Hemi-o-meter // 2019 szeptember

Foglaljuk össze, mi történt szeptemberben //

 • Tujvel érkezett, és rögtön nyertünk is egy bajnokit, mégpedig az Újpest ellen;
 • Moretti alig egy hónap után távozott;
 • Montenegróban három kispesti akadémista is kezdő volt a válogatottban, és Holcsika megszerezte az első gólját. Moutari a nigeri válogatottban lépett pályára.
 • Gazdi megsérült a válogatottnál, Lanzafamét pedig úgy megműtötték, hogy egy hónapot ki kell hagynia;
 • Vadócz egy évre aláírt;
 • Jó játékkal, de valahogy csak kikaptunk a Videotontól;
 • Elmentünk Craiova miatt fellebbezni az UEFÁ-hoz, de lepattantunk róla;
 • Három kispesti akadémista is pályára lépett az Európa-liga csoportkörében;
 • Kukoc, Kulach és Cipf is megszerezte első gólját tétmeccsen a nagycsapatban, könnyedén jutottunk tovább a kupában.
 • Megjelent a 3000. posztunk a blogon, és ahogy annak lennie kell, teljesen tartalommentesre sikeredett. Amúgy másfél hónappal a kilencedik szülinapunk előtt nem is olyan rossz ez a szám.

Jöjjön tehát a szokásos havi programunk, a Hemi-o-meter kiszámolása. A múltkorihoz képest annyit változtattunk, hogy ezúttal már nem 1 és 10, hanem 0 és 10 között mondhatjátok el: mennyire Hemi a helyzet?

Fontos, hogy tisztában legyünk a lényeggel: az egész csak játék, és az Öreg a rendszerben nem más, mint egy elégedettségi fokmérő, vagy valami hasonló, miközben a kérdést tényleg úgy tesszük fel: Mennyire sírod vissza az Öreget?

A mérést ezúttal előrehoztuk az előre kijelölt 28-i napról, hogy ne kavarjon be a hétvégi meccs eredménye, valamint más posztra amúgy se lett volna kapacitásom, pedig mindenképp írni szeretnék az UEFÁ-nál felvezetett óvásunk elutasításáról megjelent szűkszavú közleményről, és az egész szituáció általam értelmezhetetlen mittudoménmijéről. Valaminek kell lennie a háttérben, az nem lehet, hogy nincs, csak, hogy nem kötik az orrunkra.

“Hemi-o-meter // 2019 szeptember” bejegyzéshez 67 hozzászólás

 1. Nagyjabol az van a hattérben, amit irtam akkor.. Bizom benne, hogy az angol dokumentumok elérhetöek lesznek

 2. A kép akkor lenne teljes, ha megjelenne az is, hogy kit nem foglalkoztat ez egyáltalán, a 3,60-as kenyérrel és Kádár Jánossal egyetemben; akár tudatos meggondolásból, akár merő negligenciából ered a “leszarom”-ja.

 3. Nosztalgikus hangulatunkban nem feltétlenül Hemi személye hiányzik, inkább megjelenik a független és piaci magyar foci ábrándja. Ennek ő volt az egyik utolsó képviselője, még ha olyan is, amilyen, ha igazából sem független, sem piaci nem volt, hiszen eleget lobbizott ő is a főnöknél és a végére a klub is bőven elvolt az állami bevételekből. Mondjuk ez nem rajta múlt, a közeg ilyen.
  A magam részéről ezt “sírom vissza”, bár nem vagyok egy sírós típus, inkább mondjuk úgy, hajlamos vagyok nosztalgiával gondolni arra az időre, amikor azért mégsem voltunk szerves részei ennek az izének, (nem merem leírni, annyian érzékenyek rá, bár nem tudom, miért), meg eljátszani azzal a gondolattal, mi lenne, ha nem ebben a felpumpált, eltorzult világban (pénzöntés, kiemelt klubok) működne a magyar foci, hanem életszerűen, ahogy kell. És nem azért, mert perverz kretén vagyok, hanem mert úgy gondolom, hogy ez tenne neki jobbat.

  1. Ha – mint írod – sem független nem volt, állami pénzből csinálta, no meg seggnyalós nyilatkozatokat tett a vezér mellett, akkor mitől is volt más (azon kívül, hogy a nagy pénzeket elzárták előle)?
   Aztán: ha ez a szisztéma, miért is volna jó kívül maradni (miközben nem is lehet teljesen)? Büszkén elsüllyedni? Nagyon romantikus… akár a nemzethalál víziója. :D

   1. nekem a kommunikacioja hianyzik. az uj tulajok anketot tartanank 50 embernek ahelyett, hogy online felületen is talalkozzanak a szurkolokkal. Meg a fratyi is atvette az online chatet….Hemit evente negyszer!!! lehetett kerdezni, es legtöbbször kerek-perec valaszolt is. Persze volt amikor mismasolt, de nem az volt a jellemzö. nekem ezek hianyoznak….amugy meg szponzor most sincs….ebben valtozas nincs, de optimistan varom a folytatast….

    1. Szíjjártónak nincs ideje az ilyesmire, plusz egyes konkrétabb válaszokhoz utalványokat kell kérnie Viktortól, ami idő…

    2. Gyuri bácsi meg az őszinte válaszok, messzebb vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Bal hatvedet szeretne igazolni, cél a kupagyozelem és a nemzetközi Kupa indulás, pár éven belül akademistakból fog állni a csapat gerince. Bla, Bla, Bla…. Erről szólt minden chat a hosszú évek során…

     1. Hemi papa sose szerezte volna vissza Lanzát a fradiból.Csak ennek alapján máris vesztes az új tulajokkal szemben,Az,hogy külföldre megy egy játékos,érthető.Az,hogy majdnem tök utolsók voltak a fizetések az nb1-ben és állandóan leraboltak minket,az viszont az ő sara.

    3. Vagy 300 ember volt az ankéton, ami egyébként sokkal emberibb, mint a chat-elés, mert személyes, szóba lehet állni egymással. Aki ezt is ki akarja iktatni az emberi érintkezésből az előbb-utóbb netidiótává válik, és védekezni kell ellene…

     1. ezert irtam, hogy is. Hidd el van egy csomo ember aki munkaja, csaladja, lakhelye miatt könnyebben kommunikal egy online felületen, mint elöben egy anketon ahova nagy valoszinüseggel el sem jut.

   2. Szóval itt ma ez a két opció létezik? Szomorú, de ok, lehet. Ábrándozni attól még lehet néha egy harmadikról, nem?

 4. A facebook – kommenteket látva azt látom, hogy néhányan egyáltalán nem értik a humort…

  A Hemi-o-meter egy baromkodás, aki nem érzi ebben a mély humort és Hemit, meg a blogot kezdi el cinkelni, az síkhülye, már bocsánat..

  1. felcsúttal kapcsolatban semmi hasonló mutatónak nincs értelme/jelentősége.
   megpörgetik a fideszes ismerősök között és máris jönnek a szép számok… a stadion meg üres. :)

   1. Pontosan!

    Sajnos, vannak, akik ilyen szinten elvakultak a politikában.

  2. Arról nincsen szó, hogy világ melyik régiójából jönnek a megtekintések, meg a követők. Nincsen itt fidesz mutyi, csak egy szimpla bot.

  1. A csapattársa hálából okozott neki egy enyhe porckorongsérvet. :)

  2. Ha ebből a gyerekből nem lesz nemzetközileg magasan jegyzett játékos akkor be kell szüntetni a magyar u.p. képzést, s amatör státuszt minden klubnak…….pályákat beszántani, stadionok helyére kórházakat…kb ennyi

   1. Tegyük hozzá, ha befut, az sem a magyar up nevelés eredménye, mert Szoboszlait a saját apja a futballiskolájában nevelte, s managelte kis korától.

   1. szép gólok, de remélem h Szoboszlai pályafutásában több lesz, mint 1 Rudi sztori. :)
    ( ill. nem lehet/érdemes összehasonlítani a 2 játékost )

   1. végighallgattam sokadszor…milyen csapat volt, basszus…persze akkor még volt kikből válogatni, de a sok nagy tudású, akik Mészölyt fikázzák, meg lehet hallgatni, hogy “teszi rendbe a fejeket” szünetben, amikor 1-1 re álltunk a norvégokkal…

  1. Inkább ő kísértsen, mint a Mészáros a Gázszer FC-től : )

  2. Azért a fórum egéászségesen reagál: a kommentek 90 százaléka másról szól. Ennek ellenére nem vagyok benne biztos, hogy a jövő hónapban már nem fog itt kísérteni, miközben már ennyi embert sem fog érdekelni. (De majd csak realizálja Hanta…)
   Mindenesetre aki rá van csavarodva a múltra, és hiányzik neki, annak kívánjunk kellemes búsongást. :)

   1. Gyula! Szépen megfogalmaztál önmagad számára is egy iránymutatást… ;)
    Ha valaki tud keseregni a múlton, az itt te vagy.. ;) :)

   2. Én a Hanta helyében addig tenném ki, amíg jönnek az ilyen sírós kommentek. :)

 5. Szerintem a hétvégén sok minden eldőlhet.

  Miért?

  Mert a Mezőkövesdnek a középpályás-játék az erőssége régóta, márpedig mi a középpályán vagyunk a legerősebbek. Ha a hétvégi mérkőzést sem sikerül hoznunk 3 ponttal, akkor itt súlyos gondok lesznek a kieséssel szemben..
  Akárk-akármit mond..

  Túl sok forduló ment el, úgyhogy a hétvégének a srácok kupadöntőszerűen kellene, hogy hozzáálljanak!

  Érdekesség, hogy tavaly a BL pozitív jelensége volt a fiatal Ajax, most meg úgy tűnik, hogy a fiatal Salzburg lesz az.

  Én nem vagyok az eszetlen fiatalítás híve, szerintem ezek a fiatalok fel sem tudják fogni (és ez káros), hogy milyen jólétbe kerülne, milyen sztárság illeti meg őket túlságosan fiatalon.. De!

  Ha már egyszer akadémiánk van, egyszerűen röhej, hogy leigazolunk 3 középpályást a fiatal Szendrei helyére, aki a legkiemelkedőbb tehetségünk, plusz Hegedűs, Lukács és Berla még mindig nem lett kölcsönadva!!

  Nekünk is egy fiatalok és 3-4 valóban minőségi, Lanzafame kaliberű játékosra épülő csapatot kellene kialakítanunk!

  Ehelyett leigazolunk egy Alijit.. :(

  Kedves Vezetőség, ne hagyjátok magatokat befolyásolni a menedzserek által!!!

  1. Még annyit, hogy az Ajax és a Salzburg sikere mutatja, nb1 szinten igenis le lehetne győzni egy jól és szisztematikusan felépített fiatal csapattal a Fradit és a Vidit pár idényben!!!

   1. Igen. Feltéve ha azok a fiatalok nem Cipfek meg Bano-Szabok lennenek, hanem NB1-es szinten is vallalhato ugyes sportolok.

    1. Cipfből még lehet valami…. Későn érők a magyar focisták.
     Banó már nem fog fejlődni….. Ő amolyan Volent II féle örök igéret

      1. Szoboszlai más kávéház, belöle lehet egy stabil kezdő játékos egy arsenalba, Dortmundba, betisbe.
       Cipf ezt nem éri el szerintem sose viszont 20-22 ~ves korára lehet egy húzó ember Kispesten mint tavaly Holender, lehet válogatott, meg lehet belga, holland bajnokságban egy középszerű légiós…. Ez is sikeres karrier lenne

   2. Érdekes, olyan ismerős nekem ez a recept. Nem csinálta meg valaki 2016-17-ben? (rááldozva előtte 2-3 idényt.) Ja, de. Azóta is itt van az orrunk előtt a megoldás, erre folyton koncepciót váltunk, kapkodva és eszetlenul igazolunk (nem csak idén) , pedig járt utat járatlanért el ne hagyj.

    1. Szerintem azt az- egy utánpótlást hangoztató klubnál kézenfekvő -útat a kényszer szülte. A mester is panaszkodott miatta jópárszor, és a tulaj által is feledésbe merült a fiatalszabály eltörlésével. Pedig milyen jól hangzik, hogy az állandó cél : a saját nevelésű játékosokra épülő csapat kialakítása.

  2. Nem kellene látatlanban degradálni játékosokat. Ugyanez a meggondolatlan leszólás ment Kesztyűs meg pl. Batik esetében is. Mindkettő kiválóan teljesít!

   1. Én nem vagtaban kritizalom.. Majd Lassuk meg tavaszi mit fog nyujtani.

    Ja, és Batikot tavaly is védtem!

    1. Én is kíváncsi vagyok, hogy ki tudja-e szorítani Aligi a Kukoc-Uzoma kombót. Csak az a baj, hogy jobb futóban szívunk már mióta, baloldalon meg túltengés van létszámilag.

   2. Kiváló szó az bulváros tulzás a szereplésükre.Semmi extrát nem csinálnak, hajtanak(ami sztem alap) meccseken.Semmi több!

 6. A helyszinen szurkolunk remélem eredménnyel! “CSAK”!!!!!!

  1. elég jó hangulatú képek…csak átjön végre az eredményességben is, hogy egyben van a csapat!
   tudja valaki, hogy állnak a korábbi sérültek a hétvégi meccsel ?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.