉTŐL, nem hiszem, hogy rosszabbul végzünk.

      https://www.youtube.com/watch?v=hzqAY7U0NVc 7:47-től

      “Ha nem is 26 meccsen keresztül, de legalább 5-6-8-10 meccset játszanak. Ne egy húsz percet, mikor már kikap a csapat 3-0ra, tegyék be a gyereket játszani, mert abba a 20 percbe az a gyerek nem fogni tudni mutatni soha semmit”

      1. Heffler és Uzoma elég hasznos volt védekezésben, ehhez a célhoz megfelelő fiatalok valóban nem voltak. Tischler meg lényegében egyáltalán nem játszott, tehát nem nagyon vette el senki elől sem a helyet.

  2. Csak részben értünk egyet.

   Szerintem Cipf tehetséges, de még mindig nagyon sok fejlődés kell neki, főleg mentalitásban.
   Banó szerintem teljesen elakadt. Nem fejlődik már több mint 1 éve. Nagyon gyenge fejben szegény.
   Májer , amikor kapott lehetőséget sosem élt vele, sajnos súlytalan, neki leginkább fizikailag kellene fejlődnie.
   Gale 0 tapasztalat a nagyok között, idén bedobni a mélyvízbe nagyon veszélyes.

   Kapusok: Horváth – nem rossz, de azért vannak kétségeim és kvázi egy fél évet védett az nb1ben. Azonban már a hűségéért is megadnám neki az esélyt. Bár ez a mostani Kispestnél nem erény (mármint a hűség)

   Berla – tehetséges, de nagyon fiatal

   A védelem (csak a belsők): Kálnoki – gyenge, sajnos benne mindig benne van a hiba

   Batik – többségében jó, de ha hibázik nagyot hibázik és amikor a fejébe veszi , hogy Ő indít az általában szarul jön ki

   Kamber – lehet, hogy öreg, de még mindig a legmegbízhatóbb a védelemben és fejjel is erős. Még 1 év benne van magas szinten, de tény , hogy kellene a fiatal.

   Lovirc – hihetetlen módon küzdötte vissza magát, stabil és még az előre játéka is javult 1 év itt is benne van
   Az hogy Lovre és Kamber még ilyen szinten ott lehet , amúgy a fiatalokról mond el szegénységi bizonyítványt és az utánpótlás nevelésről.

   Középpálya és / vagy védelem (5-3-2 vagy 3-5-2):

   Meza – szerintem jelenleg talán a legjobb játékosunk

   Gazdag – neki jó lenne egy igazán jó idény a tehetsége még a válogatotthoz is megvan, de hiányzik még valami plusz

   Nagy G. – ha kijön neki a lépés és nem hátráltatja más gond akkor benne lehet egy jó játék, jobb mint Nagy Ádám a válogatottban!!

   Kukoc – tartsuk meg hangulatfelelősnek egyébként alkalmatlan

   Uzoma – bal cserének tartanám meg max.

   B-hatira: alkalmatlan, csapategységrombolt, 1el kevesebben vagyunk ha a pályán van, őt dobnám ki elsőre

   Támadók:

   N’g – max 20 percre cserecsatárnak

   Moutari – az elmúlt években játszott játékrendszerünkben nem nagyon van helye, hogy mit tud majd kiderül

   Akikről nem írtam, vagy nagyon peremek, vagy már nincsenek vagy kétséges a sorsuk.

   A fentiből látszik, hogy kell : – bal oldali védő (Hangya jó lehet , de qrva nagy a meccshiány és ha az olasz kókler nem olyan típus ,aki fel tud építeni egy régen nem játszott játékost, csak ártunk magunknak és a játékosnak )
   – egy kapus (lehetőleg nem csere szintű)
   – két fiatal belső védő (az egyik lehetőleg 20-22 körüli, már legalább nb2ben futott vagy nb1ben csere, a másik saját nevelés)
   – egy irányító (Zsótér)
   – egy támadó középpályás
   – két csatár (leginkább egy Eppel szintű ék és egy szabadabban mozgó, mind2 aktív nb1-es vagy folyamatosan játszó külföldi)

   Ez 7 játékos a cseréket meg fel kellene tölteni a fiatalokkal.

  3. Amúgy ha már a fiatalok a Szendrei véleményem szerint akiben a legtöbb fantázia van.

   1. Igen, de én a támadókról beszéltem, én is írtam korábban, hogy a Szendrei kimagasló tehetség nb1es szinten.

  4. Ne feledkezzünk meg a kölcsönben játszókról se! Lukács pl. idén is sokat segíthetett volna a gyorsaságával. Palmes folyamatosan játszott, megfelelhet Toplitz kritériumának, ld. lentebb. Krisu erőssége volt a csapatának, rengeteget fut, melózik. Tömöst is remélem megnézi a stáb, meg Sztoját. Kovács Niko pedig nagyon jó lehet, amikor Mezi sérült vagy sárgás.

  5. Csak részben értünk egyet.

   Szerintem Cipf tehetséges, de még mindig nagyon sok fejlődés kell neki, főleg mentalitásban.
   Banó szerintem teljesen elakadt. Nem fejlődik már több mint 1 éve. Nagyon gyenge fejben szegény.
   Májer , amikor kapott lehetőséget sosem élt vele, sajnos súlytalan, neki leginkább fizikailag kellene fejlődnie.
   Gale 0 tapasztalat a nagyok között, idén bedobni a mélyvízbe nagyon veszélyes.

   Kapusok: Horváth – nem rossz, de azért vannak kétségeim és kvázi egy fél évet védett az nb1ben. Azonban már a hűségéért is megadnám neki az esélyt. Bár ez a mostani Kispestnél nem erény (mármint a hűség)

   Berla – tehetséges, de nagyon fiatal

   A védelem (csak a belsők): Kálnoki – gyenge, sajnos benne mindig benne van a hiba

   Batik – többségében jó, de ha hibázik nagyot hibázik és amikor a fejébe veszi , hogy Ő indít az általában szarul jön ki

   Kamber – lehet, hogy öreg, de még mindig a legmegbízhatóbb a védelemben és fejjel is erős. Még 1 év benne van magas szinten, de tény , hogy kellene a fiatal.

   Lovirc – hihetetlen módon küzdötte vissza magát, stabil és még az előre játéka is javult 1 év itt is benne van
   Az hogy Lovre és Kamber még ilyen szinten ott lehet , amúgy a fiatalokról mond el szegénységi bizonyítványt és az utánpótlás nevelésről.

   Középpálya és / vagy védelem (5-3-2 vagy 3-5-2):

   Meza – szerintem jelenleg talán a legjobb játékosunk

   Gazdag – neki jó lenne egy igazán jó idény a tehetsége még a válogatotthoz is megvan, de hiányzik még valami plusz

   Nagy G. – ha kijön neki a lépés és nem hátráltatja más gond akkor benne lehet egy jó játék, jobb mint Nagy Ádám a válogatottban!!

   Kukoc – tartsuk meg hangulatfelelősnek egyébként alkalmatlan

   Uzoma – bal cserének tartanám meg max.

   B-hatira: alkalmatlan, csapategységrombolt, 1el kevesebben vagyunk ha a pályán van, őt dobnám ki elsőre

   Támadók:

   N’g – max 20 percre cserecsatárnak

   Moutari – az elmúlt években játszott játékrendszerünkben nem nagyon van helye, hogy mit tud majd kiderül

   Akikről nem írtam, vagy nagyon peremek, vagy már nincsenek vagy kétséges a sorsuk.

   A fentiből látszik, hogy kell : – bal oldali védő (Hangya jó lehet , de qrva nagy a meccshiány és ha az olasz kókler nem olyan típus ,aki fel tud építeni egy régen nem játszott játékost, csak ártunk magunknak és a játékosnak )
   – egy kapus (lehetőleg nem csere szintű)
   – két fiatal belső védő (az egyik lehetőleg 20-22 körüli, már legalább nb2ben futott vagy nb1ben csere, a másik saját nevelés)
   – egy irányító (Zsótér)
   – egy támadó középpályás
   – két csatár (leginkább egy Eppel szintű ék és egy szabadabban mozgó, mind2 aktív nb1-es vagy folyamatosan játszó külföldi)

   Ez 7 játékos a cseréket meg fel kellene tölteni a fiatalokkal.

   1. Egy pár kritikádban egyetértek (eddigi rossi-supka-féle játékrendszer versus fiatalok milyen rendszerre alkalmasak; mentalitással kapcsolatos problémák, stb.) – de én arra fókuszáltam, hogy a korábbi évekhez képest sokkal jobban el vagyunk látva. Supka valóságos csodát vitt véghez azzal, hogy ilyen arcokkal, mint Hatira és Kukoc, a csapat egységes tudott maradni úgy, hogy a húzóemberek (Gróf, Holender, Baráth) is végig motiváltak voltak.

    Viszont a korábbiakhoz képest mégiscsak jobban állunk, a fialatok a felnőttel edzettek folyamatosan egy évet, ez nagyon sokat számít, Hatira és NGog jobb állapotban vannak és igazoltunk két viszonylag jó nevet (Hangya, Moutari), plusz Gazdag is hosszabbított.

    Májert szerintem leértékeled, nekem mindig tetszett, amikor beállt. Az ő mellőzését tartom egyedül hibának Supka részéről.

    Banó sajnos lassú, de nem lassabb, mint Kukoc és nála jobban kezeli a labdát és hasonlóan jól ad be – vele Kukochoz képest csak előrébb lennénk.

    Gale tapasztalatlan, de csak tavasztól játszhat, addigra már pedig nagyon sok tapasztalata lehet, hiszen mostantól a felnőttel fog edzeni, valószínűleg edzőmeccseken is pályára léphet majd.

    Cipf szerintem le van értékelve, kiemelkedő tehetségnek tartom.

    Szerintem egy jó középhátvéd Kálnokit és Batikot is feljebb húzná – én azt gondolom és én Kálnokit sem tartom olyan rossznak nb1 szinten.

    1. Akár Májer, Cipf vagy Banó esetén és egyáltalán egy játékos esetében a mai fociban nem az adja meg , hogy jó játékosok lesznek-e vagy sem , hogy mennyire tehetségesek. Az adja meg , mennyire tudnak élni ezzel a tehetséggel.
     Ebben az országban ott a gond, hogy hiába van sok tehetséges gyerek, sajnos a legtöbbnek gyenge a mentalitása és/vagy a fizikai paraméterei.
     Amíg fizikálisan kezdenek egy kicsit erősödni a Mo. fiatalok, a mentális felkészítés itthon még mindig nem jó.
     Szóval Cipf tehetséges , e mentálisan is erős?
     Majer tehetséges, de nem nyomják el nb1-ben?
     Banó tehetséges bár közel sem annyira mint a fenti kettő és szépen is indult, de amikor mostanság játszott 1-2 kivételtől eltekintve nem látszott a pályán! Erre írtam , hogy megrekedt.

     Senki nem azt várja, hogy ennyi idősen Puskások legyenek, de valljuk meg őszintén ez a korosztály nem olyan erős mint volt a 12/13 vagy 14/15ben a felnőttek közé kerülő.

     A mostani 15-17 évesek megint kiemelkedő játékosokat adhatnak (László, Buna, Molnár ), de kérdés hogyan kezeljük őket és mi motiválja majd az Ő fejlődésüket (korai külföldi ajánlatok, szülők, média, rossz klubtaktika stb.)

     A lehetőségekben amúgy igazad van, most jobbak lennének , de valahogy azt látom ilyen olyan belső indokok miatt ezzel sem úgy élünk ahogy lehetne (lásd kukázott edző, padozott játékosok új igazolásnak stb.)

     1. Néhány észrevétel: Én hármójuk közül Banót tartom a legjobbnak, sajnos amikor beindúlhatott volna megsérült, utána nem tudott visszakerülni, de nem feltétlenül a tehetsége miatt. Májer Milu teljesen más stílusú játékos, erőszakos, jól helyezkedik, gyors, sajnos a mozgástere nagyon behatárolt volt amikor 5 percre pályára lépett! (hidd el tudom miket beszélek!) Cifi, tehetséges, ravasz, de egy dolgot le kell vetkőznie, ez pedig a labdabirtoklása. Magyarul akkor sem passzol amikor azt kéne tennie. …és kellene rá néhány kiló izom! Szendreit nagy tehetségnek tartom, jól lát a pályán, viszont ez már felnőtt futball, többet kell vállalnia és vállalkoznia. Ami a fiatalabbak illeti, jó úton haladnak, de még sokat kell fejlődniük, vannak nagyszerű megmozdulásaik, ugyanakkor rapszodikus a játékuk (de mit várjunk, még 16 évesek!), de meg van a remény, hogy ők lesznek a Honvéd jövői!

   2. Májernek fizikailag kéne fejlődnie? Én itt abbahagytam az olvasást.

    Aztán ahogy a válaszíráshoz lentebb rakott, ezt látom “irányító (Zsótér)”. Mondom ezt mostmár csak végigolvasom. Hát…

    1. Semmi gond, erre jó egy fórum , hogy ütközzenek a vélemények. Várom szívesen az érveidet, mert amit írtál az nem informatív:)

    1. egyik sem irányító.
     ellenben Gazdi épp a napokban beszélt róla, hogy “fiatal korukban” milyen jól tolta a zsugát Kosztának, aki pedig sorban be is verte és gólkirály lett… :)

     1. Na ja, regen en is jol toltam, egyszer hatot rugtam a 4a-nak 😀
      Nekik most kellene viritani, foleg Gazdagnak. Meg nem lattunk kiemelkedo szezont tole, sajnos.

     2. Valóban. És a mai fociban nem is jellemző az irányító poszt. De amire ilyenkor gondolni szoktak a szurkolók, hogy tudjon jó passzokat adni, lásson a pályán, annak Koszta remekül megfelelne (szerintem jobban is, mint Zsótér – de ő is jöhet :) ). Ráadásul Koszta szívesen lépne Kövesdről, és az akadémián nőtt föl, és bajnok lett nálunk, és itt játszik Gazdi, aki országos haverja…

 4. Hanta,

  a Toplitz kommentje most az általad bevezetett “három mínusz” -os szabály miatt le spamnek jelölve?
  Mert ha igen, akkor már mostanra eldőlt, hogy nem jó a rendszer…

   1. ja, és jelölj meg (kukac a név előtt), ha valami van, mert ezt a kommentet is csak véletlen vettem észre.
    így: @veghhanta:disqus (erre írtam szűrőt, hogy értesítsen)

    1. oksa és köszi, @v@veghhanta:disqus
     (egyébként nem mindig megy a megjelölés, valamikor feladja opcióként, valamikor meg nem)

 5. Röviden: A12 csapatos nb1-ben mindig a legjobb összeállításban szabad játszani kortól függetlenül.Kísérletezés biztos kiesés.Nevek említése nélkül fiataljaink sajnos nb3 szintűek (majdnem minden hazai nb3-as meccset láttam).Csepelen az nb2-es edzővel Bognár Györggyel beszélgettem nb3-as meccsükön azt mondta a Budaörs csapatába innen SENKI sem férne be .

  1. Persze hogy nem!Sokan élnek itt álomvilágban és azt gondolják hogy a Majer a C a Báno meg a Messi,a Cipf meg a Rashford. Csak az épp padon levő vezetőedző miatt nem tudják ezt a népnek megmutatni.Gumicsont a téma semmi más.

  2. Nem akarom megbántani Bognár úrat, de kb. nulla szakmai értéke van ezen hozzászólásának. Aki egy meccs alapján véleményt mond ezekről a fiatalokról, azzal komoly gond van..

   1. Nem akarlak megbantani,de Kaszinos csak 50x jatszott a válogatottban,látott ezt azt azért hogy ne kelljen neki 30x látni hogy ki mit tud.

    1. A Kaszinóst kb. ez jellemzi, hogy de ő 50x játszott a válogatottban, ezért azt képzeli, hogy milyen kurva nagy szakember.. Biztos a nyugati tehetségkutató játékos megfigyelők meg segg hülyék, hogy jó pár meccsen megnézik a szóba jöhető fiatalt, és nem egy meccs alapján döntenek róla..

     1. Hát, ami azt illeti, ha a nyugati tehetségkutatókból indulunk ki, akkor nem biztos, hogy az ő működésük nem pont Bognár véleményét támaszta alá… :)

      1. Azért Temesvárit csak kivitték megnézni az olyan neve sincs csapatok, mint pl. a Chelsea Fc. és a Fulham, de biztos nem fér be a kurva erős Budaörsbe..

    2. Egyébként, ha olyan jó szakember, akkor elmagyarázhatta volna a fiának, hogy tök felesleges a Fradiba igazolnia, mert kurvára nem üti meg a foci tudása az nb1 első felét, így nem baszta volna el a gyerek a karrierjének egy részét, ha már szakértésről beszélünk…

     1. Maradjunk annyiban, hogy “van szeme a futballhoz”. És ebből az sem von le semmit, hogy a sportág őshüllőihez hasonlóan a futballt fodbal-nak mondja. :)

     2. Hogy jön ez ide?Sokan követelték a Honvédba is a fiát nem is olyan rég.

    3. Mellesleg nálunk anno elég jó munkát végzett, csak nem bírta a gyűrődèst Pini mellett :)

  3. Szerinted hol jobb az utánpótlás: Debrecenben vagy Kispesten? Hol építették be a fiatalokat: Debrecenben vagy Kispesten? A tabellán melyik csapat végzett előrébb: a Debrecen vagy a Kispest?

   1. Ennél ez sokkal összetettebb, ennyi erővel Rossit is kritizálhatod, mert csak 8. lett a csapattal 2016ban, pedig akkor már bőven volt akadémia.
    Szerintem jobbak voltunk a Debrecennél a három meccsen összességében, a Debrecennél sokkal egységesebb volt a közeg Herczeg mögött, mint itt nálunk Supka mögött. Ez baromi sokat számít.
    (pl. az sem használt, hogy itt is megjelentek olyan cikkek ideje korán @@veghhanta:disqus tollából, hogy Supkának mennie kell, stb.)

    Azt sem merném kijelenteni, hogy Kispesten jobb az utánpótlás.. Igen, jobb az akadémia, de Debrecen egész Kelet-Magyarországról gyűjtheti a tehetségeket. Onnan kijött egy Bajzát, egy Dzsudzsák, stb. a kétezres években, korábban egy Varga Józsi, az utóbbi években azért elpasszoltak Olaszországba egy Balogh Norbertet, stb.

    1. Annak a Supka menesztését szorgalmazó Hanta-posztnak szerencsére annyi hatása volt a döntéshozóra, mint bármely szurkolói vélemènynek: semmi. És ez így is van rendjén.

     1. Bíztam benne, hogy erre az értelmetlen kommentre nem kell reagálni, mert eléggé érthető voltam, amikor úgy fogalmaztam,hogy a “közeg nem állt mögötte pl. Hanta írása” – ezzel baromira nem a menesztésére, hanem az itt töltött idő hangulatára utaltam. Nyilván nem mindegy egy edzőnek, hogy teljesen elfogadott, vagy küzdenie kell még a szurkolói (alaptalan) kritikákkal szemben is

    2. :) jaj…. Nehogy már rákenjük itt már valakire is Supka menesztéset! Egyébként az olyan meccsek után, amit simán hozni kellett volna, néha olyan volt a játék mintha vallattak volna! Ekkor ugye nehéz dolog halelujjázni! Azért ez a földrajzi lehatárolas is sántít, hogy a Loki lenyúlta Kelet Magyarorszagot :) Ha belegondolsz, hogy Gazdag, Koszta, Báno-Szabó, Nagy Geri honnan indult az elég nagy cáfolat erre.

     1. Majd idézd vissza, hogy konkrétan hol írtam, hogy az egész K-M-ot “lenyúlta” a Debrecen. Azt írtam, hogy ott van nekik az a rész, ahol ők hatalmas előnyben vannak. Szerintem ezt kár tagadni, Sándor Tamás, Dombi, később Bajzát, Dzsudzsák, Korhut, Balogh Norbi, Varga Kevin, Zsóri – ezek szerinted budapestiek és véletlenül kötöttek ki a Debrecenben? :)

      Rossinál sem volt éppen szemet gyönyörködtető a játék, hatalmas célfutballt játszottunk és légyszi, ne azt az egy-két meccset hozd fel ellenpéldának, amikor a végén a szétesett Debrecent vertük egy Lanzával a sorainkban egy ötössel, hanem pl. azon a tavaszon a Haladás, az abszolút kieső Gyirmót, a Vasas, esetleg a Videoton elleni 0-3-as meccsünekt, vagy azt megelőző két évet..

    3. Szerintem egy Herczeg mögött (úgy értem, olyasvalaki kispesti vonalon) itt is egység lett volna, Supka mögött meg ott se. Írom ezt úgy, hogy elfogadom: a korábbiakhoz képest Supka bizonyos dolgokban javult.

     1. “…elfogadom: a korábbiakhoz képest Supka bizonyos dolgokban javult.”

      Nahát! Micsoda fantasztikus elismerés!!! Ezt még egy Ferguson is megirigyelné!
      :D

      1. Nem szorosan szakmai dolgokra gondolok. Csak arra próbáltam utalni, hogy szeeintem Supka stílusa, kommunikációja valamelyest javult (pár bennfentes mintha arról is beszélt volna, hogy ez igaz az öltözőben is), de egyszerűen túl hűvös, diplomatikus, személytelen, visszafogott, távolságtartó, merev stb. (vagy csak ilyeneknek tűnik kifelé, tökmindegy) ahhoz, hogy egy szurkolói közeg úgy mellé/mögéálljon, mint pl. a Lokinál Herczeg, vagy nálunk legutóbb Rossi esetében.

       1. Hát végre, egy kulturált viselkedésű edző, aki nem rúgja fel a vizesvödröt, nem rohangál, mint egy elmeháborodott az oldalvonal mellett, nem szólogat be a bíróknak, és nem magyarázkodik azzal a faszsággal, hogy “ez nem színház”. Szóval úriember, mint a régi nagyok, egy Baróti, Lakat, Illovszky, vagy Kovács Imre.
        Persze tudom, a mai ember rögtön kész a “felmentő” magyarázattal: a feszültség. Csakhogy míg magyarázat mindenre van, felmentés azért ne legyen. Mert feszültség mindig volt…

        1. Magánemberként nekem is szimpatikusabb (bár valahogy sosem érzem igazán őszintének, önazonosnak, de ez csak benyomás), edzőként nem tartom szerencsésnek. Nem a Mészöly-féle primkóságot szeretem, de egy edzőben legyen élet. Nyilván vannak nagy formátumú kivételek, de nekem ilyen szempontból inkább egy Trapattoni-habitus jön be. Ízlés dolga

         1. Szerintem egy edző legyen jó – márpedig Supkának kiemelkedő eredményei voltak a kétezres években, most pedig amikor visszajött, ismét voltak eredményei – erre pont, amikor végre összeszedett csapatot kapna, erre elküldik.

          Hogy hogy kommunikál, engem nem érdekel – ott van Rossi, nagyon-nagy színész, tud dumálni, de azért simán átvert minket a palánkon, amikor ő tanácsolta Lanzának először, hogy lépjen a Fradihoz..

          1. Nyilván nem ez a legfontosabb, de van, akit érdekel. Rossi-ellenes hangok is bőven voltak sokáig (klubházon belül is), mellesleg teljes joggal. Ő sem szent, bár jó úton van minimum a boldoggá avatás felé :) Supka stílusának bírálatánál is írtam: tökmindegy, hogy tényleg ilyen, vagy csak a többségnek így tűnik. Akár csak jól színészkedik Rossi, őt viszont már kajolja mindenki. Supka erre nem alkalmas. Mellesleg nekem úgy tűnik, ez a játékosaikra is igaz, nem csak a szurkolókra.

          2. Ezt nem értem, hogy miért írod, tavaly is az év végére összeverődött alatta a brigád, idén is. 2012ben is végig egységes maradt az öltöző, 2011ben is.
           Ellenben Rossit a bajnoki címig annyira a játékosok sem komálták a kritizáló stílusa miatt.

           Összetett téma ez – de az biztos, hogy a fociban az eredményekkel – még ha szerencsével is lettek elérve – mindig minden változik.

          3. Korábban többször írtam, én is éreztem év végére az egységet a csapatban, ez igaz. De azóta pl. Supka távozása utáni beszólogatása Ben-Hatirának (illetve hogy a kupadöntőn állítólag játékosok kérésére hagyta ki a kezdőből) nekem fura ebből a szempontból. Persze lehet, hogy ez csak kirívó eset. Ezek után különösen kíváncsi vagyok, hogy ez az egészen más habitusú új olasz edzőnk hogyan fogja kezelni pl. ÄBH-t.

     2. Gondolom, akkor te Valerij Lobanovszkijt is elküldted volna a klubtól, mert “távolságtartó”…

      1. Korábban többször is írtam, hogy bármennyire nem szimpatizok Supkával, most adtam volna neki egy sanszot. Teljesen másról van itt szó, arról, hogy olyan típusú személyiség-e, aki mögött mindenki fölsorakozik. Szerintem nem, ennyi.

    4. Az utánpótlásnál az igaz, hogy nem az eredmény az elsődleges, de az alapján nálunk jobb. Én csak arra próbáltam célozni, ha van rá törekvés, akkor be lehet építeni a fiatalokat, és még a kiesés sem biztos. Az meg olcsó kifogás, hogy azért a kész játékos játszik, mert jobb. Szerintem nem arra kéne várni, hogy a mellőzött fiatal jobb legyen, hanem játszatni. Még Kukoc is képes volt fejlődni, mivel játszott, pedig már nem a pályafutása elején jár.

     1. Ebben egyetértünk, én voltam idény közben Kukoc legnagyobb ellenzője – én csak arra akartam utalni, hogy nem emlékszem,hogy Rossi a fiatal játékosok kezelésében bármivel jobb lett volna Supkánál.
      (Koszta és Bobál már nb2-es szezonokon voltak túl, mielőtt Rossinál játszottak, Prosser meg kifejezetten Rossi miatt ment el.

      1. Ebben is egyetértünk. Rossinak jót tett a fiatalszabály. Emlékszem vesztes meccs ( vagy döntetlen) utáni nyilatkozatára, amikor panaszkodott, hogy kénytelen játszatni őket.

 6. Azért ez a nyári edzőtábor Ausztriában nagy előrelépés a korábbi évekhez képest…és az ellenfelek sem rosszak nem az Ural Istenháta mögöttel játszunk

  1. Filip alighanem szélsőkps lesz.Gondolom tehermentesíteni kell valamelyik hátvédet a gyors walesi szélsők vagy felfutkározók miatt.Mindegy,bár nem biztos hogy ez az a mérkózés ami feküdni fog neki.

      1. Amikor vetődni kell egy labdára és még úgy sem éred el az szerintem nem jó passz. De jóvátette a gól előtti labdatartásával.

   1. So se jobbat neked, ha ezzel elégedett voltál. Az 500 passzunkból 450 hátrafelé ment. Modosítom: 250 ből 200. 500 passzunk 2 meccsen van.

     1. Örülök, hogy győztünk, de gyenge meccs volt. Megint túlértékeljük a látottakat. 438 pontosból 400 volt hátrafelé. Gyötrelem nézni, hogy hátul passzolgatnak. Köze sincs a focihoz.

      1. Károly! Neked az a foci ha hátul passzolgatnak. Istenem, mennyire lesüllyedt az igényszint.

      2. Miért a wels hol passzolgatott? És a nagy csapatok hol passzolgatnak? Taktikusan játszottunk viszonylag kevés hibával és meg is lett az eredménye. Azért ne felejtsük, hogy az esélyesek nem mi voltunk.

       1. Jó, én nem azt mondtam, hogy ne nézzétek, ha nektek ez tetszik. Nekem az a sz@r hogy tudom mi a foci mert azon nőttem fel. Ja és a szlovákok miért nem hátul passzolgatnak? És elég szomorú, hogy egy másodikligákban is alig játszó welsi játékosok ellen itthon, nem mi vagyunk az esélyesek.

        1. Igazad van én sem ezen nőttem fel, de jelenleg itt tartunk és ezt már pozitívumnak kell értékelni, mert volt sokkal rosszabb is.

    1. (Tök jó, hogy itt a fórumon összecsap a szép, látványos foci kedvelője és a mai foci realitásait értő, elfogadó szurkoló. De miért kell közben sértegetni egymást?)

   1. Hmmm. Remélem játszik majd Svájcban és egy kicsit kikupálódik. Persze ennyiből akkor a Vécsei is lehetne válogatott, vajon miért nem az?

    1. Rossi sosem tartotta túl nagyra. Amikor visszajött, akkor is csereként játszatta először – egészen addig, amíg egyszer kezdő volt és végre nyertünk vele és elkerültünk a kieső helyről.

  1. Jó volt! Ahogy mindenki. Volt egy nagy helyzete, csak kicsi kellett volna. De sokszor szerelt is hátul.

 7. Páran fikázták ma a mostani saját nevelésű játékosainkat – Banót, Májert, Cipfet..

  Szerintem annak idején 18-19 évesen sem Baráth, sem Holender nem volt a szintükön. (Bár Holender a gyorsaságából él, ami már akkor is kimagasló volt.)

  Szerintem tökre jó, hogy van akadémiánk, remélem, hogy lesz annyi spiritusz az új tulajokban, hogy belenyomjanak pár milliárdot, több játékosmegfigyelőt, egy-két nemzetközi tehetséget, több edzőt, stb.

  Gratulálok a fiúknak!

 8. Marco Rossi uno di noi !! 🇭🇺🇭🇺

  Ennyit szamit egy edzo

   1. Hol tartanánk ha Leekens Tata dilettanciáját nem itt elvezhettük volna! Remélem otthon, titokban, még Farkashazi Teddy is csettintett erre a sikerre :)

     1. Sz@r lehet neki, meg az elv-társainak is :) Valami elindúlt végre, és ennek a sikernek három Kispesti is szereplője volt így vagy úgy! Kerek a világ! :) jövőre az új Puskásban 68000 ember előtt pedig…..

        1. Naná! Az jutott eszembe, hogy általában mi szoktunk úgy állni, mint most Wales. Lemaradva jócskán, és számolgatjuk, hogy milyen csodák esetén juthatunk tovább. Jó fíling, hogy most nem nekünk kell számolgatni!

      1. Addig azért még van négy selejtező, többek között két erősebb csapat ellen. És nem kell lelombozódni, ha ezek után helyükre kerülnek a dolgok.

 9. Márcsak az a kérdés, hogy mire lettünk volna képesek Rossival a BL-selejtezőkön 2017-ben… :( :(

 10. durva, hogy a BL-meccsekre és pl. a Real v Barca egy-egy bajnokijára több komment jön már az nso-n, mint a magyar válogatott harmadik sorozatbeli győzelmére…

  1. De a sorozatban harmadik vereségre már annyi jönne, mint az összes BL-meccsre összeadva.:DD

  2. A mennyiség ott sem megy át minőségbe.. Szóval, nincs jelentősége, inkább kevesebb legyen, de az a témáról szóljon

 11. Nem akarok türlemtlennek latszani, de a keret reggel talalkozott, es meg mindig nincsenek kepek, uj igazolasok stb. nem lehet talalgatni, hogy ki ez a probazo stb. ez teljesen tönkre teszi a szurkolo napjat :) SKANDALLUM!

   1. A Busainak még nem fejezték be az arcplasztikáját és még az új iratai sincsenek meg… Ha nem lett volna itt a rapli, a régi valóságában már rég itt lehetne! :)
    (Laszkanak szántam…)

     1. Mindig csak a külcsin! Ráférne egy “kis” agytuning is! hátha…. :)

  1. Reggeliznek, kibeszélik a nyaralást, ismerkednek a tar olasszal….nyugi van:) Új igazolás van…csak titkolják.

   1. meselj! honnan vagy ilyen biztos benne? :) te is szomszedtol kapod az infot, vagy belsös szivarogtatod van? :D

    1. nem vagyok semmilyen szivárogtató,de pl: moutari is új igazolás nem? és ha minden jól megy akkor hangya is. illetve biztos lesz még egy két új arc. Én nyugodt vagyok emiatt. Viszont amit eléggé megbízható forrásból hallottam, hogy ajánlatot (pénzbeli) tettünk Drazic-ért.

    1. Nem részletezném, 18 feletti, de Latabár is eltünt, pedig még drámai hangon be se jelentette.

     1. Vagyok! ;)
      Az viszont nagyon fura, hogy hegylakó addig volt ” nagy Honvédos, lelkes olvasó, és aktív kommentelő a blogon “, míg mocskolhatta az Öreget, és az általa menedzselt csapatot!
      Olyan érzésem van, itteni ilyetén szereplése, nem volt más, mint személyes sértettség által vezérelt, egyfajta küldetésként megélt szerepvállalás.

      1. Ezek a mondatok szerintem csalógatóak számára, egy újabb vitadélutánra :D

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.