Lassan ki kéne egyenesedni, igaz, ehhez a legnehezebb sorozat köszönt ránk

Kispest-DVSC: az első szalmaszál

Meccs előtt biztos, de a meccs után remélhetőleg már nem főnek a ksipesti fejek

Melodramatikusan először utolsó szalmaszálat akartam írni az alcímbe, amibe kapaszkodhatunk a holnapi meccs kapcsán, de rá kellett jönnöm, ez azért még tőlem is sok lenne. Viccet félretéve, a héten posztban és kommentekben is kongattuk a vészharangot, de szerencsére ezt egyelőre időben történő ébredésként foghatjuk fel inkább, hiszen 30 forduló van még hátra, idő tehát bőven van javítani. A klubhonlap vidám, a csapat (állítólag) vidám és imádja Sanninót, Kambi szerint nincs gond, visszatért Zsoldy, mitől kéne egyáltalán tartanunk?

“Ööö… a sorsolástól és a Békéscsaba, az MTK, a Vasas, majd a Szombathely példájától” – vághatja erre rá pesszimistább énünk, és bizony neki is van igazsága. Valóban, a 4 említett csapat (valamint a korábbi években, igaz, még nem a 12 csapatos verziókban a Tatabánya, a Zalaegerszeg, a Kaposvár) könnyedén csúszott bele abba a hibába, hogy beragadva a rajtnál, később már nem sikerült a feltápászkodás. És míg a felsoroltak közül a viharsarkiak és (a Haladást kivéve) a 3 másik dunántúli eleve nem is esélyesként futott neki az adott idénynek, addig tavaly a Hali, előtte egy évvel a regnáló bronzérmes Vasas vagy még azelőtt a mindig veszélyes MTK simán felsőház (jó, a Haladás biztos középmezőny-) esélyes volt, és ebből lett egy torpanás/beragadást követő gigantikus besülés. Megijedni tehát nem, félni viszont lehet, mert az nem mindig haszontalan.

A sorsolás pedig valóban nem tűnik ideálisnak, bár azt se felejtsük el, ha nem parázunk, itthon (értsd: a bajnokságban, nem hazai pályát értve az itthon alatt) azért mindenki verhető, még a két egyenlőbb is el-elkapható, főleg idén ősszel a várhatóan EL-menetelésre koncentráló, az Üllojszkij Proszpekt 129. szám alatt székelő aktuális bajnok. És a 12 csapatos Bohócban különösen igaz, hogy a Honvédos ébredésem óta mindig meglévő Kispest-faktor értelmében, ha beszívjuk az esélyesként elbukott meccseinket, akkor pont hozunk egy-két váratlant. Múltkor Hanta kiszámolta, hogy 3 vereséggel utoljára a Krémer idényben startoltunk, és egy Siófok elleni véletlen győzelem után jött megint 4 vereség Varga Zolival, hogy aztán ott is pont kivérezve, az egyik csúcsfavorit ellen győzzünk ismét (Kispest-HFC – Fradi 1:0, gól: Bárányos). A kivéreztetettség nem túlzás, az azóta elfeledett saját nevelés Balogh Gergely pl. végigjátszotta azt a meccset! (Ő annyira outsider volt a keretben, hogy még fotóm sem volt róla a gombfocicsapatomban, csak egy felirat a bábun, nem is futott be nálam sem nagy karriert szegény). Persze ez így papíron jól hangzik (mármint a Kispest-faktor, és nem Balogh Gergely karrierje)- meglátjuk, mi lesz belőle a következő hetekben.

A kisebb, így kérdőjeles játékú sérültekről továbbra sincs infónk, úgyhogy most megint sírok egy öblöset itt a blogon, hátha válaszként ma délre ismét felbukkan egy maródi-helyzetjelentő cikk a hivatalos honlapon. Gazdag és Nagy Gergő kapcsán érdekelne erőteljesen a tényleges állapotuk, mert a múlt héten a középpályás-sor bizony nem volt átütő. (Persze mire a bajnokcsapat két pillére nemcsak visszatér, de vissza is nyeri legerősebb formáját, az gyaníthatóan nem 1-2 fordulót vesz majd igénybe). Batik ellenben letöltötte eltiltását, ami felveti a kérdőjelet, hogy akkor a Kambi-Lovresz-Niba hármasból ki marad ki, esélyesnek érzek egy Lovrics-pihentetést (és aggodalmaskodva mormolom magam elé, hogy a biztató indulás ellenére Niba elég átlagos folytatást hozott Miskolcon és a Várda ellen is). A fő gondok mégis középen jönnek. A szegény ember NagyGerijeként robotolgató Kesztyűs sok vizet nem zavaró töltelék, Gazdi és Geri játéka ugye bizonytalan (vagy nem? Hahó….), Moretti néha ad jó passzt, néha bealszik, ellenben kurva lassú. Banó-Szabó pedig a Hidiposzton nem túl meggyőző (EvdM alatt, szélebbre jobb volt), és mintha fonalat is vesztett volna. Egerszegit Sannino sem nagyon erőlteti, ez elég sokat elmond a játékerejéről sajnos. Szendrei tavaszhoz képest pedig kellemesen eltűnt (ott is volt sérülés, kérdés, most mi a helyzet vele).

Érdekes még a kapusposzt. Titokban mindenki új kapusigazolást várt a héten – ez nem ütött be. Horváthot én egy klasszikus jó, megbízható CSEREkapusnak tartom. Tavaly az MK-ban szépen menetelt. Bravúrt (pont e menetelést leszámítva) keveset hoz, de nagy hibát is. Erre tessék, a múlt héten beütött a krach. Nem könnyű helyzet, és ráadásul most lehet, azzal tennénk a legrosszabbat, ha büntetésből kivenné őt Sannino, és jönne megint Berla (aki ha ló nincs, jó a szamár is effektust érezhet, hisz különösebbet nem hibázott 3 fellépésén, mégis leváltották…), ami a lelkis Andrist egy életre elmeszelné. Persze pont a lelkissége miatt féltem őt a holnaptól is. Nem könnyű helyzet ez. De ha már hozunk esetleg valakit erre az idényre, akkor az ne egy újabb tapasztalatlan ifi, vagy sokadvonalas szürkekapus legyen, mint akikről itt suttognak (Dombó, Zöldesi), mert arra itt vannak a mostaniaink is, csak bizalmat kell kapjanak masszívabban (Berla).

Elöl valamivel jobb a helyzet, mondanám, ha idén eddig nem a kínos impotencia jellemezné abban a szekcióban a csapatot. Persze óriási pozitívum, hogy a megkopott glóriájú messiás visszatért, azonban érdemes lenne összevetni a 2016-os és a múlt heti comeback meccseket, mindkettő vereség volt, de ég és föld az olasz mozgása. Ennek (és minden morális szempontnak, sajnos) ellenére azonban egyértelműen a mérleg pozitív serpenyője a súlyosabb a hazatalálásával, ha valakitől, tőle szar formában is várhatjuk a gólokat, ráadásul ki beszél szar formáról – egy haloványabb debüt mellett ott az egész tavalyi éve meg az idei BL-selejtezők még Mordorban. N’Gog hozza a szokásost, lassan le is teszek vele kapcsolatban a várva várt áttörésről, de így is kétmeccsenként pöttyint egyet; Moutariban pedig még van puskapor szerintem. Gond tehát van (amit látunk), de potenciál is rejlik ebben a csatáranyagban (amit remélem, látni is fogunk). Kulacstól kezdek tartani, hogy ő inkább a Szekulics/Ceolin/Balázs Zsolt/Diaby “itt van, de minek” kategóriáját erősíti majd, a helyén fordulónként váltogatva betett Cipf/Májer kettőst boldogabban néznék, hiába szédül meg e soroktól 2-3 “csak rutinrókát a kezdőbe” alapelvű olvasónk.

Ahogy a múlt héten, úgy ezúttal is hosszú hajrát nyitottam tehát a beharangozó terén, amíg Fanta úr rápihen a következő hét 120 kisposztjára, de sebaj, hiszen ahogy 3 vereséges kezdésünk, úgy olyanunk is mikor volt utoljára, hogy zsinórban három RW poszt jött ki, teljes Hantacsönd mellett? Aki ezt megmondja, azok között 1 videót sorsolunk ki, amelyen Ábelbébiface úrral éneklem A Honvéd napja eljött már-t egy kiszáradt tel-avivi szökőkútban 2017 júliusában. Mindenki gondolja meg, hogy beszáll- e a kontesztbe!

#Update: főleg, hogyha az a 3 zsinórposzt az 2, RW menj haza, részeg vagy.

Címkép: m4sport.hu

“Lassan ki kéne egyenesedni, igaz, ehhez a legnehezebb sorozat köszönt ránk” bejegyzéshez 585 hozzászólás

 1. Egy kis kritika, bár ma a bíró volt ez egyik leggyengébb, nem is értem Lanza lerántásáért elmaradt büntetőt, hogy magyarázná:
  a széleink egy – egy emberre (Uzoma, King ) vannak bízva, eltelik úgy egy meccs, hogy nincs olyan beadásuk ami a tizenhatoson belül saját emberhez szállna, ez ennyire elég, vereségre (persze lenne még ez az, de kellene ide is egy egy jó játékos).

  1. Mi lenne, ha Kulacsot raknánk a bal szélre? Nagy Geri is mondta róla, hogy jó a védekezése. Futni biztos bármennyit tud, hiszen ukrán. A támadásokat biztos tudná segíteni, hiszen eredetileg csatár. Nemrég volt azon a poszton egy hasonló figura. Azóta válogatott csatár és gólkirály is lett. Most svájcban játszik. Ha neki nem derogált balfutót játszani, talán Kulacs se bánná nagyon.

 2. Baszki mekkorát játszunk ma! Mit csináltunk az eddigi meccseken ha így is tudunk?

  1. Ne egy meccsből vonjunk le következtetést. Ezt azért megelőzte 6 nyeretlen, támadás szempontjából kilátástalan meccs. Szóval várjunk még kettőt.

   1. Tökéletesen igazad van, csak már nagyon vártam egy pozitív élményre

 3. Lentebb irta valaki, hogy NagyGeri mennyire fontos lancszem. Es tenyleg. Ugy jonnek at a kozeppalyan rajtunk hogy nem hiszem el. (Miutan lejott…)

   1. Igazad van kb. 8 hét kényszerpihi után neki kellett volna mindkét debrecenit levédekezni!
    Hatirának meg a többi sutyeráknak adjunk hónapokat, hogy utolérjék magukat, mert megérdemlik!

    1. Én mindig védem a saját nevelést, de ott ki kellett volna baszni a labdát, nem megpróbálni lévenni..

     1. Ok. De kié volt a gólszerző?!
      Ha övé, akkor kié a “kipattanót ” elsődlegesen támadó ellenfél?!

      1. Az egészből nem lett volna gól, ha nem levenni akarja a labdát, hanem kirúgja a picsába…

       1. Nézzük majd vissza elemzésből is!
        Lehet,hogy igazad van, de
        1; akkor sem.értem, miért volt.két embere egy kb 8 hete rehabos játékosnak ilyen.szituban?!
        2; Horváth miért jobbra indította a mozgását ebben a szituban?!

      2. szvsz tévedsz. Kesztyűs jó helyen volt. Az Lanza gólja, ő fejelte középre.

       1. Lanza minnel messzebb akarta fejelni, megertem. csakhat középre így…

 4. Mondjuk necces dolog ez mert ha lett volna Mezghrani és Levko simán lehet hogy 3.kör Európa liga és mondjuk 9 pont 0 helyett. Többi sérültről nem is beszélve

  1. Nem, itt a teljes csapat lassúnak és instabilnak tűnik, ez egyértelműen edzőkérdés is, mégha kapus is benne van

   1. Te melyik meccset nézted? Tavaly tavasszal egy meccsen nem játszottunk ilyen összeszedetten, mint az első félidőben..

   2. Ez a meccs pont az volt, ha nyerünk, akkor most mindenki áradozik, hogy navégre így kell ezt, ha veszítünk, szar minden..
    …veszítettünk.

  2. A 3. kör nem lett volna meg. 9 pont meg biztos nem, de több, mint 0.

   1. Paks az nihill de Dió Várda Debrecen meg lett volna Mezivel és Levkoval én hiszem.(+egy fitt Nagy G.) De persze ez már mindegy nincsen “ha”.

 5. Faszom, ha magabiztos kapus áll a kapuban, akkor múlt héten és most sem kapunk ki.
  Robi sérülése volt eddig a legnagyobb érvágás!
  A maradék kb 10 percben nekik kell menni!

  1. Múlt héten egy gólban volt csak Horváth..

   .. tiszta Van der Meer – feeling van most

   1. 2 gól volt az övé múlt héten. A múlt heti és a mai összesen 6 gólból egy gyorsabb, magabiztosabb kapus kb 4-et hárít.

    1. Arra a beadásra múlt héten Gróf sem jött volna ki, egy gól volt igazán az övé szerintem.

     1. A kb 20-ról leadott lövés is az övé volt, amikor úgy dőlt el, mint az elefánt.
      De végül is mindegy. 4 meccs kuka a bajnokság elején, ez baromi veszélyes.

 6. A derék olasz lütyő ugyanazt a semmit nyomja mint Van de miért….. Zéró taktika ha gáz van akkor pedig hozzuk be a támadókat… Megyeiben vannak ilyen fenoménok a kispadon

   1. Te melyik NÉGY meccset nézted??? Ne tévesszen meg, hogy mindent feladva hátrányban támadtunk!!
    Rögtön az elején látszott, hogy a védelem bizonytalan!!
    El kell küldeni, már múlt héten is mondtam!! Bajban vagyunk, én megmondtam Kisvárda után, most is, jegyezzétek meg, én szóltam!!

    1. Figyú, a második gól Nagy Geri egyéni hibájából, míg a harmadik Horváth egyéni hibájáből történt, miközben kihagytunk egy csomó helyzetet.. Egész tavasszal nem játszottunk ilyen jól, mint most..

     1. Taktikát úgy kell 3 vereség után felállítani, hogy a játékosok ne legyenek egyéni hibákra kényszerítve!! Vierchevoodnál, de Meernél is egyéni hibák voltak, de csak úgy látszott!!! Rossinál, Supkánál olyan taktika lett volna, ami ilyenkor kell!! Vakok vagytok, vagyy nem akartok látni!!
      Én szóltam, bárkivel fogadok, hogy ezzel az edzővel száguldunk a kiesés felé!! Ti megérdemelnétek, hogy ő maradjon!! De a Kispest nem ezt érdemli!!
      Van der Meernél több tudatosság volt!! Én szóltam, utóljára!

      1. Figyú, te nézted a tavalyi meccseket? Tele voltunk egyéni hibákkal és a játék annyi volt, hogy előrebassztuk a labdát..

      1. Ahogy én láttam, Uzoma és Niba nem tudta eldönteni, melyik támadja a labdást. Uzoma sajnos nem elég jó. Niba is sokat hibázik, de ő talán még javulhat. A kettő együtt életveszély. (Mondanám hogy Iván jobb lett volna, de Pakson nagyon gáz volt. Beteg, vagy valami családi zűr, vagy tényleg megöregedett? Talán Kulacsot ki kéne próbálni balfutóban.)
       Visszatérve a gólra: a beadásra, vagy a lövésre Gróf odaért volna. Robi meg szerintem kiröhögi és lehajol érte rutinból odaérve.

       1. Na, azért az ötösön kívülre érkezett az erősen belőtt labda.

    2. Szerintem pihenjél kicsit, ha nem láttad, hogy mi volt a meccsen, akkor Te nem értesz ehhez az egészhez. Nem volt ma szerencsénk + kaptunk egy csalót. A srácok ma ott voltak, sajnos ez ennyit ért ma

     1. Te pihenjél!!! Mit képzelsz, hogy itt személyeskedsz, ki vagy TE???
      4 meccs, 4 vereség.. Ez nem szerencse kérdése!!!
      3 vereség után kétsoros védelemmel, stabil eredményjátékot kell lehozni, nem ezt!!!
      10 perc alatt Debrecennek 3 ziccere volt! Amikor kellett, felpörögtek.. Te nem láttad a meccset, vagy csak nézted, de nem láttad!!!

      1. Én ott voltam, Te ott voltál vagy a TV elôl pofázol? Nincs kapusunk jelenleg, de a srácok ma minden megtettek! Nem hogy vereséget, de döntetlent sem érdemeltünk. Jöhetsz edzô kérdéssel, de komolyan azt gondolod hogy ma nem játszott a csapat? Mert akkor szerintem nem is folytatom, mert annyit nem érdemel.. Brw, az 5. hely 4 pontra van, szerintem behozhatatlan?

   2. Azt amelyiket te csak én értek hozzá. 11 gólt kaptunk 4 meccsen mert úgy védekezünk mint egy csürhe…. Sannino egy kontár még az olasz alapot a jó védekezést sem tudja leoktatni

    1. Szerintem rohadtul nem értesz hozzá, ma minden rosszul jött össze, kihagytunk egy csomó helyzetet, az ellenfél kapusa több bravúrt bemutatót, míg a kapusunknak sikerült egy potyát beszednie..

 7. A Fáy utcai bakiiparádé után nem igazán látom, hogy Andris fejlődött volna

 8. Pár szóban a mérkőzésről :
  Nem érdemeltünk vereséget. Mindenki ment, hajtott ma becsülettel.
  Játékunk felgyorsult mert végre próbáltunk egyérintőben játszani, gyorsan gondolkodva, gyorsan cselekedve.
  Tipikusan olyan meccs volt ahol a gödörben lévő csapatot Fortuna folyamatosan kétlábban rugdosta vissza, a jó passzban lévő ( de sokkal szarabbul játszó) csapat kezét pedig két kézzel szorongatta.
  Úgy látszik a hazai pálya előnye , mint fogalom ránk nem vonatkozik, ugyanis a bíró kétes szituációkat ( ami ide és oda is fújható) rendszeresen a debrecennek fújta be.Az utolsó percekben egyszerűen nem merte befújni az újabb 18 méterre lévő szabadrúgást amikor az olasz mezét szaggatták.

  A játékosokról :

  Horváth – inkább Bogdán kölcsönbe fél évre míg Robi visszatér…
  King – Ma zakatolt, rengeteg labdát kapott és meg is játszotta őket.Teljesítménye tetszett
  Batik – Rengeteg fejpárbajt nyert meg, gólhelyzete is volt.Stabilban nyomta
  Kamber – Ma nem volt hajmeresztő hibája.Űzte-hajtotta társait
  Niba – Egész elfogadható volt, sok jó szerelés.Hellyel-közzel ki tudta kapcsolni a 99-es lapaj majmot.Hátul cselezéseinél vizek szakadnak le rólam.
  Uzoma – Próbolt olyan fordulatszámon menni mint King, de lényegesen ügyetlenebb játékos, szarabbul kezeli a labdát.Igyekezett szórni be a labdákat
  Nagy Geri – Örülök hogy visszatért.Amikor az edzőmeccseken gyorsan és jól játszottunk az orosz sztárcsapat ellen akkor ő volt a kulcsfigura, egyfajta irányítóként mozgott.Sajnos ő volt aki nem vetődött be a második gólnál…
  Gazdag – Volt pár szép mozdulata,csele, de nem éreztem hogy a hátára vette volna a csapatot.
  Kesztyűs – Tudom ciki ilyet leírni de nagyon nagyot játszott ma is.Sok futás, sokszor próbált bekapcsolódni, gyorsan továbbította a labdákat és volt egy szép lövése.Bravo !
  Lanzafame – a zseni….
  Moutari – Ficánkolt sokat.Hasznos volt.Az egyik lest ( vagy nem lest) igazán elengedhették volna…Legalább egyszer…

  A cserék :

  Cipf – Semmi….Volt egy gyors és hosszú keresztlabdája
  Kulacs – Semmi
  Kukocs – Küllőzgetett.Ha rajta múlt volna, ott helyben letekerte volna a fejét a bírónak és visszadugta volna síppal együtt a valagába…

  Összességében : Ilyen játékkal egyszerűen nem lehet kiesni.
  A mai meccsben az a fájó hogy az elmúlt 3 meccs a fájó.
  Azaz ha az első 3 meccsen szereztünk volna 7-9 pontot, akkor simán belefért volna ma ez a jó kis meccs.
  4-ből semmi.De végre volt futás, küzdés,egyérintő ami alapelvárás !Eddig ilyenek nyomokban sem voltak.Bizakodjunk…CSAK.

  1. Akár én is írhattam volna!
   Egyre inkább érik a Kesztyűs mez nálam!!!
   Felőlem Gazdag mehetne Paksra Kesztyűsért…

   1. Barna kuzdoszelleme kb. AirSanyi, csak higgadtabb. Az elso nehany meccse utan visszazavartam volna Paksra, most meg azt mondom barmi aron meg kell tartani!

  2. N’Gog – nagyon hiányzott, ma kapta volna a gólpasszokat…
   Moutari – foglalkozni kellene, sokkal hasznosabb lehetne. A gól előtt szenzációs volt, viszont sok támadás elhalt a lesein…

  3. Hát nem olvastam el mindenkit, de Niba a harmadik gólnál kg. egy bólya volt ami t Varga kevin megkerült, nálam ez durva volt, Kesztyűs meg ennyit tud, de ez az NB1-ben ennyire elég, egy vereségre, egy kp. jó csel nélkül és kulcs passz nélkül nulla.

 9. Következő 3 meccs sem ígérkezik könnyűnek:

  Aug 31:
  Újpest – Honvéd

  Szept 14:
  Honvéd – MOL Fehérvár

  Szept 28:
  Mezőkövesd – Honvéd

  Ebből papíralapon kb. max 3 pont van benne… Vagyis elképzelhető, hogy 7 forduló után csak kb. 3-4 ponttal fogunk állni, de nagyon negatív forgatókönyv esetén akár még a 0 pont is benne lehet ebben.

  Viszont jó hír, hogy több mint egy hónap alatt csak 3 meccset játszunk, vagyis most van itt az idő az edzőváltásra.

  1. Ma nem edzőkérdés volt. Letoltuk a lokit… meg Uzsonnát felejtsük el. Főleg kapus kell!

   1. Az elmúlt hetekben többször írtam, hogy mindig hátrányban kezdünk el futballozni és akkor fölényben vagyunk.

    Ez mit mutat?

    Az, hogy a csapat rendes fej-fej elleni felállásban nem stabil, és már minden-mindegy alapon, amikor a támadásnál mindenki feladja a pozícióját jön ki az, hogy mit is tudnak a srácok valójában.
    Vagyis ez nem az edző érdeme.

    Én nem utálom Sanninot, de azt ne írjuk a számlájára, hogy “minden-mindegy” alapon odaszegezzük a kapujához az ellenfelet, mert ez a keret erősségét mutatja, az viszont edzői hibát, hogy egálnál mindig megrogyunk.
    Tényleg semmi bajom az olasszal, de én hiú gondolatnak találom, hogy itt vele hosszabb távon javulás áll majd be.

    Ne legyen igazam, kívánom!

 10. #Hinta mikor kezdtünk 4 vereséggel legutóbb? Nem emlékszem…

  1. Írtam lentebb, hogy 41/42-ben. A meccseket is felsoroltam, ott 5 vereség volt egymás után.

 11. Én még egy meccset adnék Sanninonak a mai találkozó után. Egyértelmű, hogy amint jönnek vissza a sérültek, úgy javulunk. Sajnos sem Gazdi, sem Geri nem százas még, de a meccsterheléssel van esélyük a korábbi forma visszanyerésére! Gazdag első gól előtti lefordulása és kiugratása szenzációs volt!
  Az olasz edző eddigi legnagyobb hibája – ahogy többen is leírtátok – a védekezés megszervezése. Ha van egy bizonytalankodó kapusunk, akkor nem szabad lövési lehetőséghez juttatni az ellenfelet. Hátul valami nagyon szétesett.
  Amit jó volt nézni a meccsen, hogy végre voltak hosszú keresztpasszok, jól sikerült a két szélsőt játékba hozni és csak Uzomán és Kingen múlott, hogy ezekből nem lettek sokkal veszélyesebb helyzetek. (Kingnek is kell még idő a játékba lendüléshez, mert ő is kihagyta a tavaszt. Szerintem benne nagy javulási potenciál van még.) Uzoma egyik beadása Gazdagot találta meg egyedül 7 méterre a kaputól. Itt nem tudom mi történt. 10-ből 7 focista sarkot választ és befejeli, Dani meg megpróbál társhoz fejelni – mi van?? Gyakorolni a fejeseket, bazze!!
  Moutarinak szólhatna valaki, hogy nem lehet egy ilyen meccsen ennyiszer lesen maradni. A debreceni védők állandóan beszopatták és kilépve lesen hagyták. Egy ennyire gyors játékos inkább mélyről induljon, úgy is odaérne! Nagyon sok támadásunkat akasztotta meg ezzel! Oda kell figyelni, nem tudom ebben a korban lehet-e még ezt tanítani, de jó lenne, ha valaki vele is foglalkozna ilyen szempontból is.
  Lanza ma is nagyon jó volt! Remek labdákat osztogatott mindkét szélre, ha N’Gog már lesz, működhet a mai játék is. Végre van ismét szabadrúgás lövőnk és gólunk is!
  Játékvezetés:
  Sztem fölösleges bírózni ez után a meccs után. Farkas Ádám magasan tartott faultszinttel szokta a meccseket vezetni, sajnos Lanza a magyarországi pályafutása során bebizonyította, hogy jó szabadrúgásos helyeken könnyen megadja magát. Szerintem emiatt nem kapott meg két – valóban jogosnak tűnő – jó helyről elvégezhető szabadrúgást. A két benézett szögletet én az idény eleji formának tudom be, Kukocnak viszont le kell higgadnia, mert rengeteg sárgát szed össze reklamálással. (persze majd visszanézve az eseteket, lehet hogy megváltozik a véleményem, de én nem éreztem úgy, hogy rajta múlt volna a vereség)

  1. Kukoc direkt csinálja. Ha a meccs végét visszanézed, akkor – már besárgulva – vissza tudta fogni magát, pedig látszott rajta, hogy szíve szerint reklamálna, és igaza is lett volna. Ettől persze nem tudom, hogy az első sárga minek kellett.

 12. A jó kapust az különbözteti meg a rossz kapustól, hogy a jó kapus fogja a FOGHATÓKAT… nem a bravúrokat… az az extra. mint Gróf is.
  Nagy Sanyi nem extra, csak jó kapus!
  Horváth? NB3as szint. sőt! NB3ban is jobb kapusok vannak!

  Komolyan mondom Antal is kisegíthetne minket, amíg Lef visszatér… azért tőlem ez már durva… Antalt kiemelem… dehát nálunk egy Horváth védett… mai is!
  Régebben nálam ManoMano volt a cikiszint… változnak az idők!

   1. Bukrán semmivel nem több Berlánál!
    és Berla azért az EL ben engem meggyőzött… nem is értem miért cseréltek.

    1. Az gyakorlatilag 1 meccs volt. Ijedtében. Önmagában nem mérvadó. Én is adtam volna neki még időt, de kapust ki-be cserélgetni sem jó.

 13. Most láttam a tv felvételen, hogy egyre rosszabb az MTK pálya minősége! Ez most jó, vagy rossz nekünk?

 14. Hatira meggyözö lehetett edzéseken, hogy Sannino egy hét utan dobta a csapatbol :P
  Supinyonak azért csak igaza lesz végül mindenben
  (fiatalok, taktika, Hatira nem edz, stb.)
  Még egy meccset adnék Sanninonak, ha Ujpesten nem hoz bravurt, tavozzék.
  De Horvath Feri ne jöjjön, akkor inkabb Pintér :D

  1. Nekem egy lusta zseni játéka is többet ér, mint egy fogalmatlan zakatolóé.

  2. Pintérrel az a bajom, hogy nagyon határozottan egy adott képre akarja formálni a csapatot, nem veszi figyelembe az ott játszókat. Ahol az utóbbi időben volt, mindenütt kicserélte szinte a teljes keretet.

 15. Már az első debreceni gól előtt is voltak meleg helyzetek a kapunk előtt. Nincs redben a védekezés. Szerkezeti gond lehet, de nem értek hozzá. A gól előtt Uzoma és Niba se támadta a labdás embert. A beadásra vagy a lövésre Gróf és Robi odaért volna.
  Ezután szépen felpörögtünk, igaz, a Debrecen valszeg visszaállt. A támadásaink egész jók voltak, szerintem ebben jó Sannino. Persze már van a zseniális Lanza. De Gazdag is kiváló labdákat tolt. Geri meg stabillá tette a középpályát, és szerintem meg is nyugtatja a csapatot a jelenléte. Kesztyűs pedig piszok sokat dolgozott. Ha van egy kis szerencsénk, akkor 2-3 gólt is lőhettünk volna ebben az időszakban, meg a második félidő elején. De a 60. perc táján elvesztettük a fonalat. Talán túlhajtottuk magunkat addig, vagy elvette kicsit a kedvünket a sok kimaradt helyzet. A szünet se jött jókor, mert az ellenfélnek jó edzője van, tudott rájuk hatni. És bár negyed óráig még nyomtunk, utána kijöttek a szorításból, és megint veszélyesek voltak, illetve megint meglátszottak a védekezési problémák.
  Sajnos a második gól előtt Geri hibázott, de nem bántanám, mert addig sokat tett a csapatért, és a hiba benne van a játékban. Nagyobb baj, hogy nem tudjuk egymás hibáit javítani. Geri ugyan elkezdte üldözni a labdát, de ilyenkor a többieknek kellene besegítenie, odaérni a lövőre. Horváth is rossz felé szökkent egyet, de lehet amúgy se érte volna el, kapufás gól volt.
  Ezután jött a számomra érthetetlen csere. Azt még értem, hogy Geri elfáradhatott ennyi kihagyás után, de Cipfet hozni helyette? A táborban szurkolva nem sikerült megfigyelni, hogy kinek kellett volna pótolnia Gerit, de ha egy védekező középpályást hoz be, akkor talán nem rohannak át rajtunk a harmadik gólnál. Nibának ott faultolnia kellett volna. Horváthnak meg védenie. Visszanézve még borzalmasabb. Kell egy kapus.
  Ha már a szurkolást szóba hoztam. Érthetetlenül indiszponált volt Pisti kápó. Nagyjából a csapattal együtt a tábor is elvesztette a fonalat. Nem szurkoltunk, pont amikor kellett volna. Jöttek is a gólok. (Tényleg, hol van Rőzse és Jerry? Talán Pisti se bírja egyedül, pedig amúgy maximális respect.)
  Aztán megint jött a rohanás az eredmény után. Ha nincs Lanza zsenije, akkor reménytelenül. De így meg csak hiú remény és önbecsapás, hogy volt esélyünk. Persze a Debrecen megint visszaállt, így megint tudtunk nyomni.
  Ha lenne egy jó kapusunk, lennének pontjaink. De a védekezésünk akkor se lenne rendben. A támadójátékunk ötletes és veszélyes, de ha azzal nem tudjuk nyomás alatt tartani az ellenfelet, akkor jön a baj, mert a stabilitás feladásával tudunk csak szépen támadni. A la EVDM.
  Egy szó mint száz, továbra is reménytelennek látom Sanninot, főleg kapus nélkül.
  Ui: ha hülyeségeket írtam, a hozzáértők tegyék helyre lécci. Hülyézni nem ér, nem vok szakember, csak szurker. ;)

  1. jo iras.
   naiv
   taktika (?)
   3
   vereseg
   utan.
   de
   sanninonak
   peche is
   van.
   sajnalom!!
   supkat
   vissza
   kellene
   hozni,
   mielott
   szet fog
   szeledni
   a csapat.

   1. Szörnyű, hogy vagy stabil védekezés de akkor fos támadójáték, vagy szép foci, de akkor rossz védekezés, sok kapott gól, vereségek. :(

    1. lanza
     egyedul
     megoldana
     iden
     a tamado-
     jatekot.
     tobbiek
     maradjanak
     a bekkelesnel,
     nehogy
     kiessunk.
     4 meccs
     sok

     1. Lanza egyedül semmit sem tud megoldani!
      Off. Valamiért a hozzászólásaid formailag nekem 10-15 sorban jelennek meg.

       1. Igen, mert neki adnak szinte minden labdát. Hidd el nem kell mindenkinek védekezni állandóan, mert akkor Lanza se rúg gólt. Ma is sokszor az volt a baj a szélről bejövő labdáknál, hogy 1 max 2 ember várta a 16oson belül és körgyékén!! 4-5 ember meg a félpályánál, 2 meg okyan 30-35méteren “ védekezik”.

        1. Lanza jól osztogatott, szervezett, és 2x eredményes is volt. De azért az nem komoly, hogy társak nélkül is menne neki. Kinek passzolna, milyen támadás végén milyen gólpaszt kapott?!
         N’Goggal nyertünk volna /nélküle is lehetett volna!/, amennyi labda ment ma a kapu elé. Több támadásunk volt tegnap, mint tegnapig együtt.

    2. Sajnos a kettő együtt csak akkor megy, ha a középpályások oda-vissza ROHANNAK a pályán így segítve a védekezést és a támadást is. Ez nálunk jelenleg nincs meg.

  2. Niba kénytelen volt az elkolbászoló és a labdát eladó Uzoma helyére menni, ö zárta a szöget és nem léphetett ki mert akkor bepasszolják mögé a Kambi által kísért emberhez és az egyből nagy gólhelyzet. Uzoma meg nem ért vissza onnan, ahol nem volt keresnivalója..

  3. Gróf soha életében nem jött ki egy ilyen labdára sem! Lefi kimozgó kapu ő lehet.

   1. A lövésre azért sokszor odaért, egész közel a csatárhoz, nem féltve magát belevetődött és sok ilyet kivédett.

  4. A 2. gólnál Kesztyűsnek kellett volna a lövő játékost fognia, csak elkóborolt róla… De az egész abból indult, hogy azt a szögletet Lanzának újabb szögletre kellett volna kifejelnie.

  5. ~ szerintem egyet leszámítva igaz. Az 1. gólhoz semmi köze a kapusnak, azt Gróf és a Robi együtt sem fogta volna, sem a beadást, sem a lövést…

 16. A Paks II vezetőedzője érkezik kölcsönbe a szezon végéig opciós jog nélkül Beppe helyére. :)

 17. Még egy dolog: érdekelne, hogy a Lanza lerántását ismételték a tévében, mert nekem a helyszínről hatalmas tizinek tűnt, az volt?
  Este megnéztem a Gólt, de ott persze nem mutatták.

  1. Nekem fujhatónak tűnt elsőre… De a kék cerka nem velünk volt tegnap, sőt kimondottan ellenünk fújt

  2. Csúnyának tűnt, de nem volt tizi, Lanza sem reklamálta egy másodpercre sem. Ő is dolgozott ott rendesen a védőn.

   1. Igen, az nekem is feltűnt, hogy semmi reklamáció, lehet akkor ezért nem tették a Gólba, bár ezektől minden kitelik… Akkor ez van, akkor még a kapufánkra foghatjuk…

    1. Már előre kell nézni!! A tegnapi az első vállalható vereségünk volt, így ki lehet kapni. Ezt jól mutatta az is, hogy a szurkolók a meccs után vastapssal köszönték meg a küzdeni akarást, a hajtást, a hozzáállást!!

     1. Igaz, csak most négy nehezebb meccs jön mint az első négy volt, bár az Újpest azért kivétel, azok talán verhetők, ha mi is javulunk azért, meg a Mezőkövesdet is helyre kellene tenni valakinek….

      1. Lehet hogy most hosszú idő után a nehezebb meccseket fogjuk megnyerni!😉

   2. Esetleg azt nem tudjátok hanyadik percben volt, megpróbálnám megkeresni és megnézni?

 18. A meccs előtt Garba- tól tartottam. De annak momemtuma sem volt. Erre ilyen Harris meg V. Kevinek rúgdosnak nekünk gólokat. Borzasztó ezt végig nézni. Egyetlen pozitív dolog, hogy a megtért Zsenink kétszer is betalált. Valódi erősítések kellenek még, mert nem fogunk tudni kimászni ebből a sz@rból. És az edző személye is most már erősen megkérdőjelezendő.

 19. Egyetértek mindekivel. Sanninonak mennie kell.
  Szinte csak három lövés ment a kapunkra, és egyiket se tudta megfogni.

  1. És, ha lesz új edző akkor Niba már az első gólnál talán megtámadja a beadó játékost, nem kiszalad az oldalvonal fele, a harmadik gólnál meg nem csak bójaként áll Varga Kevinnel szemben, hanem megpróbál szerelni , ütközni.
   Ahogy a kapusunk nem NB1-es, úgy a védelmünk sem (meg a kp. nagy része sem), sajnos ennél a Niba-nál még Lovric is jobb, bár lehet most sérült volt..

   1. Jesszus ne írj már ilyeneket, mert sírok! Neked nem szimpi Niba ez látszik. De ha tegnap nincs a csapatban, egy 6 ost kapunk! Olyan magabiztosságot sugároz, a kényes szitukban is halál higgadtan keresi meg a legjobb társhoz passzolási (nem ki az oldalvonalra) lehetőséget, egyszer sem fejelték le az előreívelt labdáknál, ha hibázik szinte mindig javítja, olyan szabályos ütemszerelései vannak amit jó nézni, stb…
    Persze vannak még helyezkedési hibái, de az az összeszokottság hiánya, illetve sokszor a társak hülyesége és hibája ( pl első és harmadik gól) miatt vannak/ tűnnek annak. Én nagyon örülök, hogy itt van, hasonló nekem mint szegény Lefi, akinél végre nincs gyomorgörcsöm amikor pl egy beívelés megy a kapunk felé, mert tudom, hogy ott van és 98% ban el lesz intézve.

    1. Ne már, nekem szimpi volt elsőre, de most már látom a képességeit, tegnap két gólban volt benne a háromból, a harmadiknál igazi amatőrként viselkedett, de ha később jobb lesz, hidd el azonnal megkövetem, de nem véletlen nem játszik, csak ha nincs Lovric. Nézd meg mit csinált az első gólnál is, persze az nem csak az övé.

     1. Leírtam, hogy az első és a 3. gólnál mit és miért csinált olvasd el ha gondolod. Nem azért játszik mert nincs Lovresz, hanem Lovresz azért nem játszik mert ő itt van.

      1. Na majd, meglátjuk, de egyelőre azért játszik mert nincs Lovric, de ez majd később kiderül.
       Az első golnál a beadó játékos elküldte gyufáért, nézd meg, de ugye gólban a többi védő is hibás, ez igaz.
       A második gólnál úgy ment el mellette Varga k., mint egy lerakott bója mellett, ezekkel azért nehéz vitatkozni, ezért az amatőrségért tényleg dühös vagyok rá.
       Az, hogy kell-e most a csapatba, azon már lehet vitatkozni, de ez kritika a többiekre, de ebben akár igazad is lehet, igaz ezek után nálam Lovric jönne, persz sokszor feldühíz ő is.

       1. Mit kellett volna csinálnia pl a 3- nál a lerántáson kívül? Kíváncsi vagyok a véleményedre. Visszanézted a tvben? Nekem fel van véve többször megnéztem a jeleneteket.

        1. A Gólban néztem vissza, ott ismételték egyszer kétszer.
         Így van, akár lerántani, de azért van még egy pár “fegyver”, ütközni, felvenni vele futást és gyötörni, persze ehhez kell bizonyos képesség ez nem vitás, fordulékonyság, ütemérzék, gyorsaság, na ezeket nem láttuk ott akkor tőle, gyanítom mert híján van ezeknek (és ezt nem csak ez az egy eset miatt mondom).

  2. A csapat és az edző így együtt annyit ér, amennyit a számok mutatnak. Amúgy az szimpatikus, hogy nem a játékosokban keresi a hibát, mint az elődje, de ha nem szerzünk pontot, akkor tovább már nem tudunk nyomulni felfelé a tabellán.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.