El sem hiszitek, ezért hangosan írom: IGAZOLTUNK!

Egy jó Hidit!

Mondjuk nyáron pont nem gondoltam volna, hogy a következő években szűrőbe fogunk egyáltalán igazolni, mert itt volt Heffler, Kesztyűs, Egerszegi, Nagy Geri, Vadócz és Uzomát is kipróbáltuk a poszton, azonban közben történt egy ősz, és maradt Kesztyűs meg Uzoma, szóval valaki nagyon kellett. Ilyenkor mit tesz a Honvéd hagyományosan? Kikeresi az almanachokból, hogy kit szoktunk foglalkoztatni a hivatkozott poszton, és leigazolja azt, aki közülük elérhető. Mivel Lungu visszavonult menet közben, maradt a B-terv: Hidi!

El kápitánó del bajnokcsapat! – mondaná a futballművelt ember.

Három évre. (via honvedfc.hu)

Én speciel örülök neki, és nem feltétlen azért, amit többen is kifejtettek, hogy legalább lassú és körülményes, vagyis instant pótolja Vadit, hanem mert Hidi a saját játékosunk, igazából mindig nálunk futballozott, és ha azt tapasztaljuk, hogy épp nem fér be a csapatba, akkor itt valami nagyon nagy jóság van kialakulóban. Ha pedig épp befér, akkor belefutunk egy elágazásba: vagy nagyot megy, vagy átlagosat (utóbbit azért gyakrabban). Olyat viszont, amit a legutóbbi visszatérése alatt produkált, olyat azért nem szokott, akkor tényleg gyenge volt, de kérek mindenkit, ne abból a pár meccsből induljunk ki.

Elment Oviedóba, játszott, lesérült, hosszú időt kihagyott, nálunk meccselhetett újra, olyan volt, amilyen. Kazahsztánban aztán stabil játékos lett, a kazah bajnokságot meg mindenki a saját ízlése szerint, én csak a szigorú tényeket közlöm: a Pavlodar a tizenkettes mezőnyben nyolcadik lett, és Patya végigjátszotta az egész szezont, tehát nem egy sérült, mellőzött játékost igazoltunk, hanem egy olyat, aki futballozott is.


Mellékszál // képben van egy Costa Rica-i szép szál ember is csatárposztra (189 centi, 80 kiló), aki egyenesen Norvégiából érkezne, ahová az a dán Midtjylland adta kölcsön, amelyik mostanában azért kiverte a magyar csapatokat a nemzetközi kupákból. (Lehet, a többesszám indokolatlan.) Név szerint Mayron George az illető. (via NSO)

“El sem hiszitek, ezért hangosan írom: IGAZOLTUNK!” bejegyzéshez 47 hozzászólás

 1. Hidit kedveltem, bar inkabb egy Közép v kiscsapatban tudna ö kitünni szerintem.

  Az a baj vele, hogy nem passzol neki a kisjaték, inkabb tértölelö atadasokkal operal (néha nagyon pontatlanul), ezért nem passzol össze Nagy Gerivel és Gazdaggal igazan.

  Viszont a gyors tamadokat majd jol ugrasztgathatja – ergo kontracsapat lehetünk még jobban.

  1. Rosszindulatod szorgalommal párosul. Menjél drukkolni a zöld majmoknak,ha itt minden olyan vacak.

   1. Azért egymás között lehetünk kicsit kritikusabbak (tudom, nyilvános fórum persze), én sem azt mondom a Honvédról másoknak, amit itt egymás között leírok néha.

   2. Nem minden, csak a Honvéd hagyományaihoz méltatlan, bekkelős-felívelgetős játékstílus, meg az ehhez passzoló közepes képességű játékosok.
    Az edzőközpont pl. szuper, és a stadion is az lesz. Csak ezekhez méltó csapat nem látszik kialakulni.

 2. Sose felejtem el , a családi szektorban , egy totál beállt ,holt mátó hozzáértő Honvéd rajongó, Rossi feje fölött 2 méterre,hogy megértse, a bórgőzös szájából ami kifért , ” No Hidi Mister , NOOO !!! “. Ez a kép azért beégett , mondjuk azóta sokat fejlődött, bajnok is lett.

 3. Számomra ez mindenképpen szimpatikus: “Hároméves szerződést írtam alá, úgyhogy nem abban gondolkozom, hogy mikor mehetek újra külföldre vagy egy másik csapathoz, hosszú távra tervezek. Csak arra koncentrálok, hogy minél sikeresebb legyen az előttünk álló időszak, minél jobb eredményeket érjünk el.”

  Welcome back, Patrik! Mégiscsak a 2017-es bajnokcsapat kapitánya. Legutóbb a rövid kalanda nem sikerült túl fényesre, remélem, ez most egy jobb időszak lesz. Csak pozitívan, nem ő és nem a costa ricai srác lesznek az utolsó téli igazolásaink, ebben biztos vagyok.

  1. Úgy látom szeret kapura lőni,a sarkokat célozza és jobbal,ballal is lő.Lövés előtt nem igen igazgatja a labdát,futtából ló.Ez kell!

 4. Jogos.
  Nekem csak annyi gondom van, hogy zsigerből nem szeretem / hogy finoman fogalmazzak / azokat a játékosokat, akik valamilyen sértődés, konfliktus miatt, képesek a pályán nem tiszta szívvel, alázattal és erőbedobással küzdeni 90 percen keresztül!
  Hatira ilyen volt. Danilo ilyen volt. És sajnos ilyen Patrik is, a játéktudását már nem is firtatom.
  Cáfolj rám Bajnok! Isten hozott!

 5. Na gyorsba :
  – Hidinek nem örülök. Rengeteget üvöltöztem be neki régebben hogy ” Patrik, agresszívabban a kurva mindenségit ” …de semmi…
  – A George nevü feka kölök nagyon jónak tűnik. Ő kell ! Nagyon erős és erőszakos, és van egy olyan skillje hogy lövés előtt kivár 1-2 ütemet amivel összezavar mindnekit. Ilyen ember kell ide aki meg helyzetbe tud kerülni, 2 védő sem tudja elnyomni és higgadtan értékesíti helyzetét.
  – Rettegjünk mert Priskin szabad lett… Csak ide ne jöjjön !!

  1. Ne félj Priska Győrbe megy vissza, inkább a zöldektől Georgijevic be ne essen ide :-)

 6. Én speciel örülök Patriknak. Ő is mint Vadi ős Kispesti!
  Ráadásul a jelenlegi csapat konstellációban nagyon fontos egy jó Hidi. 5-6 meccsig türelmet szavazok neki ahogy tegnap is írtam.😉

 7. Jó tudom, le leszek hurrogva…de komolyan fél évre igazolunk kölcsönbe játékost? Ha esetleg beválna és valami csofa folytán nemzetközibe jutnánk, akkor megint ott vagyunk, hogy már el is megy. Bocs, de nem koncepciótlan az egész igazolási módszerünk:(

  1. Tipikus rövid távú megoldás. Úgy tűnik hosszabb távra nem mernek komoly terveket szőni.🙁🤔

   1. Erről beszélek én is. Nincs hosszú távú koncepció. Miért nem tudtunk egy szabadon igazolható csatárt idehozni hosszú távra? Felszabadulhatott nem kis bértömeg Hatira, Vadócz és sztem N’gog távozásával.
    Invesztálni kellene egy kicsit és megpróbálni egy sikeresebb EL szezont, ahol pénzt is lehetne keresni.

    1. Egyetértek.
     Azonban ha valaki komoly terveket szővöget, az vásárol is! Nem csak az ingyenesen igazolható játékost keresi

    2. Úgy néz ki, hogy most már erre a kérdésre könnyű a válasz, a szabadon igazolhatók közül aki egyértelműen erősítés lenne, az nekünk drága (már a fizetése és egyéb költségei).
     Marad Hidi, és a kölcsön (lehet még a fizetése se minket terhel).

  2. Ez is több mint a semmi, és nyilván sokkal olcsóbb.
   Én is reménykedtem, hogy tényleg komoly csapatot összekapunk, de kb. ugyan annyit tudunk egy-egy igazolási szezonban költeni mint Hemi-nél, ez azt jelenti, hogy, ha jó a szakmai stábunk és szerencsénk lesz, akkor 10 év alatt összejöhet egy-egy csapat ami esetleg érmet, kupát nyerhet.
   Aztán lehet túl optimista vagyok…

   1. Vágom, hogy olcsóbb, de akkor is fél évre?? Imádom ezt a klubbot és bíztam, hogy megindulunk az új tulajokkal, de azt kell látni, hogy ez remény volt csak.

 8. Meglep kicsit, hogy Hanta ennyire örül Patriknak. A bajnoki szezonban elfogadható volt (nem okozott bajt, nem adta el a labdát, bár a taktikánk adottsága volt a középpálya súlyának csökkenése), azelőtt abszolút semmilyen, a legutóbbi visszatérésénél pedig gyenge. A centire begyakorolt Rossi taktikával nem lógott ki lefelé, de ott úgy éreztem, hogy gyakorlatilag bármilyen kombinációban felállhatott a középpálya, ugyanaz volt az eredemény. Pl. a bajnoki szezon végén, a három (számomra) legemlékezetesebb győzelemben (kövesd, debrecen, vidi) csak mellékszerep jutott neki.

  1. “ha azt tapasztaljuk, hogy nem fér be a csapatba, akkor itt valami nagyon nagy jóság van kialakulóban”
   hát ezzel nem értek egyet, ha ezt Lanza-ra írta volna ok, de Hidire.

  2. Az általad említett meccseken Hidi sérült volt.. Egészen pontosan a kövesd elleni meccs első fél órájában már le kellett cserélni.

   1. itt most arra utaltam, hogy nem tűnt pótolhatatlan veszteségnek.

 9. Mi a helyzet nem közvetítik a meccset ?? Nem 13 órakor kezdik ??

 10. A mezőny második felébe tartozók ellen a hazai meccseket ki kell izzadni, akkor baj nem lehet, a 7-10. hely valamelyike elcsíphető.

 11. Nekem pl. sehogy, nem bánnám, nekik legalább gyengítés lenne. Sajnos nekünk nem, így elfér.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.