Paksról utólag, egész más nézőpontból

Ne maradjon el a beszámoló ezúttal sem, mégha retrospetív is lesz a poszt

Hogy képzavarral éljünk, sajnos ezúttal Karakó(szörcsög) szántotta be az Ekét és az egész csapatot (fotó: Lovi – 1909foto.hu)

Mit tesz az idő, akár másfél nap, ami a vasárnap este (= egy vasárnap késődélutáni meccs esetében a beszámolóposzt klasszik ideje), és a kedd dél közt telik el… Főleg, ha olyan kulcsesemény fémjelezte másfél napról van szó, mint amilyen a tegnapi hétfő volt. Bizony, ha nem zuhanok bele Paksról hazaérve az ágyba, és inkább megerőltetve magam, gépelni kezdek, akkor egy szoftos világvége cikk íródott volna – azért csak szoftos, mert az optimista kicsengésű diósgyőri beszámolómat nyilván nem akartam volna zárójelbe tenni teljesen, másrészt borzalmak ide vagy oda, valahol még bíztam az átigazolási időszakban, főleg haloványan, és ambivalens érzésekkel, a Zsoldy visszahozatalában. Mióta ez pedig bekövetkezett, a “kurva nagy bajban lehetünk idén” kicsengése a paksi meccsnek hirtelen átváltozott egy “mikor lesz már szombat?!“-ba. De kicsit lenyugodva, most komolyan: tényleg minden megváltozott volna?

Épp Hatos Pál “Az elátkozott köztársaság” című, egészen zseniális stílusú és értékítéletű könyvét olvasom mostanság, és az utolsó negyedre fordulva pont az jutott eszembe, mennyire igaz, amit ő ír az elején az Őszirózsás Forradalom emlékezetéről és az akkor ténykedők megítéléséről. Hogy a történetírás és a közbeszéd hajlamos az utólagos tudás birtokában, a következmények ismeretében szemlélni az egykori történéseket (amúgy el nem ítélhetően, mindannyian ilyenek vagyunk) és megítélni az akkor szereplők döntéseit, pedig a jövőbe sem akkor, sem most nem lát az ember. Ez paksi kalandunkra is remekül áll, pontosabban most én is boldogan esek a jelzett hibába, és feleannyira sem érzékelem tragikusnak a jövőt, mint éreztem volna vasárnap este, de Hatos útmutatása alapján óvakodnék bárkinek a megfeddésétől, aki temetni akart mindent vasárnap, hisz akkor még nem tudhattuk, mit hoz a hétfő.

Most viszont egyből zárójelbe tenném az eddigi fejtegetéseim, mert most pont olyan vagyok, amiért másokat magamban sokszor megfeddek. Egy igazolástól kezdek hirtelen átesni a vörös-fekete ló túloldalára, és az eddig a pokolba kívánt idény képe helyett már azt számolgatom, melyik túrákat érdemes a legjobban várnom ősszel és tavasszal. Pedig, óvatosság sem egy utolsó szempont. Tegnap már boncolgattam, hogy Lanzafame leigazolása nem jelenti automatikusan azt, hogy visszamentünk 3 évet az időben, sok mindennek kell jól alakulni ahhoz, hogy a talján megint a régi nagy formát hozza. Sok mindennek, de az is biztos, hogy jóbal kevesebbnek, mint mondjuk egy zsákbamacska új arc esetében.

Szóval lehet óvatosan bizakodni, hogy lesz fejlődés – mert van honnan és van hova. Pakson a látottak meglehetősen riasztóak voltak. Eddig az volt a benyomásom Sanninóról, hogy csak nehogy Morales II legyen, mert nem kevés jel mutatott arra, hogy a 2009-10-ben nálunk látványilag büntető (pontszerzésben viszont eminens) Tolmács iskoláját viszi Beppe apó, atomvédekezéssel, sztenderd szürkülettel. Paks viszont egyesen a legrosszabb Vierchowod-i homályt hozta, mind a nem létező koncepcióban, mind a nulla játékban, mind pedig a kispad tanácstalanságában, és abban, hogy amikor már minden mindegy volt, akkor volt 5 jó percünk. Öcsém, a Honvéd-idények nagy lakmuszpapírja, már a szünetben kérdezte tőlem, 0 felé konvergáló lelkesedéssel, hogy “Ati, ha vernek egy harmadikat, nem húzunk el?“, amit próbáltam nem meghallani, mert én életem első két meccse (1989) idő előtti elhagyása óta csak egyetlen egyszer, 1998 őszén léptem le (pont Öccsel) idő előtt, a BVSC elleni hazain, mikor kaptunk egy ötöst az addig 8 forduló alatt pont nélküli BVSC-től, és ebből mesterhármast vállalt az NB1-es gólt szerintem azóta sem lövő Aubel Zsolt (szintén ex-III. ker. TTVE legenda, hogy Áfonya bácsinak könnybe lábadjon a szeme). Szóval igyekeztem nem meghallani a Tesómat, de Hahn kicseszett velem, és beverte a 3.-at, hogy testvérem már szemmel verhessen 3 centiről engem, én meg megalázottan, lehajtott fejjel motyogjam, hogy “érdekel, mit lép Sannino“. Amúgy ki lehet ezért röhögni, hogy szeretek szenvedni, de nem erről van szó, tényleg érdekel ilyenkor, hogy milyen a csapatszellem, mit reagál a pad, a játékosok egymásnak ugranak-e, vagy csak simán leszarják, hogy mi van, a végén kijönnek-e a Táborhoz, vagy sem. Érdekel, na.

A lényeg viszont az, Öccs csak szökőévente ilyen hitehagyott, és azok a szökőévek mindig borzalmas szezonokban manifesztálódnak. És ennek most minden jele megvolt – vagy megvan? A kispad meglehetősen tanácstalannak tűnik nekem és az eddigi 4 EL- és két bajnoki meccs nem sokat árultak el a sanninói foci lényegéről. Persze bántani sem akarom III. Kopingert, mert a türelem mindenkinek kijár – ha Supkát anno harciasan védtem egy év után, akkor Beppe is megérdemel még pár hét türelmi időt egy hónapot követően. De ha azt látjuk, amit például Vérhódnál, akkor azonnal váltani kell, és például akkor már az is késő volt, majdnem rá is ment az első osztályú lét.

A játékoskeretben az általam is hiányolt szupercsatár és/vagy szervezőképes arc posztja megoldódni látszik, “2in1” megoldásban, de egy hátravontabb, Vadócz szerű szervezőt én még elbírnék Gazdag és Gergő közé. Ez lenne a jelen felállásban Moretti, aki sajnos nekem eddig a legrosszabb cordellai hagyományokat idézi, az igazi hasztalan zsoldos mintapéldájaként. Persze a türelem neki is kijár, Sanninóval együtt: elvileg a kopasz kispadvezér valamiféle szegény ember Tacchinardiját próbálná belelátni, nekünk eddig ez még eddig nem sikerült. De hátha.

Egyre több kommentelőnél fogalmazódik meg a másik régi parám, a gyanúsan nagy sérülésszám is. Ez lehet fatális véletlen is (Robi és Mezghra súlyos sérülései például a rossz lépések klasszikus esetei), de a sok izomfáradtság, beszakadás már veszélyes tendenciát jelez(het)nek. Sőt, a túlterhelt test talán könnyebben kerül olyan szituba és válik ezekben sérülékennyé, mint amit a két kiemelt sérült szenvedett el. Remek, hogy egész olasz stáb jött, de csak rimánkodhatunk, hogy az erőnlétért felelős stábtag tényleg értse a dolgát, és ne egy sarlatán legyen. Most nézem, Zuddas a fizikális kollega, nem pedig Alessandro Recenti, ami tiszta szerencse, mert már készült a műhelyemben a hegyiiváni merénylet a tagról, aki a csapatot megRECCSENTI.

Paks tehát arra jó volt, hogy állatorvosi lovát adja minden létező és potenciális problémánknak [meg a hazai stadionépítési láz ellenére felemás infrastruktúrának: a büfében ásványvíz nem volt kapható “mert nem készült fel a létesítmény ennyi drukkerre” (wtf?!), a kies, és a Nap által viaszosra égetett parkolóból pedig egy helyi, épp termő lucernaföldön át vezetett a 100 méteres könnyed séta a vendégszektor felé, hazafele meg is jegyezte egy szurkertársunk: az ajándékboltban Honvéd logóval ellátott tasakokban javasolja majd árulni a leszárított paksi lucernacsokrokat, ha OldBabar vevő lesz az ötletre]. E nehézségeket szép kihívás lesz megoldani. Beppe úr ebben most kap egy nagy segítséget, egy önjáró gólgép személyében, a csapda csak annyi, hogy kezelni is tudni kell a kiskakast, az pedig eddig itthon 1 edzőnek sikerült teljesen, kettőnek jobbára, 2-nek pedig beletört a fapapucsa/vodkásüvege. Mi mást kívánhatnék? Sannino legyen e téren és eredményességben is a második Rossi mögött – bár, ha belegondolok, hogy Rossi bénább kerettel is biztatóbban indult, akkor inkább olyan lesz az arcom, mint a kocsiban hazafelé Dunaújváros előtt valahol a Mezőföld és a Solti-sík között, ahol egy közeli sertéstelep küldte rá vert hadunkra a trágyabukét, fejbe grátisz.

Méltó lezárása volt az a paksi kirándulásnak.


Ha még nem osztályoztad volna a paksi teljesítményt, itt megteheted:

“Paksról utólag, egész más nézőpontból” bejegyzéshez 323 hozzászólás

 1. OFF: Keresem, hogy hol nézhető vissza a GÓÓÓL című műsor, de nem találtam meg csak az utolsó két GÓÓÓL2-t a mediaklikk-en. Változott valami az előző szezonhoz képest?

  1. Vagy a szombat-vasárnapi meccsek miatt szombaton nem volt GÓÓÓL az első két fordulóban?

 2. Olyan csönd volt az edzésen, mintha valami sivatagban forgatták volna:

  1. Címet olvasva azt hittem, minimum valakit nyakon vágott aki nem edz.

 3. Kubi a mérkőzés előtt nyilatkozta ők már nagy fiúk ezért játszanak egyenrangú ellenfélként a Dinamoval ! Most egy picit össze mentek .

  1. Túlértékelték magukat egy simán megnyert bajnokság Lanza vezérletével, majd 2 sikeres meccs Ludo ellen, és beleestek a nagy hibába. Most meg majd jönnek a pofonok, ettől a Bolitól várják a nagy durranást, de pofára fognak esni, megnéztem pár videot kíváncsiságból, Stabaekben van egy másik fekete gyerek olyan gólpasszokat adott neki nem 1-2öt 5öt hogy ember csettint, azonnal leigazolnám, bár biztos drága, amúgy kínai bajnokságban 20 meccsen 0 gól.Szóval fognak még Lanzafame meg Böde után sirdogálni…

   1. Nem fognak. A nemzetkozibol kizugnak, a magyar bajnoksaghoz meg boven jo ez a keret. Egy-ket golzaporos siker a zete meg a dvtk ellen, es minden el lesz felejtve.

  2. Ezt most megint k.rvára benézte Kubi.
   Mindig ez van kb. Amikor azt hiszik már sínen vannak,tesznek egy kicsit nagyképű nyilatkozatot,erre szinte azonnal kapnak egy hatalmas pofont.
   Ezért jobb szerénynek maradni.

 4. Belegondolok, hogy Martinez olykor még jobbnak is tűnt Lanzafaménél…
  Sajnálhatjuk, hogy elvitte a Győr, aztán meg súlyos sérülései voltak

  Lanzafame, Ignjatovic, Martinez, Tandia… 4 nagyon jó játékosunk volt, akik ma is húzóemberek lennének az nb1 bármely csapatában a tudásuk alapján..

  1. Mind a négy extra zseni volt a maga posztján. Lanza újra itt van szerencsére,utána a legjobban talán Tandia kellene(zseniálisan tudott helyezkedni,pazar meglátásai és szerelései voltak,a legjobb középhátvéd akit láttam valaha Kispesten)

 5. Na megy a szöveg Rebrov és fradi szurkolók részéről, hogy a Dinamo egy más szint…Kérdezem én, hogy a Linznek a Basel, a Kolozsvárnak a Celtic nem volt az??De meg merem kockáztatni, hogy a Krasznodar továbbjutása a Porto ellen is nagy meglepetés. Megy a szöveg, meg a csapat felmentése. Egyet felejtenek el, hogy kurva nagy szerencsével jutottak el idáig, mert ha a Ludo elleni visszavágón a srác nem könnyelműsködi el a 11-et, akkor nekik ott vége a dalnak. Sztem, ha a Maccabit kapják az EL playoff-ban, akkor ellenük nem jutnak be.

 6. Nem értem mi a bajotok a magyar utánpótlás neveléssel. Valami furcsa időalagúton keresztül
  kaptam egy felvételrészletet a 2039. évi magyar-lengyel vb selejtezőről:
  „Jó estét kedves nézőink, a hőmérséklet már ideális itt a stadionban, mindössze 49 fok. Lássuk akkor az összeállításokat: Magyarország: Doangh Nanh Khad a hanoi hiéna véd, a hátvédsorunk: Oliviera de Santos Julio a népligeti pampák földbarna gazpachoja, Obogwaba Aliporgo az ébenfekete alföldi srác, Poncerrete Miguel-Juan, a
  favella pöcegödreinek színarany bélgilisztája, a DVSC kiválósága, és végre visszatért az elvonóról Al-Rihani Ali Juszuf is, vele teljes a betonvédelem. A középpályán Sevchenyuk Doroszlav Mihajlovics, ő második generációs magyar, még a szülei jöttek dolgozni a Hankook gumigyárba, Muresan Vasileu a székely irányító, Csen Li-Chong a Ráckevei Lendület FC neveltje –három hónapja került az NB 1-es középcsapathoz- és Gasprovich Bojovan, aki már hatszoros válogatott, micsoda teljesítmény! A csatársorban két magyar fiú mutatja meg milyen az igazi pusztán nevelt magyar virtus: Grundiger Uwe Alexander, akinek már a dédapja is nyaralt a Plattensee partján és Szabó János, a Honvéd fiatal akadémistája. Ő vélhetően 20 percet játszik csak, mert addigra meg lesz csodacsatárunk, Damdensüren Tzetzge állampolgári vizsgája és biztosan beáll majd. Kissé körülményes volt számára mongol tolmácsot keríteni, de az MLSZ ezt is megoldotta. Köszönjük a Csányi Sándor utcaiaknak…” Sajnos a felvétel itt megszakad, nem tudom a végeredményt. Higgyétek el minden rendben lesz a jövőben is.

 7. Mikor az állami pénzzel leginkább teletömött csapat szurkolói a 88. percben standing ovation-ben törnek ki, mert egy kihagyott büntető miatt nem öttel, hanem csak néggyel kapnak ki hazai pályán, akkor azért érdemes elgondolkodni, miként tudnánk még ennél is jobban kiröhögtetni magunkat ebben a sportágban.

  1. Ráadásul egy olyan csapat, akinek az elnöke a meccs előtt azt nyilatkozza, hogy idén váltak éretté a BL csoportkörre. :D

   1. Kubi a tábort is megvette….hambergert a fővezért. A fórumukon a szurkolók egymást szidják. Műfradistáknak nevezik azokat, akik a 80.perc környékén megindultak haza. Meg el vannak alélva, hogy milyen hangulatot csináltak…baszki többször hallottam a Dinamo szurkolok éneklését – Volim te Dinamo – mint a ződ tábort.

    1. Hamburger egy pojáca bohóc. Ráadásul a tavalyi szurkálós eset előtt egy – két nappal a tv-ben nyilatkozott a kihízott ingében és sejtelmes mosollyal megmondta hogy a meccsen balhé lesz….. Majd a meccsen lincselés volt és szurkálás ergo ő is benne volt nyakig. Innen kikövezett út vezetne a böribe egy normális jogállamban

 8. Jön Varga is, ahogy Lanzát is megmondtam, csak kiröhögtetek a belső információimmal 😂

   1. Ahonnan Lanzát hallottam és még májusban beirtam ide.
    Pénteken jelentik be elvileg

  1. A Lanza ügy / nézőpont kérdése ugye, de / jól sült elt! Az viszont badarság, hogy a jelenlegi végkifejlet már hetekkel ezelőtt tudvalévő volt.. ;)

 9. Nem akarok rosszmajuskodni, de nagyon nem örülnék Varga Rolandnak..
  Pedig jatékstilusat kifejezetten szeretem.

  Az ok az, hogy az érkezése azt mutatna, a klub elveszitette a szakmai függetlenségét.

  1. Soma kifejtenéd bővebben ez a “szakmai függetlenségünk” megállapítást? Miért baj az, ha olyan játékost igazolunk – jó ha még Fradiból is – akiről tudjuk, hogy képes kettő értelmeset a labdába rúgni?Hallgatom érvelésed :)

   1. arra gondolt -szerintem – hogy nem az alapján igazolunk, hogy ténylegesen kire/kikre van szükségünk,

    Nem szakmai alapon döntenek.

    egyszerűen bekapcsolódtunk, a NER csapatok “játékos csere-bere” történetbe.

    Vidi,felcsút,fradi, stb ide-oda adják veszik azokat akikkel nem tudnak mit kezdeni ( lásd a cikket ami múltkor jelent meg a vidi kispadján ülő játékosok NULLA perc játékkal, magas fizetéssel)

   2. Mert nem egy koncepciozus igazolasi szisztéma rajzolodik ki ebböl az egészböl..

    Eltelik a nyar és a hianyposztokra nem érkezett még ember, de van hat csatarunk, a sorban az utolso a sajatnevelésü Cipf, a hatbol 3 nagyjabol ugyanarra a posztra alkalmas (Varga, L9, Kulach), mert Sannino elvileg nem szélsöjatékot jatszat.
    És még van egy-két dolog, de egyelöre kivarok.

    Ha mondjuk a Fraditol egy Otigbat jelentenének be, nyilvan jobb lenne a kedvem, mert abban lehetne latni a raciot.

    1. Otigba focis karrierjének vége! lassan 1.5 éve sérült a srác. Őt ne jelentsék be. :) Sannino azért nem játszat sztem szélsőjátékot,mert nincs kivel. Kukoc erre alkalmatlan..
     A védelembe én Temesvárit nevelném ki Nibával együtt, ha ők össze tudnának szokni, akkor belőlük jó páros lehetne. Ott van még Kovács Niko ő is beérhet. Lanzával és Vargával sztem nagyon erős lehetne a támadósor, variálhatni lehetne. Középpálya, a sérültek felépülnek is kiegyeneshet. Kérdés Sanyi mesternek van esze, ahhoz, hogy ehhez a kerethez alakítson taktikát, mint anno Rossi.

     1. Otigbat csak példaként irtam a posztja miatt.
      Ha leigazolsz ugyanarra a posztra több jatékost, mashol hianyposztok vannak, akkor arra nem lehet taktikat kidolgozni.

  2. én sem örülnék neki, de inkább amiatt, hogy lerí róla: a tipikus prosztó, unintelligens sztárocska

   1. Hasonlót akartam írni én is. Varga egy kibaszott pojáca.

 10. A nevek alapján nagyon jó és eredményes támadójátékunk is lehetne ezután, Lanza + N’Gog duó nagyon eredményes és hatékony lehet. A franciától sokat várok (meg kellene vele hosszabbítani a szerződését, még mielőtt lendületbe jön!), hogy végre lesz egy értelmes partnere Lanza személyében. + Moutari képességeit is jobban ki lehetne használni. Ő önmagában nem egy húzó ember, de nagyon hasznos láncszem lehet! Ha szerencsénk van a Kulach is megtáltosodik. Ha még a BH is a ratyi elleni megoldásait hozná (és odatenné magát rendesen)…

  Remélem Gazdi és N’Geri nézte tegnap a meccset (én csak pár percet) és látták, hogy 16-20-25m-ről hogyan lövöldöztek a horvátok. Ők is lőttek már 1-1 ilyet, gyakrabban kellene próbálkozni (az se baj, ha edzések után túlóráznak egy kicsit, hogy jobban menjen és legyen önbizalmuk!)
  A felsőház hétfőtől “biztos”, cél a dobogó! Sajnos a felcsut nagyon sanszos, azokat mindenképpen LE KELL szorítanunk a dobogóról!

  1. Lanzát irányítóként játszatnám, támadónak már lassú. És három csatárral nyomatnám…. Ngog, Moutari, Kulacs…. Szünetben mindig hoznám helyettük Lukácsot vagy Czipfet.

   1. Thibby szerintem ennyi támadót nem bírna el a csapat és 5-6 gólokat kapnánk meccsenként(jó,lehet közben rúgnánk 2-3-at,de kisegítve nem lennénk).

  1. Rákérdeztem egy fradi belsős ismerősömnél azt mondta Varga Roland nem marad náluk, többet nem mondott, így 90% hogy hozzánk jön…Jól elossza szakmai stáb a bejelentéseket, esélyes hogy őt is kölcsönözzük, egyelőre, egész biztos hogy lesz egy nagy szponzorunk és abból fogunk majd fizetni, azt is rebesgetik hogy egy építőipari cég…

   1. Sorry, de ebből az infóból egyáltalán nem biztos, hogy hozzánk jön. Ebből csak az tűnhet ki, hogy Rebrov még az utolsó magyart is kiírtja a Fradiból és Varga eljön. Ha igazagd lesz annak örülök, mert Vargát azért jó játékosnak tartom.A szponzorral meg csak csínján…futamodott itt már meg japán autóscég is. :)

    1. Legalább is egy magyarországi márkaképviselete.
     Bár egy autógyár állna be a csapat mögé. Lényegében tök mindegy melyik….

     1. Ez a zsolti gyerek engem idegesít. Ha vannak infói, ha nem. Nem tehetek róla, idegesít.

      1. Én is megértem(van ilyen).
       De azt tegyük hozzá,hogy ő egy korrekt gyerek,korrekt hozzáállással és korrekt hangnemmel a másik fél irányába(fradistaként).

       1. Igen, ez kétségtelen.

        Van olyan itt köztünk is akivel nem tudok megbarátkozni, kerülöm is a vele való kommunikációt. És nyilván van olyan, aki velem kapcsolatban érez hasonlóképpen…

        1. Én is vagyok így ilyennel itt,de a legjobb az egészben,hogy nem is olyanról van szó,akivel volt bármilyen fajta nézetkülönbségem(azokra nem haragszok,még durvább összezörrenés esetén sem),hanem egyszerűen nagyon nem az én világon az illető.

      2. megértem! de vannak infói! mondjuk elég gáz, hogy csepegtet, és aztán belöki, hogy “megkértek, hogy ne reklámozzak…”

       1. jó, nem azért mert betetted a printscreent, csak úgy megjegyeztem…

          1. West – Hungári Bau Kft. Építi is a Bozsikot. Felépíti, aztán beszállna szponzornak? Háát necces, mert ha leállnak az EU-s pénzek, akkor ezeknek az építő ipari cégek is megdőlnek.

          2. Megjegyzem sem azt nem ők döntik el, kit/mit szponzorálnak, sem azt, hogy mennyit kell belerakniuk. De ezt te is tudod. Ha leállanak az eu-s pénzek, a legkisebb problémánk lesz a whb csődje.

          3. Persze tisztában vagyok, hogy az egész magyar foci kézi vezérelt. Én is arra akartam utalni, hogy a nagy állami függőség az komoly gondot okozhat a kluboknak is. Abban a pillanatban ugyanis, ha ez a mostani rendszer megroppan valami okból, jöhet a dominóelv és a nem piaci működés miatt, akár csőd is. Ezért látnám én jobbnak azt, ha valami külföldi multit lehetne ide hozni szponzornak, ez viszont álom kategória.

          4. Nem lehet külföldit…. Csak ha van magyarországon érdekeltsége. Ha van akkor viszont az állam ráhatással van kinek adjanak szponzori pénzt. Ergo csak az kap szponzort akinek az állam engedi. Hemynek ebből lett elege.

          5. Viktoré, ne hülyéskedj
           itt minden Viktoré, még te is, csak nem tudsz róla

          6. OTP Bank liga XXXVIII. forduló
           Bp. Honvéd WHB Fc. – Fehérvár Mol Tanker 2019 Kft Fc.
           vezeti: Karakó “the big dick” Ferenc
           2019. május 35. 23:59 perc, Legújabb Melegkúti stadion

          7. MVM-Főtáv-Csatornázási Művek Ferencvárosi Torna Club

       2. Zsolti a mi Thibbynk :) Éni s el eltévedek az fradi fórumra és olvasom a srácot. Mindig basztatják, hogy az Oxygén wellnesből szerzi az infókat. :) Két igazolásról beszél, vargán kívül ki lehet a másik.

        1. Zsolti az ő Thibbyjük helyesen . :)
         De nekem csak egy infóm volt a hosszú évek alatt amióta itt vagyok. Igaz Lanza bejött de tuti helyről volt az infó. Másról nem tudok, nincs is informátorom. Lanza a vakvéletlennek tudható be hogy összeakadtam egy illetékessel. Ezúton is köszönöm neki hogy megosztotta velem.

         1. Nagyrészt jó helyről informálódtál!
          De azt ugye tudni kell, hogy egészen mostanáig inkább az volt a helyes megfogalmazás, hogy nagy az esélye Lanza érkezésének.
          Aki ezt tutira vette, az igazán vakmerő volt, mert ez messze nem volt biztos még tíz napja sem, nemhogy egy-másfél hónapja!

          1. Ez a komment is szurkolóként született,vagy csak félig szurkolóként? :)
           Sejtetsz-sejteszt közben-közben.

         2. Olasz már amikor ki volt rakva a csapatból tavasszal már akkor el akart menni a fradiból.(vissza hozzánk)Akkor kezdődött az egész sztori.Egész nyáron ment az egyeztetés, csak idő kérdése volt, hogy vissza fog jönni.De elötte arra is kiváncsi volt, hogy mi lesz a szurkolók reakciója, tehát velük is volt egyeztetés.

          1. Egy hete, és azokkal akik a megbeszéléseken ott szoktak lenni

          1. Hm……
           Volt róla szó.
           De inkább csak a Hefler menjen….

         1. Minek ide Botka? Maradjon a Ratyinál, inkább játsszon, ha kell Kovács Nikó..

          1. Ott a posztján King,a jelenleg sérült Mezghrani és az általad említett.
           Botka be sem férne a csapatba sztem.

       3. Latabár zöld gyúrós kiadásban. 😎 Bár Latyi sokszor még Zsoltinál is kevesebb infót adott.

        1. 1; Azt, hogy kevesebb infót adok, azt köszönjétek azoknak, akik nem elégedtek meg az infóval, hanem még nyomozási kényszert is éreztek a valódi kilétem iránt.
         / Nem feltétlen csak Hunorékra értem! /
         2; Az infókat szinte soha nem 100%-ban toltam felétek, hiszen minden akkor lesz tuti, amikor azt bejelentik, vagy még akkor sem / lásd. Hemi és a Toyota /!
         3; Amikor valaki hitelesnek tűnik, bizalmi értékrendemben elől jár, akkor egy lebegtetett ” valaminek ” is nagyobb lehett a valóságalapja / ha azt tudjuk értelmezni is :) /, mint pl a ” van pénz szarásig ” lózungnak, szerintem! :)

         1. “Nem feltétlen csak….”
          Ne kezdjed már megint,mostanában jól elvagyunk.
          /Semmiféle nyomozás,vagy nyomozási kényszer nem volt részemről irányodba.Hidd el,teljesen nyugodtan megmondanám ha lett volna.Ez kizárólag a te vicces agyszüleményed.Mondjuk,azt azóta sem értem,ezt mégis miből gondoltad és honnan vetted,de mindegy na./

          1. Áhh, hidd el, nem rád/rátok akarok rossz fényt vetni!
           De a tény az tény, sok dolog történt akkor / bizonyára olyan is, amiről Te nem tudsz /, ami nyomozásra utaló jel volt. Azt sem tudod, tudjuk letagadni, hogy még Hanta is felszóllított benneteket, minden ilyen irányú cselekedet v szándék kerülésére is! Tehát akaratod/szándékod ellenére is félreérthető voltál ezzel kapcsolatban.
           De a francba is, hagyjuk már valóban, mert szándékosan hangsúlyoztalak ki fentebb, hogy nem kizárólag Te vagy a hunyó!
           Nem haragszom Rád! … Neked / is / köszönhetem, hogy egy spontán mezei szurkerként lehetek itt jelen. Teljesen rendben van ez így! Majd megyek egy sörrel. ;) :))

          2. Ja! Tudod, hogy amiben egyet értünk, abban ” jól elvagyunk ” amiben pedig nem, abban ” öntjük ” egymásra, emberi mivoltunkból nem kivetkőzve. És ez így van jól! Ézért csíplek! ;)

          3. Nem-nem.
           Amiben nem értünk egyet,abban is jól elvagyunk mostanában,ha figyeled. :D

          4. Abszolút nem gondolom,hogy manapság rossz fényt akarnál rám vetni.
           Amire te gondolsz az az,hogy Hanta felszólított : “ne utalgassunk nicknév alapján senkire”. Én utaltam rád kommentben,abban nem volt semmi félreérthető.
           Utaltam,azt vállalom is(emlékszek jól).
           De az nem igazán nyomozás. :)
           Szerintem. :)
           Azt is tisztázzuk(fentebb szóba került),hogy nálam nem az infó lebegtetés aránya volt nem megfelelő,hanem nekünk elég erősen eltértek a nézeteink egyes dolgokban és ebből voltak a feszkóink,ha emlékszel rá.
           De egyébként én sem haragszok(akkor sem haragudtam) és mostanság más sem haragudhat rád,mert elég sokat fejlődtél pozitív irányba. :D
           “Spontán mezei szurkerként lehetsz itt jelen….” Naneee. :)
           Tőlem bárhogyan jelen lehetsz nyugodtan. Szurkolóként,klubért
           dolgozóként,bárhogy. Ez most nem utalás akart lenni,mielőtt megkapom,csak azt jelzem , nekem nyolc. :)

          1. Nem tudtam, hogy tudod, hogy román anya és zsidó apa gyermeke vagyok…
           Bár, sejthetrem volna, miértis nem csípsz!? :)))

          2. Harry Potter, tudod?! ‘Tudjukki’ mert nem mondhattak ki a nevét 😁
           Ezek szerint… 😁

          3. Amikor J. K. Rowling és Rejtő Jenő osszeér. Fura helyzet…

 11. Nem tudom, volt-e már: a mai NS szerint Zöldesi Illés jöhet kapusposztra Kisvárdáról. Nem akarom megbántani, sohasem láttam még védeni, de a korábbi Felipe-hírek után a hajdani Kovács Attila-igazolások ugrottak be, amikor kiestünk. Beígérte, hogy elhozza a Szolnokon akkor parádézó Kotulát, de miután nem tudtak megegyezni, akkor már hozott valakit Szolnokról (Fedor Ottót), talán hogy telekocsival tudjanak hazahajtani a 4-esen

  1. Még akár jó is lehet. Tavaly végigvédte az NB II-t a Zetében. 21 éves, Berlánál stat alapján jobbnak tűnik.

   1. Kétszer hozta fel az NB I-be az aktuális csapatát, U válogatott, bejöhet.

    1. de akkor ilyen alapon miért nem jó a Berla a Horváth mögé? Ha már hozunk kapust ideiglenesen, az akkor valami tapasztalt róka legyen…

     1. Lehet, hogy egyes számúnak szánják. Nem láttam még védeni, de úgy gondolom, hogy ez lehet mögötte. Második és harmadik kapusunk már van. Csak így van értelme. Reméljük a szerb k.edző megnézi alaposan.

     2. 👍
      Ez a fajta elv kellene már vezérelje vezíreinket is!
      Vagy klasszisokkal jobbat, vagy egyébként mi értelme?!
      Ráadásul még azt sem érti a sok középszer-alja zsoldos, hogy: ” HARCOLJATOK, HARCOLJATOK! ”
      Aztán a nemzetközi 2-3 körből meg pofaégéssel szállunk ki! :(

  2. Mondjuk a Kotula sem segített volna sokat, de Fedor Ottó így is örök klasszikus (no és a vele érkező Balogh Pál!)

  3. Kettes kapusnak?
   Andris mögé? (Nyilván ha bevethető lesz)

  4. Ide “rendes” kapus kell, nem ígéret. Bogdán vagy Felipe. (Horváth mikorra lesz hadrafogható? Írhattam volna, hogy ha már ennyire “zöldülünk” visszakölcsönözhetnék az ücsörgő Grofót (nem elírás – a trollfocis dalszöveg miatt :)), de a kapus egy bizalmi poszt, és a közelmúltja miatt nem szeretném többet a kapunkban látni, fejlődjön csak tovább szakmailag párban Endivel.

 12. Most ha valaki megint eldurrantaná a Varga Rolis képet, szerintem még csakfocin is kint lenne. :D

 13. Én bízom benne, hogy a jövő kapusa nálunk a három éven belül az első csapatba is berobbanó Megyeri Gábor lesz, aki most az u18-as válogatottban is ott van és nagyon tehetségesnek tűnik.. (Ha Berla nem válik be topszinten.)

  Varga Roland engem mindig is Egressy-re emlékeztetett alkatában, mozgásában és játékstílusában, igaz Varga jobblábas.. Ugye, emlékeztek Egressy kispesti mini-karrierjére?
  https://youtu.be/8iVvsy2JQcc?t=25

  1. Megyeri-témában legyen igazad! (vagy Berlában ne ☺️)
   Egressy/Varga: a játékstílusukban tényleg van hasonlóság, de előbbi a régi vagányokat nyomokban tartalmazó kedves csibész volt, utóbbi meg egy nagyarcú primkó, egyszerű, mint a vajaskenyér

    1. Mármint a primkó? Hát lehet, de ha az is, nagyon más szint. Vargától még nem hallottam mást, max. az NS közhelyszótárát. Lanza azért hozzá képest toronymagasan tud kommunikálni, persze lehet, hogy csak mert más futballkultúrából jött, és megvan a gyakorlata

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.