Napikispest 2020.01.23.

 • Banó-Szabó Bence // 2023 nyaráig hosszabbított. (via honvedfc.hu)
  • Fura visszagondolni arra, hogy még mindig pofátlanul fiatal, pedig már 2017 őszén bemutatkozott az NB I-ben. Talán az egyetlen és egyben utolsó jó húzása volt EvdM-nek, amikor a fiatalkvóta idején megsérülő Herjeczki helyett az U19-ből előrántotta Bencét.
 • (ismert) szerződéssel rendelkező játékosok a keretben 2020 nyara után //
  • + fél év // Kálnoki-Kis
  • +1 év // Tujvel, Niba, Mezghrani, Kamber, (Lukács)
  • + 2 év // Aliji, Lanzafame, Moutari, Cipf, Berla, Gazdag, Horváth
  • + 2,5 év // Hidi, (Temesvári)
  • + 3 év // Batik, Banó-Szabó

“Napikispest 2020.01.23.” bejegyzéshez 173 hozzászólás

 1. Ha az ember fia saját autóval menne a fehérvári meccsre, akkor a bejárattól nagyjából milyen távolságra tudja leparkolni a kocsiját? Hogy egyszerűbben fogalmazzak, van vendégparkoló? :)

   1. Így igaz, ellenben qrva kevés autó fér csak el. Ha nem időben érkezel, parkolhatsz a halál f@szán, onnan meg gyaloglás.

  1. A Honved oldal most irta a szurkoli informaciokban, hogy a Szarcsa uton kell behajtani es a Szarcsa kozbol kozelitheto meg a vendegparkolo. Ez utobbi sztem eliras, mert ott Sostoi koz van. Egyebkent gyere utanam, majd mutatom az utat. 😉😁

   1. :) Köszi, de akkor már egyszerűbb lenne, ha odavontatnál, legalább az én benzinem ne fogyjon. :)
    Egyébként cimbora vezet, ha megyünk, általában odatalál mindenhova, csak a lehetőségre voltam kíváncsi, mintha az rémlett volna, hogy valaki azt mondta, messze lehet leparkolni a bejárattól.

 2. Banó hosszabbítása az üres zsebű tulajok ‘nagy fogása’. Azért nyomatják, mert MFA, meg saját nevelés – de csak azért ő játszik, mert a többi hasonló korú MFA növendék még sz@rabb??? Edzőbá, hm?

 3. Pletykafészkek:
  Belvárosi taxis szerint Mr.Szolárium nem tudta megdumálni Cserit.
  Fradi fórum: Arról vakeráznak hogy nyáron Lanza visszatér mert a kispesti tulajok nem valószínű hogy ki tudják fizetni a vételárat.
  Na majd meglátjuk….

  1. Nem jött volna vissza mar nekik a pénz az oktoberi kerületi valasztasi vereség miatt.

   Ébredjetek mar fel..

      1. Ahogy annak sincs, hogy a Fradi nagy kegyelemböl egyszer csak visszaengedi Lanzat, egy allitolagos fura eshetöleges eltolt fizetés ellenében.

       Oktober ota pedig csak ugy mennek a magasabb fizetésü jatékosok.

       De lassuk még, mi történik a következö honapokban..

       1. Azt magyarázd meg, hogy az önkormányzati választás miben befolyásolja a Lanza ügyletet?

        Abban pedig szerintem semmi fura nincs, hogy átadták kölcsönbe kötelező opcióval. Most nem volt lóvé, csak a fizujára, nyárig meg van 10 hónap kitalálni, hogy miből fizetjük a többit. Ők meg megszabadultak tőle. Win-win, de hogy jön képbe az új önkormányzat, ami ezen változtatna?

          1. Azért, mert ha nekünk a politika a tulajdonosunk, akkor politikai érdekek-varakozasok (is) alltak amögött, hogy megvettek minket.
           Példaul népszerüség növekedése egy adott szurkoloi (kerületi) közegben..

           A klub felvasarlasa kisérlet is lehetette arra, hogy egy helyi futballklub felvasarlasa milyen hatassal van politikailag.

           És igy maris értheted Lanzafame visszajövetelét a Kubatovéktol..

          2. Elárulom, hogy baromi rosszul látod a helyzetet. :D De még mindig nem válaszoltál arra, amit kérdeztem. Ezt írtad: Nem jött volna vissza mar nekik a pénz az oktoberi kerületi valasztasi vereség miatt.

           Segítek: Milyen pénz nem jött vissza kinek a hova?

          3. Na végre, köszi, most már értem. Nem tartom valószínűnek, de lehetetlennek sem.

          4. Ez inkább csak 1 mellékes szál a történetben, mert ahogy láttuk/látjuk Lanza 1 primadonna, aki nehezen viseli a mellőzést, padozást, ha nem ő van a középpontban…és biztos , hogy unta már Rebrov zakatolós stílusát is.
           A politika meg gyakran melléfog: szerintem nem mérhető a változás a pártpreferenciákban attól, hogy a Honvéd stadion épül és reméljük mielőbb átadják.
           Közülünk mindenki*(min 95%) oda fog szavazni, ahova eddig is tette.
           * a Honvéd szurkolók köre

          5. nem azért öntik a foicba a pénzt, mert ezzel akarnak népszerűséget elérni, a 9. kerületben is leváltották a polgármestert, nagyon elvakultnak kell lenni ahhoz, hogy valaki a saját életét meghatározó döntésben azt vegye figyelembe, hogy kit igazolt a kedvenc csapata. a miniszterelnök saját személyes projektje hogy újból nagy legyen a magyar foci, ami ahhoz vezet, hogy óriási mennyiségű pénz és erőforrás van bele csatornázva. a ner cégek azért veszik meg a csapatokat, mert a haveri kört akarják gazdagítani, nem mindenféle jött-ment (piaci alapú) tulajdonosokat.

          6. + a közbeszerzéseknél is jó pont, ha a pénzből amit lefölöztél a beruházásnál, tudják, hogy visszacsorgatsz a fociba.

          7. Ha valahonnan ömlik a pénz, akkor oda éppenhogy vannak piaci jelentkezők, Hemingway és Duchatelet viszont képtelen volt eladni egyetlen piaci tulajdonos-jelöltet találni…

           Még írhatnék sok mindent, hogy akkor miért kellett a külön felpofozott cég és stb., de most nincs ennyi időm.

           Pár gondolat az egy-két logikátlan megjegyzésedhez:
           Igen, most váltották le a polgármestert a IX. kerületben. Nem 10 évvel ezelőtt… Tehát eddig az volt a tapasztalatuk hogy ez működhet, márpedig Kispestet nagyon meg akarták szerezni.

           “Nagyon elvakultnak kell lenni ahhoz,hogy…”

           Mert a politikai szimpátiához nem az elvakultság szükséges, ugye?
           Nincsenek elvakult DK-, Fidesz, Jobbik-, stb. szimpatizánsok, ugye??

           Nem a NER cégek veszik meg, hanem kirendelik őket, legalábbis nagyon úgy tűnik a mi esetünkben.
           De majd meglátjuk, hogyha például valóban visszaküldik-e Lanzát, ha igen, az nagyon erősen az én verziómat fogja igazolni.
           (Remélem, nem így lesz.)

          8. Minden sportba tolnak pénzt, annyit mint még ezelőtt soha (és nem csak abszolut értékben), a nemzet jövője a nemzet fiataljainak egészségétől függ leginkább, ahhoz meg a sportolás a legjobb út (ebben az esetbe az egészségügy is csak másodlagos, mert az nem a fiatalokat érinti).
           Az, hogy a fociba a legtöbbet, az már inkább a miniszterelnök hobbija miatt van, de tagadhatatlan, hogy absolut értékben meg ebbe kell, mert ez mozgat meg a legnagyobb tömegeket.

          9. Így van, a profi sport környékére öntött milliárdok minden forintja a fiatalok egészségi állappotában hasznosul. Én is így hallottam, hogy azért keres sokat egy focista teljesítmény nélkül, mert könnyebb focistákkal gyógytani, mint orvosokkal. Ez ilyen nemzetstratégiai cél lehet.

           Abban isigazad van, hogy az egészségügy nem érinti a fiatalokat, beteg gyereket még sosem láttam.

          10. Hogyne értettem volna.

           Jó, hogy a miniszterelnök hobbijára költik a közpénzt egészségügy helyett, mert fiatal betegek nincsenek.

           Én betiltanám a gyerekorvosokat is, úgy hallottam, hogy áltudomány az egész, mert csak az öregeket érinti az egészségügy (nekik meg van nyugdíjprémium), a gyermekkórházak helyére pedig építsünk stadionokat, az kell a fiataloknak, attól lesznek egészségesek, meg a magas élsportolói bérektől. Hajrá, magyarok!

          11. Szerintem akkor nem érted, csak egy példa: a stadionok ára még ennek a magyar gazdaságnak is aprópénz, egészségügyre is jutna bőven a stadionok mellett is (ez csak a bal oldal demagóg dumája), és így tovább…

          12. Így van, nem értem, hogy miért hagyjuk meghalni az embereket, ha amúgy lenne lehetőség az ellenkezőjére. :(

          13. ez igaz, az összes látványsportágra rá lehet húzni, amit mondtam. az egészséggel összekötni jól hangzó érv, de arról van szó, hogy dicsőséget, sikereket, aranyérmet, hírnevet akarnak maguknak és ennek a kisebbségi komplexusoktól ölelt országnak. ha az egészségre nevelés a cél, akkor nagyon rosszul csinálják, mert annyi történt, hogy odadobtak sokmilliárd forintot a kluboknak, azzal a címszóval, hogy tessék, csináljatok sikereket.

          14. Milyen tömeget mozgatott meg? Te tudsz ilyen valósi adatokról?…

         1. Ennél konkrétabban illene elmagyarázni…(azt én se teljesen értem, hogy az önkormányzati választásoknak mi köze közvetlen a Lanza halasztott kifizetéséhez).

  2. Ződek, most, hogy egy állam áll mögöttük, mint főszponzor, nagy arccal vannak. Akit akarnak megvesznek. nem hinném, hogy Lanza visszamenne, hisz neki ott nincs helye, amíg Rebrov ott van. Aki sztem még jó darabig marad is. Ha vissza is menne, mehetne Soroksárra. Amúgy nekem abban van félelmem, hogy a kispesti tulajok nincsenek úgy elengedve…de ez látszik is. Ha meg így, van, akkor szponzori megállapodásokkal miért nem próbálnak enyhíteni a terheiket. Nem hiszem, hogy nem lehetne találni egy külföldi szponzort Puskás nevével fémjelezett csapatnak.

   1. Én azt nem értem, hogy ha annak idején az öreg halász miatt nem jöttek az amúgy sorban álló szponzorok, akkor most ki miatt nem jönnek? Ezt megválaszolhatnák azok, akik évekig tényként tálalták a fentieket…

    1. Egyszerű..Hemy esetében olyan szponzorok áltak sorban, akik csak tetszelegni akartak, de pénzt nagyon nem akartak virítani, ezért az öreg elhajtotta őket. Egyedül a Toyota jött volna, nem kis pénzzel, de akkor már eladás alatt állt a klub, így visszatáncoltak. Most hogy NER csapat vagyunk, most a legfelsőbb körökben döntik el, hogy a Mo-i nagy cégek kit támogathat. Ezért írom, hogy csakis külföldi szponzor jöhetne szóba, akit nem tudnak állami szinten megfogni, zsarolni. Aki a Kispestben, mint klubban lát fantáziát. Ehhez viszont kellene egy agilis személy. Én nagyon szeretném látni Eszterházyt a klubnál, aki üzleti kapcsolatait kamatoztathatná.

     1. Külföldi szponzor sem fog leállni versenyezni egy állammal.

       1. Ha egy komoly szponzor komoly pénzt rakna a csapatba, akkor nyilván azért tenné, hogy eredmények legyenek. Bajnoki cím, EL/BL fordulók, esetleg csoportkör, hiszen akkor forog a neve, akkor térül meg a belerakott pénz. De ha a rivális csapatok mögött az állam végtelen pénze van, akkor ő úgysem tud annyi pénzt belerakni, vagyis nem tud versenyezni vele. Tehát bele se vág, hiszen nincs esélye győzni.

       2. Mert kiszorít a piacról, ha nem fekszel jól, vagy csak kívülről bele akarsz szólni az egyik kedvenc játékába. (l. pl. a hideg/melegétkezési utalványok piaca; az informatikai piac egy mérhető része; etc.)

        1. Ja el is felejtettem hol élünk…sportügyileg :) Naiv voltam…

         1. Nem te vagy az egyetlen. Rendre én is beleszaladok abba, hogy “minek direktben politizálni?” (és ez még a finom hozzáadott érték), miközben csak kergetem a normálisnak hitt világba vetett hitemet.
          (Hahhh, nemsokára évfordulója lesz, amikor egészen hivatalos helyekről is megkaptuk a fehérvári Felcsút után, hogy egyenesen bajnaista provokátorok vagyunk. Jajj, a régi szép idők, amikor még ilyesmiket kinéztek belőlünk. 😀)

          1. Volt egyáltalán Magyarországon aki bajnaista? és pont mi lettünk volna azok? Jaj ne.

     2. Mondj nekem egyetlen külföldi céget, akinek érdeke lenne itthon hirdetni, nem tudják állami szinten megfogni és reálisan elképzelhető, hogy hirdetne is NB1-ben… :D Nem lézeik ilyen cég.

     3. Jaj, hát micsoda sportellenes, magyarellenes dolog ilyen csúnyákat gondolni a NER-ről. Még jó, hogy azt nem mondjuk, hogy a felcsúti fociba sem a sport miatt öntik a pénzt…

      1. Csak a vita kedvéért: 1945 óta nincs Magyarországon politikus, politika korrupció nélkül (nyilván vannak egyéni kivételek, de ált. beszélek), ezek meg pluszként áldoznak a sportra.
       Az igaz, hogy én nemzeti érzelműként utálom a bal-lib politikát, ideológiát,

       1. nem ertem miert szükited le 45 utanra? ugy irsz rola mintha elötte patyolat tiszta politikusok lettek volna. nem olvastal Mikszathot? :)

        1. Azért mert előtte jelentősen más volt a politikusok hozzá állása a meggazdagodás és a dolgozok a hazáért kettősre. Nyilván lehet példát mondani minden időből mind kettőre, de messze nem ugyan az.
         Az is más volt, hogy régen a gazdag, befolyásos emberek lettek főként politikusok, ma már főleg a liberális oldalról lehetne mondani izgága, deviáns, semmi komolyhoz nem értő egyéneket akik idióta bal-lib világ nézetükkel politikai ‘karriert” csinálnak.

         1. az idö mindent megszepit, de ne hidd :) olvass bele nehany akkori ujsagba….amugy meg ne hidd, hogy csak devians, semmi komolyhoz nem ertö egyenek vannak. Azert mert nem hallottal roluk attol meg lehetnek okosak. Amugy az uj generacios politikusok nagy reszenel valami megelhetesi politikus gyerekeröl beszelünk. Ez az elet rendje, politikusok kiöregednek, uj politikai elit keletkezik stb. Ahogy regen az MSZP-re mondtak, hogy a nyugdijasok szavazataibol elnek, most egyre inkabb a Fideszre jellemzö ez, ugyanis az mszp nyugdijasok nagy resze elhalalozott mar. Nyugi en sem vagyok tul jo velemennyel roluk, de mas miatt :)

         2. Azert nezz utana a ketkamaras parlamentnek, also-, felsohaznak a magyar reformkor kornyekerol. Egyebkent ez a ballib ize konkretan ugy igaz, hogy mindket ‘oldalrol’ fel tudunk sorolni ezer meg egy megelhetesi politikust, aki konkretan semmihez sem ert. Annyira legyel csak konzekvens, hogy eszrevedd: a poltika mocskos dolog, mindig az volt. Oszt legdeljebb annyit tehetunk, mint Ugocsa. Lofaszt.

          1. Oké, nem akarok vitázni, de sztem akkor is tűz van ha az ellenségem háza ég, és akkor is ha az enyém. Szopás, ha leég az egész falu…

         3. nem tudom eldonteni, hogy itt most Sziszire, Lalira vagy Lacira gondolsz :D

        2. nem volt patyolat akkor sem, de talán más dimenzióban folytak a dolgok.
         de ne legyünk naívak, hogy ez nyugaton másképp menne…a tőkekoncentráció 1 bizonyos szinten behálózza a politikát, hogy még tovább tudjon terjeszkedni.
         Majd törvényt is hoz erre: lobbitörvény…:) és innentől már le is van fedve az az undorító folyamat, amivel a multik megveszik a szükséges számú képviselőt, akik majd nekik kedvező törvényeket hoznak…ill. szabad átjárást engedélyeznek a cégbirodalom-vezető és a politikacsináló réteg között.

         1. en inkabb ugy fogalmaznek, hogy az akkori elit egy több szaz eves folyamat elitje volt kifinumultabb modszerekkel. sokkal dörzsöltebbek voltak. A mostani elit az elmult 30 ev elitje…sokkal direktebbek, sokkal pofatlanabbul toljak ugyanazt amit az elödei dörzsöltebben….

          1. én szeretném azt hinni, hogy az erkölcsi érzék is fejlettebb volt…

          2. kizart, de lebukastol feltek, mert inkabb a stukkert valasztottak, mint a birosagi meghurcolast. szoval lehet, hogy megis fejelettebb volt

          3. Amíóta a liberálisok tért nyertek, (nem dátumoznám ennek idejét) megszünt az erkölcs a tiszteség és a becsület..

          4. Ajánlott irodalom:
           Szabó Dezső Feltámadás Makucskán (a neten hozzáférhető)

       2. Jó, hogy mondod, hogy ők áldoznak a sportra, mert eddig azt hittem, hogy mi, csak a megkérdezésünk nélkül, illetve sokunk véleményével ellentétesen…
        Amúgy olyan véleményt is hallottam, hogy nem sportra megy a pénz, hanem haveroknak kifizetés tütü céllal, de ez nyilván csak rosszindulatú pletyka és Isten (no meg Kövér házelnök úr) bocsássa meg a kétkedőknek. Ilyen mocsok sorosisták vannak köztünk, hogy ilyeneket hazudnak.

        Egyébként az általad felvetett korrupcióval kapcsolatban azt nem értem, hogy magukat felnőtt, értelmes, erkölcsös, következetes, keresztény embernek valló emberek hogy a jó életbe nem üldöznek el valakit a hatalom közeléből kb. ugyanazért, amiért a másikat igen.

        1. Pont ezt mondom, hogy a korrupcióban egyformák jobb baloldal (Mo.-on), de a baloldal még nemzetgyűlölő (röviden, mert elég sokoldalúak) is.

         1. Nekem azt is mondták, hogy buzik is. Ez a baloldalisággal jár állítólag.
          Én ezt nem tudom, mert én egyszerre vagyok jobboldali, baloldali, nacionalista, liberális, konzervatív, zöldpárti, meg amiről még hallhattál a híradókban. Úgyhogy gondolom én azért nem vagyok meleg, mert a tökéletlen baloldaliságom kiegyensúlyozza a tökéletes jobboldaliságom. Én is ilyen sokoldalú vagyok röviden.

          1. Ha most vicceskedni szeretnékm, akkor megkérdezném mi a csuda az a “nemzeti oldal”, de nem szeretnék. Gondolom az, amelyik a fiatalok egészsége érdekében épít profi sportolóknak szánt létesítményeket.

          2. Gondolom az azért megvan, hogy a a profi klubbok utánpótlásából nem minden gyerek lesz profi sportoló… a sport népszerűsítésével nő a tömegsportolók száma… nem csak a profiknak szánt létesítményekeket építettek, hanem sok pályát tömegeknek…
           Az uszodákat nem csak a profi vizilabdások hazsnálják…

          3. A valódi nemzeti oldal az, amit a komcsik írtottak 40 évig, pár évtizeden keresztül szó szerint.
           Ami a poltikában ma annak mondja magát az csak a politika által összemocskolt, nagyon szűk része, egyre kisebb a közös metszete a 2 halmaznak. :/

          4. Én meg csak sima normális, magyar állampolgár vagyok, és apártok messze álnak tőlem, mert nem látom a különbséget közöttük. A módszer persze más, de a végeredmény a zsebükben landol.

         2. ~Az egyik oldalon volt korupció, a másik azt megszüntette! Lett helyette “központi” elosztás…

        2. mert van rossz és van még rosszabb… :/
         ui. DE nem mellékesen, utóbbi alkalommal már nem mentem el szavazni sem.. .:(

        3. tök egyszerü a valasz :) mivel mindket fel lop, ezert inkabb az lopjon aki azt mondja, amit hallani szeretnek :)

         1. Ez érdekes, nekem egyik sem azt mondja, amit hallani szeretnék, bár én örök ellenzéki vagyok… És az sem tántortja el ezeket az értelmes embereket, ha az alany azt mondja, hogy ne azt figyeljék, amit mond (kb: vigyázat, kamuzok!), hanem amit csinál?

       3. Gondolod, 45 előtt nem volt korrupció a politikában? Biztos már az ókori görögök idején is…

        1. Volt, de addig politika is volt. Most meg csak a korupció van.

       4. 1945 óta?
        :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        Ajánlom Móricz Zsigmond és Mikszáth regényeit.

        1. Inkább 57-től… a kádár rendszer alapja volt a zsarolás, megfélemlítés, majd a korrupció.
         a gulyás-kommunizmus lényege volt, hogy “megvette” kilóra az emberek nagy részét, a többit félelemben tartotta.
         Ennek a következménye, hogy amikor eljött a “szabadság”, akkor a magyarok nagyrészének az első nagy megmozdulása: kiugrani Bécsbe 1-2 gorenje hűtőért…és a többség baxott nagy ívben a demokráciára.
         Emiatt nem volt “elit” csere, mint a cseheknél vagy lengyeleknél és emiatt tartanak most is előbbre, mint mi…

        2. “1945 óta nincs Magyarországon politikus, politika korrupció nélkül”
         – ez ugye nem azt jelenti, hogy 45 előtt egyáltalán nem volt,
         – a lényeg nem ez volt,
         – 45 majd 56 utáni baloldal ország és nemzet romboló, tönkretevő politikáját (amit máig is nyögünk) mindenki ismeri, szóval még a kiragadott idézet is bőven érthető.

       5. Érteném én ezt a sírás-rívást, amit rendeznek a tõrténelmi spottámogatásunk miatt (mert el kell ismerni, valahol azért valóban akadnak hibái), dehát utálom ezeket a kis akadékoskodó libsi-komcsi majmokat, tehát nem tehetem. :))

     4. Gondolom, ezért sem lesz szurkolói ankét, mert ott válaszolni kellene a kellemetlen kérdésekre. Annakidején Hemingway is hamar leszokott az ankétokról…

      1. Lehet menni Felcsútra. Ott gondolnak a nemlétező drukkerekre. 😤

      2. de azert kerdezhettel töle chaten….ami nem volt rossz….felerteklödik mar az is. Ennyire meg Szolis meg a Listas sem tojja le a fratyi szurkolokat mint a mienk most minket…..

        1. most meg sehogy sem beszlenek…pedig nem is a tulajnak kene, hanem aki a kocerajt eppen müködteti….van f@sza marketingünk akik a WC-re is elkisernek mindenkit….de ennyi sablont eletemben nem lattam meg. ubiszezonban ennel több kell….

       1. Nyilván… 3-4 sablon választ ismetelt mindig.:Bal hátvéd kell, akadémia 2-3 éven belül ontani fogja a tehetsegeket,cel a kupagyozelem, nemzetközi szereplés, és ő örülne a legjobban, ha jönne támogató. Bármilyen kérdésre, ez a 4 válsz jött.

        1. en többre emlekszem. Pl kijelentette, hogy melyik jatekossal nem lesz megegyezes stb. De nem is ez a fontos, hanem az, hogy a mostani kommunikacional meg az is jobb volt….

    2. Talán, mert nem sorban álltak a kilincs előtt, várva a tulajváltást. Bár annyira ez is lett volna életszerű, mint 12 év alatt nulla szponzort találni, szóval valahol osztom a véleményed :)

     1. Pedig ez leginkább neked szólt, aki ezalatt a 12 év alatt itt végig ostorozta Hemingwayt, hogy szándékosan hajtja el a sorban álló világhírű multinacionális cégeket, akik több bőröndben hozták volna pedig a dollár-, és eurómilliárdokat, hogy elérhessék mez-, és táblafelirataikkal az nb1-es mérkőzésekre átlagosan kilátogató mind a kétezer szurkolót :)

      1. Ez alapján fogalmad sincs, mikor, hogyan viszonyultam Hemingwayhez a 12 éve alatt. Meg arról se, hogy miket írtam. Sokáig még segítettem is neki, amíg bíztam benne. Az utóbbi években tényleg sokat bíráltam, de a fentiekhez közelit sem írtam/mondtam soha. Azt továbbra is tartom, hogy több komoly szponzor jött volna az időszaka alatt, a tárgyalások végén mégis valahogy egyikkel sem sikerült megegyeznie. Egyedüli magyar klubként (ha maradunk a fenti eltúlzott és elferdített sztorinál: ezek szerint mindenhol máshol sorban álltak, és messze nem csakNer-kluboknál, csak a Honvédnál nem?). Hogy azért esett kútba minden szponzori tárgyalássorozata 12 év alatt, mert túl sokat várt tőlük, vagy mert nem akart betekintést engedni a pénzügyekbe, netán mert vissza kellett volna csorgatni belőle, és ehhez ő túl tisztalelkű volt, ki-ki véleményére bízhatjuk.

       1. Szerintem egyszerűen nettó hazugság, amiket írsz.
        Semmiről nem tudtál te, csak savaztad az öreget, most meg magyarázkodsz ugyanolyan bénán. :)

   2. Anyagilag vagy a pórázon?!🤔 Az a gyanum, hogy mindkettő igaz…🤨😢

  3. Penz, nem penz…Az uj nepligeti kezilabda komplexumra palyazott ugye a tulajdonosi kor cege is es ott ugy emlekszem, hogy nem ok adtak a legversenykepesebb ajanlatot…Bar ket kulon cegrol beszelunk azert a Tao-n keresztul csoroghatott volna vissza boven…
   A magam reszerol nincs veszharang amugy, ha minden atigazolasi szezonban jon 1-2-3 jobb focista + hosszabbitasok (nyilvan koltseg ez is) akkor 1-2 ev es jok leszunk.
   Lefkovich, Lanza, Moutari, Tujvel, King nem rossz jatekosok.
   Remelem azert elobb epitik le a marketing csapatot, minthogy Lanza visszamenne a fradiba…

   1. szerintem Lanza már nem opció a züllőin…nem véletlenül tolta odébb a székhelyét.

   2. Mellesleg a kozbeszerzesek mininum 90 %-a elore lezsirozott. Eleg sokba akadok bele, ha 10bol 1 franko, sokat mondok. Ha a koron belul vannak, majd nyernek mashol. Ha nincsenek, akkor lehetnek alvallalkozok, vagy csak ellenajanlatnak kellettek. De ezeket nagyjabol mindenki tudja mar, eleg nehany cikket elolvasni…

   3. Hátööö… Lefkovich és Tujvel ritkán lesznek egyszerre a pályán (utóbbi ráadásul már 36), King csak kölcsönben van itt, Lanzában ezután talán még egy jó év van, ha nem rúgják szét előbb, Moutari meg… én nem úgy látom, hogy épp most épül az újabb bajnokcsapatunk…

    1. Szerintem lehet, hogy G. sem gondolta, hogy Lefkovich és Tujvel egyszerre álljon a kapuba.
     De ettől még valószínüleg fizetni kell őket és ide is kellett hozni mindkettőt, akkor is amikor csak 1 véd. :))
     és a többit is idehozták és nagy részüket meg is tartották.
     szóval…nekem is van hiányérzetem a kerettel kapcsolatban, de a mindenki mehet világgá (“elengedtük pénzt keresni”…:D ) évek után, nem lehet 1 igazolási időszakban minden posztot megerősíteni, szerintem.

  4. jöttek már a fradis kommentelőktől ide is nagy okosságok.
   30%a sem jött be annak, amit előrevetítettek.

   1. Mindenki baromi jol ertesult akar lenni. A pletykákat – bizonyuljanak kesobb akar igaznak is- az olvasasukkor 5-tel el kell osztani.

 4. Most nekem eltűnt egy hozzászólás, ahol valaki kérdezte a U16-os eredményt a Chelsea ellen, sajnos 6-1 re kikaptunk.

  1. En voltam , toroltem mert kozben megtalaltam az mfa oldalan , koszi azert :)

 5. Off :
  Az épülő stadionon a világítótestek tartószerkezetei kettő kivételével a helyükön vannak, és a fejépület tetőszerkezetének befedését megkezdték. No meg a belső munkák végzésének is vannak látható jelei.
  Még a végén tényleg befejezik május közepéig… 😀

   1. Legalább van valami, amit optimistán lehet szemlélni. Mert a csapatépítés…..

 6. Eddig mindössze egy játékost igazolt a tulajdonos, Hidi Patrikot. A kölcsön játékos és a hosszabbítók nem számítanak igazán igazolásoknak. Nem akarok vészharangot kongatni de így nagy szarban lehetünk!
  Ha ennyi az erősítés tavaszra, akkor a 11. helyért harcolunk 5 forduló után!

  1. bár nem lehet ezt előre látni, de szerintem kizárt!
   a 3. helyért fog menni kb 5-6 csapat és kb 3-4 a kiesés ellen, én hiszem, hogy mi az 5-6ban leszünk!
   sok apró részlet: sérülések/visszatérések, az új igazolások okozhatnak kisebb eltolódásokat, de alapjaiban nem lesz jelentős elmozdulás a már beállt blokkokban.

   1. Legyen igazad! Sajnos én nem tudok ennyire optimista lenni.

   2. Bírom a töretlen optimizmusodat! Gondolom jégeső előtt is rövidgatya + trikóra váltassz..😉😉

    1. nem,alapból abban vagyok nyáron… :) amúgy meg nem kell bef.sni, amíg 2 bárányfelhő legel az égen…gyerekek…ez az nb1, nem PL vagy bundesliga.
     csak a sérülések zavarhatnak be, különben meg kell legyen legrosszabb esetben az 5-6 hely.

   1. Így igaz 😉, ezért kéne ezen változtatni.
    Még erősebbek lennénk ha möszjö Lütyő a lelátón maradna. 😊

  2. Elég pesszimista vagy. Még a kiesés eléréséért is meg kell küzdenünk? :)

   1. mégis csak jobban tudod értékelni azt, amiért megdolgoztál… :D

 7. Mb1 .hun jol kezdödöik a sajtótájékoztató a legnagyobb örömhirünk hogy king egészséges nagyjából ennyi is lesz az örömünk a tavasszal.

  1. jol latom, hogy megint nem sikerül megszervezni a sajtotajekoztato elö közvetiteset? pedig egyszer mar sikerült…..

 8. Azért azt se felejtsük el , hogy ebben a szezonban nem kell csapatot építenünk ! Az összeszokottság is nagy helyzeti előny . Nem tisztem védeni a tulajdonosokat és én Hemy-t is kedveltem de eddig tartják magukat ! A csapatot megerősítették is igyekeznek stabilitást adni a csapatnak az értékek megtartásával . Örüljünk a lehetőségeinknek .

 9. Mekkora semmit mondás és közhely gyűjtemény ez a sajtótájékoztató. Komolyan van egy marketingcsapatunk és nem lehet élőben közvetíteni a honlapon egy ilyen eseményt?? Komolyan minek vannak?

  1. Nevetségesé teszik az egész klubot semmi tartalma de azért tartanak egy sajtótájékoztatot. Inkább a csapat megerősitésén dolgoznának

 10. Henty távozott faluról. Nem tudni, hogy ez pontosan mit jelent: szerződés felbontása vagy kölcsönadják. Balhés srác, de pl nálunk szívesen láttam volna az elmúlt években.

  1. Ja és King-nek nagy barátja, de az eddigi tapasztalatok alapján esély sincs ilyen szintű játékosra, sajnos.

  2. Nekem használhatatlannak tűnt. Néha egy villanás, többnyire semmi.

   1. Nem tudom, mivel nem láttam minden felcsúti meccset. (szerencsére) Az biztos, hogy az őszi meccsünkön rendesen fogtam a nemlétező karfát, amikor hozzákerült a labda. Nem ügyetlen és fizikailag bármelyik NB I-es védőt elnyomja.

    1. ha jól belegondolok a csávó kb ötvözi a 3 “csatárunkat” : gyors, mint Muti, a technikája közelíti N’Gogét és fizikálisan meg George szint.

     1. Ha jól láttam, Gyuri sem lassú. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Csereként talán bedobja Sanyibá.

   2. ezt másképp látom…1 jó edzővel, jó csapatban 15-20 gól is benne lehetett volna.

    1. Na jó, tényleg jók a számai. De a feje… Nem kéne ide.

 11. OFF! Kérdésem: Ebben a hónapban lesz-e még “Kispest100” anekdota? Nekem speciel nagyon hiányzik!!!

  1. a böriben legalább lenne idejük blogolni, mert meló mellett nehezebb… :)

 12. Azért vicc, hogy egy 1400 fős vendégszektort nem tudunk megtölteni… ráadásul úgy, hogy a kevesebb mint egy órára lévő fidesztonban rendezik a mérkőzést és még szervezett utazás is van… Lehet itt anyázni a tulajokat, sanyibát, játékosokat, de mi szurkolók fotelnézők sem vagyunk különbek… TISZTELET A KIVÉTELNEK (annak a 700-800 embernek aki tényleg kispestinek mondhatja magát és nem csak akkor megy ha a kupadöntőt játszunk, jó idő van és hideg a sör)!

  1. Most komolyan, látva a finoman szólva is szedett vedett csapatot, az ellenfelek igazolásait, a tulajok szurkolói kommunikációját, lelkesítő beszédeit és csapatépítő cselekedeteit, valamint a felvázolt bíztató jövőképet, mitől várod (a várható sima zakón kívül..), hogy annyian menjenek ki idegenbe, mint amikor a bajnokságért küzdött a csapat?

   1. Egy virtigli szurkolónak, ha esik, ha fúj, lelkesednie kellene, mert különben “fotelnéző”…
    Ez rendben is volna, ha ingyen nézné a meccseket, és nem szolgáltatást vásárolna, ami ha szar, hát nem veszi meg.

    Nem tudom hol élnek egyesek…

    1. Ami kifogásnak tűnik az egyik félnek, az szimplán érv a másiknak…

     1. Akiknek a kifogás az érv, azoknak a KISPEST-HONVÉD az élete! Akiknek meg érv a kifogás, azoknak meg egy hobby…
      Ezt azért szögezzük le e helyütt!!!

      1. Költöztetni kell az anyósom, fontos családi rendezvény van, a gyereket kell … vinni, stb.
       Ilyenekre gondoltam.
       Azt kell mondjam, hogy ezek szerint nekem nem az életem a Honvéd, csak egy 40 éve tartó lecserélhetetlen “hobby”..😉

 13. Holnaptól vége az uborka szezonnak,folytatódik a bajnokság végre lesz miről olvasni.

 14. Hát úgy látszik ennyi a téli átigazolás.Nincs szó a középpályásról sem,nem tudtak megegyezni.Ez igy nagyon sovány lesz.Nekem nagyon furcsa ez a leosztás,hogy az edző a keze alá adott játékosokkal csináljon csapatot,az igazolásokba nincs beleszólása,az a főnökség dolga a keret alakítás.Máshol úgy látom az van hogy az edző alakítja a csapatot,megmondja milyen játékosra van szüksége,esetleg ő javasol játékosokat.Nem tudom mi lehet Szendreivel,nagy a titoktartás,de úgy látom valami komolyabb sérülése lehet,mert ősszel is alig játszott,most a felkészülésen ott van,játszott pár percet és azt mondják rá sérült.Kosztát még vissza kellene hozni,mert zsákutcába került.talán még fel lehetne tuningolni.A középpályára még kellene játékos mivel Nagy Geri egész ősszel és most is alig bevethető,ki tudja mikor lesz teljesen egészséges és Gazdag sem bevethető,mikor lesz használható.

  1. :D Nem semmi, aki ezt készítette, az csak az első órán volt jelen a Photoshop tanfolyamon…

  2. visszasirasrol azert meg nincs szo :) de pozitiv nagy valtozasok csak a honlapon törtentek. Most mar vegig követhetjük a jatekosain eletet az elsö reggeli pukizastol az esti vacsi utani böfögesig, Minden mas tekintetben ugyanaz (jatekos politika) ill meg rosszabb is mint pl közvetlen kapcsolat a vezetöseg es a szurkolok között.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.