Mészáros, Mészáros, Mészáros (etc.) és a MOL mellé felfért egy kis Reditus Equity is a listára

A Forbes októberi lapszáma a Nagy Magyar Exitekkel és Eladásokkal is foglakozik, közte olyan nemzetstratégiai jelentőségű üzletágakkal is, mint a labdarúgás:

“Mészáros, Mészáros, Mészáros (etc.) és a MOL mellé felfért egy kis Reditus Equity is a listára” bejegyzéshez 137 hozzászólás

 1. Nem értem (nagyon is értem) mi köze van Mészárosnak és a FIDESZ-nek a club eladásához? A Kispesti önkormányzati botrány után vártam Öntől hasonló Írást.

  1. Bazeg, egy tok hosszut irtam ide aztán eszembe jutott afonya kollega egy regi intese (iranyomban) es kitoroltem a ge… be az egeszet.
   De, elegge el nem itelheto modon, ennyit muszáj volt irni.

  2. Köszönjük szépen azért az Önkormányzatnak az évek alatt jutatott pénzügyi morzsákat, a támogatást! Való igaz, hogy ha egy évben 100 millát tud kivenni a rendszerből egy egyszerű önkormányzati ember, akkor olyan úri huncuttságra mint a kerület labdarúgásának érdemi támogatására már nem nagyon jut. Azért valahol irigyli az ember azokat a klubokat akiket a szerencsésebb fejlődéselmélet alapján becsületesen településvezetőkkel áldotta meg a sors. Nem vagyok naiv, tisztában vagyok, hogy majd mindenki lop ebben a műfajban, de ezt is lehet “tiszteségesebben” csinálni!

   1. Pont ez mutatja, hogy minden hatalmi tényezővel szemben kritikusnak kell lenni – így a Fidesszel és Orbánnal szemben is…

    … mert minket (téged, engem, gyerekeinket) lopják meg fent!!

    Nem pártpolitizálni kell, ez nem foci, hanem az összes politikust kritikusan kell nézni!!

    1. Teljesen igazad van! Csak ha egyoldalra rá billen az ítélkezés engem az zavar egy kicsit. Egyik sem különb a másiknál sajnos!

     1. Mert most ez az aktual!
      Amikor Hemi volt az, azt is megírták…csupán vissza kell keresni / ha érdekel /!

      1. Ez teljesen így van tudom, nincs is nekem ezzel semmi bajom. Ami engem felháborít, hogy itt Kispesten, kispestiként, mondhatni úgy is, hogy, olyan valakiként, aki eddig elismerte, mondhatni úgy is, hogy szimpatizalt Gajda ténykedésével, aki szoci polgármesterként a “nagy ellenszélben” mégis milyen tökösen vezeti a kerületet. Megvan kötve a keze, ennyi lehetősége van a sport támogatására, még el is hitte az ember. Azonban a tegnapi kokós, százmilliós, krániczos, 1,2 milliárdos cunami teljesen más színbe helyezett mindent! Talán ez belefér, hogy pár sorban megemlitsük itt vagy talán akkor mégsem….?!

       1. A sportot nem tudom, de ha a vádaknak csak a töredéke is igaz, akkor akár tudott róla Gajda, akár nem, a politikai (és településvezetői) felelősséget vállalnia kell. Egy normális világban lemondana szerintem. (Az már más kérdés, ha azt követően esetleg újra megválasztanák.)

        1. Az ő tudta nélkül ezt nehéz lett volna! Nyugdíjas koráig polgármester lehetett volna itt a kerületben, ha ésszel csinálja.

        2. A lemondás/felelősségvállalás itt Mao-n már nagyon régen nem divat, nem is tudom mikor fordult elő utoljára ilyen? Még a Schnitt Palit is úgy kellett kikisérni miután a főninek is kínos lett az ügy.

   2. Egy ilyen szintű klub költségvetéséhez az önkormányzat nem tud érdemben hozzátenni és szerintem nem is ez dolga.
    Az iskola látogatás például egy jó ötlet, nem tudom az önkori abban segít-e és ha nem miért nem? :)
    Vagy pl. minden kerületi rendezvényre meghívhatnák a csapatot/klubbot mert mi erősíthetné jobban az összetartozást mint ez? A helyi lakcímmel rendelkező kaphatnának jegy/bérlet kedvezmény stb.
    Szerintem ezeknek több értelme lenne, mert amit a kerület (bármelyik) adni tud az a Lanza fél fogára se elég. :)

  3. Én ezt feladom, tényleg, az egységsugarú fideszesekkel egyszerűen nem érdemes már egy légtérben sem tartózkodni, mert ha csak ránézek a falra, már jön a “miért támadom a Tisztességes Mészáros urat?”, ha a padlóra nézek “Mi köze ennek a Fideszhez?”. Ez már valami iszonyat kezd lenni.
   Ha linkelek egy listát egy nemzetközileg is elismert újság magyar kiadásából, ami történetesen a Honvéd eladásáról szól, és ez az eladás pár Mészáros-féle üzlet mögé fért fel a listára (lassan van nem Mészáros-féle üzlet egyáltalán az országban? francnak mentem egyetemre.), akkor azt hallgassuk el, a cikkből önkényesen ragadjunk ki részleteket, csak mert Mészáros (tehát Fidesz! – bár ez nem volt leírva sehová, viszont az egységsugarúság már képtelen különbséget tenni).
   A kispesti önkormányzati botránynak amúgy meg mi köze van a Honvédhoz, azon kívül, hogy mindkettő Kispesten történt? Ugyanezen az alapon a helyi menzák menüjét is közölnünk kéne?
   Tényleg tegyünk már különbséget a magyar focit, a Honvédot érintő, valamint a minden mást érintő dolgok között. Nem olyan bonyolult, ha egy gázszerelőből pár év alatt az ország messze leggazdagabb és legsikeresebb vállalkozója lehet, akkor nekünk is sikerülhetnek az apróbb ugrások.
   Az pedig, hogy egy blogot milyen elvek mentén szerkesztenek, lehet máshol igen, de nálunk egyáltalán nem társadalmi vita kérdése. Ez van és kész.

   1. Én sem szeretem ha nekiáll itt valaki “Fideszezni”,vagy egyáltalán direktbe politizálni,de ezzel itt most semmi gond nincs szerintem. Egy belinkelt cikk,ennyi ez nem több.

   2. Ez megint egy olyan komment, amihez tobb upvote jarna. Teljesen egyetertek.
    A blogszerkeszteshez nem szolok hozza. Vagyis: nem szolok bele, igy tisztabb. (Nincs is hozza kozom) .

    1. Egyebkent, ahogy tegnap irtam, a cikk rank vonatkozo resze csak játék a szamokkal.

     1. “játék a számokkal”
      Ez egyáltalán nem biztos, hogy így van. Nagyon is van (lenne) jelentősége, hogy mennyiért, és milyen finanszírozásban cserélt gazdát a csapat, és nem azért, hogy csámcsogni lehessen Hemi gazdagodásán, ha gazdagodott rajta).
      A vételi ár jelentős részét hitelből fedezte az új tulajdonos, amit nyilvánvalóan (így vagy úgy), de vissza kell fizetni. A foci nem az a sportág M.o.-n ahol érdemben profitot lehet termelni. Még a két legnagyobb bevétellel rendelkező csapat is hatalmas veszteségeket könyvel el évente a jelentős mennyiségű TAO pénzek ellenére, tehát az új tulajdonosi kör sem lesz abban a helyzetben, hogy a befektetése belátható időn belül kitermelje a saját árát. A kb. kétmilliárd hitel törlesztése pedig még igen “baráti” feltételek mellett is jelentős kockázati tényező az egész cégcsoport számára, tehát a CSAPAT működésére is. Egy komolyabb gazdasági visszaesés (ami egy 5-10 éven belül igen nagy eséllyel bekövetkezhet) az egész cégcsoport financiális helyzetét, és ebből fakadóan a klub talpon maradását is jelentősen veszélyeztetheti. Kritikus körülmények között pedig új finanszírozót találni szinte lehetetlen lesz, főleg olyan költségszinten ami változatlan jövedelemszint mellett foglalkoztatná a játékosokat.

      1. “A vételi ár jelentős részét hitelből fedezte az új tulajdonos”
       Megnyugtatlak, hogy a Gyuri bácsi is hitelből vette meg a Honvédot, és újíttatta fel a stadiont.

      2. Nem ertetted amit irtam. Illetve nem jol… A jatek a szamokksl azt jelenti, hogy a konyv szerinti, (kalkulalt, becsult) cegertek es a ceg tenyleges vetelara kozott természetesen lehet (ha ugy jobban tetszik: van) osszefugges, sot elvben kell is lennie, de ettol meg a kalkulacio es a valosag kozotti eltérés akar jelentos is. Az oreg ugyanugy eladhatta a klubot 2 milliárdert is, mint 3-ert.
       Az ezt koveto fejtegetesednek, akar lehet teljesen igaz is egyebkent, az alapkommentem szempontjabol nincs relevanciaja.

       1. Valóban a mi szempontunkból teljesen mindegy, hogy 2,4 vagy 2,8 vagy 3+ mrdFt volt a vételár.

      3. Hemingway is 600+ millió forint hitelből vette meg/indította el a honvédos projektjét. Kb. az eladás környékére nullázta ki teljesen, miközben túlélte a 2008-as válság éveit is. Semmi meglepő nincs ebben.

       1. Erről ő mintha mást mondott volna egy vele készült műsorban. Emlékeim szerint azt mondta, hogy akkoriban adta el az egyik üzletláncát (talán a Bonbon Hemingwayt) és azt a pénzt használta fel. Ez persze érdektelen a jelenlegi tulajdonosok helyzete szempontjából.

   3. Nos az önkormányzat egy büdös fillérrel nem támogatta a Honvédot,szemben jó néhány más – főleg vidéki -önkormányzattal.Még akkor sem,amikor Kispest-Honvéd volt a nevünk.Ha tényleg százmilliós tételekben játszottak,akkor ennek van hírértéke és van köze a Honvédhoz.Tényleg nem érdemes vitatkozni veled.Szerinted nincs itt semmi látnivaló a Mészáros dolgain kívül.

    1. Én ezt tényleg nem értem részetekről!
     Én komolyan nem látok a bloggerek részéről semmilyen irányú / fidesz; mszp, ner, Hemi, újvezírek, stb -stb / elfogultságot!
     Tudom, hogy hülyének tünök néhány emberke szemében, de nekem qrvára az jön le felőlük, hogy leszarnak mindent és mindenkit, rohadtul igyekeznek racionálisak, pártatlanok, elfogulatlanok és őszinték maradni!!
     Ha ezt nem érzitek ennyi idő után / blog-regnálása / sem, akkor tényleg nincs miről beszélni sajnos!

   4. Kedves veghanta !
    Örülök,hogy jártál egyetemre,ne kívánd magad a francba,én “B” listás voltam nem járhattam egyetemre.

   5. Ezzel én is igy vagyok……6 éve van messengeren egy “fociokosok” nevű csoportunk a barátaimmal amiben 5-en vagyunk benne. 20-30 éves barátsogok, 2 ujpesti, 2 zöld és jómagam vagyunk benne az esetek 60%-ban “szakmázunk” mivel mindenki focizot régen és aktivan követjük a labdarúgást. Folyamatosan mennek a zrikák.
    Viszont 1-2 éve az egyik zöld barátom aktív narancsként elkezdett politizálni…. Most ott tartunk hogy csak politikai hozzászólása van, mi pedig liberálbolsevikok, komcsik, zs..dók,hazaárulók, gyurcsányisták vagyunk mert nem istenítjük a zsebcézárt. Eleinte azt hittük viccel aztán rájöttünk hogy sokszor vérkomolyan gondolja. Folyamatosan tarlós reklámokat küldözget nekünk, szidja az ellenzéki politikusokat…
    De a legborzasztóbb az egészben hogy mi vele ellentétben nem foglalkozunk politikával semmelyik oldalon, és mindegyikünknek hányingere van az egésztől.
    Az ami jelenleg zajlik az országban politikai szinten az példátlan az ország történetében, nagyban emlékeztet a rákosi korszakra csak most az internet és naprakész média miatt már nem jön érted függönyözött autó.

   6. Nincs ezzel semmi gond, mert sok igazság van ezekben az írásokban a magyar politika, közélet és gazdaság terén, ahogy írtad “Ez van és kész”, de sajnos az tagadhatatlan, hogy az írásokból kicsit balos ideológia sugárzik, és ez nyilván szemet szúr egy jobb oldali nemzeti ideológiával rendelkező egyénnek.

    1. szerintem semmilyen baloldali ideológia nem árad, legfeljebb kormánykritika, az meg nem ideológia, hanem csak gondolkodás, ez nem a propaganda média.

     1. Áradást én sem írtam, de sok jel mutat arra amit írtam, de igaz, példákat most nem fogok keresni.
      Ami most épp eszembe jut:
      a kormány kritikája nap mint nap előkerül (pedig sportért még senki nem tett ennyit mint ezek), de a balos 19. kerületi önkormányzat nem kerül soha kritika alá, pedig vérlázító ahogy viszonyulnak a csapathoz, az akadémiához (az építkezését is akadályozták amíg tudták).
      Azt sikerült is elérniük, hogy a 2., 3., 4., füves pályákra nem lehetett világítást építeni, lassan azokon du. már nem lehet edzést tartani tavasz közepéig.
      Szóval kormány kritika van, aki a sportért tesz, balos önkormányzat kritika nincs, aki meg a csapat ellen dolgozik, nem gyanús…,

    2. Jajj, hagyjuk már ezt. Miért kényszer mindenképp bekategorizálni valakit valahová, hogy aztán lehessen azért hőbörögni, hogy oda tartozik (ahová sorolni tetszettek)? Ha nem tudunk máshogy belekötni, érvelni, vitatkozni, beszélgetni, satöbbi, akkor besoroljuk, és megvetjük általánosságban a kategóriát – én egyelőre csak ennyit látok az egészből.

     Basszus, egyáltalán mit jelent az, hogy “az írásokból balos ideológia” sugárzik? Legalább egyetlen példát, hogy majd tudjam, mire kell figyelnem, ha nem akarom, hogy szúrja a szemét a másik kategóriának, mert kategória az csak kettő lehet, ha jól értem. (A jobboldal miért csak nemzeti lehet? Ezt sem értem, de ez már legyen az én bajom.)

     1. Hát példákat most nem keresek, majd legfeljebb amikor látom, beidézem, bár nem tudom érdemes-e, ha valaki elolvas egy jó pár írást, és ismeri a magyar napi politikát, abból egyértelmű az író politikai világnézete, de attól hogy az enyém nem balos, hanem jobb oldali nemzeti érzelmű, ezek az írások engem nem különösebben zavarnak, még addig azért nem mentetek (de az, hogy engem mi zavar azzal nyilván nektek nem kell foglalkoznotok).

      Az, hogy a jobb oldal miért nemzeti érzelmű és a baloldal miért nemzet ellenes, azt szerintem nem kell magyarázni, attól te jobban ismered a múlt és a jelen politikai, világnézeti ideológiáját.

      1. “Az, hogy a jobb oldal miért nemzeti érzelmű és a baloldal miért nemzet ellenes, azt szerintem nem kell magyarázni, attól te jobban ismered a múlt és a jelen politikai, világnézeti ideológiáját.”

       Huhuhhuhh :)
       Azt kihagytad, hogy aki nem fideszes az balos így lesz kerek az egész.

       1. “aki nem fideszes az balos így lesz kerek az egész.”
        Sajnos a mai magyar politikában ez a helyzet amióta a Jobbik is összefogott a baloldallal, nem nagyon van más, reméljük majd azért lesz.

      2. ” a baloldal miért nemzet ellenes…”

       Mert a vezér egyszer ezt mondta (szó szerint: “a baloldal mindig rárontott a nemzetre”), és akinek nincsenek saját gondolatai, azóta ezt szajkózza. :)

       1. Meg aki ismeri a történelmet, az elmúlt 40-60 évet itthon, aki látja a mai bal-lib európai politikát, és még sokan mások… aki látja, hogy az új olasz balos kormány első intézkedése a kikötők megnyitása…

        De már túl messzire mentünk, a lényeg, hogy holnap ott leszünk a három pontért vívott meccsen, nagyon kell az a három pont.

       2. Azért volt egy decemberi népszavazás anno ha jól emlekszem:) Azért érdekes, hogy nemnagyon lajkolják baloldali politikusaink a határon túl, ha arra tévednek éppen :) csak volt nyolc évük nekik is és ebből kijött 23 millió román ide vándorlása :)

      3. Ha mindenképp ezek kell legyenek a kategóriák, akkor
       – vállalom, sőt, büszke vagyok rá, hogy kategóriám szerint nemzetellenesnek minősülök (minősülök!);
       – ha lenne kikötőnk, én nyitnám meg, csak, hogy ne tartozzak még véletlen se egy kategóriába a mi/ők kategóriákban gondolkodókkal, pláne nem a mi nevű oldalon;
       – sőt, mindenért én, meg a balosnak-libsinek (bárcsak elmagyarázná egyszer valaki, hogy csak úgy nagyjából mit ért alatta) tartottak a hibások, miközben a túloldalon, hiszen két oldalnak kell lennie, csak a tökéletesek léteznek, a Valódi Tökéletesek Minden Szempontból. Ha nem tökéletesek véletlenül, akkor is azok, mert Velünk vannak, és nem velük.
       Vicc, basszameg, vicc.
       Ha az balos ideológia sugárzása, hogy az egysejtű létformánál egy fokkal bonyolultabb élőlényekkel próbálunk meg beszélgetni, akkor máris nyitom a következő kikötőt.
       Amúgy meg ez veszélyes, és mellékesen Soros.
       Kabaré.
       Offolom is részemről a témát, én vagyok a hülye, hogy leállok akár egy karaktert is válaszolni ezekre a baromságokra, és nem veszem figyelembe a saját szabályomat: troll/provokatív kommentre nem válaszolunk, sőt, törlöm a válaszokat. Tessék, most én is úgy etettem a hülyeséget, mint egy választás előtt elkeseredett polgármester zsák krumplikkal a nyugdíjasokat.

  4. Tudod – több más fővárosi kerület mellett – Kispesten a jelenlegi, nemfideszes polgármester esélyes az újabb mandátumra. Ezért van most “önkormányzati botrány”. Aki “váll felett” rendben van, tudja hová tenni a jelenséget, és nem foglalkozik vele…

   1. Arról olvastál,hogy Karácsony Gergő közölte,hogy MINDEN SPORTBERUHÁZÁST leállít,ha nyer?
    Váll felett ez nálad nagyon rendben van? Stadion nem lesz,de te ezt is tudod valahova tenni biztosan.

    1. Ne beszélj butaságokat , vélhetően az el sem kezdett csak tervben levokrol beszél .

    2. majd megfenyegetjük, h mi is “elássuk” és akkor ejti a témát… :)

     1. viszont simán kampányol vele…ennyire lehet komolyan venni a csávót

    3. Érvényes és eredményes közbeszerzési eljárás keretében elindított és kivitelezési szerződéssel alátámasztott beruházásról van szó. Amiről itt a jelölt beszél, az csupán kampányfogás. Szerintem.

    4. Te tényleg beszoptad ezt a húgyagyú választóknak szánt dumát? Karácsony Pubi legfeljebb a 2-es metrót állíthatja le, ha elé fekszik a Kossuth téri megállónál a választás után… :)
     Egyébként pedig kampányidőszakban kölcsönösen követnek el aljasságokat a pártok, és vannak, akik komolyan is veszik ezeket. De hát mindennek van közönsge… :)

     1. Ez pontosan azt jelenti, hogy ahogy fogalmaztál a “húgyagyú választóknak” a balosoknak szánta ezt a dumát, de, ha a balosok megválasztanák, ez ugye Budapesten benne van, akkor semmit nem tudna csinálni az ígérgetéseiből, csak azt, hogy minden eszközzel próbálná meggátolni a sport fejlesztéseket, köztük a stadionok építését és a már elkezdett Bozsik építését is.
      Aztán majd kiderülne, hogy sikerül vagy nem….

      1. Ahhoz hogy valaki egyáltalán esélyt adjon egy ilyen ígéretnek, nem kell más, mint hogy ne tudjon különbséget tenni olyan fogalmak között mint “àllam” meg “önkormányzat”. Vagyis tudatlanság…

       1. Azért egy dolog biztos, a mostani balos önkormányzat ott árt a csapatnak ahol tud, a nagy állami akadémia építést is évekig tudta akadályozni, és mit lentebb írtam nekik “köszönhetők” hogy a három füves pályán nem lehet világítás.
        Az biztos, a nagy tudatlanságban, hogy ez a balos főpolgi jelölt, ha nyerne, a budapesti sport alatt vágná a fát ahogy tudja, nagy tudatlanságában…

  1. Ebből is látszik, hogy a politika milyen durván benne van a magyar futball mindennapjaiba. Vajon a VW-nek miért szimpatikusabb a mostani kispest, mint anno mondjuk egy bajnokságot nyert csapat? És vajon miért szimpatikusabb egy új tulajdonosi kör a VW-nek, mint egy biztos alapon álló, hosszú évek óta stabil tulajdonosi kör…? Jó ezek természetesen most csak költői kérdések voltak.

   1. Alapjaiban igazad van.
    De az sem volt semmi, amikor Hemi anno a pár db autó szinte mindegyikét a takarítónő és a család részére sajátította ki. Akkor eléggé meg is orrolt ezért a szponzor…

     1. Anno..

      Nem szeretnék ” sebeket szaggatni “, de ennyit arról, hogy Hanta meg RW mindig ” Ner-ez “; a ” tudatlanok Heminek szobrot akarnak állítani..”; Supi ellenes vagyok; stb-stb.
      Dehogyis!!!!!
      Csupán, racionálisan és pártatlanul kell vizslatni a világot!!
      SOHA SEMMI SEM KIZÁRÓLAG FEKETE V FEHÉR!!
      Ugye RW?! ;) :)

       1. Meg 70-es években a tv..
        Na jó, igazad van, ezt bebuktam! Bár, sztem ott is van néha zöld, meg sár.. :)

   2. politika-foci… ? azért ez nem annyira magyar specialitás.
    ami pedig hemi tárgyalási stratégiáját illeti, én nem hiszem el, hogy legalább a BL meccsekre ne lehetett volna piaci alapon szponzort találni.

   3. Van még egy kérdés: mi lenne, ha a politika nem lenne benne? Nem mintha nekem tetszene!

  2. Szerintem ok eddig is itt voltak, legalabbis Hemi anno mondta, h vw autokat kaptunk. Alakulhatott tovabb a dolog, sztem most mindenki kap es ezert kapnak mondjuk egy 15 cm-es mezfeluletet a vállon.

   1. Tudtommal amikor a Tarsoly-balhé után Győrben szabaddá vált Audi jött volna hozzánk, Hemi passzolta a Vw-t. Aztán Audiékat Kispest felé jövet pár metrómegállóval előbb mégis lestipistopizták a tízzel kevesebb kerületiek, hogy inkább legyenek náluk huszadik szponzorok, mint nálunk fők. Kubatov erősebb kutya a falkában Szijjasnál.

    1. Valahogy ez idorendben nekem nem jon össze. Az a balhe 2015-ben kezdodott, akkor Szijjarto meg nem volt sehol. Azt nem tom Kubi erosebb-e a gazdanknal, de szrem ez idorol-idore valtozik. Az etovonalak hajladoznak, egy allando csak: a Fonok hatalma…

     1. Papíron ugye most sincs itt Szijjártó. A háttérből meg korábban is segíthetett.

   2. Most “komolyabb” szponzor lesz mint Heminél volt, persze ez nem azért mert az új tulajok ügyesebbek…

   1. Az akadémia parkolóban áll vagy 20-30., de gondolom nem ez a lényeg.

    1. Azért nem mindegy, hogy mekkora összeggel támogatnak bennünket.
     Biztos vannak jobban informáltak, de nem hinném, hogy az elmúlt 20 évben egy cég 20-30 autót adott volna a klubnak használatra.

 2. Van esetleg valaki akinek van klubkártyája de nem megy a meccsre?

 3. Ha már politika…
  Most láttam a Hír tv videóját az mszp-s bagázsról,amint a pénzlenyúlást ecsetelik,erre bevágva a filmkockákba mit látok???!
  A szurkolók által festett falat a stadionban(Honvéd stb felirat),”Ultras Kispest” és a többi…. Hogy a f.szba van pofájuk ezeknek összefüggésbe hozni minket azokkal az arcokkal?
  Visszafogottan is : a r.hadt k.rva anyjukat b.sszák sz.jba.

  1. Naaa! Miért kell ilyen csúnyán beszélni?! ;) :)
   De, amúgy nálad a pont

   1. Tényleg visszafogott voltam,a bepöccenés mértékéhez képest.
    Hogy lehetnek ilyen pofátlanok.
    Nem tudom milyen indíttatásból vágták bele a klub és a tábor képeit,de nálam most a hír tv ezzel lenullázta magát.

    1. Volt egy montázs az elején Kispestről, utak, hivatal, épületek, és egy grafitis fal, szerintem ebbe kár többet belemagyarázni! Az utána következő fél óra volt inkább az érdekes! :)

     1. Már ne is haragudj,de szerintem k.rvára nem belemagyarázás,ha a lopással,lenyúlással,mszp-vel,korrupcióval egy riportban a Budapest Honvéd fala és Ultras Kispest szurkolói felirat szerepelnek és összefüggést sejtetnek. Mondjuk onnantól fogva nem is néztem tovább,úgyhogy fogalmam sincs mi volt érdekes.

      1. Akkor szerencse, hogy nem is láttad, hogy a polgi és két spanja egy foci pályán piros – fekete mezben pózolt egy fotón :)
       Azért én javallanám, hogy a tartalmi részt is nézd meg!

       1. Akkor vegye le szépen a Kispest mezt a polgimester úr és pózoljon a szomszéd kerület csapatának mezében inkább.
        Nem nézem már meg. Egyrészt felhúznám magam még jobban(az általad említett fotó miatt),másrészt nagyjából össze is lehet rakni a lényeget anélkül is.

        1. Nem Honvéd mez, egy Joma, piros – fekete, de azt hiszem ez a legkevésbé fontos ebben a történetben.

         1. Oké,persze. Bocs,csak piros-feketét írtál,én meg nem látok az idegtől már lassan azért (most tényleg túlgondolva 😄 ) írtam Kispest mezt.
          Vegye le azt is akkor és kész. 😄
          Égessen más csapatot.

  2. Ne kapd fel a vizet. A szar sem válik vizzé, hanem egyből politikus lesz.

     1. Mennyi kurucinfo olvasó van itt. 😄
      Pont az előbb láttam én is.
      Nem tudom hogy lehet valaki ilyen hülye,hogy hagyja magát fotózni(nem csak az aktusra gondolok,a többi képről is lerítt,nem kártyázni fognak).

  3. Nem láttam, de ez tényleg durva, mint ahogy az én szememben az is, hogy a 19. kerület azért még mindig elég szoci-bal-lib támogatású kerület, persze ez igaz egész Budapestre, remélem majd azért ez idővel megváltozik.

   1. Igen,az tényleg durva(egész főváros az).Mondjuk ez a mi klubunkra vonatkozik legkevésbé szerintem.
    Ès igen. Ideje lenne már megváltoznia.

   2. …és mindenki egyféleképpen gondolkodik, nem?

    A komcsik is azt akarták. :)

    1. Pont arról írtam, hogy milyen a többség, nyilván a többiek ebből a szempontból nem úgy gondolkodnak, de ezt így nem is nagyon értem.

   3. Hajj, jóember… Budapestnek immár 9. éve fütyiszes helytartója van, és még neki is csupán morzsákat vetnek a nagypályás országrontó tolvajok. Nem a múltban kellene élni, a narancsbagázs pedig ’56 emlékét is csak díszletnek használja a saját épülő önkényuralma számára, ha netán nem tűnt volna fel.

  4. Szerintem csak arról van szó, hogy a narancssárgák bázisa vidéken (meg határon túl) van, nekik meg fingjuk nincs, hogy hol van a XIX. kerület…aztán bevágnak egy-két képet a Bozsikról, és a fidesznyik egyből tudja, hogy kit kell utálni…

   1. Vidéken máshogy élnek az emberek, ott nagy százalékban megutálták a szocikat, balosokat (politikusokra és ideológiára gondolok), és így mára jobb oldalon csak a Fidesz maradt, így elég egyszerű a képlet.
    Budapest más tészta, itt 1956 sérelmeit megérzők, vagy arra emlékezők, örökségként tovább vivők, jobb oldaliak maradtak és utálják a balos ideológiát, a többiek pedig szocik, balosak maradtak, az itt is igaz, hogy ha nem akarsz szocikat, balosokat akkor marad a Fidesz jelenleg.

   2. Na neee. Ilyenekbe ne menjünk már bele. Pláne úgy,hogy én is pl. vidéki vagyok,cs cs lejjebb leírta vidéken kire szavaznak jobbára az emberek,a klubhovatartozást meg nem kell itt különösebben megmagyaráznom.

 4. Nyert a Mezőkövesd az Újpest ellen, ez növeli a múlt heti győzelmünk értékét.

  Ennek ellenére a holnapi meccsen nagyon fontos lenne legalább 1 pontot szerezni, hogy a csapatnak megmaradjon a tartása.

 5. Holnap Gróf a kapuban, remélem se ő nem viszi túlzásba a védés, se tőlünk nem kap túl sokat

   1. Ja, gólt felőlem kaphat 13-at is (: úgy értem, ne vele foglalkozzunk

    1. Sztem sem. Nálam nem olyan nagy extra ő,hogy vele kelljen foglalkozni.

     1. Mondjuk ha továbbgondolom,mivel Dávidkánk elég érzelmes ember,egy kis “ráhatással” könnyen ki lehetne zökkenteni. Kicsit(vagy nagyon).

  1. Messze még a vége… Korai temetni bármelyik csapatot. Már vannak keresztbe verések és mennyi lesz még :) .
   (ma a Paks ellen is benne volt min. az X a Rákóczinak.)

 6. Jelenlegi állás szerint utolsók vagyunk a tabellán. Aggodalomra semmi ok, mert holnap egy góllal nyerünk.

   1. Egy órája írtam, akkor még mi voltunk az utolsók az aktuális tabellán.

 7. Uraim!Nem akarok okoskodni,de nem túl sok már megint a politika! Több focit,ha lehet!!! CSAK!!!

  1. Ki a fene tudja élvezni a focit, ha közben kilopjak a zsebedböl a pénzt, még a nagy focicsinaloink yachtokon prostiznak?

   És mi még kimegyünk és tapsikolunk, meg még jegyet is veszünk a mi közpénzünkböl magukat sikeres klubtulajnak gondolo seggdugaszoknak?

   Azt hiszitek, csak ez a b.zi prostizik és kokozik, a többi nem??

   1. Nem hiszem,hogy te jegyet vennél,mert nem is hiszem,hogy Kispest szurkoló vagy.Nem is láttam,hogy írtál ide valaha.
    Jössz ide hangulatot kelteni.
    Próbálkozzál máshol.

  2. Egyetértek! Hönvéd-Fradi beharangozó helyett már itt is kampány megy! CSAK!!

  3. NSO, Csakfoci, NB1hu, van elég oldal focit olvasni.
   Ez a blog továbbra is két szerző Kispesthez kötődéséről szól, és nem másról.
   (Egyébként pedig tegyük tisztába a fogalmakat mielőtt használjuk, így például a “politika” szó jelentésének is utána kéne olvasni.)

   1. Közügyekkel (ógörög eredetiben a polisz ügyeivel) való foglalkozás, ha jól emlékszem a gimis töriórákra :-) Szerintem amúgy a tudatos állampolgár próbál tájékozódni a közügyekről, még ha ez manapság kissé nagyobb erőfeszítést is igényel egy akármilyen híradó megnézésénél.

     1. Bezony, itt tart ez az óóószág… :(
      Közben átfutottam a beharangot – jobbulást, és CSAKA 3 pont délután :)

   2. A szó értelmével hidd el tökéletesen tisztában vagyok. Egyébként a hozzászólásokban előfoduló esetekre gondoltam elsősorban.

   3. Szerintem nem Rád/Rátok szerzőkre gondolt/célzott most István bátyám, hanem a kommentekre.
    Mert azok már tenyleg kissé ” kampányjellegűek “

   4. Szerintem ez István véleménye, amit illene tiszteletben tartani! Bár nem biztos, utána fogok olvasni.

    1. Nincs is azzal semmi baj, bármiről lehet beszélgetni, bármiről lehet vélemény, ellenben a szerkesztési elveket érintők hidegen hagynak. :)

     1. Nekem a hozzászólásokban tűnt fel a politikai föleny. Remélem ezek után kommentben szegény, (diadal)ittas este közeleg! :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.