Egyelőre az a hír a Craiova-Honvédról, hogy nincs hír || update: már van hír

Kéretik a “külföldről származó információnk szerint” forrásmegjelölést nem tényként kezelni.

UEFA fegyelmi bizottság // elvileg múlt csütörtökön, vagyis 22-én tárgyalták a Honvédot a craiovai meccs miatt a fegyelmi bizottságon, azonban az UEFA hétfő délig semmit sem közölt arról, hogy egyáltalán szóba kerültünk-e a kérdéses napon. (Az UEFA fegyelmi bizottságának közleményeit itt találjátok.)

 • vagyis a csakfocin megjelent (idézem: “külföldről származó információnk szerint”) szektorbezárós büntetésnek egyelőre nincs semmilyen hivatalos forrása, így addig nettó kitalációnak tekintjük.
 • másik: fontos, hogy a fegyelmi bizottság nem a Honvéd fellebbezését vizsgálta, hanem a kispesti szurkolók craiovai teljesítményét, egész pontosan a következőket:

Charges against Budapest Honvéd FC:
– Improper conduct of the team – Art. 15 (4) of the UEFA Disciplinary Regulations (DR) (Csapat nem megfelelő magatartása.)
– Crowd disturbances – Art. 16 (2) DR (Zavargások, lelátói rendbontás.)
– Racist behaviour – Art. 14 DR
(Rasszizmus.)


Délutáni frissítés //

Az UEFA döntése szerint a következő itthon sorra kerülő nemzetközi mérkőzésünkön 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30.250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. 20 ezret a rasszista megnyilvánulások miatt, 5.250-t a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért.

honvedfc.hu

Már csak az a kérdés, hogy az a 4000 hely a Hungáriára (5000 fő) vonatkozik, vagy az új Bozsikra (8200 fő), esetleg a Népstadionra (68000 fő) is?

“Egyelőre az a hír a Craiova-Honvédról, hogy nincs hír || update: már van hír” bejegyzéshez 65 hozzászólás

 1. Ehhez nem is kell különösebb kommentár:
  “Jelenleg minden olyan tulajdonság hiányzik a csapatból, ami eddig sikeressé tett bennünket: az éhség, a szenvedély, az alázat. Helyette arroganciát és nagyképűséget érzek, amit azt jelenti, hogy jelenleg nagyon rossz úton járnak a játékosok, a vb-kijutás egyelőre inkább negatívumokat hozott ki belőlük. A világbajnokságig sokat kell változnia a csapatnak ahhoz, hogy újra úgy teljesítsen a pályán, ahogyan az Európa-bajnokság végéig tartó időszakban.”
  Preisinger Sándor szövetségi edző, miután az őszi, U17-es vb-re is készülő U18-as válogatottunk 3-0-ás vereséggel zárta a macedónok elleni bronzmérkőzést a Vacláv Jezek-emléktornán. (mlsz.hu)

  1. Az egyetlen jó ebben, hogy a Prézli Sanyi megmondja úgy ahogy van, ez nem a szokásos hebegés, habogás.
   Más kérdés, hogy én ebből nem látok kiutat. Az nb2-ben is jól lehet keresni, egy felcsúf meg maga a mennyország minden U válogatottnak…

  1. Egyébként hol van? Egy ideig Mezőkövesden védett, aztán mintha a MOL csapatnál láttam volna tartalékban.

 2. Szombaton zárul az átigazolási időszak, és hiába várjuk a bejelentéseket. No, nem új edzőről, hanem balhátvédről, középpályásról meg kapusról

  1. Akkor jöjjönSzalai, odaadjuk érte Egerszegit, meg Hefflert is

   1. Ha lenne egy normális edző, akkor Hefflert nem engednénk el sehova…

 3. A “csapat nem megfelelő magatartása” mit jelent? Az uefa szerint is hiba volt, hogy nem vonultunk le a pályáról a hanggránátos eset után?

  1. El tudom képzelni, hogy inkább az a bajuk, hogy le akartunk vonulni.
   Bár azon se lepődnék meg, ha egyik-másik játékos beszólogatott volna, vagy valami durvábbat művelt az öltözőfolyosón, és az bekerült a jegyzőkönyvbe.

    1. Kétségtelenül nem szívbajos a srác, ha úgy érzi, hogy igazságtalanság, vagy agresszió történt valamelyik csapattársával szemben. Nekem ez kifejezetten pozitív tulajdonság és hozzáállás.

  2. 15. cikk 4-es pont. 5, vagy több játékosoknak kiosztott lap, vagy 6, vagy több játékosoknak+edzőknek kiosztott lap esetén vizsgálhatják, és büntethetnek miatta. Első alkalommal csak figyelmeztetés, utána pénzbüntetés járhat érte.

   1. Ahhh, köszi, lusta voltam még a fegyelmi szabályzat vonatkozó paragrafusait is kikeresni. (Hiába, az edukált és kíváncsi olvasók úgyis megteszik.)

  3. Pedig azt kellett volna csinálni. Így is kiestünk, meg megis büntettek bennünket.

 4. Minket 30 000-re őket 60 000-re szerintem ez így pont…menjenek a picsába!

  1. 280 000 – 60 000 Tehát ők kaptak 220 ezret mivel tovább mentek, ha jól számolok :) FAIR UEFA! RESPECT!
   Magyarul most a 220 ezer juróból kifizetünk mi 30ezret NEKIK, azért ez üt…És még valaki itt reklamál szar románozásért…

 5. Már annak is örülni lehetett, hogy a győri meccsen úri nagyvonalúsággal túlléptek a “szar Románia …” nótázáson.
  Persze voltak akik akkor harsányan (esetenként bunkó stílusban) megpróbáltak lehurrogni amiért (nem egyedül) szóltam arról, hogy ez a magatartás baromira kontraproduktív, és a vezérszurkolók felelőssége is.
  Most megérkezett a hivatalos UEFA reakció, melyben értékelték a tábor ilyen jellegű tevékenységét. Nem felháborodni kell ezen, nem azon kell morogni, hogy igazságtalan, meg nem arányos, hanem tudomásul kell venni, hogy Európa kulturáltabbik felén ez nem elfogadható, és ha valakiket büntetni fognak ilyenért, akkor a magyar csapatok bizonyosan a büntetettek között lesznek.
  Meg kell érteni és elfogadni két dolgot. 1. A nemzetközi kis (UEFA) politika nem tér el a nagy (EU) politikától, és mostanság a magyarok az EU-ban igencsak fekete seggűek (nem véletlenül). 2. Tudomásul kell venni, hogy M.o. semmilyen területen (gazdaság, sport, politika) nem tényező, tehát az egérke ne akarjon elefántnak látszani, mert az igencsak nevetséges, és még ki is röhögnek érte. (Most pl. a románok, akik továbbjutottak, akiknek az UEFA fizetett a “hanggránátozásért”, az üzengetésért nettó kb. 200 ezer EUR-t, míg mi meg fizethetünk is a saját pénzünkből (mármint a tulajdonosok pénzéből).
  Kedves szurkertársak! Az anyázás, mások szidalmazása a primitívek, és a gyengék gyakorlata. Felejtsük el!

  1. Azért, hogy Magyarország sport területén ne lenne tényező.. Háát…
   Éremtáblázatokat szoktad-e bújni?

   1. Ugye nem gondoltad komolyan, hogy egy 10 millás büntetés kapcsán érem meg ponttáblázatokról fogok vitatkozni?

    1. Nem is kell vitatkozni.

     Írtál egy hülyeséget, felhívtam rá a figyelmedet. Ennek semmi köze a 10millióhoz, mint ahogy annak sem hogy Magyarország mennyire tényező vagy sem.

     1. Bocsi, de kurvára érdektelen, hogy alkalmanként a 16.-ok vagy 32.-ek éppen valahol a magyar sportolók.
      Itt az öncélú, primitív, kontraproduktív magatartásról van szó, ha idáig nem fogtad volna ezt fel. Illetőleg arról, hogy ha valakinek amúgy is szarul áll a szénája, akkor nem kér ki magának még egy zsák pofont.

      1. Pont erre próbáltalak rávezetni, hogy nem áll rosszul a szénánk sport területén, sőt…
       De úgy látszik nem csak nagyon dühös vagy…
       A magyar sportolók általában nyerni szoktak, ha nem tűnt volna fel… Azért mert magyarok.
       Sajnálom, de nekünk, magyaroknak a szépség, a szorgalom, az erő, a siker a dicsőség, a becsületesség a sorsunk. Ez a definíciónk.
       Ha neked a sopánkodás meg a lekicsinylés a lelked, akkor rossz helyen bazseválsz…

       1. Tudod az a probléma, hogy teljesen különböző dolgokról beszélünk. Azzal együtt, hogy vannak egyes területeken sportsikerek, egyáltalán nem vagyunk sport nagyhatalom, csak néhány árnyalattal jobb az összkép, mint a gazdaságban.
        Ha meg nem tudsz különbséget tenni sopánkodás meg figyelemfelkeltés között, az a te problémád. Az enyém max. annyiban lesz, hogy nem tudok majd kimenni megnézni a csapatot a zártkapus büntik miatt, nem lesz olyan a pénzügyi lehetősége a klubnak a fizetendő büntik miatt. Ha meg ez szerinted “bazseválás”, akkor fizesd ki a klub helyett a büntit. Addig viszont jobb, ha hallgatsz.

        1. Tudod mit? Kifizetem. Egy feltétellel:
         Mivel egyébként a bűntetések kifizetése a világ minden klubjánál az úgymond rendes ügymenet része (általában tartalékot is képeznek erre), ezért ha a bűntetés 100%-át én fizetem ki, akkor a bevételek 100%-a is engem illet.

         Na ez hogy hangzik zsenikém? Így működik a világ.

         Csak ebben az esetben én lennék az elsődleges kötelezettségvállalója és haszonélvezője is annak a Kft-nek ami a klubot tulajdonolja.

         Ugye így végiggondolva mekkora demagóg ostobaságot sikerült kiizzadni magadból, barátom?

         Magyarország igenis sport nagyhatalom kajak-kenuban, úszásban, küzdősportokban, vízilabdában, vívásban, öttusában, stb. Ha ennyit nem tudsz arról az országról aminek a hivatalos nyelvét beszéled, akkor jobb ha te hallgatsz.

         Vagy te is mehetsz Merkelországba vagy Macronországba (európa kultúráltabb felébe), ahogy fentebb másnak tanácsoltad.

       1. Lehet, hogy vízfejű vagyok, de csak akkor, ha te meg önként befizeted az egyesület helyett azt a 10 millát, és vállalod, hogy mondjuk 5 éven keresztül minden ilyen jellegű, mások idiotizmusából/zsigeri indulataiból származó büntit úri nagyvonalúsággal kifizetsz, és minden alkalommal nyilvánosan bocsánatot kérsz azoktól a szurkolóktól akiket ezek a büntetések valamilyen mértékben károsítottak. Addig nullát ér a véleményed.

         1. Ha jogtalan lenne, akkor nem baszták volna a nyakunkba, De ne is törődj vele, harcolj, tevékenykedj csak nyugodtan a következőért.

         2. Jogtalannak épp nem jogtalan, csak könnyű úgy érezni, hogy elképesztően aránytalan a másik félre kirótt tételekhez képest.

  2. Be kellett volna vinni pár petárdát és bedobálni, ha lúd akkor legyen kövér :)

   1. Igen, te is azok közé tartozol, akik szeretik más farkával verni a csalánt. Ne légy büszke rá!

     1. Neked is csak azt tudom írni, hogy amíg nem te fizeted a büntiket, addig teljesen értéktelen e témában minden megnyilvánulásod.
      Vedd elő a sajátodat, és azzal verd a csalánt!!!!! Akkor lesz respektje a véleményednek. Addig viszont …

  3. jelenleg arról van szó, hogy kvazi testi sertes + szar rendezes + szovegeles = 60 k , nálunk szovegeles = 30k . eléggé aránytalan.

   1. Jelenleg arról van szó, hogy értelmetlen, kontraproduktív “szövegelés”. más olvasatban rasszizmus, amiről már a meccs előtt is bőségesen volt szó itt a fórumon is.

    1. Ha románok csak annyit kiabáltak volna hogy szar Magyarország, meg csupán játékosokat köpködték volna, még meg is dicsérték volna őket.

     1. Érdekes ők nem olyan “elvetemült” rasszisták mint mi. Ép ma van a 75 éve mikor szövetségesként hátbatámadtak bennünket. Nem nép ez, csak a csürhe egyik része.

      1. romanian is not a nationality, it’s a profession
       (olvastam valahol…)

    2. nem vitatom, hogy jogos a büntetés, a szabályok szerint, viszont aránytalanul magas, vagy a romanoké aranytalanul alacsony. ezt te sem vitathatod.

     1. Az aránytalanság valóban vitatható, csak nem érünk a vitathatósággal semmit. Nem kell okot adni büntire. Ennyire egyszerű.
      Ahogyan mondani szokták, el lehet úgy is küldeni valakit a picsába, hogy még boldogan meg is köszöni. A kiabálni vágyók járják azt az utat!

      1. nekem ezzel van a bajom, buntessen ha akar a szabaly alapjan, csak ne igy mert ez igy vicc kategoria.
       az meg hogy kit mit ordibal meccsen, az ot minősíti, ebbe belemenni teljesen felesleges.

    3. Ne nyomd már ezt a maszlagot. A rasszizmus egy liberális bunkó, mindenki az, aki nem ért velük egyet. Azért baztatnak mindenhol, mert nem akarunk szinesedni. Speciel rohadtul utálom amikor bejön egy szines a helyi űzletbe és nagy szakértelemmel végig tapogatja és átpakolja az összes banánt majd vesz 3 db-ot. Nekem nem szimpi. Hallottál már az önvédelemről? Nem hiszem.

     1. Tetszik, nem tetszik, az EU-ban nem elfogadható a másik ember, nép, népcsoport gyalázása. Ha ez nem tetszik neked, akkor költözz pl. Putyinországba, ott szívesen veszik a hozzád hasonló mentalitásúakat.

     2. Ja, és még valami.
      Szíved joga utálni bárkit, a színesbőrűeket is. Ám ha ennyire utálod őket, akkor legyél tökös, és vállald fel a véleményed! Írd ki a boltodra, hogy “Kiszolgálás csak fehéreknek”, és ne szolgáld ki őket. Változatlanul nem fogok egyetérteni veled ebben a kérdésben, azt viszont becsülni valónak fogom minősíteni, hogy felvállaltad a véleményed, és kitartasz mellette.

  4. Na látod, pont ezekért nem vagyunk sehol sem tényezôk, mert jól leköpnek, megaláznak minket európai szinten ezzel a döntéssel, és a végén még az jön le, hogy mi szégyelljük magunkat és csak halkan sunnyogjunk el.. De igazad lesz, mert Berzi úr lassan kapja is a következô díjat, Sanyi bá’ pedig meg sem szólal majd, mert hát mit is mondhatna, hiszen az ugráló, lázadozó magyar nem pálya, a végén még bátorságot kapnak más területen is

   1. Ahogy egyik kollega korábban írta, jelszó az ilyen embereknek hogy merjünk kicsik lenni!
    Ami a legdurvább hogy megalázzák őt is, mint magyar embert(ha egyáltalán az…), és itt tolja ezt a szar szöveget utána is :)

   2. Tévedsz! Pont azért köpnek le, és nem vagyunk tényezők (és röhögnek ki), mert 1. mérhetetlenül gyenge a produktum, nemzetközi szinten értéktelen 2. ennek ellenére azt hisszük magunkról, hogy mi szartuk a spanyol viaszt, 3. még arra is képtelenek vagyunk, hogy felfogjuk, a pályán kell nyerni és nem szájkaratéban, ráadásul itt még jónéhányan büszkék is arra hogy csak az “anyázás” megy, a gondolkodás helyett.

  5. Te miről beszélsz :D multheten a nagy nyugati csapataid (Strasbourg-Frankfurt) meccsen verték szét egymást, és szidtak végig egymást.
   Ahhoz képest amit kint kaptak a kispestiek, ahhoz képest kb semmit se csináltak.
   Gondolom neked a kedvenc reklámod az mlsz ” gyűlölet nem pálya ” c. reklámja :D

   1. Valóban “a gyűlölet nem pálya”! Még akkor sem ha az MLSZ-é lenne, de nem az övék.

  6. Európa kulturáltabb fele :D hát kész :D azt vágod hogy a realmadrid Barcelona meccsen is végig szidják egymást? :D
   Vagy a manchesteri derby, londoni stb…
   Milyen alomvilagban vagy… Kész…

   1. Hát igen a Lazio-Roma derbiket örökre betiltani!
    Ja kíváncsi lennék EL-ben összeakadnának egyszer, utána mindkét csapat pályáját bezárnák 5 évre, ja nem mert ők olaszok és tényezők :)

   2. Erről beszéltem. Az egérke ne akarjon elefántnak látszani!!!!!
    Majd, ha a magyar foci annyi pénzt hoz az UEFA-nak, mint az általad említettek, akkor más megítélése lesz/lehet az ilyen eseteknek. Addig viszont ildomos lenne legalább annyira szerénynek lenni, mint amekkora a magyar foci produktuma.

  7. Az a baj, hogy ezt szar, magukat magyarnak nevezők jelentik be. Ennek ellenére ha egy kukkot sem szólna senki akkor is találnának okot a megbüntetésünkre. Hogy kiegészítést tegyek az utolsó mondatodhoz. Azért tartunk itt mert az ilyen “okos” farkukat behúzóknak köszönhetjük, hogy a fos szlávok mindig belénk törlik a cipőjüket.

   1. Hát akkor legyél tökös, fogj egy géppisztolyt, és tegyél rendet a “fos szlávok” között, és akkor nem fogják a cipőjüket belénk törölni. Ha meg ezt nem mered megtenni, akkor mi a túróról akarsz itt regélni?

  8. Tisztelettel megjegyzem, hogy Magyarország a sport területén igenis tényező kivéve a foci a többivel nagyrészt egyetértek. A szövetség akár helyi, akár nemzetközi szidása, a játékosok játékvezetők gyalázása nem hoz eredményt. A más nemzetek

   1. Nem gondolnám, hogy M.o. sport nagyhatalom lenne, bár kétségtelenül jobban áll a sport néhány területén, mint a gazdaságban, politikai elismertségben.

 6. Szolgálati közlemény //
  Skacok, ha kérhetném, a románokról és Romániáról, valamint a róluk képzelt és/vagy valós tapasztaltunkon nyugvó véleményünkről, hozzállásunkról ne itt beszélgessünk. Azzal nincs gond, ha a romániai labdarúgás európai érdekérvényesítő képességéről, az UEFA – szerintem is vállalhatatlan – büntetési gyakorlatáról folyik a vita, azonban a konyhai nemzetkarakterológiai eszmefuttatásoknak, légyszi, keressetek egy másik felületet.
  Köszönöm.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.