Mastodon

Amikor reggel megláttam, hogy az egyik kollégám batikolt pólóban jelent meg melóban, akkor még nem sejtettem, hogy

Egyébként tényleg így volt, sőt, van. Ádin egy Belman Represent feliratú, amúgy fehér hátú, de elől lila, rózsaszín, piros és hasonló színekben pompázó, batikolt póló feszül (még most, negyed hatkor is!), és tényleg megjegyeztem reggel, hogy innen már csak egy lépés a Kispest-mez.

Erre felmegyek a honvedfc.hu-ra és mit látok? Batik 2023-ig hosszabbított. Nagy boldogság ez a kicsi kis szívemnek.

Emlékszem, amikor érkezett, mintha a hideg rázott volna. Érted, a Fradiból, egy emblematikus játékos.

Van egy csoportunk, ahol beszélgetünk páran, régi bloggerek, ilyesmi, mindenféle szurkolók. Ott jegyezte meg egy fradista srác, hogy kurva jól jártunk vele. Ha egészséges, és ha tartósan egészséges, akkor komoly erősítés lesz. Eskü, minek szépítsem, nem hittem neki – de legalább csöndben maradtam, dobtam talán egy lájkot, és ennyi.

Nem sokkal később már szinte habzó szájjal szidtam, de veszettül, még le is hülyéztem, amikor a Videoton ellen elképesztő buta módon szórta ki magát az első félidőben. Akkor még nem tudhattam (hányszor jön még elő ma ez a filmtörténeti mondat?).

Aztán teltek a meccsek, eltelt egy fél év, eltelt még egy, és ott álltunk Craiován a meccs előtt. Majd tátva maradt szájjal a meccs után. Egyrészt az ismert okokból, másrészt konkrétan Batikról beszélgettünk, hogy ilyen szintű focit mikor láttunk utoljára saját játékostól?

Akkor és ott megérkezett Kispestre.

Hogy 2019-ben az év játékosa lett a szurkolóknál már meg sem lepett.

Be kell valljam, én megszerettem Bencét. Örülök, hogy nálunk játszik, örülnék, ha olyan szintű csapatunk lenne, ahol még évekig eljátszhat, és nem kell máshova igazolnia, legfeljebb külföldre, ha úgy adódik. Örülnék, ha tőlünk lenne válogatott, ha egyáltalán eszébe jutna a Misternek. Egyszerűen 2020-ban ott tartunk, hogy a mi lehetőségeink mellett, ebben a magyar bajnokságban egyszerűen nem cserélném el senkire.

És itt követném meg kedves fradista ismerősömet: igazad volt, baszottul igazad volt.



  • Mit nem sejtettél?
  • Hogy békaemberekkel fogok találkozni.
  • Álljunk meg egy pillanatra! Az később volt.
  • Később.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||