Napikispest 2019.08.14.

meccsidőpont // jövő héten nem vasárnap, hanem szombaton hattól fogadjuk a Debrecent, mert, ugye, a Fradi átesett az EL-be, és az EL csütörtökön játszik, tehát a bajnokságban átkerültek vasárnapra, és mivel mindkét csapat meccsét tévésnek jelölték ki, így mi átkerülünk a szombati idősávba, a Fradi meg a vasárnapiba. Így mennek ezek.

Batik // egy meccset kapott, kihagyja a Kisvárdát. (sebaj, a régi hetes újra a pályán lesz.) (jó, annyira nem sebaj, hiszen mint azt tudjuk, Craiován Batik megérkezett Kispestre!)


MFA-játékpercek a bajnokságban (a Honvédban) //

összes perc
arányában
összes percátlag
perc/meccs
MFA22,26%44062,86
légiós48,96%96869,14
magyar*28,78%56981,29

*_ Kamber és Lovric a magyarok között szerepel. | MFA: Berla, Gazdag, Banó-Szabó, Cipf

“Napikispest 2019.08.14.” bejegyzéshez 313 hozzászólás

 1. Azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha összevonnák a magyar, a román, a szlovák, a horvát, a szerb bajnokságokat.

  50 millió ember, 20 csapatos bajnokság, úgyhogy a spanyol, az olasz, angol ligákhoz hasonlóan az első 3-4-nek automatikusan a BL-be kéne indulnia.

  Ez azt jelentené, hogy a magyar bajnokságból kb. 5 csapat indulhatna: Fradi, Debrecen, Honvéd, Újpest, Vidi.
  Aztán a megmaradt magyar bajnokságból a legjobb 1-2 váltaná a legrosszabb magyar csapatokat.

  Szerintem ez izgi lenne.

  1. Nem rossz ötlet ez, csak sajnos ellenemegy a “kedves” uefa törekvéseinek, hogy a nagy európai klubokat támogassák. Valamint a nagy klubok sem akarnak komoly konkurenciát a saját kávéházukba. :( Így marad a Kelet-európai szomorkás számunkra és az örök remény, hogy majd egyszer lesz még jó foci Magyarországon. 30 évvel ezelőtt a spanyol csapatok spanyolok voltak zömében, az angol angol stb. és a magyar csapat is magyar volt. A tegnapi fradi meccsen a himnusz eleneklese a csapattal is eléggé szürreális élmény volt, csak úgy mint amikor azt mondta a kommentátor, hogy a magyar csapat így a magyar csapat úgy…

   1. Az még sajátosabb, amikor úgy fogalmaz: a magyar játékos dobhat, a bolgár játékos szabadrúgása, közben egy ukrán szerel éppen egy brazilt. Még leginkább épp a Dinamo Z. kivétel: ott valamivel jobb eséllyel valóban horvát játékos van lesen, amikor lesen van valaki a horvát csapatból.

    1. sajnos, emiatt akarják úgy átformálni a labdarúgást, mint az amerikai sportok, amelyek nem nemzetek szintjén, hanem városok szintjén versengenek, ráadásul nem is nagyon van ott kieséses rendszer…
     Most növekedhet tovább a szakadék, ezért írtam ezt a javaslatot, hogy valami lépni kell.

     Brutális, hogy milyen összegek röpködnek, 100-150 millió eurók egy-egy játékosért.

  2. Ha benne vagyunk jó ötlet, ha nem, rossz. :)

   Komolyra fordítva, természetesen jó ötlet, de már bocs, igen naiv. Utoljára gyerekkorunkban hittünk az ilyesmikben. Ma már tudjuk, hogy működnek a dolgok: eleve a nagyok nem engednék ezt, de ezek az országok (minket is beleértve) nem elég gazdagok ehhez és sajnos nem elég kulturáltak és eltökéltek ahhoz, hogy egymással így együttműködjenek.

  3. Ha rendszeressé válnának a román-magyar, szerb-magyar, stb. meccsek, talán kicsit konszolidálódhatna is a helyzet, mert “szoknánk” egymást. Persze ki tudja, ez intelligencián múlik.

  4. Az a baj ezzel a felfogással, hogy közben meg a Real Madrid, a Barcelona, stb. mesterségesen lelopja a Kelet-európai futballszurkolókat és a mi csapataink nem tudnak felfejlődni, csak még nagyobb a távolság.

   Tehát valamit lépni kell.

   1. Egyetértek, bár 5-6 ország a távolságok miatt soknak tűnik. Egyelőre elég lenne egy szlovák-magyar-szlovén/horvát liga.

    1. Azért olyan hatalmas távolság nincsen, pl. Pozsony és Belgrád, vagy Pozsony és Bukarest között nagyjából akkora a távolság, mint Berlin és Köln, vagy kisebb, mint Párizs és Marseille között..

     1. Minden attól függ, hogy mely csapatok kerülnének be. (távolság)
      Ha az az érdekünk, hogy 5-6 magyar csapat játszon a kiemelt ligában, akkor egy 15-18 csapatos bajnoksághoz elég a 3 ország.
      5 év után át lehet gondolni a bővítési lehetőségeket. Picit korrigálnám az előző kommentet: horvát helyett mindenképpen a szlovén ligára szavaznék harmadikként. (attól tartok, hogy persze a megvalósításban a Mészáros érdekeltségek elhelyezkedése lenne a döntő, nem a realitás)

  5. Szerintem nem a bajnokságot kellene összevonni, hanem a kupákat.
   Nemzeti kupák helyett lehetne Közép Európa Kupa. Magyar, osztrák, lengyel(?), szlovák, cseh, horvát csapatokkal.
   Gyöztes BL csoportkör, runner up pedig EL.
   Ehhez annyit utazgatni sem kellene…
   De azért lenne pár izgis teltházas meccs :))

  6. Botrány, és egész évben több ezer kilométeres utazgatás.

   1. Az utazás csak annak lenne probléma aki jár meccsekre. Mint pl., én (az igaz, hogy most nem pofázhatok, mert idén az összes kupameccset kihagytam). De előbb-utóbb kialakulna egy szervezett buszos, stb. utazási lehetőség, nehézségek csak az elején lennének.

 2. Batikot, valahogy megszerettem.
  Furcsa ezt így kimondani. De igaz.

  1. Én a keresztlabdáit és az indításait csodálom leginkább :-)

  2. Mert jó és még hajt is. Ha sikerül teljesen kizárnia a könnyelműsködést a játékából, válogatott lehet. Ha nem, nem. És mostanában szerintem sikerült.

   1. Én nem így látom. Szerintem nem jó, de legalább hajt. Az akarattal erősen kompenzálja a tudását, csak előfordul, hogy ez nem elég.

  3. Nem kapkodtad el, annyi biztos. A hozzáállása miatt nekem már az érkezése után szímpatikus lett.

   1. Nekem is kb. idén tavasztól lett szimpi. Lényegtelen bár, de általában én is mindenkivel tartózkodóbb vagyok.

   2. Áááá, ne is mondd, az a helyzet, h. későn érő típus vagyok… Általában időre van szükségem, mint Pamelának a Dallas-ban.

  4. Már az első itteni meccsein látszott, hogy nem alibizni jött ide, mint Skvorc.

   1. Kukac helyett 1 bal védő kellene olyan, mint King vagy Mezga, akik felfutásban is jók

     1. ja… :/
      ui.
      úgy tűnik amióta el akartuk hozni, azóta felfedezték, h van 1 ilyen is a keretben…. :)

      1. A pénzéhes Hangyát és a belterjes NB1-et elfelejteném. Kicsit körülnéztem a transfermarkton és rengetek szabad, klub nélküli játékos van Kukoc pozíciójában. Csak a 2019. júl 1. óta szabad játékosokra szűrtem és sok olyan van – dél-amerika, európa, afrika – akik sztem jók és beválhatnának, legalábbis jobbak, mint Kukoc. Érdemes lenne szemezgetni és lehet olyat találnánk, akik jó pénzért később el lehetne adni. (Volt példa erre: Abraham,Diego, Abbass, és ugye Lanza)

       1. Pont ugyanígy gondolom!!!!
        A faszom tele van, hogy 10 játékost pörgetünk körbe-körbe az nb1-ben. Lassan mindenki játszott már mindenhol, ha nem lenne rajtuk egyforma mez, nem mondanánk meg éppen melyik csapatban fociznak.

          1. Ha az olasz vonalat akarjuk nyomni, akár, de azért vannak ott jobb játékosok is. Szabadon igazolhatok, így csak velük kell megegyezni. (Feltéve ha van zsé nálunk és komolyak a szándékok) Én tennék egy próbát, már csak azért is, hogy ezek retartáld zöldek ne azon élvezkedjenek, hogy fiókcsapatuk vagyunk, csak mert egy volt játékosunk vissza mert jönni, mert itt jobban érzi magát.

       2. csatár poszton is még számos nagy név van , de oda már nem hiszem , hogy jönne bárki is elegen vannak

        1. Sztem csatár szinten ok vagyunk, ezekkel a játékosokkal már ott azért villantani tudni kell Sanyi mesternek. Amit én elhibázott dolognak tartok az a középpálya nem megerősítése. (Egerszegit, Banót, Hefflert hagyjuk, sajna bizonyítják, hogy nem NB1 szint és ide sorolom az akarat gyenge Hatirát is) Kp-ra kellett volna egy agy és egy kőkemény ütkoző ember. Illetve a védelembe 1 vagy 2 Tandia szintű egyén és jók vagyunk.

       3. hangya itt inkább, mint bal védő/futó karakter szerepelt.
        de teljesen jó a merítési terület, amit felsoroltál,
        nem hiszem el, hogy le kellett blokkolni hangyánál…vagy ő jön vagy senki.

  1. Pont most akartam belinkelni én is :D Nagyon jó lett most a kedvem! Köszönöm a stábnak!

 3. NSO komment:
  torins66
  Az, hogy pontosan mi lesz, az tényleg nem tudható. Mindössze annyi, hogy már hetekkel ezelőtt a fradi engedélyével tárgyalt 3 fradi játékos a kispestiekkl. Dani, lanza és varga. Akkor úgy tűnt, hogy varga és lanza azonnal csapatot vált, dani szíve pedig inkább paksra húzott. A helyzet pedig egyszerű. Rebrov vargára sem számít, de ennek már korábban is nyomatékot adott, most a blben a 6 meccsen kapott kb. 60 percet. Lehet hogy még menni fog kicsit ez a szappanopera, de itt már úgy is csak a pénz miatt mehet a meccs. Rebrov már passzolta.

 4. közben levették az nso-ról a hírt, valószínűleg ők is kaptak fülest, hogy semmi nem igaz a hírből

  1. nb1.hu:
   “A SZURKOLÓK PEDIG AZT VÁRJÁK, A SZOMBATI, 110. SZÜLETÉSNAPOT ÜNNEPLŐ KISVÁRDA ELLENI BAJNOKIN AZ OLASZ TÁMADÓVAL EGYÜTT MUTATKOZHAT BE.”

   Csak blog komment:
   “Kertész Péter Döme Sanya • 2 órája
   Várda ellen kezd-e :)”

   Na tessék, teljesen korrekt. :))

 5. Ben Hatira jön vissza? Az instagramján van egy tegnapi “back on track” bejegyzés..

 6. Lati!
  Szurkolóként mit gondolsz,jön még játékos a fradiból ebben az átigazolási időszakban?

    1. Na,megjött!Èjjel-nappal lesben àll.Egy s9rt hozott a konyhàra,mert csalàdban nem hùzgàljuk le egymàst. :-)

  1. Szurkolóként?! :)
   Foggalmam sincs! :)
   Itt, lejjebb reagált Neked a legnagyobb benfentes. Szerintem tőle hiteles infókat kaphatsz… :)

   1. Én most téged kérdeztelek. :)
    Akkor mindegy milyen titulusban,de tudsz valamit?

  2. Na jó!
   Szurkolói véleményem; Nagy és buta divat lett most játékosokat hírbehozni különböző klubokkal! Nagyrésze ezeknek a híreszteléseknek nem másból fakad, mint ráérő és szórakozni vágyó egyének ” kreatív képzelőerejéből “, amit szinte tényként közölnek!
   Ennél már csak az nagyobb gáz, hogy különböző médiák ezekre a jobbára szándékosan kreált hülyítésekre azonnal le is csapnak, mint gyöngytyúk a takonyra! Na innentől meg már majdenem félhivatalosként kezeli a változást váró és abban reménykedő szurker.

     1. Nincs mit nem érteni,de viszont mindenben azért nem értek egyet.

      Mindegy,ha nem hát nem. :)

   1. Nem, tudom, mert mindenki össze vissza írogat a kattintásért.😎

    1. Az üllői129-en nem értik, miért nem télen megy, mert ha mondjuk összejön az EL, akkor az nb1-ben meg a magyar kupában tutti játszana eleget az ősszel.

     1. Akkor padozik tovább…lehet megijjedtek, hogy Zubkov és Isael nem nagy ászok és kell a vésztartalék.Amúgy amit most játszik a Honvéd, abban nagyon nem is lett volna helye, ha csak Sanyi mester nem áll át más hadrendre.
      Számomra azonban undorító, ahogy a fradi fórumon lenéznek minket, hogy mi lettünk a fiókcsapatuk, hogy nincs pénzünk ezért csak kölcsönbe veszünk játékosokat és hogy ők mentenek meg minket a kiesésétől a játékosok átadásával. Egy valamit elfelejtenek, hogy korábban ők voltak a mi fiókcsapatunk: Botka, Gróf, Lanza, illetve, hogy pénzük nekik is a NER miatt van. Szánalmas banda.

      1. Amit ez jól mutat, az egy dolog: a kapkodás. Amikor a sok pénztől megháborodott újgazdag gondolkodás nélkül három színarany bidét vesz ugyanabba a fürdőszobába…

      2. Ugyan már, ha innen megy oda valaki, akkor az a dolgok rendje, mert a kiscsapatból megy a nagyba, ha visszafelé, akkor fiókcsapat. Bugrisok. :)

      3. A legszebb, hogy magukénak érzik akár a saját nevelésű játékosainkat is! Mit gondolunk, hogy Lanza Kispesten akar focizni? Atyaég ennyi birkát csak a fradi tud maga köré vonzani! Bégetnek ezek mindennek!

       1. Nyugodtan oltsd le őket,hogy Lanza márpedig itt akar focizni.
        Azért tiplizett onnan,ahogy lehetett.

        1. Könnyen kitiltanak…. Engem egy – két komment után kibasztak :) pedig nem is írtem durvát

         1. Igen szoktam figyelni hogy a 129-en minden bejegyzés kommentjeiben elökerülök. Keresztfiam is küldi néha a bejegyzéseket ahol keriapu megjelenik.
          Néha túlzásba viszem de annyira rühellem a fradit és az egész “nemzet csapata” jelenséget hogy ökölbe szorul tölük a kezem és csikorognak a a fogaim. Kivételezett hányinger klub. Édesapám nevelte belém ezt, ő is hatalmas Honvéd szurkoló volt még látta Puskást is….szóval ő is allergizált a zöld színre.

          1. Nekem fater,nagyfater is nagy Honvédos volt,de a zöldutálatot nem kellett belém nevelni.
           Jött az magától. Méghozzá elég durván. :)

       2. Látom húzod az agyukat,jól teszed. :D
        A sötétződ társunkat emlékeztesd már mit mondott Lanza,miután a ratyiba igazolt tavaly : “Ő egy közülünk”. Semmi látnivaló. :) Elment lehúzni a fradit,most meg visszajött szeretett klubjához.
        Ennyi.
        Nincs itt semmi sz.pkodás.

     2. Amúgy te mi a fenének jársz az üllő129-re? :) Ennyire mazó vagy? :) Hogy azok ott milyen sötétek baszki…bele bele olvasok néha és borzalom az a felsőbbrendűség ami onnan ered. Röhögnék, ha valóban jönne Varga. Sztem ezek ott kollektív öngyilkosságot követnének el. :)

      1. Az az oldal időtöltésnek és agysejt rombolásnak teljesen tökéletes. Én is fel – fel nézek oda, és már sokszor elgondolkodtam, hogy beregisztrálok és a Kispesti megszólalásaiknál elmondom a véleményem ,de aztán eldöntöttem, hogy annak sok értelme nem lenne. Mordor földje az!
       Köszi elismerő szavaid! Varga dolognak nem is néztem ennyire mögé, ahogy te leírtad, de ez így még inkább vicces, hogy egy volt újpestit sztárolnak. Mielőbbi gyógyulást és találkozzunk mielőbb egy Kispest meccsen!

  1. Most már akkor jelentsék be és nyugodjon le mindenki a picsába!

  1. 20 éve a Vasas nemzetközi túrán járt Kolumbiában. Lehet hogy az egyik edzőmeccs után Váczi Zoli egy bórgőzös pillanatában megdugta a helyi Isaurát :)

 7. https://nb1.hu/hazai-labdarugas/eldolt-varga-roland-sorsa
  Ezeket ott szerintem megsütötte a nap.
  Egy valamit szögezzünk le! Mi nem akarjuk Varga Rolandot! Ha jön ok, ha nem jön az is ok! Azért ne ferdítsünk kedves NB1.hu. Tisztelt Nagy Benjámin Úr. Mi Kispestiek nem vagyunk annyira rossz helyzetben, hogy egy Varga Rolandot tekintsünk megváltónak. Kezd most már kurva idegesítő lenni az, hogy a Fradi játékosok azok, akik mendova elviszik a fényt. Írjanak inkább arról, hogy leszoptak a dinamótol és most azzal álltatják magukat, hogy ez még nekik nem az aszint, mert ugyebár a dinamó ennyivel- meg annyival drágább játékoskeretét tekintve. Kérdezem, hogy ez érdekelte a Linz-et a Basel ellen vagy a Krasznodard a Porto ellen? De mondhatnám, hogy a Kispest sem bőgött le egy nála majdnem 3or drágább román csapat ellen sem.

  1. Eltúlozzák már a dolgokat,az tény.
   Ettől függetlenül sokat nem fog játszani Szerghijnél 😅 és előbb-utóbb muszáj lesz mennie,ha nem akar lenullázódni teljesen. Ott neki nincs jövője.

      1. azert vannak jok, tudomany es gazdasag temaban is. plusz oknyomozas atlatszo, ahol rendre kikert / kiperelt anyagokkal van alatamasztva az írás.

       1. ez eléggé átlátszó… :) amelyik újságíró csak 1 oldalon talál korrupciót az nem lehet hiteles.
        persze…amúgy az index is tök érdekes néha, de aztán jön pár szokásos politikai téma és indexes megközelítés és hányinger…
        szóval így működik ez mind2 oldalon… :/

        1. ez nem oldalfuggo, hanem az epp aktualis kormany hova rakja az eus es adopenzeket.
         ez kozhasznu, mar ha erdekel hogy hova megy a penzed.

  1. online ujsagokba kell ilyen semmirol szolo cikk, hangzatos cimekkel, mert abbol jon a penz.
   plusz nyilvan vedeni kell a fradit is, mert egy cegcsoportba tartoznak.

   1. Értem én, hogy miért kell, de ezt olvasva a szekunder szégyenérzet fog el. Már nem is a propaganda a baj, hanem hogy annyira kellemetlenül ciki/gagyi, hogy a szekunder szégyenérzet fog el az olvasása közben. Mintha alsótagozatos óvodások írták volna.

    1. ugye nagyon sokan felmondtak mikor a part atvette az origot, ezzel parhuzamosan csokkent a szinvonal is.

     1. rajtad nevetek, mert én ezt nem írtam.csak annyit ,hogy jó szar az origo színvonala

     2. azért az origot ne vigyük már le a 24.hu szintjére, plíz… Nevüket nem vállaló gyáva férgek járatnak le embereket..

       1. dehogy, az újságíró is pénzért dolgozik. de vannak határok
        vagy szerinted a magánnyomozó és a bérgyilkos az ugyanaz, mert mindkettő megrendelésre dolgozik?

   2. Ennél a cikknél sokkal felháborítóbb az ugyanott olvasható híradás Takács Béla haláláról, akit az FTC játékosának neveznek. Miközben nálunk kb. ötször annyi meccsen szerepelt.

   3. Az újságírás, ( nem általánosítva ) egy egészen furcsa, nem túl érdekes, viszont igen gusztustalan prostitúció.

    1. ennyi és qrvára felesleges dolog volt ezt ide belekeverni úgy, ahogy lentebb sikerült.

    1. Mákos a Fradi az idén. Ludogorec rém gyenge volt, aztán egy máltai amatör csapat. A Zágráb mondjuk rábaszás…. Aztán kapnak egy litván bajnokot…. Mák

     1. Várjál a mákkal, simán kieshetnek zöldek, ha Maccabit kiverték, és megjegyzem Zalgiris se volt annyira rossz..

      1. Azért ez most nagy esély a Fradinak, csak az a nagy kérdés ki fog gólt lőni náluk..

   1. Amennyiben bejutnak, természetes lesz, viszont, ha kiesnek, az égő lesz rendesen. Nekünk az sem baj, ha bejutnak, forgácsolódik az erejük (lásd, tavaly Vidi).

    1. Én arra szavazok jussanak be, bajnokságban, hátrányuk keletkezne belőle, bár lehet akkor júliusig tartana a szezon

  1. A Zalgiris nagy csatában van a Suduvával a litván bajnoki címért. Felértékelődik a Z.V. kiejtése.

  2. Olyan döbbenetes mázlija van a Suduvanak hogy leírhatatlan. Érdemes nézni.

   1. mi a faxt veszíthetnénk…? :)
    max még látnánk valami védekezést is..

 8. Szeretném megkérdezni, hogy mi a bánatosnyűnyavajára várnak a kedves szurkolótársak????? 44 órával az első hazai meccs előtt (ahol mellesleg a Klub 110. szülinapját ünnepeljük), még mindig 3100 jegy van!!!! Komolyan …

  1. Nem lettünk gazdagabbak. Szurkolói tömeget teremteni egy évtizedes munka, lásd: Fradi

   Meg nem ártana az sem, ha kicsit Kispestet is rendbe szednék, mert egy szegény városrész.

   1. Hát ezt most nem vágom. A fratyi elvileg az élcsapat itthon, a koronaékszer (broáf), de pl. Ferencváros, a körúton kívüli, revitalizált foltjain túl korántsem a csillogás szinonimája… Rózsadombnak, Hegyvidéknek sincs saját csapata. Nem hinném, hogy ezen múlik.

    1. Nem tudom, hogy voltatok-e már pl. Miskolcon… :) Kispest Miskolc sok részéhez képest maga a Rózsadomb, mégis inkább az emberek az utolsó pénzüket is meccsjegyre költik(legyen az foci, hoki, kosár) mert legalább kikapcsolja őket arra a 2 órára a mindennapi gondokból. Jó, értelemszerűen nem a mélyszegénységben élőkre gondolok, de az átlagfizu az itteni fele, ráadásul a jegyárak általában magasabbak is, mégis mindig sokan vannak, ha van épkézláb csapat. Tudom, mert ott nőttem fel Borsod kellős közepén. Szóval szerintem ennek tökéletesen az ellenkezője igaz. :)

     1. Sajnos ott a ~70-es éveket írják… Más “örömük”, lehetőségük nem-nagyon van….

      1. Van még a kocsma, illetve a kettő mindenféle kombinációja. :D

      2. Két hete láttuk, hogy van más örömük is. :) Krokodil, szipu, heroin, alkohol. Miskolchoz képest a Hős utca egy elvonó. Nem csatangoltunk a városban, csak egy gyors étkezés a plázában és irány a stadion, mégis rengeteg zombit láttunk.

   2. Szurkolói tömeget a jó foci teremt szerintem, bár itt teltház esetén sem beszélhetnenk tömegről kb 4000 hazai.. ugyanakkor ne mond nekem, hogy csak Bp nincs 4000 honvédos aki most nincs szabin.. 110 éves a Klub, ugrálóvár, vattacukor, sör, virsli, stb.. nem hiszem, hogy pl. a gyerekesek ne jönnének.. azt meg nem is értem, hogy jön ide Kispest szegénysége, ami persze relatív sztm.

    1. Én nagyon kiváncsi lennék arra, hogy van-e egyáltalán 4000 különböző ember, aki kint volt az előző szezonban legalább egy Honvéd meccsen (hazai szurkolóként). Az átlagnézőszámunk ugye 1911 volt (kár, hogy nem kettővel kevesebb), de én úgy érzem, hogy ebből az 1700 emberből (levontam 200 vendégszurkolót) a többség azért rendszeres meccsrejáró, szóval neccesen jön ki egyáltalán a 4000 is. Meg hát sajnos az, hogy valaki honvédos, nem jelenti azt, hogy egyben meccsrejáró (pláne, hogy minden meccsre járó).

     Nem tudom, hogy van-e valamilyen ilyen statisztika a klubnál, de biztos nagyon érdekes lenne ránézni – más kérdés, hogy amióta nincs klubkártya-kényszer (hálistennek), azóta pontosan nem lehet lemérni, hogy hány egyedi látogatónk volt.

     1. Elvileg mérhető, mert személyi így is kell a jegyhez, vagy ha neten veszed, online regisztráció.

     2. Na de miért nem meccsre járó?? Ezen kell dolgozni, felmérni, tenni ellene .. 1,8M es városban lakunk és nem beszélek a kegközekebbi pest megyéről!!!

     3. Sziasztok!
      Régi honvédos vagyok, még az öcsémmel jártunk mecsre a 90-es évek elején (5-6 ezren mindig voltak). Nyomon követem a honvédot de nem járok ki. Rengeteg ilyen emberke van még. Akkoriban az aranyért verekedett a honvéd általában. Nyilván pár ezer ember még mindig benne lenne a csapatban.

      1. De miért nem jössz holnap? Jó lesz gyere! Kb egy korúak lehetük, hihetsz nekem.😉

   3. Szurkolóink nagy része biztosan nem a kerületből kerül ki. Jó/ eredményes foci kellene és a marketingeseknek valamilyen módon trendivé kellene tenniük a Honvéd nevet. Nem fradi szinten, mert az a tapsikolós bugyuta tömeg számomra taszító, aki a horvátok ellen szépen hazaindul 0-3-nál. Sztefo kolléga által leírt nagycsaládos problémát is meg lehetne fogni. Ha a gyereket megfogja a közeg, a hangulat, úgyis többször fognak kijönni meccsre.

    1. ha nem fradi szintet akarsz, akkor a kerületben és a környékén kell a klubot a lokálpatriotizmus jelképévé tenni. lehet fáj a vidéki szurkolóinknak, de az egyetlen esetben van társadalmi haszna a versenysportnak, ha nem vásárlócsoportot hoz létre, hanem valódi, hálózatos közösséget. máskülönben ott a fradi és a fogyasztói mámor, ahol a valahová tartozás és a siker élménye megvásárolható, amikor pedig nem kellemes fradistának lenni, egyszerűen hazamész. bár a nertől nem érdemes mást várni, hát egy rohadt neoliberális banda az egész

  2. Nyaral a nép. Meg az utóbbi két forduló sokak kedvét elvette.

   1. Akinek a kedvét nem hozza meg, hogy végre itthon játszunk, jó idő lesz, új évad, + Lanza újra, az menjen szurkoljon az olajosoknak, mert ők nyertek az első 2 fordulóban!

    1. Szerintem ez nagyobb tűzfészek, mint a lenti politikai vita, így nem mennék bele, ki miért és ki miért nem jár meccsekre.
     Különösen ilyen kommentek nem kellenek, h menjen szurkoljon az olajosoknak.
     Nagycsaládosoknak pl, mint én is, ez vörös posztó. 4 gyerekem van, nem az a legnagyobb problémám, h mikor tudok kimenni egy meccsre: anyagi helyzet, rengeteg családi program, betegségek stb. Sorolhatnám.
     Az se segít, h a bmlsz össze-vissza pakolgatja a meccseket. Hetekre, hónapokra előre tábla sokszor minden hétvége egy ilyen családban, és pl ezek után fogják, és átpakolják vasárnapról szombatra a Loki elleni meccsünket. Azon a szombaton nagycsaládi program, mind a kb 20 vendégnek (van pár sok gyerekes a rokonságban is), akik nem is szeretik a focit, nem mondhatom, h tegyük át az egészet vasárnapra.
     Napestig mondhatnék példákat, szóval légyszi gondold át, mielőtt olyat írsz, h legyen vki inkább olajos szurkoló. Köszi. 🙂

     1. Nem kötekedni szeretnék, mert nálam is sok tényezőtől függ a jelenlét és abszolút megértem a problémádat. Pl. Paks ellen simán elbasztam az időt szülőknél és ezért nem jutottam le. :( Ennek ellenpontozása, hogy szombaton legénybúcsúm lesz, szerencsére nem a tipikus egyenpólós, belvárosban faszparasztkodós, így én jeleztem is a meghívottaknak, hogy 19.30 MTK pálya, engem ott találnak. Volt aki azonnal rácsapott, volt aki passzolta. :)

      1. Értem. Az enyém csak egy példa. Csak azt szeretném, h ne általánosítsunk, miért nem jár ki valaki rendszeresen. Ahogy a lenti politikai vitában is utaltak rá páran, h ott se általánosítson senki, ebben a témában se szerintem.
       Kb 30 évig nem nagyon kezdődött el hazai Honvéd meccs nélkülem. Most pár éve más a helyzet, mások a prioritások. Néha fáj is a szívem miatta… De nálam abszolút a család az első! 🙂
       Ki tudja, másoknak mi okozza a távollétet a meccsektől, kinek mi a prioritása stb. Tartsuk tiszteletben.

       1. Vidd ki a gyerekeket is, és máris meg van oldva a dolog. Meg a szurkoló utánpótlás is ;o)

     2. Sajnálom, ha félreérthető voltam, az olajos részt Papapok13 megjegyzésére írtam, miszerint sokaknak elvette a kedvét az utolsó 2 forduló..
      Egyébként nekem is vannak csemetéim, tudom miről beszélsz, ugyanakkor hiszem, hogy rajtunk kívül van még legalább 3000 gyermektelen, ráérő Kispest szurkoló is Pest megyében..😉

  3. Nyaral a nép. És a győri/craiovai/miskolci/paksi performance-ok után feltehetőleg pár embernek el is ment a kedve az egésztől.

  4. Mi sem vettünk még jegyet, de ott leszünk. :) De abszolút értem és sajnálom aggodalmadat. :(

 9. Gundel-Takács ujpestről másik nb1-es csapathoz tart. Lehet ő az új kapusunk?

  1. Mivel lenne jobb Berlánál? Amennyiben hoznak új kapust, akkor az képviseljen minőséget!

   1. Szerintem hagyni kellene Berlát. Kapja meg a lehetőséget legalább addig, amíg Horváth Andris felépül. Én nem látom, hogy pont rajta múlt volna az elmúlt hetekben bármi.

    1. csak akkor engedjük el ezt a szezont a csapatépítés jegyében..
     nem hibázott nagyot Berla, de hozzá sem tett 1 “bravúrt” sem.

     1. Én más oldalról közelíteném meg.
      Az milyen üzenetet közvetít az akadémisták felé, hogy akkor sem kapja meg a lehetőséget valaki, ha az összes előtte lévő lesérül, inkább hozunk még valakit elé?
      Ha gáz lett volna, akkor más lenne a helyzet, de szerintem elfogadhatóan teljesített.

     2. A szezont (igaz nem szándékosan) már elengedtük, uh akár ki is használhatnánk a lehetőséget. :)

     3. Melyiket kellett volna bravúrral védenie?
      Craiova ellen azért volt 2 nagy bravúrja!

      1. nem a védés, hanem talán kimoccanhatott volna pár beadásra.
       hangsúlyoznám, hogy nem a csávón mentek el a meccsek, de ha nincs olyan kapusunk, aki hozzátesz ilyen meccsekhez, akkor ne várjunk előrelépést.

       1. Ezek a dolgok folyamatosan jönnek, ahogy fejlődik, de az alsóbb osztályokban ez nem biztos, hogy megtörténik. Én emlékszem Grófra, milyen volt, mikor hozzánk került. Szerintem rosszul jött ki.

        1. nagyjából így látom én is…csak ahogy fentebb írtam, akkor ne várjuk nagy eredményeket, ha a 3. számú kapusunk véd.

         1. Ha hoznak valakit, akkor ő lesz a 3. számú, és Berla kerül eggyel hátrébb. ;)

          A viccet félretéve, te idén nagy eredményeket vársz? Én nem.

          1. legalábbis jobb folytatást…csak ne lenne ez a q.va sok sérülés… :/
           az a gáz, h nem is láthattuk még, h igazából mit tudna a “legjobb” csapatunk!

       2. Esély, lehetőség, bizalom!! Ezek nélkü senki nem teljesíthet jól!
        Azon a meccsen a többség mit tett hozzá, 10* annyi pénzért, 100* annyi meccsrutinnal?

        1. még mindig egyetértek!
         DE ettől még egy ideig ez a csapatépítésről fog szólni…

         1. Akkor se hozzunk olyan kapust aki nem sokkal jobb, mint aki itt van.

       3. Sőt a 11- nél az alapvonal helyett, közvetlenül a labda mögé állhatott volna hátha benézi a bíró.😁😁

   2. Nem mondtam hogy jobb lenne csak mint tényt jegyeztem meg hogy nb1 ben lesz az új csapata….. Szerintem nálunk meg úgy gondolja a vezetés hogy kapus helyzet van. Nem lenne erősítés szerintem sem

 10. Csak egy gondolat a nézők és a csapat közelebb hozására.Merkozesek előtt a shoppban 1-2 játékos lehetne mezeket aláírni beszélgetni .Van elég sérült játékos mindig a lelátón és a fiatalok a 2 -ből is ott vannak .A belépők árának csökkentése nem jó irány szerintem inkább a mindenki hozzon még egy főt magával és azt jutalmazni . Aki vásárol +3-4 jegyet kapjon valamit (pontot)amit szezon felénél valamivel jutalmaznak .

  1. Nagyon jó ötletnek tartom ezt az aláírós-beszélgetős dolgot.

   1. bizonyára érdekfeszítő és őszinte beszélgetések zajlanának. “davide, csak a Kispest, innen vonulsz vissza, ugye? sí – cazzo!” “moretti, ciao, csak a Kispest! – che?” “nem alsol nyugton varga bosmeg! Čak Kispest szurkolo! helo, picture with gratest left leg of hángöri ju vant? of korz, dont gó evéj, héj, didönt dán picture vid gréteszt víner of hángöri bjuti görl!”

 11. Javaslom pl. a Klub Vezetőinek, hogy sürgősen csináljanak egy Honvéd szurkolói klubbot, ahol valamilyen promóval regisztáltatni lehetne az “összes” Honvéd szimpatizánst. A tagság különböző szintű lehetne, mindenféle előnnyel járna, stb. A regisztrálás alap feltéltele egy e-mail, vagy telefonszám! Így ezeken a csatornákon sokkal intenzívebben lehetne mozgósítani! Vannak még ötletek, CSAK pörögjön fel a most már komoly marketing részleg!! Azért mert a szurkolók alszanak nekik, dupla gőzzel kell dolgozniuk!

  1. Lehetne valami kedvezmény a bérletre is, vagy lehetne ahhoz kötni a tagságot, hogy minimum egy őszi bérlet, stb. Nem lenne hülyeség.

   1. Igen, a bérleteseket sokkal jobban meg kellene becsülni, mert kiszámítható tervezhető támogatók. A mostani bérlet nyerős promóba is automatikusan bele kellett volna tenni őket, hogy visszanyerhessék a bérlet árát, vagy egy ismerőst bebérletesíthettek volna. De nem, nekik is küldözgetni kell az emilt, ami persze nagyon klassz, mert a fotókat ki lehet vetíteni..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.