Amikor reggel megláttam, hogy az egyik kollégám batikolt pólóban jelent meg melóban, akkor még nem sejtettem, hogy

Egyébként tényleg így volt, sőt, van. Ádin egy Belman Represent feliratú, amúgy fehér hátú, de elől lila, rózsaszín, piros és hasonló színekben pompázó, batikolt póló feszül (még most, negyed hatkor is!), és tényleg megjegyeztem reggel, hogy innen már csak egy lépés a Kispest-mez.

Erre felmegyek a honvedfc.hu-ra és mit látok? Batik 2023-ig hosszabbított. Nagy boldogság ez a kicsi kis szívemnek.

Emlékszem, amikor érkezett, mintha a hideg rázott volna. Érted, a Fradiból, egy emblematikus játékos.

Van egy csoportunk, ahol beszélgetünk páran, régi bloggerek, ilyesmi, mindenféle szurkolók. Ott jegyezte meg egy fradista srác, hogy kurva jól jártunk vele. Ha egészséges, és ha tartósan egészséges, akkor komoly erősítés lesz. Eskü, minek szépítsem, nem hittem neki – de legalább csöndben maradtam, dobtam talán egy lájkot, és ennyi.

Nem sokkal később már szinte habzó szájjal szidtam, de veszettül, még le is hülyéztem, amikor a Videoton ellen elképesztő buta módon szórta ki magát az első félidőben. Akkor még nem tudhattam (hányszor jön még elő ma ez a filmtörténeti mondat?).

Aztán teltek a meccsek, eltelt egy fél év, eltelt még egy, és ott álltunk Craiován a meccs előtt. Majd tátva maradt szájjal a meccs után. Egyrészt az ismert okokból, másrészt konkrétan Batikról beszélgettünk, hogy ilyen szintű focit mikor láttunk utoljára saját játékostól?

Akkor és ott megérkezett Kispestre.

Hogy 2019-ben az év játékosa lett a szurkolóknál már meg sem lepett.

Be kell valljam, én megszerettem Bencét. Örülök, hogy nálunk játszik, örülnék, ha olyan szintű csapatunk lenne, ahol még évekig eljátszhat, és nem kell máshova igazolnia, legfeljebb külföldre, ha úgy adódik. Örülnék, ha tőlünk lenne válogatott, ha egyáltalán eszébe jutna a Misternek. Egyszerűen 2020-ban ott tartunk, hogy a mi lehetőségeink mellett, ebben a magyar bajnokságban egyszerűen nem cserélném el senkire.

És itt követném meg kedves fradista ismerősömet: igazad volt, baszottul igazad volt. • Mit nem sejtettél?
 • Hogy békaemberekkel fogok találkozni.
 • Álljunk meg egy pillanatra! Az később volt.
 • Később.

“Amikor reggel megláttam, hogy az egyik kollégám batikolt pólóban jelent meg melóban, akkor még nem sejtettem, hogy” bejegyzéshez 67 hozzászólás

 1. Emlékszem, tavaly hogy szidtak Supkat Batik szerepeltetése miatt és Attila mondta, hogy türelem. Akkor azért kellett lobbizni,hogy megvédje az ember Batikot.. Tavasszal mar több nagyon jo teljesitménye volt és tovabb javulna még mindig, ha végre vennének egy tényleg magas szintü középhatvédet.. Eddig még pletykaként sem merült fel ez.. :(

   1. Napi Highlanders.

    Amugy nem rola szol ez a komment, inkabb a szurkoloi vélemények szakmai megalapozottsagarol..
    .. (Pl a fiatalok vonatkozasaban)

  1. Jaja.
   Bár a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Batik Kispestre szerződését még csak véletlenül sem Attilának köszönhetjük! Ő ” nem vette észre “. És ha ezt még lehet kissé ragozni, talán még a ” türelem szó ” sem saját szájának szülöttje..😊

   1. Ja, igen, csak véletlenül nyomta mindig a kezdőbe – pl. a pár hónappal később jövő Kálnokival szemben – folyamatosan még akkor is, amikor a lelátóról ordibáltak emiatt vele. Latabár “Nagy titkok tudója” Laty. :)

    1. Szeretem, ha a közönség/közösség a lehetőségekhez képest pártatlan és átfogó információval rendelkezik.
     Tudod, Bendeguz ” mindennek legnagyobb tudója “. :)

     1. Mondjuk, hogy ki van a pályán azt a közönség is ugyan úgy látja mint a benfentesek, egyébként aki egy fél edzést végig néz, az nem Kálnokit teszi be a kezdőbe Batikkal szemben.

      1. Ez igaz!
       Csak a mondandóm arról szólt, hogy Batik Kispestre hozatalához Attilának kevés köze volt. Gyakorlatilag kis túlzással rá kellett beszélni. Mint ahogy arra is, hogy Ő maga is gyakoroljon türelmet Bencével szemben.
       De mindegyis! Lényeg, hogy van 1 jó Batikunk!
       Csak már a Batik-ügy is a Supka- fényezés eszköze lett Guzinál, miközben… na.

       1. Latabár,
        már csak nevetek a kitalációidon.
        Egy edzőn egyértelműen látszik, ha türelmetlen egy játékossal, pl. Kálnokival az volt, de még Lovricot is hamarabb kidobta a csapatból a súlyos hibái után.
        De bizonyára pont Batikkal volt türelmetlen, akit folyamatosan játszatott…
        Te kiforgatsz elejtetett mondatokat és eseteket már megint.

        1. Jól van Tudorkám!
         Legyen így! Kitaláció minden amivel te nem értesz egyet, vagy amiről esetleg f.ngod sincs!
         Nem vetted még észre, hogy itt mindenki csak azért ír/ talál ki egy kósza gondolatmenetet, hogy te arra reagálj, így hatalmas tudásodtól lehetünk egy picit többek mi is! :)
         Azét az is igaz, hogy vannak nagyon jó meglátásaid/gondolataid is!
         Mint ahogy Supka sem volt kizárólag csak rossz a szememben! Sőt!

         1. Laty,
          you are a lyer… Nekem is vannak infóim a klub és a csapat környékéről bizonyos forrásokból, csak nem teregetek ki itt semmit sem mert eleve elég gáz az, ha valaki ilyeneket csinál a munkájával összefüggésben. Tehát már ez sokat mond rólad..
          Az pedig, ahogy elferdíted az infókat, az nem semmi..
          Supka pedig az elejétől kezdve kedvelte Batikot, kifejezetten kiállt mellette, úgyhogy amit írsz, az gusztustalan.. Highlandersnek ebben igaza volt, hogy nagyon kijárna már neked egy-két pofon.

          https://youtu.be/yzxPIEw2eSg?t=436

          1. Na itt és most fejezd be a hazugozást, meg pofonozást…
           Semmi nem jogosít fel arra, hogy így beszélj csak azért, mert én másképpen tudok látok dolgokat!
           Szedd össze magad gyorsan!!!!!!

          2. :D “másképpen tudok látok””
           :D :D
           Nem látsz te semmit, ferdítesz és dezinformálod a szurkolókat :( :(

          3. Eskü alatt vallom, viccesek vagytok :)
           Mégis kit érdekel az, hogy ki mit látott benne vagy sem, múlt és elmúlt. Ma itt van és úgy küzd, ahogyan egy szurkoló azt mindenkitől szívesen látná, és ilyen értelemben ami most van, az jó. Jó a csapat (még ha lehetne kicsit erősebb is néhány poszton), de szerethető!
           És igen, szimpatikus a vezetőség is, én magam emlékezetem óta nem voltam ennyire optimista, mint nyár óta a jövőt tekintve, így ha kérhetem, ne széthúzni próbáljátok egymást és a hangulatot, hanem egy irányba próbáljatok menni (még ha lehet soha nem fogtok egy tányérból szívószállal húslevest szürcsölni), erre itt semmi szükség. Köszönöm!
           És még valami. Pont nem érdekel a bennfentes hír, úgy is az számít, ami megtörténik, így mindenki nyugodjon csak le a p.csába ;)

          4. Szerintem cseréljetek telefonszámot, üljetek le egy sör mellé és beszéljétek meg a dolgaitokat.
           Mert ez az egymással való púposkodás már dedós szintet üt meg.

          5. Amit én írok és amiért én írok
           – az valós (lásd pl a videót)
           – és a csapattal is kapcsolatos.

           Arról nem én tehetek, hogy valaki szándékosan hazudozik, csakhogy alátámassza a mondókáját. Tehát részemről ez nem egymással való púposkodásról szól..

          6. Kedves Guzi!
           Mindenki tudja, hogy mindig, minden témakörben csakis az a valós és abban a formában, ahogy te állítod!
           Tuti, hogy Merer naplóját is te írtad….😂
           Más:
           1; persze! Az ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatok, ” videók ” mindig és csakis a színtiszta igazságot tartalmazzák.. Jajj te kis naiv!
           2; jól értem? Batik Kispestre kerülésének szösszenetei nem a csapattal kapcsolatos?
           3; az is sokat elárul ám valakiről, ha mindenben okosabbnak tartja magát másoknál valaki!
           Lassan itt nem lehet más véleményen lenni, más infókkal rendelkezni, mert ami eltér a tiedtől azt te lehurrogod, hazugozod!
           Sőt! Ha kiment a gyógyszer hatása, már pofozkodhatnékod is van! Mi van veled, ember?!
           Told már ide légy szíves az email címedet! Mindenki előbb elküldi neked a hozzászólás-tervezetét, te cenzúrázod és felteszed ide a saját neveddel is szignózva!
           Az meg le van szarva, hogy Attila mit alkotott Batikkal kapcsolatban! Már múlt kategória a történet, és szerencsére Supka is, mert jelen pillanatban akiknek a véleménye igazán mérvadó, azok szerint van nála jobb!
           A lényeg, hogy Bence bevált nálunk, erősítést jelent, és hosszabbított!

          7. Mondjuk azt tényleg tökre értékelném én is, ha korrektebben közvetitenéd a dolgokat..vagy sehogy.

          8. Miben inkorrekt a ” közvetítésem “?
           Illetve honnan tudjuk azt, hogy nem korrekt?!

       2. Ha Supi tényleg nem lett volna ennyire türelmes vele, nagyot nőtt a szememben. Mondjuk így se kell lehajolnia az ajtófélfánál:)


        1. Supka védelmében; Bence első néhány meccsén nyújtott teljesítménye valóban nem adott okot arra, hogy nyugodtan hátra lehet dőlni vele kapcsolatban.
         De, ugye a türelem rózsát terem! 😁

         1. Persze, szerencsére kezd bejönni az akkori fene nagy bizalom. Már csak a Hervis akciós időszakára hajazó labdaeladási statisztikáin kéne faragni, és teljesen boldog leszek a mai Batikkal. Szurkolok is neki ezért. Benne volt, ezt lehetett látni, de remélem, soha senki nem kap többé ekkora laufot a Honvédban

 2. “Akkor még nem sejtettem.”

  Egyébként továbbra is fenntartom a véleményem: Tudásbeli hiányosságát hajtással, lelkesedéssel és küzdéssel pótolja, ez pedig manapság nagy ritkaság a “mindegy mi lesz, úgyis beülök a mercibe meccs után, a lóvét meg utalják” mentalitású focisták idején. Szóval elismerem, jó focista.

  1. Ezért jó az NB1, közepes tudással (bár Batikot azért itthoni hátvédek közt eléggé előre sorolnám) és küzdeni akarással el lehet érni, hogy megkedveljenek, és jónak tartsanak hazai szinten.

 3. Én is hasonló utat jártam be Batikkal. Hiányolom, hogy a szerződéshosszabbításról szóló cikkek végén nem kívánunk sok sikert a további pályafutásukhoz.

 4. Batik szerződésének az aláírásakor a Hemingway show megvan még? :)

 5. Bence, csak így tovább, hozzáállásod példamutató, grat a hosszabításhoz!!! CSAK!!

   1. Kileng a Hemiometer : ), persze csak a Standup része, nem a körülmények

  1. Ez a szárazkolbász dolog azóta is rejtély…ez valami börtönszleng lehet? :)

 6. Mezghranit lefutj a a hidi? 😬😬https://uploads.disquscdn.com/images/be8eb6a315a40d11eee3d969cd0971c0d2ca06c1b04abab2c09fc120f7cb7db3.jpg

  1. De ez mindenképp jó hír, hogy már rendesen treningezik ☝️

  2. biztos a szerződés volt a tét… :D
   Patrik még most is piheg 1 sarokban.

 7. Jól játszott, én meg vagyok elégedve vele és örülök, hogy hosszabbított. Ahhoz képest, hogy a fradiból jött, egész normális. Csak nehogy válogatott legyen és 100ezer fölé menjen a követői száma a közösségi médiában, mert a végén visszaviszi a fradi.

 8. Szóval, valóban mindenki fikázta. Csak egy valaki írta, hogy isten hozott Bence. Az embert tettei alapján ismertetik meg. Ha jól emlékezem jómagam voltam.

   1. Én is fikáztam, és ma is fikáznám, mondjuk nem őt, hanem aki miatt éles meccseken újra és újra hibázhatott – nem csak edzőt, vezetőt is, mert akkor hónapokig rossz volt. A Honvéd első csapata nem rehab osztály, ne a kezdőnk legyen az alkalom lábadozóknak El-meccsen friss levegőt szívni a zöldben. Nyilván mindenki tisztában volt a képességeivel, és hál’istennek élt a lehetőséggel. Elismerésem neki, most már nagy erősségünk. De legközelebb csúcsformában igazoljuk olyat, aki az nb2 középmezőnyében vagy Kaposváron kapaszkodott ki a gödörből!

   2. Szegeden, ugyanezt a focit hozta,igaz középpályásként,sok góllal fűszerezve,azért vitte a fratyi,amikor ide jött ,írtam,hogy hatalmasat nyertünk vele :)

     1. Nem nézek.
      Ellenben arra tisztán emlékszem, hogy amikor ” besejtelmeskedtem ” nektek a jövetelét, nem fikáztam! Sőt! Ráadásul, már akkor tudható volt, hogy került Kispestre.
      Azt viszont lehet, te írtad le egyedül szószerint, hogy ” Isten hozott Bence “, benne van a pakliban..
      De már megint a múlton rágódunk!☺
      Lényeg, hogy itt van! Én örülök neki!
      Nála rosszabb képességű és hozzáállású zsoldost soha ne szerződtessünk, és akkor az már nagy erősítés lesz

 9. A munkatársam azt mesélte, hogy tegnap az M4 sporthírekben volt Kamber, és azt mondta az új igazolásainkról, hogy nem lesznek nagy nevek, hanem fiatalok, de tehetségesek…, ha ez igaz, akkor ez megint az Egerszegi Kesztyűs vonal… így nem lesz itt semmi komoly előre lépés.
  Ez igaz, hallotta, látta valaki esetleg?

 10. Végigolvasva a kommenteket, nekem már paródiát sem kell írnom a hozzászólásokról :(

  Batiknak örülök, de azért, mielőtt beállítjuk Varga Kacsa helyére a kispesti pantheonba, mint a poszt és egy-két hozzászólás, még azért várjunk egy-két évet. Az első éve vállalható volt, jó kis hullámzásokkal, ez az ősz pedig nagyon jó, reméljük nem áll meg itt. Én is örülök a hosszabbításnak, de ahogy ő maga is mondja, ez még csak az eleje a kispesti pályafutásnak. Legyen így! Én is szurkolok neki!

  Csak a korán ellőtt patronok arra emlékeztetnek, mikor Rossit kinevezték kapitánynak, és 6 NL meccs után Ch Gáll már futott is a pénztárakhoz a Rossi-felszentelő könyvvel, aminek igazi helye egy esetleges EB kijutás után, neadjIsten az EB-t követően lett volna, aztán a válogatott utolsó fél éve egyelőre nem abba az irányba mutat, hogy a Puskásban júniusban is szállnak a kispadról a Che Cazzók :(

  1. Ahogy telik az idő és térdével nincs panasza, nem sérül rá, úgy fog nekünk stabil, jó formát prezentálni

   1. Úgy legyen. Sőt, én szeretném látni, amint fejlődik a hiányosságaiban, pl. ha a keresztlabdái és az indításai nem óriási homály lenne mind… De nem akarok ünneprontó lenni, csak mindig van feljebb. Hajrá, Bence! És köszi az eddigieket.

    1. Jól látod a ” hibáját “! Mentségére legyen mondva, ez ” hozott hiba ” így van arra remény, hogy szép fokozatosan kinövi.

    1. 😀
     Üdv Neked is!
     Le, de jön a következő szerintem nemsokára menetrendszerűen, mint Sanyi apónak a sárga..😀
     Egyébként jobb lett volna, ha hosszabb eltiltást kapok; tegnapi visszatérésem során még meg sem melegedtem itt, mindentudás atyja / alias bendeguzi / máris megakart pofozni…🤣🤣

     1. Egy kis magyarázat a szorgosan utána olvasó szurkereknek: azóta gondosan törölte eme nemes szándékát (ha jól látom). 😀 Ui.: nem jól láttam.

      1. Én látom még. Akkor csak nálam ragadt be, figyelmeztető jelleggel…?🤣

       1. Igazad van, én néztem el. Akkor nincs más hátra, készülj fel! 😀

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.