“Csók mindenkinek Vilniusból” bejegyzéshez 135 hozzászólás

 1. Csinálhatnátok valami beszámolót is, pl. a meccs előtti ma esti edzésről

 2. Én megmondom őszintén, Moutarit tenném még szélső védőbe ideiglenesen.

 3. Robi-Meki-Egér-Gazdag-Kulacs-Moutari, ez egy jó tengely lesz a bajnoksagra. A többiek tetszés szerint.

 4. Azért elégé érdekes, hogy Beppe mester tartott egy 2 hetes alapozást és a fél csapatot ápolják. Milyen alapozások voltak eddig?

  1. Ha megtanították beadni, jöhet. :)

   (Na, erte mindjárt jön, hogy hogy beadta Eppelnek a bajnoki döntőn.)

 5. Kapusok: Berla Attila, Lefkovits Robi
  Védők: Batik Bence, Kálnoki-Kis Dávid, Djordje Kamber, Ivan Lovric, Macdonald Niba
  Középpályások: Banó-Szabó Bence, Gazdag Dániel, Hegedűs Márk, Kesztyűs Barna, Tonci Kukoc, Eke Uzoma
  Támadók: Cipf Dominik, Vladyslav Kulach, Lukács Dániel, Májer Milán, Amadou Moutari, David N’Gog
  ——–
  elég vékony keret……….. főleg a középpálya meg a szélső védelem.
  kemény lesz.

  Lefkovits – Batik, Kamber, Niba-
  Lovric (Kálnoki), Gazdag, Hegedűs(Kesztyűs), Banó, Uzoma-
  Moutari(Kulacs), N’Gog
  ?

  1. A kozeppalyank elfogyott, Gazdagon kívül gyakorlatilag nincs senki, akit fix kezdonek lehetne szamolni. Nem hiszem hogy bevallaljuk Hegedűst vagy Kesztyűst, szerintem inkább Kamber, vagy Uzoma kozeppalyan fog játszani.

  2. esetleg kamber feltolódik védekező középnek és jön helyette Niba ? vagy kulach támadó középnek ? ( mind a kettő az első meccs kezdőjéhez képest) JSZhátvéd hatalmas talány viszont

   1. Nem hiszem, hogy ki meri venni Kambit a védelem közepéből. Én Gazdaggal játszatnék szűrőt, attól nyugodt lennék. Banó a másik középpályás, de hogy ki a harmadik, azt nemtom. Talán Hegedűs.

  3. Tényleg vékony keret, de talán bizonyít valaki, aki amúgy nem kapna lehetőséget. És az is kiderül a névsorból, hogy múlt héten Heffler tényleg sérülten játszhatott.

   1. Nem kellett volna, sérülten nincs a csapat hasznára.. Inkább pihent volna és lehet, most egészségesen játszhatott volna.

    1. Hát nem a legjobb módszert alkalmazta a gyógyulási idő lerövidítésére, az biztos.

 6. Mi elzavarjuk Danilot, a Fradiban meg kezdő a Danilonál gyengébb center, Priskin…

  1. Azért én szívesen láttam volna nálunk ezt a “Danilonál gyengébb” centert, *de sajnos nem jön.

   1. Aaaaa. Ezek lőnének gólokat, ráadásul meg jól elvennék a helyet a fiatalok elől. :-)

    1. Akkor már nem lett volan logikusabb Danilot megtartani, aki gyorsabb, technikásabb, mint Priskin?

     1. Az araboktól vannak ajánlatai, azokkal nem tudunk versenyezni..

    2. No hát meg “megélhetési futballista”…

     (Amúgy érdekelne, kitől származik ez a baromság; az illetö biztos kurvára meg van magával elégedve tőle, pedig csak egy máshol használható panelt szajkózik…) :)

 7. Amúgy szerintem Uzoma lesz a szűrő hiszen Németországban és először Pécsen is ott játszott.

  1. A legnagyobb gáz, hogy ez a három cserepados játékos nagyjából annyit kereshet, mint a kispesti kezdő játékosai…

   1. Inkább az, hogy a. kettő jobb mint a jatekosaink összesen ,b. a fizetesük nem a mi dolgunk,c.egyikárából sem láttunk visszaforgatva egy buznyákot sem.

    1. “…a fizetésük nem a mi dolgunk..”
     Mondjuk ez legyen ok, és fogadjuk el.
     De ha így, akkor a visszaforgatás létét vagy nem létét, milyen jogon kérdőjelezzük meg?!
     Van baj gazdagon!!!

    2. Grót ingyen ment. Botkát mikor elpasszolta az öreg hirtelen bejelentették hogy megy a csapat Törökországba edzőtáborba. Lanzáért kapott pénz kb. ugyanígy lett visszaforgatva. / Ben Hatira se aprópénzért jött/

   1. Ez nem biztos, hogy az ő kritikája…
    Ha csak megnézed a Ludogorets szélsőit, ilyen brazilokkal, afrikaikkal széljátékban nehéz felvenni a versenyt… (Egyszerre kell technikásnak és robbanékonynak lenni.

    1. Pont jó lett volna a Litvan szélsők ellen, ha oda jött volna vissza ahol megtanították focizni!

  1. Erősebbek mint tavaly. Max Ignatenkora és Heisterre lehet számítani, hogy összehoz egy gólpasszt nekünk.

  2. Te írtad, hogy nemrég valami rehabon összefutottál Kinggel? Lentebb páran írták, hogy vissza kelleni venni kölcsönbe. Ha nem egészséges, akkor nem sokra mennénk vele.

   1. Gerincgyógyászati klinikán láttam 2x is. Valahol azt olvastam nyaki gerincsérve van, ami nem biztos hogy komoly dolog.

  3. A máltait is kicsapják szerintem. Hosszú a padjuk is és fizikailag is erősek. A dinamo kijeves dupla edzőtáborba sem rokkant bele a fele mint nálunk. Lehet itt szokás szerint Gerizni, Cipffezni, Majerezni meg hasonlók vagy akadémiai maszlagot mantrázni, talán csak a csoportkör miatt nem verik ránk a 25-30-at, mint az idén.

   1. …értelmetlenek ezek a bebüfögések, mert az akadémiáról még mindig kevesen játszanak az első csapatban..
    akiket meg igazolunk, messze elmaradnak a Fradi – Vidi – kettős igazolási lehetőségeitől.. Mi igazolunk egy Nibát, náluk játszik egy Dvali. Mi igazolunk egy sérülésből felépülő Kulacsot, náluk van egy Petrjak..
    a fiatalokba azért reménykedik mindenki, mert rajtuk keresztül lenne remény, hogy nem a piac (Orbán) farkastörvényei alapján tudnánk csak csapatot építeni

    1. Na ezzel egyetértek, de jöhetnének most már valódi sztárok is a magyar akadémiákról, nemcsak az egy darab Szoboszlai…

     1. Mondjuk, ettől a Szoboszlai-gyerektől is jó volna már látni valami olyasmit, ami miatt érdemes a futballt nézni…

    2. “a fiatalokba azért reménykedik mindenki, mert…”
     Mert más nincs, bammeg, azért. F.om se akarna mindenáron fiatalokat, de az van, hogy ha (nem megbántva!) Kesztyűs, Egerszegi, Kukocs, egyéb középszar légiósok az alternatíva, akkor már egy esetleg eredményre vezetőbb jobb közösség reményében, ill. jobb híján az ember a saját nevelésekben reménykedik.
     Ismétlem, mert nincs más. Lehet kurvaokosan gyengefiatalozni, de mutatni kéne helyettük az alternatívát, mert anélkül nagyon süket a szöveg. Főleg ha tele vagyunk zsével, meg magas szintű kapcsolatokkal.
     Valamiért ennek az egyszerű magyarázatnak a megértése meghaladja egyesek képességét. Bár én inkább azt hiszem, az igazi ok, hogy a frusztrációjukat valami odamondással akarják levezetni és így a legegyszerűbb.

   2. Szerintem te igazabol fagyi drukker vagy… nincs ezzel semmi baj de csak otthon csinald a negy fal kozott, ne nyilvanosan. ;)

    1. Szerintem sem Honvéd szurkoló!
     Ez csak egy mezei kókler, aki hangzatos dumával próbálja eladni magát.
     Sőt! Tovább megyek. Valamilyen okból kifolyólag akadémia-gyűlölő / hogy miért, azt nem akarom taglalni, nem szeretnék sértő / -bb / lenni! Mi más lehetne egy olyas valaki, aki Bambát, meg Egerszegit követel a csapatba, a ” sajátjai kárára!?

     1. Szerintem csak simán futballistákat szeretne. Pillangókisasszonyok másik pályán szoktak szerepelni. Mint már lentebb megjegyeztem, ide jön egy edző, tart 2 hét alapozást és a fél csapat lerokkan. Eddig mit alapoztak?

      1. Fingod nincs az egészhez a fotelodból pajtás! Csak a natur rosszindulat, mint hegylakó sorstársadból!
       Ha nem így lenne, akkor nem kerülte volna el a figyelmed, hogy Kukac szerelmetek minden meccsen 60 perc után sérült vagy görcsöl, Ngog egy komolyabb sprint atán hulla, Mézga kuka, Hatira úgyszintén, Uzoma épphogy csak felépült hosszú hónapok után. Csak a teljesség igénye nélkül!
       Vagy ezek is az akadémián nevelt “pillangókisasszonyok”?!

       1. Nem érdekel, ki kicsoda, veled ellentétben. Nem az akadémiára mondtam, hanem a csapatra. A fratyiban sem nemzetközi sztárok fociznak, de azért a kaput általában eltalálják.

        1. Bocsánat, de ha figyelembe vesszük azt, hogy mihez szóltál hozzá, és hogyan, abból nemigazán olvasható ki egyértelműen, hogy a csapat egészére gondoltál.
         Hát, én azt tudom, hogy aki nem nálunk futballozik, az mind jobb a mieinknél -az akadémistáinknál egyértelműen-, legyen az akár egy Kesztyűs, Kabangu, Egerszegi, stb. :)
         De, nem is értem, min vitázunk?!
         Van pénz ” szarásig “, jöhet Kharatin, Lenin, Zsukov, Sztálin, Szergej, stb / aztaqrva! de szerethető csapat lett ez a fratyi / és el fogjuk találni a kaput ” mi ” is! ;)

         Mekkora már az is, hogy: mi nyertünk 3-1-re, szarrá is lett f.kázva a csapat mondván, ez qrvagyenge játék volt. A fratyi viszont gyakorlatilag nulla teljesítmennyel istenítve van!

         1. Nem akarod abbahagyni? De most már tényleg. Qrvára unalmas már amikor ezredszerre írod ugyanazt. Egy fokkal sem vagy különb a felföldinél.
          De ha csak engem zavar akkor én kérek elnézést.

          1. Ha nem érti meg elsőre! Akkor addig kell írni, amíg felfogja.. :))
           Ismétlés a tudás anyucikája! :)
           Sohasem tartottam különbnek magam senkinél! Max. szebb vagyok és szerényebb, de tényleg csak ennyi..:)

          2. Neked viszont sajnos nem sikerült felfogni. És az is elég érdekes pszichiátriai eset hogy saját magad is ugyanolyannak tartod mint az általad állandóan gyalázott másik. Orvos látott már? Ha nem, tudok egy jót, bár a magadfajta feltűnési viszketegségben szenvedő faszkalapokon sajnos nem nagyon lehet segíteni ;o)

         2. Leninnel vigyázz, antiszemita szemita volt. Egyébként tényleg gyengék voltunk, és mákunk volt. Kiegészítem a többi utóbbi meg tömeggyilkos, úgy hogy nálam tárgytalanok.

          1. Jobb, határozottabb, szerencsésebb, bár nem láttam az egészet.

          2. – 3x lőttek kapura, 3 gól. Kb mint mi.
           – A Ludo futballozott, a frtatyi nyomozta a bőrt.
           – A Ludonak semmi sem jöt be, a fratyinak minden.
           – A labdabirtoklás kb 60-40%, kb mint a mi meccsünkön.

       2. Én azt nem tudom, hogy milyen lehet nálunk az orvosi háttér, hogy ennyire sok a sérülés. Nem csak alapozáskor (bár abba sem kellene a fél csapatnak belerokkanni), hanem egész évben…

       3. Azért olyan sérülést, amit Mézga összeszedett, azt sajnos bármelyik játékos beszophatja.. N’Gog komoly mezőnymunkát végez, szóval nem kell átesni a ló túloldalára..

        1. Nincs a lónak olyan oldala amiről még nem esett fejre.😄🤓

        2. Értem!
         Az olyan sérülés viszont, amit Kovács szerzett, miszerint aláfordult a boka, az pillangókisasszonyos!?
         Vagy a Nagygeri, aki a 4 felkészülésit szinte végig játszotta, majd a túlterheléstől szeméremcsont-gyulladást kap / messze több percet töltve a pályán gyakorlatilag kétnaponta, mint a ” komoly mezőnymunkát végző Ngog ” /, szintúgy pillangókisasszony, igaz?! Mezga és Ngog sérülése érthető és elfogadható, mig a pl a másik kettő kisasszony, mert akadémista, igaz?!
         Nem a sérülések komolyságát vagy valóságát szeretném ezzel megkérdőjelezni, vagy különbséget tenni közöttük!
         Csupán ne kezdjünk már el okosnak látszani a fotelból, spontán rosszindulatból!
         Még valami! Talán nem a ” pillangókisasszonyokban ” kellene kizárólag keresni a hibát!!

          1. Erről beszélek!
           Akkor miért kell tudatlanságból, vagy spontán rosszindulatból pillangókisasszonyozni?!
           Illetve azt sem értettem, mivel is estem át nálad a ló túloldalára?
           De mindegyis..

   3. Nem mellesleg azért sem verik ránk a 25-30 pontot az idén, mert jönnek a Nagy nevek, akiket ígértél és akkikel újra szép lesz minden!
    Nemhogy ránk vernek 30-at, mi verünk rajuk 40-et

  4. Sajnos jobbak mint az elmúlt szezonban amikor 25 pontot vertek ránk. Mi meg egyelőre gyengébbek vagyunk. Nagyon össze kellene kapnia magát annak aki az igazolásért felelős, iszonyúan ketyeg az óra a bajnokság kezdetéig.

  5. Rebrov a legjobbat hozza ki belőlük…
   szerencsére a digó nem annyira illik a játékrendszerbe…él még az a vonal, amiről beszéltél vele kapcsolatban ?

   1. az a baj hogy az én infom kb. 5-6 hetes. Akkor biztosra mondták,és baromira tűz közeli ember. De azt is mondta hogy lehet csak nyár végére realizálódik. Más infom nincs sajnos… :(
    Én is csak várom a fejleményeket.
    Egy biztos…..Rebrovval hadilábon áll az tuti. Valószínűleg a kozák is tudja hogy lépni fog ezért még kevésbé számol vele…gondolom.

  1. Hát a táskát és az elől levő játékost azért lecserélhetnénk még :)

   1. Jobban megnézzük, lehet h az egy Gucci.Erősen arra hajaz. :-)

    1. Ezek szerint túl van fizetve az isteni balláb. Nekem mintájában inkább Rogán Louis Vuitton hátizsákjára hasonlít.

     1. Megfordult a fejemben elsőre az is, de mintha mégis a G lenne. Túl fizetve meg akkor van ,ha frankó a tatyó, bár simán kaphatta az original Kukoctól, annak belefért az biztos. :-)

      1. az kell ennek….gucci b+…futni nem tud, de buzitáska az kell……

  2. Miert, eddig az olyan varosokba ahova nem ment wizzair, nem charterrel ment a csapat?

   1. De. Mindenhova ilyen géppel mentünk az öreg alatt, még fehérvárra is.

  3. Baromira gáz. Még egy Csak a Kispest felírat sincs a gépen.

 8. Idén nem sok sót eszik meg senki a fegyencváros, fidi páros mellett. Kezd hasonlítani a felállás a kézilabdában felállított modellre. Van két csapat, a többi a futottak kategória.

    1. Nem szeretnek butasagot irni mert habar szoba kerult egy beszelgetes soran de sajnos elfelejtettem … talan keresztapja a piston vagy valami ilyen szintu szal koti hozza… De latatlanba nem szabad itelkezni , lehet , hogy egy tehetseges jatekos es azert van itt :)

  1. :)
   Ha ő tényleg egy up játékos, vagy csak szurkoló, Isten hozta.
   (Aki meg csak cigányozik, szégyellje magát.)

  2. ez megint 1 értelmes hozzászólás… :/
   mert Pisont vagy bármelyik cigány származású meglopta ?

   1. Úgy szeretnék veled személyesen beszélni, te olyan értelmes vagy mindig olyan okos dolgokat írsz, te lehetsz a tàbor esze….

    1. ha ez irónia akart lenni, akkor dolgozz még rajta 1 kicsit. :)
     az eddigi irományaid alapján sajnos nem kölcsönös az igény a személyes kommunikációra és nem amiatt, mert én okos vagy buta dolgokat írkálok.

  3. Ismered a Pisont nevű edzőnket? Szerinted ő bemehet az utánpótlási centrumba egyedül, vagy biztos, ami biztos mindig menjen vele egy biztonsági őr, hogy nehogy kijöjjön a vérvonala és meglopja a csapatot?

   1. Úgy néz ki elég rosszul sikerült vicc akart lenni. Elnézést kérek ha megbàntottam vkit. Ha csak fele annyira lesz jó mint a mi Pistànk màris nagyon jól jàrtunk.

  4. Mi a faszért kellett a tesóját idekeverned? Rád jött a cigányozási kényszer?

 9. Egyébként biztosan nagyon ügyes, hamarosan el éri a vàlogatott szintet. Aztàn màr puszilgathatja is a ferencvàrosi Honvéd címert

  1. Győzni fogunk mert àll a……. N, gog be ba… a s csak szopatunk!
   3,45 mindenki rakja meg egy tizessel s a romàn út ingyen van.

  1. Jó képek!
   Ha jól láttam, Lukács Spongyabob rajongó. Szerintem bánni fogja azokat a tetkókat pár éven belül.

 10. Pár nap óta rendesen kattog az agyam az esélyeken, hogy mi szól mellettünk és ellenünk. A teljesség igénye nélkül próbálom összeszedni:
  Mellettünk:
  – az edzőváltás okozhat zavarokat a litvánoknál, mert nyilván nem ok nélkül mondott le az edző.
  – a 3:1-s vereségük miatt a litvánoknak ki kell támadni, amire lehet taktikát építeni
  – Meki és Kulacs személyében két olyan játékos is pályára léphet, akiből nem igazán tudtak felkészülni
  – az első meccs alapján látható, hogy az ellenfelünk játékosai egyénileg nem túl képzettek, a helyzetkihasználásuk a presszió ellenére elég gyengus volt
  – az edzőtábor utáni fásultságra (sérülékenységből) már rá tudtak pihenni, talán ilyen izomgörcsölgetések, sérülésekből fakadó hátrány már nem lesz
  – levontuk a konzekvenciát, hogy Gazdagnak nem biztos, hogy erőltetni kell a 11-st, vagyis ha összejönne egy újabb büntető, talán biztosabb emberrel lehet rugatni
  – remélhetőleg a Litvániába kilátogató kispestiek is adnak némi erőt srácoknak

  Ami ellenünk:
  – nem igazán vagyunk hozzászokva a műfűhőz
  – az új személy edzője egyfajta bizonyítási vágyat ébreszthet a litvánoknál
  – az első gól szerzője lélektani előnyhöz juthat, vagyis vélhetően hatalmas elánnal fognak támadni, ami problémát okozhat, ha Sannino mester nem talál ki rá valamit
  – sok a sérült, az új emberek beépülése még kérdéses

  Szumma szummárum én úgy gondolom, hogy ha sikerül bepréselni az elején egy gólt, akkor arra nem hiszem, hogy négy góllal tudnak válaszolni. Viszont ahogy tavaly a luxemburgiak kiizzadtak 2 gólt, arra azért képesek lehetnek. Vagyis minden azon múlik, hogy képesek leszünk-e idegenben is legalább egy gólt lőni. Ha ez a gát felszakad, akkor talán gólokkal is nyerhetünk. Ha nem, akkor kínkeserves estének nézünk neki.

  Tippelni nem merek, de a továbbjutásban maximálisan hiszek.

  1. Nagyon nehéz lesz, de remélem sikerül tovább menni. 50-50% sajnos még az esélye mindkét csapatnak..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.