Próbálom követni az eseményeket

Az Újpest ellen ugyan a három pont a legfontosabb, de közben történések is vannak.

Azt mondják az emberek, hogy ki fogunk esni, hogy rosszak vagyunk, hogy minden hiába, ez nem csapat, ez nem edző, ez nem sportigazgató, és így tovább. Négy vereség kihozza az emberből a hőbörgőt.

Erre két nappal a meccs előtt elment minden jegy a Fáyba, és ha kétszer ekkora lenne a vendég, talán még azt is megtöltenénk.

Aztán az is van, hogy igazoltunk orrba-szájba a nyáron, erre a héten, a semmiből megjelenik egy újabb balhátvéd (akiről természetesen azonnal kiderült, hogy komoly erőnléti lemaradása van, és az elmúlt években alig játszott meccset), belebegtetnek még két esetleges igazolást (vagy hármat frissítés: nem), valamint, és ismét állítólag, többen kikerülnek a keretből.

Vajon mi a francot csináltak akkor tavasszal? Rendben, hogy eladta a klubot közben az Öreg, de nem tervezett senki a télen? Nem tervezett senki az áprilisi tulajdonosváltás óta? Mi a francra ment el a nyár, ha most esnek be az emberek? És miért esnek be, ha állítólag azonnal mennek is?


Bazz, a poszt írása közben, ezen a ponton került ki a klubhonlapra, hogy Hefflerrel és Morettivel szerződést bontottunk. Morettit maga Sannino kérte, Heffler pedig állítólag nem akart beállni egy olyan sorba, ami ugyan formailag nem létezhet, de mégis van. Engedjétek meg, hogy hatalmas tapsikolásban törjek ki.

(Az idő közben beesett események ismeretében a poszt innen következő részét töröltem a francba, és inkább kezdtem elölről.)

Esküszöm, fogalmam sincs, most mi történik Kispesten.

Fülig Jimmynek érzem magam a Megkerült cirkálóból:

“Kavarja ez, vagy nem kavarja?” Megint nagyon valószínűen hangzik, amit mond, tehát biztos, hogy hazudik. De mit akar most itt vele kavarni?

Valaki tuti, hogy kavar, vagy valakik kavarnak valamit, mert az nem lehet, hogy semmi, de tényleg semmi logikát nem lehet felfedezni a működésben.

 • 05.28. Sanninót bejelentik
 • 05.29. Moutari két évre aláír (nem értjük, már akkor sem. remek játékos, de nem illik a rendszerünkbe)
 • 06.14. Lefkovits egy+egy év (egyébként: boldog szülinapot neki!)
 • 07.05. Niba két év (egy hónap telt el Moutari igazolása óta!)
 • 07.09. Kesztyűs egy év kölcsön Paksról
 • 07.10. Egerszegi egy év kölcsön Paksról
 • 07.10. Kulach egy év kölcsön a Sahtortól
 • 07.23. King egy év kölcsön az MTK-tól
 • 07.24. Moretti két évre írt alá
 • 08.12. Lanzafame egy+két év
 • 08.29. Tujvel két év (Robi megsérült)
 • 08.29. Aliji két év
 • 08.31. Moretti 38 nap után távozik

Az rendben, hogy a Paks beszántotta a második csapatát, miután simán kizúgtak az NB III-ból, azonban az ne legyen már normális, hogy amíg nem égetett a szükség (pl. Mezga és Kovács Nikó sérülése után King kölcsönvétele), addig csak onnan igazoltunk, és még mindig tartja magát a pletyka, hogy harmadszor is onnan fogunk (Bobál nem).

Vagy a szűrő kérdésköre. Nagy Geri rendben, sérült volt, sokszor sérült, ezzel érdemes számolni, kell mellé valaki. De egyszerre Kesztyűs és Egerszegi is, amikor itt van Heffler (azóta nincs), hogy a végén Hegedűs és Uzoma játsszon a poszton? Értem én ezt?

Itt mindenki valakinek az embere kell legyen? Vagy hogy mennek a dolgok?

A nyári igazolásainkból négyen kölcsönjátékosok (plusz papíron Lanzafame is idén), egyet pedig alig egy hónap után lapátra tettünk. Talán most sikerült kiszámolni, hogy mennyi külföldinek lehet kikérni a versenyengedélyt? Idézem:

2019. szeptember 1-től a bajnokság befejezéséig a bajnokságban résztvevő sportszervezet az LVSZ 4.§ (7) bekezdés b) és c) pontjában foglaltak alapján külföldi labdarúgók csoportjába sorolt, felnőtt korosztályú hivatásos szerződéssel rendelkező labdarúgói közül egyidőben maximum 10 fő rendelkezhet érvényes versenyengedéllyel.
Amennyiben az adott sportszervezetnél 2019. szeptember 1-én több mint 10 fő felnőtt korosztályú külföldi labdarúgók csoportjába besorolt labdarúgó rendelkezik érvényes versenyengedéllyel, akkor az összes részükre kiadott versenyengedély érvényét veszti.
A sportszervezet köteles a fenti labdarúgóinak újból versenyengedélyt kérni, betartva a 10 fős korlátozást. A sportszervezet 2019. szeptember 1-jét követően újonnan igazolt felnőtt korosztályú külföldi labdarúgók csoportjába besorolt labdarúgójának abban az esetben tud a bajnoki évre érvényes versenyengedélyt váltani, ha külföldi labdarúgók csoportjába sorolt labdarúgóinak létszáma 10 fő alá csökken.

MLSZ, versenykiírás, 14. pont // ELN-6/2019 (01.15.)

A versenykiírást az MLSZ elnöksége január 15-én fogadta el, vagyis volt pár hónap képbe kerülni, hogy talán nem kéne tíz fölé növelni a légiósaink számát. Erre mi történik nyáron? Viszlát, Moretti!

Visszatérnek a régi, szép idők, amikor Nunez Belotti talán két hétig volt a játékosunk, gondosan a szezon előtt? Bejelentették, majd kirúgták – szintén és gondosan még a szezon előtt. Esetleg Bottone megvan? A Juventusban nevelkedett, Olaszországból érkezett, 2012 őszén húsz napot töltött nálunk.

Kezdünk egy kurva nagy viccre hasonlítani, bárhogy próbálja kommunikálni az ellenkezőjét Kispest kerület jelenleg legnagyobb munkáltatója, a Honvéd Médiaközpont.

Teljes fejetlenség, totális szétesés, kapkodás, ráadásul az eredmények se jönnek. Talán még azt is be merem mondani erős tippként, hogy Heffler nem, vagy nem annyira és annyit volt sérült az elmúlt két hónapban, hogy egyetlen bajnokin, vagy Európa-liga-meccsen se tudjon pályára lépni. Feltételezem félreállították. Majd gondosan az átigazolási szezon utolsó napján köszönünk el tőle. Kurvára remélem, hogy nem valami pitiáner bosszúról van szó, mert úgy hatalmasat csalódnék még a fennállóban is.

Morettit viszont senki nem tudja nekem megmagyarázni. Egyáltalán játszhat még idén valahol? Lehet valakinek egy évben három csapata? Minek hozták ide egyáltalán? Idézném a Honvéd oldalát:

Giuseppe Sannino mester kérésére kerültél Kispestre, honnan datálódik a szakemberrel való ismeretséged?

Még tíz évvel ezelőtt, fiatalon találkoztam vele, a Varesénél volt az edzőm. Utána mindketten szintet léptünk, ő az edzősködésben, míg én a karrieremben, és többször keresztezték egymást az útjaink, s mindig megmaradt a a kettőnk közti jó kapcsolat.

interjú Morettivel, július 25-én.

Vajon mi történhetett?

Hirtelen több pénz lett, beestek jobb ajánlatok, fel kell szabadítani egy külföldi versenyengedélyt? Tujvel nem számít, Alijit nem értjük (harmadik balhátvédnek), Lanzafame jött, Kulach jött, valóban tele van a keret, de ahogy mennek a dolgok, azon se lepődnék meg, ha megint érkezne egy külföldi – kölcsönbe.

Egyáltalán ki rakja össze a keretet és a csapatot? Egyáltalán van tisztességes költségvetés erre a szezonra? Lanzafame kötelező opcióval jött, vagyis ráér jövőre kifizetni, erre két hétre rá Tujvelt kivásároljuk a Videotontól, miközben korábban ugyanonnan nem tudtuk elhozni Hangyát.

Ne haragudjatok, de tényleg nem értem mi a franc van. Lehet, a válogatott szünet alatt nem ártana, ha valaki kiállna a klub nevében, és legalább összefoglalná, hogy az elmúlt hetekben mi és miért történt, mert szerintem itt többen, és köztük a szurkolók is kezdenek úgymond átverve lenni a palánkon (és az átverve szó előtt kimaradt egy erős kurvára).

A franc se akar hangulatot kelteni, keltődik az magától is.

„ Mert ez mindig kavarja!” – gondolta a fregattfőhadnagy.


És igen, tudom, ahogy az élet más területein, úgy a magyar fociban se minden tisztán fehér, vagy tisztán fekete. Inkább valahova a piszkossötétszürke környékére tippelem az átlagot, amihez képest a közbeszerzések elbírálása is bézses vajfehér, hogy értsétek a skálát. Tisztán igaza itt soha senkinek nem lesz, ahogy az is biztos, megszólalni se fog senki.


19:30-kor egyébként Újpest-Honvéd a Fáyban. Mert mellékesen ma lesz egy meccs is.


címlapkép: csapatkép a Honvéd oldaláról. talán kissé elhamarkodottan készült.

“Próbálom követni az eseményeket” bejegyzéshez 514 hozzászólás

  1. Franc se tudja. Van, hogy valakinél lemegy a függöny, ha pályára lép.

 1. Na b+ pont ezt a meccset nem látom, de legalább felvettem, holnap megnézem.

  1. Legalább neked már nem kell dühöngened a másodikon félidőn…

   1. Nem kell dühöngeni, ne legyél elégedetlen. Most még nem tudunk 2 ilyen félidőt, meg nem is kellett kockáztatni.

 2. No, végre. Kérdés, hogy King kiesése mennyire befolyásolta negatívan a játékot.

 3. Én nagyon örülök, hogy nyertünk és így marad a Mester.
  Régen láttam ilyen jól játszani a csapatot.
  Az előző szezonban talán egyszer sem. Pedig nagyon szerettem és tiszteltem Supka Attilát.

  1. Egyetértek, végre kezd tetszetős focit játszani a csapat, már a Debrecen ellen is szuper volt, ma pedig az első félidő szerintem csúcs volt.. Aztán beálltunk védezkezni, plusz King is fájó kiesés volt még az elsőben, mert onnantól azért szürkébb lett a jobb oldalunk.. CSAK így tovább! Lütyővel rendben leszünk, továbbra is ezt mondom (mondjuk nem értem Gazdit miért cserélte le a terroristára, de mindegy)

  2. Jatékoskeret azért sokkal jobb mar, mint tavaly.. Supival 12-13 pont lenne a zsebben most.

 4. Majdnem elbaromkodtuk az egészet, de azért összességében egy góllal minimum jobbak voltunk. Kicsit nyugodtabban lehet készülni a következő hetekben.

  1. Ezt a meccset a második félidő közepéig le lehetett volna zárni…

  2. A két sérülés után, Kukoc-al a pályán a második félidőben ennyi volt sajna. Az újpest is úgy jött ki hogy az edzőért játszanak, szóval nem rossz ez.

     1. Jöhetett volna inlább Banó. Ennél többet csinált volna. Vagy Hegedűs. De utóbbi a kispadra, előbbi a pályára nem fért oda a semmilyen légiós miatt.

   1. Kukoc jobban végezte a dolgát a második félidőben, mint a támadóink. :)

      1. Bizony, a szépítő góljukat is Moutari és Lanza hozta össze. :)

 5. No, a következő két meccs nem lesz könnyű:
  Fehérvár (hazai)
  Kövesd (idegenben)

   1. Azért ez csak rangadó idegenben ez igaz, de azért nem ez az ellenfél a nehéz ellenfél, az Újpest is az utolsó négyben lesz.

 6. Ja és Kukoc most számomra igazolta, hogy mehetett volna Morettiékkel együtt csomagban.

  1. Egy csere bal hatvednek, ha nem szedi el a helyet a legios kvotaval sem akkor maradhat sztem.

 7. Na, most azért megiszom a szülinapomról maradt pezsgőt :)) A többit meglátjuk…

 8. Lanzát valahogy rá kellrne beszélni, hogy szögletnél szabadnál húzzon a picsába a kapu elől. A Loki ellen is hibázott, most is…

  1. Értsd már meg, ma csak így szerezhetett gólt..😉 Vagy nem tudja, hogy a GK címbe ez nem számít bele😁😁

 9. Nebojsa tolmácsa úgy billeg mint egy ingaóra, amíg hallgatja :D

 10. AHonvédos korsómból most behajítok egy krusovicét!CSAK!!!!

  1. Az ünneplésnél direkt figyeltem Kinget: én úgy láttam nincs nagy baj, még talán ugrándozott is ugy rémlik

 11. Csak most vettem észre, hogy az első gólunknál Moutari durván elkaszálta az alapvonali játékvezetőt, pedig a labda a közelben sem volt. :D

  1. Alapvonalira egy kis színes. A tábor előtti rigót megkérte a kameramann, hogy álljon odébb, mert folyamatosan belóg a képbe. Kb. 2 perc után fogta fel, hogy miről is van szó. Vicces volt, ahogy először méltatlankodott, majd odébb ment.

 12. Rossz úton jár ez a Zsótér-gyerek. Kifejezetten tisztátalan, sőt alattomos volt a játéka, és hisztériázott, amikor az edzője lecserélte. Kíváncsi vagyok, hogy reagál ez utóbbira Vignjevics.

  1. Nála rosszabb úton már csak Koszta jár, kemény munkával leépítette magát a bajnokság egyik leghaszontalanabb játékosává. Az utóbbi másfél évben momentumai sincsenek.

   1. Pont ez volt a fejemben a meccs alatt, ez van, ha gyereket elrontja a környezet amibe kerül. Sajnálom a két srácot, de reménykedem, h. egyszer megjön az eszük és rájönnek hova tartoznak valójában.

   2. Zsótér sem az, aki nálunk volt. Kár lenne ha elkallódnának ezek a srácok.

    1. Zsótér szerintem jó kis játékos, de nem a fújpestben.. Én szívesen látnám ismét Honvéd mezben

 13. Nekünk fekszik a Vasas pálya, többet kellene itt játszani… Persze az is sokat segít, ha van érdemi szélsőjáték. Ami most sajnos megint nem lesz ha King kiesik hosszabb időre.

 14. Kesztyűs gyerek előtt le a kalappal
  Nálam ma ő volt a legjobb

  1. Gondolom, majd kap egy 5-ös osztályzazot, a hülyegyerek Cserháti Andrástól, mint a Loki ellen, amikor Lanza mellett a másik legjobb volt.

   1. úgyvan. ha bejön az a finom csele és bebassza a rövidre, a pálya közepén leszopom… :)
    rengeteg potenciál van az ürgében még..

    1. Hááát reméljük olvassa ezt – vagy nem, nem tudom eldönteni :) :)

 15. Nagyon sajnálom Kinget…ma jó meccse volt és erre achilles szakadás….

  1. Azonnal irtam, hogy Achilles szakadás és be is jött sajnos.

   Oriási veszteség, mert Lanza és King mindig nagyon érezték együtt a játékot.

   1. Mennyi kiesés ez kb?
    Atomstabil volt vele a jobboldalunk bassz…

    1. Nem biztos, hogy valaha még fog tudni futballozni teljesértékűen, sajnos…. :(

     Egy “átlagos” szalagszakadás is sokaknak fél-háromnegyed év teljes kiesést jelent és van, aki egy térd-, bokaszalag szakadás után már soha nem a régi.

     Az Achilles ínszalag annyiban speciális, hogy azt pótolni ott másfajta szalag odahúzásával nagyon nehéz, mert egy fő és szinte kizárólagos tartószalagot jelent, amit a környéki izmok megerősítésével nem lehet “kiváltani”.
     Vannak eljárások rá és voltak focisták, akik visszatértek ilyen sérülésből, de voltak, akik már nem.

     Sajnálom Kinget, mintha valami nigériai jósasszony átkozta volna meg, úgy alakul 2017 óta a pályafutása :(

     1. Persze, hogy nem a régi, de szerencsére profi ellátást kapnak, így fel fog épülni, ha tényleg így van.

      1. Majd meglátjuk… Ahogy elmagyaráztam érthetően, az Achilles-szalag még a oldalsó térdszalaghoz képest is kiemelkedő jelentőséggel bír.

   2. A Kulachot ki kellene próbálnj a helyén?
    Jobbulást neki (is)!

    1. TM szerint játszott már jobbszélsőt. A védekezése kérdéses az ötvédős rendszerhez.

 16. Kicsit megkövetem magam, mert azt mondtam, hogy kapusnál sokkal fontosabb lenne 2-3 jó védőt igazolni, de most látszott, hogy egy jó rutinos kapus teljesítmény megnyugtatja a védelmet és azonnal más volt a játék.
  Azért most is volt párszor zavar, ráadásul nem egy élcsapat ellen, de tényleg első között kellett egy kapus is, persze azért nem akarom elkiabálni mert ez még csak egy meccs volt.

  1. Nem csak a kapus miatt, az is sokat számít, hogy kezd kiegyenesedni a középpálya (ezért is nagy kár Kingért, megint jön egy poszt toldozgatása). Gazdag lecserélése után nem is volt az igazi

   1. Igen, a kp. is nagyon fontos, igazad van, én még oda is akarok két játékost.

 17. Gratula a csapatnak es azoknak a szerencses szurkoloknak akik idejeben megvettek a jegyuket es bejutottak, valamint annak a kispestinek, akinek a Beke teren még volt ereje hozzabaszni a soret az egyik ujpestinek a 8 kozul, akik kergettek, igy megmenekulve.
  Ma a palyan, a lelaton es az utcan is szep gyozelmet arattunk. Masert mi a fasz ertelme van elni?
  Mindorokke Kispest!

   1. Utána. Páran egyénileg, gyalog szivárogtunk el, az ilyenekre vadászgattak páran a Béke térnél. De igazán komoly balhét nem láttam. Mondjuk még fél órával a meccs után is hallatszódott némi szirénázás a környéken.

    1. Az egyéni utazókra a legkönyebb rámozdulni sokszoros túlerőben.
     Az ilyenektől megkérdezném miért nem arra a 80 kispestire mentek rá,akik tömegben kínálták a lehetőséget a dolgokra az újpesten való sétával a meccs előtt a (a rendőröket,buszos utazást kihagyva)? Pedig látták őket a lilák a kocsikból és telefonálgattak is egymásnak(mármint a lilák egymásnak adták az infót),de rászánni magukat már nem annyira akaródzott.

 18. Üdvözletem küldöm, a “nagyszakértőnek”aki szerint nem kell a paks2-ből 13-at futó kp, mert az akadémiai gilisztaképzőben is van ilyen képességű. Valamint, hh mért a Tujvel és miért nem a Nagygerőzőknek is, b+!Footballanalfabèták!

  1. Üdvözletünk neked, aki képes voltál ezen a fórumon leírni, hogy pl. Gazdagra nincs szükség, sem az akadémiásokra, miközben ma Gazdag volt a különbség.

    1. Ne tagadd.. Nagy Gerit, Gazdagot, Cipfet, Májert név szerint is leszóltad és általánosan fogalmazva az akadémistáinkat is támadtad sokszor, az utóbbi hetekben is.

     1. Az baj, hogy két hét múlva nem tudják ezt a formát hozni valószinűleg. Nagy tegnap sem tudta Kesztyüs meg sem közelíteni, Cipf meg sajnos még csak ígéret, kéne neki egy kis Puffin lekvár. Remélem lesz jobb is.

      1. Ha nem látod, mekkorát változott a játékunk Nagygeri visszatérésével, akkor komoly gondok vannak… Kesztyűs cimborád is azóta szaladgálhat amerre épp kedve van, Banó-Szabó mellett erre nem volt lehetősége.

        1. Ezt most nem igazán értem… ettől még a mondatom igaz. :D Kesztyűs ötször jobban néz ki a szabadabb szerepkörben, mint mikor vkp-t kellett játszania.

         1. Nem is mondtam hogy nem!😉Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy Geri mellett Banó is jobban muzsikált (volna), mert Kesztyű mellett Bencének is többet kellett védekeznie, ami neki nem az erőssége.

       1. Hát akkor felkeresem a szemészetet. Apropó tényleg nem rég voltam. Papírom van a tisztánlátásomról. Kesztyüs nem a cimborám. Sőt nincs is cimborám. Basszus ez se igaz. Mindig az a cimborám aki szerintem jól játszik. Persze madarat tolláról embert a cimborájáról.

        1. Az mekkora már, hogy az asztalunkra semmit le nem tett zsoldosoknak, hónapokat adunk mondván, idő kell, hogy utolérjék magukat, de az a saját kölök, aki 8-10 hete gyakorlatilag még egy normális edzést sem tudott végigcsinálni, kezdőként kell játszatni, mert nélküle látványosan nem csapat a csapat, máris tudod “seholsincsezni ”
         Természetesen fotelból ;)

      2. Geri elég hosszú sérülésből tér vissza nincs még 100%on…
       de jó hogy átalakul a vita és nem a legxarabb már a kérdés, hanem ki a legjobb… :D
       amúgy Kesztyű óriási labdát adott Gazdinak!
       jó kis 3as ez…!!

  2. Azért Kesztyűstől még mindig sokkal jobb játékos kellene a kp.ra, ha dobogót akarunk, Újpest ellen elég volt, de valószínű az Újpest is az utolsó négyben lesz, mindegy most ünnepeljünk.

    1. Nagyjából egyetértek. Nagy kár,hogy ezt sokan még mindig nem látják.

     1. Már csak azt nem értem, hogy Kesztyűs miért nem fért be a Paks kezdőjébe!

   1. Az könnyen lehet.Az én környezetemben mi azt mondjuk, amit gondolunk éppen. És nem azt, amit mások hallani akarnak.

    1. Jó, de attól az még lehet hatalmas baromság!! Mint ahogy nagyrésze az is..

    2. Azzal nincs is baj – tartalmilag. Csak ha egy kicsit finomítanád a formai részét, kevésbé lenne bántó, pedig ugyanazt mondanád (amit gondolsz). Node nem ez a lényeg, CSAK!

  3. Üdvözletem küldöm neked, aki egy ilyen szép napon is oda tud szarni az asztal közepére!

  4. te most akkor alkalmazott vagy a csapatnal?
   csak azert kerdezem, mert ha igen akkor napi 30 percet foglalj mar be Azuraknal,
   talalna nalad fejlesztendo teruletet.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.